Πουλιά

Bird κουκουβάγια: ποιος είναι

Pin
Send
Share
Send
Send


Οι κουκουβάγιες είναι οι συνηθέστερες από όλες τις υπάρχουσες κουκουβάγιες. Κατοικούν το δυτικό τμήμα της Ευρώπης, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Ασία και δημιουργούν φωλιές στις πεδιάδες, στα βουνά, που μερικές φορές φθάνουν σε ύψος 3.000 μέτρων. Στα βόρεια, τα πουλιά αρέσουν πολύ στα επίπεδα τοπία και στο νότο προτιμούν στέπες, ερήμους και ημι-ερήμους. Ο αριθμός των πουλιών αυτών είναι πολύ μεγάλος και σε ορισμένα σημεία είναι απλά τεράστιος.

Οι κουκουβάγιες διακρίνονται κάπως από τα άλλα είδη σε διάφορους λόγους. Διαφέρουν από τις κουτάλες με ελαφρώς φτερωτά δάχτυλα και δεν έχουν «αυτιά» από το γιο του σπουργίτι - σε μεγέθη και από κουκουβάγια - από πυκνά φτερά και διαμήκη φτερά στο κεφάλι.

Χρωματίζει λίγο καφέ, με μια νότα ελιάς. Τα νύχια είναι σκοτεινά, καφέ χρώματος. Το ράμφος είναι ελαφρώς κιτρινωπό. Το πουλί έχει μια ξεχωριστή εμφάνιση - μοιάζει σαν να μπερδεύεται με τα μεγάλα κίτρινα μάτια του.

Αυτά τα πουλιά δεν είναι τόσο μικρά σε μέγεθος. Η μικρή κουκουβάγια, η φωτογραφία της οποίας βλέπετε στο άρθρο, ζυγίζει περίπου 160-180 γραμμάρια, το μήκος του σώματος είναι 23-28 εκ., Τα πτερύγιά της - 15-18 εκ. Και η έκτασή τους - 57-64 εκ.

Κατά κανόνα, υπάρχουν διαφορές φύλου, τα θηλυκά είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Έχοντας συναντήσει, δύο πουλιά δημιουργούν ένα σταθερό ζευγάρι και είναι μαζί, ακόμα κι αν δεν έχει έρθει η εποχή αναπαραγωγής. Διοργανώνουν οι ίδιες τις τοποθεσίες φωλεοποίησης, κάποιες φορές εκσκάπτοντας μικρά κοιλώματα ή τοποθετώντας αυγά σε βράχια, σε διαφορετικά κτίρια, σε γκρεμούς.

Κουκουβάγιες: αναπαραγωγή

Η περίοδος αναπαραγωγής ξεκινάει τον Απρίλιο ή το τέλος Μαρτίου, εξαρτάται από τον οικότοπο της κουκουβάγιας. Σε ένα μόνο που τέσσερα ή πέντε αυγά, αλλά υπάρχουν οκτώ. Το θηλυκό τους επωάζει για περίπου ένα μήνα. Όταν οι νεοσσοί είναι ηλικίας τεσσάρων εβδομάδων, πετούν μακριά από τη φωλιά. Αυτά φθάνουν τα μεγέθη ενηλίκων σε ηλικία ενάμισι μηνός. Για κάποιο χρονικό διάστημα, οι νεοσσοί κρατούν μαζί μέχρι να βρουν σύντροφο.

Μια κουκουβάγια είναι ένα νυχτερινό πουλί, αλλά μερικές φορές συμβαίνει να πετάει για να κυνηγά και το σούρουπο. Η διατροφή του περιλαμβάνει διάφορα τρωκτικά, σαύρες, σκουλήκια, ακόμη και βατράχια και ερπετά, έντομα και μικρά πουλιά. Ωστόσο, αν η κουκουβάγια δει ένα τρωκτικό, δεν θα δώσει καν προσοχή σε άλλα θήραμα που είναι κοντά του. Αυτό το πουλί αλιεύει κυρίως ποντίκια ή voles. Εδώ είναι οι διατροφικές συνήθειες.

Η μικρή κουκουβάγια των οποίων οι φωτογραφίες παρουσιάζονται στο άρθρο μας έχει ισχυρά νυχτικά πόδια. Αυτό του επιτρέπει να κυνηγούν ζώα περισσότερο από το δικό τους βάρος χωρίς να βλάπτουν τον εαυτό τους. Στις ερήμους, τα θύματα των κουκουβάγιων είναι συχνά γερβίλοι και μεγάλοι ζέρμωνας. Στις τρύπες που παραμένουν μετά τα τρωκτικά που συλλαμβάνονται από αυτό το αρπακτικό πουλί, ξεκουράζονται και συμβαίνει επίσης να κάνουν τη φωλιά τους εκεί. Αποδεικνύεται ότι καταλαμβάνουν κατοικία κάποιου άλλου και λαμβάνουν φόρο τιμής από τους ιδιοκτήτες της κατοικίας. Οι κουκουβάγιες αξίζουν τον έπαινο από ένα άτομο. Όλα γιατί καταστρέφουν τα παράσιτα της γεωργίας μας.

Εκτός από την κουκουβάγια, υπάρχουν και άλλα είδη αρπακτικών πτηνών της οικογένειας κουκουβάγιας. Και θα τα εξετάσουμε τώρα.

Μικρή κουκουβάγια

Αυτό το πουλί έχει ένα μεγάλο και ευρύ κεφάλι, στο οποίο υπάρχουν μικρά αυτιά φτερών. Τα μάτια της κουκουβάγιας είναι μικρά, το ράμφος είναι αδύναμο, κίτρινο χρώμα, τα φτερά είναι μακρύ (15-19 cm) και ευρύ, η ουρά είναι μικρή. Πάνα που καλύπτονται με παχιά φτερά. Το μήκος του σώματος του είναι 21-27 cm, βάρος - περίπου 1200 γραμμάρια. Τα θηλυκά των boletus καθώς και οι κουκουβάγιες είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Το χρώμα είναι γκριζωπό, μερικές φορές καφέ, με διάτρητο λαιμό και πίσω μέρος του κεφαλιού. Η κοιλιακή χώρα είναι λευκή με διαμήκη καφέ μοτίβο.

Οι κουκουβάγιες κουκουβάγιες είναι κοινές στα βουνά και στις πεδιάδες των κωνοφόρων δασών της Ασίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Ζουν επίσης στη Ρωσία, στον Καύκασο, στις Άλπεις, στη Δυτική Κίνα, στα Βαλκάνια. Αυτό είναι ένα είδος καθιστικού πουλιού. Τα βόρεια πουλιά είναι ημερήσια και στη νότια συνήθως νυκτερινά.

Η περίοδος αναπαραγωγής ξεκινά στα μέσα Απριλίου. Το θηλυκό βάζει σε ένα από τέσσερα έως έξι αυγά σε λευκό. Η εκκόλαψή τους για περισσότερο από ένα μήνα. Η περίοδος φωλεοποίησης διαρκεί περίπου τριάντα ημέρες. Τακτοποιούν τις κατοικίες τους σε κοιλότητες μεγάλων δέντρων. Κυνηγούν κυρίως μικρά τρωκτικά, αλλά μπορούν να τρώνε έντομα και μικρά πουλιά.

Σπουργίτι κουκουβάγια

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, η οικογένεια κουκουβάγιας είναι πολύ διαφορετική και τα αρσενικά έχουν λιγότερα θηλυκά. Και αυτή η άποψη δεν διαφέρει από τους άλλους. Ωστόσο, είναι ελαφρώς μικρότερες από τα πτηνά που αναφέρονται παραπάνω. Το μήκος του σώματος του πουλιού είναι 15-18 εκατοστά, τα πτερύγια είναι 9-11 εκατοστά και το μήκος τους είναι 35-40 εκ. Αυτοί οι μικρόιοι γιοι ζυγίζουν 60-80 γραμμάρια. Το χρώμα των φτερών είναι καφέ, με γκριζωπή απόχρωση και λευκές κηλίδες. Τα νύχια τους είναι μαύρα και το ράμφος τους είναι κιτρινωπό. Τα δάχτυλα καλύπτονται με παχιά φτερά.

Ο πυγμαίος ζει κυρίως σε κωνοφόρα δάση της Βόρειας Ασίας και της Ευρώπης. Στη Ρωσία, μπορεί να δει κανείς στο Αρχαγγέλασκ, στη χερσόνησο Κολά, στη Σιβηρία και στο Σαχαλίν, καθώς και στο Αλτάι, στην περιοχή Ριζάν και στην Τραπεζακαλιά. Αυτό το είδος είναι επίσης καθιστική. Οι φωλιές τους είναι χτισμένες κυρίως με σημύδα και ασβέστη. Ο αριθμός των ωών που εξαρτάται από την αφθονία των ζωοτροφών. Στη Ρωσία, τα μικρά συχνά βάζουν δύο ή τρία αυγά λευκού χρώματος, και στην Ευρώπη - από τέσσερις έως έξι, υπάρχουν ακόμα και επτά. Η περίοδος αναπαραγωγής ξεκινά στα τέλη Απριλίου. Αλλά οι νεοσσοί που καλλιεργούνται μπορούν να βρεθούν τον Αύγουστο.

Τρόφιμα και κυνήγι

Το κυνήγι των γιων λαμβάνει χώρα τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά το σούρουπο, καθώς και κατά την αυγή. Η διατροφή αυτών των μικρών θηρευτών περιλαμβάνει κυρίως τα τρωκτικά (lemmings, χάμστερ, ποντίκια, και τα δάση και το σπίτι), καθώς και δεν είναι αντίθετοι με την προσπάθεια των κοριτσιών. Αγαπούν επίσης έντομα πολύ, αλλά αυτή η λιχουδιά είναι πιο κατάλληλη για νεοσσούς νεαρής ηλικίας. Με την ευκαιρία, είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι αποθηκεύουν τρόφιμα, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο. Τα πτηνά αποθηκεύουν συλλεγμένα τρόφιμα στις κοιλότητες τους.

Σύμφωνα με την περιγραφή αυτού του πουλιού είναι πολύ παρόμοια με την πυγμαχία κουκουβάγια. Μόνο αυτό το Sychik είναι πολύ μικροσκοπικό, καθώς το μέγεθος του σώματος του είναι μόνο 12-14 εκ. Παρά το γεγονός αυτό, έχει αρκετά μεγάλο κεφάλι, αλλά αδύναμη νύχια και ράμφος. Αυτό πιθανώς οφείλεται στο γεγονός ότι τρέφονται μόνο με μικρά ασπόνδυλα. Τα φτερά του είναι στρογγυλεμένα. Το χρώμα, όπως και όλες οι άλλες κουκουβάγιες, είναι γκρίζο-καφέ με λευκά σημάδια. Οι νύχια και το ράμφος είναι ανοιχτό καφέ χρώματος.

Το Sychik-elf είναι ένα καθιστό πουλί. Ζει στις ερημικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού. Τακτοποιεί τις φωλιές του σε ύψος δύο μέτρων ή και περισσότερο, και μόνο στις κοιλότητες των saguaro cacti, που είναι κοίλα από δρυοκολάπτες. Ακόμα συμβαίνει ότι πολλά διαφορετικά πουλιά ζουν στο ίδιο φυτό, συμπεριλαμβανομένων των γιων. Σε ένα συμπλέκτη υπάρχουν δύο έως πέντε αυγά, αλλά πιο συχνά μόνο τρία. Πρόκειται για ένα νυχτερινό πουλί που κυνηγά μόνο τη νύχτα και τρέφεται αποκλειστικά με έντομα.

Κουκουβάγια κουνελιών

Παράξενα, όπως μπορεί να ακούγεται, αυτό το είδος πτηνών είναι χερσαίο. Κατοικούν μόνο στους ανοικτούς χώρους της Αμερικής, του Καναδά και της Αργεντινής. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα πουλιά κάθονται στα νερά τους και σπάνια πετούν προς το κυνήγι. Η πτήση τους είναι πολύ χαμηλή, κυριολεκτικά πάνω από το έδαφος. Αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να τα βλέπει κανείς στον αέρα, συνήθως τρέχουν στα μακρά πόδια τους. Κάνουν τις φωλιές τους στα νερά που έχουν αφήσει τα θηλαστικά. Το μήκος του σπιτιού τους μπορεί να φτάσει τα τέσσερα μέτρα. Οι κουκουβάγιες ζουν σε ομάδες που βρίσκονται κοντά στην άλλη. Την περίοδο φωλιάσματος που έχουν από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο. Ο αριθμός των αυγών σε ένα συμπλέκτη μπορεί να είναι από δύο έως ένδεκα. Τραβήξτε τους απογόνους τους για περίπου τέσσερις εβδομάδες. Και, παρεμπιπτόντως, το αρσενικό αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρύπα δίπλα εκείνη όπου το θηλυκό κάθεται στα αυγά.

Αυτό το είδος κουκουβάγιας έχει ένα πολύ ενδιαφέρον χρώμα - κοκκινωπό-καφέ-γκρι, με κηλίδες. Το χρώμα των ματιών είναι κίτρινο. Το ράμφος είναι πρασινωπό-ανοιχτό γκρι, τα πόδια του ίδιου χρώματος, μόνο η σόλα είναι κιτρινωπή. Το μήκος αυτών των πτηνών είναι μόνο 23 cm, και τα πτερύγια - 16 cm, αλλά στο σύνολο των 50. Η ουρά είναι πολύ μικρή, μόνο 7 cm.

Δεδομένου ότι ζουν αποκλειστικά στο έδαφος, πιο συγκεκριμένα, στο έδαφος, είναι πολύ ευαίσθητοι σε διάφορους κινδύνους. Επομένως, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους απογόνους τους, η μητέρα φύση τους προσέφερε μια ενδιαφέρουσα φωνή. Κάνουν τους ήχους σαν κρησφύγετο κροταλίας. Έτσι, κέρδισαν το ψευδώνυμο στο σπίτι "κουκουβάγια - κροταλίας". Είναι επίσης η μόνη κουκουβάγια του είδους της που ζει στην επιφάνεια της γης και έχει μια ενδιαφέρουσα συνήθεια να τραβάει το λαιμό για να επιθεωρήσει τη γειτονιά.

Τρέφονται όχι μόνο με μικρά τρωκτικά και πουλιά, αλλά και με φρούτα, με διάφορα σπέρματα κάκτων.

Αυτό το είδος βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης λόγω του γεγονότος ότι οι εκπρόσωποί του ζουν σε βράχια που βρίσκονται στο έδαφος. Κάθε χρόνο μειώνεται ο αριθμός τους, τα είδη απαιτούν αποκατάσταση και προστασία.

Μικρό συμπέρασμα

Όλα τα πουλιά της οικογένειας κουκουβάγιας είναι πολύ ενδιαφέροντα και έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Εξάλλου, οι τύποι τους εξακολουθούν να διαφέρουν μεταξύ τους. Μερικοί είναι μεγαλύτεροι, άλλοι έχουν μακρύτερα φτερά ή ισχυρά πόδια με τεράστια νύχια, με τα οποία αρπάζουν το θήραμά τους. Όλοι τους είναι όμορφοι με τον δικό τους τρόπο, και μερικά άτομα χρειάζονται ανθρώπινη προστασία καθόλου. Επιπλέον, οι κουκουβάγιες είναι πολύ χρήσιμες, επειδή κάνουν καλά, εξοντωτικά τρωκτικά, σώζοντας έτσι τις καλλιέργειες μας.

Πώς λέγεται η λέξη "κουκουβάγια"

Αρχικά, η λέξη "κουκουβάγια" γράφεται χωρίς ένα μαλακό σημάδι στο τέλος. Σύμφωνα με μία από τις εκδοχές, το όνομα ήρθε στα αρχαία χρόνια, όταν συγκινημένοι ή θλιβεροί άνθρωποι συγκρίθηκαν με ένα πουλί. Στην Κιργιζία, για παράδειγμα, τα πουλιά ονομάζονται "Baykush", το οποίο μεταφράζεται ως φτωχό ή φτωχό.

Υπάρχει μια δεύτερη έκδοση ότι το όνομα του πουλιού είναι σύμφωνο με μια σφυρίχτρα. Το γεγονός είναι ότι σε σύγκριση με την κουκουβάγια, την οποία είναι τόσο παρόμοια, η κουκουβάγια δεν "παραπαίει", αλλά σφυρίζει. Η φωνή μοιάζει με μια λυπημένη μακρά κραυγή. Οι Σλάβοι, έχοντας ακούσει τη φωνή της κουκουβάγιας, προσπάθησαν να το επαναλάβουν, εξ ου και το όνομα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της κουκουβάγιας και της κουκουβάγιας;

Ποια είναι αυτή η κουκουβάγια; Πράγματι, το πουλί είναι πολύ παρόμοιο με τις κουκουβάγιες, ακόμη και ανήκει στην οικογένεια κουκουβάγιας. Υπάρχουν όμως σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο πτηνών. Σε σύγκριση με την κουκουβάγια, τα μεγέθη είναι μικρά. Το σώμα είναι ισχυρό, αλλά δεν υπερβαίνει τα 30 εκατοστά σε μήκος, το βάρος είναι μόνο 200 γρ. Το κεφάλι δεν είναι στρογγυλό, αλλά πεπλατυσμένο, απουσία από τα φτερά.

Τα μάτια είναι στρογγυλά, μεγάλα με ανεπτυγμένη υπερμετρωπία, αλλά σταθερά στις πρίζες. Ως εκ τούτου, για να κοιτάξετε γύρω, το πουλί πρέπει να στρίψει το κεφάλι του. Χαρακτηριστικά της δομής του λαιμού μπορεί να περιστραφεί 135 μοίρες.

Στην εμφάνιση, η κουκουβάγια είναι πολύ σοβαρή και ζοφερή, και ένα χτύπημα από φτερά πάνω από τα μάτια προσθέτει θεαματικότητα. Το ισχυρό σώμα τελειώνει με μια μικρή ουρά, τα φτερά είναι αρκετά μεγάλα και φαρδιά. Τα πόδια, όπως ο κορμός, καλύπτονται με ένα στρώμα μεγάλων φτερών, το μήκος εξαρτάται από τον συγκεκριμένο τύπο.

Ποια είδη βρίσκονται στη φύση

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες πουλιών. Για παράδειγμα, μικρή κουκουβάγια. Είναι ενδιαφέρον ότι το όνομά του προέρχεται από το περιβάλλον του. Το πουλί επιλέγει θέσεις φωλιάς κοντά σε ανθρώπους, σε αχυρώνες, παλιές εγκαταλελειμμένες κατοικίες ή στέγες.

Η ινδική κουκουβάγια είναι ένα πολύ σπάνιο είδος που αναφέρεται ως εξαφανισμένο.

Η κουκουβάγια χωρίζεται σε 26 είδη. Ανάμεσά τους είναι μικροσκοπικά, μαργαριτάρια, κουκουβάγια, κολάρα και άλλα. Τα πτηνά του γένους περαστικού διαφέρουν σε μικρά σωματικά μεγέθη και μικρά φτερά, αλλά ταυτόχρονα έχουν μια μακρά ουρά. Το φτέρωμα είναι διακοσμημένο με ένα όμορφο σχέδιο στο πίσω μέρος του κεφαλιού με τη μορφή των ματιών, για το οποίο ονομάζονταν «τετράθυρα».

Sych-elves: το μεγαλύτερο μέγεθος σώματος, που βρίσκεται στη φύση - 14 cm, για το οποίο το πουλί και έλαβε ένα τόσο ασυνήθιστο όνομα.

Άλλες ποικιλίες είναι γνωστές:

  • κηλίδες ή Brahmin,
  • δάσος,
  • κουνέλι
  • χονδροειδές,
  • συνηθισμένο
  • Νότια Αμερική,
  • Νέοι Σκωτσέζοι,
  • Μεξικάνικο

Τι περιλαμβάνεται στη διατροφή των πτηνών

Η κουκουβάγια είναι ένας εξαιρετικός κυνηγός, βλέποντας φτωχά κοντά, αλλά σε μεγάλη απόσταση τη νύχτα μπορεί αμέσως να κυνηγάει τα τρόφιμα. Στα πόδια υπάρχουν νηματώδη φτερά, τα οποία παίζουν ρόλο αισθητήρα, υποδηλώνοντας ένα ορόσημο για το θήραμα. Στη διατροφή των φτερωτών περιλαμβάνουν:

  • θηλαστικά: πεδία ποντικών, κουνάβια, σκίουροι,
  • μεγάλα έντομα,
  • μικρά πουλιά

Ανάλογα με τον τύπο κουκουβάγιας, το μενού είναι ελαφρώς διαφορετικό. Για παράδειγμα, ένας ξωτικό κουκουβάγας τρώει μόνο έντομα και μπορεί ακόμη και να συμπεριλάβει έναν σκορπιό στη διατροφή του. Ο πυγμαχός είναι σκληρός σε μικρά πουλιά. Έχοντας τα πιάσει, τρώει μόνο νόστιμα μέρη του σώματος. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι κουκουβάγιων αποθηκεύονται στα τρόφιμα, κρύβοντας τα θύματα στα σπίτια τους.

Πού μπορώ να βρω ένα πουλί

Το φτερωτό Sullen μπορεί να βρεθεί σε οποιαδήποτε ήπειρο της Γης, εκτός από την Ανταρκτική. Είναι ενδιαφέρον ότι η εμφάνιση δεν αλλάζει ανάλογα με τον οικότοπο. Η κουκουβάγια δεν είναι μεταναστευτικό πουλί, αλλά ζει σε όλο το φάσμα του χρόνου. Τις περισσότερες φορές, τα πτηνά μπορούν να βρεθούν στις στέπες, τις ερημικές πεδιάδες ή τα πυκνά δάση.

Στην Ιταλία και την Αυστρία, η κουκουβάγια είναι από καιρό γνωστή ως οικιακός κυνηγός. Τα φτερά κόβονται φτερά και απελευθερώνονται στον κήπο για να πιάσουν επιβλαβή τρωκτικά και έντομα. Στη Ρωσία, αυτή η ιδέα δεν υποστηρίζεται, επειδή οι άνθρωποι πιστεύουν ότι με την εξημέρωση του πουλιού, θα προκαλέσουν δυστυχία στον εαυτό τους.

Αυτά τα πουλιά δεν κατασκευάζουν φωλιές, αλλά λαμβάνονται ή λαμβάνονται από άλλα ζώα, ενώ το "σπίτι" μπορεί να είναι κοίλο και ακόμη και μια τρύπα.

Η εποχή ζευγαρώματος κουκουβάγια

Από τη φύση, κουκουβάγια - Monogamous. Το αρσενικό ζει με μια γυναίκα μέχρι το τέλος της ζωής του, η μέση διάρκεια του οποίου φθάνει τα 15 χρόνια. Τα πουλιά αρχίζουν να ζευγαρώνουν με ένα χρόνο. Με την έναρξη της άνοιξης, γίνεται σύλληψη και το θηλυκό δημιουργεί μέχρι πέντε αυγά. Τα αυγά επώασης, η μέλλουσα μητέρα φροντίζει το αρσενικό με τη μορφή τροφής.

Η συμπεριφορά των ξωτικών είναι διαφορετική: κατά τη διάρκεια της επώασης, ο αρσενικός αντικαθιστά το θηλυκό για το χρόνο που χρειάζεται για να κυνηγήσει.

Η εκκόλαψη συνεχίζεται για τέσσερις εβδομάδες. Τα κοτόπουλα εκκολάπτονται στο φως των τυφλών και καλύπτονται με χνούδι. Αμέσως μετά τη γέννησή τους, η μητέρα καθαρίζει τη φωλιά, ρίχνοντας έξω τα σκουπίδια από αυτήν. Τα παιδιά αναπτύσσονται γρήγορα και μετά από 28 ημέρες γίνονται εντελώς ανεξάρτητα.

Τώρα ξέρετε ότι ένα είδος και φροντίδα πουλί κρύβεται πίσω από μια φοβερή και θορυβώδη εμφάνιση. Όπως της και μοιράζονται μια ενδιαφέρουσα ιστορία με τους φίλους σας.

Τι τρώει

Προηγουμένως, οι κυνηγοί πίστευαν ότι η κουκουβάγια τρέφεται αποκλειστικά από νεοσσοί φασιανούς. Στην πραγματικότητα, αυτό το πουλί τροφοδοτείται κυρίως από ποντίκια, σκαθάρια, σκουλήκια και γαιοσκώληκες, μερικές φορές καταφέρνει να πιάσει ένα βάτραχο, πουλί ή πεταλούδα.

Το σπίτι κυνηγάει πιο ενεργά το σούρουπο το πρωί και νωρίς το πρωί, επιπλέον, πετάει για να κυνηγά τη νύχτα και ακόμη και μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας κυνηγάει μικρά πουλιά. Η εγχώρια κουκουβάγια συνήθως κρύβει τη λεία της στο σημείο παρατήρησης και επιτίθεται σιωπηλά από ψηλά. Κυνήγι στο έδαφος, αναζητώντας τα ζώα στο χορτάρι και τα πεσμένα φύλλα. Όταν το θήραμα δραπετεύει, το κυνηγάει στο έδαφος, ενώ το πουλί τρέχει μετά από τα ισχυρά του πόδια. Περιστασιακά, η κουκουβάγια αιχμαλωτίζει έντομα, βγάζει από το έδαφος, καθώς η τσίχλα κάνει, γαιοσκώληκες, καταστρέφει τις φωλιές άλλων πτηνών. Όταν συσσωρεύεται υπερβολική τροφή, η κουκουβάγια κάνει αποθέματα σε μια βροχερή μέρα. Η μυρωδιά του σφαγίου προσελκύει έντομα - μύγες και τρεφόμενους (Silphidae), οι οποίοι δεν αντιτίθενται στο κέρδος από τα αποθέματα κουκουτσιών.

ΖΩΗ

Η κοινή κουκουβάγια αποφεύγει τις δασικές εκτάσεις, προτιμώντας ανοιχτές περιοχές, όπου υπάρχουν πολλές περιοχές από τις οποίες είναι εύκολο να παρατηρηθούν. Η μικρή κουκουβάγια αρέσει να εγκατασταθεί στις παρυφές των χωριών και ακόμη και στα κεντρικά μέρη τους - σε κατεστραμμένα κτίρια, κενά δωμάτια, πέτρινους τοίχους και στις νότιες χώρες - σε φοινικόδεντρα. Η μικρή κουκουβάγια είναι ένας τυπικός κάτοικος επίπεδου εδάφους, ο οποίος σχεδόν ποτέ δεν βρίσκεται στα βουνά. Τα αγαπημένα σημεία παρατήρησης της κουκουβάγιας είναι ιτιές με πριονισμένες κορυφές, φράκτες, πόλους τηλεφώνου και καλώδια. Μια μικρή κουκουβάγια μπορεί να καθίσει πάνω τους χωρίς να κινείται για ώρες. Το φοβισμένο πουλί πετάει αμέσως. Μια χαρακτηριστική διαδρομή πτήσης της κουκουβάγιας είναι μια κυματιστή γραμμή. Μια κουκουβάγια κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού για κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να αιωρείται στον αέρα, να κτυπήσει τα φτερά του, σε ύψος 1-2 m από το έδαφος. Η μικρή κουκουβάγια δεν διακρίνεται από την ειδική ικανότητα της πτήσης και μερικές φορές επιδιώκει το θήραμα στο έδαφος. Έχοντας δει κάτι ασυνήθιστο ή ενδιαφέρον, η μικρή κουκουβάγια αρχίζει να κουνάει το κεφάλι του και να κουνάει την ουρά του πάνω και κάτω. Οι κουκουβάγιες διατηρούνται σε ζεύγη. Είναι ενδιαφέρον ότι τα ζευγάρια αποθηκεύονται επίσης εκτός της περιόδου φωλεοποίησης. Στο έδαφος περίπου ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου μπορούν να φωλιάζουν ταυτόχρονα έως και 20 ζεύγη από αυτά τα πουλιά. Το συνηθισμένο σπιτάκι φωνάζει σε άλλα πτηνά που καταλαμβάνουν την περιοχή και εκδιώκει όλους τους απρόσκλητους επισκέπτες.

Αναπαραγωγή

Brownie κουκουβάγιες στην περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο, συνήθως η κορυφή της φωλιάσματος συμβαίνει τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Οι κουκουβάγιες δημιουργούν ζευγάρια για αρκετά χρόνια, αν και τα πουλιά είναι πιθανώς περισσότερο συνδεδεμένα με την περιοχή παρά με τον σύντροφο. Το αρσενικό εκτελεί χορό γάμου και τείνει δυνατά, θέλοντας να προσελκύσει την προσοχή της γυναίκας. Οι συνεργάτες επικοινωνούν χρησιμοποιώντας φωνητικά σήματα, ο άνδρας φέρνει μερικές φορές ένα tidbit στο θηλυκό. Η φωλιά της κουκουβάγιας βρίσκεται συνήθως στο κοίλωμα ενός δέντρου, σε μια πέτρινη κόγχη ή στην τρύπα ενός άγριου κουνελιού. Το θηλυκό βάζει 3-5 αυγά και επωάζεται για 22-28 ημέρες. Το αρσενικό δεν συμμετέχει στα αυγά επώασης, αλλά φέρνει τη θηλυκή τροφή. Τα νεοσσοί γεννιούνται καλυμμένα με κοντό, πυκνό κάτω, και τόσο το θηλυκό όσο και το αρσενικό φέρνουν φαγητό. Μετά από 4-5 εβδομάδες, μικρές κουκουβάγιες βρίσκονται ήδη στην πτέρυγα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Οι κουκουβάγιες δεν απαντώνται στα ψηλά και μεσαία βουνά, καθώς και στα κωνοφόρα δάση. Είναι λιγότερο πιθανό να βρεθούν σε γεωργικές περιοχές. Ένα χαρακτηριστικό τραγούδι κουκουβάγιας μπορεί να ακουστεί την άνοιξη στη βροχή. Μια μικρή κουκουβάγια το απόγευμα είναι πιο ενεργή από άλλες κουκουβάγιες, έτσι μπορείτε, αν είστε τυχεροί, να την παρακολουθήσετε ακόμα και στο φως της ημέρας. Под ветвями, которые домовый сыч облюбовал для поедания добычи, накапливаются кучки пищевых остатков. Нередко обычный домовый сыч гнездуется вблизи человеческого жилья, например, на чердаках домов и в скирдах соломы.

ИНТЕРЕСНЫЕ ФАКТЫ, СВЕДЕНИЯ.

  • Однажды исследователь, наблюдавший за обычным домовым сычом, отметил, что птица в течение 45 минут поймала и съела 23 дождевых червей. Домовому сычу для удовлетворения жизненных потребностей ежедневно нужно 50-80 г пищи.
  • Κοινή κουκουβάγια κοινή στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν συμβαίνει. Μια προσπάθεια να εγκατασταθούν οι κουκουβάγιες στο Γιορκσάιρ, που έλαβε χώρα το 1842, έληξε σε αποτυχία. Η εμπειρία που πραγματοποιήθηκε από τα σαράντα χρόνια αργότερα στο Kent County ήταν επιτυχημένη.
  • Η κουκουβάγια δεν είναι η μικρότερη ευρωπαϊκή κουκουβάγια. Το μήκος σώματος μιας συνηθισμένης σέσουλας είναι 20-22 εκ. Και ο πυγμαχία είναι 17-20 εκ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Πετώντας με στροφές πετούν και ρίχνοντας - φαίνεται σαν ένα πουλί πετάει κατά μήκος ενός κυματιστού μονοπατιού. Λόγω των φαρδιών πτερύγων με στρογγυλά άκρα, η κουκουβάγια κατά τη διάρκεια της πτήσης φαίνεται περισσότερο από ό, τι όταν κάθεται σε ένα υποκατάστημα.

Chick: το λευκό χνούδι αλλάζει γρήγορα στο γκρι, και στη συνέχεια στα φτερά. Σε ηλικία ενός μηνός, το νεοσσό αφήνει ήδη τη φωλιά. Ωστόσο, φτάνει σε πλήρη ανάπτυξη μόνο σε ηλικία 5 εβδομάδων.

Επικεφαλής: μεγάλο, με μεγάλα εκφραστικά κίτρινα μάτια, χωρίς αυτιά φτερών.

Σώμα: ισχυρή και ισχυρή.

Φτερά: τα πουλιά και των δύο φύλων έχουν διαφορετικές γκρίζες και καφέ αποχρώσεις με μικρές λευκές κηλίδες και ρίγες. Η κουκουβάγια έχει μια πολύ μικρή ουρά.

Μεταφορά: κατά μέσο όρο αποτελείται από τρία αυγά.


- Οικότοπος μιας κοινής κουκουβάγιας

Όπου ζει

Η κοινή κουκουβάγια βρίσκεται σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση τις βόρειες περιοχές, στη Βόρεια Αφρική, την Κεντρική και Κεντρική Ασία, καθώς και στην Κίνα.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ

Η μικρή κουκουβάγια έχει προσαρμοστεί στη ζωή παράλληλα με τον άνθρωπο, αλλά στην Κεντρική Ευρώπη το είδος σταδιακά εξαφανίζεται. Στα χωριά και στις καλλιεργούμενες εκτάσεις το πουλί δεν βρίσκει αρκετά απαραίτητα τρόφιμα και χώρους φωλεοποίησης. Ωστόσο, το περιεχόμενο της κουκουβάγιας στο σπίτι έχει γίνει πρόσφατα δημοφιλής.

Γενικά χαρακτηριστικά

Η κουκουβάγια είναι ένα μικρό πουλί. Το μήκος του σώματος δεν υπερβαίνει τα τριάντα εκατοστά και το βάρος δεν φτάνει τα 200 γραμμάρια. Εάν συγκρίνετε μια κουκουβάγια με μια κανονική κουκουβάγια, θα μοιάζει με το τελευταίο, επειδή το μήκος του σώματος κουκουβάγιας φτάνει τα 67-70 εκατοστά και το βάρος του - 700 γραμμάρια. που εμφανίζονται μπορείτε να δείτε ότι το κεφάλι της κουκουβάγιας έχει πιο στρογγυλεμένο σχήμα, και στην κουκουβάγια είναι ισοπέδωσε. Στο κεφάλι του δεν θα βρείτε φτερά που έχουν σχήμα αυτιών. Η υπόλοιπη κουκουβάγια δεν διαφέρει από τη κουκουβάγια.

Επίσης, αυτό το πουλί χαρακτηρίζεται από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός θνητού ατόμου, αφού τα φτερά πάνω από τα μάτια μοιάζουν περισσότερο με τα φρύδια. Οι Syeks μακρινές, μπορεί να παρατηρήσουν θήραμα σε μεγάλη απόσταση, αλλά να μην δουν τι συμβαίνει λίγα εκατοστά από αυτά. Αυτό το πουλί έχει μια μικρή ουρά, η οποία τον βοηθά να δημιουργήσει το αποτέλεσμα μιας μεγάλης έκτασης πτέρυγα.

Το μέγεθος της κουκουβάγιας δεν τον εμποδίζει να είναι ειδικευμένος κυνηγός. Ανάλογα με το είδος, τρέφονται με διαφορετική λεία, αλλά κυρίως τρωκτικά και κάποια είδη σκαθαριών περιλαμβάνονται στη διατροφή τους. Αυτά τα πουλιά είναι πολύ επιλεκτικά και μπορούν να πιάσουν το θήραμα σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις. Μερικές φορές κυνηγούν σε ζευγάρια, συνήθως με αυτό τον τρόπο οι κουκουβάγιες πιάνονται μεγαλύτερη λεία, όπως αρουραίοι.

Ο βιότοπος των περιγραφέντων πτηνών είναι πολύ εκτεταμένος, μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε στον κόσμο, εκτός από την Ανταρκτική. Σύμφωνα με εξωτερικά στοιχεία, οι κουκουβάγιες διαφορετικών ειδών είναι πολύ παρόμοιες, αλλά υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Κουκουβάγια

Η κουκουβάγια είναι μια μικρή κουκουβάγια με στρογγυλεμένη κεφαλή. Σε μέγεθος, αυτό το είδος είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ένα περιστέρι. Το χρώμα του πουλιού είναι καφέ, με λευκές κηλίδες σε όλο το σώμα. Το κεφάλι είναι μεγάλο, με ασυμμετρικούς δίσκους προσώπου.

Η κουκουβάγια διακρίνεται από ένα μικρό μέγεθος ματιών και από ένα αδύναμο ράμφος. Τα πόδια του είναι καλυμμένα με χοντρό φτέρωμα, το οποίο οδήγησε στο όνομα "βατραχοπέδιλα". Το ράμφος του πουλιού είναι κίτρινο.

Η τοποθέτηση κουκουβάγιων κουκουβάγιων διαρκεί περίπου ένα μήνα. Τοιχοποιία είναι περισσότερα από έξι αυγά. Οι κουκουβάγιες γεννούν κυρίως σε κοιλότητες. Το βασικό τους σιτηρέσιο είναι τα ποντίκια και τα σκαθάρια του ποντικιού.

Η κουκουβάγια είναι ένα νυχτερινό πουλί, αλλά σε ορισμένες περιοχές μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια καθημερινή ζωή. Οι κουκουβάγιες προτιμούν να ζουν σε κωνοφόρα δάση. Τα πτηνά αυτά ζουν στη Ρωσία, τη Βόρεια Μογγολία, τη Δυτική Κίνα και τις βόρειες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μικρή κουκουβάγια

Η κουκουβάγια είναι ένα πουλί με καφέ χρώμα με μικρές λευκές κηλίδες. Έχει ένα μικρό κεφάλι και μια μικρή ουρά. Το μέγεθος αυτού του πουλιού είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του χονδροειδούς. Προτιμά να εγκατασταθεί σε ανοιχτό χώρο, στα βουνά ή σε μια πεδιάδα. Πώς η κουκουβάγια κραυγές, μπορείτε να μάθετε, είναι κοντά στη φωλιά του. Το τραγούδι μοιάζει περισσότερο με σφύριγμα.

Sychi - πολύ μόνιμα πουλιά όσον αφορά την επιλογή ενός εταίρου. Ανεξάρτητα από την εποχή αναπαραγωγής, πάντοτε κολλούν. Προσπαθούν να δημιουργήσουν φωλιές σε βράχια, μερικές φορές τα σκάβουν οι ίδιοι. Και μερικές φορές βρίσκουν καταφύγιο σε παλιά εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Η τοποθέτηση της κουκουβάγιας είναι περισσότερα από 7 αυγά. Τα πουλιά συνήθως κυνηγούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η βασική διατροφή αποτελείται από μικρά πτηνά και τρωκτικά. Τα περιγραφόμενα είδη ζουν στη Βόρεια Αφρική, στις χώρες της Ασίας, αλλά και στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη.

Είναι μια μικροσκοπική κουκουβάγια κουκουβάγια με γκρίζες και λευκές γραμμές. Τα μάτια της είναι μεγάλα, κίτρινα, γκρίζα. Πόδια χωρίς φτέρωμα, αλλά καλυμμένα με τρίχες. Αυτά τα καταπληκτικά πουλιά πετούν σαν νυχτερίδες, μόνο με πιο συντονισμένο τρόπο. Δεν είναι επιθετικοί. Ποτέ μην συμμετέχετε σε μάχες. Προτιμήστε να δημιουργήσετε φωλιές σε κοιλότητες. Κατά την τοποθέτηση αυτού του πουλιού δεν είναι περισσότερα από πέντε αυγά.

Ο Sychik-elf απολύτως δεν μπορεί να κυνηγήσει εξαιτίας των αδύναμων ράμφων και των μη αλυσιδωτών ποδιών. Η διατροφή τους αποτελείται από διάφορα έντομα. Πουλιά ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό, όπου ζουν στους κορμούς του saguaro cactus.

Τι είναι διαφορετικό από τη κουκουβάγια

Στο άρθρο έχουμε ήδη αναφέρει τα χαρακτηριστικά που έχει η κουκουβάγια. Η κουκουβάγια, όπως και η κουκουβάγια, ανήκει στην οικογένεια κουκουβάγιας. Η διάκριση αυτών των δύο πουλιών είναι πολύ απλή:

  • Η κουκουβάγια οδηγεί σε καθημερινό τρόπο ζωής. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του πουλιού, δεδομένου ότι η κύρια και σταθερή περίοδος αφύπνισης του κουκουβάγου θεωρείται η σκοτεινή ώρα της ημέρας.
  • Η κουκουβάγια είναι πολύ μεγαλύτερη από την κουκουβάγια. Το μήκος του φτάνει τα 80 cm και το βάρος μπορεί να είναι 4 kg. Είναι δύσκολο να μην τον παρατηρήσετε, ενώ η κουκουβάγια μπορεί εύκολα να κρυφτεί.
  • Η διατροφή των κουκουβάγιων είναι πολύ πιο εκτεταμένη από αυτή της κουκουβάγιας. Λόγω ισχυρών ποδιών και ισχυρού ράμφους, η κουκουβάγια μπορεί να επιτεθεί σε μεγάλα θηλαστικά.
  • Η κουκουβάγια έχει μεγάλα αυτιά φτερών, τα οποία δεν είναι χαρακτηριστικά πολλών ποικιλιών κουκουβάγιων.
  • Τα μάτια της κουκουβάγας μπορεί να έχουν μια κόκκινη ίριδα, η οποία δεν είναι απολύτως χαρακτηριστική των κουκουτσιών με κίτρινα μάτια.

Περιγραφή κουκουβάγιων

Ανάλογα με την ταξινόμηση, δύο έως πέντε είδη ανήκουν στο γένος των κουκουβάγιων.. Σύμφωνα με την ταξινόμηση που θεωρείται πλέον η πιο σωστή, μόνο τρία είδη θεωρούνται πραγματικές κουκουβάγιες: Brahmin, brownie και κουνέλι. Και η δασική κουκουβάγια που τους ανήκε πριν, τώρα χωρίζεται σε ξεχωριστό γένος - Heteroglaux.

Εμφάνιση

Οι κουκουβάγιες δεν μπορούν να καυχηθούν μεγάλου μεγέθους: το μήκος του σώματος αυτών των πουλιών δεν υπερβαίνει τα τριάντα εκατοστά, και κατά βάρος δεν φθάνουν καν 200 γραμμάρια. Τα πτερύγια των φτερών τους μπορούν να φτάσουν τα 60 εκατοστά περίπου. Εξωτερικά, μοιάζουν με τα κοτόπουλα κουκουβάγιων, ενώ τα ενήλικα πουλιά, αν και παρόμοια με τις κουκουβάγιες, είναι πολύ μεγαλύτερα από το μέγεθός τους. Εάν το κεφάλι της κουκουβάγιας έχει στρογγυλεμένο σχήμα, τότε η κουκουβάγια είναι πιο ομαλή, μοιάζει με επιμήκη ωοειδή που βρίσκεται στην πλευρά της, ενώ ο μπροστινός δίσκος δεν είναι πολύ έντονος. Μια άλλη διαφορά μεταξύ κουκουβάγιων και κουκουβάγιων έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχουν φτερά στα κεφάλια τους, τα οποία σχηματίζουν ομοιότητα με τα αυτιά τους.

Η ουρά είναι σχετικά μικρή, και τα πτερύγια στην διπλωμένη κατάσταση φαίνονται μάλλον σύντομα. Οι κουκουβάγιες έχουν μάλλον πυκνό φτέρωμα από καφετί ή αμμώδεις αποχρώσεις, αραιωμένες με λευκές κηλίδες, οι οποίες σχηματίζουν λευκά φρύδια στο κεφάλι και διασκορπίζονται σε όλο το σώμα με χαώδη τρόπο, που μοιάζουν με κηλίδες. Ταυτόχρονα, στις κοιλιακές περιοχές επικρατούν φωτεινές αποχρώσεις, στις οποίες ξεχωρίζουν τα φωτεινά σημεία του κύριου πιο σκούρου χρώματος.

Τα νύχια είναι μαύρα-καφέ - αρκετά μακρά και απότομη. Το ράμφος των κουκουβάγιων μπορεί να είναι μια από τις κιτρινωπές αποχρώσεις, συχνά με ένα μίγμα ανοιχτό πράσινο και γκρι, με την κάτω γνάθο μερικές φορές μερικές φορές πιο σκούρο από την κάτω γνάθο. Τα μάτια αυτών των πουλιών είναι φωτεινά, με μια έντονα μαύρη κόρη, που στέκεται έξω από το φόντο καφετί φτέρωμα. Το χρώμα των ματιών, ανάλογα με το είδος, μπορεί να κυμαίνεται από ανοικτό κίτρινο έως έντονα κιτρινωπό-χρυσό.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Η έκφραση του "προσώπου" της κουκουβάγιας είναι θορυβώδης και το βλέμμα είναι φρικιαστικό και διάτρηση. Για πολλούς, ολόκληρη η εμφάνιση κουκουβάγιων φαίνεται απωθητική και δυσάρεστη ακριβώς λόγω της ζοφερής "φυσιογνωμίας" της και του πολύ στενού βλέμματος που είναι εγγενής στη φύση αυτών των πουλιών.

Αυτό το εξωτερικό χαρακτηριστικό των κουκουβάγιων προκάλεσε την αρνητική στάση των ανθρώπων στη Ρωσία. Μέχρι τώρα, ζοφερές και ζοφερές άνθρωποι συχνά λένε: "Τι συνοφρύγετε σαν κουκουβάγια;"

Χαρακτήρας και τρόπος ζωής

Οι κουκουβάγιες είναι κατοικίδια πουλιά με νυχτερινό τρόπο ζωής. Είναι αλήθεια ότι μερικά από αυτά τα πουλιά μπορεί μερικές φορές να μεταναστεύσουν σε μικρές αποστάσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η κουκουβάγια καθιερώνεται για μια φορά σε μια ορισμένη περιοχή και δεν την αλλάζει ποτέ. Όπως και όλες οι άλλες κουκουβάγιες, έχουν εξαιρετική όραση και ακοή, η οποία απλοποιεί αισθητά την κυκλοφορία του μέσα στο νυχτερινό δάσος και διευκολύνει τη διαδικασία του κυνηγιού. Οι κουκουβάγιες μπορούν να πετάξουν τόσο ήσυχα και προσεκτικά ώστε η δυνητική τους λεία δεν μπορεί πάντα να παρατηρήσει τον αρπακτικό που πλησιάζει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και τότε είναι ήδη πολύ αργά για να προσπαθήσει να ξεφύγει από αυτά με το να τρέχει μακριά.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Λόγω του γεγονότος ότι αυτά τα πουλιά δεν μπορούν να περιστρέψουν τα μάτια τους, για να δουν τι συμβαίνει από την πλευρά, πρέπει να γυρίσουν συνεχώς τα κεφάλια τους. Και η κουκουβάγια, λόγω του ότι έχει αρκετά ευλύγιστο λαιμό, μπορεί να γυρίσει ακόμα και 270 μοίρες.

Αυτά τα πουλιά είναι ιδιαίτερα ενεργά αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί, αν και υπάρχουν μεταξύ των κουκουβάγιων και εκείνων που είναι ενεργά ακόμη και κατά τις ώρες της ημέρας. Είναι πολύ προσεκτικοί και δεν επιτρέπουν σε κάποιον να προσεγγίσει τον εαυτό του. Αν συμβεί αυτό, η κουκουβάγια, που απομακρύνεται από τη φρουρά, προσπαθεί να τρομάξει έναν πιθανό εχθρό με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο: αρχίζει να κυριαρχεί από τη μια πλευρά στην άλλη και είναι ασύλληπτος να πηδούν. Εξωτερικά, αυτή η εμφάνιση του χορού μοιάζει πολύ κωμική, λίγοι άνθρωποι το έχουν δει ποτέ.

Αν η κουκουβάγια, παρά τις προσπάθειές του, δεν κατόρθωσε να εκφοβίσει τον εχθρό με χορό και δεν σκέφτηκε να υποχωρήσει, εγκαταλείπει τη θέση του και ανεβαίνει χαμηλά από το έδαφος. Ημέρες που τα πουλιά αυτά ξοδεύουν, ξεκουράζοντας σε κοίλους δένδρους ή σε μικρές ρωγμές μεταξύ βράχων. Φωλιές κουκουβάγιες είτε χτίζουν τους εαυτούς τους, είτε καταλαμβάνουν φωλιές που έχουν απομείνει από άλλα πουλιά, συνήθως δρυοκολάπτες. Κατά κανόνα, δεν τα αλλάζουν καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους, βέβαια, αν δεν συμβεί τίποτα, εξαιτίας αυτού που το πουλί πρέπει να εγκαταλείψει τον κατοικημένο χώρο του και να οικοδομήσει μια νέα φωλιά.

Σεξουαλικό διμορφισμό

Στις κουκουβάγιες, εκφράζεται ασθενώς: ούτε από τα χαρακτηριστικά της κατασκευής ούτε από το χρώμα του φτερού, το αρσενικό δεν μπορεί να διακριθεί από το θηλυκό. Ακόμη και το μέγεθος των πουλιών διαφορετικών φύλων είναι σχεδόν το ίδιο, αν και το θηλυκό μπορεί να είναι κάπως μεγαλύτερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταλαβαίνουμε ποιο από αυτά είναι ποιος, μερικές φορές είναι δυνατόν μόνο από τη συμπεριφορά των κουκουβάγιων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του γάμου και του ζευγαρώματος.

Είδη κουκουβάγιας

Επί του παρόντος, το γένος των πραγματικών κουκουβάγιων περιλαμβάνει τρεις τύπους:

  • Brahmin κουκουβάγια.
  • Μικρή κουκουβάγια
  • Κουκουβάγια κουνελιών.

Ωστόσο, προτού υπάρξουν πολύ περισσότερα πτηνά που ανήκουν σε αυτό το γένος. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν στο Πλειστόκαινο. Και είδη όπως, για παράδειγμα, οι κουκουβάγιες της Κρητικής και της Αντίγκουα, εξαφανίστηκαν αφού οι άνθρωποι αποίκισαν εκείνα τα τμήματα της γήινης επιφάνειας όπου ζούσαν αυτά τα πουλιά.

Brahmin κουκουβάγια

Διακρίνεται σε μικρά μεγέθη: το μήκος δεν υπερβαίνει τα 20-21 cm και το βάρος είναι 120 g. Το κύριο χρώμα του φτερού είναι γκρίζο-καστανό, αραιωμένο με λευκά κηλίδες, η κοιλιά, αντίθετα, λευκό με μικρές κηλίδες του κύριου χρώματος. Γύρω από το λαιμό και στο κάτω μέρος του κεφαλιού υπάρχει μια εμφάνιση λευκού "κολάρου". Η φωνή της κουκουβάγιας Brahmin μοιάζει με μια σειρά έντονων κραυγών κραυγής. Αυτό το πουλί ζει σε μια τεράστια περιοχή που καλύπτει τη Νοτιοανατολική και Νότια Ασία, καθώς και το Ιράν.

Μικρή κουκουβάγια

Κάπως μεγαλύτερο από το προηγούμενο είδος: οι διαστάσεις του μπορούν να είναι περίπου 25 cm και το βάρος τους μπορεί να φτάσει τα 170 g. Το χρώμα της κύριας ουράς είναι ελαφρώς καφέ ή αμμώδες με λευκά φτερά.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Αυτό το όνομα κουκουβάγιες πήρε το όνομά του επειδή οι εκπρόσωποί του συχνά ζουν σε σπίτια στη σοφίτα ή σε έναν αχυρώνα. Και λόγω του γεγονότος ότι οι κουκουβάγιες είναι καλά εξημερωμένες, συχνά κρατούνται ως διακοσμητικά πτηνά.

Ζουν σε ένα ευρύ φάσμα, το οποίο περιλαμβάνει τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη, το βόρειο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας (με εξαίρεση το Βορρά).

Habitat

Οι κουκουβάγιες έχουν έναν τεράστιο βιότοπο. Αυτά τα πουλιά ζουν στην Ευρώπη, την Ασία, στα βόρεια της Αφρικής, αλλά και στον Νέο Κόσμο. Ταυτόχρονα, αισθάνονται άνετα τόσο σε ανοιχτούς χώρους όσο και σε δάση, ακόμα και σε ορεινές περιοχές, ημι-ερήμους και ερήμους.

Brahmin Syechi

Ζώντας στη Νότια Ασία, προτιμούν να εγκατασταθούν σε ελαφρά δάση και ανοιχτά μέρη, πλούσια κατάφυτα από θάμνους. Συχνά εγκαθίσταται κοντά στην ανθρώπινη κατοίκηση: μπορεί να βρεθεί ακόμα και στα προάστια του Δελχί ή της Καλκούτα. Φωλιές, συνήθως στις κοιλότητες των δέντρων, αλλά μπορούν επίσης να εγκατασταθούν μέσα σε κτίρια ή σε κοιλότητες που σχηματίζονται στους τοίχους, για παράδειγμα, στα ερείπια αρχαίων ναών και παλατιών. Επίσης, αυτά τα πουλιά δεν είναι αντίθετα να εγκατασταθούν σε μια περίεργη φωλιά, που έχουν ήδη εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, τόσο συχνά εγκαθίστανται στις φωλιές των ινδιάνικων αρπακτικών-meins.

Γονείς κουνελιού.

Το οποίο ονομάζει επίσης κουκουβάγια κουνελιών ή σπήλαιο, ζουν στην Αμερική, και, τόσο στο βόρειο, όσο και στο νότιο. Προτιμούν να εγκατασταθούν σε ανοικτούς χώρους με χαμηλή βλάστηση. Φωλιές είναι χτισμένες στις τρύπες των κουνελιών και άλλων σχετικά μεγάλων τρωκτικών, στα οποία ξεκουράζονται και περιμένουν τη ζέστη το απόγευμα.

Διατροφή κουκουβάγιων

Ο Σίτσι, όπως και άλλα αρπακτικά πουλιά, πρέπει να κυνηγά για να αποκτήσει τροφή.

Προτιμούν να το κάνουν σε ζευγάρια και επιπλέον δρουν εκπληκτικά καλά συντονισμένοι, γεγονός που τους επιτρέπει να σκοτώνουν εύκολα ακόμη και μεγάλα γκρίζα ποντίκια, τα οποία για ένα πουλί που τον έριξε να επιτεθούν δεν μπορεί να είναι ένας αστείο κίνδυνος. Μόνο, οι κουκουβάγιες κυνήγι πιο αβλαβή παιχνίδι: ας πούμε, βόλτες ποντίκια που ζουν κάτω από το έδαφος στο burrows τους.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Αυτά τα πουλιά, τα οποία έχουν ασχοληθεί με το κυνήγι των μαύρων για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν με μια ματιά: τα φτερά στο κεφάλι και στην πλάτη βρίσκονται συχνά μαζί, έτσι ώστε ορισμένοι εκπρόσωποι αυτού του γένους, αντί αυτών, έχουν μόνο σκελετούς που μοιάζουν με βελόνες από μακριά.

Σε γενικές γραμμές, ανάλογα με το είδος, το μενού κουκουβάγιας ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό: ορισμένα από αυτά τα πουλιά προτιμούν να κυνηγούν voles, άλλοι δελεάζουν τους σκαθάρι κοπριάς στις φωλιές τους και τους τρώνε με όρεξη, και μερικοί ακόμα κυνηγούν αραχνοειδή, όπως φαλάγγες. . Δεν αρνούνται τις σαύρες, τους βατράχους, τους βατράχους, τα διάφορα έντομα, τους γαιοσκώληκες και άλλα πουλιά μικρότερα από αυτά.

Όχι πολύ στηριζόμενη στην τύχη κυνηγιού, οι κουκουβάγιες συχνά αποθεματοποιούν φαγητό "για μια βροχερή μέρα". Οι κουκουβάγιες κουνελιών πηγαίνουν ακόμα περισσότερο: φέρνουν τεμάχια κοπριάς από άλλα ζώα στις τρύπες τους, ωθώντας έτσι τα πίσω σκαθάρια, τα οποία προτιμούν να τρώνε.

Αναπαραγωγή και απόγονοι

Όσον αφορά τη συνέχιση του είδους, οι κουκουβάγιες το σκέφτονται ακόμα και το χειμώνα, περίπου το Φεβρουάριο: είναι αυτή τη στιγμή που αρχίζουν να αναζητούν έναν σύντροφο για τον εαυτό τους. Τα αρσενικά προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή των θηλυκών με φωνές, και αν πετύχουν, αρχίζει η ιεροτελεστία, η οποία περιλαμβάνει τη θεραπεία του συντρόφου με λεία, καθώς και αμοιβαία χαϊδεμένος και ελαφρύ τσίμπημα με το ράμφος.
Μετά από αυτό, τα πουλιά χτίζουν μια φωλιά και η γυναίκα βάζει από δύο έως πέντε λευκά αυγά. Αρχίζει να τα εκκολάπτει αμέσως, μόλις αναβάλει την πρώτη - όπως κάνουν όλα τα αρπακτικά. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μετά από ένα μήνα, όταν έρχεται ο χρόνος επώασης των νεοσσών, όλα διαφέρουν σημαντικά σε μέγεθος και ανάπτυξη. Γι 'αυτόν τον λόγο, έως ότου αντικατασταθεί η πτώση από ένα φτέρωμα ενηλίκων, 1-2 νεοσσοί ζουν από ολόκληρο το κοπάδι των κουκουβάγιων, παρά το γεγονός ότι οι γονείς φροντίζουν επιμελώς τους.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Ενώ η γυναίκα επωάζει τα αυγά αφήνοντάς τα σύντομα μόνο μία φορά την ημέρα, το αρσενικό φροντίζει για αυτήν και για τους μελλοντικούς απογόνους της: την τροφοδοτεί με το θήραμά της, την αντικαθιστά ως κότα για το χρόνο της απουσίας και προστατεύει τη φίλη της και τα αυγά από πιθανές προσπάθειες από άλλους αρπακτικούς.

Ήδη νεαρά πτηνά ζουν στη γονική φωλιά για περίπου τρεις εβδομάδες, μαθαίνοντας τα κόλπα του κυνηγιού και της ανεξάρτητης διαβίωσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι κουκουβάγιες γίνονται σεξουαλικά ώριμες σε ηλικία περίπου ενός έτους · από αυτή τη στιγμή μπορούν να αρχίσουν να ψάχνουν για έναν σύντροφο για τον εαυτό τους και να χτίσουν μια φωλιά για το μελλοντικό νηφάλιο.

Φυσικοί εχθροί

Για τις κουκουβάγιες που ζουν κοντά στην ανθρώπινη κατοίκηση, οι κατοικίδιες γάτες μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο, και στους τροπικούς πίθηκους, οι οποίοι επίσης συχνά εγκατασταθούν κοντά σε πόλεις. Επίσης, τα κυνηγετικά και παμφάγα πουλιά, ειδικά τα κοράκια, που μπορούν να προσβάλουν κουκουβάγιους που κάθονται στα κλαδιά δέντρων και να τα σφαγιάσουν μέχρι θανάτου, μπορούν επίσης να είναι επικίνδυνα γι 'αυτά. Οι φωλιές κουκουβάγιες που φωλιάζουν σε κοιλότητες απειλούνται από πολλά είδη φιδιών, τα οποία μπορούν εύκολα να σέρνουν στην περιοχή φωλιάσματος.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή αυτών των πτηνών δεν είναι αρπακτικά σπονδυλωτά, αλλά παράσιτα, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Είναι ακριβώς η λοίμωξη τους που θεωρείται ο κύριος λόγος για τον οποίο πεθαίνουν τόσα πολλά συχάτ, ακόμη και χωρίς να έχουν χρόνο να στηριχθούν.

Κατάσταση πληθυσμού και ειδών

Προς το παρόν, κουκουβάγιες - και τα τρία είδη που ανήκουν στο γένος Αθηνά είναι μεταξύ των ειδών που ασχολούνται με το λιγότερο. Ο πληθυσμός τους είναι αρκετά μεγάλος και η περιοχή διανομής είναι εκτεταμένη ώστε να θεωρεί λογικά ότι οι κουκουβάγιες είναι πουλιά που σίγουρα δεν απειλούνται με εξαφάνιση στο ορατό μέλλον. Το Sychyi μόνο με την πρώτη ματιά μοιάζει με κουκουβάγιες και κουκουβάγιες. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ μικρότερα σε μέγεθος. Благодаря своей буровато-песочной окраске, эти птицы являются настоящими мастерами маскировки, так, что многие люди слышали, как кричат сычи, но мало кто может похвастать тем, что видел их.

Παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες περιφέρειες, για παράδειγμα, στην Κεντρική Ρωσία και την Ινδία, θεωρούνται ένοπλες δυστυχίες και κακοτυχίες, σε ορισμένα σημεία, για παράδειγμα, στη Σιβηρία, οι κουκουβάγιες, αντίθετα, θεωρούνται καλοί προστάτες ταξιδιωτών, οι οποίοι δεν θα τους αφήσουν να χαθούν το δάσος στα μπερδεμένα ζωικά μονοπάτια και η φωνή τους θα δείξουν στον άνθρωπο το σωστό μονοπάτι. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το πουλί, που ζει κοντά στην ανθρώπινη κατοικία, αξίζει τον σεβασμό και την πιο προσεκτική προσοχή. Και δεν είναι καθόλου το γεγονός ότι το 1992 η κουκουβάγια είχε καταγραφεί με τη μορφή ενός υδατογραφήματος σε ένα νομοσχέδιο 100 φιορίνια.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org