Πουλιά

Κουκουβάγια

Pin
Send
Share
Send
Send


Η κουκουβάγια είναι γνωστή στους κατοίκους των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, ωστόσο, στη Ρωσία λίγα είναι γνωστά γι 'αυτό. Αυτός είναι ο πιο αρχικός κλάδος της τάξης sovoobraznyh. Το λατινικό του όνομα ακούγεται όπως αυτά τα alba, και τα αγγλικά - κουκουβάγια. Στους ανθρώπους που αποκαλούνταν η κουκουβάγια, μια φωνητική και ουρλιάζοντας κουκουβάγια. Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του είναι η ιδιαίτερη φωνή και το σχήμα του κεφαλιού. Ποιος είναι μια τέτοια κουκουβάγια, και ποιος είναι ο τρόπος ζωής της; Ας μιλήσουμε λεπτομερέστερα σε αυτό το άρθρο σχετικά με μία από τις πιο συνηθισμένες κουκουβάγιες στον κόσμο.

Κουκουβάγια: Περιγραφή

Το όνομα αυτού του αρπακτικού που προφανώς προέρχεται από την ιδιαιτερότητα της φωνής του, που μοιάζει με ένα είδος ροχαλητού ή όρνιο. Διαφέρει από τους άλλους εκπροσώπους των κουκουβάγιων σε σχήμα δίσκου προσώπου σε σχήμα καρδιάς και φαίνεται ότι φοράει λευκή μάσκα. Το μικρό πουλί έχει ένα ανοιχτό χρώμα και ένα περίεργο πρόσωπο. Έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με μια κουκουβάγια κουκουβάγια ή μια κουταβάδα. Το μήκος του φθάνει τα 33-39 cm, το σωματικό του βάρος είναι 300-355 g, και το πτερύγιο του είναι περίπου 90 cm. Παρεμπιπτόντως, το βάρος του μπορεί να ποικίλει μέσα σε ευρέα όρια και εξαρτάται ξεχωριστά από ένα συγκεκριμένο άτομο. Μπορεί να είναι μια μάζα των 180 g και 700 g.

Στο πάνω μέρος του χρώματος αποκτάται άμμος (κόκκινο) χρώμα με λευκά και σκοτεινά στίγματα. Η κουκουβάγια είναι λευκή στο κάτω μέρος (λιγότερο συχνά κίτρινο), εκτός από αυτό υπάρχουν σκοτεινά μπαλώματα στο φτέρωμα. Ο δίσκος προσώπου είναι ελαφρύς και έχει μια επίπεδη εμφάνιση, έλαβε επίσης ένα χείλος ώχρας, κάτω από τα μάτια υπάρχει ένα μικρό τμήμα κόκκινων φτερών. Φτερά - ανοιχτό λευκό, με ένα χρυσό ραβδωτό μοτίβο. Η ίριδα είναι σκούρο καφέ ή μαύρο. Τα μάτια της είναι εκφραστικά και μεγάλα. Έχει μια λεπτή σωματική διάπλαση, και έχει επίσης μακρά πόδια που έχουν χοντρό και χνουδωτό φτέρωμα στα δάκτυλα των ποδιών. Έχει μια μικρή ουρά. Το ράμφος είναι κιτρινωπό λευκό. Με την ευκαιρία, το χρώμα του κάτω μέρους εξαρτάται από τον οικότοπο της κουκουβάγιας. Για παράδειγμα, στη Βόρεια Αφρική, στη Δυτική και Νότια Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή είναι λευκό, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι κίτρινο-πορτοκαλί.

Με βάση το φύλο, ουσιαστικά δεν διαφέρουν μεταξύ τους. Τα θηλυκά είναι ελαφρώς πιο σκούρα, αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερα αισθητό. Οι μικρές νεοσσοί δεν διαφέρουν επίσης από τους ενήλικες, μερικές φορές είναι πιο ποικίλες.

Όπως έχουμε παρατηρήσει, ένα πουλί όπως μια κουκουβάγια έχει μια πολύ αξέχαστη εμφάνιση, η φωτογραφία μας δείχνει σαφώς αυτό.

Habitat

Η κοινή κουκουβάγια είναι 35 υποείδη που διανέμονται σε όλες τις ηπείρους, με εξαίρεση μόνο την Ανταρκτική, και βρίσκονται στα νησιά. Προηγουμένως, μπορούσε να βρεθεί στα κράτη της Βαλτικής και στις άλλες χώρες της ΚΑΚ: τώρα ζει σε μικρό ποσό. Στο έδαφος της Ρωσίας βρίσκεται μόνο στην περιοχή Καλίνινγκραντ. Στο ευρωπαϊκό μέρος απουσιάζει στις βόρειες περιοχές και στα ορεινά συστήματα.

Αφενός, η κουκουβάγια προσαρμόζεται σε διαφορετικές γεωγραφικές συνθήκες, καθώς διανέμεται σχεδόν παντού και από την άλλη δεν έχει την ικανότητα να συσσωρεύει αποθέματα λίπους από μόνη της και συνεπώς δεν ανέχεται το σκληρό κλίμα. Για το λόγο αυτό, δεν υπάρχει στις βόρειες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών και στο μεγαλύτερο μέρος του Καναδά, στη Βόρεια Ευρώπη και σχεδόν σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας. Το πουλί δεν μπορεί να ζήσει και στις αφρικανικές και ασιατικές ερήμους.

Υπήρχαν περιπτώσεις όπου η κουκουβάγια ήταν τεχνητά κατοικημένη από ένα άτομο σε εκείνες τις περιοχές όπου ποτέ δεν ήταν. Έτσι εμφανίστηκε στις Σεϋχέλλες και τα νησιά της Χαβάης στη Νέα Ζηλανδία. Μετά την εγκατάλειψη της κουκουβάγιας στις Σεϋχέλλες, ο πληθυσμός του κεστρέλ άρχισε να μειώνεται.

Αγαπημένα μέρη για διαμονή

Η κουκουβάγια σχεδόν πάντα εγκατασταθεί κοντά σε ανθρώπινες κατοικίες. Φωλιάζει τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στις αγροτικές περιοχές. Αρέσει να κατοικείται σε σοφίτες, σε κοιλότητες και κόγχες τοίχων. Προτιμά στέγες σπιτιών και εγκαταλελειμμένα κτίρια. Τις περισσότερες φορές, η κουκουβάγια βρίσκεται σε ανοικτές πεδιάδες, όπου υπάρχει μικρός αριθμός δέντρων. Μπορεί να είναι μέρη όπως το ελαφρύ δάσος, το βάλτο, το πυκνό λιβάδι, που επίσης κατοικείται από πουλιά κατά μήκος των ερημιών, λίμνες, ρεματιές και αυτοκινητόδρομους.

Μπορεί συχνά να βρεθεί όπου βρίσκονται γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κατοικίες. Μια κουκουβάγια προσπαθεί να αποφύγει πυκνά δάση και ψηλά ορεινά μέρη. Για αυτό το πουλί, είναι απαραίτητες οι ακόλουθες συνθήκες διανομής: προσβασιμότητα τροφίμων, απουσία ψυχρών χειμώνων και αδύναμος ανταγωνισμός με άλλους αρπακτικούς. Βασικά, δεν αλλάζουν το οικοσύστημά τους, εξαιρέσεις είναι καταστάσεις κατά τις οποίες εξαντλείται η προσφορά τροφίμων στον οικότοπο.

Τι να φάτε;

Το πιο αγαπημένο φαγητό της είναι τα ποντίκια όπως τα τρωκτικά, μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει το pasyuk (μεγάλο γκρι αρουραίο). Μπορεί να πιάσει μέχρι 15 ποντικούς ανά διανυκτέρευση. Λιγότερο συχνά τρώει μικρά πουλιά, ιδίως, σπουργίτια, καθώς και μεγάλα και αμφίβια έντομα. Οι αρουραίοι, τα ψηλά, τα χάμστερ, οι σάρπες, τα οπωρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τρόφιμα. Μπορούν επίσης να πιάσουν νυχτερίδες, βατράχια, ερπετά και ασπόνδυλα. Το θύμα της κουκουβάγας αρπάζει αμέσως, τη σφίγγει με τα ανθεκτικά νύχια του και την μεταφέρει σε ένα μέρος όπου μπορεί να το απολαύσει με ασφάλεια.

Η θέση του ακουστικού επιτρέπει στο πουλί να πάρει όλους τους ήχους που κάνει το θύμα, το οποίο βοηθά πολύ όταν το κυνήγι. Τα αυτιά της είναι ασύμμετρα: ένας από αυτά βρίσκεται στο επίπεδο των ρουθουνιών και ο άλλος βρίσκεται στην περιοχή του μετώπου.

Χαρακτηριστική φωνή κουκουβάγιας

Αφήνει έξω μια χυδαία ψιθυριστή κουδουνίστρα. Οι κουκουβάγιες των αχυρώνων πλέκουν τα φτερά τους και τσακίζουν τα ράμφη τους. Παρεμπιπτόντως, αυτή η ιδιαιτερότητα της δικής τους μπορεί να τρομάξει ακούσια τους ανθρώπους που αποφάσισαν να ξεκουραστούν στη δασική σιωπή και να τη γνωρίσουν. Υπάρχουν πολλοί ήχοι που γίνονται από αυτή τη κουκουβάγια, αλλά εξακολουθεί να κυριαρχεί ένα χονδροειδές τριφύλλι, το οποίο μπορεί να ακουστεί κατά τη διάρκεια της πτήσης του. Η κραυγή του γυναικείου γύψου είναι κάτω από τον τόνο.

Παρεμπιπτόντως, το πουλί έλαβε το ρωσικό του όνομα για μια χαμηλή, τραχύ, κραυγαλέα κραυγή που ακούγεται σαν "heya". Το δημοσιεύουν πιο συχνά από τη συνηθισμένη κουκουβάγια. Η ιδιόρρυθμη φωνή της μοιάζει με ένα βραχνή βήχα.

Νυχτερινή ζωή

Ξεκινάει για να κυνηγάει αργά το λυκόφως και είναι αυστηρά νυχτερινή. Κατά κανόνα, ζουν ένα προς ένα, αλλά μπορούν να εμφανιστούν σε μικρές ομάδες σε μέρη όπου το παιχνίδι είναι συμφυομένο. Δεδομένου ότι οι κουκουβάγιες οδηγούν ενεργό τρόπο ζωής τη νύχτα, κατά τη διάρκεια της ημέρας που κοιμούνται μακριά. Για να κοιμηθούν, επιλέγουν κάποια θέση, φυσική ή τεχνητή - μπορεί να είναι μια τρύπα στο έδαφος ή μια αχρησιμοποίητη σοφίτα.

Κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού, αλλάζουν το ύψος τους - έπειτα ανεβαίνουν, έπειτα κατεβαίνουν πάλι, πετούν γύρω από τα υπάρχοντά τους. Μπορούν επίσης να περιμένουν ένα θύμα, που κρύβεται στην ενέδρα. Τα φτερά τους είναι διατεταγμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε η πτήση τους να είναι όσο το δυνατόν πιο σιωπηλή και μαλακή και έχουν επίσης εξαιρετική όραση και ακοή. Παρεμπιπτόντως, σε ορισμένες περιοχές το αχυρώδες κουρνιάζει την ημέρα, για παράδειγμα, στη Βρετανία, αλλά αυτή τη στιγμή της ημέρας υπάρχει κίνδυνος για αυτούς με τη μορφή αρπακτικών πτηνών, όπως γλάροι.

Η κουκουβάγια σκοτώνει το θύμα της με τα νύχια, στη συνέχεια βήματα σε αυτό με ένα μακρύ πόδι και τα σχίζει με το ράμφος. Έχει πολύ κινητό λαιμό, ώστε να μπορεί να τρώει λεία, σχεδόν χωρίς να κάμπτει προς τα κάτω. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, τα φτερά του δίσκου προσώπου κινούνται, και οι κουκουβάγιες φαίνεται να γκρινιάζουν.

Αναπαραγωγή

Η κοινή κουκουβάγια είναι συνήθως μονογαμική, αλλά δεν αποκλείονται περιπτώσεις πολυγαμίας. Κατά το έτος υπάρχει ένα, σπάνια δύο συμπλέκτες. Η αρχή της αναπαραγωγικής περιόδου εξαρτάται, κατά κανόνα, από τις κλιματολογικές συνθήκες του οικοτόπου και από την ποσότητα των τροφίμων. Σε πιο ζεστές περιοχές και όπου υπάρχει πολύ φαγητό, μπορούν να αναπαράγονται ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Για παράδειγμα, στη εύκρατη ζώνη της Ευρώπης ή της Βόρειας Αμερικής, ξεκινάει τον Μάρτιο-Ιούνιο. Εάν παρουσιαστεί επανεπεξεργασία, οι νεοσσοί θα εκκολαφθούν κατά την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου και Ιουνίου-Αυγούστου.

Το αρσενικό επιλέγει τον τόπο όπου θα βρίσκεται η φωλιά και στη συνέχεια αρχίζει να καλεί το θηλυκό. Ως εκ τούτου, η φωλιά δεν είναι χτισμένη, για το σκοπό αυτό επιλέγεται ένα κλειστό και σκοτεινό μέρος. Αυτό μπορεί να είναι μια αυλάκωση στο παλιό κούτσουρο, ένα κοίλο δέντρο και άλλες κόγχες. Το θηλυκό ασχολείται με την επώαση των αυγών, και αυτή τη στιγμή ο αρσενικός φέρνει το φαγητό της. Η υπό όρους φωλιά βρίσκεται σε ύψος 2-20 μέτρα πάνω από το έδαφος, το μέγεθος του συμπλέκτη είναι συνήθως 4-7 αυγά, αλλά μπορεί να είναι από 2 έως 14. Είναι μεγαλύτερα, κατά κανόνα, σε περιόδους που χαρακτηρίζονται από αφθονία τροφίμων. Το μέγεθος των αυγών, που είναι λευκά ή κρέμα χρώματος, είναι κατά μέσο όρο 30-35 mm.

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, τα πουλιά κάνουν διάφορους ήχους. Οι κραυγές κραυγής και κραυγής φωνάζουν, κλαψουρίζουν και οσφραίνονται, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό ήχο heeee. Οι υπόλοιποι χρόνοι, κατά κανόνα, κουκουβάγιες είναι σιωπηλοί. Για περίπου ένα μήνα, η γυναίκα επωάζει τα αυγά. Οι νεαροί πετούν έξω από τη φωλιά για 50-55 ημέρες ζωής.

Με την ευκαιρία, μερικές κουκουβάγιες μένουν μαζί μέχρι το θάνατο ενός από τους συνεργάτες. Το θηλυκό και το αρσενικό ζουν κοντά ο ένας στον άλλο, αλλά μόνο.

Συμπεριφορά κινδύνου

Όταν καθήμενος, η καθήμενη κουκουβάγια κρατά το σώμα ευθεία, και αν το πουλί αφορά, υποθέτει μια απειλητική στάση - απλώνει τα πόδια του, απλώνει τα φτερά του σε ένα οριζόντιο επίπεδο και στραβώνει προς τα κάτω στο έδαφος. Όταν συναντά τον εισβολέα των εδαφικών κατοίκων της, πλέκει ενεργά τα φτερά της, όλο και πιο κοντά στον εχθρό. Λυπάει σφύριγμα και κάνει κλικ στο ράμφος του. Εάν αυτό δεν βοηθήσει, τότε επιτίθεται στον εχθρό, πέφτει στην πλάτη του και χτυπάει με τα νυχτικά πόδια.

Πουλερικά κουκουβάγια

Οι νεοσσούς επώασης εξαρτώνται απόλυτα από τους γονείς τους, οι οποίοι τις τροφοδοτούν εναλλάξ. Κατά τη γέννηση, καλύπτονται με παχύ λευκό κάτω. Σε περίπτωση που είναι πολύ κρύο, η κουκουβάγια δεν αφήνει τη φωλιά καθόλου και ζεσταίνει τις νεοσσοί, οι οποίοι γίνονται τελείως ανεξάρτητοι μετά από τρεις μήνες. Οι νεοσσοί μεγαλώνουν σε νέα μέρη και βρίσκουν μια άλλη επικράτεια για τον βιότοπό τους και την αναπαραγωγή τους. Στην κουκουβάγια, ακόμη και 10 νεοσσοί μπορούν να εμφανιστούν τη φορά, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες, αλλά σε ένα πεινασμένο έτος, κατά κανόνα, δεν αναμένεται αύξηση πάνω από 4 αυγά.

Σημειώνεται ότι η συμπεριφορά των νεοσσών τους είναι άτυπη για τα πουλιά: δείχνουν αλτρουισμό, αρνούμενοι να τρώνε υπέρ αυτών που είναι πιο πεινασμένοι από ό, τι είναι. Σε σύγκριση με τα περισσότερα άλλα πουλιά, στα οποία οι νεαροί κυριολεκτικά κόβουν τα τρόφιμα ο ένας από τον άλλο για να φάνε, αυτό το γεγονός προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον για ένα τέτοιο πουλί σαν μια κουκουβάγια. Μια φωτογραφία των νεοσσών της δείχνει πώς φαίνονται όταν γεννιούνται.

Οι γονείς φροντίζουν ακόμη και όταν οι νεοσσοί τους πετούν έξω από τη φωλιά: συνεχίζουν να φροντίζουν για αυτούς και να τις τροφοδοτούν μέχρι να γίνουν τελείως ανεξάρτητες, δηλαδή δεν φθάνουν τα τρία μηνών.

Η στάση των ανθρώπων

Η κουκουβάγια στους ανθρώπους ήταν πάντα σύμβολο της σοφίας, αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν αυτό το πουλί με προληπτικό φόβο. Τώρα οι δεισιδαιμονίες είναι κάτι από το παρελθόν και ο άνθρωπος όλο και πιο ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτήν. Οι κουκουβάγιες έκαναν φόβο στους ανθρώπους λόγω κάποιων από τα χαρακτηριστικά τους: ένα λευκό πρόσωπο που μοιάζει με μάσκα, τρομακτικούς ήχους και λόγω της συνήθειας αυτού του πουλιού, πετάει σιωπηλά και εμφανίζεται απότομα μπροστά στον μικρό άνθρωπο, για τον οποίο οι άνθρωποι την ονόμασαν φουντουκιά.

Η κοινή κουκουβάγια τροφοδοτείται κυρίως από τα τρωκτικά, ωφελώντας έτσι τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι έχουν εκτιμήσει από καιρό τη βοήθεια αυτών των κουκουβάγιων στην καταστροφή των παρασίτων. Έτσι, τον 17ο αιώνα, μια τέτοια πρακτική εξαπλώθηκε, όταν σε σπίτια, αχυρώνες, μύλους και άλλα κτίρια κατασκευάστηκαν ειδικά παράθυρα μέσω των οποίων οι κουκουβάγιες θα μπορούσαν να διεισδύσουν και να καταστρέφουν τα τρωκτικά. Με αυτόν τον τρόπο, τα πουλιά παρέμειναν καλά τροφοδοτημένα και επωφελήθηκαν από τον άνθρωπο.

Αν παρατηρήσουν αρκετούς ανθρώπους, τότε αρχίζουν να συμπεριφέρονται πολύ ενδιαφέροντα: ανεβαίνουν ψηλά, κινούνται στα πόδια τους σε διαφορετικές κατευθύνσεις και ταυτόχρονα απεικονίζουν διάφορες γκριμάτσες. Αν έρχεστε πολύ κοντά σε αυτήν, τότε, κατά κανόνα, πετάει μακριά.

Πόσα κουκουβάγιες ζουν;

Σε φυσικές συνθήκες, κουκουβάγιες κουκουβάγιες μπορούν να ζήσουν έως και 18 ετών, αλλά αυτό είναι το μέγιστο ποσό. Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται ότι ζουν κυρίως ελάχιστα - το μέσο προσδόκιμο ζωής τους είναι περίπου 2 χρόνια. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου η κουκουβάγια ήταν σε θέση να ζήσει σε φυσικές συνθήκες έως 17 ετών, στη Βόρειο Αμερική ένα πουλί σε αιχμαλωσία πέθανε σε ηλικία 11,5 ετών, αλλά στην Αγγλία καταγράφηκε ένα αρχείο - το πουλί ζούσε σε αιχμαλωσία για 22 χρόνια.

Μιλήσαμε για ένα τόσο ενδιαφέρον πουλί όπως η κουκουβάγια, για τις συνήθειες και το πώς είναι χρήσιμο για τον άνθρωπο. Δυστυχώς, λόγω των αλλαγών στο περιβάλλον και τη χρήση φυτοφαρμάκων σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, ο πληθυσμός της κουκουβάγιας μειώνεται. Υπάρχουν επίσης συχνές θανάτους από πτηνά από σύγκρουση με αυτοκίνητα στους δρόμους. Επί του παρόντος, η κουκουβάγια είναι ένα πουλί που περιλαμβάνεται στα Ερυθρά Βιβλία πολλών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, όπου, για άγνωστους λόγους, ο πληθυσμός της μειώνεται ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες.

Κουκουβάγια: περιγραφή και φωτογραφίες. Τι μοιάζει με ένα πουλί;

Η κουκουβάγια είναι νυχτερινό πουλί. Ανάλογα με τον τόπο κατοικίας, μπορεί να έχουν διαφορετικούς χρωματισμούς στο φτέρωμα, καλύπτοντας την κουκουβάγια κάτω από τη γύρω περιοχή. Το κεφάλι της κουκουβάγιας είναι στρογγυλό με μεγάλα μάτια, τα νύχια είναι μακρά και αιχμηρά και το ράμφος είναι αρπακτικό και κοντό.

Διαφορετικοί τύποι κουκουβάγιων έχουν διαφορετικά μεγέθη. Η μικρότερη κουκουβάγια είναι κουκουβάγια. Οι διαστάσεις του είναι μόνο 17-20 cm, και βάρος 50-80 g. Η μεγαλύτερη από την κουκουβάγια είναι η κουκουβάγια. Το μήκος του είναι 60-70 cm και βάρος από 2 έως 4 kg.

Η ζωή μιας κουκουβάγιας στη φύση είναι περίπου 10 χρόνια, σε αιχμαλωσία αυτά τα πουλιά ζουν μέχρι 40 χρόνια. Η πολύ σύντομη ζωή μιας κουκουβάγιας στο φυσικό της περιβάλλον εξηγείται συχνά από την πείνα και το κυνήγι για κουκουβάγιες άλλων αρπακτικών πτηνών, όπως τα γεράκια και οι χρυσαετοί.

Τα πόδια του κουκουβάγου είναι πολύ δυνατά και γρήγορα, πολλά από τα οποία είναι φτερωτά. Κουκουβάγιες αιχμηρά και καμπύλα, την βοηθούν να αρπάξει γρήγορα το θύμα και να την κρατήσει. Οι κουκουβάγιες σχεδόν σιωπηλές, αυτό οφείλεται στην ειδική δομή των φτερών. Τα πρώτα εξωτερικά φτερά είναι πριονωτά και στριφογυρισμένα. Το τρίτο και το τέταρτο φτερό κουκουβάγια είναι μακρύτερα από τα άλλα. Η ουρά είναι στρογγυλεμένη και κομμένη και τα ουρά φτερά είναι καμπύλα. Το άνοιγμα των φτερών της κουκουβάγιας είναι περίπου 142-200 εκατοστά. Αυτά τα πουλιά πετούν πολύ γρήγορα: η ταχύτητα μιας κουκουβάγιας στην πτήση φτάνει τα 80 km / h.

Το πουλί κάνει ένα χαρακτηριστικό κλικ όταν είναι ερεθισμένο ή βιώνει διέγερση. Αποδεικνύεται ότι αυτό είναι χάρη της στο ράμφος. Το ράμφος της κουκουβάγιας κάμπτεται από την αρχή μέχρι την ίδια τη βάση, τελειώνει με βελονάκι, οι άκρες είναι ομοιόμορφες και χωρίς περικοπές.

Οι κουκουβάγιες μπορούν να γυρίσουν τα κεφάλια 180 και ακόμη 270 μοίρες, χωρίς να προκαλέσουν ταλαιπωρία ή βλάβη. Το κουκουβάγια είναι ένα αρπακτικό, και πρέπει να εντοπίσει τη λεία, έτσι τα μάτια δεν βρίσκονται στα πλάγια, αλλά μπροστά.

Τα μάτια της κουκουβάγιας είναι σταθερά και φαίνονται μόνο ευθεία. Για να αλλάξετε την κατεύθυνση του βλέμματος, το πτηνό πρέπει να γυρίσει το κεφάλι του. Η γωνία θέασης μιας κουκουβάγιας είναι 160 μοίρες και η όρασή της είναι διόφθαλμη, σε αντίθεση με άλλα πουλιά. Παγκόσμια κουκουβάγιες βλέπουν σε μαύρο και άσπρο. Ο φακός των κουκουβάγιων δεν είναι στο βολβό, αλλά στον σωλήνα κέρατος, έτσι τα πουλιά βλέπουν πολύ καλά τη νύχτα.

Η ακρόαση του Owl είναι 4 φορές καλύτερη από αυτή της γάτας. Μόλις το θήραμα παρουσιάσει θόρυβο ή ήχο, το πουλί βγάζει με ταχύτητα.

Είδη κουκουβάγιων, ονόματα και φωτογραφίες

Στην οικογένεια κουκουβάγιας υπάρχουν 3 υποοικογένειες, 30 γένη και 214 είδη, τα πιο συνηθισμένα από τα οποία είναι:

  • Κουκουβάγια κουκουβάγια (lat. Asio otus)

Το πουλί έχει μήκος 31-36 εκατοστά. Το άνοιγμα των φτερών φτάνει τα 86-98 εκατοστά. Στο χρώμα αυτού του είδους κουκουβάγιας κυριαρχεί μια γκρίζα-καφέ σκιά με ποικίλες κηλίδες, το στήθος έχει λευκό χρώμα. Στην πάνω πλευρά του σώματος υπάρχουν σκοτεινές κηλίδες, στην κάτω πλευρά υπάρχουν εγκάρσιες λωρίδες. Στο κεφάλι μιας κουκουβάγιας κουκουβάγας υπάρχουν μεγάλες ακτίνες αυτιών, οι οποίες αποτελούνται από έξι φτερά.

Κατοικεί τα κωνοφόρα δάση, προτιμά τις ευρωπαϊκές χώρες ή το βόρειο τμήμα της Ασίας ως τόπους φωλεοποίησης, πετά στα βόρεια της Αφρικής για χειμώνες. Η κούραση κουκουβάγια τρώει τρωκτικά, ποντίκια, ψηλά, έντομα και πουλιά.

  • Γενειοφόρος τόνος (ευρ. Strix nebulosa)

Ένα μεγάλο πουλί, μήκους 80 cm και πτέρυγα 1,5 μέτρων. Το μεγάλο πουλί έχει ένα καπνιστό γκρι χρώμα. Οι σκοτεινές λωρίδες βρίσκονται γύρω από τα κίτρινα μάτια της κουκουβάγιας.

Τροφοδοτεί κουκουβάγιες τρωκτικών και σκίουρων. Για τη φωλιά επιλέγει φωλιές γερακιών και μαστίγια, δεν χτίζει τις ίδιες τις φωλιές. Το μαύρο σημείο κάτω από το ράμφος του πουλιού μοιάζει με γενειάδα, εξ ου και το όνομα του πουλιού. Το πουλί δεν έχει αυτιά φτερού, υπάρχει ένα λευκό κολάρο γύρω από το λαιμό του. Η κάτω πλευρά των πτερυγίων κρύβει τις σκοτεινές ρίγες.

Η γενειοφόρος κουκουβάγια ζει στη ζώνη των δασικών ταϊγών και των ορεινών δασών στις χώρες της Βαλτικής, στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, στη Σιβηρία, στο Σαχαλίν, στη Μογγολία.

Έχει μήκος 60-75 cm, πτέρυγα 160-190 cm. Το βάρος της αρσενικής κουκουβάγιας φτάνει 2.1-2.7 kg, το βάρος των θηλυκών είναι 3-3.2 kg. Η κουκουβάγια είναι το μεγαλύτερο πουλί της κουκουβάγιας. Στο φτέρωμα του αρπακτικού, κυριαρχούν τα κοκκινωπά και τα ώχρα χρώματα, τα μάτια των κουκουβάγιων έχουν λαμπερό πορτοκαλί χρώμα και πάνω από τα μάτια βρίσκονται τούφες επιμήκων φτερών.

Οι κουκουβάγιες ζουν σε δάση και στέπες της Ευρασίας, κυνηγούν τρωκτικά, ποντίκια, κοράκια, σκαντζόχοιροι, λαγοί, πουλιά και άλλα σπονδυλωτά.

  • Pygmy κουκουβάγια (lat. Glaucidium passerinum)

Το μήκος του σώματος της κουκουβάγιας είναι 15-19 cm, το άνοιγμα των πτερυγίων φτάνει τα 35-40 cm. Το βάρος φτάνει τα 55-80 g. Ταυτόχρονα, τα αρσενικά είναι μικρότερα από τα θηλυκά. Η κουκουβάγια έχει γκρίζο-καφέ ή σκούρο καφέ χρώμα, λευκά φτερά διακρίνονται σαφώς στα φτερά, μεγαλύτερα στην πλάτη και μικρότερα στο κεφάλι. Το κάτω μέρος του πουλιού είναι λευκό με διαμήκεις λωρίδες καφέ. Η ουρά είναι γκρίζα-καφέ, υπάρχουν 5 στενές λωρίδες πάνω της. Το κεφάλι είναι μικρό και έχει στρογγυλό και ελαφρώς επίπεδο σχήμα · η κουκουβάγια δεν έχει αυτιά. Вокруг глаз воробьиного сыча располагаются белые и коричневые кольца. Глаза у птицы желтого цвета, над глазами имеются белые брови. Когти воробьиного сыча имеют черную или желтую расцветку. Лапы оперены полностью, до когтей.

  • Домовый сыч (лат. Athene noctua)

Небольшая птица, имеющая длину 25 см и вес около 150-170 г. Цвет оперения самок и самцов одинаков. Спинка птицы имеет светло-бурую или песочную окраску. Στη λευκή κοιλιά μιας κουκουβάγιας υπάρχουν καφέ διαμήκεις κηλίδες. Στρογγυλά λευκά σημεία βρίσκονται στα φτερά των ώμων.

Η κουκουβάγια ζει στο νότο και στο κέντρο της Ευρώπης, στο βόρειο τμήμα της Αφρικής και στις χώρες της νότιας Ασίας. Στη Ρωσία, η κουκουβάγια βρίσκεται κυρίως στο κέντρο και στα νότια του ευρωπαϊκού τμήματος, στο νότιο Altai και το Transbaikalia. Τα πουλιά ζουν στις περιοχές στέπας και ερήμου, χτίζουν φωλιές σε πέτρες και βράχια. Η κουκουβάγια τρώει έντομα, σαύρες, τρωκτικά και μερικές φορές πουλιά.

  • Κοινή κουκουβάγια (lat. Αυτά τα άλμπουμ)

Διαφέρει από άλλα είδη κουκουβάγιας με δίσκο σερικού προσώπου. Το μήκος της κουκουβάγιας φτάνει τα 34-39 εκατοστά και το άνοιγμα των πτερυγίων είναι 80-95 εκ. Το βάρος του αρπακτικού είναι 190-700 γραμμάρια. Ο χρωματισμός της κουκουβάγιας με κόκκινες κεφαλές, με πολλές εγκάρσιες λωρίδες, λωρίδες και κηλίδες. Το χρώμα εξαρτάται από τον οικότοπο του πουλιού. Η ουρά του πουλιού είναι μικρή. Τα αυτιά της κουκουβάγιας έχουν μια ασυνήθιστη ασύμμετρη διάταξη: αν ο αριστερός είναι στο επίπεδο του μέσου, τότε ο δεξιός προσεγγίζει την περιοχή των ρουθουνιών. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, το πουλί ακούει πολύ καλά.

Η κουκουβάγια ζει σε όλες τις ηπείρους, εκτός από την κρύα Ανταρκτική. Στη Ρωσία, ζει μόνο στην επικράτεια της περιοχής του Καλίνινγκραντ.

  • Λευκή κουκουβάγια (πολική κουκουβάγια) (lat. Bubo σκάνδακας, nyctea scandiaca)

Έχει μήκος σώματος 55 έως 70 cm, το βάρος ενός πουλιού είναι 2-3 κιλά. Το άνοιγμα των πτερυγίων φτάνει τα 143-166 εκ. Το χρώμα του πουλιού που ζει στη ζώνη της Τούντρα χρησιμεύει ως μεταμφίεση, επομένως επικρατούν λευκά χρώματα με σκοτεινά σημεία. Το ράμφος μιας πολικής κουκουβάγιας είναι μαύρο, τα μάτια είναι λαμπερά κίτρινα. Τα πόδια του αρπακτικού είναι τελείως εφηβικά.

Η πολική κουκουβάγια ζει στην Ευρασία, τη Βόρεια Αμερική, τη Γροιλανδία, στα νησιά του Αρκτικού Ωκεανού. Η λευκή κουκουβάγια τροφοδοτείται από τρωκτικά, lemmings, λαγοί, ermine, λευκές πέρδικες, χήνες, πάπιες, ψάρια. Οι λευκές κουκουβάγιες παρατίθενται στο κόκκινο βιβλίο.

  • Hawk κουκουβάγια (lat. Surnia ulula)

Ζει σε δασικές περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας. Στη Ρωσία βρίσκεται στην Καμτσάτκα, στην περιοχή Μαγκαντάν, στην Τσουκκόκα, στην ακτή της Θάλασσας του Οκότσκ. Τρέφεται με τρωκτικά (ποντίκια, lemmings, voles), μερικές φορές κυνηγούν σκίουροι, φτερωτά φτερά, μαύρα κλαδιά, πέρδικες και άλλα πουλιά.

Το μήκος του πουλιού φτάνει τα 45 εκ. Η ουρά του πουλιού είναι μακρά, το χρώμα είναι καφέ-καφέ με λευκές κηλίδες, στο κάτω μέρος του σώματος υπάρχουν λεπτές λωρίδες. Τα γεράκια κουκουβάγιας και το ράμφος είναι κίτρινα.

Πού ζουν κουκουβάγιες;

Οι κουκουβάγιες ζουν σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ανταρκτική. Στη Ρωσία, υπάρχουν 17 είδη κουκουβάγιων. Πολλά από αυτά τα πουλιά μπορούν να βρεθούν στα δάση και λίγοι μόνο από αυτούς ζουν σε ανοιχτές περιοχές.

Βασικά, η κουκουβάγια ζει στο κοίλο και φωλιάζει. Η κουκουβάγια βρίσκει ένα σπίτι σχεδόν παντού: στα δάση, τα βουνά, τις στέπες και τις ερήμους. Η στάχτη κουκουβάγια ζει σε όλα τα είδη αγρών, καθώς κυνηγάει σε ανοιχτές περιοχές, αλλά δημιουργεί τις φωλιές της μόνο στο δάσος. Η λευκή κουκουβάγια ζει στην τούνδρα, το χειμώνα πετά μακριά στο νότο, δεν του αρέσουν τα δάση. Η γενειοφόρος κουκουβάγια ζει μόνο σε πυκνά δάση τίγιγα. Τα κουκουβάγια, όπως η κουκουβάγια και η κουκουβάγια, βρουν ένα σπίτι κάτω από τις στέγες και τις σοφίτες.

Τι τρώει η κουκουβάγια;

Το ερώτημα για το τι τροφοδοτεί το κουκουβάγια στη φύση ενδιαφέρει πολλούς ανθρώπους. Αυτό το πουλί, τόσο στο φυσικό του περιβάλλον όσο και στην αιχμαλωσία, τρώει τρωκτικά, μικρά πουλιά, έντομα, ζώα. Η διατροφή εξαρτάται από τον οικότοπο της κουκουβάγιας. Οι κουκουβάγιες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους τρέφονται με αρουραίους, ποντίκια, lemmings, σκαντζόχοιροι, σαύρες, σκουλίκια, λαγοί, βατράχια, βατράχια, νυχτερίδες, σκωληκοί, φίδια, κοτόπουλα. Οι κουκουβάγιες τρώνε κυρίως τα έντομα (σκαθάρια, ακρίδες) και τα πουλιά που ζουν σε παράκτιες περιοχές τρώνε ψάρια, καβούρια και μύδια. Οι κουκουβάγιες που ζουν σε τροπικές χώρες τρώνε φρούτα, φυτά και μούρα. Ένα κουκουβάγια μπορεί να ζήσει χωρίς νερό για αρκετούς μήνες, σβήνοντας τη δίψα του με το αίμα των θυμάτων του.

Κυνηγώντας σπίτι στο σπίτι

Κρατώντας μια κουκουβάγια στο σπίτι έχει γίνει ένα πολύ κοινό επάγγελμα. Αλλά να θυμάστε ότι η κουκουβάγια είναι ένας νυχτερινός κάτοικος και η κύρια δραστηριότητα του πουλιού έρχεται το βράδυ, τη νύχτα και το πρωί. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, πηγαίνουν κυνήγι. Από το βράδυ μέχρι το πρωί, η κουκουβάγια στο σπίτι θα κάνει θόρυβο, θα ουρλιάζει και θα περάσει την επιχείρησή του, καθιστώντας δύσκολο για τον ιδιοκτήτη να κοιμηθεί.

Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στην τροφοδότηση της κουκουβάγιας, το πεπτικό σύστημα του πουλιού έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να χρειάζεται να τρώει ολόκληρο το σφάγιο ενός ποντικιού ή ενός πουλιού. Είναι λογικό να εξαφανίζεται η σίτιση με το κρέας, ετοιμαστείτε να αγοράσετε ποντίκια.

Επίσης, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του τύπου κουκουβάγιας, μια κουκουβάγια μακρυά ή βάλτος θα είναι κατάλληλη για ένα τυπικό διαμέρισμα της πόλης. Θα υπάρξει μικρός χώρος για παγωτό και κουκουβάγια ακόμη και αν έχετε ένα ευρύχωρο διαμέρισμα ή σπίτι.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κουκουβάγιας και κουκουβάγιας;

Η κουκουβάγια είναι αρπακτικό πουλί από τη σειρά κουκουβάγιων, της οικογένειας κουκουβάγιας. Ανήκει στο γένος της κουκουβάγιας. Αυτό το πουλί διαφέρει από άλλα είδη κουκουβάγια στην εμφάνισή του. Πρώτον, η κουκουβάγια έχει το μεγαλύτερο μέγεθος σε σύγκριση με άλλες κουκουβάγιες. Η κεφαλή της κουκουβάγας είναι αρκετά μεγάλη και έχει χαρακτηριστικά: στην περιοχή των ακουστικών στόχων υπάρχουν μικρά άκαμπτα φτερά που μοιάζουν με αυτιά. Στην κουκουβάγια χαρακτηριστικό χρώμα φτερά, κοκκινωπό χρώμα. Σε ένα κεφάλι και μια πίσω σαφής σκοτεινές λωρίδες flaunt.

Δεύτερον, σε αντίθεση με πολλά είδη κουκουβάγιων που κυνηγούν μόνο τη νύχτα, η κουκουβάγια είναι ένα πουλί της ημέρας και βλέπει καλά την ημέρα.

Η λεία των κουκουβάγιων είναι κυρίως μικρά τρωκτικά και έντομα, ενώ η κουκουβάγια κυνηγάει φασιανούς, λαγοί και νεαρά ελάφια. Αυτός ο τύπος θηράματος ζει κυρίως στη ζώνη της στέπας. Σε τέτοιους χώρους είναι βολικό για την κουκουβάγια να πάει το κυνήγι λόγω του μεγάλου πτέρυγου της.

Κουκουβάγια στα αριστερά, κουκουβάγια στα δεξιά. Οι συγγραφείς της φωτογραφίας: snowyowls, Lotse

Περιγραφή κουκουβάγιας

Σύμφωνα με τα ανατομικά τους χαρακτηριστικά, όλοι οι εκπρόσωποι των κουκουβάγιων έχουν σημαντικές διαφορές από τους αρπακτικούς θηρευτές κατά τη διάρκεια της ημέρας, εξαιτίας των οποίων ανήκουν σε ανεξάρτητη τάξη.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του σκελετού των κουκουβάγιων είναι:

  • παρουσία χαρακτηριστικών διεργασιών στα κύρια οστά,
  • η παρουσία ενός είδους τριπλής άρθρωσης του κρανίου με την κάτω γνάθο,
  • η παρουσία πολύ μικρών φαλαγγών του τρίτου δακτύλου,
  • η παρουσία της έντονης κινητικότητας των εξωτερικών δακτύλων, τα οποία είναι ικανά να κάμπτονται προς την κατεύθυνση της πλάτης,
  • η παρουσία ενός σημαντικού μέρους των τύπων χαρακτηριστικών εγκοπών που βρίσκονται στο πίσω άκρο του στέρνου.

Η κεφαλή κουκουβάγιας μπορεί να περιστραφεί κατά 270 °. Αυτό το χαρακτηριστικό εξηγείται από την παρουσία πολύ ιδιόρρυθμων διαστολών των καρωτιδικών αρτηριών στο επίπεδο του κάτω οστού των γνάθων, γεγονός που οδηγεί στη δημιουργία παροχής αίματος και αυξάνει τον αριθμό των μικρών αιμοφόρων αγγείων που απομακρύνονται από μεγάλες αρτηρίες. Οι συνδέσεις των καρωτιδικών αρτηριών έχουν αναστομώσεις αναστόμωσης, γεγονός που εμποδίζει την υπερβολική συμπίεση των αγγείων.

Εμφάνιση

Πέντε σειρές επαρκώς άκαμπτων και διάσπαρτων φτερών σχηματίζουν ένα ακτινοβόλο φωτοστέφανο, το οποίο αναφέρεται ως δίσκος προσώπου. Φτερά φτερά ενός πουλιού έχουν στρογγυλοποίηση στα άκρα και μια χαρακτηριστική κάμψη στην πλευρά του σώματος. Συχνά υπάρχει μια τρύπημα ή πριονωτή οδόντωση των εξωτερικών πλεγμάτων στα πρώτα τρία φτερά, λόγω των οποίων οι κουκουβάγιες πετούν σχεδόν σιωπηλά. Για το τρίτο και τέταρτο φτερό χαρακτηριστικό έντονο μήκος. Τα φτερά του τιμονιού σε μια περικομμένη ή αισθητά στρογγυλεμένη, συχνά κοντή ουρά, διαφέρουν επίσης κυρτά προς τα κάτω. Τα πόδια έχουν φτέρωμα σχεδόν στο έδαφος.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Ένα σημαντικό μέρος του είδους που ανήκει στην τάξη της ομάδας Sovoobraznye έχει πολύ βαρετή, γκρίζα σκουριά χρώση με μαύρες ή σκοτεινές κηλίδες, λωρίδες και στίγματα, γεγονός που καθιστά το φλοιό της κουκουβάγιας σε αρμονία με τη γύρω φύση, ειδικά μετά το σούρουπο.

Οι κοφτές και μακριές νύχιες κουκουβάγιες διακρίνονται επίσης από την ισχυρή καμπυλότητα και το ράμφος ενός τέτοιου πτερωτού θηρευτή κάμπτεται ξεκινώντας από τη βάση και δεν έχει αποκόμματα κατά μήκος των άκρων. Τελειώνει με ένα κομμένο άγκιστρο, μέσω του οποίου μια κουκουβάγια είναι σε θέση να παράγει ένα πολύ χαρακτηριστικό κλικ. Τα τριχωτά φτερά καλύπτουν το κοντό. Τα μάτια μιας κουκουβάγιας οποιουδήποτε είδους είναι αρκετά μεγάλα, κοιτάζοντας ευθεία, η οποία εξηγείται από τη θέση των τροχιών στο πρόσωπο του κρανίου και ένας τέτοιος πτηνωμένος θηρευτής βλέπει τον κόσμο γύρω του μόνο μαύρο και άσπρο.

Σε αντίθεση με μια αρκετά κοινή, αλλά λανθασμένη άποψη, μια κουκουβάγια μπορεί να δει αρκετά καλά τη μέρα, επειδή τα μάτια ενός τέτοιου πουλιού δεν έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο φως της ημέρας. Η κουκουβάγια του κουκουβάγου διακρίνεται από μια αξιοσημείωτη συστολή και επέκταση, όχι μόνο στις συνθήκες αλλαγής του επιπέδου φωτισμού αλλά και στη διαδικασία της εισπνοής ή της εκπνοής. Η ακοή του κουκουβάγου είναι απίστευτα λεπτή, πολύ πιο ξεκάθαρη από αυτή των αντιπροσώπων της οικογένειας των γάτων. Ένα σχετικά μεγάλο εξωτερικό αυτί συχνά καλύπτεται με ένα κινητό και διπλωμένο δέρμα με φτέρωμα.

Χαρακτήρας και τρόπος ζωής

Επί του παρόντος δεν υπάρχει σαφής απάντηση στο ερώτημα εάν η κουκουβάγια είναι μεταναστευτικό πουλί, αλλά κυρίως οι αρπακτικοί θηρευτές της σειράς τους προτιμούν έναν τακτοποιημένο τρόπο ζωής και προτιμούν να εγκατασταθούν αποκλειστικά σε ζεύγη. Η κύρια, κορυφαία δραστηριότητα της κουκουβάγιας πέφτει τις νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτά τα πουλιά κάθονται σε φωλιές ή σε κλαδιά δέντρων.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Στην αρχαιότητα, οι κουκουβάγιες φοβήθηκαν πολύ και θεωρήθηκαν συχνά ως πολύ κακό σημάδι, συνδέοντάς τους με δυσμενή μυστικιστικά γεγονότα και γι 'αυτό το λόγο τα πτηνά αυτά διώκονταν σχεδόν παντού.

Η εξαίρεση αντιπροσωπεύεται από λευκές κουκουβάγιες που μπορούν να ασκούν σχεδόν 24ωρη δραστηριότητα στις πολικές μέρες. Οι αρσενικοί και θηλυκοί κουκουβάγιοι έρχονται μαζί σε ζεύγη και ξοδεύουν ολόκληρη τη ζωή τους σε ένα τέτοιο γάμο, αλλά η περίοδος έντονης ψαρέματος ή παιχνιδιών ζευγαρώματος που είναι συνυφασμένα με πολλά είδη πουλιών σε αρπακτικά πτηνά απουσιάζει σχεδόν εντελώς.

Πόσες κουκουβάγιες ζουν

Η μέση διάρκεια ζωής των κουκουβάγιων μπορεί να κυμαίνεται από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια και, όπως δείχνουν οι παρατηρήσεις, εξαρτάται άμεσα από τις συνθήκες των οικοτόπων, τα χαρακτηριστικά των ειδών και το μέγεθος του πουλιού. Ο κάτοχος ρεκόρ για τη μακροζωία είναι κουκουβάγιες. Το παγκόσμιο ρεκόρ καταγράφηκε στη Σουηδία, όπου το προσδόκιμο ζωής μιας από τις κουκουβάγιες ήταν 24 χρόνια και εννέα μήνες.

Η σειρά περιλαμβάνει ένα ζευγάρι οικογένειες που εκπροσωπούνται από κουκουβάγιες, ή πραγματικές κουκουβάγιες, καθώς και κουκουβάγιες.

Υποοικογένεια Πραγματικές κουκουβάγιες (Striginae) περιλαμβάνει

  • γένους Σκούπες (Otus) - πρόκειται για πέντε είδη ζώων, των οποίων οι εκπρόσωποι διακρίνονται από έναν ελλιπή δίσκο προσώπου, καθώς και από μάλλον μεγάλα "αυτιά" φτερού, γυμνά ή με σκληρές τρίχες με δάκτυλα. Τα πτηνά χαρακτηρίζονται από κοκκινωπό, καφέ ή γκρίζο χρώμα με στίγματα,
  • γένους Επεξεργαστές - αυτά είναι είκοσι πέντε είδη αρπακτικών πτηνών,
  • γένους Κουκουβάγια (Στρίχ) - αυτά είναι είκοσι ένα είδος, οι εκπρόσωποι των οποίων έχουν μήκος σώματος 30-70 cm. Το γένος αυτό δεν έχει αυτιά φτερών και μια καλή εκδήλωση είναι χαρακτηριστική του δίσκου του προσώπου. Φωλιζόμενος τύπος φρεζαρίσματος, γκριζωπός ή κοκκινωπός χρώσης με την παρουσία καφέ χρώματος,
  • γένους Κουκουβάγιες (Vubo) - πρόκειται για δεκαεννέα είδη, των οποίων οι εκπρόσωποι είναι νυχτερινά πτηνά με κοκκινωπό-καστανό χρώμα με αξιοσημείωτη ινσουλίνη. Στις πλευρές του κεφαλιού υπάρχουν φτερά "αυτιά". Το μέσο μήκος σώματος κυμαίνεται μεταξύ 36-75 cm,
  • γένους Νεότροπες κουκουβάγιες (Rulsatrih) - αυτοί είναι τρεις τύποι αρπακτικών πτηνών,
  • γένους Κουκουβάγιες (Socorelia) - αυτοί είναι τρεις τύποι αρπακτικών πτηνών,
  • γένους Κουκουβάγιες (Ketura) - πρόκειται για τρία είδη, των οποίων οι εκπρόσωποι υποτίθεται ότι περιλαμβάνονται στο τεράστιο γένος Vubo,
  • γένους Γραμμές με λευκή όψη (Πτυλόρης) - ένα ζευγάρι ειδών, εκπρόσωποι των οποίων μερικές φορές ανήκουν στο γένος της σέσουλας (Otus),
  • γένους Κουβανέζικο κουτάλι (Μαργαριώνας) - ένα είδος που σχηματίζει το μονοτυπικό γένος Margabobyas και είναι ενδημικό στην Κούβα,
  • γένους Δυτική Αμερικανική σέσουλα (Rsilossors) - απλά είδη αρπακτικών πτηνών,
  • γένους Κουκουβάγια κουκουβάγια (Lorhostrikh) - μονοτυπικό γένος που κατοικεί στις δασικές ζώνες της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής,
  • γένους Αφρικανική κουκουβάγια κουκουβάγια (Jubula) - ένα είδος που σχηματίζει το μονοτυπικό γένος Jubul και είναι ενδημικό στην Αφρική.

Η υποοικογένεια Asióninae περιλαμβάνει

  • γένους Κουκουβάγια κουκουβάγια (Asio) - έξι είδη, εκπρόσωποι των οποίων έχουν ένα σαφές δίσκο πρόσωπο, καθώς και μια κίτρινη ή πορτοκαλί ίριδα. Τα φτερά είναι μακρά και στενή, με την κορυφή στη μορφή του δεύτερου και του τρίτου φτερού. Η θέα χαρακτηρίζεται από μεγάλα ανοίγματα, καλυμμένα με δερματική ασύμμετρη πτυχή. Τα πόδια του πουλιού έχουν φτερά στο τμήμα νύχι,
  • γένους Τζαμαϊκανή σέσουλαή Ριγέ κουκουβάγια (Pseudossors) - είδη που φθάνουν σε μήκος 28-35 cm και διαθέτουν κοκκινωπό φτέρωμα και κιτρινωπό γκρι ράμφος,
  • γένους Σόλομον Κουκουβάγια (Nesasio) - ένα είδος που σχηματίζει ένα μονοτυπικό γένος που ανήκε στο παρελθόν στο γένος Κουκουβάγια.

Η υποοικογένεια Surniinae περιλαμβάνει

  • γένους Κουκουβάγια με βελονάκι (Νίννο) - τριάντα τρία είδη, εκπρόσωποι των οποίων είναι σπάνια και τριμμένα φτερά, σχηματίζοντας κάλυψη των δακτύλων. Το μήκος του πουλιού κυμαίνεται από 20 cm έως μισό μέτρο. Το κάτω άκρο της κάτω γνάθου διακρίνεται από ένα ιδιόμορφο δόντι,
  • γένους Σπουργίτι κουκουβάγιες (Γλαυκίδιο) - τρείς δεκάδες είδη, εκπρόσωποι των οποίων έχουν μικρό μέγεθος σώματος, μικρά πτερύγια και μεγάλη ουρά. Για τον δίσκο του προσώπου χαρακτηρίζεται από κακή ανάπτυξη, "αυτιά" απουσιάζουν, μάτια μικρού μεγέθους,
  • γένους Φοίνικες κουκουβάγιες (Αιγόλιου) - πέντε είδη, των οποίων οι εκπρόσωποι μοιάζουν με κουκουβάγιες, αλλά έχουν πυκνά φτερωτά δάχτυλα, βραχύτερους τάγχους, σχετικά χαλαρά φτερά, μεγαλύτερο κεφάλι και σαφώς καθορισμένο δίσκο προσώπου,
  • γένους Sychi (Αθηνά) - τρία είδη, των οποίων οι εκπρόσωποι είναι κάτοικοι των πιο ανοιχτών τοπίων, πόλεων, αγροτικών περιοχών, στέππων ζωνών, ημιερήδων και ερήμων, καθώς και οποιωνδήποτε πετρωμάτων,
  • γένους Δασική κουκουβάγια (Heteroglux) - ένα είδος του οποίου οι αντιπρόσωποι χαρακτηρίζονται από πολύ μικρό μέγεθος και μακρύ σώμα μέσα σε ένα τέταρτο του μέτρου. Η περιοχή πτέρυγας καλύπτεται με λευκές ρίγες. Οι κύριες συγκεκριμένες διαφορές αντιπροσωπεύονται από πολύ ισχυρά δάχτυλα, καλυμμένα με λευκό φτέρωμα. Ο σεξουαλικός διμορφισμός είναι ήπιος,
  • γένους Hawk Owl (Σούνια) - ένα είδος του οποίου οι εκπρόσωποι είναι μεσαίου μεγέθους και μακριάς ουράς, αλλά και διαφέρουν στα μάτια και το ράμφος του κίτρινου χρώματος απουσία χαρακτηριστικών "αυτιών". Το μέσο μήκος των πτηνών είναι 35-43 εκ. Με ένα άνοιγμα των πτερυγίων 60-80 εκατοστά,
  • γένους Sych-elf (Misrahtene) - ένα είδος του οποίου οι αντιπρόσωποι περιγράφηκαν ήδη από το 1861, και επίσης διαφέρουν στο μήκος του σώματος μέσα σε 12-14cm, με βάρος περίπου 45 γραμμάρια. Η προσγείωση του σώματος σε κατακόρυφη κατεύθυνση, με σχετικά μεγάλο κεφάλι και η απουσία «αυτιών»,
  • γένους Άνθρωπος κουκουβάγια (Henogluch) - ένα είδος, των οποίων οι αντιπρόσωποι χαρακτηρίζονται από το σχηματισμό ενός μονοτυπικού γένους,
  • γένους Κουκουβάγια κουκουβάγια (Urlohh) - ένα είδος του οποίου οι αντιπρόσωποι είναι ενός μονοτυπικού γένους και διαφέρουν σε μέσες διαστάσεις με μήκος σώματος 30-33 cm, μικρό κεφάλι και επίσης ένα μακρύ τμήμα ουράς. Τα φτερά συντομεύθηκαν, με στρογγυλοποίηση. Ο μπροστινός δίσκος είναι λευκός, αλλά τα νεαρά άτομα έχουν πιο φωτεινό χρώμα σε σύγκριση με τα ενήλικα πουλιά.

Επομένως, συνηθίζεται να αποδίδεται στην οικογένεια χοιρινού κρέατος μόνο τρεις κύριες υποοικογένειες που συνδυάζουν τρία δωδεκάδα γένη.

Περιοχή διανομής

Τα είδη των κουταλιών κέρδισαν διανομή στην Ευρώπη και την Ασία, καθώς και στην Αφρική και την Αμερική. Εκπρόσωποι του γένους Splyushka έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ευρώπη. Στη χώρα μας, εκτός από την splyushka, στην Άπω Ανατολή, οι ανατολικές και κολάρο κουταλιές είναι επίσης πολύ συνηθισμένες, και στην Κεντρική Ασία και στο έδαφος του Καζακστάν μπορεί κανείς να παρατηρήσει μια σέσουλα ερήμων.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Οι κουκουβάγιες σπουργίτι είναι εκπρόσωποι διαφόρων βιοτόπων, συμπεριλαμβανομένων των τάιγκα, καθώς και των ερήμων και των τροπικών δασικών ζωνών · ως εκ τούτου, τέτοια άτομα κατοικούν σχεδόν σε όλες τις ηπείρους του κόσμου, με εξαίρεση την Αυστραλία.

Οι εκπρόσωποι του γένους Megasorses είναι κάτοικοι της Βόρειας, Νότιας και Κεντρικής Αμερικής και οι Neyasyti είναι ευρέως διαδεδομένοι στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, την Ασία και την Αμερική. Οι νεοτροπικές κουκουβάγιες κατοικούν στα δάση της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής και η ψαροταβέρνα - μόνο στην επικράτεια της Ασίας. Σχετικά πολυάριθμες αλφαβήτουες είναι αρκετά διαδεδομένες στις μέρες μας οι αφρικανοί κάτοικοι και οι Pseudossors είναι οι εξαιρετικοί κάτοικοι του νησιού της Τζαμάικα.

Η δίαιτα της κουκουβάγιας

Οι κουκουβάγιες κατοικούν σχεδόν σε ολόκληρη την υδρόγειο, επομένως η τροφή αυτών των κυνηγών πουλιών είναι κυρίως ζωικής προέλευσης, αλλά έχει μεγάλη ποικιλία ειδών. Οι κουκουβάγιες, ως οι μεγαλύτεροι εκπρόσωποι των κουκουβάγιων, τρέφονται αποκλειστικά με θερμόαιμα τρόφιμα και σπάνια άτομα ιγλονόγιας προτιμούν να τρώνε έντομα.

Χωρίς νερό, μια κουκουβάγια μπορεί να περάσει αρκετούς μήνες και ένα επαρκές επίπεδο υγρού στο σώμα ενός αρπακτικού πτηνού είναι εφοδιασμένο με νωπό αίμα αρπακτικού. Οι κουκουβάγιες κυνήγι και, κατά συνέπεια, ζωοτροφές, κυρίως στο σκοτάδι.

Η εξαγωγή των μεγαλύτερων εκπροσώπων της κουκουβάγιας μπορεί να εκπροσωπείται όχι από πολύ μεγάλες αλεπούδες, λεμφαδένες και τρωκτικά, αλλά και πρακτικά από οποιαδήποτε πουλιά. Για παράδειγμα, οι λευκές πολικές κουκουβάγιες λυμαίνονται κυρίως σε ποικιλίες ποντικιών, λαγών, και όχι σε μεγάλες ερμαμίνες, ενώ οι κουκουβάγιες τρώνε πολύ ενεργά διάφορα παράσιτα, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων τρωκτικών.

Είναι σημαντικό! Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι κουκουβάγιες δεν τρώνε ποτέ ψαροκόκαλα και για την χειμερινή περίοδο τα αποθέματα τροφής αυτών των αρπακτικών θηρευτών γίνονται απευθείας σε φωλιές.

Οι μικροί γιος των ξωτικών τρέφονται με έντομα μόνο και η διατροφή των κουκουβάγιων είναι απίστευτα διαφορετική. Сипухи, наряду с сычами, предпочитают селиться вблизи человеческого жилья где и истребляют огромное количество вредных грызунов.

Φυσικοί εχθροί

Основной причиной гибели сов принято считать недостаточность питания. Σε μερικά χρόνια, όταν ο συνολικός αριθμός τρωκτικών και άλλων ζώων που κυνηγούν με κουκουβάγιες είναι ασήμαντος, περίπου το ένα τέταρτο των νέων ανθρώπων πεθαίνουν. Μεταξύ άλλων, διάφοροι τύποι κουκουβάγιων συχνά υποβάλλονται σε επιθετικές επιθέσεις τέτοιων μάλλον μεγάλων πτηνών, όπως τα γεράκια, ο αετός και οι χρυσαετοί.

Είναι σημαντικό! Οι φωλιές της πολικής κουκουβάγας καταστρέφονται από τις αρκτικές αλεπούδες που τρώνε νεοσσούς και αυγά, και τα skuas που έχουν ισχυρά ράμφη και καλά αναπτυγμένα νύχια αποτελούν ειδική απειλή για τους απογόνους αυτού του είδους.

Οι κύριοι εχθροί νεοσσών κουκουβάγιας που πέφτουν ή πετούν πρόωρα από τις φωλιές τους είναι διάφορα σαρκοφάγα, όπως ρακούν, κουνάβια και αλεπούδες. Αλλά ο κύριος εχθρός της κουκουβάγιας σήμερα είναι ένας άνθρωπος που έχει καταστρεπτική επίδραση στο βιότοπο του πουλιού κόβοντας δέντρα. Μεταξύ άλλων, οι κουκουβάγιες είναι συχνά αντικείμενο μη εξουσιοδοτημένου κυνηγιού.

Κατάσταση πληθυσμού και ειδών

Παρά το γεγονός ότι πολλά είδη κουκουβάγιων αποφέρουν σημαντικά οφέλη στον άνθρωπο και καταστρέφουν πολλά επιβλαβή έντομα, καθώς και τρωκτικά, ορισμένα μέλη αυτής της οικογένειας έχουν γίνει αρκετά σπάνια, γεγονός που προκλήθηκε από την περιορισμένη περιοχή διανομής και την εκτόπισή τους από τα κύρια φυσικά ενδιαιτήματα. Μέχρι σήμερα, η Αρκτική Κουκουβάγια, καθώς και κάποια άλλα είδη, έχει καταχωρηθεί στο Κόκκινο Βιβλίο και στο Παράρτημα ΙΙ της Σύμβασης ΣΙΛS.

Κατάσταση διατήρησης του είδους

Η κουκουβάγια δεν ανήκει στο είδος του οποίου η ύπαρξη απειλείται, αλλά η μείωση των συνήθων τόπων φωλεοποίησης αποτελεί σοβαρό κίνδυνο γι 'αυτό. Στην Ανατολική Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες, για ανεξήγητους λόγους, σημειώθηκε καταστροφική πτώση του πληθυσμού της κουκουβάγιας. Το είδος έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τις χώρες της Βαλτικής και τη Λευκορωσία, έχει γίνει σπάνιο στην Ουκρανία και τη Μολδαβία. Τώρα η κουκουβάγια είναι καταχωρημένη στα κόκκινα βιβλία πολλών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.

Προβολή και άνθρωπος

Οι κουκουβάγιες είναι συχνά στην κατοικία ενός ατόμου, εγκατασταθούν σε σοφίτες, σε αγροτικά κτίρια, ερείπια, εκκλησίες και καμπαναριά. Δεν είναι τίποτε που στην αγγλική "κουκουβάγια" μεταφράζεται ως "κουκουβάγια". Σε πόλεις όπου υπάρχουν πάντα πολλά ποντίκια και ποντίκια, οι κουκουβάγιες είναι πάντα εύκολο να βρεθούν για τον εαυτό τους. Και εκτός αυτού, οι «αστικές» κουκουβάγιες έχουν μάθει από το νυχτερινό φως να κυνηγούν νυχτερινά έντομα και νυχτερίδες.

Όπως και άλλα είδη κουκουβάγιων, οι άνθρωποι πάντα έτρωγαν κουκουβάγιες με δεισιδαιμονίους φόβους, ειδικά επειδή ήταν εκείνοι που συνηθίζονταν συχνότερα κοντά στα σπίτια τους. Και όπως και άλλες κουκουβάγιες, οι κουκουβάγιες ήταν σύμβολο της σοφίας. Τώρα η δεισιδαιμονία για τις κουκουβάγιες, ευτυχώς, έχει φύγει, και οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτά τα πουλιά με προφανή συμπάθεια. Και ο ρόλος της κουκουβάγιας στον αγώνα κατά των αστικών τρωκτικών είναι προφανής και δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Διανομή και οικότοπος

Η κουκουβάγια είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα πουλιά του πλανήτη. Βρίσκεται σε όλες τις ηπείρους, με εξαίρεση την Ανταρκτική, και σε πολλά νησιά, συμπεριλαμβανομένων των μακρινών. Ωστόσο, η κουκουβάγια δεν ανέχεται το κρύο βόρειο κλίμα, επομένως δεν βρίσκεται στις βόρειες περιοχές του Καναδά και της Βόρειας Ευρώπης. Η κουκουβάγια εισήχθη με επιτυχία (εγκαταστάθηκε) σε πολλά απομακρυσμένα νησιά: τη Χαβάη, τις Σεϋχέλλες, στη Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο, η εισαγωγή της κουκουβάγιας στις Σεϋχέλλες το 1949 έδειξε πόσο εύθραυστη είναι η φυσική ισορροπία και πόσο εύκολο είναι να τη σπάσει. Το γεγονός είναι ότι η κουκουβάγια στις Σεϋχέλλες άρχισε να κυνηγάει όχι μόνο τους αρουραίους, αλλά και την ενδημική σέσχη των Σεϋχελλών, των οποίων οι αριθμοί άρχισαν να μειώνονται απότομα.

Στο έδαφος μιας τεράστιας ποικιλίας, διακρίνονται περισσότερα από 30 είδη κουκουβάγιας.

Στη χώρα μας, η κουκουβάγια βρίσκεται μόνο στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Η κουκουβάγια ζει σε διάφορους βιότοπους, αποφεύγει μόνο πυκνά δάση. Πρόκειται για ένα από τα λίγα είδη πτηνών που έχουν ωφεληθεί από τις ανθρώπινες οικονομικές δραστηριότητες για την αποδάσωση και την αγροτική ανάπτυξη, διότι επέκτεινε τον εφοδιασμό σε τρόφιμα και επέτρεψε την ευρεία διάδοσή του. Η κουκουβάγια εγκαταλείπει πρόθυμα δίπλα στην κατοικία του ανθρώπου.

Διατροφή και συμπεριφορά διατροφής

Η βάση της δίαιτας της κουκουβάγιας αποτελείται από διάφορα ποντίκια όπως τα τρωκτικά και οι σάρπες. Εντούτοις, συλλαμβάνει τα πουλιά, συμπεριλαμβανομένων των αρπακτικών πτηνών, και τα νυχτικά, τους βατράχους και τα έντομα. Κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού, μια κουκουβάγια πετάει γύρω από τον τομέα της, αλλάζοντας συνεχώς το ύψος της - πάνω και κάτω, ή περιμένοντας ένα θύμα από μια ενέδρα. Η πτήση της κουκουβάγιας είναι μαλακή και σιωπηρή, αφού τα πτερύγια είναι διευθετημένα έτσι ώστε τα άκρα των πτερυγίων να σβήσουν τον ήχο της πτήσης.

Η κουκουβάγια σκοτώνεται με τα νύχια της, και στη συνέχεια, σκαρφαλώνοντας με το μακρύ πόδι της, σπάει με το ράμφος της. Ο λαιμός τους είναι τόσο κινητός που μπορεί να φάει σχεδόν χωρίς να λυγίζει πάνω από το θήραμά του. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, τα φτερά του δίσκου προσώπου του κουκουβάγια πάντοτε κινούνται όταν το στόμα ανοίγει και κλείνει, έτσι φαίνεται ότι οι κουκουβάγιες του αχυρώνα κάνουν συνεχώς πρόσωπα ενώ τρώνε.

Επικύρωση

Η φωνή της κουκουβάγιας - μια ειδική χυδαία "heya" - ήταν η εμφάνιση του ρωσικού ονόματος του πουλιού. Σε γενικές γραμμές, οι πιο "ομιλητικοί" κουκουβάγιες κατά την περίοδο φωλεοποίησης. Αυτή τη στιγμή, κραυγάζουν και κραυγάζουν κραυγές ή κραυγές. Εκτός της αναπαραγωγικής περιόδου, οι κουκουβάγιες είναι συνήθως σιωπηλοί. Εκτός από τους ήχους φωνής, μερικές φορές σπρώχνουν τα ράμφη τους ή φλερτάρουν τα φτερά τους.

Ο τρόπος ζωής και η κοινωνική δομή

Οι κουκουβάγιες είναι μοναχικές, αλλά σε περιοχές πλούσιες σε λεία μπορούν να κρατηθούν σε μικρές ομάδες. Αυτή είναι μία από τις πιο νυχτερινές κουκουβάγιες. Οι κουκουβάγιες κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και για μια νύχτα επιλέγουν κάποια φυσική ή τεχνητή θέση: ένα κοίλο, μια τρύπα ή μια παλιά σοφίτα στο σπίτι. Κατά κανόνα, ζουν καθιστικά, αλλά σε περίπτωση έλλειψης θήρας ("όχι χρόνια ποντικών") μπορούν να μεταναστεύσουν σε ένα νέο μέρος.

Αντιμετωπίζοντας τον εισβολέα των εδαφικών κατοίκων του, η κουκουβάγια απλώνει τα φτερά της και τα κυματίζει, πλησιάζοντας στενά τον εχθρό. Αυτή τη στιγμή, η κουκουβάγια κοστίζει δυνατά και κάνει κλικ στο ράμφος του. Η απειλή, όπως αυτή των άλλων κουκουβάγιων, δεν υπάρχει στην κουκουβάγια. Αντ 'αυτού, απλώνει τα φτερά του σε ένα οριζόντιο επίπεδο και ξαπλώνει, προσκολλώντας στο έδαφος με καλά πιεσμένο φτέρωμα. Εάν μια τέτοια επίδειξη δεν βοηθήσει, η κουκουβάγια μπορεί να επιτεθεί στον εχθρό, πέφτοντας στην πλάτη του και χτυπώντας με νύχια.

Όταν πλησιάσει κάποιος, οι κουκουβάγιες συνήθως ανεβαίνουν ψηλά στα μακρά πόδια τους και κυριαρχούν απαλά, ενώ μετακινούν ενεργά τα φτερά του δίσκου του προσώπου, "γκρινιάζουν", και στη συνέχεια πετούν μακριά
Τα μάτια της κουκουβάγιας είναι πολύ καλά αναπτυγμένα, βλέπουν τέλεια τόσο στο σκοτάδι όσο και στο έντονο φως.

Φήμες, όπως και όλες οι άλλες κουκουβάγιες, είναι επίσης καλά αναπτυγμένες. Τα αυτιά βρίσκονται ασύμμετρα στις πλευρές του κεφαλιού, το αριστερό είναι πάνω, το δεξί κάτω. Αυτή η δομή του ακουστικού βοηθά τα πουλιά να ακούσουν τους ήχους πιθανών θυμάτων από διαφορετικές γωνίες. Τα σύντομα χοντρά φτερά που πλαισιώνουν τον μπροστινό δίσκο είναι καλοί ανακλαστήρες ήχου. Οι κουκουβάγιες είναι πολύ ευαίσθητες σε όλα τα ηχητικά σήματα και σε περίπτωση πολύ δυνατού ήχου καλύπτουν τα ανοίγματα του αυτιού με περίεργα βύσματα καλυμμένα με μικρά φτερά.

Διάρκεια ζωής

Σύμφωνα με το κουδούνισμα, οι κουκουβάγιες μπορούν να ζήσουν στη φύση έως 18 ετών, αλλά το μέσο προσδόκιμο ζωής τους είναι πολύ μικρότερο - περίπου 2 χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν και αποτελέσματα "πρωταθλητής": στη Βόρεια Αμερική, η κουκουβάγια ζούσε στην αιχμαλωσία για 11 χρόνια 6 μηνών, στην Ολλανδία ζούσε σε κουκουβάγιες στη φύση για 17 χρόνια και ο κάτοχος ρεκόρ ήταν μια κουκουβάγια από την Αγγλία, που ζούσε στην αιχμαλωσία για 22 χρόνια.

Κρατώντας ζώα στο ζωολογικό κήπο της Μόσχας

Στον ζωολογικό κήπο μας, οι κουκουβάγιες ζουν στο περίπτερο "Night World", το οποίο, βέβαια, είναι βέλτιστο για αυτό το είδος. Τώρα περιέχει 5 πουλιά. Στην έκθεση μπορείτε πάντα να δείτε 1 ζευγάρι, το υπόλοιπο "υπόλοιπο" σε μη εκθεσιακό χώρο, τα πουλιά αλλάζουν κάθε χρόνο. Οι περισσότερες κουκουβάγιες προέρχονται από τη φύση. Ένα ζευγάρι κουκουβάγιων αναπαράγεται κανονικά, είχαν ήδη 4 αρπακτικά. Αυτά επωάζουν τα νεοσσοί και τροφοδοτούν τους νεοσσούς.

Η διατροφή του κουκουβάγια στο ζωολογικό κήπο αποτελείται από 6 ποντικούς ημερησίως.

Οικονομική αξία

Οι κουκουβάγιες στη φύση έχουν απλώς μεγάλη σημασία. Τέτοιοι αρπακτικοί θηρευτές μπορούν να περιορίσουν τον συνολικό αριθμό τρωκτικών και επίσης να συμβάλουν στην ενεργό εξολόθρευση ασθενών ή πολύ αδύναμων πτηνών, γεγονός που έχει θετικό αντίκτυπο στη συνολική απόδοση της γονιδιακής ομάδας.

Μεταξύ άλλων, τέτοια πτηνά διανέμουν μαζικά όλα τα είδη φρούτων και διάφορους σπόρους φυτών, διευκολύνοντας τη διευθέτηση τους. Εκπρόσωποι σπόρων όλων των τύπων κουκουβάγιας ανήκουν στην κατηγορία των πολύτιμων οργανικών λιπασμάτων. Μια κουκουβάγια είναι ένα εξαιρετικά όμορφο και περήφανο πουλί, και πολλά μέλη της οικογένειας μπορούν εύκολα και γρήγορα να προσαρμοστούν στη διαβίωση μαζί με τους ανθρώπους, γι 'αυτό αξίζουν να είναι στην κατηγορία των δημοφιλών και αρκετά δημοφιλή, εξωτικά κατοικίδια ζώα.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org