Ζώα

Φέρουσα σκίουρος: περιγραφή, ενδιαιτήματα, χρώμα και φωτογραφία

Pin
Send
Share
Send
Send


Ο κοινός ιπτάμενος σκίουρος, ή ιπτάμενος σκίουρος, είναι ένα μικρό τρωκτικό. Ανήκει στην οικογένεια των εσωρούχων. Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι το μόνο ζώο από την υποοικογένεια των νέων που ζουν στη Ρωσία. Ο πετώντας σκίουρος πήρε το όνομά του λόγω της εκπληκτικής δυνατότητάς του να σχεδιάζει από το ένα δέντρο στο άλλο. Τώρα ας μιλήσουμε περισσότερο για αυτό το ζώο, τις συνήθειες του. Ο αναγνώστης θα γνωρίζει ποιος είναι ο σκίουρος που πετάει.

Περιγραφή του αντιπροσώπου της πανίδας

Ο ιπτάμενος σκίουρος είναι ένα μεσαίου μεγέθους ζώο, με μέσο μήκος σώματος 170 mm. Η ουρά αυτού του ζώου σε σύγκριση με το σώμα είναι αρκετά μεγάλη. Κατά μέσο όρο, το μήκος του είναι 120 mm. Τώρα εξετάστε τα αυτιά και τα πόδια του ζώου. Μήκος πόδι - περίπου 35 mm, και ένα αυτί - 18 mm. Το βάρος ενός τέτοιου ζώου είναι κατά μέσο όρο 125 γραμμάρια. Μια πτυχή του δέρματος που καλύπτεται με τρίχες ("ιπτάμενη μεμβράνη") που τρέχει κατά μήκος των πλευρών του μοσχαριού συνδέει τα οπίσθια και τα εμπρός άκρα. Παίζει επίσης το ρόλο ενός αλεξίπτωτου. Η εμπρόσθια πτυχή στηρίζεται από το οστό, το οποίο ξεφεύγει από τον καρπό. Η ουρά του ιπτάμενου σκίουρου είναι μεγάλη, καλυμμένη με χοντρά μαλλιά. Το κεφάλι αυτού του ζώου είναι μικρό, πιο στρογγυλό από αυτό ενός κανονικού σκίουρου. Τα αυτιά είναι στρογγυλεμένα, όχι μακρά, χωρίς βούρτσες. Η περιοχή γύρω από το ματάκι είναι μαύρη.

Λόγω του γεγονότος ότι το ζώο είναι νυχτερινό, έχει μεγάλα και διογκωμένα μάτια. Το μαλλί είναι μαλακό, μεταξένιο, λεπτό. Γίνεται ιδιαίτερα παχύ και πλούσια κατά τη χειμερινή περίοδο. Το χρώμα του ζώου είναι ανοιχτό γκρι με κιτρινωπή απόχρωση. Κάτοχος ελαφρύτερο από το σώμα του ζώου. Η εσωτερική επιφάνεια των ποδιών και της κοιλιάς θαμπό κίτρινο-λευκό χρώμα. Κατά κανόνα, ο σκίουρος συντομεύει τη μύτη του κρανίου. Σχετικά μεγάλες ιπτάμενες κάμερες τύμπανο σκίουρος.

Δεδομένου ότι ο κοινός ιπτάμενος σκίουρος σκαρφαλώνει πολλά δέντρα, τα οστά των άκρων του είναι επιμήκεις, ειδικά το αντιβράχιο και το κάτω πόδι.

Διαδώστε

Ο κοινός σκίουρος που ζει στην τάιγκα και τα μικτά δάση της Ευρασίας. Μπορείτε να τη γνωρίσετε στη Φινλανδία, τη Μογγολία, την Κίνα, την Κορέα, τη Λετονία και την Εσθονία.

Ο κοινός ιπτάμενος σκίουρος ζει σε κοιλότητες. Διαμορφώνει τη φωλιά του στα δέντρα σε ύψος τεσσάρων μέτρων από το έδαφος. Μερικές φορές μπορείτε να δείτε τις φωλιές αυτού του σκίουρου στη δασική στέπα της Δυτικής Σιβηρίας.

Τι τρώει τον ιπτάμενο σκίουρο

Η βάση της διατροφής αυτού του ζώου είναι οι κορυφές των βλαστών, κουκουνάρια, μπουμπούκια φυλλοβόλων δένδρων, σπόροι κωνοφόρων. Το καλοκαίρι το μενού είναι λίγο πιο ποικίλο, προστίθενται διάφορα μανιτάρια και μούρα. Μερικές φορές τα ζώα καρφώνουν ένα λεπτό νεαρό φλοιό ασβεστίου, σφενδάμου, ιτιάς και σημύδας. Ειδικά σαν σκουλαρίκια που φέρουν σημύδα και σκλήθρα. Το ζώο τους το σώζει ακόμη και για το χειμώνα, το αναδιπλώνει στο κούφια του. Υπάρχει η υπόθεση ότι ο κοινός σκίουρος που πετάει μπορεί να φάει τα πουλιά και τα νεοσσοί. Γενικά, η διατροφή αυτού του ζώου εξαρτάται πλήρως από το πού ζει. Για παράδειγμα, στα βορειοανατολικά τμήματα της περιοχής, το ζώο τρώει μόνο τους οφθαλμούς οφθαλμούς κατά την χειμερινή περίοδο.

Ιδιαιτερότητες της συμπεριφοράς των ζώων

Ο κοινός σκίουρος είναι ενεργός όλο το χρόνο. Ο τρόπος ζωής της είναι λυκόφως, νυχτερινός. Θηλυκά θηλάζοντα και νεαρά ζώα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά κανόνα, ένας συνηθισμένος ιπτάμενος σκίουρος ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε δέντρα, μερικές φορές κατεβαίνει στο έδαφος. Η δραστικότητα αυτής της πρωτεΐνης μειώνεται απότομα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Σημειώστε ότι το θηρίο δεν χειμετεύεται, αλλά όταν είναι κρύο έξω, ξοδεύει χρόνο στη φωλιά, χρησιμοποιώντας τα αποθέματα τροφίμων που έκανε κατά την ζεστή εποχή.

Σημαντική σημείωση για την αφθονία

Λόγω του γεγονότος ότι ο αριθμός ενός τέτοιου ζώου μειώνεται παντού, ένας συνηθισμένος σκίουρος που φέρει επίσημα αναγνωρίζεται ως απειλούμενο είδος. Το κόκκινο βιβλίο της Λευκορωσίας έχει αυτό το κτήνος στους καταλόγους του. Ο σκίουρος ανήκει στην τρίτη κατηγορία προστασίας. Το 1993, η πρωτεΐνη απαριθμήθηκε στο κόκκινο βιβλίο. Επιπλέον, οι ιπτάμενοι σκίουροι μπορούν να βρεθούν στους καταλόγους πολλών κόκκινων βιβλίων της Ρωσίας.

Μικρό συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε ποιος είναι ένας τέτοιος ιπτάμενος σκίουρος, ή ένας συνηθισμένος σκίουρος, όπως λέγεται επίσης. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ζώο με μια ευχάριστη εμφάνιση. Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο άρθρο σας βοήθησαν να κατανοήσετε λεπτομερώς το είδος του ζώου που είναι, τα χαρακτηριστικά αναπαραγωγής και συμπεριφοράς του.

Πτήση σκίουρος - ένα μικρό "skydiver"

Η εμφάνιση των τρωκτικών μοιάζει με ένα σκίουρο, και έτσι ανήκουν σε αυτή την οικογένεια. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς ένα πετάξει σκίουρος μοιάζει, μια φωτογραφία των ζώων θα βοηθήσει με αυτό.

Το μήκος του σώματος του σκίουρου είναι περίπου 10-20 εκατοστά, η ουρά μπορεί να λεχθεί ότι έχει σχεδόν το ίδιο μήκος: 10-15 εκατοστά. Χρησιμεύει ως φρένο, με τη βοήθεια των ιπτάμενων σκίουρων και περιγράφει την κατεύθυνση κατά την πτήση. Το βάρος ενός μικρού γενναίου άνδρα είναι περίπου 150-180 g.

Σε χαριτωμένο μοχνατίκ στρογγυλό σχήμα με μεγάλα μαύρα μάτια, όταν κοιτάζεις αυτά τα μάτια, απλά θέλεις να θεραπεύσεις καραμέλες, γι 'αυτό είναι αφελείς και κλαίει. Τα αυτιά είναι στρογγυλά, αλλά, σε αντίθεση με τα κανονικά σκίουρια, δεν έχουν πινέλα. Στα πόδια είναι μικρά δάχτυλα, οπλισμένα με πολύ αιχμηρά νύχια. Τα οπίσθια πόδια είναι πολύ μακρύτερα από το μέτωπο, μεταξύ των οποίων συνδέονται με μια μεγάλη πτυχή του δέρματος. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η πρωτεΐνη εξαπλώνεται στα άκρα, οι πτυχές τσακίσεως και ένα είδος αλεξίπτωτου, λόγω αυτού του χαρακτηριστικού τα ζώα ονομάζονταν ιπτάμενος σκίουρος.

Το "γούνινο παλτό" των μικρών "ιστιοφόρων" είναι πολύ μαλακό, απαλό και λείο, πολύ καλύτερο από αυτό ενός απλού σκίουρου. Στις τοποθεσίες σχετικά με τη ζωή των ζώων μπορείτε να δείτε υπέροχες εικόνες, που φέρουν σκίουρος φαίνεται πολύ όμορφη σε αυτά, μπορείτε να το δείτε λεπτομερώς και προσεκτικά. Κορυφαίος κορμός ασήμι με κοκκινωπό χρώμα, κάτω - άσπρο. Το χειμώνα, η γούνα παίρνει όλο το είδος των γκρίζων αποχρώσεων, γίνεται ζεστό και χνουδωτό.

Προστασία του τρόπου ζωής στο φυσικό περιβάλλον

Οι πετώντες σκίουροι είναι εύσωπα ζώα, έτσι ώστε η "αποθήκη" τους να είναι γεμάτη προμήθειες, ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο τους ψάχνοντας για φαγητό, δεν μπορείς να τα αποκαλείς τεμπέληδες, είναι πολύ εργατικοί. Οδηγούν ενεργό τρόπο ζωής καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, προτιμούν να αντιμετωπίσουν όλες τις υποθέσεις τους το βράδυ και τη νύχτα, συνήθως κοιμάται ή διαχειρίζεται ήσυχα το κοίλο τους το απόγευμα. Αυτοί οι άγραφοι νόμοι συχνά παραβιάζουν τη θηλάζουσα μητέρα-σκίουροι και τη νεότερη γενιά.

Κάνουν τα σπίτια τους ψηλά (4-13 μέτρα), κοίλα επιμελώς εξοπλισμένα με τη βοήθεια της βρύα και γρασίδι. Σε σπάνιες περιπτώσεις, το σπίτι των σκίουροι μπορεί να βρεθεί στα βράχια στις ρωγμές, δέντρα όπως τα τρωκτικά περισσότερο.

Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ένας αέρας που πετάει μέσα στο δάσος, εκτός ίσως λόγω χαμηλής φλυαρία ή χαρακτηριστικών απορριμμάτων. Ιδιαίτερα αγαπούν να "μιλούν" στη γλώσσα σκίουρος τους, αυτά τα ευκίνητα και εύθραυστα ζώα το βράδυ, στη συνέχεια τους φωνή τους ακούγεται σε όλο το δάσος. Σχεδόν όλη την ώρα που περνούν σε δέντρα, στο έδαφος αισθάνονται άβολα και ανασφαλείς. Η ζεστή εποχή των τρωκτικών της ουράς δαπανάται στα έργα, και κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα σχεδόν κάθεται καθισμένοι σε κοιλότητες, τροφοδοτώντας τα αποθέματα από τις "ντουλάπες".

Οι καλοί, ειρηνικοί αφράτοι εκπρόσωποι του βασιλείου των σκίουρων απρόθυμα πηγαίνουν σε συγκρούσεις. Αλλά αν αγγίξετε μια γυναίκα με πεταλούδες, θα τις υπερασπιστεί βίαια. Ένα ωραίο ζώο σε μια τέτοια κατάσταση μετατρέπεται σε ένα επιθετικό κακό ζώο.

Τι τρώνε οι σκίουροι που πετούν;

Τι κάνουν οι σκληροί εργάτες να προτιμούν να τρώνε; Υποχρεωτικό αντικείμενο στο μενού σκίουρου - βελόνες, σπόροι κωνοφόρων δέντρων και μπουμπούκια φυλλοβόλων δέντρων. Επιπλέον, ο ιπτάμενος σκίουρος στη διατροφή περιλαμβάνει μανιτάρια και μούρα. Αντί για γλυκά, τα ζώα τρώνε σημύδα και σκουλαρίκια από σάρκα. Φυσικά, τρώνε κάθε μέρα, αλλά δεν ξεχνάμε ότι είναι απαραίτητο να κάνεις προμήθειες, είναι ενσωματωμένο σε αυτά από τη γέννηση.

Μέχρι τώρα, μέχρι το τέλος του ιπτάμενου σκίουρου δεν έχει μελετηθεί, πολύ μυστικοπαθής και γρήγορο στο φυσικό του περιβάλλον. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να φτάσουν σε μια κοινή γνώμη για το αν αυτό το τρωκτικό τρώει αυγά πουλιών και ακόμη και τα ίδια τα κοτόπουλα. Η συζήτηση συνεχίζεται, απλά λένε ότι αυτό είναι αδύνατο.

Αναπαραγωγή

Μετά τα παιχνίδια ζευγαρώματος, ο σκίουρος που φέρει σκίουρο οδηγεί απογόνους σε ένα μήνα. Το έτος στη γούνινη μαμά γεννιέται από δύο έως τέσσερις σκίουρους. Τα μικρά παιδιά γεννιούνται εντελώς αβοήθητα, γυμνά και τυφλά, μόνο μετά από δύο εβδομάδες οι νέοι αρχίζουν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους. Μετά από ένα μήνα και μισό, οι πιο γενναίοι αφήνουν το κοίλωμα και προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα άλματα-πτήσεις. Σε δύο μήνες, οι νέοι γίνονται ανεξάρτητοι και, χωρίς τη βοήθεια των γονέων τους, βρίσκουν το δικό τους φαγητό.

Φυσικοί εχθροί πρωτεϊνών και μακροζωία στη φύση

Αυτά τα χαριτωμένα μικρά ζώα στο περιβάλλον τους αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους. Οι πετώντες σκίουροι, φυσικά, είναι πολύ ευκίνητοι, αλλά δεν καταφέρνουν πάντα να ξεφύγουν από την επιδίωξη. Έχουν πολλούς εχθρούς, τους πιο επικίνδυνες από αυτούς: λύγκα, νυφίτσα, marten, γεράκι. Αυτά είναι αρπακτικά που έχουν την ευκαιρία να φτάσουν στη φωλιά, ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά είναι εξοπλισμένα. Για το λόγο αυτό, η ζωή των σκίουρων στη φύση δεν είναι πολύ μεγάλη, μόνο για πέντε χρόνια.

Εμφάνιση

Ο ιπτάμενος σκίουρος σε όλη του την εμφάνιση μοιάζει με ένα μικρό σκίουρο, μικρού μεγέθους, αλλά με την παρουσία ανάμεσα στο εμπρόσθιο και το οπίσθιο πόδι μιας χαρακτηριστικής ευρείας πτυχής δέρματος, καλυμμένης με τα μαλλιά - ένα είδος «ιπτάμενης μεμβράνης». Μια τέτοια μεμβράνη λειτουργεί ως αλεξίπτωτο και χρησιμοποιείται ενεργά ως επιφάνεια στήριξης όταν τα τρωκτικά κάνουν άλματα. Μπροστά, μια τέτοια μεμβράνη υποστηρίζεται από ένα μακρύ και δρεπανοειδές οστό που προέρχεται από τον καρπό και είναι περίπου ίσο σε μήκος από το μέγεθος του αντιβραχίου. Η ουρά του ζώου είναι αρκετά μεγάλη, καλύπτεται με παχιά γούνα.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Η κύρια διαφορά από άλλα είδη πτήσης είναι ότι ο κοινός ιπτάμενος σκίουρος δεν έχει ιπτάμενη μεμβράνη που βρίσκεται μεταξύ της ουράς και των οπίσθιων ποδιών.

Το μέγεθος του ενήλικου κοινού ιπτάμενου σκίουρου είναι αρκετά μικρό. Το μέγιστο μήκος του σώματος κυμαίνεται από 12.0-22.8 cm με συνολικό μήκος ολόκληρου του τμήματος ουράς 11-13 cm Το μήκος του ποδιού ενός συνηθισμένου σκίουρου δεν υπερβαίνει τα 3.0-3.9 cm Το μέσο σωματικό βάρος ενός ενήλικου ατόμου μπορεί να φτάσει τα 160- 170 Ο ιπτάμενος σκίουρος έχει στρογγυλεμένο και θαμπό κεφάλι, καθώς και μεγάλα και διογκωμένα, μαύρα μάτια, λόγω του νυχτερινού ή του λυκόφωτου τρόπου ζωής. Τα αυτιά έχουν στρογγυλεμένο σχήμα, χωρίς την παρουσία βουρτσών. Όλα τα σκέλη του αντιπροσώπου της υποοικογένειας Letyaga είναι μάλλον σύντομα, αλλά οι πίσω άκρες είναι πάντα αισθητά μακρύτερες από τις μπροστινές. Νύχια σύντομα, με ισχυρή καμπυλότητα, πολύ αιχμηρά και ανθεκτικά.

Τα γούνινα καλύμματα που φέρουν σκίουροι είναι παχιά και μαλακά, έντονα μεταξωτά. Η γούνα ενός τέτοιου άγριου ζώου είναι πολύ μαλακότερη και πολύ παχύτερη από αυτή ενός κανονικού σκίουρου. Το επάνω μέρος του σώματος είναι χρωματισμένο σε ασημί-γκρι τόνοι, συχνά με την παρουσία μιας ώχρας ή ελαφρώς καφέ χρώματος. Ο πυθμένας του σώματος του ιπτάμενου σκίουρου είναι λευκός, με χαρακτηριστικό ανοιχτό κίτρινο άνθος. Υπάρχει ένα μαύρο χείλος γύρω από τα μάτια. Η ουρά είναι πολύ αφράτη, αισθητά πιο ελαφριά από το σώμα, με τα μαλλιά που έχουν μια ελαφριά «χτένα» σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Το χειμωνιάτικο παλτό είναι ιδιαίτερα πλούσιο, με διάφορες αποχρώσεις γκρίζου χρώματος. Πετώντας σκίουροι δύο φορές κατά τη διάρκεια του έτους.

Σκίουρος τρόπος ζωής

Ένα θηλαστικό τρωκτικό από την οικογένεια Squirrel είναι ενεργό όλο το χρόνο και οδηγεί σε νυχτερινό ή λυκόφρενο τρόπο ζωής. Η κατανάλωση θηλυκών απογόνων με νεαρά άτομα μπορεί επίσης να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μεγάλο μέρος του χρόνου που πετούν σκίουροι ξοδεύουν στην αναζήτηση τροφίμων. Ο κοινός σκίουρος που πετάει μέσα σε κοιλότητες των δένδρων, χρησιμοποιεί επίσης για το σκοπό αυτό ένθετες κοίλες δρυοκολάπτες ή παλιές φωλιές σκίουρου. Περιστασιακά, μια φωλιά σκίουρου που πετάει μπορεί να βρεθεί σε μια βραχώδη σχισμή ή κοντά στην ανθρώπινη κατοίκηση, συμπεριλαμβανομένων των birdhouses.

Φωλιές των στρογγυλών πτηνών λεοπαρδάλων, διπλωμένες με μαλακές λειχήνες και βρύα, καθώς και ξηρά χόρτα. Οι πτητικές σκίουροι συχνά φωλιάζουν σε ενήλικες φωλιές στη φωλιά, γεγονός που εξηγείται από την απόλυτη μη επιθετικότητα και πλήρη κοινωνικότητα τέτοιων άγριων ζώων. Το θηλαστικό δεν έχει ιδιαίτερες εδαφικές περιοχές, αλλά χαρακτηρίζεται από συνήθεις και αρκετά σταθερές οδούς διατροφής. Η γυναικεία σκίουρος που θηλάζει, αντίθετα, είναι πιο επιθετική και μπορεί να προστατεύσει τη φωλιά της από τους θηρευτές.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Η παρουσία ιπτάμενων σκίουρων μπορεί να υποδηλώνει ένα είδος "λακκούβας" με τη μορφή σωρών από περιττώματα, τα οποία μοιάζουν με αυγά μυρμηγκιών ενός μάλλον λαμπερού κίτρινου χρώματος.

Μαζί με τους κανονικούς σκίουρους, οι ιπτάμενοι σκίουροι περνούν σημαντικό μέρος της ζωής τους απευθείας στα δέντρα και πολύ σπάνια κατεβαίνουν στην επιφάνεια της γης.. Η μεμβράνη του δέρματος που βρίσκεται μεταξύ των πίσω και των μπροστινών ποδιών επιτρέπει στο ζώο να σχεδιάζει εύκολα από το ένα δέντρο στο άλλο, γρήγορα ξεπερνώντας απόσταση 50-60 μ. Για το άλμα, οι ιπτάμενοι σκίουροι ανεβαίνουν στην κορυφή του δέντρου. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το θηλαστικό απλώνει πολύ ευρέως τα εμπρόσθια άκρα του και τα οπίσθια αυτά το πιέζουν προς το ουραίο τμήμα, λόγω του οποίου σχηματίζεται μια "τριγωνική σιλουέτα" χαρακτηριστική του ιπτάμενου σκίουρου. Με την αλλαγή της τάσης της μεμβράνης, οι ιπτάμενοι σκίουροι εύκολα και καλά ελιγμού, αλλάζοντας την κατεύθυνση της πτήσης τους κατά 90 °. Το τμήμα ουράς, κατά κανόνα, χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την πέδηση.

Η προσγείωση στο στέλεχος του δέντρου που πετάει σκίουρος συχνότερα μεταφέρει ένα είδος εφαπτομένης, που προηγουμένως πήρε μια κατακόρυφη θέση και προσκολλημένο σε όλα τα πόδια. Μετά την προσγείωση, το ζώο μετακινείται αμέσως στην άλλη πλευρά του δέντρου, γεγονός που καθιστά εύκολη την αποφυγή πτηνών που αναζητούν θήραμα. Μεταξύ άλλων, τα αεροπλάνα που πετάνε επιδέξια και πολύ γρήγορα ανεβαίνουν κατά μήκος των κορμών και πηδούν από έναν κλάδο στον άλλο, καθιστώντας δύσκολο να παρατηρήσετε ένα τέτοιο τρωκτικό στο δάσος.

Το προστατευτικό συμβάλλει στον προστατευτικό χρωματισμό και τη γούνα, που βοηθάει τον ιπτάμενο σκίουρο να συγχωνευτεί με το δέντρο. Στο λυκόφως μπορείτε να ακούσετε τη φωνή ενός αεροπλάνου που μοιάζει με ένα χαμηλό και όχι πολύ δυνατό τσίμπημα. Με την έναρξη της ψυχρής περιόδου, η δραστηριότητα του θανάτου μειώνεται σημαντικά.

Διάρκεια ζωής

Τα απολιθωμένα υπολείμματα του κοινού σκίουρου που πετάει ή που πετούν σκίουρος είναι γνωστά από την εποχή του Μιoκαινού. Ο μέσος όρος διάρκειας ζωής ενός "μικρού skydiver" στην άγρια ​​φύση, κατά κανόνα, είναι περίπου τέσσερα έως έξι χρόνια. Με σωστή φροντίδα στην αιχμαλωσία, το θηλαστικό μπορεί να ζήσει πολύ περισσότερο, περίπου δέκα έως δώδεκα χρόνια.

Habitat

Οι πτητικές σκίουροι κατοικούν σε παλιές μικτές και φυλλοβόλες δασικές ζώνες αναμιγμένες με ασβέστη και επίσης αισθάνονται καλά στα δάση σημύδας ή πρασιές. Στην επικράτεια του ευρωπαϊκού τμήματος της χώρας μας, προτιμούν να κρατούν κατά μήκος βάλτους ή ποτάμια με φύτευση ελάτης στην ακτή. Οι πτητικοί κώνοι είναι σπάνιοι σε κωνοφόρα.

Στο έδαφος της Σιβηρίας, ένας συνηθισμένος σκίουρος που πετάει ή ένας σκίουρος που πετάει συχνά εγκατασταθεί σε υψηλής ανάπτυξης φυτά της αλυσιδίας και στις ζώνες δασικής στέπας της Δυτικής Σιβηρίας προτιμά τα κασέτα ή τις σημύδες. Στο βόρειο τμήμα του θηλαστικού προσκολλάται στην περιοχή της βλάστησης πλημμυρικής περιοχής. Μπορεί επίσης να βρεθεί ψηλά σε ορεινές περιοχές, αλλά μόνο μέσα στο ψηλό δάσος.

Διατροφή πρωτεΐνης

Η βάση της διατροφής των πτητικών πρωτεϊνών αντιπροσωπεύεται από τους μπουμπούκια των διαφόρων σκληρών ξύλων, καθώς και από τα άκρα των βλαστών, των νέων βελόνων και των σπόρων των κωνοφόρων φυτών, συμπεριλαμβανομένης της λάρυκας και του πεύκου. Το καλοκαίρι τα θηλαστικά τρώγονται από μούρα και μανιτάρια. Μερικές φορές λεπτός και νέος φλοιός ιτιάς ή ασβεστίου, σημύδας και σφενδάμνου γεμίζει με ιπτάμενα σκίουρια.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Το θηλαστικό δεν χειμετεύεται, αλλά στις πιο παγωμένες μέρες λυκίσκου αποκλειστικά μέσα στη φωλιά, τροφοδοτώντας τα αποθέματα εγχώριας τροφής.

Το κύριο φαγητό είναι τα "σκουλαρίκια" από ελάτη ή σημύδα, τα οποία αποθηκεύονται ως αποθέματα χειμώνα μέσα στο κοίλο. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ο κοινός σκίουρος μπορεί να φάει νεογέννητα νεογέννητα και αυγά πουλιών, αλλά η διατροφή ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τα βασικότερα χαρακτηριστικά του οικοτόπου.

Φυσικοί εχθροί

Πολύ χαριτωμένα και μικροσκοπικά ζώα στο φυσικό περιβάλλον τους απειλούνται από έναν πολύ μεγάλο αριθμό διαφόρων κινδύνων. Παρά το γεγονός ότι ο σκίουρος είναι, φυσικά, πολύ ευκίνητος, αλλά δεν είναι πάντοτε σε θέση να απομακρυνθεί από την αναζήτηση φυσικών εχθρών. Λυγμοί και νυφίτσες, καθώς και martens, κουνάβια, solongas, και τα αρπακτικά πουλιά, συμπεριλαμβανομένων των γερακιών και των κουκουβάγιων, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τον κοινό σκίουρο που πετάει ή που πετάει σκίουρος.

Κατάσταση πληθυσμού και ειδών

Ο συνολικός αριθμός των μικρών σκίουρων είναι πολύ μικρός, επομένως, το κυνήγι για έναν τόσο σπάνιο εκπρόσωπο της υποοικογένειας Letyaga και το είδος των ευρασιατικών ιπτάμενων σκίουρων είναι επί του παρόντος περιορισμένος. Η γούνα ενός τέτοιου θηλαστικού, όπως ένας συνηθισμένος σκίουρος που φέρει, ταξινομείται ως ανεπαρκώς πολύτιμη. Ακόμη και παρά την εξωτερική ελκυστικότητα και απαλότητα του καλύμματος της γούνας, διακρίνεται από έναν πολύ λεπτό και αρκετά εύθραυστο πυρήνα, ο οποίος μπορεί να εμποδίσει σε μεγάλο βαθμό την ενεργό χρήση του.

Στην αιχμαλωσία, οι ιπτάμενοι σκίουροι συνηθίζουν πολύ κακά, αφού ένα τέτοιο τρωκτικό θα πρέπει να παρέχει επαρκή χώρο για πτήσεις και άλματα.. Ωστόσο, η ενεργός αλίευση τους με στόχο την πώληση ως σπιτικά εξωτικά είναι πολύ δημοφιλής σε πολλές περιοχές. Τα κοινά είδη ιπτάμενων ψαριών είναι σήμερα σημαντικά μειωμένα σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας. Για το λόγο αυτό η ιπτάμενη πρωτεΐνη απαριθμήθηκε στο κόκκινο βιβλίο ορισμένων περιοχών, συμπεριλαμβανομένων των σελίδων του Κόκκινου Βιβλίου της Δημοκρατίας του Ταταρστάν.

Πτητική πρωτεΐνη

Οι πετώντας σκίουροι (Petauristinae) ανήκουν στην οικογένεια των σκίουρων, την υποοικογένεια των τρωκτικών. Στα δάση της Ρωσίας κατοικείται κανονικός σκίουρος που πετάει. Она принадлежит к роду Азиатские (Евразийские) летяги, объединяющих два вида – летяга обыкновенная и японская (малая) летяга.

Обыкновенную летягу называют «летучей белкой». Η ασυνήθιστη δομή του σώματος επιτρέπει στο ζώο όχι μόνο να πετάει από ένα δέντρο σε άλλο αλλά και να παράγει περίπλοκες ακροβατικές κινήσεις: σχεδιάζει, εκτελεί σύνθετους ελιγμούς και ακροβατικά στον αέρα, μερικές φορές προσγειώνεται στον ίδιο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση.

Σπιτικό σκίουρος που πετάει

Στο σπίτι, για να κρατήσουν τέτοια ζώα δύσκολα, χρειάζονται πολύ χώρο για να κάνουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα - άλμα και πετά. Παρόλα αυτά, πολλοί εξωτικοί εραστές έχουν τέτοια κατοικίδια ζώα. Είναι απλό να τους φροντίζετε, το κύριο πράγμα είναι να εξασφαλίσετε σωστή διατροφή.

Οι πετώντας σκίουροι είναι χαριτωμένα πλάσματα στην εμφάνιση, αλλά αν ο ιδιοκτήτης τα ενοχλεί πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί εύκολα να βλάψει το δάχτυλο. Όταν έρχεται το σούρουπο, γίνονται πιο φιλόξενοι και τρυφεροί, τίποτα δεν μπορεί να γίνει γι 'αυτό - τα νύχτα του θηρίου!

Πολύ συχνά ο αυστραλιανός σκίουρος που πετάει γίνεται κατοικίδιο ζώο, ονομάζεται επίσης πρωτεΐνη ζάχαρης. Αυτό το μικρό ζώο έχει λάβει ένα καλά ονομαστό ψευδώνυμο, καθώς λατρεύει τα γλυκά. Αν θέλετε να περιποιηθείτε τα χνουδωτά σας, αγοράστε τον ειδικά καραμέλες και γευστικούς καρπούς. Συχνά συμβαίνει ότι ένας σκίουρος αρχίζει να κλαίει το βράδυ, ακριβώς όπως ένα μικρό μωρό. Μπορείτε να χαλαρώσετε το crybaby με μια νόστιμη καραμέλα, μετά τη θεραπεία το ζώο θα ηρεμήσει αμέσως και θα σας επιστρέψει με την αγάπη του.

Η διατροφή των σπιτικών πρωτεϊνών θα πρέπει να περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μην ξεχάσετε να προσθέσετε γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι θρυμματισμένοι κέλυφος των αυγών ή η κιμωλία που προστίθενται στο φαγητό θα αναπληρώσουν το ασβέστιο στο σώμα. Εάν τροφοδοτείτε σωστά και φροντίσετε τα κατοικίδια ζώα σας, τότε στο σπίτι που πετούν σκίουρος μπορεί να ζήσει για περίπου 12-15 χρόνια.

Γενική περιγραφή

Ο ιπτάμενος σκίουρος είναι ένα μικρό ζώο με μήκος σώματος μέχρι 17 εκατοστά και μέσο βάρος 125 γραμμάρια. Η ουρά του είναι αρκετά μεγάλη σε σύγκριση με το σώμα και είναι 12 εκ. Μια δερματική πτυχή που βρίσκεται κατά μήκος του σώματος χρησιμεύει για το σχεδιασμό και το άλμα. Καλυμμένο με λεπτό μαλλί, συνδέει τα εμπρός και πίσω άκρα και ισιώνει όταν ο σκίουρος πηδάει. Αυτή η μεμβράνη χρησιμοποιείται ως απλοποιημένη έκδοση του αλεξίπτωτου. Το μήκος των πτητικών σκίουρων μπορεί να είναι 50 μέτρα κατά μήκος μιας παραβολικής καμπύλης.

Από τον καρπό που φέρουν σκίουρους αφήνει ένα μικρό ημισεληνοειδές οστό που υποστηρίζει αυτή την πτυχή. Η επιφάνεια της ουράς είναι καλυμμένη με παχιά γούνα. Το κεφάλι του ιπτάμενου σκίουρου είναι πιο στρογγυλεμένο από το κεφάλι ενός συνηθισμένου σκίουρου και τα αυτιά δεν έχουν πινέλα. Τα λαμπερά μαύρα μάτια περιβάλλονται από σκούρα γούνα. Υπάρχουν 22 δόντια.

Το μεγάλο μέγεθος και η προεξοχή των ματιών καθιστούν δυνατή την πτήση του νυχτερινού κέντρου. Το μαλακό λεπτό παλτό γίνεται παχύ και πυκνό για το χειμώνα. Το χρώμα του δέρματος στην πλάτη είναι ασημένιο, και στην κοιλιά - γκρι με κίτρινη απόχρωση. Η γκρι ουρά έχει ένα μαύρο περίγραμμα. Το κύριο χρώμα του είναι ελαφρύτερο από το χρώμα του υπόλοιπου σώματος. Η ουρά έχει ελαφριά χτενίσματα από μαλλί στην πλευρά του κέντρου.

Με την αλλαγή της σεζόν, το χρώμα της γούνας του πρωταθλήματος αλλάζει και γίνεται πιο φωτεινό το χειμώνα. Δύο φορές το χρόνο, ζώα molt. Το φθινόπωρο ξεθωριάζει από το κεφάλι και σταματά στην άκρη της ουράς. Το ανοιξιάτικο molt προχωράει ακριβώς το αντίθετο, ξεκινώντας από την ουρά και τελειώνοντας στο στέμμα.

Τα επιμήκη οστά των άκρων, ειδικά τα πόδια και οι βραχίονες, είναι απαραίτητα για τη μετακίνηση μεταξύ δέντρων. Τα πόδια του είναι αρκετά αναπτυγμένα και πολύ ανθεκτικά, και τα πίσω είναι αισθητά μακρύτερα από τα μπροστινά. Υπάρχουν 4 δάχτυλα στα εμπρός άκρα, 5 δάχτυλα στα οπίσθια άκρα. Στο κάθισμα, το ζώο ρίχνει την ουρά του στην πλάτη του.

Εδαφική κατανομή

Από το εσωτερικό, μια τέτοια φωλιά έχει σφαιρικό σχήμα το χειμώνα, και το καλοκαίρι το στρώμα απορριμάτων μειώνεται σημαντικά. Έξω από το κοίλωμα είναι λιπαρό και λειασμένο με αποκόμματα από μαλλί. Στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας, ο ιπτάμενος σκίουρος προσπαθεί να εγκατασταθεί κοντά στο βάλτο όπου μεγαλώνει η σπήλαιο. Επίσης, το ζώο προτιμά τις λίμνες και τα ποτάμια, όπου υπάρχουν παλιά κοίλα δέντρα.

Η κύρια κατοχή των ιπτάμενων σκίουρων είναι η αναζήτηση τροφίμων. Το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού αποτελείται από διάφορα φυτά και μπουμπούκια δέντρων. Σκουλαρίκια από σημύδα και σέλινο - μια αγαπημένη λιχουδιά αυτού του ζώου. Κάνει ακόμη και αποθέματα για το χειμώνα, κρύβοντας σκουλαρίκια μέσα στη φωλιά της. Το καλοκαίρι, μανιτάρια και μούρα, καθώς και νέοι βλαστοί, εισέρχονται στο φαγητό.

Υπάρχει μια υπόθεση ότι οι ιπτάμενοι σκίουροι είναι σε θέση να τρώνε νεοσσούς και αυγά μικρών ειδών πουλιών. Αλλά ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει τη διατροφή του ζώου είναι ο χώρος διανομής. Στο βόρειο και δυτικό τμήμα της Ρωσίας, ο ιπτάμενος σκίουρος ικανοποιείται το χειμώνα μόνο με τους αποθηκευμένους μπουμπούκια της κανθάριας.

Κοινωνικά χαρακτηριστικά και αναπαραγωγή

Οι πτητικές σκίουροι, κατά κανόνα, ζουν σε φωλιές μαζί. Δεν αλλάζουν το ζευγάρι τους καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους και, κατά κανόνα, δεν εισέρχονται σε συγκρούσεις. Οι πετώντας σκίουροι δεν δείχνουν επιθετικότητα ο ένας προς τον άλλο, αλλά ένα θηλυκό που θηλάζει μπορεί να παρουσιάσει χαρακτήρα, προστατεύοντας τους νέους.

Η αναπαραγωγή των πτήσεων έχει μελετηθεί ελάχιστα. Κατά τη διάρκεια του έτους, το θηλυκό έχει μόνο έναν τοκετό, και ο αριθμός των στρωμνών είναι 2-4 cubs. Η διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι 4-5 εβδομάδες. Το πρώτο παιδί γεννιέται τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Ο χρόνος για το δεύτερο είναι το τέλος Ιουνίου-Ιουλίου. Η φροντίδα των μικρών παιδιών παρέχεται αποκλειστικά από θηλυκά ζώα, τα διδάσκει επίσης σε διαδρομές σε προσιτές πηγές τροφίμων.

Οι ιπτάμενοι σκίουροι που έχουν μόλις γεννηθεί έχουν μέγεθος μέχρι 5 cm και βάρος μέχρι 7 g. Το μήκος ουράς των νεογέννητων δεν υπερβαίνει τα 1,4 cm.

Τις πρώτες μέρες της ζωής τους, οι νέοι είναι τυφλοί και γυμνοί, κερδίζουν θέαμα τη 15η μέρα. Young για πρώτη φορά έξω από τη φωλιά μετά από ένα μήνα και ένα μισό μετά τη γέννηση. 2-3 ημέρες μετά από αυτό το γεγονός, οι νεαροί σκίουροι που πετούν, κάνουν τα πρώτα τους άλματα, και την 50ή ημέρα - τον πρώτο προγραμματισμό. Από αυτό το σημείο, γίνονται εντελώς ανεξάρτητες και αρχίζουν να ζουν ξεχωριστά από τους γονείς τους.

Όμως, αν ο χρόνος της ανάπτυξης έπρεπε να είναι κατά την περίοδο που έρχονται οι παγετοί, οι νεαροί απόγονοι θα παραμείνουν με τους γονείς τους το χειμώνα, συχνά παραμένοντας όλη τη νύχτα στο ίδιο κοίλο.

Η μακροζωία της αιχμαλωσίας σε αιχμαλωσία μπορεί να φτάσει τα 13 χρόνια και σε ζώα με φυσικά οικοσυστήματα ζουν σπάνια περισσότερο από 5 χρόνια. Οι κύριοι εχθροί τους είναι μεγάλα πτηνά. Επίσης πετούν σκίουροι μακριά από martens και sables.

Ανταγωνιστικότητα ανθρώπων


Παρά την ομορφιά των δερμάτων τους, οι ιπτάμενοι σκίουροι δεν χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία γούνας, καθώς το προϊόν από αυτό σύντομα θα χάσει τη δύναμή του και θα ξεφλουδιστεί. Δεν μπορείτε να κρατήσετε σπίτια που πετούν στο σπίτι, επειδή πρέπει να κάνουν άλματα, και ο περιορισμένος χώρος στέγασης δεν του επιτρέπει να οδηγήσει μια κανονική ζωή, επειδή το ζώο σύντομα πεθαίνει.

Αλλά τίποτα δεν εμποδίζει την αναπαραγωγή τους σε ζωολογικούς κήπους. Αυτό απαιτεί ευρύχωρα φρεάτια. Προκειμένου να διατηρηθεί η αναπαραγωγική δραστηριότητα, απαιτείται εποχική επιμήκυνση των θερμοκρασιών. Ως εκ τούτου, ο απόγονος αναμένεται μόνο από τα ζώα που περιέχονται σε οδικούς περιβόλους.

Συνήθως που φέρουν σκίουροι δεν δείχνουν επιθετικότητα προς ένα άτομο και τείνουν να παραμένουν απαρατήρητοι από αυτόν. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα θηλυκά επιτέθηκαν σε άτομα που διαταράσσουν τους απογόνους.

Μερικές φορές οι σκίουροι που πετούν κοντά στην ανθρώπινη κατοίκηση. Το χειμώνα, έρχονται να τρέφονται με σιτηρά.

Ενδιαφέροντα γεγονότα

  1. Όταν ένας σκίουρος βρει ένα καρύδι, το σπάει για να φτάσει στον πυρήνα. Ο ιπτάμενος σκίουρος τρυπά μια τρύπα στο κέλυφος για το σκοπό αυτό.
  2. Κατά τον σχεδιασμό του σώματος του ζώου σχηματίζεται μια τραπεζοειδής σιλουέτα. Τα πίσω και τα πίσω άκρα πιέζονται μεταξύ τους, τα μπροστινά πόδια είναι ευρέως διαχωρισμένα. Η αλλαγή της τάσης των μεμβρανών επιτρέπει στο φυλλάδιο να εκτελεί χειριστήρια πιλότου και να περιστρέφει το σώμα κατά 90 μοίρες. Φρενάρετε τα ζώα με τη βοήθεια μιας ουράς. Για την προσγείωση, ο ιπτάμενος σκίουρος προσγειώνεται στον κορμό του δέντρου με τα τέσσερα άκρα και κινείται προς την αντίθετη πλευρά του. Χάρη σε αυτή τη δράση, θα προστατεύεται από τα μεγάλα αρπακτικά πουλιά.
  3. Τα ίχνη των φυλλαδίων είναι σχεδόν αδύνατο να αποσυναρμολογηθούν στο έδαφος, καθώς οι σκίουροι σπάνια πέφτουν πολύ σπάνια. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα ίχνη που απομένουν δεν διαφέρουν πολύ από τον σκίουρο. Ακόμη και ένας ειδικός δεν βλέπει πάντα τη διαφορά.
  4. Πριν από το άλμα, ο ιπτάμενος σκίουρος κυλάει σε ένα μικρό κομμάτι και στη συνέχεια, με τα άκρα του στηριζόμενο σε ένα δέντρο, ισιώνει απότομα το σώμα του και κατευθύνει τα πόδια του προς τα εμπρός. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η περιοχή του σώματος διπλασιάζεται λόγω της ισιώματος δίπλωσης του δέρματος.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org