Ζώα

Ζωικές πρωτεΐνες: είδη, περιγραφή, ενδιαιτήματα, τρόφιμα, αναπαραγωγή

Pin
Send
Share
Send
Send


Η ζωή των σκίουρων πάντα ενδιαφέρει όχι μόνο τους επιστήμονες, αλλά και τους απλούς ταξιδιώτες. Είναι πάντα ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τη συμπεριφορά του ζώου, την απίστευτη δραστηριότητά του, την περιέργεια, τη γλυκιά ευσπλαχνία, τις αστραπιαίες μεταβάσεις από τη μία δράση στην άλλη.

Αυτά είναι άγρια ​​ζώα. Η πρωτεΐνη σε φυσικές συνθήκες στη Ρωσία βρίσκεται στη δασική στέπα και τη δασική ζώνη. Από τα τέλη του 20ού αιώνα, το ζώο αυτό άρχισε να κατοικεί πάρκα και κήπους κοντά σε διάφορους οικισμούς και μερικές φορές στο έδαφός τους. Δεν φοβούνται τις μεγάλες πόλεις.

Ο σκίουρος, η περιγραφή του οποίου βρίσκεται σε πολλές εκδόσεις, ξεκινώντας από τα σχολικά εγχειρίδια και τελειώνει με ειδικά βιβλία αναφοράς, στέκεται σε κοιλότητες ή σε ειδικές φωλιές σε σχήμα μπάλας - τα gayns, τα οποία παράγει από χονδροειδή κλαδιά στο εξωτερικό και μαλακό φλοιό από μέσα.

Σε οικισμούς, είναι συχνά με χαρά να καταλαμβάνουν birdhouses και άλλες φωλιές πουλιών.

Ο σκίουρος είναι ένα πολύ έξυπνο ζώο. Δεν βιάζεται να μεταναστεύσει σε θερμότερες χώρες, ακόμη και σε πολύ σκληρό χειμώνα, αν δεν έχει προβλήματα με τα τρόφιμα ή τροφοδοτείται από ανθρώπους.

Σκίουρος: περιγραφή, εξωτερικά χαρακτηριστικά

Ο συνηθισμένος σκίουρος είναι ένα μάλλον μικρό ζώο με ένα λεπτό, ελαφρώς επιμηκυμένο σώμα, μια ουρά με "χτένα" και ένα κεφάλι κανονικού, στρογγυλού σχήματος. Τα αυτιά είναι επίμηκες, εμφανίζονται φούντες το χειμώνα.

Στο πρόσωπο, την κοιλιά, τα μπροστινά πόδια υπάρχουν vibrissae, ειδικές αισθήσεις που βοηθούν τα ζώα να περιηγούνται καλύτερα στο διάστημα. Τα οπίσθια πόδια είναι πολύ μακρύτερα από το μπροστινό μέρος και τα δάκτυλα στα πόδια είναι στεφανωμένα με αιχμηρά και ανθεκτικά νύχια. Τα μαλλιά είναι μακρύτερα στις πλευρές της ουράς παρά σε όλο το σώμα, επομένως η ουρά έχει ένα ελαφρώς πεπλατυσμένο σχήμα.

Ο σκίουρος το χειμώνα αποκτά μαλακή, ψηλή και χνουδωτή γούνα. Το καλοκαίρι είναι πιο σπάνιο, σκληρό, σύντομο. Το χρώμα αλλάζει εποχικά, στον ίδιο πληθυσμό. Τα κουνάβια δύο φορές το χρόνο (εκτός από την ουρά - αυτό γέρνει μόνο μία φορά).

Την άνοιξη το μαλάξεις συμβαίνει τον Απρίλιο-Μάιο, και το φθινόπωρο - το Σεπτέμβριο-Νοέμβριο.

Τρώγοντας σκίουροι

Αυτό το χαριτωμένο τρωκτικό είναι ένας τυπικός κάτοικος του δάσους. Κατά πάσα πιθανότητα, επομένως, η βάση της διατροφής του είναι οι σπόροι των δέντρων και των θάμνων. Ο σκίουρος προτιμά να ζει σε μικτά κωνοφόρα-φυλλοβόλα δάση. Εδώ έχει τις καλύτερες συνθήκες τροφοδοσίας. Επιπλέον, το ζώο αγαπάει ώριμες σκοτεινές κωνοφόρων φυτειών - δάση ερυθρελάτης, δάση κέδρου, έλατα, ακολουθούμενα από φυλλοβόλες φυτείες, μικτά πεύκα, παχιά κέδρου πεύκου. Στον Καύκασο και την Κριμαία, ο κοινός σκίουρος αισθάνεται πολύ άνετα σε πολιτιστικά τοπία - αμπελώνες και κήπους.

Τρόπος ζωής

Ο σκίουρος είναι ένα κινητό και ζωντανό ζώο. Κάνει εύκολα τεράστιες "πτήσεις" από δέντρο σε δέντρο. Μερικές φορές "πετούν" σε ευθεία γραμμή έως και 10-15 μ., Ενώ αριστοτεχνικά "κατευθύνουν" την ουρά. Στον χρόνο χωρίς χιονιού, καθώς και κατά τη διάρκεια της περιόδου της διαδρομής, ξοδεύει πολύ χρόνο στο έδαφος πάνω στο οποίο κινείται σε άλματα.

Σκίουρος το χειμώνα κινείται κυρίως κατά μήκος των "κορυφών". Με τον μικρότερο κίνδυνο, που κρύβεται στα δέντρα, συνήθως κρύβεται στο στέμμα. Δραστηριοποιείται το πρωί και το βράδυ. Μέχρι και 80% του χρόνου που ξοδεύει ψάχνει φαγητό.

Μέσα στο χειμώνα, αφήνει τη φωλιά της μόνο για το χρόνο της σίτισης, δεν βγαίνει από τη φωλιά κατά τη διάρκεια σοβαρών παγετών και πέφτει σε ημι-κοιλάδα. Ο σκίουρος δεν είναι εδαφικός - οι επιμέρους τοποθεσίες εκφράζονται ασθενώς.

Οι πρωτεΐνες διαφέρουν ως προς την ικανότητά τους να κρύβουν και να βρίσκουν κρυμμένους σπόρους και καρπούς, συνειδητοποιούν γρήγορα ότι οι άνθρωποι μπορούν να είναι πηγή τροφής και να συνηθίσουν να τρώνε από τα χέρια τους.

Παρά την γοητευτική εμφάνισή τους, είναι μάλλον επιθετικές, μετριοπαθείς ύποπτες, και μάλιστα διακρίνονται από την ομαδοποίηση τους. Αυτά τα χαριτωμένα ζώα μπορούν εύκολα να είναι δαμάσκηνα ζώα, αλλά τα κατοικίδια ζώα με τη συνήθη έννοια είναι απίθανο. Δεν μπορούν να αποδοθούν σε ζώα, τα οποία μπορούν να γλιστρήσουν ή να "αγκαλιάσουν". Ακόμη και με τις πιο ζεστές φιλίες, μόνο περιστασιακά καταφέρνεις να χτυπάς το ζώο με γούνα.

Πολύ σπάνια, η πρωτεΐνη γίνεται τόσο πικρή ώστε να σας επιτρέπει να σηκώσετε τον εαυτό σας. Τα νεαρά ζώα προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες πολύ πιο γρήγορα από τους ενήλικες.

Είδη σκίουρου

Τα ζώα που κρατούνται στην αιχμαλωσία περιλαμβάνουν τον συνηθισμένο σκίουρο και τον σκίουρο Teleutka.

Το σκίουρο συνηθισμένο αναφέρεται σε τρωκτικά, είναι οικείο σε κάθε άτομο - έναν ενήλικα και ένα παιδί, ακόμα κι αν την είδε μόνο στην εικόνα. Διανέμεται σε όλη τη Ρωσία. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι οι ζώνες ερήμου, οι στέπες και οι ημι-ερήμεις.

Ο σκίουρος teleutka είναι ένα ειδικό υποείδος του κοινού σκίουρου. Διανέμεται κυρίως στην Ανατολική Σιβηρία, στη χερσόνησο της Καμτσάτκα, που εγκλιματίζεται στην Κριμαία και στον Καύκασο.

Αυτοί οι τύποι πρωτεϊνών διαφέρουν ο ένας από τον άλλον μόνο σε μέγεθος και χρώμα - μεγαλύτερη είναι η teleutka.

Διάρκεια ζωής

Κατά μέσο όρο, η διάρκεια ζωής αυτών των ζώων υπό φυσικές συνθήκες δεν υπερβαίνει τα 3,5 έτη. Στο σπίτι, όταν το ζώο δεν απειλείται από τον παγετό, είναι εφοδιασμένο με τρόφιμα και προστατεύεται από θηρευτές, οι σκίουροι ζουν έως και 10-12 χρόνια. Περιπτώσεις κατά τις οποίες οι σκίουροι ζουν σε αιχμαλωσία έως 16 ετών, μάλλον, μια εξαίρεση στον κανόνα.

Συντήρηση και φροντίδα

Ο σκίουρος του σπιτιού είναι ένα πλάσμα με ανεπανάληπτη ενέργεια που μπορεί να πηδήσει και να τρέξει για ώρες. Για τη συντήρησή του στο σπίτι είναι απαραίτητο ένα ευρύχωρο κλουβί ή ένα μεγάλο κλουβί.

Για ένα ζώο θα χρειαστεί ένας κλωβός με διαστάσεις 50x60 cm και ύψος 150 cm. Είναι προτιμότερο να γαλβανιστούν οι ράβδοι ή να καλυφθούν με καλή βαφή σε σκόνη. Το διάκενο μεταξύ των ράβδων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 2 cm. Ο κλωβός πρέπει να είναι εφοδιασμένος με συσπειρωτό δίσκο για να είναι πιο εύκολο να καθαριστεί. Τοποθετήστε σανό, ζαχαροκάλαμο ή δασική βρύα στην παλέτα.

Βεβαιωθείτε ότι ο κλωβός θα πρέπει να πίνει κύπελλο, να τροφοδοτεί το καζανάκι και τα σπίτια, όπου οι σκίουροι συνήθως οργανώνουν φωλιές. Ένα μικρό ζώο χρειάζεται δύο σπίτια, τα οποία πρέπει να είναι καλά στερεωμένα σε επαρκές ύψος. Τοποθετήστε σε ένα κλουβί κομμάτια από μαλακό ύφασμα, κομμάτια από μαλλί μαλλί, μικρά πριονίδια, ένα μικρό μαλλί, το οποίο ο σκίουρος χρησιμοποιεί απαραιτήτως κατά την οργάνωση της φωλιάς.

Ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει πρόσβαση στο σπίτι (για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πτυσσόμενη οροφή ή μια ευρεία είσοδο). Μην ξεχνάτε τις πέτρες ορυκτών και αλατιού, οι οποίες θα πρέπει να εγκατασταθούν σε ένα μέρος κατάλληλο για το κατοικίδιο ζώο, είναι καλύτερα αν αυτό είναι ένα μέρος δίπλα στη σκάφη ή τον τροφοδότη.

Έχουμε ήδη πει ότι οι σκίουροι χρειάζονται τρομερή κίνηση, επομένως δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς διάφορες σκάλες, αιώρες, κούνιες, μεγάλα κλαδιά και τροχούς.

Ο σκίουρος του σπιτιού θα νιώθει άνετα σε ένα κλουβί μακριά από τα ρεύματα και τις άμεσες ακτίνες του ήλιου. Θα πρέπει να καθαριστεί σε μια μέρα. Θα προστατεύσει το κατοικίδιο ζώο σας από λοιμώδη νοσήματα.

Αναπαραγωγή

Στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη, σε φυσικές συνθήκες, οι πρωτεΐνες εκτρέφονται δύο φορές το χρόνο. Έως 12 cubs γεννιούνται στα απορρίματα. Οι σκίουροι της εγκυμοσύνης στο σπίτι διαρκούν 5 εβδομάδες. Αμέσως μετά τη γέννηση, η πρωτεΐνη αρχίζει να εκτελεί τα μητρικά της καθήκοντα. Είναι πολύ καλή μητέρα, περιτριγυρισμένη από φροντίδα και προσοχή. Σε ηλικία δύο εβδομάδων, οι νεαροί καλύπτονται με γούνα, σε ηλικία 4 εβδομάδων αρχίζουν να βλέπουν καθαρά. Την 40η ημέρα, τα ίδια τα μωρά αρχίζουν να ψάχνουν φαγητό, σε 2 μήνες αρχίζουν να ζουν πλήρως ανεξάρτητα. Η πλήρης εφηβεία εμφανίζεται κατά πέντε μήνες.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο σπίτι η πρωτεΐνη δεν πολλαπλασιάζεται συχνά. Η περιγραφή των εμπειρογνωμόνων δείχνει ότι αυτή η διαδικασία σε αιχμαλωσία είναι δυνατή μόνο με την καλή φροντίδα του ζώου και την υψηλής ποιότητας διατροφή του.

Τι μοιάζει με ένα σκίουρο;

Σύμφωνα με τη ζωολογική ταξινόμηση, η ζωική πρωτεΐνη ανήκει στην τάξη των θηλαστικών, τη σειρά των τρωκτικών, την οικογένεια των σκίουρων. Η περιγραφή του είναι ως εξής: ένα μικρό, πολύ εύκαμπτο και κινητό ζώο με επιμηκυμένο σώμα και μια όμορφη πλούσια ουρά. Το μήκος του σώματος σε σκίουρους είναι περίπου είκοσι ή τριάντα εκατοστά, το μήκος της ουράς είναι ένα τρίτο μικρότερο. Η ουρά ενός σκίουρου δεν είναι απλώς μια διακόσμηση. Χρησιμεύει ως πηδάλιο σε ένα άλμα, ένα ισοζύγιο ενώ τρέχει κατά μήκος των κλαδιών δέντρων, μια κουβέρτα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η εμφάνιση της ουράς είναι ένας δείκτης της υγείας του ζώου, σύμφωνα με τον οποίο τα ζώα επιλέγουν το σύντροφό τους.

Υπάρχουν γιγαντιαίες σκίουροι με μέγεθος σώματος περίπου πενήντα εκατοστά. Και τα μικρότερα είδη δεν υπερβαίνουν το μήκος των επτάμισι εκατοστών. Συνεχίζοντας την περιγραφή του σκίουρου, πρέπει να σημειωθεί ότι το κεφάλι του είναι μικρό, ελαφρώς επιμηκυμένο. Έχει λαμπερά μαύρα μάτια, στρογγυλεμένη μύτη και μακριά αυτιά, τα οποία συχνά έχουν πινέλα.

Τα πόδια ενός σκίουρου είναι ισχυρά, με αιχμηρά, ανθεκτικά νύχια. Πίσω άκρα περισσότερο από το μπροστινό μέρος. Στο πρόσωπο, την κοιλιά και τα μπροστινά πόδια του ζώου υπάρχουν ειδικές σκληρές τρίχες - vibrissae, που εκτελούν τη λειτουργία των οργάνων αίσθησης.

Πού ζουν;

Ο βιότοπος των σκίουρων είναι ασυνήθιστα ευρύς. Περίπου πενήντα είδη αυτών των ζώων "ζουν" στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική, όπου υπάρχουν μεγάλα δάση. Οι σκίουροι είναι ανεπιτήδευτα ζώα. Αισθάνονται καλά, τόσο στο βορρά όσο και στο νότο, στα βουνά και στις πεδιάδες. Βρίσκονται επίσης σε αστικά πάρκα και πλατείες.

Από τον τόπο κατοικίας του ζώου εξαρτάται από την εμφάνιση, το μέγεθος και το χρώμα του. Οι σκίουροι - οι κάτοικοι των βουνών είναι μεγαλύτεροι από τους συγγενείς τους. Και όσο πιο κοντά στο κέντρο της περιοχής, τόσο πιο φωτεινό γίνεται το χρωματισμό των ζώων.

Ποικιλίες

Στη φύση, υπάρχουν πάρα πολλά είδη σκίουρου για να τα απαριθμήσουμε όλα. Οι πιο διάσημοι από αυτούς είναι: σκίουρος Αμπέρτα, πυρκαγιά, καυκάσιος (Περσικός), σκίουρος που φέρει, ιαπωνικά, ποντίκι, ινδικό γίγαντα, δίχρωμο και πολλά άλλα.

Το μόνο είδος που ζει στο έδαφος της Ρωσίας είναι ο κόκκινος σκίουρος ή η veksha. Σε αυτό το είδος ζώων υπάρχουν πολλά υποείδη, που διαφέρουν σε μέγεθος και χρώμα.

Με τον αριθμό των διαφορετικών επιλογών χρώματος, ένα συνηθισμένο είδος είναι μπροστά από όλους τους συγγενείς του. Ταυτόχρονα, η σκιά αλλάζει εποχιακά. Το καλοκαίρι, η γούνα σε εκπροσώπους αυτού του είδους έχει ένα κόκκινο, καφέ ή σκούρο καφέ χρώμα. Το χειμώνα γίνεται γκρίζο, μερικές φορές σχεδόν μαύρο ή καφέ, όπως στο υποκείμενο των Καρπαθίων, της Άπω Ανατολής και της Μαντζουρίας.

Το μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα σκίουροι - teleutki - το χειμώνα flaunt σε ασημί γκρι και μπλε παλτά. Ταυτόχρονα, η ουρά τους είναι ανοιχτό γκρι με μια απόχρωση μαύρου και κιτρινωπού σκουριάς. Σε αυτή τη βάση, οι πρωτεΐνες Teleut ανήκουν στους γκράγιες.

Άλλες ποικιλίες του χρώματος ουράς χειμώνα είναι browntails, redtails και blacktails. Μεταξύ των σκίουρων υπάρχουν άτομα με ζωντανό χρώμα, καθώς και μελανιστές (απόλυτα μαύρο) και αλμπίνο (απολύτως λευκά δείγματα).

Λαμβάνοντας υπόψη την περιγραφή του σκίουρου, αξίζει να σημειωθεί ότι δύο φορές το χρόνο, όπως και πολλά άλλα ζώα, αλλάζουν τη γούνα. Την άνοιξη αυτό συμβαίνει, τις περισσότερες φορές, τον Απρίλιο-Μάιο, το φθινόπωρο - κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν. Ανοιξιάζοντας σε σκίουρους, ξεκινώντας από το κεφάλι μέχρι τη βάση της ουράς. Φθινόπωρο molt πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση - από τη ρίζα της ουράς στο κεφάλι. Έτσι, η ουρά αυτών των ζώων molts μία φορά το χρόνο.

Η διαδικασία της γέμισης, όπως και σε άλλα θηλαστικά, εξαρτάται από το μήκος του φωτός της ημέρας. Όταν αλλάξει, η υπόφυση του ζώου παράγει μια ειδική ορμόνη που επηρεάζει τη δραστηριότητα του θυρεοειδούς αδένα. Λόγω αυτού, ξεκινάει η περιποίηση.

Ο χρόνος και η διάρκεια αυτής της διαδικασίας δεν είναι σταθερά. Εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και την ποσότητα της τροφής. Αν υπάρχουν πολλά, η αλλαγή του στρώματος των σκίουρων αρχίζει νωρίτερα και τελειώνει πιο γρήγορα. Η ποιότητα της νέας γούνας εξαρτάται επίσης από τις κλιματικές συνθήκες και την προσφορά τροφίμων.

Σκεπή στεγών

Οι σκίουροι πάντα εξοπλίζουν τα σπίτια τους στα δέντρα, προτιμώντας να χρησιμοποιούν κοίλες για το σκοπό αυτό. Αν δεν βρει ένα κατάλληλο καταφύγιο, το ζώο χτίζει μια σφαιρική φωλιά, που βρίσκεται ψηλά πάνω από το έδαφος ανάμεσα στο πυκνό φύλλωμα. Μέσα στην σκίουρος κατοικία είναι επενδεδυμένη με ξηρό γρασίδι, φύλλα, μονωμένα με βρύα ή λειχήνες.

Η φωλιά έχει δύο εισόδους, μία από τις οποίες βρίσκεται στην πλευρά του κορμού, έτσι ώστε η πρωτεΐνη να μπορεί να διαφύγει σε περίπτωση κινδύνου. Σε σοβαρό κρύο σε ένα τέτοιο σπίτι πηγαίνει σε πολλά ζώα, η είσοδος είναι κλεισμένη με βρύα, και σώζει τα ζώα από την κατάψυξη.

Συνήθως οι σκίουροι έχουν μέχρι και μιάμιση δεκάδες κατοικίες, τις οποίες συχνά πρέπει να αλλάξουν, πιθανώς να ξεφύγουν από τα παράσιτα. Αν το θηλυκό έχει σκίουρο, τα μεταφέρει σε μια νέα θέση στα δόντια.

Τι τρώει σκίουρος στο δάσος; Η βάση της διατροφής της είναι τα φυτικά τρόφιμα - οι σπόροι κωνοφόρων δέντρων, τα νωπά και αποξηραμένα μανιτάρια, στις νότιες περιοχές - καρύδια και βελανίδια. Με την έλλειψη βασικών τύπων τροφίμων, οι πρωτεΐνες μπορούν να τρώνε νεφρά και βλαστοί δέντρων, κονδύλων και ριζωμάτων διαφόρων φυτών, μούρων, λειχήνων. Την άνοιξη, κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος, οι σκίουροι αρχίζουν να τρώνε τα ζωικά τρόφιμα - τα έντομα και τις προνύμφες, τους βατράχους, τα αυγά πουλιών και τα ίδια τα κοτόπουλα.

Όλοι γνωρίζουν για την αποθήκευση πρωτεϊνών. Την παραμονή του χειμώνα, συλλέγουν καρπούς, βελανίδια και κώνοι, τους κρύβουν σε κοιλότητες ή τις θάβουν κάτω από τις ρίζες των δέντρων. Ξεχνά τα πρωτεϊνικά της αποθέματα. Καταλήγουν τυχαία από τον εαυτό της ή από άλλους κατοίκους δασών. Μπορεί όμως να βρει «κελάρια» από ποντίκια, chipmunks ή nutcrackers κάτω από ένα στρώμα χιονιού 1,5 μέτρων.

Αναπαραγωγή

Ο σκίουρος συνηθισμένος ή η βέξα φέρνει γενετήσια, συνήθως δύο φορές το χρόνο. Στα νότια της περιοχής, υπάρχουν και τρία σκουπίδια. Μόνο ο σκίουρος Yakut αναπαράγει μοσχάρια μία φορά το χρόνο. Στην εποχή ζευγαρώματος, τα θηλυκά αναζητούν από τρία έως έξι άνδρες. Συμπεριφέρονται επιθετικά απέναντι στους αντιπάλους τους, χτυπάνε και χτύπησαν τα πόδια τους στα κλαδιά.

Ο ισχυρότερος παίρνει το δικαίωμα να ζευγαρώσει με μια γυναίκα, μετά την οποία χτίζει μια φωλιά. Σε αυτό, μετά από 36-37 ημέρες και γεννήθηκε σκίουρος. Ο αριθμός των μόσχων μπορεί να κυμαίνεται από τρία έως δέκα, συνήθως στο δεύτερο σκουπίδια υπάρχουν περισσότερα από τα πρώτα. Οι σκίουροι γεννιούνται γυμνοί και τυφλοί, καθένας από τους οποίους ζυγίζει περίπου 8 γραμμάρια. Η μητέρα τα ταΐζει με γάλα για περίπου ένα μήνα και ένα μισό. Σε ηλικία περίπου 9 εβδομάδων, τα μωρά αρχίζουν να ζουν ανεξάρτητα.

Έχοντας εξετάσει την περιγραφή και τον τρόπο ζωής ενός ενδιαφέρουμενου δασικού κατοίκου, που είναι ένας σκίουρος των ζώων, μπορεί κανείς να εξοικειωθεί περισσότερο με τις ιδιαιτερότητες αυτού του είδους.

Habitat

Σκίουρος συνηθισμένο διανέμεται στη βόρεια ζώνη της Ευρασίας από την ακτή του Ατλαντικού έως την Καμτσάτκα, τη Σαχαλίνη και την Ιαπωνία (νησί Χοκάιντο). Έχει εγκριθεί με επιτυχία στην Κριμαία, στον Καύκασο και στον Tien Shan. Έχουν περιγραφεί πάνω από 40 υποείδη κοινών σκίουρων, που διαφέρουν μεταξύ τους σε χαρακτηριστικά χρωματισμού. Σκίουρος συνηθισμένη ζωή σε όλα τα δάση του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας, της Σιβηρίας και της Άπω Ανατολής. Περίπου 1923-24. εμφανίστηκε στην Καμτσάτκα, όπου είναι πλέον κοινό. Στη Ρωσία, οι ορυκτές πρωτεΐνες είναι γνωστές από την Ύστερη Πλειστοκένιο. Το βόρειο όριο της κατανομής των σκίουρων συμπίπτει με το βόρειο όριο του ψηλού δάσους: αρχίζει στη βορειοδυτική Ρωσία κοντά στην πόλη Kola, πηγαίνει κατά μήκος της χερσονήσου Kola, μετά από Mezen μέσω Ust-Tsilma και Ust-Usu στα βόρεια Ουράλια, από την Ural Range έως τη μέση r. Anadyr, και από εκεί στα νοτιοδυτικά κατά μήκος των ακτών της όχης Okhotsk και της θάλασσας της Ιαπωνίας στο Sakhalin και την Κορέα. Το νότιο σύνορο στα δυτικά συμπίπτει κατά προσέγγιση με το νότιο όριο της δασικής στέπας, αλλά στη νότια άκρη της γειτονιάς Ural μετατοπίζεται απότομα προς βορρά στο Shadrinsk και έπειτα περνά από το Omsk και το βόρειο Καζακστάν (Pavlodar, Semipalatinsk) στο νότιο Altai. Το υπόλοιπο της νότιας γκάμας αναφέρεται στο MNR, τη βορειοανατολική Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1930. ο σκίουρος εγκαταστάθηκε επανειλημμένα στα βουνά του Καυκάσου, της Κριμαίας και του Tien Shan, στα δάση του νησιού του Κεντρικού Καζακστάν, καθώς και στις περιοχές Mogilyov, Bryansk και Rostov.

Επιστημονική ταξινόμηση

Είναι ένα μικρό ζώο τυπικής εμφάνισης σκίουρου, με επιμήκη λεπτό σώμα και χνουδωτή ουρά με "χτένα". Το μήκος του σώματος είναι 19,5-28 cm, η ουρά είναι 13-19 cm (περίπου 2/3 του μήκους του σώματος), το βάρος είναι 250-340 g. Το κεφάλι είναι στρογγυλό, με μεγάλα μαύρα μάτια. Τα αυτιά είναι μακρύ, με φούντες, ιδιαίτερα έντονα το χειμώνα. Οι ευαίσθητοι δονητές αναπτύσσονται στο ρύγχος, τα μπροστινά πόδια και την κοιλιά. Τα πίσω άκρα είναι πολύ μακρύτερα από το μπροστινό μέρος. Δάχτυλα με έντονα αιχμηρά νύχια. Τα μαλλιά στις πλευρές της ουράς φτάνουν σε μήκος 3-6 cm, γι 'αυτό και η ουρά έχει πεπλατυσμένο σχήμα.

Η χειμωνιάτικη γούνα ενός σκίουρου είναι υψηλή, απαλή και χνουδωτή, το καλοκαίρι είναι πιο άκαμπτο, αραιό και κοντό. Από την άποψη της μεταβλητότητας του χρωματισμού των πρωτεϊνών, κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις μεταξύ των Παλαιμακτικών ζώων. Το χρώμα του ποικίλλει εποχιακά, ανά υποείδος, και ακόμη και στον ίδιο πληθυσμό. Το καλοκαίρι κυριαρχείται από κόκκινους, καφέ ή σκούρους καφέ τόνους, το χειμώνα γκρι και μαύρο, μερικές φορές με καφέ απόχρωση. Η κοιλιακή χώρα είναι ελαφριά ή λευκή. Υπάρχουν μελανισμένες πρωτεΐνες με εντελώς μαύρη γούνα και αλμίνους, καθώς και κηλίδες σκίουροι, των οποίων η γούνα καλύπτεται με λευκές κηλίδες. Σύμφωνα με τον χειμερινό χρωματισμό της ουράς, οι σκίουροι χωρίζονται σε "κόκκινες ουρές", "καφέ ουρές" και "ουρές". Στα δάση στέπας της Δυτικής Σιβηρίας υπάρχουν πρωτεΐνες graytail.

Το μέγεθος των σκίουρων μειώνεται από τα ορεινά σε επίπεδα, το μέγεθος του κρανίου από το νότο στο βορρά και το χρώμα φωτίζεται προς το κέντρο της περιοχής. Οι μαύροι και καστανές αποχρώσεις της χειμερινής γούνας στα υποείδη των Καρπαθίων, της Άπω Ανατολής και της Μαντζουρίας αντικαθίστανται από γαλαζοπράσινα και τέφρα-γκρι, πιο έντονα στις τροχαλίες πρωτεΐνης. Ταυτόχρονα, η περιοχή του λευκού πεδίου της κοιλιάς αυξάνεται στην ίδια κατεύθυνση και το ποσοστό των "κόκκινων ουρών" αυξάνεται.

Ο σκίουρος molts 2 φορές το χρόνο, με εξαίρεση την ουρά, που molts μία φορά το χρόνο. Η ανοιξιάτικη γέμιση παρατηρείται κυρίως τον Απρίλιο-Μάιο και το φθινόπωρο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο Ο χρόνος της γέμισης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες τροφής και τις μετεωρολογικές συνθήκες ενός συγκεκριμένου έτους. В урожайные годы линька начинается и заканчивается раньше, в плохие сильно задерживается и растягивается. Весенняя линька идёт c головы до корня хвоста, осенняя — в обратном порядке. Взрослые самцы начинают линять раньше, чем самки и сеголетки. Линька у белок, как и у всех других млекопитающих, вызвана изменением длины светового дня, что влияет на деятельность гипофиза. Выделяемый гипофизом тиреотропный гормон влияет на активность щитовидной железы, под действием гормона которой происходит линька.

Белка — типичный обитатель лесов. Δεδομένου ότι η βάση της διατροφής του είναι οι σπόροι των ειδών δέντρων, προτιμά τα μικτά κωνοφόρα και φυλλοβόλα δάση που παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες διατροφής. Αγαπάει επίσης και ώριμες σκούρες κωνοφόρες εκτάσεις - δάση κέδρου, δάση ερυθρελάτου, έλατα, ακολουθούμενα από δάση από λάρυγγα, θάμνους κέδρου και μικτά πευκοδάση. Στο βορρά, όπου αναπτύσσονται κυρίως δάση πεύκης και ξυλείας, η πυκνότητα του ζωικού κεφαλαίου είναι χαμηλή. Στην Κριμαία και στον Καύκασο έχει κυριαρχήσει τα πολιτιστικά τοπία: κήπους και αμπελώνες.

Ο τρόπος ζωής είναι κατά κύριο λόγο ξυλώδης. Ο σκίουρος είναι ένα ζωντανό, κινητό ζώο. Κάνει εύκολα άλματα από δέντρο σε δέντρο (3-4 μέτρα σε ευθεία γραμμή και 10-15 μέτρα σε κατηφορική καμπύλη), μια ουρά "πηδάλιο". Στην περίοδο χωρίς χιονιού, καθώς και κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ξοδεύει πολύ χρόνο στο έδαφος, όπου κινείται ακανόνιστα μέχρι 1 μ. Κατά τη χειμερινή περίοδο κινείται κυρίως "κορυφές". Όταν ο κίνδυνος κρύβεται στα δέντρα, συνήθως κρύβεται στο στέμμα. Ενεργεί το πρωί και το βράδυ, από 60% έως 80% αυτού του χρόνου δαπανώνται για την αναζήτηση τροφίμων. Μέσα στο χειμώνα, αφήνει τη φωλιά μόνο για το χρόνο της σίτισης, και σε σοβαρούς παγετούς και κακές καιρικές συνθήκες κρύβεται στη φωλιά, που πέφτει σε μια ημι-αδρανή κατάσταση. Δεν εδαφικοί, μεμονωμένοι χώροι εκφράζονται ασθενώς, αλληλεπικαλύπτονται.

Φύλακας συνηθισμένος σκίουρος οργανώνει μόνο στα δέντρα. Στα φυλλοβόλα δάση συνήθως ζουν σε κοιλότητες, σύροντας ένα μαλακό κρεβάτι χόρτου, λειχήνες δέντρων και ξηρά φύλλα. Σε κωνοφόρα χτίζει σφαιρικές φωλιές ξηρών κλαδιών (gayna) το οποίο είναι επενδεδυμένο με βρύα, φύλλα, γρασίδι και μαλλί. Η διάμετρος της φωλιάς είναι 25-30 εκατοστά, βρίσκεται στο πιρούνι των κλαδιών ή ανάμεσα στις πυκνές κλίνες σε ύψος 7-15 μ. Ο σκίουρος καταλαμβάνει επίσης πρόθυμα τις ορνιθοπανίδες. Τα αρσενικά συνήθως δεν κατασκευάζουν φωλιές, αλλά καταλαμβάνουν κενές φωλιές θηλυκών ή τσιχλών, σαράντα, κοράκια. Κατά κανόνα, κάθε ζώο έχει αρκετές φωλιές (μέχρι 15) και κάθε 2-3 ημέρες ο σκίουρος αλλάζει το καταφύγιό του, προφανώς φεύγοντας από παράσιτα. Το θηλυκό μοσχάρι στα δόντια. Το χειμώνα, 3-6 σκίουροι μπορούν να περάσουν το χειμώνα σε μια φωλιά, αν και συνήθως αυτά είναι μεμονωμένα ζώα.

Μεγάλες μετακινήσεις (μεταναστεύσεις) σκίουρων αναφέρονται στα αρχαία ρωσικά χρονικά. Μερικές φορές προκαλούνται από την ξηρασία και τις δασικές πυρκαγιές, αλλά πιο συχνά οι αποτυχίες των καλλιεργειών είναι οι κύριες ζωοτροφές - σπόροι κωνοφόρων δέντρων και καρπών με κέλυφος. Υπάρχουν μετακινήσεις στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου. Τις περισσότερες φορές, οι σκίουροι μεταναστεύουν κοντά σε ένα άλλο δάσος, αλλά μερικές φορές κάνουν μεγάλες και μακροπρόθεσμες μετακινήσεις - μέχρι και 250-300 χιλιόμετρα. Ο νομαδικός σκίουρος εκτείνεται μπροστά (μερικές φορές 100-300 χιλιόμετρα) ένα προς ένα, χωρίς να σχηματίζει σημαντικά κοπάδια και συστάδες, εκτός από τα φυσικά εμπόδια. Κατά τη διάρκεια των μεταναστεύσεων εισέρχεται στο δάσος-τούνδρα και η τούνδρα, εμφανίζεται στις ορεινές περιοχές, διασχίζει ποτάμια και ακόμη και θαλάσσιους κόλπους, διεισδύει στα νησιά, διασχίζει γυμνά βουνά και εισέρχεται στους οικισμούς. Σε αυτή την περίπτωση, τα ζώα σε μια ποικιλία από πνιγμό, που πεθαίνουν από την πείνα, κρύο και αρπακτικά.

Εκτός από τις μαζικές μεταναστεύσεις, οι εποχιακές μεταναστεύσεις συνδέονται με πρωτεΐνες, που συνδέονται με τη συνεπή ωρίμανση των ζωοτροφών και τη μεταφορά των νεαρών ζώων σε έναν ανεξάρτητο τρόπο ζωής. Οι νεαροί εγκατασταθούν τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο - Νοέμβριο, μερικές φορές κινούνται 70-350 χλμ. Από τους σταθμούς φωλιάσματος. Όταν λιμοκτονούν, οι εποχικές μεταναστεύσεις μπορούν να μεταναστεύσουν. Ταυτόχρονα, ένα μέρος των ενήλικων ατόμων παραμένει στη θέση του, με τα συνηθισμένα τρόφιμα να μετατρέπονται σε τροφές χαμηλών θερμίδων με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες (μπουμπούκια, λειχήνες, βελόνες, φλοιός νεαρών βλαστών). Μέσω αυτής της ομάδας αποκαθίσταται ο τοπικός πληθυσμός.

Η διατροφή των σκίουρων είναι πολύ ποικίλη και περιλαμβάνει περισσότερα από 130 είδη χορτονομής, μεταξύ των οποίων ο όγκος των σπόρων είναι κωνοφόρα δέντρα: ερυθρελάτης, πεύκο, σιβηρικός κέδρος, έλατο, λάρις. Στις νότιες περιοχές, όπου τα δρύινα δάση αναπτύσσονται με φουντουκιές, τρέφονται με βελανίδια και φουντούκια. Επιπλέον, η πρωτεΐνη καταναλώνει μανιτάρια (ειδικά ελάφια τρούφα), μπουμπούκια και βλαστοί δέντρων, μούρων, κονδύλων και ριζωμάτων, λειχήνων και ποωδών φυτών. Το μερίδιό τους στη διατροφή αυξάνεται σημαντικά με την αποτυχία της κύριας τροφής. Πολύ συχνά, τροφές χωρίς πρωτεΐνες τρώνε έντονα μπουμπούκια ανθέων ερυθρελάτης, καταστρέφοντας αυτές τις φυτεύσεις. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου μην διστάσετε να ζωοτροφών - έντομα και οι προνύμφες, αυγά, νεοσσούς, μικρά σπονδυλωτά. Μετά τη χειμερία νάρκη, ο σκίουρος τραβάει εύκολα τα οστά των νεκρών ζώων, επισκέπτεται το γλύκισμα του αλατιού. Η ημερήσια ποσότητα τροφής εξαρτάται από την εποχή: την άνοιξη, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η πρωτεΐνη καταναλώνει έως 80 γραμμάρια την ημέρα, το χειμώνα - μόνο 35 γραμμάρια.

Για το χειμώνα, ο σκίουρος κατασκευάζει μικρά αποθέματα βελανιδιάς, ξηρών καρπών και κώνων, τα σέρνει σε κοιλότητες ή τις θάβει ανάμεσα στις ρίζες και επίσης στεγνώνει τα μανιτάρια, τα κρέμεται στα κλαδιά. Είναι αλήθεια ότι γρήγορα ξεχνάει τις αποθήκες της και τα βρίσκει το χειμώνα κατά τύχη, όπως χρησιμοποιούν και άλλα ζώα - πουλιά, μικρά τρωκτικά, ακόμη και μια καφέ αρκούδα. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο σκίουρος χρησιμοποιεί τα αποθέματα άλλων ζώων (chipmunk, nutcracker, ποντίκια), τα οποία βρίσκει εύκολα ακόμα και κάτω από ένα στρώμα χιονιού 1,5 μ.

Οι σκίουροι είναι πολύ παραγωγικές. Στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς φέρνουν 1-2 κουτάβια, στις νότιες περιοχές - μέχρι 3. Οι σκίουροι Yakut συνήθως έχουν μόνο 1 γουρουνάκι ετησίως. Η περίοδος αναπαραγωγής, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος, τις συνθήκες διατροφής και την πυκνότητα του πληθυσμού, αρχίζει στα τέλη Ιανουαρίου - αρχές Μαρτίου και λήγει τον Ιούλιο - Αύγουστο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, 3-6 αρσενικά κρατούνται κοντά στη γυναίκα, τα οποία επιδεικνύουν επιθετικότητα απέναντι στους ανταγωνιστές - φουντώνουν δυνατά, χτυπάνε τα πόδια τους στα κλαδιά, κινούνται το ένα μετά το άλλο. Μετά το ζευγάρωμα με τον νικητή, η γυναίκα κατασκευάζει μια φωλιά νηπίων (μερικές φορές 2-3), είναι πιο καθαρή και μεγαλύτερη.

Η εγκυμοσύνη διαρκεί 35-38 ημέρες, σε σκουπίδια από 3 έως 10 cubs, στο δεύτερο λίπασμα λιγότερο. Τα νεογέννητα babashes είναι γυμνά και τυφλά, ζυγίζουν περίπου 8 γραμμάρια. Τα μαλλιά τους εμφανίζονται την 14η ημέρα, αρχίζουν να βλέπουν μόνο την 30-32 μέρα. Από αυτή τη στιγμή αρχίζουν να βγαίνουν από τη φωλιά. Το γάλα τροφοδοτείται έως 40-50 ημέρες. Σε ηλικία 8-10 εβδομάδων εγκαταλείπουν τη μητέρα. Η σεξουαλική ωριμότητα φτάνει τους 9-12 μήνες. Αφού έθεσε την πρώτη σκουπίδια, η γυναίκα λιπαίνει λίγο και πάλι ζευγάρει. Το διάστημα μεταξύ των κοπαδιών είναι περίπου 13 εβδομάδες. Τον Οκτώβριο - Νοέμβριο, ο πληθυσμός των σκίουρων κατά 2/3, και μερικές φορές κατά 75-80%, αποτελείται από belleville-yearlings.

Στην αιχμαλωσία, οι σκίουροι ζουν σε ηλικία 10-12 ετών · ωστόσο, στη φύση, ένας σκίουρος ηλικίας άνω των 4 ετών είναι ήδη παλαιός. Το μερίδιο των ζώων αυτών υπό τις ευνοϊκότερες συνθήκες δεν υπερβαίνει το 10%. Σε περιοχές με εντατική αλιεία σκίουρου, ο πληθυσμός ενημερώνεται πλήρως σε 3-4 χρόνια. Ιδιαίτερα υψηλή θνησιμότητα νεαρών ζώων - το 75-85% των σκίουρων δεν επιβιώνουν τον πρώτο χειμώνα τους.

Οι εχθροί των σκίουρων είναι κουκουβάγιες, goshawk, περονόσπορος στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, σαμπουάν στην Ασία και Harza στην Άπω Ανατολή. Στο έδαφος, αλιεύονται από αλεπούδες και γάτες. Ωστόσο, οι θηρευτές δεν έχουν σημαντική επίδραση στην κατάσταση των πληθυσμών. Πολύ ισχυρότερος στον αριθμό των πρωτεϊνών που επηρεάζονται από την πείνα και τις επιζωοτίες. Οι επιζωοτίες συνήθως εμφανίζονται στα τέλη του φθινοπώρου και αναπτύσσονται περισσότερο την άνοιξη. Οι πρωτεΐνες πεθαίνουν από κοκκιδίωση, ταλαρεμία, αιμορραγική σηψαιμία, είναι συνήθως σκουλήκια, τσιμπούρια και ψύλλοι.

Σκίουρος: περιγραφή και φωτογραφία

Ένας κοινός σκίουρος έχει ένα μακρύ σώμα, μώλωπη ουρά και μακριά αυτιά. Τα αυτιά είναι σκίουροι μεγάλοι και επιμήκεις, μερικές φορές με φούντες στο τέλος. Τα πόδια είναι ισχυρά, με ισχυρά και αιχμηρά νύχια. Χάρη στα ισχυρά πόδια, τα τρωκτικά ανεβαίνουν τόσο εύκολα.

Ένας ενήλικος σκίουρος έχει μια μεγάλη ουρά, η οποία είναι τα 2/3 ολόκληρου του σώματος και χρησιμεύει ως "πηδάλιο" κατά την πτήση. Τους συλλαμβάνει ροές αέρα και ισορροπίες. Επίσης, οι σκίουροι ουράς κρύβονται όταν κοιμούνται. Κατά την επιλογή ενός συνεργάτη, ένα από τα βασικά κριτήρια είναι η ουρά. Αυτά τα ζώα είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτό το μέρος του σώματός τους, είναι η ουρά του σκίουρου που αποτελεί δείκτη της υγείας του.

Το μέγεθος της μέσης πρωτεΐνης είναι 20-31 cm. Οι γίγαντες πρωτεΐνες έχουν μέγεθος περίπου 50 cm, με μήκος ουράς ίσο με το μήκος του σώματος. Ο μικρότερος σκίουρος, ποντίκι, έχει μήκος σώματος μόνο 6-7,5 cm.

Το τρίχωμα του σκίουρου είναι διαφορετικό το χειμώνα και το καλοκαίρι, καθώς αυτό το ζώο τεμαχίζεται δύο φορές το χρόνο. Το χειμώνα, η γούνα είναι χνουδωτή και πυκνή, και το καλοκαίρι είναι μικρότερη και πιο σπάνια. Το χρώμα του σκίουρου δεν είναι το ίδιο, είναι σκούρο καφέ, σχεδόν μαύρο, κόκκινο και γκρι με λευκή κοιλιά. Το καλοκαίρι, οι σκίουροι είναι κυρίως κόκκινοι, και το χειμώνα, το γούνινο παλτό γίνεται μπλε-γκρι.

Τα κόκκινα σκίουροι έχουν καστανά ή ερυθρά γούνα. Το καλοκαίρι εμφανίζεται μια μαύρη διαμήκης λωρίδα στις πλευρές που χωρίζει την κοιλιά και την πλάτη. Φως στην κοιλιά και στα μάτια.

Οι σκίουροι πετούν κατά μήκος των πλευρών του σώματος, μεταξύ των καρπών και των αστραγάλων υπάρχει μια μεμβράνη του δέρματος που τους επιτρέπει να σχεδιάσουν.

Οι πρωτεΐνες νάνος έχουν γκρι ή καστανή γούνα στην πλάτη και φως στην κοιλιακή χώρα.

Πού ζει η πρωτεΐνη;

Ο σκίουρος είναι ζώο που ζει σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Αυστραλία, τη Μαδαγασκάρη, τις πολικές περιοχές, το νότο της Νότιας Αμερικής και τη βορειοδυτική Αφρική. Οι πρωτεΐνες ζουν στην Ευρώπη από την Ιρλανδία στη Σκανδιναβία, στις περισσότερες χώρες της ΚΑΚ, στη Μικρά Ασία, εν μέρει στη Συρία και το Ιράν, στη βόρεια Κίνα. Επίσης, αυτά τα ζώα κατοικούν στη Βόρεια και Νότια Αμερική, στα νησιά Τρινιδάδ και Τομπάγκο.
Ο σκίουρος ζει σε διάφορα δάση: από βόρεια έως τροπικά. Ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στα δέντρα, άριστη αναρρίχηση και άλμα από υποκατάστημα σε υποκατάστημα. Στην περιοχή των δεξαμενών υπάρχουν ίχνη πρωτεΐνης. Επίσης, αυτά τα τρωκτικά ζουν κοντά σε έναν άνθρωπο κοντά σε καλλιεργούμενα εδάφη και σε πάρκα.

Τι τρώνε οι σκίουροι;

Βασικά, ο σκίουρος τροφοδοτείται με καρύδια, βελανίδια, σπόρους κωνοφόρων: ερυθρελάτης, πεύκο, κέδρος, λάκκο, έλατο. Η διατροφή των πρωτεϊνών περιλαμβάνει μανιτάρια και διάφορα σπόρια. Εκτός από τα φυτικά τρόφιμα, μπορεί να τρώει διάφορα σφάλματα, βατράχους, σαύρες και πουλιά. Όταν η αποτυχία της καλλιέργειας και η πρόωρη σκίουρος τρώνε μπουμπούκια σε δέντρα, λειχήνες, μούρα, φλοιούς νεαρών βλαστών, ριζωμάτων και ποωδών φυτών.

Σκίουρος το χειμώνα. Πώς προετοιμάζεται ο σκίουρος για το χειμώνα;

Όταν ένα σκίουρο προετοιμάζεται για το χειμώνα, κάνει πολλά καταφύγια για το απόθεμά της. Συλλέγει βελανίδια, καρύδια και μανιτάρια, μπορεί να κρύψει φαγητό σε κοίλους χώρους, να φουσκώνει ή να σκάβει τρύπες από μόνη της. Πολλά από τα χειμερινά αποθέματα σκίουρων κλέβονται από άλλα ζώα. Και για κάποιες σκουίρια απλά ξεχνάμε. Το ζώο βοηθά στην αποκατάσταση του δάσους μετά από πυρκαγιά και αυξάνει τον αριθμό των νέων δέντρων. Είναι λόγω της ξεχνιμότητας των σκίουρων ότι τα κρυμμένα καρύδια και οι σπόροι βλασταίνουν και σχηματίζουν νέες φυτεύσεις. Το χειμώνα, ο σκίουρος δεν κοιμάται, έχοντας προετοιμάσει ένα φαγητό το φθινόπωρο. Κατά τη διάρκεια του παγετού, κάθεται στο κοίλο της, σε μισό ύπνο. Εάν ο παγετός είναι μικρός, ο σκίουρος είναι ενεργός: μπορεί να λεηλατήσει τις μάζες των ποντικιών, των chipmunks και των nutcrackers, βρίσκοντας θήραμα ακόμα και κάτω από ένα στρώμα χιονιού 1,5 μέτρων.

Σκίουρος την άνοιξη

Η νωρίς την άνοιξη είναι ο πλέον δυσμενής χρόνος για τους σκίουρους, δεδομένου ότι κατά την περίοδο αυτή τα ζώα δεν έχουν σχεδόν τίποτα να φάνε. Οι αποθηκευμένοι σπόροι αρχίζουν να βλασταίνουν και δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη νέες. Επομένως, οι σκίουροι μπορούν να τρώνε μόνο τα νεφρά στα δέντρα και να δαγκώνουν τα οστά των ζώων που θανατώνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι σκίουροι που ζουν δίπλα στους ανθρώπους επισκέπτονται συχνά τροφοδότες πουλιών με την ελπίδα να βρουν σπόρους και σπόρους εκεί. Την άνοιξη, οι σκίουροι αρχίζουν να molt, συμβαίνει στα μέσα του τέλους Μαρτίου, το molt τελειώνει στα τέλη Μαΐου. Επίσης την άνοιξη, οι σκίουροι ξεκινούν τα παιχνίδια τους.

Πόσα σκίουροι ζουν;

Ο σκίουρος ζει κατ 'ανώτατο όριο 12 χρόνια, αλλά μόνο σε αιχμαλωσία. Στο δάσος, αυτό το τρωκτικό μπορεί να ζήσει μέχρι 4 χρόνια, ακόμα και αυτό θα είναι πολύ σπάνιο. Οι εχθροί των σκίουρων είναι martens, κουκουβάγιες, sables, αλεπούδες και γάτες. Οι πρωτεΐνες που ζουν στο δάσος συχνά πεθαίνουν από πείνα, επιζωοτίες, τσιμπούρια, ψύλλους και άλλα παράσιτα και μπορούν επίσης να είναι φορείς διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της λύσσας. Οι ασθένειες των πρωτεϊνών μειώνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους.

Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες στο σπίτι

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για το περιεχόμενο των πρωτεϊνών. Ο σκίουρος είναι ένα ενεργό τρωκτικό, οπότε θα πρέπει να αποκτήσετε ένα ψηλό κλαρί ύψους περίπου 1 μέτρου, μήκους περίπου 0,5 μέτρων και πλάτους. Το σπίτι σκίουρου πρέπει να τεθεί σε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν υπάρχουν σχέδια. Στο κλουβί πρέπει να βάλετε μια φωλιά ή birdhouse, αρκετά κλαδιά κατά μήκος των οποίων θα σκαρφαλώσει ο σκίουρος, σανίδες ή ράφια πάνω στα οποία θα καθίσει το ζώο.

Για την ευημερία της σπιτικής πρωτεΐνης, θα πρέπει να τροφοδοτείται σωστά. Η διατροφή των πρωτεϊνών πρέπει να περιλαμβάνει αποξηραμένα ή φρέσκα μανιτάρια, βελανίδια, φουντούκια, κουκουνάρια, διάφορα έντομα. Επίσης, το ζώο χρειάζεται κώνους με σπόρους, σκουλαρίκια ιτιάς ή ασκαλιού, μικρά φύλλα σημύδας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να τροφοδοτήσετε αυτήν την τροφή για ζώα από το τραπέζι σας.

Θυμηθείτε ότι η σπιτική πρωτεΐνη εξακολουθεί να είναι το ίδιο τρωκτικό, γι 'αυτό πρέπει να δοθεί κιμωλία ή κελύφη αυγών για να αποφευχθεί η έλλειψη ορυκτών.

Ο σκίουρος μπορεί να διδαχθεί για να φάει μαζί του. Δεδομένου ότι αυτό το ζώο είναι προσαρμοσμένο για να κρύψει την υπερβολική τροφή, θα πάρει από εσάς όσο θα προσφέρει.

Πιστεύεται ότι οι πρωτεΐνες δεν μπορούν να δοθούν φιστίκια, τόσο ωμά όσο και τηγανητά, καθώς και οι αλατισμένοι σπόροι δεν είναι ευεργετικοί για αυτούς.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις πρωτεΐνες

  • Για μια εβδομάδα, μια πρωτεΐνη μπορεί να τρώει τροφή με μάζα ίση με το σωματικό της βάρος,
  • Ένα αρσενικό σκίουρο ξοδεύει περισσότερο χρόνο για τη φροντίδα του παλτό του από ένα θηλυκό. Ο σκίουρος θεωρείται το πιο αγνό τρωκτικό,
  • Όταν πέφτει από ύψος μέχρι 30 μέτρα, η πρωτεΐνη δεν θα υποστεί καμία ζημιά. Αυτό οφείλεται στη δομή του μοσχαριού και στην μεγάλη ουρά, που χρησιμεύει ως αλεξίπτωτο.

Συγγραφέας: admin · Δημοσίευση 07/07/2016 · Τελευταία τροποποίηση 11/08/2018

Συγγραφέας: admin · Δημοσίευση 06/25/2016 · Τελευταία τροποποίηση 11/13/2018

Συγγραφέας: admin · Δημοσίευση 12/07/2016 · Τελευταία τροποποίηση 09/21/2017

σχόλια 49

Έμαθα πολλά νέα και ενδιαφέροντα πράγματα εδώ, σας συμβουλεύω να το διαβάσετε.

Γράψτε το με μια αγγλική μετάφραση.

Ksyusinya, καλό βράδυ. Είναι πιθανό ότι στο μέλλον θα κάνουμε διάφορες γλώσσες στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών.

Σας ευχαριστώ πολύ που δημιουργήσατε μια τέτοια θαυμάσια τοποθεσία! Από αυτές τις πηγές μπορείτε να μάθετε πολλά για τον εαυτό σας! Σας ευχαριστώ ΜΕΓΑΛΗ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη δημιουργία αυτού του ιστότοπου. ΠΟΛΥ ΨΥΧΕΙ. Μόλις ήρθε σε πρακτικό για μένα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ.

σας ευχαριστώ, αλλά στα αγγλικά γράψτε

Οι σκίουροι τρώνε μανιτάρια;

Δεν το ζήτησα

Βασανίστηκα με ιστορίες λογοτεχνίας

Καλησπέρα, Λίζα.
Οι σκίουροι τρώνε μανιτάρια.

πολύ καλές πληροφορίες

χάλια χάλια και χάλια

Έχω μάθει τόσα πολλά ενδιαφέροντα

Σας ευχαριστώ, αλλά τώρα τράβηξα ένα νεαρό τυρί cottage με θαλασσινά.

Έχουμε ένα σκίουρο που ζει στο εξοχικό σπίτι μας, τρέχει κατευθείαν μέσα στον κήπο και μέσα από τα δέντρα. Αγαπάμε να την παρακολουθήσουμε. Τώρα ξέρω πώς να ταΐζετε ένα σκίουρο. Ευχαριστώ για το άρθρο.

Πέρυσι, ένας σκίουρος εγκαταστάθηκε στο birdhouse μας στο site μας. Γύριζε στην είσοδο του ορνιθώνα στο μέγεθος που χρειαζόταν. Φέτος, αφού έβλεπα ένα σκίουρο που έβγαινε έξω από ένα κιβώτιο φωλιά, πήγα να τη θαυμάσω. Ξαφνικά το κεφάλι της άρχισε να πιέζει ένα άλλο ελκυστικό πρόσωπο. Στη συνέχεια, ένας όμορφος σκίουρος πήδηξε στο ναυάγιο του ορνιθώνα και ανέβηκε προς τα πάνω στον κορμό. Δίπλα στο πρόσωπο της μαμάς εμφανίστηκε ένα άλλο πρόσωπο. Είναι ενδιαφέρον ότι μέχρι τώρα δεν υποθέτω ότι υπήρχαν παιδιά στο birdhouse. Όταν ο σκίουρος πήγε για μια βόλτα, μια λεπίδα χόρτου προεξέχει πάντα από το birdhouse και δεν έφτασε ούτε να κινηθεί όσο δεν υπήρχε πρωτεΐνη. Δηλαδή, τα παιδιά κάθονταν εντελώς ήσυχα και δεν έδιναν σημάδια ζωής. Αφού βγήκαν από τη φωλιά, δεν ζουν πλέον εκεί. Μόνο η μητέρα του σκίουρου έρχεται στον τροφοδότη. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω αν κοιμάται σε ένα κουτί φωλιάς, συνήθως τρέχει μακριά από το χαλάζι στο δάσος.
Ρίγα λουλούδια κάτω από ένα birdhouse, βρέθηκαν ολόκληρες τσαμπιά από κάποιο είδος "βαμβάκι". Υποθέτω ότι ο σκίουρος πέταξε πέρυσι κάτω από τη φωλιά.
Ένα πρωί είδα μια ενδιαφέρουσα εικόνα. Στο τραπέζι και τα παγκάκια έτρεξε σκίουρος και καραβίδα. Ποιος έφυγε από τον οποίο δεν κατάλαβα.
Συνήθως βάζω φουντούκια και κουκουνάρια στο τροφοδότη. Καθαρίστε και εισάγετε. Έτσι τα πουλιά πήγαν εκεί. Όχι μόνο αυτό το μεγάλο. τόσο πολύ μικρό. Και επιλέγουν ένα μεγαλύτερο καρύδι. Εδώ το μικρό σπουργίτι απογειώνεται από τη σκάφη και κρατάει ένα φουντούκι στο ράμφος του. Και μόλις τοποθετηθεί στο ράμφος του, έπρεπε να κλείσω τον τροφοδότη με διαφανές πλαστικό από τρεις πλευρές.
Αναρωτιέμαι αν είναι δυνατό να κρέμονται πολλά σπίτια για σκίουρους στην ίδια περιοχή, καθώς πρέπει κάπου να υπάρχουν σκίουροι ... Ή οι σκίουροι έχουν ένα ορισμένο μέγεθος περιοχής;
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η εμφάνιση ενός σκίουρου στην περιοχή μου είναι κάπως μυστικιστική. Περίπου δέκα χρόνια πριν, είδα ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση όπου μια γυναίκα μιλούσε για ένα σκίουρο στη ντάκα της. Όπως και εκείνη, αγόρασε ένα ζευγάρι στο ζωολογικό κήπο και βρήκε συνεχώς στα σκουλήκια που είχαν καταπνίξει. Αποδείχθηκε ότι είχαν πιαστεί από τις γειτονικές γάτες. Μια γυναίκα έσπασε τρύπες κάτω από το φράχτη και για ένα χρόνο ένας σκίουρος εμφανίστηκε στη φωλιά. Με εντυπωσίασε αυτό το πρόγραμμα. Αλλά δεν έβλεπα σκίουρους στο δάσος μας. Αλλά σε ένα άρθρο διάβασα ότι αν εμφανιστούν ξηροί καρποί στην περιοχή, θα έρθουν σκίουροι. Φύτεψα τρεις θάμνους φουντουκιάς. Για τρία χρόνια, οι θάμνοι έχουν αυξηθεί λίγο, αλλά δεν υπάρχει φρούτα πάνω τους. Ήθελα ήδη να δημοσιεύσω στο κατάστημα μια διαφήμιση για την αγορά ενός φρουτώδους φουντουκιού, καθώς ένας γείτονας μου έδειξε μια φωτογραφία ενός σκίουρου στην περιοχή του. Τότε άλλοι γείτονες μου είπαν ότι είδαν ένα σκίουρο. Μόνο δεν κατάλαβε τα μάτια μου. Και τώρα μια τέτοια έκπληξη. Κάλεσα τον σκίουρο μας Ksyushka. Εδώ σκέφτομαι πώς να δημιουργήσω μια χειμερινή αποθήκη για καρύδια γι 'αυτήν, γιατί είμαστε στη ντάκα μόνο το καλοκαίρι.

Μου άρεσε πραγματικά. Έμαθα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Θα ήθελα να μάθω για τα ζώα άλλων ανθρώπων.

Συνήθεις

Το πιο κοινό μεταξύ όλων των ειδών. Εμφανίζεται σε εύκρατα γεωγραφικά πλάτη της Ευρασίας. Η διατροφή περιλαμβάνει καρύδια, κώνοι σπόρων, έντομα, μούρα. Το χειμώνα, αποθηκεύει φαγητό και ζει στο κοίλωμα των δέντρων.

Το μήκος του σώματος κυμαίνεται από 15 έως 26 cm και η μάζα μπορεί να φτάσει τα 500-700 g. Η ουρά έχει μήκος 12 έως 20 cm, πλάτος και φως. Με τη βοήθειά του, μια ομορφιά μπορεί να φτάσει σε απόσταση 15 μ. Το κεφάλι είναι στρογγυλό, τα μάτια είναι μεγάλα, μαύρα, τα αυτιά είναι μακρά και στο τέλος υπάρχουν φούντες. Лапки сзади длиннее тех, что спереди. Окрас зависит от места обитания. Европейские белки имеют рыжий мех, а дальневосточные – бурый и черноватый. У всех них белое брюшко. В летнее время зверек линяет.

Συνήθεις

Аплодонтия

Зверек коренастый и более крупный, чем большинство видов семейства. Тело длиной около 30 см, длина хвоста небольшая (2,5 см). Масса от 1 кг до 1,5 кг. Голова массивная и широкая, шея почти незаметна. Глаза небольшие, зрение плохое. Уши маленькие (их едва заметно из-под меха). Шерсть короткая, густая, растет вертикально. Πίσω άκρα περισσότερο από το μπροστινό μέρος. Στο μπροστινό μέρος υπάρχουν μακριές νύχια για το σκάψιμο του εδάφους.

Habitat - Ακτή του Ειρηνικού των ΗΠΑ. Εκεί, το ζώο ζει στα δάση με ένα ανεπτυγμένο στρώμα θάμνων. Ζει σε μια μεγάλη τρύπα μήκους άνω των 10 μέτρων, την οποία σκάβει. Κατά την περίοδο των βροχών, αντιμετωπίζει καλά την πλημμύρα στο σπίτι της, επειδή επιπλέει καλά. Τρώει φτέρες, φλοιός δέντρων.

Aplodontia

Περσικά

Ένα άλλο όνομα είναι ο καυκάσιος σκίουρος, που υποδεικνύει το ενδιαιτητό του είδους αυτού στην δασώδη ζώνη του Καυκάσου και στη Μέση Ανατολή. Ζει σε δέντρα, αλλά πολύ συχνά στο έδαφος. Καλύπτει ακόμα καλά. Μπορεί να πηδήξει σε μήκος 3-5 μέτρων. Η ισχύς είναι ίδια με αυτή ενός κανονικού σκίουρου.

Διαφέρει από το συνηθισμένο μικρότερο μέγεθος και μικρότερο σώμα. Το μήκος του είναι 20-25 cm και η ουρά είναι περίπου 15 cm. Το βάρος είναι 300-400 g. Τα αυτιά είναι μικρά, δεν υπάρχουν πινέλα. Το πίσω μέρος είναι καφέ ή καστανιόχρωμο, με μαύρο ή ασημί σημείο πάνω του. Η κοιλιά είναι ανοιχτό πορτοκαλί ή λευκό. Η ουρά έχει καστανό-σκουριασμένο ή καφέ χρώμα. Το χειμώνα, το παλτό σκίουρου σκουραίνει ελαφρώς. Η απόρριψη γίνεται δύο φορές το χρόνο (Απρίλιος και Οκτώβριος).

Περσικά

Βουνό μακρύς-nosed

Το σώμα του ζώου φτάνει τα 20-27 cm, η ουρά είναι 10-15 cm, ζυγίζει 250-350 g. Η γούνα είναι κορεσμένη καφέ, στα πλάγια είναι ελαφρώς ελαφρύτερη. Στο κοιλιακό λευκό μαλλί. Η ουρά είναι σκοτεινή και άσπρη στο τέλος. Το κεφάλι είναι στρογγυλεμένο. Χαρακτηριστικό γνώρισμα - επιμήκης ελκυστική όψη. Οι κατώτεροι κοπτήρες που είναι πολύ μακρύι διακρίνονται. Τα αυτιά είναι μικρά, στρογγυλά. Τα πίσω πόδια είναι μεγαλύτερα από το μπροστινό μέρος. Τοποθετούνται 5 δάχτυλα.

Habitat - Νοτιοανατολική Ασία, τα νησιά της Σουμάτρας και του Καλιμαντάν. Ο σκίουρος βουνού τρέφεται με έντομα: γρύλοι, κατσαρίδες, ακρίδες.

Βουνό μακρύς-nosed

Chipmunk

Το είδος ζει στα δάση της Απαλαχίας της Βόρειας Αμερικής. Οι σκίουροι είναι λίγο μεγαλύτερες από ένα chipmunk. Μήκος σώματος 28-33 εκ., Ουρά - 10-15 εκ. Γούνα από καφέ έως ερυθρό ελιά. Η ουρά είναι ελαφρώς πιο σκούρα από τον κορμό. Τα μάτια είναι μαύρα, το μαλλί γύρω τους είναι ελαφρύ. Στην κοιλιά του ζώου, είναι επίσης ελαφρύ. Το καλοκαίρι εμφανίζεται μια σκοτεινή λωρίδα στις πλευρές, η οποία τοποθετείται κατά μήκος του σώματος. Διαχωρίζει την πλάτη και την κοιλιά του ζώου.

Τα ζώα αυτής της φυλής δεν χειμετεύονται το χειμώνα, ο σκίουρος μπορεί να δει στο έδαφος ή ένα δέντρο σε μια κρύα εποχή. Επίσης, αυτό το ζώο είναι ένας καλός κολυμβητής.

Chipmunk

Λευκό λουρί

Το μέγεθος ενός ενήλικα ατόμου είναι περίπου 30 cm, η ουρά είναι περίπου ίση με το σώμα. Μάζα τρωκτικών από 250 έως 500 γραμ. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του είδους είναι οι λευκές διαμήκεις λωρίδες στις πλευρές. Η πλάτη είναι μαύρη και κόκκινη, και η κοιλιά έχει ελαφριά κρέμα χρώματος. Η ουρά είναι χνουδωτή, πιο σκούρα από το σώμα. Το ρύγχος είναι επιμηκυμένο, τα αυτιά είναι μεγάλα και ορατά.

Η περιοχή διανομής είναι η ακτή της Δυτικής Αφρικής. Μπορούν να ζήσουν σε τροπικές ζούγκλες, σε ελαιώνες και σε ζεστά σαβάνα. Ζήστε σε μικρές ομάδες.

Λευκό λουρί

Το σώμα είναι 22-28 cm και η ουρά είναι από 18 έως 25 cm. Η μάζα του ζώου κυμαίνεται από 500 g έως 1 kg. Το μαλλί είναι σκληρό, δεν υπάρχει υπόστρωμα, επειδή το ζώο ζει σε ένα ζεστό κλίμα. Το χρώμα της πλάτης είναι αμμώδης-καφέ, και το κοιλιακό μέρος είναι λευκό-κίτρινο. Και στις δύο πλευρές υπάρχει μια σύντομη λωρίδα φωτός. Η ουρά των γκρίζα-καφέ λουλουδιών φυλών. Η κεφαλή είναι επιμήκη και ελαφρώς επίπεδη.

Ο σκίουρος είναι στο έδαφος του Μαρόκου, της Ουγκάντα ​​και άλλων χωρών της Βορειοδυτικής Αφρικής. Ζει σε χωμάτινες τρύπες, οι οποίες εκσφενδονίζονται με τα μακρά νύχια του, ή τα δόντια, ανοίγματα μεταξύ των βράχων.

Ριγέ

Το μικρότερο μέλος της οικογένειας. Το μήκος του είναι το ίδιο με το ποντίκι - περίπου 5-7 εκατοστά. Η ουρά έχει μήκος 5 εκατοστά, στο τέλος του υπάρχει ένα λευκό σημείο. Το πίσω μέρος είναι κίτρινο-πράσινο, και το κάτω μέρος είναι ελιά-λευκό. Τα αυτιά στρογγυλεύονται με ένα άσπρο σημείο στο τέλος. Το ρύγχος είναι ελαφρώς επιμηκυμένο.

Περιοχή ενδιαιτημάτων - πυκνή υγρή τροπική ζούγκλα κοντά στον ποταμό Κονγκό. Δίνει μια απομονωμένη ζωή, ζει ψηλά στα δέντρα, τόσο ελάχιστα μελετηθεί.

Ποντίκι

Ινδικό γίγαντα (δίχρωμο)

Woody σκίουρος, του οποίου το σώμα φθάνει 35-55 cm, ουρά - 60 cm. Το βάρος μπορεί να είναι μέχρι 2 kg. Το άνω μέρος του σώματος είναι καφέ-κόκκινο, και η κοιλιά και το κάτω μέρος των ποδιών είναι λευκά και κρέμα. Η αιχμηρή μετάβαση από δύο αποχρώσεις είναι σαφώς ορατή στα μπροστινά πόδια του ζώου. Κεφαλή καφετί ή αμμώδης. Ανάμεσα στα αυτιά υπάρχει ένα φωτεινό σημείο.

Το είδος διανέμεται στη Νοτιοανατολική Ασία και στην Ινδική Υπεριοχή. Ζει σε τροπικά δάση μακριά από τους οικισμούς του ανθρώπου. Ξοδεύει τις περισσότερες φορές ψηλά στα δέντρα.

Ινδικό γίγαντα

Fox (μαύρο)

Το ζώο φθάνει σε μήκος 45 έως 65 cm, η ουρά αντιστοιχεί σε 20-33 cm από το σύνολο. Το βάρος κυμαίνεται από 500 γραμμάρια έως κιλά. Το χρώμα μπορεί να είναι καφέ-κίτρινο, σκούρο καφέ ή μαύρο. Μερικοί εκπρόσωποι του είδους έχουν ένα λευκό μοτίβο στην ουρά ή το πρόσωπο.

Ζει στη βορειοαμερικανική ήπειρο. Ζει σε κοιλότητες ή φωλιές στα δέντρα. Συχνά κατοικούν δάση, αλλά τα τρωκτικά έχουν προσαρμοστεί στις αστικές συνθήκες.

Fox

Μαγκρέμπ

Ένα μικρό είδος, το μήκος του οποίου είναι 16-23 εκατοστά, μήκος ουράς ίσο με το σώμα. Μέγιστο βάρος περίπου 350 g. Τα μαλλιά στο σώμα είναι σύντομα και σκληρά. Το άνω μέρος του ζώου είναι κόκκινο-καφέ με ελαφρές διαμήκεις λωρίδες. Boca κρέμα, ανοιχτό καφέ. Η ουρά αποτελείται από μαύρες και γκρίζες τρίχες. Είναι πολύ αφράτο σε σύγκριση με το σώμα.

Περιφέρεια κατοικίας - Βορειοδυτική Σαχάρα. Εγκαταλείπει τους θάμνους των τροπικών και των υποτροπικών. Εκσκαφίστε τα νερά για να ζήσετε και να αποφύγετε τους θηρευτές. Τρώτε σπόρους, ρίζες, έντομα, μικρές σαύρες.

Μαγκρέμπ

Μεξικάνικο σκυλί λιβαδιών

Συχνά ονομάζονται gophers. Το σώμα φθάνει τα 38-45 cm και η μάζα είναι περίπου ένα κιλό. Τα αρσενικά άτομα είναι σημαντικά μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Το χρώμα του ζώου είναι κίτρινο και ανοιχτό καφέ, η κοιλιά είναι ελαφρύτερη από την πλάτη. Για το χειμώνα αλλάζει ένα γούνινο παλτό για θερμότερο με ένα underfur.

Ζουν μόνο στην επικράτεια του Μεξικού. Τα τρωκτικά είναι πολύ κοινωνικά. Ζουν σε μικρές ομάδες, περιστασιακά σε αποικίες μέχρι 200 ​​άτομα. Οι βράχοι σκαμμένες, οι οποίες απλώς κατεβαίνουν ή κατεβαίνουν σε μια σπείρα σε απόσταση 1 μ. Μετά από αυτό, η σήραγγα πιέζει οριζόντια. Οι λόφοι που παρέμειναν μετά το εξορύξιμο λάκκο τα έξυπνα τρωκτικά χρησιμοποιούν ως παρατηρητήριο για τους αρπακτικούς. Όταν εντοπιστεί ένας εχθρός, ο φύλακας έστειλε ένα μήνυμα σε όλους για να κρυφτεί.

Μεξικάνικο σκυλί λιβαδιών

Το τρωκτικό φτάνει τα 15-20 εκατοστά, η ουρά είναι 10-15 εκατοστά, το βάρος είναι περίπου 100 γραμμάρια. Τα μαλλιά είναι παχιά, αλλά σύντομα και μακριά από την ουρά. Το χρώμα του άνω μέρους του ζώου μπορεί να είναι γκρι ή μαύρο. Στο πλάι υπάρχουν 5 ευρείες ζώνες φωτός. Η κοιλιά του ζώου είναι ελαφριά.

Ζει στην Ινδία και στο νησί της Κεϋλάνης, και το βόρειο υποβρύχιο σκίουρος παλάμης στο Πακιστάν και το Νεπάλ. Εμφανίζεται πιο συχνά σε τροπικές ζούγκλες και φοινικόδεντρα, αλλά υπάρχουν συχνές περιπτώσεις ανίχνευσης στις πόλεις.

Φοίνικα

Ιαπωνικά σκίουρος που φέρουν (momonga)

Ζει στα νησιά της Ιαπωνίας. Ένα μικρό ζώο μήκους 15-18 cm και ουρά 10-15 cm. Το άνω μέρος του ζώου έχει χρώμα γκρι-καφέ και το κάτω μέρος είναι ανοιχτό γκρι. Το ρύγχος είναι αμβλύ, τριγωνικά αυτιά, στρογγυλεμένα στα άκρα. Τα μάτια είναι πολύ μεγάλα, τα οποία επιτρέπουν στα ζώα να βλέπουν τέλεια στο σκοτάδι. Όπως και άλλα φυλλάδια, έχουν μεμβράνες μεταξύ του μπροστινού και του οπίσθιου ποδιού.

Συχνότερα βρίσκονται σε αειθαλή πυκνά δάση. Οδηγεί νυκτερινή. Τις περισσότερες φορές κάθεται στα δέντρα.

Ιαπωνικά σκίουρος που φέρουν

Δυτικό γκρι

Το μήκος του ζώου μαζί με την ουρά είναι 43-62 cm. Η μάζα φτάνει από 400 g έως 1 kg. Το παλτό είναι ασημί-γκρι στην κορυφή και λευκό στην κοιλιά. Η ουρά είναι πολύ χνουδωτή, γκρι, μερικές φορές με μαύρες κηλίδες. Τα αυτιά είναι μακρά, χωρίς βούρτσες. Υπάρχει μια λευκή στεφάνη γύρω από τα μάτια.

Ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μεξικό. Συχνότερα βρίσκονται σε φυλλοβόλα και μικτά δάση, όπου υπάρχουν δρύες, πλατάνια και λεύκες.

Δυτικό γκρι

Το ακρωτήριο Earthen

Το ζώο έχει μήκος 22-25 cm, η ουρά είναι από 20 έως 25 cm. Το βάρος είναι 400-650 g. Τα αρσενικά είναι ελαφρώς βαρύτερα από το αντίθετο φύλο. Το δέρμα του ζώου είναι μαύρο με καφέ κοντή γούνα. Το υπόστρωμα δεν είναι. Στο δέρμα, στο λαιμό και στην κοιλιά η γούνα είναι ελαφρύτερη. Στις πλευρές υπάρχουν φωτεινές ρίγες. Η ουρά είναι επίπεδη, που αποτελείται από λευκές και μαύρες τρίχες που αναμιγνύονται.

Κοινή στις χώρες της Νοτίου Αφρικής. Βρίσκονται σε άγονες περιοχές, λιβάδια και σαβάνα. Αναρρίχηση για καταφύγιο και διάσωση από θηρευτές.

Το ακρωτήριο Earthen

Caroline

Η περιοχή των οικοτόπων είναι το ανατολικό τμήμα της βορειοαμερικανικής ηπείρου, το μήκος του σώματος είναι από 35 έως 52 εκατοστά και η ουρά είναι 15-25 εκ. Η μάζα είναι περίπου ένα κιλό. Η γούνα είναι γκρι με καστανές ή κόκκινες τρίχες. Η κοιλιά είναι λευκή. Η ουρά είναι χνουδωτή. Υπάρχουν άτομα με εντελώς μαύρη γούνα.

Το ζώο ζει σε μικτά ή κωνοφόρα δάση. Τρέφεται με μπουμπούκια δέντρων, νεαρούς βλαστοί, άγριους και ώριμους καρπούς, ξηρούς καρπούς, διάφορους σπόρους και αυγά πουλιών.

Caroline

Ένας μεγάλος εκπρόσωπος της οικογένειας που ζει στη χερσόνησο της Ινδοκίνης και τα νησιά της Ινδονησίας. Το μήκος του σώματος του ζώου κυμαίνεται από 32 έως 35 cm και η ουρά είναι 37-44 cm. Η μάζα κυμαίνεται από ένα χιλιόγραμμο έως ένα ενάμιση. Χρώμα φωτεινό και αξιοσημείωτο. Η πλάτη και η κεφαλή είναι σκούρα καφέ ή γκρίζα και η κοιλιά είναι λευκή ή κίτρινη. Τα αυτιά είναι μικρά αλλά αρκετά μεγάλα.

Τα ζώα ζουν σε βρεγμένα δάση. Τις περισσότερες φορές ο σκίουρος ξοδεύει στα δέντρα και μόνο κατεβαίνει στο έδαφος για να κυνηγήσει άλλα είδη τρωκτικών. Εκπρόσωποι του είδους αποφεύγουν τους οικισμούς του ανθρώπου, προτιμώντας το άγριο δάσος.

Κρέμα

Το είδος αυτό είναι ένας πραγματικός γίγαντας μεταξύ της οικογένειας Belkov. Το ζώο έχει μήκος 30-52 cm και η ουρά είναι ελαφρώς μικρότερη. Το βάρος φτάνει τα 1-2 κιλά. Το χρώμα είναι κομψό: η πλάτη είναι σοκολάτα ή καστανή καφέ, οι πλευρές είναι κίτρινα και λευκά και υπάρχει μια σκούρα καφέ λωρίδα πάνω τους. Υπάρχουν σκούρα "γάντια" στα μπροστινά πόδια και τα οπίσθια πόδια έχουν πλούσιο καφέ χρώμα. Η κοιλιά είναι άσπρη και η ουρά είναι πιο σκούρα από το σώμα, διασκορπισμένη με ελαφριά μαλλιά. Έχει μια τόσο μεγάλη γούνα που οπτικά η ουρά μοιάζει με τρίτο μεγαλύτερο από το υπόλοιπο σώμα. Τα αυτιά είναι μεγάλα με μεγάλες φούντες, οι οποίες χρησίμευσαν ως το όνομα του είδους.

Αυτό το είδος είναι εξαπλωμένο στο νησί του Βόρνεο, όπου κατοικεί υγρό δάσος. Η διατροφή περιλαμβάνει όχι μόνο σπόρους, φυτά και φρούτα, αλλά και μικρά πουλιά και ερπετά.

Cisteuh

Μακρυμάνικα

Το μέγεθος του σώματος κυμαίνεται από 20 έως 28 cm και η ουρά από 10 έως 15 cm. Η μάζα του ζώου είναι 250-350 g. Η πλάτη είναι κόκκινη-καφέ, και οι πλευρές είναι ανοιχτό καφέ χρώμα. Η κοιλιά είναι λευκή. Το στόμιο είναι τεντωμένο, το οποίο χρησίμευσε ως το όνομα. Έχει μακρύς κάτω κοπτήρες και πολύ μακρά γλώσσα που συλλαμβάνει τέλεια τα έντομα για τη διατροφή των σκίουρων. Τα αυτιά είναι μικρά, στρογγυλά. Τα μάτια είναι μαύρα. Στο πρόσωπο, στα μπροστινά πόδια και στην κοιλιά υπάρχουν ευαίσθητες τρίχες.

Habitat - το νοτιοανατολικό τμήμα της Ασίας. Ζει στο έδαφος και λιβάδια μια φωλιά κοντά σε βράχους, πέτρες και χαμηλά κοίλα.

Μακρυμάνικα

Σκίουρος berdmore

Λίγο μικρότερο από ένα απλό σκίουρο. Το μήκος του σώματος είναι από 15 έως 20 cm και η ουρά είναι 10-15 cm. Το βάρος είναι περίπου 200-300 g. Το πίσω μέρος είναι γκρίζο-καφέ, οι πλευρές είναι ανοιχτό γκρι και το κεφάλι έχει πλούσιο γκρι χρώμα με μείγμα καφέ τόνων. Στις πλευρές υπάρχει μια ανοιχτό καφέ λωρίδα. Κοιλιά κίτρινο-λευκό. Τα αυτιά είναι μακρά, καφέ χρώματος.

Αυτό το ζώο είναι κάτοικος των πυκνών δασών της χερσονήσου της Ινδοκίνης. Ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο έδαφος, αλλά κάνει τέλειες σκάλες.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org