Ζώα

Πόσο ζυγίζει ένα λιοντάρι - χαρακτηριστικά ενός αρπακτικού

Pin
Send
Share
Send
Send


Στην οικογένεια των γατών, τα λιοντάρια πάντα κατέχουν δεσπόζουσα θέση. Παρά το γεγονός ότι οι τίγρεις είναι γρηγορότερες και ευκίνητες, και τα κατοικίδια γατάκια είναι χαριτωμένα και ευχάριστα στην αφή, το λιοντάρι θα παραμείνει πάντα ο πραγματικός βασιλιάς των θηρίων. Τα λιοντάρια είναι αδιάκοπα και, με το δικό τους μεγαλείο μόνο, οδηγούν την υπερηφάνεια. Το λιοντάρι είναι το μόνο μέλος της οικογένειας των γατών που θα κρατήσει προσεκτικά την τάξη μέσα στην οικογένεια. Ξέρει ακριβώς ποιος πρέπει να φάει το πρώτο θήραμα, προσαρμόζεται γρήγορα σε κάθε κατάσταση. Αλλά το κύριο πλεονέκτημα και το πλεονέκτημα είναι ότι τα λιοντάρια είναι οι μεγαλύτερες γάτες στον κόσμο.

Ακρωτήριο Λιοντάρι

Ονομάζεται επίσης Τσέχος. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι σε αυτή τη χώρα σε ένα από τα επαρχιακά μουσεία υπάρχει μια εικόνα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της οικογένειας γάτας στον πλανήτη. Το "Exhibit" έχει μια ασυνήθιστη ιστορία. Μια φορά κι έναν καιρό, ενώ σε επιχειρήσεις στην Αφρική, ο εραστής του ταξιδιού Emile Golub αγόρασε ένα μικρό λιοντάρι από τους ντόπιους. Δεδομένου ότι ήταν σπάνια στο σπίτι, οι υπηρέτες δεν ακολούθησαν τα ζώα πολύ καλά. Η κακή φροντίδα και η ακατάλληλη διατροφή οδήγησαν στο γεγονός ότι το λιοντάρι πέθανε στο δεύτερο έτος της αιχμαλωσίας. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης θέλησε να σώσει το ζώο, κάνοντας το γεμιστό.

Μετά το θάνατο του ταξιδιώτη, η εικόνα του λιονταριού μεταφέρθηκε σε ένα από τα τοπικά μουσεία. Για χρόνια, κανείς δεν παρατήρησε ότι υπήρχε ένα ασυνήθιστο σκιάχτρο μπροστά τους. Αυτό είναι ένα Cape Lion. Όπως γνωρίζετε, αυτά είναι τα μεγαλύτερα λιοντάρια στον κόσμο. Έχει αποδειχθεί ότι η Panthera leo melanochaitus έχει ζήσει σε όλη σχεδόν την Αφρική, συμπεριλαμβανομένων των νότιων περιοχών. Οι κυνηγοί του ακρωτηρίου, που ονομάζονται Boers, γνώριζαν καλά την επιχείρησή τους. Ως αποτέλεσμα, το λιοντάρι εξολοθρεύθηκε τελείως. Ο θάνατος του τελευταίου εκπροσώπου αυτού του είδους χρονολογείται από το 1858. Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν 6 γεμιστά ζώα, το έβδομο ήταν ένα παραγεμισμένο ζώο από την Τσεχική Δημοκρατία. Το εκτιμώμενο βάρος του θηλυκού ήταν περίπου 180 κιλά, το αρσενικό - 240 κιλά, το μήκος του σώματος - περισσότερο από τρία μέτρα.

Βάρβανο λιοντάρι

Αυτός, όπως και η "Τσεχία", θεωρείται το μεγαλύτερο λιοντάρι στον κόσμο. Η φωτογραφία αποδεικνύει αυτό, για να μην αναφέρουμε την παραγεμισμένη φιγούρα σε πλήρες μέγεθος. Σε αντίθεση με το ακρωτήριο, το Barbary λιοντάρι προτιμούσε να ζει στη Βόρεια Αφρική. Προς το παρόν, δεν ζει πλέον στη φύση. Τα διακριτικά χαρακτηριστικά αυτού του υποείδους θεωρούνται ένα τεράστιο χοντρό "τρίχωμα", το οποίο όχι μόνο καλύπτει τους ώμους του ζώου αλλά και κρέμεται στην κοιλιά. Το τελευταίο βάρβαρο λιοντάρι σκοτώθηκε το 1922 στα βουνά της Αφρικής.

Τώρα περίπου το μέγεθος του μεγαλύτερου λιονταριού στον κόσμο. Το βάρος των αρσενικών ήταν 260 κιλά και το μήκος του σώματος έφτασε τα 3,4 μ. Τα θηλυκά, φυσικά, ήταν ελαφρώς λιγότερα από τα αρσενικά. Το μήκος του κεφαλιού του βαρβαρικού λιονταριού ήταν μεγαλύτερο από 2 μ. Το ύψος στο ακρώμιο: αρσενικά - 1,3 μ., Θηλυκά - 1 μ.

Ινδικό λιοντάρι

Για τα μεγαλύτερα λιοντάρια στον κόσμο μπορεί να αποδοθεί, και οι εκπρόσωποι των αιλουροειδών που ζουν στην Ινδία. Πιο συγκεκριμένα, στους ινδικούς ζωολογικούς κήπους. Αποδεικνύεται ότι τα λιοντάρια στην αιχμαλωσία μεγαλώνουν απ 'ότι στην άγρια ​​φύση. Το ινδικό λιοντάρι δεν έχει μια παχιά χαίτη, αλλά μια ογκώδη και ομοιόμορφη οργάνωση σώματος. Τα ζώα προσαρμόζονται τέλεια στην αιχμαλωσία, προσφέροντάς τους τέλεια εκπαίδευση. Το μεγαλύτερο βάρος του ινδικού αρσενικού είναι 220 κιλά και το βάρος του θηλυκού είναι περίπου 160 κιλά.

Φυσικά, ο άνθρωπος έθεσε πάντα, αν ήταν δυνατόν, το μέγεθος του βασιλιά των θηρίων. Πόσο ζυγίζει το μεγαλύτερο λιοντάρι στον κόσμο; Δεν υπάρχει σαφής απάντηση στο ερώτημα αυτό, δεδομένου ότι καθορίστηκαν αρκετά μέγιστα μεγέθη για διάφορα υποείδη. Για παράδειγμα, το ινδικό λιοντάρι, που ζει στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου το 1970, ζύγιζε 375 κιλά. Το μήκος του σώματος της Simba (δηλαδή, οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου που ονομάζεται λιοντάρι τους κατά τη γέννηση) ήταν 3,3 μέτρα. Αυτό είναι το μέγιστο καταγεγραμμένο βάρος ενός λιονταριού που ζει σε αιχμαλωσία.

Το 1936, στη Νότιο Αφρική, ένας πραγματικός άνθρωπος-τρώγων κυνηγούσε τους ανθρώπους. Το κυνήγι ανακοινώθηκε. Ως αποτέλεσμα, πυροβολήθηκε ένας τεράστιος δολοφόνος. Το βάρος του σφαγίου ήταν 313 kg. Αυτό το βάρος είναι ένα ρεκόρ για τα λιοντάρια που ζουν στη φύση. Περισσότερα από 340 άτομα ζουν στο ινδικό απόθεμα. Οι εργαζόμενοι παρακολουθούν όχι μόνο προσεκτικά και προσεκτικά την παρακολούθηση του οικοτόπου των μεγαλύτερων λιονταριών στον κόσμο, αλλά και προσπαθούν να αυξήσουν τον πληθυσμό.

Επί του παρόντος, αυτά τα όμορφα ζώα ζουν μόνο στην Ασία και την Αφρική. Αποδεικνύεται ότι πριν τα λιοντάρια ζούσαν στους ανοικτούς χώρους της Ευρώπης και μάλιστα μπορούσαν να ζήσουν στην επικράτεια του σύγχρονου Καυκάσου.

Μιλώντας για τα μεγαλύτερα μεγάλα λιοντάρια στον κόσμο, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε το "προϊόν" της αγάπης μιας τίγρης και ενός λιονταριού. Φυσικά, στην άγρια ​​φύση, μια τέτοια ένωση θα ήταν απλά αδύνατη, αλλά σε αιχμαλωσία αποδείχθηκε υβριδικό. Το ligre, δηλαδή το λεγόμενο φυλής, είναι μεγαλύτερο από τη μητέρα-τίγρη και τον πατέρα-λιοντάρι. Το μεγαλύτερο υβρίδιο εκτράφηκε στον ζωολογικό κήπο Novosibirsk. Το κορίτσι ονομάστηκε Zita. Οι γονείς αυτού του υπέροχου πλάσματος είναι το αφρικανικό λιοντάρι και η τίγρη της Βεγγάλης.

Μπορούμε να πούμε ότι τα γατάκια σε αυτό το ασυνήθιστο ζευγάρι εμφανίστηκαν τυχαία. Το νεαρό λιοντάρι, για έναν μόνο λόγο που του γνώριζε, αρνήθηκε να φάει για πολλές μέρες. Η τίγρη που καθόταν στο επόμενο κλουβί ήταν λυπημένη και έτρεχε συνεχώς. Οι ζωολογικοί εργάτες αποφάσισαν να «εξοικειωθούν» με τα ζώα. Ως αποτέλεσμα, δύο όμορφα γατάκια γεννήθηκαν. Το κορίτσι έμεινε στο Νοβοσιμπίρσκ και το αγόρι πήγε να ζήσει στο ζωολογικό κήπο του Kemerovo.

Σε ηλικία επτά ετών, ο νέος lgrika ξεπέρασε ήδη το μέγεθος ενός ενήλικου λιονταριού που ζει στο επόμενο δωμάτιο. Το μέγιστο καταγεγραμμένο βάρος του ligra είναι 450 kg. Ο μεγαλύτερος είναι ο Ηρακλής, ο οποίος ζει στο Μαϊάμι.

Οι μόνοι αρνητικοί - αρσενικοί συνδέτες δεν μπορούν να γονιμοποιήσουν τα θηλυκά τους. Ωστόσο, οι φιγούρες είναι ωραία με λιοντάρια λιονταριών. Δεν θεωρούν καν τίγρεις ως πιθανό δεύτερο μισό, καθώς είναι πολύ μικρές γι 'αυτούς. Παρεμπιπτόντως, η Ζήτα έχει ήδη γενέθλια. Τα γατάκια, τα οποία γεννήθηκαν από την ένωση ενός λιονταριού και μιας ligritsa, που ονομάζεται liligry.

Περιγραφή του λιονταριού, εμφάνιση, χαρακτηριστικά, φωτογραφίες του ζώου.

Από τις υπάρχουσες άγριες γάτες, το λιοντάρι είναι κατώτερο σε μέγεθος μόνο στην τίγρη. Ένα ενήλικο αρσενικό λιοντάρι ζυγίζει κατά μέσο όρο μέχρι 250 κιλά με μήκος σώματος 2,5 μ. Το εύκαμπτο, κινητό σώμα ενός λιονταριού έχει ένα καλά αναπτυγμένο μυϊκό σύστημα του λαιμού και των μπροστινών ποδιών. Οι δακτύλιοι ενός λιονταριού φτάνουν σε μήκος 7 cm.

Το τεράστιο κεφάλι ενός λιονταριού με επιμήκη ρύγχος είναι γεμάτο από δυνατά σιαγόνες. Το λιοντάρι έχει 30 δόντια, σκύλοι μέχρι 8 εκατοστά σε μέγεθος επιτρέπουν να κυνηγήσει με επιτυχία μεγάλα ζώα: ελάφια, αγριογούρουνα, ζέβρες και αντιλόπες. Η γλώσσα, που καλύπτεται από τους σωλήνες, βοηθάει γρήγορα να απαλλαγούμε από τα έντομα που πιπιλίζουν το αίμα και να φροντίζουν τα μαλλιά.

Στην όψη ενός λιονταριού υπάρχουν αρκετές σειρές μουστάκια με σκοτεινά σημεία στη βάση, σχηματίζοντας ένα μοναδικό πρότυπο για κάθε άτομο. Τα νεογέννητα λιοντάρια είναι πεταμένα, όπως τα λεοπαρδάλια, αλλά στην εφηβεία, τα στίγματα εξαφανίζονται. Το χρώμα της γούνας του λιονταριού μπορεί να είναι αμμώδης, καφέ ή κόκκινο. Η ουρά τελειώνει με μια θεαματική μαύρη φούντα. Τα άτομα μέσα στην φούντα έχουν ένα "κνησμό" - ένα τεχνητό σπονδυλικό άκρο.

Μια ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ των λιονταριών είναι ο εξαιρετικός σεξουαλικός διμορφισμός. Τα αρσενικά Lions είναι πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα θηλυκά και είναι προικισμένα με μια πολυτελή χαίτη που εμφανίζεται ήδη σε κοριούς έξι μηνών. Μέσα σε τρία χρόνια, ο σωρός στη χαίτη ενός λιονταριού φτάνει στα 35-40 εκατοστά. Το χρώμα, το μήκος και η πομπή εξαρτώνται από τη γενετική, την περιοχή και την ποσότητα της τεστοστερόνης. Τα παλαιότερα, καρυκευμένα λιοντάρια έχουν την παχύτερη και πιο χαλαρή χαίτη.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά τα λιοντάρια είναι ζώα που έχουν τη μικρότερη καρδιά μεταξύ μεγάλων θηρευτών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν διαφέρουν στην ειδική αντοχή, αν και όταν τρέχουν για μικρές αποστάσεις, τα λιοντάρια μπορούν να φτάσουν ταχύτητες έως 80 km / h. Υπό φυσικές συνθήκες, τα λιοντάρια ζουν 12-15 χρόνια, σε περιόδους αιχμαλωσίας αυξάνεται με 5-7 χρόνια.

Τύποι και ταξινόμηση των λιονταριών.

Η ταξινόμηση των λιονταριών έχει 8 υποείδη:

  • ασιατικό(Περσικό, Ινδικό) λιοντάρι (Λατινικά: Panthera leo persica): έχει ένα σώμα κατακόρυφο και μια κομψή, όχι πάρα πολύ παχιά χαίτη. Το βάρος ενός λιονταριού είναι 150-220 kg, για αρσενικά από 160 έως 190 kg, για θηλυκά από 90 kg έως 120 kg. Το ύψος του ασιατικού λιονταριού στο ακρώμιο φτάνει τα 1,05 μέτρα. Το μήκος ρεκόρ του λιονταριού έφτασε τα 2,92 μέτρα. Μόλις πάνω από 500 εκπρόσωποι αυτού του είδους των λιονταριών κατοικούν στο Ινδικό Gir Reserve. Το μεγαλύτερο ασιατικό λιοντάρι είχε μήκος 2,92 μέτρα,

Ασιατικό (Περσικό, Ινδικό) Λιοντάρι

  • βάρβαρος λιοντάρι (βαρβαρικός) (Λατινική Panthera leo leo): ο πιο μαζικός θηρευτής με μια σκοτεινή χοντρή χαίτη. Παντού κατοικούσε στην αφρικανική ήπειρο. Δυστυχώς, εξαντλήθηκε τελικά από τον άνθρωπο στις αρχές του 20ού αιώνα. Σήμερα, οι απόγονοι του μπεμπέριου λιονταριού ζουν σε αιχμαλωσία, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για το καθαρό αίμα του είδους. Το βάρος του αρσενικού λιονταριού φτάνει τα 160-270 kg, το βάρος του θηλυκού είναι 100-170 kg. Ήταν ο μεγαλύτερος θηρευτής όλων των τύπων λιονταριών,

Το λιοντάρι που προέρχεται πιθανώς από το βάρβαρο λιοντάρι (βαρβαρικό λιοντάρι)

  • Σενεγάλη(Δυτική Αφρική) λιοντάρι (lat. Panthera leo senegalensis). Τα αρσενικά διακρίνονται από ένα ελαφρύ, κοντό χαίτη (ή έλλειψη), ελαφρύ μαλλί και μικρά μεγέθη. Οι υπερηρίες αυτού του αρπακτικού είναι μικρότερες και το σχήμα του κρανίου είναι διαφορετικό από τους άλλους τύπους λιονταριών. Το Habitat βρίσκεται νότια της Σαχάρας από τη Σενεγάλη στα δυτικά και ανατολικά μέχρι την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Περίπου χιλιάδες εκπρόσωποι ζουν στις σαβάνες της Γουινέας, της Νιγηρίας και της Σενεγάλης. Αυτός ο τύπος λιονταριού απειλείται,

  • Βόρεια Κορέα NKL (lat. Panthera leo azandica): στην εμφάνιση είναι παρόμοια με άλλους αφρικανούς συγγενείς. Ζει στις σαβάνες του βορειοανατολικού Κονγκό. Ο πληθυσμός αυτού του είδους των λιονταριών μειώνεται σταδιακά

  • Ανατολική Αφρική(μασάι) λιοντάρι (Latte Panthera leo nubica) - υποείδος του αφρικανικού λιονταριού. Τα αρσενικά διακρίνονται από τα επιμήκη άκρα και μια «χτενισμένη» ετικέτα πλάτης. Τα αρσενικά λιοντάρια φτάνουν σε μήκος 2,5 - 3 μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ουράς. Το μήκος των λιονταριών με μια ουρά 2,3 - 2,6 μέτρων. Το βάρος ενός αρσενικού λιονταριού είναι 150 - 230 kg, τα θηλυκά 100 - 165 kg. Τα λιοντάρια και τα λιοντάρια έχουν ύψος 90-135 εκ. Το βιότοπο αυτού του είδους λιονταριών - Ζάμπια, Ουγκάντα, Μοζαμβίκη και άλλα κράτη στην ανατολική Αφρική, κατοικούν επίσης στο Κένυα αποθεματικό Masai Mara,

Λάος Ανατολικής Αφρικής (Masai)

  • Νοτιοδυτική Αφρική(katanga) λιοντάρι (Λατινική Panthera leo bleyenberghi): διαφορετικό χρώμα φωτός. Ζει στη νοτιοδυτική Αφρική από την Αγκόλα στη Ζιμπάμπουε. Το μήκος του αρσενικού λιονταριού μαζί με την ουρά είναι 2,5 - 3,1 μέτρα, το μήκος της λεύκας είναι 2,3 - 2,65 μέτρα. Η μάζα ενός αρσενικού λιονταριού είναι 140-240 kg, το βάρος των θηλυκών είναι 105-170 kg. Τα απειλούμενα είδη των λιονταριών βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης,

  • νοτιοανατολικά της Αφρικής(μεταβατικό) λιοντάρι (Λατ. Panthera leo krugeri): μεγάλα άτομα, τα αρσενικά είναι ιδιοκτήτες μιας μακράς σκούρας χαίτης. Μερικοί εκπρόσωποι έχουν λεύκωμα, μια μετάλλαξη που σχετίζεται με την απουσία μελανοκυττάρων. Τέτοια εξωτικά έχουν λευκά μαλλιά και ροζ δέρμα. Το μήκος του σώματος ενός λιοντάρι Transvaal με μια ουρά είναι 2,6 - 3,2 μέτρα, το μέγεθος της λεύκας είναι πιο μέτριο 2,35 - 2,75 μέτρα. Το βάρος των αρσενικών φτάνει τα 150-250 κιλά, τα θηλυκά - 110-180 κιλά. Περισσότεροι από 2 χιλιάδες λιοντάρια ζουν στο Εθνικό Πάρκο Kruger, καθώς και στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου και στην έρημο Καλαχάρι,

  • Ακρωτήριο Λιοντάρι (lat. Panthera leo melanochaita). Ένα υποείδος που εξαφανίστηκε τον 19ο αιώνα. Το τελευταίο λιοντάρι ακρωτηρίου καταρρίφθηκε το 1858. Αυτά τα λιοντάρια ζούσαν στο ακρωτήριο στο Cape Good Hope, το οποίο βρίσκεται στη νότια Αφρική. Αυτό το είδος λιονταριών διακρίθηκε από μαύρες άκρες των αυτιών και η χαίτη ενός λιονταριού κάλυπτε την κοιλιά και τους ώμους ενός θηλαστικού.

Εξαφανισμένο Ακρωτήριο Λιοντάρι

Μαζί με την τίγρη, τη λεοπάρδαλη και την ιαγουάρα, το λιοντάρι σχηματίζει το γένος Panthera, των οποίων οι εκπρόσωποι μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται για να σχηματίσουν βιώσιμα υβρίδια: ligers (τίγρεις), leopons (λεοπάρδαλη + λιοντάρια) και yagulvas (jaguars + λιοντάρια).

Τα λευκά λιοντάρια δεν είναι υποείδος, αλλά μια γενετική ασθένεια που ονομάζεται λεύκωση, όταν το τρίχωμα γίνεται λευκό. Τα λευκά άτομα ζουν στο Εθνικό Πάρκο Kruger και στο Reserve Timbavati, τα οποία βρίσκονται στα ανατολικά της Νότιας Αφρικής. Βασικά, τα ζώα αυτά κρατούνται σε αιχμαλωσία.

Υπάρχουν μαύρα λιοντάρια στη φύση;

Μαύρα λιοντάρια δεν υπάρχουν, στην αιχμαλωσία αυτού του είδους θα μπορούσε να επιβιώσει, αλλά στην άγρια ​​φύση είναι αδύνατο. Στο Okovango είδαν μια υπερηφάνεια σκοτεινά καφέ λιοντάρια, τα οποία οι επιστήμονες κάλεσαν το αποτέλεσμα της στενά συνδεδεμένης διέλευσης. Γενικά, δεν υπάρχουν στοιχεία για την ύπαρξη ενός μαύρου λιονταριού.

Πού και πώς ζουν τα λιοντάρια;

Τα λιοντάρια ζουν σε 2 ηπείρους: στην Αφρική και την Ασία. Η περιοχή διανομής των λιονταριών στην Αφρική βρίσκεται στο νότιο τμήμα της ερήμου της Σαχάρας. Στην Ασία, το άγριο λιοντάρι ζει στην Ινδία, στο δάσος Gyr του ινδικού κράτους του Γκουτζαράτ.

Στην πραγματικότητα, κατά την εποχή του πρώιμου Μεσαίωνα, ο βιότοπος των λιονταριών ήταν πολύ ευρύτερος: τα ζώα ζούσαν σε ολόκληρη την Αφρική και την Ινδία, στη Μέση Ανατολή, στο Ιράν και ακόμη και στη νότια Ευρώπη και τη Ρωσία. Αλλά η καταστροφή των ενδιαιτημάτων των θηρευτών και η επιδίωξη των ανθρώπων οδήγησε σε μείωση του οικοτόπου του λιονταριού.

Στη φύση, τα λιοντάρια ζουν σε σαβάνα, μερικές φορές σε δάση ή θάμνους. Οι θηρευτές ζουν σε μικρά κοπάδια - περηφάνια αποτελούμενα από 5-6 συγγενικά θηλυκά, τους νέους και 1-2 ώριμα αρσενικά (2 αρσενικά μπορούν να είναι στην υπερηφάνεια μόνο αν είναι αδέλφια). Τα νεαρά λιοντάρια, που εκδιώχθηκαν από την υπερηφάνεια, αναμένουν μια ενιαία ζωή, την ευκαιρία να ενώσουν μια άλλη υπερηφάνεια ή να δημιουργήσουν τη δική σας.

Τι τρώει ένα λιοντάρι;

Το νυχτερινό κυνήγι επιτρέπει στα λιοντάρια να γλιστρήσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στα θύματά τους. Οι λοσιόν είναι όμορφοι κυνηγοί, ευέλικτοι και ευκίνητοι, πράγμα που δεν συμβαίνει με τα αρσενικά που καλύπτονται με βαριά χαίτη. Τα θηλυκά περικυκλώνουν ένα κοπάδι οπληφόρων και αμέσως επιτίθενται σε ένα ζώο που εκκενώνεται. Στην Ινδία, το λιβέλι των λιονταριών είναι τα warthogs (αγριογούρουνα) και τα ελάφια. Τα αφρικανικά λιοντάρια τρέφονται με μανιτάρια, βουβάλια και ζέβρες. Τα μεγάλα μεταφορικά λιοντάρια συχνά κυνηγούν καμηλοπαρδάλεις.

Περιστασιακά λιοντάρια επιτίθενται σε ιπποπόταμους και μικρούς ελέφαντες, μην παρακάμψετε το ζωικό κεφάλαιο. Οι λεοπαρδάλεις, οι τίγρεις, οι ύαινες, ζωντανές, νοσούντες ή σκοτωμένες από άλλα, αδύναμα αρπακτικά, γίνονται τρόφιμα για τα λιοντάρια. Το λιοντάρι καταναλώνει περίπου 7-8 κιλά κρέατος την ημέρα, η ανάγκη του θηλυκού είναι λιγότερο - πέντε κιλά κρέατος είναι αρκετό γι 'αυτό.

Λιοντάρι - αναπαραγωγή σε άγρια ​​κατάσταση.

Lions φυλή ανεξάρτητα από την εποχή. Οι άνδρες γίνονται σεξουαλικά ώριμοι στην ηλικία των 6 ετών, τα θηλυκά κατά 4 έτη. Οι Λιοντες οργανώνουν σκληρές μάχες για τη γυναίκα, που συχνά οδηγούν στο θάνατο ενός ανταγωνιστή. Η λέαινα εγκυμοσύνης διαρκεί 110 ημέρες. Πριν από τη γέννηση, η λέαινα αφήνει την υπερηφάνεια, κρύβεται σε ένα ασφαλές μέρος. 1-4 γεννιούνται ανίσχυροι και τυφλοί που ζυγίζουν μέχρι 2 κιλά. Τα μάτια των μικρών ανοιχτών σε 7 ημέρες.

Για να μην προσελκύσει άλλους θηρευτές, η μητέρα της λοβό μεταφέρει τους απογόνους σε άλλο τόπο αρκετές φορές και κυνηγάει κοντά σε κρυφά κρυμμένα παιδιά. Η διατροφή γάλακτος διαρκεί 6-7 μήνες. Σε ενάμιση μήνα, επιτρέπεται να κυνηγούν μικρά παιδιά και αρχίζουν τα συμπληρώματα κρεάτων. Στη συνέχεια, η μητέρα με τα μικρά παιδιά επιστρέφει στην υπερηφάνεια.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org