Πουλιά

Τι είναι διαφορετικό από τη κουκουβάγια

Pin
Send
Share
Send
Send


Η κουκουβάγια και η κουκουβάγια ανήκουν στη σειρά κουκουβάγιες (Latin Strigiformes), την οικογένεια κουκουβάγια (στην οικογένεια υπάρχουν περισσότερα από 200 είδη).

Αυτά τα πουλιά έχουν κάποιες ομοιότητες, για παράδειγμα, και τα δύο πουλιά οδηγούν έναν τρόπο ζωής.

Ο κόσμος είναι μαύρος και άσπρος γι 'αυτούς, τα μάτια τους είναι σταθερά όλη τη ζωή τους, και τα κεφάλια τους στρέφονται περισσότερο από 180 βαθμούς. Ωστόσο, αν και ανήκουν στην ίδια σειρά, αυτά τα πουλιά έχουν διαφορές.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κουκουβάγιας και κουκουβάγιας;

Η κουκουβάγια διαφέρει από την κουκουβάγια σε μεγάλο μέγεθος σώματος. Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι η κουκουβάγια είναι το μεγαλύτερο πουλί κουκουβάγιας. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα, το μαζικό ψάρι είναι κατώτερο κατά μήκος της κουκουβάγιας κουκουβάγιας από την ίδια κουκουβάγια.

Το μήκος της κουκουβάγιας είναι περίπου 60-75 εκατοστά, το άνοιγμα των πτερυγίων είναι 160-190 εκ., Το βάρος του αρσενικού είναι περίπου 2,5 κιλά, το θηλυκό - 3,0 κιλά.
Το μήκος του σώματος του γενειοφόρου τραγουδιού είναι 60-85 εκ., Το άνοιγμα των πτερυγίων είναι 140-150 εκ., Το βάρος του αρσενικού είναι περίπου 1,3 κιλά, και το θηλυκό είναι 1,4 κιλά.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός κουκουβάγου είναι τα «αυτιά φτερών» (μερικές φορές παρόμοια με τα παχιά φρύδια), τα οποία είναι πραγματικά επίμηκες φτερά του κεφαλιού. Η λειτουργία τους είναι να βοηθήσουν να συγχωνευθούν με το περιβάλλον κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Στο πάνω μέρος της πλάτης και στο κεφάλι της κουκουβάγιας υπάρχουν μαύρες διαμήκεις λωρίδες. Το χρώμα του εξαρτάται από το εύρος. Στην Ευρώπη και την Κίνα είναι καφετί-μαύρο, στη Σιβηρία και την Κεντρική Ασία - κρέμα και γκρίζα. Μπορεί να υπάρχουν τόνοι τζίντζερ και ώχρας στον χρωματισμό, γεγονός που καθιστά αυτό το πουλί δυσδιάκριτο κατά τη διάρκεια ενός νυχτερινού κυνηγιού.

Το χρώμα του σώματος της κουκουβάγας είναι πολύ πιο απλό, είναι πιο συμπαγές, συνήθως γκρι.

Το χρώμα των ματιών ενός κουκουβάγου μπορεί να ποικίλει από ανοιχτό κίτρινο έως έντονο πορτοκαλί. Τα μάτια των κουκουβάγιων μπορεί να είναι ανοιχτό κίτρινο, κόκκινο, σκούρο καφέ.

Διατροφή και τρόπος ζωής

Η κουκουβάγια είναι ικανή να κυνηγάει μέρα και νύχτα, ενώ οι κουκουβάγιες στερούνται καλής «όρασης ημέρας».

Και οι δύο, όπως ειπώθηκε, είναι αρπακτικά, ωστόσο, τα κυνηγούν κουκουβάγια για μεγαλύτερα, αντίθετα από κουκουβάγιες, λεία. Ακόμα και ένας φασιανός, ένας κοράκι και ένας γεράκιος μπορεί να γίνει θύμα του.

Τις περισσότερες φορές τροφοδοτείται με τρωκτικά, λαγοί, σκαντζόχοιροι, ωστόσο μπορεί εύκολα να μεταβεί σε σαύρες, χελώνες, φίδια, αμφίβια και ψάρια.

Οι κουκουβάγιες τρέφονται κυρίως με μικρά τρωκτικά, έντομα και ψάρια.

Οι πετούντες κουκουβάγιες σχεδόν σιωπηλοί, ενώ όταν πλέουν κάποια είδη κουκουβάγιας (για παράδειγμα ψάρια) ακούγονται ήχοι, που μοιάζουν με σφυρίχτρα.

Η διαφορά στο φτερό των πτερυγίων.

Στις κουκουβάγιες στις άκρες των πτερυγίων διεύθυνσης και πτήσης υπάρχει μια ελαφρά μαλακή γενεά. Η ίδια η πτέρυγα στρογγυλεύεται στην κορυφή και μια ειδική κάμψη του ανεμιστήρα των πτερυγίων καταστέλλει τον ήχο της τριβής ενάντια σε άλλα φτερά. Οι εγκοπές των ακροδεκτών στην άκρη των εξωτερικών ατμών συνδέονται μόνο μερικώς. Όλα αυτά συμβάλλουν στην αθόρυβη πτήση του.

Παιχνίδια ζευγαρώματος

Όταν είναι έτοιμοι για αναπαραγωγή, αρχίζει μια περίοδος tokanie. Δεδομένου ότι οι κουκουβάγιες είναι κυρίως νυχτερινά πουλιά, δεν είναι τυπικό για αυτούς, αντίθετα με τα πουλιά ημέρας, να αλλάξουν το χρώμα τους για το χρόνο του φλερτ. Οι κουκουβάγιες βασίζονται στην αντίληψη των οργάνων του ήχου. Οι άνδρες πετούν από τόπο σε τόπο ή κάθονται σε ένα δέντρο, ζητώντας μια τρύπημα από ένα θηλυκό.

Τα παιχνίδια γάμου και αυτά και άλλοι, κατά κανόνα, δεν έχουν σοβαρές διαφορές και εκτός από το τραγούδι, μπορεί να περιλαμβάνουν τόξα του άνδρα και της γυναίκας μεταξύ τους, αγγίζοντας τα ράμφη τους, τη σίτιση.

Αναπαραγωγή

Οι κουκουβάγιες και οι κουκουβάγιες, λόγω της τακτοποιημένης ζωής τους, ζουν σε ζεύγη. Ένα μορφωμένο ζευγάρι διατηρείται, κατά κανόνα, για πολλά χρόνια ή για μια ζωή.

Στην αναπαραγωγή αυτών των πτηνών δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές. Κυρίως κουκουβάγιες γεννούν αυγά μια φορά το χρόνο, την άνοιξη. Κατά τη φθινοπωρινή φωλιά, που παρατηρείται σπάνια, οι νεοσσοί πεθαίνουν συνήθως.

Τα αυγά τοποθετούνται έτσι ώστε κατά τη στιγμή της εκκόλαψης οι νεοσσοί να έχουν περίοδο μέγιστης διαθεσιμότητας ζωοτροφών.

Στα χρόνια της πείνας, τόσο τα πουλιά όσο και άλλα πουλιά δεν μπορούν να βάλουν ωάρια, ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι μείωσης του αριθμού των αυγών στον συμπλέκτη. Τα πεινασμένα θηλυκά, τα οποία τροφοδοτούνται συνήθως από ένα αρσενικό, μπορούν να πετάξουν μακριά για να κυνηγήσουν. Τα αυγά στον συμπλέκτη ψύχονται και το έμβρυο πεθαίνει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε πολύ εξειδικευμένες κουκουβάγιες, για παράδειγμα, κουκουβάγια, σπάνια υπάρχουν περισσότερα από δύο αυγά σε συμπλέκτη, ενώ ο συνηθισμένος αριθμός αυγών σε έναν συμπλέκτη κουκουβάγιας είναι 3-4.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κουκουβάγια είναι πιο δύσκολο να αποκτήσει τροφή για να τροφοδοτήσει τη γκόμενα, ειδικά το χειμώνα, όταν τα υδάτινα σώματα καταψύχονται. Η κουκουβάγια έχει ένα ευρύτερο σιτηρέσιο · επομένως, είναι ευκολότερο γι 'αυτόν να τροφοδοτήσει τους απογόνους.

Η εμφάνιση κουκουβάγιων και κουκουβάγιας

Η κύρια διαφορά μεταξύ κουκουβάγιων και κουκουβάγιων έγκειται στην εμφάνιση αυτών των πουλιών. Η κουκουβάγια είναι πολύ μεγαλύτερη από τις συνηθισμένες κουκουβάγιες, το μήκος σώματος κάποιων από αυτά φτάνει τα 70 cm και το βάρος είναι 4 κιλά. Το βάρος της κουκουβάγιας σπανίως υπερβαίνει τα 2 κιλά.

Η πιο αισθητή εξωτερική διαφορά μεταξύ κουκουβάγιων και κουκουβάγιων είναι η παρουσία "αυτιών". Οι κουκουβάγιες έχουν φτερά στα κεφάλια τους, και όταν εμφανιστεί η σιλουέτα μιας κουκουβάγιας, τα φτερά που κολλάνε προς τα πάνω μοιάζουν με τα αυτιά είναι αμέσως ορατά στο κεφάλι. "Αυτιά" στο κεφάλι ενός αετού κουκουβάγια παίζουν ρόλο όχι μόνο στολίδια. Χάρη σε αυτά, το πουλί είναι σε θέση να πιάσει ήχους αρκετές φορές καλύτερα από κουκουβάγιες.

Η τρίτη εξωτερική διαφορά μεταξύ της κουκουβάγιας και της κουκουβάγιας είναι το χρώμα του φτερού. Τα φτερά κουκουβάγια είναι, κατά κανόνα, σχεδόν μονότονα. Μόνο σε μερικά σημεία το χρώμα μπορεί να σκουρύνει ή να είναι ελαφρύτερο. Υπάρχουν κάποια είδη κουκουβάγιων που έχουν ένα απολύτως χιονισμένο χρώμα. Ο δίσκος του προσώπου μπορεί να μην διαφέρει στο χρώμα από το σώμα της κουκουβάγιας, μερικά άτομα έχουν μάσκες με τη μορφή μαύρων ματιών και σκούρων γένια.

Το φτέρωμα στο κεφάλι ενός κουκουβάγου διακρίνεται από μια ιδιαίτερη φωτεινότητα. Αυτό το πουλί δεν έχει δίσκο πρόσωπο. Λευκά ή γκρι στίγματα με τη μορφή τόξου βρίσκονται πάνω από τα μάτια, κάτω από το ράμφος - ένα μαύρο σημείο, το λεγόμενο γενειάδα. Υπάρχει ένα ευρύ μαύρο περίγραμμα γύρω από τα μάτια, και στις δύο πλευρές του ράμφους υπάρχουν τοξοειδείς λευκές ή ανοιχτοκονίες κηλίδες. Τα μαύρα φτερά πάνω από τα μάτια αλλάζουν ομαλά στο σχήμα των "αυτιών".
Επιπλέον, το φτέρωμα του σώματος ενός κουκουβάγου δεν είναι ποτέ μονοφωνικό. Το κοκκινωπό-κίτρινο χρώμα συνδυάζεται με σκούρες λωρίδες που βρίσκονται στο πίσω μέρος και στο κεφάλι. Η κουρασμένη κουκουβάγια μοιάζει πολύ με τη κουκουβάγια λόγω της παρουσίας "αυτιών" στο κεφάλι. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον μεγάλο συγγενή του, το πουλί δεν είναι μεγάλο, και το χρώμα του σώματός του είναι ως επί το πλείστον μονοφωνικό.

Τρόπος ζωής και διατροφή

Οι διαφορές από κουκουβάγια από κουκουβάγια παρατηρούνται όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στον τρόπο ζωής. Οι κουκουβάγιες κυνήγι αποκλειστικά τη νύχτα. Η κουκουβάγια μπορεί να είναι ξύπνια όχι μόνο τη νύχτα, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η κουκουβάγια τροφοδοτείται κυρίως από μικρά τρωκτικά. Η κουκουβάγια, χάρη στο εντυπωσιακό μέγεθος του σώματος, είναι σε θέση να πιάσει όχι μόνο τα ποντίκια, αλλά και τα μεγαλύτερα ζώα. Οι λαγοί, οι νέοι ορισμένων ζώων, τα πτηνά που είναι κατώτερα από τη κουκουβάγια στο μέγεθος του σώματος συχνά πέφτουν στη διατροφή αυτού του πουλιού. Η κουκουβάγια κυνηγά ακόμα και τα μικρά ελάφια.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η κουκουβάγια κάνει πολλούς ήχους, μερικοί από τους οποίους μοιάζουν με σφυρίγματα. Οι πετούντες κουκουβάγιες δεν ακούγονται, το κάνει σιωπηλό. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει λόγω της διαφοράς στο φτερά των πτερυγίων. Στις κουκουβάγιες, τα άκρα των φτερών στρογγυλεύονται, ενώ στις κουκουβάγιες μοιάζουν περισσότερο με μια μυτερή μορφή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κουκουβάγια φεύγει κατά τη διάρκεια της πτήσης και η κουκουβάγια διασχίζει τον αέρα, ενώ εκπέμπει χαρακτηριστικούς ήχους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κουκουβάγια είναι ένα μάλλον σπάνιο πουλί, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο να δει κανείς στο φυσικό του περιβάλλον. Η κουκουβάγια παρατίθεται στο κόκκινο βιβλίο και αναγνωρίζεται ως απειλούμενο είδος. Υπάρχουν πολλά είδη κουκουβάγιων, που ζουν σχεδόν σε οποιαδήποτε περιοχή.

Κουκουβάγια: περιγραφή των εξωτερικών χαρακτηριστικών

Το πιο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό που χαρακτηρίζει μια κουκουβάγια είναι το μεγάλο ρύγχος και το κεφάλι με μεγάλα στρογγυλά μάτια. Κουκουβάγια κυρτό, κοντό, με ρουθούνια που βρίσκεται στην ίδια βάση.

Το φτέρωμα της κουκουβάγας είναι παχύ και μαλακό, τα πτερύγια είναι στρογγυλεμένα, μεγάλα, η ουρά είναι ορθογώνια. Επιπλέον, τα φτερά των πουλιών που κυνηγούν στο δάσος είναι μικρά, και εκείνοι που προτιμούν μια πιο ανοιχτή περιοχή (και πιο συχνά πετούν) είναι μακρά. Αλλά είναι ακόμα μεγάλα σε σύγκριση με το σωματικό βάρος, το οποίο επιτρέπει στα πουλιά να πετάξουν, να σχεδιάσουν εύκολα, σιωπηλά και χωρίς πολύ κόπο.

Συνήθως οι κουκουβάγιες έχουν "προστατευτικό" χρωματισμό φτερού, που τους επιτρέπει να αναμειγνύονται με αποχρώσεις του περιβάλλοντος και να παραμένουν απαρατήρητοι κατά την περίοδο ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φτερά από κουκουβάγιες που ζουν σε δάση, συνήθως καφέ αποχρώσεις. Και οι κουκουβάγιες που ζουν σε ερήμους διακρίνονται από τον ελαφρύτερο (κοκκινωπό) χρωματισμό τους.

Τα θηλυκά διαφέρουν από τα αρσενικά σε μεγαλύτερα μεγέθη, αλλά τα φτερά τους είναι σχεδόν τα ίδια. Μόνο στην πολική κουκουβάγια τα αρσενικά έχουν χιονόνερο φτέρωμα, και τα θηλυκά έχουν φτερά με αισθητή καφετιά ποικιλία.

Αυτό που διαφέρει από την κουκουβάγια, θεωρήστε λίγο χαμηλότερη.

Κουκουβάγιες της οικογένειας κουκουβάγιας

Οι κουκουβάγιες είναι σχετικά μικρές κουκουβάγιες μεγαλύτερης κλίμακας. Τα αυτιά φτερών απουσιάζουν. Το πουλί έχει σαφώς καθορισμένο μαύρο μπροστινό δίσκο με λευκό περίγραμμα.

Μια σύντομη ουρά δίνει μια οπτική παραπλανητική ιδέα των φτερών - φαίνονται μακρύτερες από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Τα πόδια είναι διαφορετικά φτερωτά σε διάφορες μορφές κουκουβάγιων: στο νότο - τα δάχτυλά τους είναι καλυμμένα με τρίχες, στο βόρειο τμήμα - το φτέρωμα υπάρχει μέχρι τα νύχια.

Κάτω από το ράμφος, έχουν ένα μαύρο σημείο που μοιάζει με μια γενειάδα, πλαισιωμένη με λευκές επιμήκεις κηλίδες. Οι κύλινδροι μεταξύ των ματιών είναι ανοικτό γκρι, με τη μορφή φρυδιών (με σχήμα ημισελήνου), που βρίσκονται από το ράμφος προς το εσωτερικό του δίσκου του προσώπου. Οι μαθητές είναι μαύροι, η ίριδα των ματιών είναι κίτρινη. Τα μάτια είναι μικρά, το ράμφος είναι κίτρινο.

Περιστασιακά (ανατολικοί πληθυσμοί) μεταξύ αυτών, υπάρχουν εντελώς μαύρα πουλιά, στα οποία τα λαμπερά κίτρινα μάτια διακρίνονται σαφώς στο δίσκο του προσώπου.

Τα θηλυκά και εδώ είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά και δεν διακρίνονται στον χρωματισμό.

Η κουκουβάγια διαφέρει από την κουκουβάγια σε ένα φωτεινότερο και πιο κορεσμένο γκρίζο χρώμα, ένα φωτεινό, καλά καθορισμένο δίσκο προσώπου με πολλούς ομόκεντρους κύκλους, με «γενειάδα», χωρίς «αυτιά», μεσαίου μεγέθους κίτρινα μάτια και πιο σκούρο χρώμα.

Όμορφη κουκουβάγια πουλιών. Πώς η κουκουβάγια διαφέρει από την εμφάνιση της κουκουβάγιας;

Η κουκουβάγια είναι ένα ασυνήθιστα ελκυστικό πουλί. Πρόκειται για μια μεγαλύτερη κουκουβάγια, με πτέρυγα του οποίου το μήκος φτάνει από 150 έως 170 εκατοστά και το μήκος κάθε πτέρυγας είναι μέχρι 50 εκατοστά. Το βάρος του είναι περίπου 2 κιλά.

Τα πουλιά ενηλίκων έχουν σκουριασμένο κίτρινο χρώμα, πυκνά στίγματα με καφετί μαύρες αποχρώσεις.

Τα μάτια της είναι κοκκινωπά-κίτρινα, το ράμφος είναι σκοτεινό, θα μπορούσε κανείς να πει μαύρο. Στις πλευρές του κεφαλιού του υπάρχουν τούφες των φτερών που σχηματίζουν κάτι σαν αυτιά (δεν έχουν σχέση με πραγματικά αυτιά). Τόσο τα θηλυκά όσο και τα αρσενικά έχουν το ίδιο χρώμα.

Τι είναι διαφορετικό από κουκουβάγια: φωτογραφία

Η κοινή κουκουβάγια είναι ένα είδος αρπακτικών πτηνών από τη σειρά κουκουβάγιων. Η κουκουβάγια και η κουκουβάγια είναι διαφορετικά είδη.

Κάθε πουλί της σειράς κουκουβάγιων έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Και ποια είναι η διαφορά μεταξύ κουκουβάγιας και κουκουβάγιας; Πρώτον, οι κουκουβάγιες είναι πιο πολυάριθμες από τις κουκουβάγιες.

1. Η κουκουβάγια είναι πολύ μικρότερη από την κουκουβάγια και δεν έχει αυτιά φτερού όπως το πρώτο (εκτός από το είδος της κουκουβάγιας).

2. Οι περισσότεροι κουκουβάγιες έχουν στο εμπρόσθιο μέρος του κεφαλιού ένα πλαίσιο με ένα νεύρο κοντών, σκληρών φτερών που λείπει η κουκουβάγια.

3. Οι κουκουβάγιες πετούν πολύ ήσυχα και σχεδιάζουν εύκολα, και τα φτερά της κουκουβάγιας παράγουν ηχητικά σφυρίγματα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

4. Μια κυνηγεία κουκουβάγιας, κατά κανόνα, για τα μικρότερα ζώα, και ένας μεγάλος λαγός ή ακόμα και ένα νεαρό ζαρκάδι μπορεί να είναι το θήραμα μιας κουκουβάγιας.

Ενδιαιτήματα

Η κουκουβάγια είναι το πιο συνηθισμένο είδος κουκουβάγιων.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κουκουβάγιας και κουκουβάγιας όσον αφορά τον οικότοπο;

Η κουκουβάγια είναι ένα πουλί, ικανό να προσαρμοστεί στις πιο ποικίλες και απρόβλεπτες συνθήκες ύπαρξης. Μπορεί να βρεθεί στην περιοχή Ussuri σε πυκνά δάση και σε πολικά δάση στο Mezen και στο Altai στη βόρεια taiga, στις ουκρανικές στέπες και στις ερήμους της Μογγολίας.

Μπορεί επίσης να ζήσει στα βουνά Tien Shan, στα ανατολικά Pamirs και στο Θιβέτ (ακόμη και σε υψόμετρο μέχρι 4.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας). Η κουκουβάγια επιβιώνει απόλυτα οπουδήποτε και ανέχεται όλες τις καιρικές συνθήκες.

Οι κουκουβάγιες ζουν επίσης σε εδάφη σχεδόν όλου του κόσμου, από τον ίδιο τον ισημερινό έως τα σκληρά κρύα βόρεια εδάφη. Μπορείτε να τα βρείτε παντού: στις όχθες των θαλασσών, στα βουνά, στις έρημες, στις στέπες. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του είδους πτηνών ζει σε δάση (και σε δασικές εκτάσεις).

Πολλοί από αυτούς (για παράδειγμα, μια κουκουβάγια) προτιμούν μεγαλύτερους ανοιχτούς χώρους. Και μερικές από τις κουκουβάγιες, σε αντίθεση με τις κουκουβάγιες, καταθέτουν πρόθυμα στους οικισμούς κάτω από τις στέγες και στις σοφίτες των σπιτιών. Μπορείτε να τα δείτε στις περιοχές πάρκων των πόλεων. Αυτή είναι μια άλλη από τις στιγμές, η διαφορά μεταξύ κουκουβάγιας και κουκουβάγιας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί για τις κουκουβάγιες που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μερικές φορές ως αρπακτικά, αλλά υπάρχει ένα αρνητικό σε αυτό - αυτό το πουλί είναι δύσκολο να μάθει. Eagle κουκουβάγια κυνηγός - αυτό είναι μια μεγάλη σπανιότητα. Επιπλέον, συχνά υπάρχουν εξαιρετικά επικίνδυνες επιθέσεις από πτηνά στους ιδιοκτήτες τους, αν διατηρούνται και εκτρέφονται ακατάλληλα.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org