Ζώα

Όπου ζει η νυφίτσα

Pin
Send
Share
Send
Send


Στην αρχαιότητα, η αγάπη ονομάζεται "Nemesis". Αυτή η σύγκριση με την ελληνική θεά της αποζημίωσης είναι απολύτως δικαιολογημένη, επειδή η νυφίτσα είναι ένας πολύ τρομερός κυνηγός. Είναι ευκίνητος, ευκίνητος, τολμηρός και επιθετικός, και μερικές φορές τα θύματα είναι ζώα που ξεπερνούν την ηρωίδα μας σε μέγεθος.

Το κοινό χάδι είναι ευρέως διαδεδομένο στη Ρωσία, αλλά λίγοι το βλέπουν στη φύση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμά να περάσει περισσότερο χρόνο σε βράχια, παχιά ή σε άλλα απομονωμένα μέρη. Επιπλέον, το ζώο είναι πολύ μικρό και τόσο γρήγορα που ακόμα και όταν το αντιμετωπίζει, δεν έχετε χρόνο να το εξετάσετε σωστά.

Περιγραφή οικοτόπων, τύποι και φωτογραφίες νυφιών

Το Weasel θεωρείται το μικρότερο σαρκοφάγο ζώο στην Ευρώπη: το βάρος των αρσενικών σπανίως υπερβαίνει τα 250 γραμμάρια, ενώ τα θηλυκά είναι 2 φορές ελαφρύτερα. Το ζώο έχει ένα μακρύ, λεπτό σώμα, μικρά άκρα, ένα κοφτερό ρύγχος, ένα επίπεδο κεφάλι που έχει σχεδόν τριγωνικό σχήμα και μικρά στρογγυλά αυτιά.

Στα περισσότερα δείγματα, ο χρωματισμός το καλοκαίρι είναι καφέ στην κορυφή και λευκό ή κίτρινο στο κάτω μέρος. Το χειμώνα, στους βόρειους πληθυσμούς, τα ζώα αυτά αλλάζουν το χρώμα των γουνών τους στο λευκό.

Η νυφίτσα εμφανίζεται από τις τροπικές περιοχές στην Αρκτική, στη Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Αφρική, στην Ευρασία. Έφερε επίσης στη Νέα Ζηλανδία. Κατοικεί μια ποικιλία εδαφών: δάση, λιβάδια, χωράφια, στέπες, παχιά θάμνων κατά μήκος των κοιλάδων του ποταμού. Μερικές φορές έρχεται σε οικισμούς.

Κοινή νυφίτσα (Mustela nivalis)

Το είδος αυτό ζει σε ολόκληρη την Ευρώπη από τις ακτές του Ατλαντικού (εκτός από την Ιρλανδία), στην Κεντρική Ασία, νότια μέχρι τα Ιμαλάια, στη Βόρεια Αμερική και στη Βόρεια Αφρική. Ακτινοβολείται στη Νέα Ζηλανδία. Παντού στην Ρωσία.

Το μέγεθος αυτού του είδους ποικίλλει σημαντικά από την ρηχή βόρεια μορφή στην Αμερική (το μήκος σώματος των αρσενικών είναι 15-20 cm, το βάρος είναι 30-70 γραμμάρια) στις μεγαλύτερες μορφές στο Τουρκμενιστάν (μήκος σώματος 23-24 cm, βάρος έως και 250 γραμμάρια). Το κορυφαίο χρώμα είναι καφέ, το κάτω μέρος είναι λευκό. Τον χειμώνα, η γούνα της στοργικής γίνεται εντελώς άσπρη σε όλες τις περιοχές εκτός από τη Δυτική Ευρώπη και τη νότια Ρωσία.

Μεγάλη ουρά (Mustela frenata)

Βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική, στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αμερικής κατά μήκος των Άνδεων στη Βολιβία.

Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο είδος: μήκος σώματος 23-35 cm, βάρος 200-340 γραμμάρια. Το καλοκαίρι, το χρώμα είναι καφέ στην κορυφή, λευκό από κάτω, η άκρη της ουράς είναι μαύρη, ακόμη και όταν αλλάζει σε λευκό χειμώνα.

Προηγουμένως, αυτό το ζώο εξορύσσεται ενεργά λόγω της πολύτιμης γούνας, αλλά με την αλλαγή στη μόδα, η ζήτηση για γούνα της έπεσε.

Amazon neil (Mustela africana)

Ζει στη Βραζιλία και στα ανατολικά του Περού.

Μήκος σώματος 31-32 εκ. Το χρώμα είναι κοκκινωπό-καφέ από ψηλότερα, ελαφρύτερο από κάτω. Στην κοιλιά υπάρχει μαύρη διαμήκης λωρίδα. Πόδια γυμνά.

Κολομβιανή νυφίτσα (Mustela felipei)

Βρίσκεται στις ορεινές περιοχές της Κολομβίας.

Μήκος σώματος - 21-22 εκ. Χρώμα μαύρο-καφέ στην κορυφή, πορτοκαλί ή κιτρινωπό-καφέ κάτω. Πόδια με μεμβράνες, γυμνά πέλματα.

Η φωτογραφία είναι χαϊδεμένος Κολομβιανός με λεία.

Λευκή νυφίτσα (Mustela strigidorsa)

Ζει στο Νεπάλ και στην Ινδοκίνα.

Το χρώμα είναι σκοτεινό, σοκολάτα-καφέ (το χειμώνα είναι ελαφρύτερο). Ένα ασημένιο τρέχει κατά μήκος της πλάτης και μια κιτρινωπή λωρίδα κατά μήκος της κοιλιάς. Ανώτερο χείλος, πηγούνι και λευκόχρωμο λαιμό. Η ουρά είναι πολύ χνουδωτή.

Nudge Weasel (Mustela nudipes)

Αυτό το είδος ζει στη Νοτιοανατολική Ασία.

Το χρώμα είναι έντονο κόκκινο, μόνο το κεφάλι είναι λευκό.

Βρετανική νυφίτσα (Poecilictis lybica)

Βρίσκεται σε ημι-ερήμικες περιοχές της Βόρειας Αφρικής.

Το μήκος του σώματος είναι 22-28 cm, το βάρος είναι 200-250 γραμμάρια. Η γούνα είναι shaggy, μαύρο χρώμα με λωρίδες και κηλίδες διαφόρων σχημάτων.

Νότια αφρικανική νυφίτσα (Poecilogale albinucha)

Το είδος αυτό ζει σε ξηρές περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής.

Μήκος σώματος 25-35 εκ., Βάρος - 230-350 γραμμάρια. Το χρώμα είναι μαύρο με 4 λευκές και 3 μαύρες διαμήκεις λωρίδες στο πίσω μέρος, η ουρά είναι άσπρη.

Παναγωνική νυφίτσα (Lyncodon patagonicus)

Κατοικεί στους παμπούς της Αργεντινής και της Χιλής.

Το μέγεθος του σώματος κυμαίνεται από 30 έως 35 cm. Η πλάτη είναι γκρίζα, το κάτω μέρος του κατώτερου τμήματος είναι καφέ, η κορυφή του κεφαλιού είναι κρεμώδης λευκό.

Τρόποι ζωής μικρών αρπακτικών

Το Weasel ζει σε βρύα και δεν το σκάβει ο ίδιος, αλλά χρησιμοποιεί κατοικίες τρωκτικών, εξοπλίζοντας τα με το δικό της γούστο. Βάζει το κάτω μέρος της τρύπας με ξηρό χόρτο, φύλλα και βρύα. Στο μεμονωμένο τμήμα του ζώου, υπάρχουν αρκετές τρύπες. Μερικές φορές ένα ζώο οργανώνει μια κατοικία για τον εαυτό του κάτω από πέτρες, σε αχυρώνες ή κάποια ερείπια.

Τα αρσενικά και τα θηλυκά έχουν ξεχωριστά τμήματα που μπορούν να επικαλύπτονται σε διαφορετικά φύλα, αλλά ποτέ σε ζώα του ίδιου φύλου. Οι νυφίτσες που ζουν σε μια τοποθεσία προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν την επαφή μεταξύ τους. Το μέγεθος της πλοκής του κάθε ατόμου εξαρτάται κυρίως από το πόση τροφή υπάρχει πάνω του. Εάν υπάρχει αρκετή τροφή, μπορεί να είναι μικρή - μόνο 1 εκτάριο.

Το Weasel, όπως όλοι οι kunyas, είναι ένας κυνηγός της γης. Θα αντιμετωπίσει εύκολα το νεαρό κουνέλι, αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητο εάν υπάρχει αρκετή τροφή για ευημερία - μικρά τρωκτικά. Είναι ένας αδίστακτος κυνηγός των ποντικιών και των ψηλών: τα νυχτερινά τρωκτικά επιδιώκονται τόσο σε χοντρό χορτάρι όσο και κάτω από το χιόνι. Τα πουλιά, τα έντομα και οι σαύρες πηγαίνουν επίσης σε φαγητό.

Για το μέτριο μέγεθος το αρπακτικό έχει αξιοσημείωτη αντοχή. Το ζώο, για παράδειγμα, είναι σε θέση να τρέξει γρήγορα με ένα θήρα ισοδύναμο με το μισό της μάζας του.

Η στοργή είναι ενεργή τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, αλλά κυνηγούν πιο συχνά κάτω από το κάλυμμα του σκότους. Ένα μακρύ λεπτό σώμα βοηθά ένα μικρό αρπακτικό να ακολουθήσει το θήραμα στα νεκροταφεία ή σε άλλα καταφύγια των θυμάτων, ενώ τα αιχμηρά νύχια και τα δόντια μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι σχετικά μεγάλου μεγέθους. Στο κυνήγι, το ευκίνητο ζώο βοηθάει επίσης την ικανότητα να τρέχει γρήγορα, να πηδάει, να ανεβαίνει στα δέντρα και να κολυμπάει. Μερικές φορές οι νυφίτσες κάνουν αποθέματα σε περίπτωση λιμοκτονίας - αποθηκεύουν σκοτωμένα ποντίκια στην τρύπα τους.

Όπως όλα τα kunyas, η νυφίτσα έχει τη συνήθεια να γίνει μια "στήλη" στα οπίσθια πόδια της - έτσι μπορεί καλύτερα να παρατηρήσει το περιβάλλον.

Η περίοδος ζευγαρώματος εμφανίζεται συχνότερα τον Μάρτιο. Αυτή τη στιγμή, τα αρσενικά οργανώνουν θορυβώδεις μάχες για τις γυναίκες. Μετά την νίκη των αντιπάλων και την επίτευξη της θέσης του θηλυκού, το αρσενικό βυθίζεται στην αναζήτηση μιας νέας φίλης. Και η γυναίκα αρχίζει να προετοιμάζει ένα καταφύγιο, στο οποίο σε 35 ημέρες από 1 έως 8 τυφλά και καλυμμένα με σπάνια γούνα θα γεννηθούν.

Μάτια τα μωρά ανοίγουν σε ηλικία 3-4 εβδομάδων. Μητέρα για να ταΐσει τα παιδιά με γάλα ηλικίας 6-12 εβδομάδων, αλλά ήδη σε 3-4 εβδομάδες οι νέοι αρχίζουν να συνηθίζουν σε τρόφιμα κρέατος.

Weasel - μια πολύ φροντίδα μητέρα, φροντίζει συνεχώς και προστατεύει τους απογόνους της, και σε περίπτωση κινδύνου τους μεταφέρει σε άλλη θέση στα δόντια.

Μετά την ολοκλήρωση της γαλακτοκομικής διατροφής, οι νέοι μένουν με τη μητέρα τους για μερικές ακόμη εβδομάδες και στη συνέχεια ψάχνουν για ένα νέο βιότοπο.

Η αγάπη ζει στη φύση για όχι περισσότερο από 5 χρόνια, αλλά σε συνθήκες αιχμαλωσίας μπορεί να ζήσει μέχρι και 10 χρόνια.

Νυφίτσα και άνθρωπος

Παραδοσιακά, ένας άντρας θεωρούσε τις μάζες όχι μόνο ως πηγή πολύτιμης γούνας, αλλά και ως σύμμαχο στον αγώνα κατά των τρωκτικών. Κάθε χρόνο, αυτά τα μικρά αρπακτικά ζώα μειώνουν σημαντικά τον αριθμό των παρασίτων. Σε ορισμένες περιοχές, οι αγρότες παράγουν νυφίτσες για να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τα φυτά τους από τα τρωκτικά, ή τουλάχιστον για να αποτρέψουν την εμφάνιση των αριθμών τους. Οι Cunhas εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα στην Ευρώπη μέχρι τον 9ο αιώνα, πριν φθάσουν εκεί οι κατοικίδιες γάτες. Το 1884, μια συνηθισμένη νυφίτσα εγκαταστάθηκε ειδικά στη Νέα Ζηλανδία για να περιορίσει τις επιδρομές των ευρωπαϊκών κουνελιών σε βοσκότοπους προβάτων. Ωστόσο, η πρωτοβουλία δεν κατάφερε. Αντί για κουνέλια, οι μάρκες άρχισαν να τρώνε πουλιά που φωλιάζουν στο έδαφος. Τώρα το petite marten έγινε πραγματική καταστροφή για τη Νέα Ζηλανδία.

Από τη μία πλευρά, με τη θανάτωση των τρωκτικών, η νυφίτσα είναι επωφελής. Ταυτόχρονα, μπορεί επίσης να βλάψει την αυλή των πουλερικών των αγροτών, αλλά οι μικροί αρπακτικοί σπάνια πραγματοποιούν επιδρομές σε κοτόπουλα κοτόπουλου και μόνο εάν απουσιάζει το κύριο φαγητό τους - μικρά τρωκτικά.

Στα μέσα του 20ού αιώνα, η νυφίτσα θεωρήθηκε ένα πολύτιμο θηρίο, αλλά σήμερα η γούνα της δεν έχει βιομηχανική και κυνηγετική σημασία, δεν διεξάγεται κυνήγι, και για τα περισσότερα μέλη της ομάδας δεν υπάρχει σοβαρή απειλή.

Pet νυφίτσα: περιγραφή και συνήθειες. Που ζει η νυφίτσα και τι

19 Φεβρουαρίου 2012 Κυνήγι και ψάρεμα, Γουναρικά, Predators

Weasel - ένα πολύ επιθετικό και αιμοδιψής ζώο, ικανή να κάνει τολμηρές ληστείες στα ιδιωτικά νοικοκυριά του πληθυσμού. Ωστόσο, το πιο περίεργο είναι ότι αυτό το ζώο είναι νυφίτσα. Εάν ο τόπος όπου η φύση «προικισμένος» με τέτοια χαρακτηριστικά είναι ένα πολύ μικρό και όμορφο πλάσμα - το μήκος του σώματος του φθάνει σε μέσο μήκος μόνο 16-18 εκατοστά.

Περιγραφη αγάπης

Το Weasel έχει ένα εύκαμπτο, επιθετικό, μακρύ, λεπτό σώμα. και είναι ο μικρότερος εκπρόσωπος της τάξης των αρπακτικών. Εξωτερικά, η νυφίτσα είναι πολύ παρόμοια με μια ερμήνη, θυμίζοντας τόσο τη δομή του αμαξώματος όσο και το χρώμα της γούνας. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι στο μικρότερο μέγεθος της νυφίτσας και στη μονοχρωματικότητα της ελαφρώς κοντότερης ουράς της από εκείνη της ερμήνης (μήκους έως και 9 cm, χωρίς σκοτεινή φούντα). Στη βάση του είναι οι ειδικοί αδένες, που εκκρίνουν ένα μυστικό με μια αηδιαστική απότομη οσμή.

Πόδια νυφίτσας μικρά, οπλισμένα με μάλλον αιχμηρά νύχια. Το κεφάλι είναι επιμήκη, τα αυτιά είναι στρογγυλά και μικρά. Η μύτη είναι ελαφρώς διχαλωτή και θαμπή στο τέλος. Ο λαιμός είναι μακρύς και ισχυρός. Μάτια ελαφρώς προεξέχοντα, σκούρα και μεγάλα. Εξωτερικά, οι νυφίτσες δεν διαφέρουν καθόλου από τα αρσενικά - μόνο στο μέγεθος του σώματος (είναι 30 τοις εκατό μικρότερα). Το μήκος της νυφίνας κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε 11,4 ... 21,6 εκατοστά, με βάση το είδος. Το σωματικό βάρος κυμαίνεται από 40 g έως 100 g.

Το γουναρικά χαϊδεύει σύντομα και σφιχτά. Το χρώμα του εξαρτάται από την εποχικότητα. Το χειμώνα, η νυφίτσα έχει λευκό χρώμα, και το καλοκαίρι καφέ καφέ στην εξωτερική πλευρά των ποδιών, στην ουρά, στις πλευρές, στην πλάτη και στην κορυφή του κεφαλιού - μόνο η εσωτερική πλευρά των ποδιών, της κοιλιάς, του θώρακα, του ποδιού στο άνω χείλος και στο λαιμό είναι ακόμα λευκά. Όσον αφορά την ποιότητα της γούνας, η γούνα της νυφίτσας είναι πάντα η ίδια - το καλοκαίρι, το χειμώνα, με τη μόνη διαφορά ότι στην ζεστή εποχή τα μαλλιά είναι ελαφρώς βραχύτερα και πιο λεπτά από το χειμώνα. Σε μερικά νότια ενδιαιτήματα, το ζώο δεν αλλάζει χρώμα, παραμένοντας κυρίως καφέ.

Συνήθειες της αγάπης

Η Weasel ανεβάζει άριστα, τρέχει και ακόμα κολυμπά - γι 'αυτό είναι ευκίνητο και ευκίνητο ζώο. Αυτό που διακρίνει τις συνήθειες της είναι η τολμηρότητα, η αιματοχυσία στις επιθέσεις και το θάρρος, έτσι ώστε να μπορεί συχνά να αλιεύεται τη νύχτα σε μια ανθρώπινη κατοικία, όπου εισέρχεται στην οικονομία μέσα από τις στενότερες τρύπες και ρωγμές. Το Weasel είναι ενεργό σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, αλλά συνήθως πηγαίνει το κυνήγι τη νύχτα ή το σούρουπο.

Παραδοσιακά οδηγεί έναν πιο επίγειο τρόπο ζωής. Μετακινεί το άλμα. Παράκαμψη του εδάφους, προτιμά να κολλήσει σε θάμνους και άλλα φυσικά ή τεχνητά καλύμματα. Ο απροστάτευτος χώρος προσπαθεί να αποφύγει. Σε μια μέρα, η νυφίτσα μπορεί να ξεπεράσει ένα ή δύο χιλιόμετρα. Το χειμώνα, κινείται σε χιονισμένα κενά.

Λόγω του μικρού τους μεγέθους, οι νυφίτσες συχνά πεθαίνουν όταν συνθλίβονται από μεγαλύτερα ζώα, αλλά συχνά έχουν το χρόνο να μαυρίσουν τους αντιπάλους τους λαιμούς.

Zverek φωτογραφία νυφίτσα

Την εποχή των αγώνων, τα νυφικά αρσενικά εκπέμπουν ένα πολύ δυνατό ψευδάργυρο.

Ζουν χαϊδευτικά γεωγραφικά και οδηγούν μια μοναχική ζωή. Το μέγεθος των ζωνών τους είναι αρκετά μικρό και εκτείνεται σε 10 εκτάρια γης (αυτό εξαρτάται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες και την αφθονία των τροφίμων). Μερικές φορές οι περιοχές των θηλυκών επικαλύπτονται με τις περιοχές των αρσενικών. Τα όρια της ζώνης, κατά κανόνα, χαρακτηρίζονται από ίχνη οσμής.

Ωστόσο, παρά το μέγεθος του σώματος, η νυφίτσα είναι αρκετά επικίνδυνο ζώο, το οποίο ενισχύεται διπλά από την υπέροχη ικανότητά του να τρέχει ζωηρά, να σκαρφαλώνει καλά τα δέντρα και να κολυμπάει καλά - δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν εμπόδια για το ζώο. Ωστόσο, είναι πολύ χρήσιμο για τον άνθρωπο, επειδή εξοντώνει ποντίκια και voles.

Φυλλοβόλο βιότοπο

Ο βιότοπος Habitat καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή, η οποία περιλαμβάνει την Αυστραλία, Βόρεια. Αμερική, Ιαπωνία, Κορεατική Χερσόνησος, Κίνα, Μογγολία, Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ (βόρειο τμήμα της χώρας), Μικρά Ασία, Αίγυπτος, Μαρόκο, Αλγερία, Ευρώπη. Δηλαδή, αυτό το θηρευτικό θηλαστικό μπορεί να βρεθεί σε όλες σχεδόν τις ηπείρους του πλανήτη. Αλλά η πιο διαδεδομένη χάδι παρατηρήθηκε στη Βόρεια Αμερική, τη Βόρεια Ασία και την Ευρώπη.

Πού ζει η νυφίτσα;

Το Weasel ζει σε μια μεγάλη ποικιλία βιοτόπων, με εξαίρεση τη ζώνη χιονιού των υψίπεδων και των πολικών ερήμων.. Οι κατοικίες της βρίσκονται σε αλπικά λιβάδια, στην δεξαμενή, στην έρημο, κατά μήκος των όχθων των δεξαμενών, στους βάλτους, στα περίχωρα των πεδίων, στις πεδινές και ορεινές περιοχές, στις δασικές στέπες, στις στέπες, στα δάση και ακόμη πιο κοντά στη στέγαση των ανθρώπων.

Ούτε το χάιδεμα δεν εξειδικεύει, κατορθώνοντας να διαχειριστεί αυτό που είναι διαθέσιμο: εγκαθιστά την λίμνη της σε αχυρώνες, τρύπες τρωκτικών, σε ερείπια, σε κοιλότητες χαμηλού ύψους (μέχρι δύο μέτρα από το επίπεδο του εδάφους), το ξύρισμα, σε ρωγμές, ανάμεσα στο νεκρό ξύλο τις ρίζες των δέντρων και κάτω από τις πέτρες ανάμεσα στα κενά. Η φωλιά είναι επενδεδυμένη με φύλλα φτέρη, κάστανο, βρύα ή οποιαδήποτε ξηρή βλάστηση.

Αν ξενιστές ξαφνικά βρίσκουν ή διαταράσσονται από τους ξένους, η νυφίτσα εγκαταλείπει αμέσως τη φωλιά - ειδικά αν έχει μικρά παιδιά (τα μεταφέρει σε άλλη θέση). Εντούτοις, σε ακραίο και ξαφνικό κίνδυνο, το ζώο είναι ικανό να θυσιάσει, στο τέλος, να υπερασπιστεί την λίμνη του, προστατεύοντάς την. Σε έναν τόπο μπορούν να εξοπλίσουν διάφορα μόνιμα σπίτια.

Τι τρώει

Το ποσοστό νυφίτσας αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από μικρού μεγέθους μικρά τρωκτικά, τα οποία περιλαμβάνουν ποντίκια, ποντίκια, δάση, πεδία και σπίτια, καθώς και πτερύγια και πτηνά. Δεν αγνοεί τις νεοσσοί, τα περιστέρια, τα κοτόπουλα, τα νεαρά κουνέλια, τις πέρδικες, τα κοτόπουλα. Μην αρνηθείτε να φάτε τα αυγά (οποιαδήποτε πουλιά), κάνοντας αρκετές τρύπες μέσα τους και έτσι απορροφώντας όλο το περιεχόμενο. Στις εποχές της έλλειψης φαγητού, τρώει καραβίδες, μεγάλα έντομα, μικρά φίδια (φίδια, κουπιά, δαγκώματα), σαύρες, μεσαίου μεγέθους ψάρια και όλα τα είδη αμφιβίων.

Αλλά παρά το γεγονός ότι η νυφίτσα είναι αιμοδιψής αρπακτικός και ληστής, ικανός να επιτεθεί σε οποιοδήποτε μικρό ζώο, η καθημερινή ανάγκη για φαγητό είναι 30 ... 40 γραμμάρια. Μικρή λεία του ζώου αρπάζει την κορυφή του κεφαλιού ή του λαιμού, μεγάλη - από το κάτω μέρος του λαιμού. Εξόντωση των τρωκτικών, η νυφίτσα δεν τους επιτρέπει να πολλαπλασιάζονται, προσαρμόζοντας τον αριθμό στην επικράτεια όπου ζει, πράγμα που βοηθά πολύ τον άνθρωπο. Μερικές φορές κάνει αποθέματα - για παράδειγμα, σε ένα μέρος μπορείτε συχνά να βρείτε από 1 έως 30 ποντίκια και voles.

Συντάκτης: Έλενα Τιχουόνι
Το άρθρο προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικά δικαιώματα. Όταν χρησιμοποιείτε και επανεκτυπώνετε το υλικό, απαιτείται ενεργός σύνδεσμος προς το περιοδικό manorama.ru για άνδρες!

Καλησπέρα :) Έγραψα ήδη μία φορά σε αυτήν την κοινότητα και είμαι πολύ ευγνώμων σε εκείνους που απάντησαν και πραγματικά με βοήθησαν να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου. Το γεγονός είναι ότι έχει περάσει ο καιρός και περισσότερα ... Δείτε περισσότερα →

Nimble Weasel - το μικρότερο ζώο ανάμεσα σε όλα τα ζώα. Ζει εκεί, όπου υπάρχουν ιδιαίτερα πολλά τρωκτικά που μοιάζουν με ποντίκια. Εξόντωση των ποντικιών και των ψηλών, η νυφίτσα παρέχει ανεκτίμητη βοήθεια στον άνθρωπο. Βίντεο και φωτογραφία

Ομάδα - Αρπακτικά

Οικογένεια - Κούνιας

Ράβδο / είδη - Mustela nivalis

Βασικά στοιχεία και περιγραφή:

ΛΑΣΚΑ. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΩΝ

Μήκος σώματος: 13-28 εκ.

Μήκος ουράς: όχι περισσότερο από 9 cm.

Μάζα: αρσενικά - έως 115 γραμμάρια, θηλυκά - μέχρι 69 γραμ.

Η εφηβεία: από 1 έτος.

Περίοδος γάμου: δεν είναι διαθέσιμη.

Εγκυμοσύνη: 34-37 ημέρες.

Αριθμός μικρών κυνηγών: 3-10, συνήθως 4-7.

Αριθμός γέννας: για 1 έτος.

Συνήθειες: χαϊδεύει γενναία και περίεργα ζώα, συνήθως κυνήγι το βράδυ, προτιμούν να κρατούν μόνοι τους.

Τι τρώει: voles, ποντίκια, κουνέλια, πουλιά και αυγά.

Η μακροζωία της αγάπης: 1-2 χρόνια στη φύση · έως και 10 χρόνια στη διάρκεια ζωής ενός ζώου στο σπίτι.

Ermine, Αμερικάνικο και Ευρωπαϊκό νιφάδες.

Χέρι χάδια. Βίντεο

Η νυφίτσα ανήκει στην οικογένεια Kunih. Αυτό το ζώο είναι τόσο μικρό που, επιδιώκοντας το θήραμα, κυρίως τα ποντίκια και τα voles, μπορεί να διεισδύσει ακόμη και στα νερά τους. Η νυφίτσα σκοτώνει τα θύματά της, κουνάει τους λαιμούς τους και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τα αυλάκια τους ως προσωρινά καταφύγια.

ΛΑΣΚΑ (ΖΩΑ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

Οι νυφίτσες κυρίως τρέφονται με ψηφοφόρους. Αλλά μπορούν να πιάσουν ζώα μεγαλύτερα από τον εαυτό τους, για παράδειγμα, ένα κουνέλι. Κάθε ζώο προστατεύει το κυνηγετικό του έδαφος, το μέγεθος του οποίου εξαρτάται από τον αριθμό των ποντικιών και των ψηλών.

Η νυφίτσα με εκπληκτική δεξιοτεχνία εξοντώνει ποντίκια και ψηλά, τα κυνηγούν ακόμα και σε βάρκες και καταφύγια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τους σκοτώνει περισσότερο από ό, τι μπορούν να φάνε. Τοποθεσίες στις οποίες υπάρχουν πολλά ποντίκια είναι συνήθως πολύ πυκνοκατοικημένες με νυφίτσες.

Στα χρόνια αύξησης του αριθμού των τρωκτικών, αυξάνεται ανάλογα ο αριθμός των νυφίτσων. Εάν ο αριθμός των ποντικών μειωθεί, το χάιδεμα φέρνει πολύ λίγους απογόνους.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Weasel ζει όπου οι πληθυσμοί των ποντικών και των voles είναι ιδιαίτερα πολυάριθμοι. Νυφίτσες βρίσκονται στα χωράφια, ανάμεσα σε θάμνους, σε κατάφυτες εκκαθαρίσεις, άκρες.

Στο βορρά, οι σειρές νυφίτσας είναι σημαντικά λιγότερες από την χερμίνη, και στο νότο, αντίθετα, οι νυφίτσες είναι πολύ περισσότερο. Η έκταση των περιοχών που λαμβάνουν χάδια εξαρτάται από την ποσότητα του φαγητού. Η περιοχή της περιοχής κυνηγιού της ανδρικής νυφίτσας είναι περίπου 4 εκτάρια, οι περιοχές των θηλυκών είναι μικρότερες και μερικές φορές αλληλεπικαλύπτονται με τις κατανομές των αρσενικών. Τα ζώα ορίζουν τις περιοχές κυνηγιού τους με εκκρίσεις οσμών που βρίσκονται κάτω από την ουρά. Τα θηλυκά δεν αφήνουν το οικόπεδο τους όλο το χρόνο. Τα αρσενικά την άνοιξη κατά τη διάρκεια της εποχής ζευγαρώματος αρχίζουν να ψάχνουν για συνεργάτη. Οι νυφίτσες καταλαμβάνουν τα νερά των άλλων ζώων.

Иногда эти маленькие хищные животные преследуют и убивают кроликов, однако это происходит реже, чем у горностаев. Ласки перемещаются короткими прыжками и часто встают на задние лапки, для того чтобы осмотреться вокруг.

РАЗМНОЖЕНИЕ ЛАСОК

Биология размножения ласок изучена ещё недостаточно хорошо. Известно, что беременные самки попадаются как летом, так и зимой. Самцы и самки образуют пары только лишь на время спаривания. Беременность у ласок продолжается от 34 суток до 7-8 недель. Σε σκουπίδια μπορεί να είναι από 3 έως 10 μωρά. Ο αριθμός τους αυξάνεται στα χρόνια του μεγάλου αριθμού ποντικών. Η θηλυκή τροφοδοτεί το γάλα για 8 εβδομάδες. Μετά από αυτό, η οικογένεια κρατάει μαζί για άλλες 1-2 εβδομάδες. Στη συνέχεια η γυναίκα αρχίζει να κυνηγά τα μικρά.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Το Lusk είναι το μικρότερο θηρίο της αρπακτικής ομάδας. Εξωτερικά, είναι πολύ παρόμοια με μια ερμήνη, αλλά μικρότερη από αυτή, επιπλέον, η ουρά χάδι δεν έχει μια μαύρη άκρη. Το πίσω μέρος της νυφίτσας έχει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα και η κοιλιά είναι άσπρη ή κιτρινωπό. Η ουρά είναι μικρή. Το χειμώνα, στο βόρειο τμήμα της σειράς, το ζώο βάζει μια χιονάτη γούνα. Το Weasel ζει σε μέρη όπου υπάρχουν πολλά τρωκτικά, αλλά μόνο στην απουσία του ανταγωνιστή του - ermine. Συχνά φοριέται στο ψηλό χορτάρι ανάμεσα στους θάμνους ή στους βράχους. Μερικές φορές η νυχτερίδα ανεβαίνει στα οπίσθια πόδια της για να κοιτάξει προσεκτικά γύρω. Το Weasel δεν είναι ένα φοβισμένο κτήνος και δεν αποφεύγει συναντήσεις με ένα άτομο. Εάν είστε απροσδόκητα τυχεροί να την γνωρίσετε στο δάσος, θα πρέπει να είστε ήσυχοι και να προσπαθείτε να μην κάνετε ξαφνικές κινήσεις. Εάν ένα χάδι παρατηρεί ένα άτομο, αφήνει το θύμα της, τρέχει και κρύβεται. Αλλά είναι απαραίτητο να σιγήσετε για λίγα λεπτά, και μπορείτε να δείτε πώς επιστρέφει για το θήραμα. Μερικές φορές είναι δυνατόν να προσελκύσετε την αγάπη μιμούμενοι τους ήχους που κάνει το κουνελάκι - σε ήσυχο τσούξιμο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Weasel - το μικρότερο αρπακτικό ζώο στη Γη. Το μήκος της νυφίτσας μαζί με την ουρά είναι μόνο 17-32 εκ. Τα μεγαλύτερα νυφικά ζυγίζουν μόνο 100 γραμμάρια. Ζει στην Ευρασία, τη Βόρεια και Κεντρική Ασία, τη Βόρεια Αμερική και τη Βόρεια Αφρική.

Weasel - ένας άπληστος μαχητής ποντικών και άλλων μικρών τρωκτικών. Τους βρίσκει όχι μόνο στο έδαφος, αλλά και υπόγεια, στις δικές τους τρύπες. Νυχτερίδα, ακόμη και το απόθεμα ποντικών για το χειμώνα. Αυτό το ζώο κολυμπάει καλά, αλλά σχεδόν δεν σκαρφαλώνει τα δέντρα. Το χειμώνα βάζει ένα λευκό παλτό. Γέννει μωρά σε μια φωλιά κάτω από τις ρίζες δέντρων και θάμνων ή σε τρύπες που αφήνονται από ποντίκια.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΦΗ

  • Το αγαπημένο φαγητό του Weasel είναι τα ποντίκια και τα ψηλά · χάρη σε αυτό, το κυνήγι αυτών των παρασίτων, η νυφίτσα φέρνει τεράστια οφέλη για τον άνθρωπο.
  • Η Νώρα χαϊδεύει μπορεί να βρεθεί σε όλα τα είδη θήρατος που διασκορπίζονται γύρω από την είσοδο. Φυσικά, πρώτα απ 'όλα, είναι τα πόδια και οι ουρές των ζώων που καταναλώνονται από αυτό.
  • Το καλοκαίρι πίσω χαϊδεύει ανοιχτό καφέ, λευκή κοιλιά. Τον χειμώνα, στο βορρά, το ζώο αλλάζει το γούνινο παλτό του σε μια χιονάτη.
  • Από τους μυρωδιούς αδελφούς που βρίσκονται κάτω από την ουρά, ξεχωρίζει ένα μυστικό που μυρίζει το ίδιο με το μυστικό που εκκρίνει το κουνάρι.
  • Τα θηλυκά χαϊδεύουν μια τέτοια μικρογραφία, που στο παρελθόν θεωρούνταν και ξεχωριστό είδος.

PET ANIMAL - ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ

Η νυφίτσα είναι σαν μια ερμήνη, αλλά λιγότερο. Έχει ένα λεπτό, επίμηκες, εκπληκτικά εύκαμπτο σώμα με μάλλον κοντή ουρά χωρίς μαύρη άκρη (στην ερμήνη, η άκρη της ουράς είναι μαύρη). Το καλοκαίρι το πίσω μέρος μιας νυφίτσας είναι ανοιχτό καφέ, η κοιλιά είναι άσπρη ή κιτρινωπή, το χειμώνα το ζώο είναι απόλυτα χιονάτο.

Το αρσενικό είναι μεγαλύτερο από το θηλυκό. Το μήκος του σώματος χωρίς ουρά μερικές φορές φθάνει τα 28 cm, το βάρος-115g.

Το μήκος του θηλυκού χωρίς ουρά είναι περίπου 20 cm και το βάρος είναι 69 g.


- Η περιοχή των νυφιών

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΣΚΑ

Διανέμεται σε όλη την Ευρώπη (δεν είναι μόνο στην Ιρλανδία), βρίσκεται επίσης στη Βόρεια Αφρική, στα περισσότερα μέρη της Ασίας, στη Βόρεια Αμερική. Δεν είναι σε ορισμένες περιοχές του Άπω Βορρά και τα ερήμματα της Κεντρικής Ασίας. Παραδόθηκε στη Νέα Ζηλανδία.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ

Οι πληθυσμοί των τυρφώνων δεν απειλούνται, αλλά ο αριθμός των ζώων που βρίσκονται κοντά στους οικισμούς μειώνεται. Η νυφίτσα προστατεύεται.

Έκθεση: Weasel

Σχέδιο
Εισαγωγή
1 Περιγραφή
2 Ισχύς
3 ζευγάρωμα
4 Ιστορικό
5 Νεράιδες στον πολιτισμό
Αναφορές

(Συνηθισμένο) Λάσκα (Lat. Mustela nivalis ) - ένα θηρευτικό θηλαστικό της οικογένειας των νυφίτσων. Βρίσκεται σε όλες σχεδόν τις ηπείρους.

Weasel - το μικρότερο μέλος της αρπακτικής ομάδας. Η δομή του μακρύ, εύκαμπτο σώμα και το χρώμα της γούνας είναι πολύ παρόμοια με μια ερμήνη, αλλά είναι μικρό σε μέγεθος και έχει μια συντομότερη, και κυρίως μονοχρωματική ουρά, δεν έχει μια μαύρη φούντα στην ουρά. Το νυφικό σώμα, όπως και σε μια ερμήνη, είναι λεπτό και μακρύ, με κοντά πόδια, εξοπλισμένο με πολύ αιχμηρά νύχια, επιμήκη κεφαλή, μικρά στρογγυλεμένα αυτιά, η μύτη στο τέλος είναι θαμπό και ελαφρώς διχαλωτή. Στη βάση της ουράς υπάρχουν αδένες που εκκρίνουν ένα υγρό με μια δυσάρεστη οσμή.

Στην εμφάνιση, τα αρσενικά διαφέρουν από τα θηλυκά μόνο σε σχετικά μεγάλο μέγεθος σώματος. Το μήκος του ζώου ποικίλει, ανάλογα με την υπαγωγή σε ένα συγκεκριμένο υποείδος, από 11,4 έως 21,6 cm.

Σύντομη περιγραφή και προσδόκιμο ζωής

Αυτό είναι ένα πολύ μικρό πλάσμα από την οικογένεια των νυφιών. Το ζώο έχει ένα επιμήκη και λεπτό σώμα. Τα μικρά πόδια έχουν πολύ αιχμηρά νύχια. Το βάρος δεν ξεπερνά τα 200 γραμμάρια, και στο πρόσωπο είναι μια μοιραία μύτη. Ο λαιμός είναι δυνατός και μακρύς, τα μάτια είναι μεγάλα και πάντα σκοτεινά, τα αυτιά στρογγυλεύονται.

Είναι μάλλον δύσκολο να καταρτιστεί μια περιγραφή της νυφικής νύμφης του θηλυκού και του αρσενικού, αφού από την εξωτερική όψη τους είναι σχεδόν αδιάφορη, μόνο τα θηλυκά είναι λίγο μικρότερα, περίπου το 30%.

Κάθε άτομο έχει αδένες κοντά στην ουρά, οι οποίες εκκρίνουν βλέννα που έχει δυσάρεστη οσμή. Έτσι, τα ζώα σηματοδοτούν την επικράτειά τους και φοβίζουν τους απρόσκλητους επισκέπτες.

Όσον αφορά τη μέγιστη ηλικία αγάπης, υπάρχουν ακόμα πολλές διαφωνίες, μερικοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ζουν για 20 χρόνια, άλλοι - ότι 30, και σε ορισμένες πηγές, ακόμα και 60 χρόνια. Ταυτόχρονα, τα ζώα αυτού του μεγέθους σπάνια ζουν περισσότερο από 8 χρόνια στη φύση.

Όταν έρθει το κρύο

Τα ζώα έχουν ένα ζεστό αφράτο καφέ "παλτό" με μακρύ σωρό. Βαμμένο στο λευκό χρώμα της κοιλιάς και του λαιμού. Ωστόσο, μόλις έρθει ο κρύος καιρός, το ζώο αλλάζει το χρώμα του παλτό του από καφέ σε λευκό, καλύπτοντας με ακόμη μεγαλύτερο παλτό. Αυτό δεν είναι μόνο ένας τρόπος προστασίας από το κρύο, αλλά και μια καλή μεταμφίεση, επειδή το λευκό πλάσμα στο λευκό χιόνι είναι πολύ πιο δύσκολο να παρατηρήσει κανείς.

Συνήθειες και τρόπος ζωής

Κοιτάζοντας τη φωτογραφία και την περιγραφή της νυφίτσας των ζώων, είναι αδύνατο να μην θαυμάσετε τις συνήθειες του. Αυτό είναι ένα ατρόμητο πλάσμα που δεν φοβάται ακόμη και τον άνθρωπο. Πολλοί κυνηγοί και ψαράδες γνωρίζουν ότι μπορείτε να παραμείνετε χωρίς ένα μέρος της λείας αν υπάρχει μια νυφίτσα κοντά.

Αυτό το ζώο είναι πολύ ενεργό. Μπορεί να κυνηγάει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά προτιμά ακόμα το σκοτάδι. Το μοναδικά διπλωμένο σώμα σας επιτρέπει να διεισδύσετε σχεδόν σε οποιαδήποτε τρύπα και σχισμή. Τα σφιχτά νύχια βοηθούν να αντιμετωπίσετε γρήγορα το θήραμα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η νυφίτσα μπορεί να εκτείνεται μέχρι 1 χιλιόμετρο.

Αν το ζώο είναι γεμάτο, εξακολουθεί να κυνηγάει και το θηράτημα αναβάλλει για πείνα. Τα στοίβα των σφαγίων σε απομονωμένες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, κινείται κυρίως σε κοιλότητες κάτω από ένα στρώμα χιονιού και μπορεί να μην εμφανίζεται στην επιφάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Περιοχή οικοτόπων

Φυσικά τίθεται το ερώτημα: "Πού ζει η νυφίτσα;" Μπορείτε να συναντήσετε το ζώο σε όλη την Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Προτιμά τα χωράφια, τα πεδινά στα βουνά, μπορούν να εγκατασταθούν κοντά σε οικισμούς, σε υπόστεγα και αχυρώνες. Μπορούν να ζήσουν σε κοιλότητες, βράχια και κάτω από πέτρες.

Δεν είναι πολύ ανεκτική γειτονιά με το δικό τους είδος, ειδικά αν υπάρχει λίγο φαγητό. Αλλά μερικές φορές τα ζώα σχηματίζουν ολόκληρες αποικίες.

Διατροφή

Τι τρώει νυφίτσα; Το ζώο τρώει πρωτεϊνική τροφή και εξοντώνει μικρά τρωκτικά. Με τη δολοφονία ποντικών κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς, το ζώο έχει τεράστια οφέλη για τον άνθρωπο. Εκτός από τα ποντίκια, τρώει:

  • κοτόπουλα
  • σαύρες
  • moles,
  • μωρά κουνέλια
  • περιστέρια
  • φίδια και δαγκώματα,
  • βατράχια
  • μεγάλα έντομα.

Αναπαραγωγή

Η διαδικασία της αναπαραγωγής των απογόνων εξαρτάται άμεσα από τον αριθμό των ποντικιών βολών στο έδαφος της κατοικίας. Εάν υπάρχει αρκετό φαγητό, τότε το θηλυκό μπορεί να φέρει παιδιά 3 φορές το χρόνο, μερικές φορές 4. Την ίδια στιγμή, όσο πιο πλούσια η ζωή, τόσο περισσότερα παιδιά στο πρόβατο, μερικές φορές ο αριθμός τους φτάνει τα 10. Αν πέσει το "πεινασμένο" έτος, τότε όλα αλλάζουν με ακρίβεια αντίθετα, ο αριθμός των απογόνων μειώνεται, όπως και ο αριθμός των εγκυμοσύνων.

Οι άντρες των νυχιών ζώων δεν παίρνουν απολύτως ρόλο στην ανατροφή της νεότερης γενιάς. Μετά το ζευγάρωμα με μια γυναίκα, το αρσενικό ξεκινάει αναζητώντας μια νέα φίλη.

Πριν από τη γέννηση, η γυναίκα αποβάλλει ένα μεσαίου μεγέθους ζώο από το βιζόν της, καθώς δεν ξέρει να σκάβει τον εαυτό του και δημιουργεί μια φωλιά. Η κύηση διαρκεί όχι περισσότερο από 35 ημέρες. Το βάρος των μωρών δεν υπερβαίνει τα 1,5 γραμμάρια, γεννιούνται τυφλά. Μετά από 3 ή 4 μήνες, τα παιδιά γίνονται εντελώς ανεξάρτητα και αφήνουν τη μητέρα.

Φυσικοί εχθροί

Έχοντας ένα μικρό μέγεθος, η ίδια η νυχτερίδα του ζώου είναι ένα "tidbit" για μεγαλύτερους θηρευτές. Στην άγρια ​​φύση, το ζώο φοβάται θηλυκά πτηνά, χαρταετούς και γύπες. Τα ζώα κυνηγούνται από martens, badgers, λύκοι και αλεπούδες, αν και η νυφίτσα δεν είναι απλή λεία, μπορεί να σταθεί για τον εαυτό της. Μπορεί ακόμη και να σχίσει το λαιμό ενός μεγαλύτερου αρπακτικού.

Ο άνθρωπος δεν είναι φυσικός εχθρός για ένα ζώο, το κρέας από ένα τέτοιο πλάσμα είναι μικρό και το δέρμα δεν εκτιμάται πολύ, καθώς είναι μικρό σε μέγεθος.

Το σπίτι των ζώων

Από τους αρχαίους χρόνους, η νυφίτσα κατοικίδιων ζώων κράτησε στο σπίτι. Η παράδοση εμφανίστηκε στην αρχαία Ρώμη, στη συνέχεια το ζώο εξημερώθηκε για να πιάσει ποντίκια. Αλλά μετά από λίγο καιρό, εμφανίστηκαν αρουραίοι στα σπίτια, τα οποία η νυφίτσα δεν μπόρεσε να χειριστεί, και οι γάτες πήραν τη θέση της.

Στον σύγχρονο κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν εξωτικά ζώα αντί για παραδοσιακές γάτες και σκύλους. Στην κατηγορία αυτών των πτώση και νυφίτσα. Αλλά το ζώο μπορεί να γίνει ένα σπίτι μόνο κάτω από μια προϋπόθεση - αν είναι αυξημένη από την παιδική ηλικία. Ένα τέτοιο ζώο συνδέεται γρήγορα με τον ιδιοκτήτη του, κοιμάται μαζί του στο ίδιο κρεβάτι και χάνει ακόμη και με μεγάλο χωρισμό.

Η αύξηση ενός ενήλικου ζώου είναι σχεδόν αδύνατη. Ο χαρακτήρας του ζώου είναι επιθετικός, τσιρίζει συχνά και έντονα, συνεχώς προσπαθεί να δραπετεύσει.

Κανόνες συντήρησης και εξημέρωσης

Για να θεραπεύσει μια αγάπη των ζώων ως γάτα είναι αδύνατο, το ζώο απαιτεί μια ιδιαίτερη σχέση με τον εαυτό του. Το μωρό πρέπει να είναι αγαπημένο και αγαπητό. Το ζώο χρειάζεται σπίτι, αλλά είναι αδύνατο να περιορίσει την ελευθερία, πρέπει να επιτρέπεται να κινείται ήσυχα γύρω από το διαμέρισμα ή το σπίτι.

Στο σπίτι του θα πρέπει να είναι παγίδες και όλα τα είδη των λόφων, ράφια, έτσι ώστε το ζώο θα μπορούσε να αναρριχηθεί. Ο πυθμένας του κλωβού ή άλλης συσκευής κατάλυσης συνιστάται να καλύπτεται με άχυρο.

Με μια ποιοτική εκπαίδευση, το ζώο θα πάει στην τουαλέτα σε ένα ειδικό δίσκο.

Ένα ζώο πρέπει να έχει συνεχώς καθαρό νερό. Με τη διατροφή θα είναι πιο δύσκολη, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό. Θα πρέπει να είναι το κρέας και τα ψάρια, επιτρέπονται άλλα θαλασσινά. Περιλαμβάνεται μοναδικά στο μενού αυγών. Αλλά το ζώο τρώει πολύ λίγο, περίπου 30-40 γραμμάρια την ημέρα.

Το Weasel είναι αρκετά ανεξάρτητο στη διαδικασία αυτοεξυπηρέτησης. Με ένα ποικίλο μενού, ο ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται να φροντίζει για το παλτό του ζώου, αλλά συνιστώνται τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο.

Pet νυφίτσα μπορεί να κολυμπήσει ανεξάρτητα, μόνο είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για αυτόν. Για να γίνει αυτό, ταιριάζει ακόμη και ένα μπάνιο με νερό.

Στη διαδικασία του molting το πλάσμα δεν πρέπει να χτενιστεί. Μόνο τα υγρά χέρια για να αφαιρέσετε το πλεόνασμα μαλλί

Λαμβάνοντας στο σπίτι την αγάπη, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε ότι αυτό είναι ένα αρπακτικό, ιδιότροπο και επιθετικό, αν και αρκετά μικρό σε μέγεθος.

Πορτρέτο ενός αρπακτικού σε φόντο της φύσης

Μικρότερη χάιδεμα στην ομάδα. Τα αρσενικά μπορούν να μεγαλώσουν μέχρι 26 cm σε μήκος και να αποκτήσουν μάζες μέχρι 250 g. Το σώμα του ζώου είναι επιμηκυμένο και τα πόδια είναι δυσανάλογα σύντομα, όπως ένα dachshund. Ωστόσο, ξεπερνάει με δεξιοτεχνία όχι μόνο ένα dachshund, αλλά και μια γάτα. Μετακινώντας ταχέως με σύντομα άλματα, ο αρπακτικά εύκολα και συχνά αλλάζει την κατεύθυνση της κίνησης. Ακόμα και μια σαύρα δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν.

Για μια πλήρη περιγραφή του είδους, προσθέστε:

  • το καλοκαίρι, καφέ κοντή γούνα στο κεφάλι και την πλάτη, εκθαμβωτικό λευκό - στο λαιμό, το στήθος και την κοιλιά,
  • χειμερινή γούνα είναι πιο χοντρή και εντελώς λευκή
  • κεφαλή εκτεταμένη,
  • μικρά στρογγυλά αυτιά,
  • πρωκτικούς αδένες με έντονο μυρίζον μυστικό.

Η στοργή μερικές φορές συγχέεται με την ερμήνη. Είναι όμοια, αλλά στη χερμήνα υπάρχει μια μαύρη φούντα στην ουρά, η ίδια, λόγω της οποίας η πλάκα του βασιλικού μανδύα μοιάζει με λωρίδες.

Προσοχή! Το άγριο χάρισμα μπορεί να φέρει λύσσα - μην έρχεστε σε επαφή μαζί τους.

Ο θρυλικός και αόριστος

Ο Λάσκι ζει σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία, τον Καναδά, στα βόρεια κράτη των Ηνωμένων Πολιτειών και λίγο στην Αφρική - κοντά στα στενά του Γιβραλτάρ. Δεν ανήκει σε σπάνια ζώα, αλλά είναι δύσκολο να τα συναντήσετε και ειδικά να το πιάσετε. Απίστευτα ευκίνητο, θα αναρριχηθεί σε κάθε στενή αυλάκωση, λαγούμι, κάτω από ένα snag, να περπατήσει μακριά πάνω από πέτρες, windbreaks και πεσμένα δέντρα.

Ο θηρευτής τροφοδοτεί ζώα συγκρίσιμων μεγεθών: ποντίκια, κουνάβια, ποντίκια, αρουραίους, φίδια, βατράχια και αν δεν βρει κάτι τέτοιο, τότε τα έντομα. Το ζώο προσελκύεται από οικόπεδα όπου μπορεί να φάει κοτόπουλο ή κουνέλι.

Το Weasel αγαπά να κυνηγάει στα στάβλια: υπάρχουν πολλές φωλιές ποντικιού στο σανό και στο κρεβάτι. Στις παλιές μέρες, οι αγρότες βρήκαν συχνά τα άλογα τους που ήταν μούσκεμα, κουρασμένα, με πετρωμένες μανίες - σαν να είχαν ιππασία όλη τη νύχτα. Νόμιζαν ότι αυτός ο "σταθερός σταθερός" ήταν άτακτος, κάνοντας ιππασία, αποδείχτηκε χαϊδεμένος. Ο αρπακτικός πηδάει εύκολα στην πλάτη του αλόγου για να γιορτάσει με σπόρους αλατιού στον τόπο του ξηρού ιδρώτα. Ταυτόχρονα, μερικές φορές δαγκώνει μέσα από το ακρώμιο και γλείφει σταγόνες αίματος.

Γιατί είναι αυτό το επιθετικό μικροσκοπικό ζώο που ονομάζεται χαϊδεύοντας; Οι αρχαίοι Σλάβοι τον λατρεύουν ως προστάτη του σπιτιού - είναι κρυμμένο, αλλά δεν φεύγει από το καταφύγιο. Πολλά έθνη έχουν ένα μύθο, σύμφωνα με το οποίο μια ωραία κόρη, άδικα καταραμένη από τη πεθερά της, στράφηκε με αγάπη.

Φροντίδα στο σπίτι: άνεση ή καταστροφή

Στην αρχαία Ρώμη αξιολογήθηκε η ικανότητα ενός αρπακτικού να εξοντώσει ποντίκια και προσαρτήθηκε στα σπίτια τους. Αλλά πολύ σύντομα ανελέητοι μαχητές τρωκτικών αντικαταστάθηκαν από πιο υπάκουες γάτες. Σε αντίθεση με τους Ρωμαίους, οι σύγχρονοι εραστές που δεν είναι αρκετά οικεία κατοικίδια ζώα γεννούν την αγάπη για να απολαύσουν την αδάμαστη ενέργεια τους.

Η κατάσταση στην οποία το ζώο μπορεί να γίνει ένα χαριτωμένο κατοικίδιο ζώο το εξημερώνει "από ένα νεαρό καρφί". Φτάνει στο σπίτι από δύο μήνες και άνω, το χάδι θα παραμείνει άγριο, επιθετικό, απρόβλεπτο, θα δαγκώσει και αργά ή γρήγορα θα ξεφύγει.

Για τον ενοικιαστή θα χρειαστείτε ένα μεγάλο κλουβί, κατά προτίμηση ένα ψηλό κλουβί με μια επιφάνεια δαπέδου τουλάχιστον ενός τετραγωνικού μέτρου. Το δάπεδο του περιβλήματος καλύπτεται με άχυρο ή σανό. Εσωτερική ανάρτηση:

  • δίσκος γάτας με γέμιση ξύλου (υπάρχει πιθανότητα το κατοικίδιο ζώο να μάθει να το χρησιμοποιεί),
  • σταθερή δεξαμενή τροφοδοσίας και πόσιμο θηλή

  • ξύλινο σπίτι για καταφύγιο,
  • ράφια και αναρτήσεις για αναρρίχηση.

Το κουτάβι νυχιών περιλαμβάνει το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά - όλα όσα παράγει το ζώο στη φύση. Τα έτοιμα φαγητά για γάτες και σκύλους δεν είναι κατηγορηματικά κατάλληλα, όπως και οι απολαύσεις από το τραπέζι.

Το Weasel λούζει ευτυχώς στο μπάνιο, φροντίζει τα ίδια τα μαλλιά. Υπόστρωμα την άνοιξη και το φθινόπωρο, αλλάζοντας το δίχρωμο χρώμα σε λευκό και αντίστροφα. Αυτή τη στιγμή, το ζώο μπορεί να σιδερωθεί με ένα υγρό χέρι για να αφαιρέσει τα μαλλιά που έχουν βγει.

Βιαστικός και ατρόμητος, εντελώς εχθρός, στη φύση, αυτός ο αρπακτικός αφιερώνει όλο τον χρόνο του σε κυνήγι. Εξοντωτικά εξοντωτικά αναπαραγωγικά τρωκτικά, βοηθά τα υπόλοιπα ζώα να διατηρούν ισορροπία στις αλυσίδες τροφίμων για εκατομμύρια χρόνια.

Και αν στοργικός χάδι;

Το Lusk είναι ένα μικρό χαριτωμένο ζώο που ανήκει στην ομάδα του marten. Αυτό το θηλαστικό, παρά το όνομά του, το οποίο συμβολίζει κάτι καλό και ευγενικό, θεωρείται πολύ αιμοσταγμένο και επιθετικό.

Νυφίτσα, αν και μικρό, αλλά αρκετά επιθετικό και αιμοδιψής

Εμφάνιση χαϊδεύει

Το μήκος του σώματος αυτού του ζώου δεν υπερβαίνει τα 22 εκατοστά και το ζώο ζυγίζει μόνο 40 έως 100 γραμμάρια! Αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα είναι πολύ περίεργο και ευκίνητο. Το Weasel έχει ένα λεπτό και μακρύ σώμα. Και το ζώο έχει μια μακριά, αλλά όχι αφράτη ουρά με μια «έκπληξη»: το γεγονός είναι ότι ακριβώς κάτω από την ουρά του υπάρχουν αδένες που εκκρίνουν μια πολύ οσμηρή ουσία, η μυρωδιά της οποίας είναι πολύ απότομη και δυσάρεστη.

Το χειμώνα, η νυφίτσα έχει ένα όμορφο λευκό παλτό

Το στόμα ενός χάδι είναι επιμήκης, τα αυτιά είναι στρογγυλά και μικρά. Η φύση έχει απονείμει το ζώο με εκφραστικά σκοτεινά μάτια, χάρη σε αυτά η νυφίτσα φαίνεται τόσο χαριτωμένο ζώο! Ο λαιμός του ζώου είναι στερεός, όχι λεπτός.

Το κάλυμμα γούνας είναι πολύ όμορφο, αν και δεν φοβάται και δεν είναι χνουδωτό, αλλά έχει μια στενή γειτονιά μικρή γούνα. Το νυφίτσες είναι ένα ζώο που λερώνει, έτσι το χρώμα του είναι διαφορετικό και εξαρτάται από την εποχή. Με την έναρξη του χειμώνα, η νυφίτσα «τοποθετεί» ένα προστατευτικό λευκό γούνινο παλτό για να γίνει αόρατο στο χιόνι. Αλλά στη ζεστή εποχή, το ζώο γίνεται καφέ-καφέ, και μόνο στο κάτω μέρος του σώματος παραμένει λευκή γούνα.

Προφανώς ένας σκίουρος ζει σε ένα κοίλο ... μια νυφίτσα είναι πολύ επικίνδυνη γι 'αυτήν.

Ο τρόπος ζωής και η συμπεριφορά της στοργής

Αυτό το μικρό ζώο έχει μια πολύ επιθετική φύση, συμπεριφέρεται, μερικές φορές, πολύ τολμηρά και ζοφερά. Μπορεί ακόμη και να αντέξουν οικονομικά να μπουν στα κτίρια κοντά στα σπίτια για να πάρουν φαγητό.

Το Weasel είναι ένα πολύ ενεργό ζώο, είναι ξύπνιο τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, αλλά, συχνότερα, κυνηγάει ακριβώς τη νύχτα. Το ζώο δεν επιθυμεί να εμφανιστεί σε ανοιχτές, απροστάτευτες περιοχές, προτιμώντας να περάσει περισσότερο χρόνο στους θάμνους ή σε άλλα μοναχικά μέρη.

Η Weasel έπιασε το jerboa

Ο τρόπος ζωής ενός ζώου είναι μοναχικός. Κάθε άτομο "χωρίζει" το έδαφος στο οποίο ζει και οδηγεί το κυνήγι, συνήθως δεν ξεπερνά τα 10 εκτάρια. Τα όρια της "κατοχής" τους χαϊδεύουν σήμα μυρίζει αφήνονται από τα ίχνη.

Πού μένει η νυφίτσα; Φωτογραφία στη φύση

Αν μιλάμε για την εμβέλεια μεταξύ των κρατών και των ηπείρων, το ζώο βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική, την Κορέα, τη Μογγολία, το Ιράν, το Ιράκ, την Αίγυπτο, την Αυστραλία, την Ευρώπη, την Αλγερία και την Ιαπωνία. Όπως βλέπετε, η νυφίτσα ζει σχεδόν σε ολόκληρη την υδρόγειο.

Η Weasel κοιτάζει από το νιφάδα του

Что касается природных зон, то и здесь зверек не очень привередлив: может проживать в самых разных биотопах, только вот избегает полярные пустыни и заснеженные высокогорья. Ласка обитает в тундре, на берегах водоемов, в низменностях, в лесостепи, в лесу, в альпийских лугах и даже в пустыне. Иногда может поселиться недалеко от людского жилища.

Но сама себе «дом» ласка строить не спешит – ей проще занять чье-то жилье, например, нору грызуна. Επιπλέον, μια νυφίτσα μπορεί να εξοπλίσει μια κατοικία σε έναν αχυρώνα ή σε κάποια ερείπια, φυσικές τρύπες (σχισμές) ή κάτω από πέτρες. Μέσα στο "σπίτι" αυτού του ζώου, τα πάντα καλύπτονται με φύλλα καστανιάς, φτέρη ή οποιαδήποτε ξηρά βότανα.

Πώς νοιάζεται ο πολλαπλασιασμός;

Τον πρώτο μήνα της άνοιξης, αυτά τα ζώα αρχίζουν την εποχή ζευγαρώματος. Περνάει πολύ έντονα: τα αρσενικά οργανώνουν μάχες για τα θηλυκά, όλα αυτά συνοδεύονται από διάφορους ήχους, επιπλέον, πολύ δυνατά.

Οι νυφίτσες είναι ατρόμητοι και περίεργοι.

Όμως, μόλις έρθει η εγκυμοσύνη, τα αρσενικά εγκαταλείπουν το θηλυκό. Η μεταφορά των μωρών διαρκεί 35 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η μελλοντική μητέρα προετοιμάζει ένα σπίτι, όπου θα νοσηλευτεί τους απογόνους της. Για τους εαυτούς τους και τους νέους, η νυφίτσα σπρώχνει τη φωλιά με μαλακό χορτάρι και βρύα, ώστε τα παιδιά να αισθάνονται άνετα και ζεστά.

Μη χάνοντας κουτάβι κάθε μήνα

Μετά από λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά την εποχή ζευγαρώματος, γεννιούνται μικρά κουτάβια. Δεν βλέπουν τίποτα μέχρι να είναι τριών εβδομάδων. Τα μικρά παιδιά δεν είναι μόνο μικρά - είναι μικροσκοπικά, επειδή ζυγίζουν μόνο 2 γραμμάρια. Μια γυναίκα γεννά περίπου τρία έως οκτώ νεογνά. Τις πρώτες τρεις εβδομάδες τρώνε μόνο το γάλα, αλλά στη συνέχεια η μητέρα-νυφίτσα τους φέρνει ένα μικρό ποντίκι. Παιδιά που παίζουν, αγωνίζονται για το "θήραμα". Ήδη σε 4 μήνες, οι απόγονοι εγκαταλείπουν τη μητέρα τους και πηγαίνουν σε μια ανεξάρτητη ζωή.

Πολύ συχνά η αγάπη μπερδεύεται με την καραμέλα. Ωστόσο, πρόκειται για διαφορετικά ζώα που ανήκουν στον ίδιο τύπο νυφίτσας.

Νυφίτσα (Mustela nivalis)

Στην καλοκαιρινή γούνα, η κορυφή του κεφαλιού, της πλάτης, των πλευρών, της ουράς και των εξωτερικών πλευρών των ποδιών είναι μονοχρωματικά καφέ-καφέ. Ο λαιμός, η άκρη του άνω χείλους, το στήθος, η κοιλιά και η εσωτερική επιφάνεια των ποδιών είναι καθαρά λευκά. Πίσω από τις γωνίες του στόματος πάνω από το καφέ σημείο. Η πυκνότητα της γούνας είναι η ίδια το καλοκαίρι και το χειμώνα, αλλά τα μαλλιά του καλοκαιριού είναι μικρότερα και πιο λεπτά από το χειμώνα. Το φθινόπωρο, η νυφίτσα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές νότιων οικοτόπων, αντικαθίσταται από καφέ καλοκαιρινή στολή με καθαρή λευκή χειμωνιάτικη γούνα. Βρίσκεται στην Ευρώπη, τη Βόρεια Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

Ζει σε χωράφια και δάση, σε ορεινές και πεδινές περιοχές, χωρίς να αποφεύγει κατοικημένες περιοχές. Καθίζει κάτω από πέτρες, σε κοιλότητες, σε ερείπια, σε βράχια, αχυρώσεις, κλπ. Η φωλιά καλύπτεται από ξηρό γρασίδι, βρύα, φύλλα καστανιάς και φτέρες.

Το Weasel είναι πολύ ευκίνητο και ευκίνητο, τρέχει γρήγορα, αναρριχεί και κολυμπά καλά, είναι πολύ τολμηρό και επιθετικό και είναι ένας επικίνδυνος εχθρός για όλα τα μικρά ζώα, το φαγητό του αποτελείται από brownies, ποντίκια, ποντίκια, ποντίκια, νεαρά κουνέλια, κοτόπουλα, περιστέρια και επίσης σαύρες, κουβερτάκια, φίδια, ακόμα και δαγκώματα, βατράχια, έντομα. Σε μέρη όπου δεν επιδιώκεται, η νυφίτσα κυνηγάει τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα. Με την εξολόθρευση των ποντικών, φέρνει μεγάλα οφέλη, τα οποία, σε κάθε περίπτωση, αντισταθμίζουν τη βλάβη που προκαλεί μερικές φορές στα κοτόπουλα. Η νυφίτσα μερικές φορές παλεύει με επιτυχία ακόμα και από σχετικά μεγάλα θηράματα πτηνών (για παράδειγμα, χαρταετούς).

Το ζευγάρωμα συμβαίνει τον Μάρτιο. Μετά από μια εγκυμοσύνη πέντε εβδομάδων, η γυναίκα γεννά από 5 έως 7, λιγότερο συχνά 3 και 8 κύβους, η οποία προστατεύεται προσεκτικά και προστατεύεται, μεταφέροντας σε περίπτωση κινδύνου στα δόντια σε άλλη θέση.

Στην αρχαία Ρώμη και την πρώιμη μεσαιωνική Ευρώπη, η νυφίτσα ήταν κατοικίδιο επειδή κυνηγούσε ποντίκια. Ωστόσο, εξαιτίας της κακής εξημέρωσης της στοργής και, σε μεγαλύτερο βαθμό, της εμφάνισης ενός γκρίζου αρουραίου στην Ευρώπη, η οποία ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί, οδηγήθηκε από άλλα ζώα, όπως το κουνάβι, ως προστατευτικό των αποθεμάτων σε αυτό το ρόλο και για κάποιο χρονικό διάστημα και των genetts.

5. Οι νυφίτσες στον πολιτισμό

  • Στο γελοιογραφικό «Η Εποχή των Παγετώνων 3. Η Εποχή των Δεινοσαύρων» υπάρχει ένα χάδι Buck.
  • Το βιβλίο Wind in the Willows έχει επίσης αγάπη, παίζοντας το ρόλο των αρνητικών χαρακτήρων.
  • Στην ιστορία του Jack London "White Fang", η νυφίτσα επιτέθηκε στον κύριο χαρακτήρα - λύκος
  • Στο cartoon, Peerless Fox, υπάρχει ένας χαρακτήρας νυφίτσας που εργάζεται ως κτηματομεσίτης.

1. Sokolov V.E. Ένα λεξικό πέντε λέξεων με ονόματα ζώων. Θηλαστικά. Λατινικά, Ρωσικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά. / εκδόθηκε από την Acad. V.Ye. Sokolova. - Μ.: Ρούσ. lang., 1984. - σελ. 100. - 10.000 αντίτυπα.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org