Πουλιά

Pigeon bird or vitite

Pin
Send
Share
Send
Send


Η ιστορία του άγριου περιστεριού (άλλως συνηθισμένο περιστέρι) είναι γνωστή στους κυνηγούς. Έχει ενδιαφέρον ως αντικείμενο αθλητισμού και το συνηθισμένο κυνήγι πουλιών. Το εκτραφέν πουλί είναι μεγάλο και πολύ νόστιμο κρέας. Το ενδιαφέρον για αυτούς τους κατοίκους των δασών προέκυψε σχετικά πρόσφατα: πριν από την εποχή του Διαδικτύου, ενδιαφέρονταν μόνο οι ορνιθολόγοι.

Ξύλο περιστέρι: Περιγραφή

Το όνομα του άγριου άγριου ποδιού είναι το Columba palumbus.

Ένας άνδρας στο δρόμο χωρίς προτροπές δεν μπορεί να διακρίνει ένα άγριο περιστέρι από ένα συνηθισμένο αστικό. Αλλά το περιστέρι ξύλου είναι αρκετά μεγάλο (ακόμα και για ένα τόσο μεγάλο πουλί) περιστέρι, οι διαστάσεις του είναι εντυπωσιακές: το μήκος του σώματος είναι μέχρι σαράντα πέντε εκατοστόμετρα, το βάρος είναι κατά μέσο όρο από επτακόσιες έως εννιά εκατό γραμμάρια, το άνοιγμα των πτερυγίων είναι σχεδόν εβδομήντα εκατοστά. Τα αρσενικά και τα θηλυκά ζυγίζουν σχεδόν εξίσου, αν και το αρσενικό φαίνεται πολύ μεγαλύτερο.

Όπως όλοι οι εκπρόσωποι αυτής της τάξης (περιστεριώνουν), το περιστέρι είναι βαμμένο σε γκρι-γαλάζιο (γκρι) χρώμα.

Τα χαρακτηριστικά του είναι ευδιάκριτα κατά την πτήση: στα φτερά υπάρχει μια λευκή ευρεία κασέτα (λωρίδα), η κορυφή της ουράς είναι σκοτεινή και έπειτα ακολουθεί μια λευκή άκρη. Σε αντίθεση με τον αδελφό της πόλης, το άγριο περιστέρι δεν έχει εγκάρσιες λωρίδες με σκοτεινή σκιά στα φτερά.

Στη φωτογραφία του περιστεριού του ξύλου, το χρώμα του στήθους είναι ορατό - ροζ κρασί, μπροστά με πρασινωπή απόχρωση.

Στις πλευρές του λαιμού υπάρχουν δύο μεγάλα λευκά (μερικές φορές κρέμες) κηλίδες.

Τα πόδια είναι ροζ-κόκκινα, το ράμφος είναι κίτρινο.

Το χρώμα των ανδρών είναι πιο φωτεινό, τα σημεία στο λαιμό είναι πολύ μεγαλύτερα. Τα θηλυκά είναι πιο κομψά από τα αρσενικά, τα οποία φαίνονται κάπως βαρύτερα και μεγαλύτερα.

Σε ευνοϊκές συνθήκες, το περιστέρι μπορεί να ζήσει μέχρι δεκαέξι χρόνια.

Ξύλο περιστέρι: Απλώστε

Το Vituteni ζει σε εύκρατα γεωγραφικά πλάτη της Ευρώπης και της Ασίας και διανέμεται στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Αφρικής, όπου τα βόρεια άτομα φθάνουν για χειμερινούς μήνες και οι ντόπιοι ζουν μόνιμα. Στη Ρωσία, δεν έχει βρεθεί ποτέ στο βορρά του παράλληλου εξήντα δεύτερου, τόσο στο ευρωπαϊκό μέρος όσο και πέρα ​​από τα Ουράλια. Ο οικοτόπος περιορίζεται στα νότια του παράλληλου πενήντα δευτερολέπτου (στα σύνορα με την Ουκρανία).

Κατοικείται συχνότερα σε κωνοφόρα ή μικτά δάση, προτιμώντας τα περίχωρά τους. Για τη φωλιά μπορεί να επιλέξει τόσο ξεχωριστές ομάδες κωνοφόρων δένδρων όσο και προστατευτικές δασικές ζώνες κατά μήκος των πλαγιών, μερικές φορές ακόμη και να εγκατασταθούν σε ήσυχα πάρκα, αγρόκτημα και ιδιωτικούς κήπους.

Στις νότιες περιφέρειες του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο περιστενόμενος φουνίτης μπορεί να φτάσει για χειμερινούς μήνες, μερικές φορές παραμείνει εκεί για περαιτέρω μεταναστεύσεις. Στο νότιο τμήμα της Ασίας της Ρωσίας δεν διευθετείται.

Χρόνος και μέθοδος φλούδας

Στα τέλη Μαρτίου, αυτά τα άγρια ​​περιστέρια πετούν σε κοπάδια από το νότο και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου (μέσα Οκτωβρίου) πετούν για χειμώνες.

Οι άντρες σε δεκαπενθήμερο μετά την άφιξή τους (στα μέσα Απριλίου) επιλέγουν ένα οικόπεδο για τον εαυτό τους και αρχίζουν να αναζητούν φίλους. Η μαρκαρίσματος μοιάζει με αυτό: ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια της πτήσης, εναλλάξ απογείωση και αργή χαμήλωμα ("slide"). Έχοντας κάνει αρκετές τέτοιες εναλλασσόμενες πτήσεις, το περιστέρι φουλίτης επιστρέφει στη λεγόμενη πέρκα (το λεξικό των κυνηγών).

Ένα ζευγάρι περιστέρια αρχίζει αμέσως να κάνει φωλιά, τοποθετώντας το στις περόνες των μεγάλων οριζόντιων κλαδιών ερυθρελάτης ή πεύκου, ελαφρά στο πλάι του κορμού σε ύψος από δύο έως πέντε (λιγότερο συχνά οκτώ έως δέκα) μέτρα. Η φωλιά nyakhir είναι μια χαλαρή ημιδιαφανής πλατφόρμα ύψους πέντε έως είκοσι εκατοστών και διαμέτρου έως τριάντα εκατοστών, με ένα αδύναμο δίσκο (περίπου πέντε με οκτώ εκατοστά βάθος, με διάμετρο έως δεκατέσσερα). Υλικό για την κατασκευή είναι λεπτές κλαδιά σημύδας, ελάτης, ερυθρελάτης και πεύκου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δομές είναι τόσο εύθραυστες ώστε τα αυγά απλά πέφτουν μέσα από τις ράβδους και γίνονται θύματα όλων των ειδών αρπακτικών.

Το θηλυκό φέρει μόνο δύο αυγά (το μέγεθος τους είναι μεγαλύτερο από αυτό των συνηθισμένων περιστεριών), το βάρος των αυγών είναι δεκαεννέα γραμμάρια, διάμετρο έως τρία εκατοστά, μήκος περίπου τέσσερα. Το χρώμα του κελύφους είναι καθαρό λευκό με κίτρινο χρώμα στον αυλό.

Ο πρώτος συμπλέκτης είναι σχεδόν πάντα στα τέλη Απριλίου (στις αρχές της ζεστής άνοιξης), πιο συχνά - στα μέσα Μαΐου, ο δεύτερος - τον Ιούλιο.

Είναι κυρίως θηλυκό που κάθεται στη φωλιά, τα αρσενικά μπορούν να το υποκαταστήσουν για το χρόνο σίτισης. Αυγά επώασης - από δεκαεπτά έως δεκαεννέα ημέρες.

Τα αρσενικά κατά τη διάρκεια της επώασης από θηλυκά συμπλέγματα μπορούν να συνδυαστούν σε κοπάδια για συλλογική σίτιση. Πετούν προς τα χωράφια δημητριακών και στη συνέχεια επιστρέφουν μία προς μία στις περιοχές φωλιάσματος.

Τον Αύγουστο, τα κοτόπουλα, οι νεοσσοί των πρώτων (νεαρών) και των δεύτερων γεννητόρων ενώνονται σε κοπάδια (μερικές φορές μέχρι και τετρακόσια άτομα) για σίτιση και μετά για μετανάστευση.

Οι σχετικά μεγάλες νεαρές νεοσσοί στη φωλιά περνούν έως τριάντα πέντε έως σαράντα ημέρες.

Και οι δύο γονείς είναι απασχολημένοι με τη διατροφή των παιδιών, φέρνοντας τους βρεγμένους πρώτους μαλακωμένους σπόρους ("γάλα πουλιών") και έπειτα άλλα ποικίλα τρόφιμα.

Τα νεογνά φαίνονται σχεδόν γυμνά, μια απαλή πτώση - η βάση του φτερού δεν αναπτύσσεται γρήγορα, τα πτερύγια των φτερών αρχικά εμφανίζονται στα φτερά, μετά πετούν φτερά και μόνο το υπόλοιπο φτέρωμα ακολουθεί. Το χρώμα των νεοσσών γίνεται απαλά γκρι.

Και την όγδοη μέρα υπάρχει η δυνατότητα να δει.

Την τεσσαρακοστή ημέρα, οι νεοσσοί είναι ήδη στην πτέρυγα και μπορούν να προσφέρουν φαγητό.

Σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες μετά την πρώτη τοποθέτηση είναι έτοιμες για αυτή τη στιγμή στο δεύτερο.

Καρυοθραύστης

Το σκάσιμο ενός άγριου περιστέρι είναι αρκετά μεγάλο, μερικές φορές κυνηγοί με εκσπλαχνισμό έβγαλαν σχεδόν ένα ολόκληρο πιάτο σπόρων δημητριακών.

Η βάση της διατροφής κατά την άφιξη (στις αρχές της άνοιξης) είναι νεαρά μπουμπούκια, σπόροι κωνοφόρων.

Στα μέσα Μαΐου, το περιστέρι vitoo θα τρώει σπόρους με άνοιξη, μερικές φορές (με μεγάλο αριθμό) μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

Μέχρι την αρχή και το μεσημέρι του καλοκαιριού, η ωρίμανση των μούρων, οι σπόροι των άγριων βοτάνων και οι καρποί των πέτρινων δέντρων γίνονται αντικείμενα τροφής για περιστέρια.

Μέχρι το φθινόπωρο, τα άγρια ​​περιστέρια αρχίζουν να μαζεύουν νέους θάμνους, τέφρα βουνού, φραγκοστάφυλα, άγριο τριαντάφυλλο, κερασιά πουλιών από τους θάμνους και μην περιφρονείτε το μαντρί. Πολύ σπάνια τρώνε σκουλήκια και κάμπιες.

Πολύ λάτρης του σκύλου. Πλέουν σε ολόκληρα κοπάδια στον τόπο διαλογής και μεταφόρτωσης δημητριακών, κολυμπούν όσο το δυνατόν - πόσοι μπορούν να τοποθετηθούν στο βούρκο Στη συνέχεια πετάξτε μακριά ένα προς ένα.

Χαρακτηριστικά συμπεριφοράς

Pigeon vituty - εξαιρετικά προσεκτικό πουλί.

Όπως όλοι οι άγριοι εκπρόσωποι των πτηνών, έχοντας ένα εξαιρετικό αυτί, δεν επιτρέπουν σε ένα πρόσωπο πιο κοντά από πενήντα, πιο συχνά - εκατό μέτρα.

Όταν ένα άτομο προσεγγίζει μια φωλιά, το πονηρό σκυλί σβήνει αμέσως.

Μπορεί να πετάει κοντά σε ένα άτομο εάν φοράει κοστούμι καμουφλάζ, αλλά το πρόσωπό του πρέπει να καλύπτεται πλήρως.

Μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία από το περιστέρι και το βίντεο εάν μεταμφιεστείτε στην περιοχή της φωλιάς εκ των προτέρων ή όταν τον ακολουθήσετε, βρείτε την πέρκα και κάθονται κοντά.

Δραστηριότητα

Συμπεριφορικά περιστατικά για τα περιστέρια λόγω των τρόπων και της διατροφής.

Την άνοιξη, το πουλί έχει χάσει βάρος, έτσι η διατροφή του είναι φτωχή - οι βλαστήσιμοι σπόροι δημητριακών, μπουμπουκιών, πέρυσι. Απώλεια βάρους - σχεδόν τρία έως τέσσερα τοις εκατό (έως και τριάντα πέντε γραμμάρια).

Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, το άγριο περιστέρι αρχίζει και πάλι να κερδίζει βάρος, τρώγοντας φρούτα, σπόρους άγριων και αγρωστωδών (αγαπά τα τριφύλλια πάρα πολύ) και στη συνέχεια, πετάγοντας στα κοπάδια και σιτηρά και όσπρια.

Η σίτιση του κυνηγιού πραγματοποιείται το πρωί και αργά το απόγευμα (μερικοί εμφανίζονται στο λυκόφως).

Το άγριο περιστέρι ζει σχεδόν στο χρονοδιάγραμμα: ύπνος, πρωινή σίτιση, πότισμα, επιστροφή στην περιοχή φωλιάσματος, βραδινά γεύματα.

Τα θηλυκά συμπεριφέρονται πιο ενεργά, οι διαδικασίες ζωής τους είναι ταχύτερα απ 'ό, τι στα αρσενικά. Ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στη σίτιση, πότισμα, καθαρισμό του φτέρωματος. Αλλά στη φωλιά με νεοσσούς, ξοδεύουν σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερο χρόνο.

Οι ορνιθολόγοι δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν τη συνεχή και βραδινή χαλάρωση των ανδρών. Σήμερα, ο λόγος αυτής της συμπεριφοράς αποδίδεται από τους επιστήμονες στην τακτική της επικοινωνίας με αυτόν τον τρόπο με τους συγγενείς τους, που έχουν πετάξει μαζί με το κοπάδι από το χειμώνα. Τα πουλιά εγκαθίστανται σε αποστάσεις έως και πενήντα μέτρα, αν και σε συνθήκες μεγάλης συσσώρευσης μπορούν να φτιάξουν φωλιές σε απόσταση μόλις είκοσι μέτρων.

Η περίοδος σεξουαλικής δραστηριότητας καταλήγει σε πτηνά στο τέλος του καλοκαιριού, γεγονός που συμβάλλει στο σύνολο του μέγιστου βάρους.

Ανθρώπινη παρέμβαση στη ζωή των πτηνών

Ένα περιστέρι είναι ένα πλάσμα που αγαπά την τάξη και τη σιωπή. Φαίνεται ότι η αστικοποίηση οδηγεί σε μείωση του αριθμού του αγροτικού πληθυσμού, η οποία θα μπορούσε να σιωπά στα δάση. Αλλά η ανάπτυξη του πεζοπορίου και του μακρινού αυτοκινήτου κάνει τα περιστέρια να αφήνουν τα συνηθισμένα τους ενδιαιτήματα. Τα προαστιακά δάση, τα οποία επισκέπτονταν συλλέκτες μανιταριών σχεδόν όλο το καλοκαίρι (από την αρχή της άνοιξης μέχρι το τέλος του φθινοπώρου), σχεδόν έπαψαν να αποτελούν συνήθη ενδιαιτήματα για άγρια ​​περιστέρια.

Ο αριθμός των κυνηγών άρχισε να μειώνεται από τα τέλη της δεκαετίας του σαράντα του περασμένου αιώνα, ο λόγος ήταν η τεράστια χρήση φυτοφαρμάκων στη γεωργία.

Επί του παρόντος, τα γυρίσματα τυχερών παιχνιδιών από κυνηγούς άγριων πτηνών επηρεάζουν τον περιορισμό της αύξησης του ζωικού κεφαλαίου. Το περιστέρι περιστέρι εύκολα πετάει ακόμα και αφού πέσει σε αυτό, ο κυνηγός δεν μπορεί πάντα να βρει το νεκρό πουλί, το οποίο τον αναγκάζει να κυνηγά περαιτέρω, σκοτώνοντας όλο και περισσότερο.

Φυσικοί δυσμενείς παράγοντες

Οι φυσικοί εχθροί του άγριου περιστεριού είναι αρπακτικά πτηνά - γεράκι και γεράκι πετρωμάτων. Τους κυνηγούν τόσο τους ενήλικες όσο και τα μωρά.

Μικρότερα πουλιά - μάγοι, σαλάτες, γκρίζα κοράκια - καταστρέφουν τις φωλιές των περιστεριών κατά την τοποθέτηση και την εκκόλαψη. Οι πρωτεΐνες συλλέγονται με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ορνιθολόγων κατ 'αυτόν τον τρόπο, μέχρι και σαράντα τοις εκατό των αυγών που μπορούν να καταστραφούν.

Ο αριθμός των ετήσιων συμπλεγμάτων επηρεάζεται από τις δυσμενείς συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας: το πρόσφατο κρύο ελατήριο αναγκάζει τα πουλιά να μεταφέρουν την αρχή του πρώτου συμπλέκτη στον Μάιο, γεγονός που δεν αφήνει χρόνο για την επόμενη αναπαραγωγή φέτος.

Περιγραφή του ζυγού

Τα περιστέρια είναι ολοκληρωμένοι κάτοικοι μικρών, μεσαίων και μεγάλων πόλεων.. Προκαλούν διαφορετικά συναισθήματα στους ανθρώπους. Κάποιος τους επιπλήττει για φυσική "ασάφεια", άλλοι το τροφοδοτούν έντονα με ψωμάκια και ψίχουλα ψωμιού σε πάρκα και πλατείες. Σήμερα θα μιλήσουμε για τους στενούς συγγενείς τους - άγρια ​​περιστέρια δασών, περιστέρια ξύλου. Από την πρόσφατη εποχή, η ανθρωπότητα έχει μάθει για το πουλί. Πριν από την έλευση του Διαδικτύου, ήταν γνωστός μόνο στους πτηνοτρόφους. Αλλά τώρα, ένας σπάνιος κυνηγός δεν είναι εξοικειωμένος με τη γεύση του κρέατός του. Το πουλί vititi, παρά την επαγρύπνησή του και τη φοβία του, συχνά γίνεται θύμα ενός προσώπου.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Μπορείτε να γλιστρήσετε πάνω του πιο κοντά απλώς κρύβοντάς το κάτω από μια καμουφλάζ κάλυψη κοντά στο φυσικό περιβάλλον του περιστοιχίου περιστέρι. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να καλύπτεται το πρόσωπο, διαφορετικά ένα επιφυλακτικό πουλί θα παρατηρήσει τον κακόπιστο και αμέσως θα πετάξει μακριά.

Σε εμφάνιση και σχήμα σώματος, το άγριο περιστέρι είναι σχεδόν το ίδιο με ένα συνηθισμένο αστικό περιστέρι. Εκδώστε τον κάτοχο των δασών εκτός αν υπάρχουν εντυπωσιακές διαστάσεις. Το μήκος του σώματος του πουλιού φθάνει τα 45 εκατοστά με βάρος 700-900 γραμμάρια. Οι περιπτώσεις σημειώνονται όταν το ζωντανό βάρος του περιστεριού ξύλου έφθασε ενάμισι χιλιόγραμμο. Περίπου 70 εκατοστά είναι μόνο ένα άνοιγμα της πτέρυγας, η δύναμη του οποίου επιτρέπει στο πουλί να ξεπεράσει αποστάσεις έως και χιλιάδες χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της εποχικής μετανάστευσης. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι το αρσενικό εμφανίζει μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερο από το θηλυκό, αλλά το σωματικό βάρος τους είναι συχνά το ίδιο.

Εμφάνιση

Wood Pigeon - ένα φαινομενικά μεγάλο περιστέρι. Έχει το χαρακτηριστικό χρώμα φτερών αυτών των πουλιών. Το κύριο μέρος του στυλό είναι βαμμένο με γκρι χρώμα, δηλαδή με μπλε χρώμα. Αυτό το χρώμα σας επιτρέπει να κρυφτείτε με επιτυχία από τους επικριτές. Τα φτερά είναι διακοσμημένα με φαρδιές λευκές καβαλέτες, μπορούν να φανούν ιδιαίτερα καλά κατά την πτήση. Η σκοτεινή κορυφή της ουράς συμπληρώνεται με ένα λευκό άκρο. Το μόνο που διακρίνει αυτό το πουλί από τους αστικούς ομολόγους του είναι η απουσία σκοτεινών εγκάρσιων λωρίδων στην πτέρυγα. Το στήθος του ξύλινου περιστεριού είναι ζωγραφισμένο σε μια λεπτή κρασιού-ροζ σκιά με μια πράσινη λάμψη που φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική στον ήλιο.

Το κεφάλι ενός περιστέρι ξύλου χρώματος τέφρα. Οι πλευρές του λαιμού είναι διακοσμημένες με λευκές ή σε μερικές περιπτώσεις με μπεζ σημεία. Το λευκό έχει κίτρινο καμπύλο ράμφος και κόκκινα ροζ πόδια. Τα μάτια είναι στρογγυλά, μαύρα με κιτρινωπό χείλος γύρω από την ίριδα. Το αρσενικό του δασικού περιστεριού φαίνεται μαζικό. Τα θηλυκά είναι πιο χαριτωμένα. Το χρώμα του φτερού τους είναι κάπως πιο ζεστό, τα διακριτικά σημεία είναι μικρότερα, αλλά κατά την πτήση οι κυρίες φαίνονται πιο χαριτωμένες και πιο μικροσκοπικές.

Χαρακτήρας και τρόπος ζωής

Αυτά τα πουλιά θεωρούνται οι μεγαλύτεροι άγριοι συγγενείς των κοινών αστικών περιστεριών. Το φυσικό τους περιβάλλον είναι τα πυκνά δάση, οι χώροι των γεωργικών καλλιεργειών, όπου αναζητούν τρόφιμα στους αγρούς.

Ωστόσο, μπορείτε να συναντήσετε τα κλαδιά στα προάστια και ακόμη και μέσα στην πόλη. Σε μια τέτοια γειτονιά των πτηνών μπορεί να ωθήσει την έλλειψη φαγητού στον κύριο βιότοπο.

Τα δασικά περιστέρια οδηγούν κυρίως καθιστικά. Τους αρέσουν τα περίχωρα των φυλλοβόλων δασών κοντά στα πεδία για τη σίτιση. Η παράκαμψη μόνο των βάλτων, η καθίζηση στα περίχωρά τους είναι εξαιρετικά σπάνια. Στα νησιά Orkney της Σκωτίας, τα οποία είναι γνωστά για την έλλειψη δέντρων, τα πουλιά αυτά ζουν ακριβώς στο έδαφος. Μην αποφεύγετε το περιστέρι σε τέτοιες πενιχρές συνθήκες διαβίωσης και διαχωρίζετε ανάμεσα στα βράχια.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Vityutni εξαιρετικά προσεκτικά πτηνά. Αυτό οφείλεται στη φυσική τους ανυπαρξία έναντι των μεγάλων θηρευτών. Επομένως, προσπαθήστε να μην πιάσετε το μάτι τους - το κύριο όπλο αυτοάμυνας τους. Επίσης, τα περιστέρια του ξύλου πετούν γρήγορα. Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης του κυνηγού ή του αρπακτικού, το άγριο περιστέρι παγώνει και μόνο σε ακραίες περιπτώσεις πετάει έντονα προς τα πάνω στον ουρανό, κάνοντας ένα δυνατό σφύριγμα με τα φτερά του.

Αισθάνονται καλύτερα μακριά από το ανθρώπινο μάτι, όπου υπάρχουν με επιτυχία και αυξάνουν τους απογόνους. Οι Vyahi συγκεντρώνονται σε μικρά κοπάδια μερικών δεκάδων πτηνών, μέσα στην ομάδα που συμπεριφέρονται ενεργά και πολύ κοινωνικά.

Habitat

Κοινό ξύλο περιστέρι, κυρίως ένα πουλί, που ζουν στην Ευρώπη. Ωστόσο, μπορείτε να την συναντήσετε σε μια ευρύτερη περιοχή. Τους ελκύουν τα κωνοφόρα δάση της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Σκανδιναβίας και των χωρών της Βαλτικής. Τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται ο πληθυσμός των φυτών της Κριμαίας, καθώς το καλοκαίρι τους προσελκύουν ιδιαίτερα οι νότιες χώρες. Μπορείτε να συναντήσετε το δασικό περιστέρι στα βορειοδυτικά της Αφρικής.

Διατροφή

Η βάση της διατροφής του Viola είναι φυτική τροφή.. Αυτά είναι βελανίδια, δημητριακά. Το μενού περιλαμβάνει επίσης φρούτα, κώνοι, ξηρούς καρπούς, μούρα, άλλα φυτά και τους σπόρους τους. Τα άγρια ​​περιστέρια έχουν μια ιδιαιτερότητα.

Προκειμένου να αποκτήσουν δυσπρόσιτα μούρα ή καρύδια από ένα υποκατάστημα, προσκολλώνται νύχια σε ένα κλαδί, κρέμονται από αυτό ανάποδα. Λόγω της έλλειψης τροφίμων, αυτά τα πουλιά τρώνε γαιοσκώληκες, γυμνοσάλιαγκες και κάμπιες. Vityutni που ζουν κοντά στο ανθρώπινο σπίτι, συχνά τροφοδοτείται από τα απομεινάρια των προϊόντων αρτοποιίας. Τα κοπάδια δρυοκολάμων θέλουν να κατεβαίνουν για να τρέφονται με μουστάρδα ή τριφύλλι. Οι νότιες περιοχές προσελκύουν πτηνά με άγρια ​​σύκα.

Τα περιστέρια του Άγριου Ξύλου διαφέρουν από άλλα πτηνά σε διαφορετική μορφή κατανάλωσης. Σε ένα σημείο ποτίσματος, διακρίνονται εύκολα από όλα τα υπόλοιπα · απλώς χαμηλώνουν το ράμφος στο νερό και το τραβούν μέσα από ειδικές τρύπες. Πριν καταπιεί ένα περιστέρι, ανυψώνει για λίγο το κεφάλι της.

Αναπαραγωγή και απόγονοι

Για ένα χρόνο, ένα ζευγάρι περιστέρια μπορεί να αναπαράγει και να μεγαλώσει μέχρι τρεις απογόνους. Ωστόσο, αυτό πρέπει να συμβάλλει στις καιρικές συνθήκες. Κυρίως 2, λιγότερο συχνά 1 ή 3. Η εποχή αναπαραγωγής ξεκινάει τον Απρίλιο, μετά την επιστροφή από την χειμωνιάτικη καλύβα και διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Στην ηλικία των 10-11 μηνών, με την έναρξη της εφηβείας, τα αρσενικά, για να προσελκύσουν την προσοχή του αντίθετου φύλου, πετούν μέχρι τις κορυφές των δέντρων και αρχίζουν να παίζουν. Τις περισσότερες φορές το κάνουν το πρωί. Μόλις η γυναίκα δίνει προσοχή στον κύριο, πηγαίνει αμέσως κάτω σε αυτήν, συνεχίζοντας να παίζει, αποφεύγοντάς την σε έναν κύκλο. Το αποτέλεσμα της φλυτζανίας είναι ένα ζευγάρι αυγών.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Μετά το ζεύγος ζευγαρώματος λαμβάνεται για την κατασκευή της φωλιάς. Καθώς το δομημένο υλικό χρησιμοποίησε μικρά κλαδιά. Πριν εγκρίνει κάθε κλαδί, προσεγγίζεται προσεκτικά με ένα ράμφος για να δοκιμάσει τη δύναμη.

Μόλις επιλεγούν τα υλικά. Μετά από 2-3 ημέρες δημιουργείται μια φωλιά. Η βάση της φωλιάς είναι ένα πλαίσιο στερεών μεγάλων ράβδων, ο χώρος μεταξύ των οποίων είναι γεμάτος με μικρότερα και εύκαμπτα κλαδιά. Το αποτέλεσμα είναι ένα είδος μπολ με επίπεδο πάτο και χαλαρές πλευρές. Οι ράβδοι είναι χαλαρά, στα οποία το χάσμα μπορεί να πέσει αυγό από την τοποθέτηση. Τα περιστέρια διάταξης έχουν μια κατοικία όχι μεγαλύτερη από 2 μέτρα από το έδαφος. Ιδιαίτερα τεμπέλης και μπορεί να πάρει εγκαταλελειμμένο κάποιον άλλο.

Το θηλυκό φέρει ένα ζευγάρι λευκών αυγών, εκκόλαψη που διαρκεί περίπου 2,5 εβδομάδες. Το θηλυκό ασχολείται με την επώαση, το αρσενικό την αντικαθιστά μερικές φορές για τη σίτιση. Και οι δύο γονείς ασχολούνται με τη διατροφή του γεννηθέντος απογόνου. Για περίπου ένα μήνα, οι πρακτικά γυμνοί, τυφλοί νεοσσοί τροφοδοτούν το "γάλα πουλιών", μια τυρόπηλη μάζα από το έδαφος σε ένα κουτάλι δημητριακών. Μετά από 5 εβδομάδες, οι νεοσσοί είναι έτοιμοι για ανεξάρτητη διαβίωση.

Φυσικοί εχθροί

Αυτά τα αρπακτικά πτηνά όπως ο γεράκι και το γεράκι παρθένου αντιπροσωπεύουν τον μεγαλύτερο φυσικό κίνδυνο για τον πληθυσμό των περιστεριών ξύλου. Κυνήγιουν τόσο νεαρά πουλιά όσο και ενήλικες. Μην καθυστερείτε στην εξολόθρευση των άγριων περιστροφών και των σκίουρων, των μάγιστρων, των τρελών και των γκρίζων κοράκων που καταστρέφουν ενεργά τις φωλιές με τα αυγά και τα αυγά τους. Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία στα οποία ο ετήσιος αριθμός των σπυριών μειώνεται κατά 40% λόγω της παρέμβασης αυτών των ζώων.

Οι φυσικοί κλιματολογικοί παράγοντες παρεμβαίνουν επίσης. Για παράδειγμα, η πρόωρη ψύξη, η υψηλή υγρασία και οι άλλοι κατακλυσμοί μειώνουν τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας της οικογένειας, γεγονός που καθιστά αδύνατη την ανάπτυξη 2 ή περισσότερων γενεών ανά έτος. Например, поздняя весна заставляет переносить откладывание первых яиц на май месяц, что не дает времени для того, чтобы сформировать вторую кладку.

Также вносит свою лепту и человек. Витютень – птица, обладающая вкуснейшим, мягким мясом. Из-за этого эти птицы часто становятся жертвами охотников. Την ίδια στιγμή, αν χτυπήσει μια κούνια, ακόμα και μετά από μια σφαίρα από την τελευταία του δύναμη πετάει, που τον αναγκάζει να πεθάνει στα πιο συχνά δάση, και ο κυνηγός να ψάξει για ένα νέο στόχο.

Καταστρέψτε αυτά τα πουλιά και τον πολιτισμό. Φαίνεται ότι η μείωση των αγροτικών οικισμών θα πρέπει να προσφέρει μια ευκαιρία αύξησης του πληθυσμού, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Το Wood Pigeon είναι το πουλί που αγαπάει περισσότερο τη σιωπή. Και η ανάπτυξη του αυτοκινητιστικού τουρισμού, η τακτική παρουσία ενός ατόμου (συλλέκτες μανιταριών, κυνηγοί, τουρίστες, παραθεριστές), ακόμη και στις πιο απομονωμένες γωνιές του δάσους, κάνει τα πουλιά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Επίσης, ο αριθμός των εκπροσώπων του τύπου διανομής της χρήσης φυτοφαρμάκων στα χωράφια "χτυπήθηκε κάτω".

Κατάσταση πληθυσμού και ειδών

Τα άγρια ​​περιστέρια που ζουν στις Αζόρες, αναφέρονται στο κόκκινο βιβλίο. Τα νησιά Vyahi της Μαδέρας εξοντώθηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα. Παρότι ο αριθμός των άλλων υποειδών των περιστεριών αγρίων υαλοκαθαριστήρων μειώνεται εξαιτίας της υπερβολικής αποψίλωσης, της καταστροφής των φυσικών οικοτόπων και των ανεξέλεγκτων πυροβολισμών, το είδος αυτό δεν αναγνωρίζεται ως απειλούμενο.

Ποιος είναι το περιστέρι και πού μπορεί να δει

Τα άγρια ​​περιστέρια έρχονται σε πολλές μορφές. Ένα από αυτά είναι ένα ξύλινο περιστέρι. Ονομάζεται επίσης vitite ή δασικό περιστέρι. Είναι ο μεγαλύτερος της οικογένειάς του και ως εκ τούτου τόσο ελκυστικός για τους κυνηγούς. Οι ενήλικες μπορούν να φτάσουν έως και 2 κιλά, το σώμα τους είναι σαρκώδες και το πτερύγιο είναι μεγαλύτερο από το μισό μέτρο. Το περιστέρι έχει έναν ασυνήθιστο χρωματισμό:

  • τα πόδια και το αιχμηρό ράμφος - κόκκινο,
  • κοιλιά κοκκινωπό μπλε,
  • το στήθος μπορεί να είναι είτε κόκκινο ή μπορντό,
  • η πλάτη είναι γκρίζα-μπλε,
  • ουρά σκούρο γκρι με σκοτεινό περίγραμμα.

Υπάρχουν δύο διακριτικά χαρακτηριστικά στα λευκά σημεία του λαιμού, τα οποία έχουν μόνο τα ενήλικα περιστέρια και δεν τα έχουν. Πολύ αξιοσημείωτο τραγούδι του περιστεριού. Είναι δύσκολο να παρατηρήσετε ένα περιστέρι στο δάσος, αλλά πάντοτε προδίδεται με απαλή σάλτσα: "Kru-kuu-ku-kuk, kru-kuu-ku-kuk", που διανέμεται από κλαδιά δέντρων.

Τα οικόπεδα Vyakhira μπορούν να είναι πεδιάδες, βουνά που καλύπτονται με φυλλοβόλα ή κωνοφόρα δάση. Ζουν εκεί σε μεγάλα κοπάδια, αλλά είναι συχνά πιθανό να συναντήσετε αυτά τα περιστέρια στην ύπαιθρο. Τα αγαπημένα τους μέρη για ύπνο στα σύνορα των αγρών, σε πυκνούς θάμνους, νεαρά κατάφυτα δέντρα. Οι αγρότες αντιπαθούν τον σκίουρο για το γεγονός ότι τρέφονται με σπόρους από τις καλλιέργειες τους. Και στους αστικούς κήπους, οι άνθρωποι είναι ευτυχείς να δουν ασυνήθιστα περιστέρια.

Τι τρώει το περιστέρι ξύλου;

Τα άγρια ​​περιστέρια τρώγονται κυρίως από τα φυτικά τρόφιμα, αποφεύγοντας τις κάμπιες ή κάθε είδους προνύμφες. Μερικές φορές δεν τους πειράζει να τρώνε σοδειές, συρρικνώνοντας τους τομείς μουστάρδας, όσπρια, τριφύλλι ή σπόρους. Αυτά τα περιστέρια που ζουν κοντά σε ευρωπαϊκές πόλεις δεν φοβούνται τους ανθρώπους και ποτέ δεν αρνούνται ψωμί και άλλα προϊόντα. Ωστόσο, τα υπόλοιπα πουλιά είναι μάλλον ντροπαλά και προσεκτικά, αλλά τόσο δυνατά ώστε όταν βγαίνουν, φωνάζουν δυνατά σφυρίζοντας. Το κυνήγι τους δεν είναι τόσο εύκολο, αν και υπάρχουν πολλοί λάτρεις αυτής της κατοχής. Αυτό οδήγησε ακόμη και σε μια μείωση του πληθυσμού των περιστεριών, και σε ορισμένες χώρες στην πλήρη εξαφάνιση.

Συμβούλιο Εάν η φωλιά του δασικού περιστέρι έχει εμφανιστεί κοντά στη ντάκα σας, στηρίξτε τον πληθυσμό των πτηνών - τα ταΐστε με αραβοσίτου ή ηλιόσπορους, θα σας είναι πολύ ευγνώμονες.

Πού είναι το περιστέρι και πώς να το διακρίνεις

Ένα άλλο χαρακτηριστικό μέλος της οικογένειας περιστεριών είναι το δασικό περιστέρι. Σε μέγεθος, κατατάσσεται στην τρίτη θέση μετά από την κοιτίδα και την κούντουχα. Εξωτερικά, είναι πολύ παρόμοιο με ένα συνηθισμένο αστικό περιστέρι, αλλά έχει πολλές διαφορές από αυτές:

  1. Έχουν καφετί, χρωματισμένο χρώμα και κοκκινωπό μαστό.
  2. Στο λαιμό όλα τα ίδια λευκά σημεία, αλλά λίγο πιο επιμηκυμένα, όπως τα chevrons.

Τα περιστέρια αυτού του είδους κατοικούν σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια της Ευρώπης, με εξαίρεση τις περισσότερες βόρειες περιοχές. Όμως οι νότιες περιοχές είναι προτιμότερες από αυτές, λόγω των τόπων με μακρά ψυχρή περίοδο που πρέπει να πετάξουν για το χειμώνα. Προκειμένου να αποφευχθούν κουραστικές πτήσεις, τα περιστέρια καθίστανται ολοένα και πιο κοντά στους οικισμούς, αναζητώντας ζεστασιά και ψωμί.

Σχετικά με τη ζωή και τη διατροφή του δασικού περιστεριού

Η τροφή αυτών των πουλιών ως επί το πλείστον αποτελείται από φυτά και σπόρους γεωργικών καλλιεργειών, έτσι ώστε συχνά βρίσκονται σε χωριά δίπλα σε εγχώρια κοτόπουλα και συνηθισμένα περιστέρια. Στις πόλεις, βρίσκονται πολύ λιγότερο συχνά, έτσι ώστε ακόμη και τα υπολείμματα του ψωμιού και άλλων εδεσμάτων δεν κάνουν τη στάση τους έναντι του ατόμου πιο ανεκτική.

Οι θηρευτές συχνά ενοχλούν τα περιστέρια, καταστρέφοντας φωλιές και κυνήγι για ενήλικες. Προκειμένου να αποφύγουν τις επιθέσεις τους, τα πτηνά στέκονται σε ψηλά κωνοφόρα δέντρα. Εκεί κτίζουν προσεκτικά τις φωλιές τους, στις οποίες, κατά κανόνα, βρίσκονται 1-2 λευκά αυγά. Χρειάζονται μόνο 17 ημέρες για μια γυναίκα να καθίσει στους απογόνους των άγριων περιστροφών, οπότε δύο γενιές έχουν χρόνο να μεγαλώσουν σε ένα χρόνο.

Τα περιστέρια είναι διάσημα για το τραγούδι και τη φωνή τους, αυτοί οι ευχάριστοι ήχοι προκάλεσαν ένα άτομο να δαμάσει το πουλί. Μέχρι τώρα, αυτά τα φτερωτά κατοικίδια ζώα είναι ευπρόσδεκτα. Υπάρχει ακόμη και ένας ξεχωριστός τύπος κατοικιδίου περιστεριού χελώνας - ένα άγριο γελοίο χελώνα περιστέρι. Είναι αλήθεια ότι το τραγούδι αυτών των περιστεριών είναι πολύ διαφορετικό από το συνηθισμένο - μοιάζει με το γέλιο, εξ ου και το όνομα. Αλλά αυτό το πουλί είναι κατάλληλο για τη διατήρηση σε συνθήκες κλωβού.

Τα άγρια ​​περιστέρια είναι πολύ ενδιαφέροντα και ευγενή πουλιά που προσελκύουν με την εμφάνισή τους και την επιδερμίδα. Απλώς αξίζουν τον σεβασμό για τον εαυτό τους. Μην περνάτε από αυτά τα περιστέρια, θαυμάζετε, τροφοδοτείτε, παρατηρείτε. Αγάπη της φύσης, και αυτή θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

Τι τρώει

Τα κοπάδια ξύλου τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με φυτικά τρόφιμα. Το μενού αυτών των πουλιών αποτελείται από σπόρους, φύλλα, σπόρους, χόρτο, βελανίδια και φρούτα. Λιγότερο συχνά, τα πτερύγια τρώνε κάμπιες, γυμνοσάλιαγκες και γαιοσκώληκες. Τα πτηνά που ζουν μαζί με τις ανθρώπινες κατοικίες τροφοδοτούν επίσης τα αποψυγμένα προϊόντα.

Σε ορισμένες περιοχές, σε ορισμένες περιόδους, τα περιστέρια του Pigeon Wood τρέφονται με καλλιέργειες. Το φθινόπωρο, η διατροφή των περιστεριών αυτών συμπληρώνεται με τριφύλλι, και την άνοιξη, τα κοπάδια της γης μπαίνουν στα πεδία όπου μεγαλώνει η μουστάρδα. Το καλοκαίρι μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες στους τομείς των σιτηρών. Τα πτηνά που ζουν στις νότιες χώρες τρέφονται επίσης με άγρια ​​σύκα.

Εκείνοι που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα περιστέρια ξύλου σε ένα πότισμα, παρατήρησαν ότι δεν έπιναν όπως άλλα πουλιά. Αυτά τα περιστέρια βυθίζουν το ράμφος στο νερό και το πιπιλίζουν μέσα από ειδικές τρύπες. Πριν καταπιεί το νερό, τα περιστέρια σηκώνουν για λίγο κεφάλια.

ΖΩΗ

Το συνηθισμένο περιστέρι ξύλου ζει τόσο σε επίπεδο όσο και σε ορεινό έδαφος. Τα περισσότερα από όλα τα πουλιά όπως τα φυλλοβόλα και τα μικτά δάση, αλλά συχνά εγκατασταθούν σε κωνοφόρα δάση. Η φωνή του περιστέρι είναι μια ειδική cooing, η οποία μεταφέρεται από τους ήχους του "kuu-yu, kuu-ruu" ή "gurr-game-gurr". Όταν τελειώσει η περίοδος φωλεοποίησης, τα περιστέρια του δασικού περιστεριού φυλάσσονται σε μεγάλα κοπάδια, τα οποία το βράδυ συγκεντρώνονται σε κοινές μέρες νύχτας. Τα αρσενικά της οικογένειας περνούν εκεί νύχτες ακόμη και όταν τα θηλυκά εκκολάπτουν τα αυγά. Στις αγροτικές περιοχές, το επιθυμητό μέρος για ύπνο σε αυτά τα περιστέρια είναι τα όρια μεταξύ των πεδίων, καλυμμένα με θάμνους και δέντρα. Οι αγρότες δεν τους αρέσει ο άνεμος επειδή τρώνε συχνά στους αγρούς. Σε αστικούς κήπους και πάρκα, αντίθετα, οι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι με την παρουσία τους και συχνά τρέφονται με πουλιά.

Αναπαραγωγή

Με την έναρξη της περιόδου φωλεοποίησης, το αρσενικό, που θέλει να προσελκύσει την προσοχή της γυναίκας, δυνατά coo και να δείξει τις ιπτάμενες ικανότητές του. Η γυναίκα, που υιοθέτησε την ψευδαίσθηση του αρσενικού, μαζί με τον επιλεγμένο, εκτελεί ένα άλλο τελετουργικό. Κατά τη διάρκεια της, οι κορμούς ξύλου ξύλου αγγίζουν ο ένας τον άλλον με τα ράμφη τους και καθαρίζουν τα φτερά τους. Το πιο βολικό μέρος για τη φωλιά είναι οι πολύ πυκνές κορώνες των δέντρων. Η φωλιά αυτών των πουλιών είναι στριμμένη από τα λεπτά κλαδιά. Πολύ συχνά, τα περιστέρια του ξύλου χρησιμοποιούν παλιές φωλιές σαράντα, κοράκια και σκίουρους. Το θηλυκό τοποθετεί 2 λευκά αυγά που οι γονείς επωάζονται μαζί.

Μετά από 15-17 ημέρες οι νεοσσοί εκκολαφθούν από αυγά. Οι γονείς τις τροφοδοτούν με μια ειδική ουσία - "γάλα περιστέρι", που σχηματίζεται στην ράχη ενηλίκων πουλιών. Οι νεοσσοί κοτόπουλου "πίνουν γάλα" βυθίζοντας βαθύτατα το ράμφος μέσα στον γροθιά ενός από τους γονείς. Μετά από λίγες μέρες, αρχίζουν να συνηθίζουν στο κανονικό φαγητό. Οι νεοσσοί πετούν σε 7 εβδομάδες.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΒΥΑΚΡΥΑ

Οι κύριοι εχθροί του ξυλώδους περιστεριού είναι μεγάλα πτηνά. Τα τελευταία χρόνια, λόγω ανθρώπινης βλάβης, ο αριθμός των αρπακτικών πτηνών μειώθηκε σημαντικά, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση του πληθυσμού των άγριων περιστεριών με τη μάγισσα. Περιστασιακά, τα witchutas γίνονται θύματα του δάσους, που σκαρφαλώνει ανδροειδώς. Στο έδαφος, κυνηγούνται από αλεπούδες και ασβούς, αφού τα περιστέρια είναι αρκετά μεγάλα και δεν μπορούν να βγουν αμέσως στον αέρα. Σε ορισμένες χώρες, τα περιστέρια του περιστεριού του ξύλου είναι τόσο πολυάριθμα που θεωρούνται παράσιτα και καταστρέφονται. Κάθε χρόνο σε αυτές τις περιοχές ένας πολύ μεγάλος αριθμός vykhrey πυροβολούνται.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ VYAHREM

Σε μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, όταν οι κόκκοι ωριμάσουν, μπορείτε να συναντήσετε με το ξύλο craig στο πεδίο - το πουλί συλλέγει σπόρους εκεί. Στη Δυτική Ευρώπη, οι σχετικές διατάξεις είναι αρκετά πολλές στις πόλεις. Ζουν σε πάρκα ή κήπους. Το Wood Pigeon κάνει την παρουσία του μια τυπική κραυγή. Το περιστέρι, που φοβόταν, πετά από την κορυφή του δέντρου, χτυπάει δυνατά τα φτερά του. Σε πολλά μέρη όπου αυτά τα πουλιά εξοικειώνονται με την παρουσία ανθρώπων, αφήνουν ένα άτομο σε αυτόν και παίρνουν πρόθυμα τροφή από τα χέρια του - τα ψίχουλα ψωμιού.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ


Vihir - πολύ προσεκτικά πουλιά, οπότε το κυνήγι γι 'αυτά δεν είναι τόσο απλό έργο. Τώρα ο αριθμός των περιστεριών των δασικών δασών έχει μειωθεί σημαντικά.

Το συνηθισμένο περιστέρι είναι το μεγαλύτερο από τα περιστέρια στα δάση της Ευρασίας. Μήκος σώματος - έως 44 cm, βάρος - 620 γραμμάρια. Φωλιάζει στα δέντρα, όπου τοποθετεί 2 αυγά. Αυτό το μεγάλο άγριο περιστερικό δάσος οδηγεί με επιτυχία ακόμα και τα κοράκια από τη φωλιά. Αρχικά, οι νεοσσοί τροφοδοτούνται με "γάλα περιστεριών", το οποίο ξεχωρίζει από το γαστερόριζα των γονέων, στη συνέχεια με σπόρους και σιτηρά. Τα αγαπημένα του τρόφιμα είναι τα βελανίδια και τα καρύδια οξιάς, τα οποία καταπίνει ολόκληρα. Το χειμώνα τα πουλιά πετούν νότια. Πλέουν σε μεγάλα κοπάδια 300-500 ατόμων.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Το Wood Pigeon επιλέγει προσεκτικά το δομικό υλικό για τη φωλιά. Εξετάζει κάθε κλαδί και το στέλεχος λεπτομερώς με το ράμφος του πριν αποφασίσει αν θα τα χρησιμοποιήσει ή θα τα πετάξει μακριά.
  • Παρά το μεγάλο μέγεθος και το τεράστιο σώμα του, το περιστέρι μπορεί να κάνει εντυπωσιακούς ακροβατικούς αριθμούς στον αέρα. Ένα πουλί μπορεί να κρεμάσει σε ένα κλαδί ανάποδα για να φτάσει για φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
  • Κατά τη διάρκεια του έτους, τα κλαδιά έχουν 2-3 απογόνους.
  • Στα νησιά Orkney, βόρεια της Σκωτίας, όπου δεν υπάρχουν δέντρα, τα κλαδιά φωλιάζουν στο έδαφος ή, πιο συχνά, σε βραχώδεις σχισμές.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ

Ενηλίκων πουλί: τα πουλιά και των δύο φύλων είναι ζωγραφισμένα το ίδιο. Το κεφάλι, ο λαιμός και η ουρά τους είναι ανοιχτό γκρι. Η κοιλιά και το στήθος είναι μοβ. Στις πλευρές του λαιμού υπάρχουν πράσινες και λευκές κηλίδες. Η πλάτη και τα φτερά είναι γκρι.

Πτήση: κατά την πτήση, λευκά σημεία είναι ορατά στα φτερά των περιστεριών.

Φωλιά: υφασμένα από κλαδιά, λεπτές ρίζες, σκληρά χόρτα ή βλαστοί. Οι νεοσσοί σκουληκιών παραμένουν στη φωλιά για 28-29 ημέρες.

Αυγά: πιο συχνά 2 λευκά αυγά.


- Όταν το περιστέρι άγριας ξυλείας ζει σε περιστέρι ξύλου

Όπου ζει

Το κοινό περιστέρι ξυλείας ζει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και στην Ανατολή στη Βόρεια Ινδία. Επιπλέον, κατοικεί δάση βουνών στη Βόρεια Αφρική.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ

Το συνηθισμένο περιστέρι ξύλου διανέμεται ευρέως σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο αριθμός του είναι κατώτερος μόνο από τον αριθμό των άγριων εγχώριων περιστεριών και των αστικών απογόνων γκρίζου γκρίζου περιστεριού. Και αν και σε πολλά μέρη κυνηγείται, η εξαφάνιση αυτού του είδους δεν απειλείται.

Το περιστέρι του ξύλου τροφοδοτεί τη γκόμενα. Βίντεο (00:00:29)

Κοινό περιστέρι ξύλου (πουλί από τα γένη περιστέρια) τροφοδοτεί τη γκόμενα. Αυτό το πουλί είναι μυστικό, έτσι δεν το βλέπετε τόσο συχνά. Αλλά ήμασταν τυχεροί. Ένα ζευγάρι περιστέρια έκανε μια φωλιά ακριβώς απέναντι από το παράθυρο καταψύκτη, κυριολεκτικά σε ένα μέτρο και μισό. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τη δική τους ζωή και να δείξουμε στους άλλους λίγο.
Πριν από λίγες μέρες, ένα πουλί γεννήθηκε στο κυνηγητό και σήμερα αποδείχθηκε ότι γυρίστηκε

Σκιάχτρο Περιστέρι SPORT PLAST. Βίντεο (00:00:16)

Έργο του περιστεριού από την ιταλική εταιρεία SPORT PLAST. Λόγω του ρεαλισμού και της πρακτικότητας, αυτά τα γεμιστά ζώα καταλαμβάνουν την πρώτη θέση μεταξύ των παγκόσμιων κατασκευαστών. Λόγω των ειδικών χρωμάτων γεμιστά ζώα δεν αναποδογυρίζουν στον ήλιο. Αυτά τα γεμιστά ζώα μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα καπέλο ηλίανθου με τη βοήθεια ενός πλαστικού ράμφους, που έρχεται σε ένα σετ με το γεμιστό ζώο. Περιλαμβάνονται επίσης αφαιρούμενα πόδια, με τα οποία μπορείτε να βάλετε ένα σκιάχτρο σε ένα πεδίο ή άλλη επίπεδη επιφάνεια.

Forest Dove: η εμφάνισή του, φωτογραφία

Οι κάτοικοι των πόλεων είναι συνηθισμένοι σε ένα είδος περιστεριών - ένα γκρίζο περιστέρι. Σχετικά με πολλά περιστέρια που βρίσκονται στη φύση, οι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ.

Το Wood Pigeon ή το Vitjen είναι δασικό πουλί, ανήκει στην οικογένεια περιστεριών. Ο πληθυσμός αυτών των πουλιών είναι μικρός. Η Vitutyen είναι πολύ προσεκτική και φοβισμένη, τόσο σπάνια μπορεί να την δει κανείς.

Το Common Pigeon Bird είναι ο μεγαλύτερος από τους άγριους συγγενείς του. Ένας ενήλικας φθάνει τα ακόλουθα μεγέθη:

  • το μήκος του αρσενικού φθάνει τα 450 mm, τα θηλυκά - από 422 έως 436 mm,
  • το βάρος του αρσενικού κυμαίνεται από 530 έως 625 γραμμάρια, τα θηλυκά ζυγίζουν από 450 έως 500 γραμμάρια,
  • αρσενικό μήκος πτέρυγας - από 237 έως 262 mm, και για γυναίκες - από 225 έως 257 mm.

Το κύριο χρώμα του σώματος των περιστεριών είναι γκρίζο, με το οποίο οι γκρι και καπνιστές αποχρώσεις διασυνδέονται με καφέ εμποτισμό. Στις πλευρές του λαιμού, το κύριο χαρακτηριστικό του περιστεριού είναι ορατό - λευκές κηλίδες. Υπάρχουν και λευκά σημεία στα φτερά. Γίνονται σαφώς ορατά στην πτήση ενός περιστεριού. Τα πόδια και τα νύχια του πορφυρού χρώματος.

Η μάζα ενός πουλιού είναι πλούσια σε κόκκινο λιλά και οι αποχρώσεις στο στήθος αναμειγνύονται από ροζ σε κόκκινο. Ο λαιμός του σκουλήκι ξύλου είναι όμορφα χυθεί με μια πρασινωπή-κόκκινο μεταλλική λάμψη. Το ράμφος είναι ελαφρώς καμπυλωτό, δίχρωμο: η βάση είναι κόκκινη και η κορυφή είναι κίτρινη. Το κεφάλι είναι μικρό σε μέγεθος, τα μάτια είναι στρογγυλά με κίτρινο χείλος.

Το θηλυκό και το αρσενικό δεν διαφέρουν το ένα από το άλλο. Διαφέρουν μόνο ως προς το μέγεθος - το περιστέρι είναι ελαφρώς μικρότερο από το περιστέρι. Τα νεαρά πουλιά είναι επίσης παρόμοια με τα παλιά άτομα, ωστόσο, δεν έχουν λευκές κηλίδες στο λαιμό. Η φωτογραφία θα δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του όμορφο δάσος.

Επικράτεια και οικοτόπου

Ξύλο περιστέρι βρίσκεται σε πολλά μέρη του κόσμου. Ζει στη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, το Ιράν, το Ιράκ, τα Ιμαλάια, τη Βορειοδυτική Αφρική, τη Μικρά Ασία και τη Βόρεια Ασία.

Στο έδαφος της πρώην ΕΣΣΔ, το δασικό περιστέρι διανέμεται ευρέως. Μπορεί να βρεθεί σε αυτές τις περιοχές:

  • Volyn.
  • Φούστες.
  • Περιοχή Νόβγκοροντ.
  • Αγία Πετρούπολη.
  • Δυτική Σιβηρία.
  • Azov.
  • Τον Καύκασο
  • Κριμαία

Το Wood Pigeon είναι μεταναστευτικό πουλί. Οι χειμώνες συνήθως στην Κριμαία και στον Καύκασο. Ο κάτοχος των δασών αναχωρεί για το χειμώνα, όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο, και οι πρώτες αφίξεις σημειώνονται ήδη στις αρχές Μαρτίου.

Η περιστροφική τροχιά μπορεί να εγκατασταθεί σε διάφορα δάση. Στο βορρά, του αρέσει να φωλιάζει σε κωνοφόρα δάση και ερυθρελάτη. Προχωρώντας προς τα νότια, τα δάση ανακατεύονται και τα πουλιά τους αισθάνονται καλά. Αν βρεθούν κωνοφόρα, εγκαθίστανται σε αυτά. Μην απορρίπτετε ένα περιστέρι και δρύινα δέντρα. Βρείτε το καταφύγιό τους στη ζώνη της στέπας, όπου το δάσος δεν είναι τόσο πολύ. Αγαπά δάση οξιάς και σημύδας.

Πληθυσμός και αναπαραγωγή

Ο αριθμός των ατόμων των άγριων περιστεριών μειώνεται ραγδαία κάθε χρόνο. Αυτό οφείλεται στην εντατική αποδάσωση, στην ανάπτυξη νέων εδαφών από τον άνθρωπο. Οι κυνηγοί σκοποβολής επηρεάζουν τη μείωση του πληθυσμού όσο και την καταστροφή των δασών.

Τα περιστέρια συγκεντρώνονται σε κοπάδια. Ο αριθμός των πτηνών σε αυτά μπορεί να φτάσει αρκετές δεκάδες. Κατά τη διάρκεια της πτήσης σε θερμές χώρες, σχηματίζονται οι μεγαλύτερες. Τα πιο πολυάριθμα πακέτα εξύρι σχηματίζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Η δημιουργία τεράστιων συγκεντρώσεων πτηνών προκαλεί ζημιά στις καλλιέργειες. Σε τέτοιες περιοχές επιτρέπεται η σκοποβολή των περιστεριών αυτού του είδους.

Το περιστέρι και το περιστέρι βρίσκονται σε ζεύγη μόνο κατά τη διάρκεια της φωλεοποίησης. Το ζευγάρωμα στα περιστέρια αρχίζει στις αρχές της άνοιξης: αρχές Μαρτίου, μερικές φορές τον Απρίλιο. Τα αρσενικά προσελκύουν την προσοχή των θηλυκών που παίζουν, το πιο ενεργό - το πρωί. Ο χορός ζευγαρώματος συνοδεύεται από διάφορες κινήσεις γύρω από τον επιλεγμένο χορό:

  • το περιστέρι ισιώνει την ουρά,
  • διογκώνοντας το στήθος και το γούνα,
  • γύρω από το περιστέρι,
  • ξεκινά και πέφτει.

Εάν το θηλυκό δείχνει υπέρ, σχηματίζεται ένα ζευγάρι. Τα περιστέρια είναι πολύ ζηλιάρης των αγαπημένων τους. Φροντίζουν προσεκτικά την οικογένειά τους από άλλα πουλιά, μερικές φορές υπάρχουν ακόμη και μάχες. Μετά το σχηματισμό ενός ζευγαριού, τα περιστέρια ξεκινούν την οικοδόμηση μιας φωλιάς.

Τα πτηνά Nest κατασκευάζονται σε αρκετές ημέρες. Αποδεικνύεται εύθραυστη, λεπτή και ημιδιαφανής. Ο δίσκος είναι επίπεδος. Το υλικό για τη φωλιά είναι λεπτές κλαδιά με αρκετά δέντρα που μεγαλώνουν. Οι κατοικίες τους μπορούν να τοποθετηθούν στο ύψος ή πιο κοντά στον κορμό του δέντρου. Η φωλιά έχει τέτοια μεγέθη:

  • εξωτερική διάμετρος - από 30 έως 40 εκατοστά,
  • εσωτερική διάμετρος - από 11 έως 14 εκατοστά,
  • βάθος - από 3 έως 5 εκατοστά,
  • ύψος από 7 έως 14 εκατοστά.

Το περιστέρι περιστέρι, που ζει στις βόρειες περιοχές, τοποθετεί αυγά μία φορά. Οι νότιοι κάτοικοι μπορούν να επωαστούν νεοσσούς και δύο φορές. Η τοποθέτηση αποτελείται συνήθως από δύο αυγά. Και το δεύτερο αυγό τοποθετείται λίγες μέρες αργότερα από το πρώτο. Το περιστέρι του δάσους αρχίζει να εκτοξεύει το συμπλέκτη από το πρώτο αυγό, έτσι οι νεοσσοί είναι διαφορετικής ηλικίας. Και τα δύο περιστέρια εμπλέκονται στην επώαση για 17 έως 18 ημέρες. Το θηλυκό ξοδεύει τις περισσότερες φορές στη φωλιά, το αρσενικό αντικαθιστά μόνο περιστασιακά. Παρακολουθεί την ασφάλεια της φωλιάς.

Τα τρόφιμα για τα νεογέννητα είναι η απόρριψη από το γναθιά των γονέων, το πικρό συμπύκνωμα. Στη συνέχεια οι νεοσσοί μεταφέρονται σταδιακά σε κανονικό φαγητό, αλλά προηγουμένως μαλακώνονταν στο ράμφος. Τα κοτόπουλα δεν εγκαταλείπουν τη φωλιά πριν από 40 ημέρες. Πραγματοποιούν τις πρώτες πτήσεις τους με τους γονείς τους, οι οποίοι τους υποστηρίζουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια το νεαρό απόθεμα σχηματίζει νέα κοπάδια.

Το περιστέρι του δρόμου περνάει από έναν πλήρη κύκλο περισυλλογής μία φορά το χρόνο. Αυτή είναι μια μακρά διαδικασία. Κατά κανόνα, το φτέρωμα αρχίζει να αλλάζει τον Μάιο και τελειώνει τον Νοέμβριο. Смена пера начинается с маховых перьев, постепенно переходя к переднему краю крыла. Заканчивается линька заменой рулевых перьев.

Молодняк линяет в разное время. Это связано с разным временем их появления на свет. Птенцы могут не успеть закончить линьку в зимний период, поэтому продолжают ее весной. Σε ενήλικες, αυτή η διαδικασία συμβαίνει σε εύθετο χρόνο.

Οι συνήθειες των περιστεριών

Το Vitutyen πετά γρήγορα, κάνοντας δυνατούς ήχους. Προέρχονται από τα μεγάλα φτερά τους. Στο έδαφος, τα περιστέρια περπατούν σε μικρά, απρόσιτα σκαλοπάτια, κουνώντας τα κεφάλια τους προς τα εμπρός και πίσω. Το πουλί δεν μπορεί να φτάσει γρήγορα, έτσι γίνεται εύκολη λεία για τα αρπακτικά ζώα.

Το Wood Pigeon είναι ένα ντροπαλό πουλί, οπότε προσπαθεί να μην εμφανιστεί. Για την προτίμηση φωλιάσματος δίνεται σε δάση με πυκνό φύλλωμα, όπου μπορείτε να κρύψετε.

Από τους οικισμούς, τα απορρίματα έχουν μια φωλιά μακρύτερα από δύο χιλιόμετρα. Η τροφή ξεκινά νωρίς το πρωί.

Οι ήχοι που κάνει το ξύλινο περιστέρι είναι πολύ παρόμοιοι με τις φωνές άλλων συγγενών. Όπως και τα άλλα περιστέρια - αυτό θυμίζει το cooing. Μπορούν να ακουστούν μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος.

Τι τρώει;

Η βάση της διατροφής της Βιόλας είναι φυτικά τρόφιμα. Μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορούν να τρώνε τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Μπορεί να είναι κάμπιες ή γαιοσκώληκες. Προτιμώνται τα συνηθισμένα δημητριακά, τα όσπρια, τα άγρια ​​δημητριακά. Ωστόσο, μπορεί να φάει όλους τους κόκκους που βρίσκει στο έδαφος. Οι προτιμήσεις για τα τρόφιμα πουλιών θα εξαρτηθούν από τον βιότοπο όπου ζει.

Στα κωνοφόρα δάση, ένα άγριο περιστέρι τρώει ευχαρίστως σπόρους από κωνοφόρα δέντρα. Με την αλλαγή της βλάστησης, οι προτιμήσεις των δασών του δασικού συντάκτη αλλάζουν. Το ξύλο περιστέρι χρησιμοποιεί δρύινες βελανίδια, φρούτα οξιάς. Δεν αρνείται ζιζανιοκτόνο, άγρια ​​φράουλα, λιοντάρι, βατόμουρο. Η Vituty μπορεί να κάνει προμήθειες τροφίμων. Τους βάζει σε μια αρκετά ευρύχωρη γούνα, όπου μπορούν να χωρέσουν περίπου 8 βελανίδια.

Το τροφικό περιστέρι του συλλέγει στο έδαφοςαγάπη απομακρύνετε τα χαμηλά φυτά. Αλλά αν οικότοπός του είναι πυκνά δάση, κόβει τα φρούτα από τα δέντρα κατά την πτήση. Ακόμα και οι νεαροί μπουμπούκια μπορούν να πετάξουν. Κατά τη διάρκεια της μακράς διαχείμασης δεν περιφρονεί φύλλα λάχανου και τριφύλλια. Μια ποικίλη διατροφή επιτρέπει στο περιστέρι να ριζώσει σχεδόν σε οποιαδήποτε τοποθεσία.

Είδη άγριων περιστεριών

Η σειρά των περιστεριών έχει πάνω από 290 άγρια ​​και εξημερωμένα είδη. Στη φύση, υπάρχουν διάφορες ποικιλίες άγριων περιστεριών, εκτός από τα σφαιρίδια ξύλου. Πολλά άγρια ​​περιστέρια έχουν ήδη εξαφανιστεί και μερικά από τα κύρια είδη τους έχουν απομείνει.

  • Περιστασιακά γκρι. Φωτογραφία. Πήρε το όνομά της για το χρωματισμό του φτερού. Αυτού του είδους τα περιστέρια είναι τα πιο διάσημα, επειδή είναι κάτοικοι πόλεων. Στη φύση, τα πουλιά εγκαθίστανται σε βραχώδες έδαφος. Στην πόλη φωλιάζουν στις σοφίτες των σπιτιών. Τα μεγέθη τους δεν υπερβαίνουν τα 220 mm. Είναι πολύ λάτρης του σιταριού, ωστόσο, είναι δυσανάγνωστα στα τρόφιμα. Αρχίζουν να ζευγαρώνουν από την άνοιξη και συνεχίζουν μέχρι το φθινόπωρο, αφήνοντας κατά μέρος έως και 5 συμπλέκτες ετησίως.
  • Γκόριντσε. Φωτογραφία. Οι κάτοικοι της ζώνης δασικής στέπας της Ευρώπης, της Μολδαβίας, της Ουκρανίας, υπάρχουν περίπου 18 είδη. Πουλιά μικρού μεγέθους: μήκος - έως 270 mm, βάρος - όχι περισσότερο από 160 γραμμάρια. Το χρώμα του φτερού είναι γαλακτώδες καφέ με γκριζωπή απόχρωση. Η σφραγίδα είναι μια καθαρή μαύρη γραμμή στο πίσω μέρος του λαιμού. Η τοποθέτηση αρχίζει όταν τα δέντρα καλύπτονται με φύλλα. Η τοιχοποιία αποτελείται από δύο αυγά. Τροφοδοτεί φυτικά τρόφιμα. Του αρέσει να πίνει νερό. Μετά το πρωινό γεύμα, φροντίστε να πετάξετε στη λίμνη για ένα πότισμα. Από τον αιώνα XVI, οι άνθρωποι ασκούν την εκτροφή των περιστεριών χελωνών σε αιχμαλωσία.
  • Klintuh. Φωτογραφία. Το πουλί είναι ευρέως διαδεδομένο στη Σιβηρία, την Κίνα, την Τουρκία, το Καζακστάν. Προτιμά να εγκατασταθεί στα δάση. Το Clintukha έχει πολύ όμορφο χρώμα. Το κεφάλι ενός πτηνού με μπλε χρώμα, το οποίο σταδιακά μετατρέπεται σε μαλαχίτη στο λαιμό. Τα φτερά είναι γκρίζα γκρίζα, η ουρά είναι πιο σκούρα με μαύρες ρίγες. Φωλιά στα δέντρα όπου υπάρχει κοίλο. Εκεί από τα λεπτά κλαδιά, χτίζουν τις φωλιές τους. Μυστικά πουλιά. Κατά την αναπαραγωγή, τα αρσενικά δέρματα στα δέντρα και προστατεύουν το σπίτι του.

Μια γκαλερί φωτογραφιών πουλιών θα δείξει όλη την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα των κατοίκων των άγριων δασών.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org