Πουλιά

Τι μοιάζει με το πουλί;

Pin
Send
Share
Send
Send


Το jackdaw είναι ένα μικρό πουλί με μαύρο φτέρωμα, με μεταλλική λάμψη. Μόνο το κεφάλι και το στήθος της είναι τέφρα. Στην εμφάνισή του είναι πολύ παρόμοια με ένα κοράκι, αλλά οι διαστάσεις του είναι αισθητά μικρότερες: το σώμα έχει μήκος περίπου 30 εκατοστά και το βάρος είναι σπάνια περισσότερο από 250 γραμμάρια. Στα ενήλικα πουλιά, τα μάτια είναι φωτεινά, μερικές φορές μπλε, τα νεαρά άτομα έχουν σκοτεινά μάτια. Ο νόμος και τα πόδια είναι μαύροι.

Το jackdaw είναι ένα κοινωνικό πουλί, από νωρίς την άνοιξη μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου πετάνε μαζί με τα κοπάδια. Μαζί ακολουθούν τους ελκυστήρες κατά το άνοιγμα του οργώματος, τα πουλιά αναζητούν γαιοσκώληκες, έντομα και τις προνύμφες τους στη γη. Το καλοκαίρι, ενώνοντας με τους γκρεμούς και τα κουνουπιέρες, οι jackdaws πετούν στα χορτοσυλλεχτά λιβάδια και τα πεδία σε αναζήτηση τροφίμων.

Το φθινόπωρο, μετά την αναχώρησή τους, εισέρχονται στα γκρίζα κοράκια, μαζί περνούν τη νύχτα στα δέντρα στις αυλές και στα πάρκα της πόλης. Το πρωί, πετάξτε έξω από την πόλη σε χώρους υγειονομικής ταφής ή χωράφια, όπου τρέφονται. Τον χειμώνα, τα χωματουργικά σκουπίδια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή τους και μερικές φορές συμβάλλουν στην επιβίωση.

Πώς να διακρίνετε με ίχνη

Το πτηνό jackdaw αφήνει ένα αποτύπωμα που μοιάζει με κοράκι, αλλά αισθητά μικρότερο. Με μέγεθος οι εκτυπώσεις ποδιών μπορεί μάλλον να συγχέονται με τα ζιζάνια. Αλλά σαράντα κυρίως άλματα, και η jackdaw ελαφριά βήματα, την ίδια στιγμή που δίνει έμφαση στα δάχτυλα. Ως εκ τούτου, ο μέσος πελματικός τύλος δεν είναι πάντα καλά τυπωμένος στις διαδρομές.

Τα δάχτυλα στα πόδια της είναι κάπως παχουλά, με βραχύτερα νύχια. Αυτό επηρεάζει το μήκος της εκτύπωσης, το οποίο είναι μικρότερο από το μήκος μιας κασέτας. Το μήκος του βήματος είναι περίπου 15 εκατοστά και το πλάτος της διαδρομής είναι σχεδόν 5 εκατοστά.

Ένα jackdaw είναι ένα πουλί που δεν καταστρέφει τις φωλιές άλλων ανθρώπων, σε αντίθεση με τα κοράκια των φίλων του. Καταστρέφοντας μεγάλο αριθμό παρασίτων εντόμων, αυτοί οι εκπρόσωποι του κόσμου των πτηνών φέρνουν σημαντικά οφέλη στους ανθρώπους. Σε μερικές περιπτώσεις, σε αναζήτηση τροφής, μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά σε κήπους και πεπόνια. Αλλά αυτό δεν είναι από τη ζημιά, απλά θέλετε να φάτε.

Οι κύριοι τόποι διανομής είναι πόλεις και μεγάλα χωριά. Σπάνια ζουν στις βραχώδεις περιοχές της ακτής, στα δάση βρίσκονται επίσης σπάνια. Το Jackdaw είναι ένα πουλί που φωλιάζει κοντά στην κατοικία ενός ατόμου: κάτω από τις μαρκίζες των σπιτιών, στις σοφίτες, στις καμινάδες, στο κενό των κτιρίων. Μερικές φορές κάνει μια φωλιά στο κούφωμα ενός παλιού δέντρου.

Φωτισμός

Ζουν σε ξεχωριστά ζεύγη ή μικρά κοπάδια. Συχνά δημιουργούν κοινές αποικίες με κοράκια. Αρχίζουν να κατασκευάζουν φωλιές αργότερα από τους γείτονές τους, την πρώτη δεκαετία του Απριλίου. Η κατοικία ανεγέρχεται από ένα ζευγάρι, σέρνεται πρώτα ξηρά κλαδιά, και στη συνέχεια κουρέλια και χαρτί για να καλύψει το δίσκο.

Jackdaw - ένα πουλί που γεννά αυγά κατά το πρώτο εξάμηνο του Μαΐου. Στη φωλιά τους μπορεί να είναι από 3 έως 7 κομμάτια. Τα αυγά μπορεί να έχουν ένα μπλε-πράσινο ή ανοιχτό μπλε χρώμα, με πρασινωπό-καφέ στίγματα. Η εκκόλαψη διαρκεί 18 ημέρες. Οι νεοσσοί εμφανίζονται στη φωλιά για ένα άλλο μήνα.

Galka - μεταναστευτικό πουλί;

Ζουν στην Ευρώπη, την Ασία, στο βόρειο τμήμα της Αφρικής. Τα πουλιά που φωλιάζουν στις βόρειες περιοχές της Ευρασίας, μεταναστεύουν, τον Οκτώβριο πετούν προς τα νότια, χειμώνα στην Κίνα και επιστρέφουν τον Φεβρουάριο. Στην Ευρώπη, στον Καύκασο, στην Κεντρική Ασία, ο Jackdaw ζει καθιστικά. Αλλά το χειμώνα, μερικές φορές ακόμη και σε αυτά τα μέρη, τα πουλιά κινούνται μέσα στην περιοχή φωλιάσματος.

Γενικά χαρακτηριστικά και περιγραφή

Jackdaw (corvus monedula) είναι ένα μεσαίου μεγέθους πουλί. Το μήκος του μοσχαριού είναι περίπου 39 cm με την ουρά. Το βάρος δεν υπερβαίνει τα 170-280 γραμμάρια. Τα αρσενικά είναι ελαφρώς μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα θηλυκά. Αυτή είναι η μόνη εξωτερική διαφορά μεταξύ των φύλων.

Το πουλί έχει ένα πυκνό σύνταγμα, όχι ένα μεγάλο, αλλά ισχυρό ράμφος. Το φτέρωμα στο πίσω μέρος είναι βαμμένο σε ασημί-γκρι χρώμα, και τα φτερά και η ουρά - σε γκρι. Το υπόλοιπο σώμα καλύπτεται με μαύρα φτερά.

Τα πουλιά έχουν ασυνήθιστο χρώμα ματιών. Στη φύση υπάρχουν jackdaws με ουρανό-μπλε και ακόμη και πράσινη ίριδα.

Η διάρκεια ζωής των πτηνών σε άγρια ​​κατάσταση είναι μέχρι 10 χρόνια, στα ανθρώπινα χέρια θα ζουν σε 17 χρόνια. Αυτό οφείλεται σε διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης και διατροφής.

Ενδιαιτήματα

Αυτά τα πουλιά βρίσκονται στον Παλαιό Κόσμο, στη Δυτική Ασία. Επίσης, ορισμένοι πληθυσμοί ζουν στη βορειοαφρικανική ήπειρο. Στις βόρειες και ανατολικές περιοχές, οι jackdaws οδηγούν σε μεταναστευτικό τρόπο ζωής. Τα παλιά άτομα, για τα οποία οι πτήσεις γίνονται συντριπτικές, σε ζεστούς χειμώνες παραμένουν στα σπίτια τους.

Το βαμμένο ένστικτο είναι καλά ανεπτυγμένο σε λάθη, κι έτσι κινούνται σε μεγάλες αποικίες.

Ως κατοικία γι 'αυτούς είναι κατάλληλες:

  • κούφια δέντρων
  • πατάρια κτιρίων
  • ροκ σχισμές
  • στέγες των σπιτιών
  • διαφημιστικές πινακίδες,
  • τα ζωϊκά νερά
  • ρίχνονται φωλιές άλλων πτηνών.

Οι Jackdaws συνδέονται με ένα άτομο επειδή υπάρχουν περισσότερες πηγές τροφίμων δίπλα του. Ταυτόχρονα, προτιμούν τα παλαιά κτίρια και τα μη οικιστικά κτίρια, θεωρώντας ότι είναι βέλτιστα για βελτίωση στο σπίτι.

Αναπαραγωγή και απόγονοι

Galki ακόμα νέοι επιλέγουν το συνεργάτη τους, με τον οποίο παραμένουν μέχρι το τέλος της ζωής. Μέσα στο ζευγάρι υπάρχει μια εκδήλωση τέτοιων συναισθημάτων όπως η τρυφερότητα και η φροντίδα. Αυτά εκφράζονται με το χτένισμα των φτερών του συνεργάτη και την ανταλλαγή των τροφίμων που αποκτήθηκαν.

Τον Μάρτιο, τα λάθη αρχίζουν την περίοδο γάμου. Οι φωλιές είναι κατασκευασμένες από κλαδιά, κλαδιά, φύλλα και κόμπους. Το μαλακό στρώμα αποτελείται από ιστούς αράχνης, φτερά και γούνα ζώων.

Τον Μάιο, το θηλυκό φέρει αυγά, ο αριθμός των οποίων κυμαίνεται από 4 έως 7. Το χρώμα τους κυμαίνεται από ανοιχτό πράσινο έως μπλε. Η περίοδος επώασης διαρκεί περίπου 20 ημέρες. Το σώμα των εκκολαφθέντων νεοσσών είναι εντελώς γυμνό και οι πρώτες ημέρες της ζωής είναι κλειστές. Τα κοτόπουλα είναι άπληστοι και χρειάζονται τροφή κάθε δύο ώρες. Το ζευγάρι τροφοδοτεί τους απογόνους για τις επόμενες 14 ημέρες, μετά από τις οποίες οι νεοσσοί είναι έτοιμοι για ανεξάρτητη διαβίωση.

Έλεγχος ισχύος

Τα πτηνά στην άγρια ​​φύση τρώνε κάθε είδους έντομα, εξάγοντάς τα από το φλοιό των δέντρων. Γι 'αυτό ονομάζονται δασικοί νοσηλευτές και θεωρούνται πολύ χρήσιμα πουλιά, μαζί με δρυοκολάπτης. Οι Jackdaws δεν παλεύουν μόνο ενάντια στα έντομα, αλλά επίσης μειώνουν τον πληθυσμό επιβλαβών τρωκτικών.

Από την άλλη πλευρά, τα πτηνά προκαλούν σημαντικές ζημίες στη γεωργία. Κατά την εποχή της συγκομιδής, δεν είναι αντίθετοι στο γλέντι στους σπόρους σιτηρών στους αγρούς. Καλλιεργούνται δέντρα στους κήπους και άλλα μούρα χτυπήθηκαν.

Jackdaws - επιδέξιος και ευκίνητος θηρευτής. Στη διαδικασία του κυνηγιού, επιτίθεται ξαφνικά στα θύματά της: μικρά τρωκτικά, σκαθάρια, πεταλούδες. Τα πουλιά που ζουν κοντά σε υδάτινα σώματα ή στη θάλασσα τρέφονται με ψάρια, μαλάκια και καρκινοειδή, τα οποία έφεραν στην ακτή σε κύματα.

Οικισμός και εξημέρωση

Στη ζωή του ανθρώπου, τα λάθη είναι παρόντα από αμνημονεύτων χρόνων. Οι προσπάθειες για εξημέρωση αυτών των πτηνών συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Αυτό απαιτεί υπομονή και δεν στέκεται πάντα με επιτυχία, αφού πρόκειται για άγρια ​​πτηνά.

Ένα κατοικίδιο χρειάζεται ένα μεγάλο χώρο όπου θα μπορούσε να πετάξει ελεύθερα. Για αυτό ταιριάζει ένα ευρύχωρο και ανθεκτικό πτηνοτροφείο.

Όσο για τα τρόφιμα που βρίσκονται σε αιχμαλωσία, το τσουγκράνα πρέπει να τροφοδοτείται κάθε δύο ώρες, θρυμματισμένο φαγητό και δύναμη. Το γεγονός είναι ότι οι νεοσσοί εξακολουθούν να μην καταπιούν τα τρόφιμα μόνοι τους. Οι ενήλικες στο σπίτι απαιτούν τρόφιμα πανομοιότυπα με αυτά που χρησιμοποιούνται στην άγρια ​​φύση. Αυτή είναι μια άλλη δυσκολία στην διατήρηση των μη οικόσιτων πτηνών.

Ενδιαφέροντα γεγονότα

Τα πτηνά έχουν μια εκπληκτικά ηχηρή και ιδιόμορφη φωνή. Συγκεντρώνοντας στα κοπάδια, οι jackdaws ακούγονται δυνατά και συνεχώς "γλύφουν", μιλάνε μεταξύ τους.

Τα πτηνά είναι από τη φύση πολύ δραστήρια, χαρούμενα, αλλά ταυτόχρονα αρκετά ύποπτα και πολύ προσεκτικά. Ως εκ τούτου, είναι πολύ δύσκολο να δαμάσει κάποιον ενήλικα στα ανθρώπινα χέρια.

Οι jackdaws έχουν μια εκπληκτική μνήμη. Σίγουρα θα θυμούνται τον άνθρωπο που κατέστρεψε τη φωλιά τους, ακόμα κι αν ήταν νεοσσοί. Αν έρθει κοντά, το πουλί θα σηκώσει μια τρομερή κόκαρο και θα συμπεριφερθεί πολύ επιθετικά προς τον κακοποιό.

Οι Jackdaws έχουν ένα τρυπητό βλέμμα, το οποίο δεν είναι περίεργο σε άλλους εκπροσώπους του ζωικού κόσμου. Τι αυτό το πουλί δεν κοιτάζει μακριά και κοιτάζει άμεσα στα μάτια σας. Αυτό κάνει το φτερωτό πολύ φωτογενές και η έκφρασή του ουσιαστική.

Εάν από αυτό το άρθρο έχετε μάθει κάτι νέο και ενδιαφέρον και αφήστε τα σχόλιά σας και μοιραστείτε με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα.

Bird daw: περιγραφή

Τα πτηνά αυτού του είδους, όπως ήδη αναφέρθηκε, δεν είναι πολύ μεγάλα. Το jackdaw είναι ένα πουλί που έχει μήκος σώματος 30-35 cm και ζυγίζει 200-280 g. Τα πτερύγια είναι ελαφρώς συντομευμένα, με ένα άνοιγμα 65-75 cm, η ουρά είναι στενή.

Το φτέρωμα είναι πυκνό. Τα φτερά, η ουρά και η πλάτη έχουν μαύρο χρώμα με μπλε απόχρωση. Το στήθος και το κεφάλι είναι γκρι με μια όμορφη ασημένια σκιά. Πόδια λίγο μαύρο, σκούρο ράμφος, μπλε μάτια, πολύ εκφραστικό και όμορφο.

Τρόπος ζωής

Jackdaw - πουλί χειμωνιάτικο ή μεταναστευτικό; Δεν μπορεί να δοθεί απροσδιόριστη απάντηση στο ερώτημα αυτό, καθώς ο τρόπος ζωής των πτηνών αυτών είναι νομαδικός, καθιστικός και μεταναστευτικός. Ας μιλήσουμε για αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες. Οι Jackdaws ζουν στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, βρίσκονται επίσης στη Βόρεια Αφρική και την Ασία. Οι βόρειοι κάτοικοι είναι μεταναστευτικοί · όλα τα άλλα μέλη αυτού του είδους θεωρούνται καθιστικά ή περιπλανιζόμενα. Οι μετανάστες πηγαίνουν στο χειμώνα νότια τον Οκτώβριο και επιστρέφουν σπίτι τους τον Φεβρουάριο.

Οι Jackdaws είναι πολύ ευκίνητοι, φανταστικοί, κοινωνικοί και έξυπνοι. Οι καλύτεροι φίλοι τους ανάμεσα στο βασίλειο των πουλιών είναι τα κοπάδια, είναι στην εταιρεία τους ότι τα πουλιά αγαπούν να περπατούν γύρω από τα χωράφια και τους κήπους, φωνάζοντας θορυβώδη το ένα πάνω στο άλλο με τους χαρακτηριστικούς ήχους του "ka-ka". Ζουν σε ζεύγη, συγκεντρώνονται σε κοπάδια, αριθμούν μέχρι και αρκετές δωδεκάδες πουλιά.

Σήμερα, οι jackdaws προτιμούν να ζουν δίπλα σε ανθρώπινες κατοικίες και να χτίζουν φωλιές σε παλιά και εγκαταλελειμμένα κτίρια. Είναι πολύ πιο εύκολο για τα πουλιά να βρουν τη δική τους τροφή κοντά στους ανθρώπους και υπάρχει περισσότερη επικοινωνία στους οικισμούς απ 'ότι στις δασικές περιοχές και αυτά τα πουλιά αγαπούν να μιλάνε. Εάν ένα δάσος δαίμων ζει στο δάσος, οι φωλιές τους βρίσκονται σε ψηλά παλιά δέντρα με κοιλότητες. Επίσης, οι μαύροι screamers μπορούν να βρεθούν σε ελαιώνες, σε βραχώδεις ακτές και σε φυτείες, δίπλα σε αγροτικά χωράφια.

Το Jackdaw είναι ένα πουλί που δεν ανήκει στους αχαλίνωτους χορτοφάγους και αγαπά να φάει αράχνες ή άλλα έντομα, γαιοσκώληκες, μαλάκια. Όταν επιτρέπονται οι συνθήκες εδάφους, τα μαύρα πουλιά μπορούν να κυνηγήσουν μικρά τρωκτικά, όπως τα voles και τα ποντίκια.

Εκτός από τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, οι σπόροι και οι σπόροι, τα φρούτα και τα μούρα συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή των δεινών. Τα δοχεία απορριμμάτων και οι χωματερές είναι πραγματικά καντίνες για τα πουλιά με πληθώρα διαφορετικών τροφίμων. Σε αυτά τα μέρη μπορείτε πάντα να βρείτε κάτι νόστιμο.

Τα φτερωτά shouters είναι πολύ προνοητικά και οικονομικά. Όταν καταφέρνουν να αποκτήσουν τροφή σε μεγάλες ποσότητες, κάνουν τα αποθέματα κάτω από τις ρίζες των δέντρων, κάτω από τα φύλλα ή σε άλλα απομονωμένα μέρη. Σε κακές καιρικές συνθήκες κακές καιρικές συνθήκες, όταν η πείνα μπορεί να απειλήσει, αυτές οι αποθήκες τους βοηθούν πάρα πολύ.

Habitat

Αυτό το πουλί ζει σε όλη την Ευρώπη, από τον Ατλαντικό Ωκεανό και τα βουνά που βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα της αφρικανικής ηπείρου. Περαιτέρω, η σειρά εκτείνεται μέχρι το Yenisei και το Altai. Στο έδαφος της Ευρώπης ζουν παντού. Δεν μπορείτε να τα συναντήσετε μόνο στη Φινλανδία και στη Σκανδιναβική Χερσόνησο. Αγαπημένα ενδιαιτήματα στη φύση είναι οι βραχώδεις ακτές των θαλασσών και οι ψηλές όχθες ποταμών, βουνών. Δεν εγκατασταθούν μόνο στα έλη ή σε πολύ ανοικτά εδάφη. Οι υπόλοιποι τύποι τοπίου είναι αρκετά κατάλληλοι για αυτό το πουλί.

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι αυτού του είδους μπορούν να βρεθούν σε μικρές πόλεις και κωμοπόλεις, κοντά στις οποίες υπάρχει ένας ανοικτός χώρος.

Είναι γνωστό ότι ήδη τον 12ο αιώνα, αυτά τα πουλιά εγκαταστάθηκαν στις πόλεις. Σήμερα, τα πτηνά αυτά κατοικούν σε περιοχές με μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα απ 'ό, Επιλέγουν παλιά κτίρια, πύργους και άλλα κτίρια για να εγκατασταθούν σε αυτά. Για να μπορέσει η jackdaw να χτίσει μια φωλιά, ο ανοικτός χώρος θα κάνει. Στην πόλη, βρίσκουν εύκολα φαγητό.

Οι πληθυσμοί στα βόρεια και ανατολικά της περιοχής είναι μεταναστευτικοί. Τα υπόλοιπα μπορούν να περιπλανηθούν στην αναζήτηση τροφίμων.

  1. Alpine. Το μήκος του σώματος είναι 36-38 cm, το πτέρυγα είναι 74-84 cm, ζυγίζουν 190-250 g. Το φτέρωμα τους είναι μαύρο και λαμπερό και τα πόδια τους είναι βαμμένα με κόκκινο χρώμα. Ο λογαριασμός είναι κίτρινος, βραχύς. Τα φτερά του αλπικού τζάκποτ είναι στενά. Τα αρσενικά αυτού του είδους είναι κάπως μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Οι νεαροί είναι επίσης μαύροι, αλλά το φτέρωμα τους δεν λάμπει. Ο λογαριασμός τους έχει χρώμα κιτρινωπό και τα πόδια τους είναι καφέ. Τα αλπικά daws ζουν στο Μαρόκο, καθώς και από την Ιβηρική Χερσόνησο στην ίδια την Κίνα. Προτιμούν να εγκατασταθούν στα βουνά.
  2. Daurskaya. Το μήκος του σώματος αυτών των πουλιών είναι 31-33 εκ. Σύμφωνα με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι πολύ παρόμοιο με το ευρωπαϊκό, αλλά αυτά τα δύο είδη διαφέρουν στα χρώματα. Τα τμήματα που έχουν χρώμα γκρι στους Ευρωπαίους αντιπροσώπους και λευκά σε Νταουριανούς. Ζουν στην ανατολική Ασία (αυτό είναι ανατολικά της Ρωσίας, καθώς και η Κορέα και η Κίνα). Ζει στους λόφους στα βουνά. Εκτός από τις κοιλάδες των ποταμών. Μπορείτε επίσης να συναντήσετε το δαουριανό δάσος στο ανοιχτό δάσος.

Ενδιαφέροντα γεγονότα

  • Το ρωσικό όνομα αυτού του πουλιού προέρχεται από την παλαιά σλαβική λέξη, η οποία μπορεί να μεταφραστεί στη σύγχρονη γλώσσα ως "μαύρη". Αυτή η λέξη καλείται μερικές φορές όχι μόνο εκπρόσωποι του είδους, αλλά και πουλιά που μοιάζουν με αυτά στην επιφάνεια. Αυτά είναι κοράκια ή μαύρα κοτόπουλα. Προηγουμένως, αυτή η λέξη ονομάστηκε άτομα με μαύρα μαλλιά. Πιστεύεται ότι το όνομα είναι απομίμηση της φωνής του πουλιού.
  • Το λατινικό όνομα για το είδος "monedula" πιθανότατα προέρχεται από δύο λέξεις: "monedula", που σημαίνει νόμισμα ή χρήμα, αλλά και "edo", το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως "τρώω". Ο Οβίδε αναφέρει το πουλί στις "Μεταμορφώσεις" του. Μιλάει για μια ελληνική πριγκίπισσα που πρόδωσε τη χώρα της για χρήματα. Εξαιτίας αυτού, η πριγκίπισσα μετατράπηκε σε πτηνό που αγαπά τα λαμπερά πράγματα πάρα πολύ.
  • Στη φύση, υπάρχουν τόσα πολλά πουλιά αυτού του είδους. Ο αριθμός δεν μπορεί να ονομαστεί με ακρίβεια, αλλά πιστεύεται ότι υπάρχουν μεταξύ 20 και 90 εκατομμύρια. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει στην Ευρασία.
  • Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org