Ζώα

Badgers: όπου ζουν και τι τρώνε στην άγρια ​​φύση

Pin
Send
Share
Send
Send


Ένα από τα πιο συνηθισμένα ζώα στη χώρα μας είναι ο ευρωπαϊκός ασβός. Αυτό το μικρό ζώο οδηγεί έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο ζωής, αρκετά ανεπιτήδευτο και παμφάγο. Είναι απολύτως ασφαλές και όχι επιθετικό, αλλά τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός του έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτό οφείλεται στην καταστροφή των ασβεστωδών λόγω γούνας ή υγιούς λίπους. Αυτά τα ζώα πρέπει να μελετήσουν, να προστατεύσουν και να λάβουν μέτρα για να αυξήσουν τον αριθμό τους. Εξάλλου, ο ευρωπαϊκός ασβός φέρνει ανεκτίμητα οφέλη στην δασική βιοκένωση και βοηθά στην καταστροφή των παρασίτων γεωργικών φυτών.

Εμφάνιση κάβουρας

Είναι το μεγαλύτερο ζώο της οικογένειας Cunha. Το μήκος του σώματος του φτάνει σε ένα μέτρο, και η μορφή είναι πολύ διακριτική. Αυτό το ζώο είναι μαζικό και καταλήψεων. Αυτός είναι ο τρόπος εμφάνισης ενός καδμιού (φωτογραφία παρακάτω).

Το αιχμηρό επιμήκη ρύγχος του περνά μέσα σε ένα μικρό λαιμό και το σώμα του εξελίσσεται σταδιακά προς τα πίσω. Το κεφάλι είναι σφηνοειδούς σχήματος, με αιχμηρή επιμήκη μύτη και μικρά στρογγυλά αυτιά. Τα πόδια του ασβούστη είναι μικρά και μαζικά, με γυμνή πελματιαία επιφάνεια. Καταλήγουν με αιχμηρά και πολύ ισχυρά νύχια, τέλεια προσαρμοσμένα για να σκάβουν τρύπες, εκτός από την ικανότητά τους να τραυματίσουν σοβαρά και οδυνηρά αυτόν που θα θυμάσει τον ασβούργο. Αλλά γενικά, αυτό το ζώο δεν είναι καθόλου επιθετικό, κινείται αργά, μερικές φορές ακανόνιστα. Το χρώμα του ευρωπαϊκού ασβούστη είναι πολύ χαρακτηριστικό: το κεφάλι είναι ελαφρύ, δύο μαύρες λωρίδες ξεκινούν σχεδόν από τη μύτη και περνούν μέσα από τα μάτια στο λαιμό, βαθμιαία χάνουν στην πλάτη, σκούρα, σχεδόν μαύρα είναι επίσης τα πόδια, το στομάχι και το στήθος. Το Badger γούνα είναι ανοιχτό γκρι, σκληρό και μακρύ, αλλά με ένα μαλακό υπόστρωμα. Η ουρά του ζώου είναι σύντομη και μάλλον αφράτη.

Όπου συναντιέται

Ο ευρωπαϊκός ασβός είναι αρκετά ανήμπορος στον οικοτόπο. Μπορεί να βρεθεί παντού στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα αγαπούν φυλλοβόλα και μικτά δάση, στέπες και οποιεσδήποτε μη πλημμυρισμένες θέσεις όπου μπορείτε να κάνετε τρύπες. Το μόνο πράγμα που οι ανθηροί δεν ανέχονται είναι κρύο, έτσι δεν εγκατασταθούν στα παγωμένα εδάφη το χειμώνα.

Αυτά τα ζώα δεν απαντώνται επίσης σε ερήμους και σε στεγνές στέπες χωρίς νερό. Είναι επιτακτική ανάγκη να έχουν νερό, πέρα ​​από το να μπορούν να τα προσεγγίσουν κρυφά. Αλλά ο ευρωπαϊκός ασβός δεν αποφεύγει την εγγύτητα της ανθρώπινης κατοίκησης - αν μόνο ήταν δυνατόν να οργανωθεί μια τρύπα σε ένα σκοτεινό μέρος. Αυτά τα ζώα αρέσουν να εγκατασταθούν στις πλαγιές των χαράδρων και των δοκών, στις ψηλές όχθες των ποταμών και των λιμνών. Προτιμούν τόπους όπου οι δασικές πυκνότητες εναλλάσσονται με λιβάδια και ερημιές. Εάν υπάρχουν πολλά τρόφιμα γύρω, τότε οι ασβούστες μπορούν να οργανώσουν τα αυλάκια δίπλα στο άλλο. Αυτό το ζώο σπάνια απομακρύνεται από το σπίτι περισσότερο από 500 μέτρα.

Τι τρώει ένας καραβός

Αυτό το ζώο δεν είναι θηρευτής. Γενικά, ένας ασβός είναι παμφάγος, αλλά πολύ συχνά επιλέγει ένα είδος τροφής και το χρησιμοποιεί μόνο. Εξαρτάται κυρίως από τον τόπο κατοικίας του ζώου. Έτσι, τι τρώει ένας ασβός:

  • Συχνά η βάση της διατροφής του αποτελείται από έντομα, κυρίως από μεγάλα σκαθάρια, αλλά μερικές φορές το ζώο τροφοδοτεί σφήκες.
  • Λατρεύει τους γαιοσκώληκες, τις προνύμφες, τα σαλιγκάρια, τους γυμνοσάλιαγκους και τα ψάρια.
  • Μερικές φορές τα ζώα αυτά αλιεύουν ποντίκια, μικρά πουλιά, σαύρες ή βατράχια.
  • Αλλά πάνω απ 'όλα οι ασβούδες αγαπούν τα φυτικά τρόφιμα: μίσχοι και φύλλα, ριζώματα, μούρα, ακάκια, βελανίδια, φρούτα, καλαμπόκι, βρώμη και πολλά άλλα.

Ακόμη και στον πιο πεινασμένο χρόνο, αυτό το ζώο δεν θα φάει ποτέ το μανιόκα και τα ερείπια των γιορτών των αρπακτικών. Αν δεν έχει αρκετό φαγητό, πηγαίνει απλά σε άλλο μέρος και οργανώνει μια νέα τρύπα.

Badger τρόπος ζωής

Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ζώο. Έχει μια εκπληκτική συμπεριφορά, συχνά πολύ διαφορετική από τις συνήθειες άλλων ζώων.

  1. Το Badger οδηγεί σε μια ημι-υπόγεια ζωή. Αφήνει την τρύπα μόνο στο σκοτάδι, και το χειμώνα συχνά αδρανοποιείται για αρκετούς μήνες. Ως εκ τούτου, είναι σχεδόν αδύνατο για ένα συνηθισμένο άτομο να ανακαλύψει πού ζει ένας ασβός. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να φτιάξετε μια φωτογραφία του, επειδή του αρέσει να βγαίνει σε σκοτεινές νυχτερινές νύχτες, αλλά ακόμα και τότε δεν απομακρύνεται από την τρύπα.
  2. Όταν μετακομίζει, ο ασβός δημιουργεί υπερβολικό θόρυβο: παγιδεύει, σκιάζει δυνατά τα φύλλα και τις ρίγες στο έδαφος.
  3. Αυτό το ζώο κινείται μάλλον αργά και σκληρά. Όταν περπατάει, χαμηλώνει το κεφάλι του. Σπάνια τρέχει, συνήθως κινείται σε βήματα ή άλματα.
  4. Ο ευρωπαϊκός ασβός είναι ένα πολύ καθαρό ζώο. Κοντά στο σπίτι του δεν θα βρείτε φαγητό και άλλα συντρίμμια. Ο ίδιος σκάβει ακόμη και ειδικές "δεξαμενές" σε ένα απομονωμένο μέρος κοντά στην τρύπα. Και τα απορρίματα στη φωλιά αλλάζουν δύο φορές το χρόνο.
  5. Η θέα των ζώων αυτών είναι πολύ αδύναμη: παρατηρούν μόνο κινούμενα αντικείμενα. Η ακοή τους δεν είναι πιο έντονη από αυτή ενός ατόμου. Ο ασβός είναι προσανατολισμένος μόνο με τη βοήθεια της αίσθησης της οσμής, την οποία έχει αναπτύξει αρκετά καλά.
  6. Η φωνή αυτού του ζώου μοιάζει με ένα σκυλάκι, μπορεί επίσης να γκρινιάζει, και με έντονο τρόμο - ψαλμωδία.
  7. Η ζωή ενός ζώου είναι περίπου 15 χρόνια.

Nora badger

Αυτό το ζώο οικοδομεί τη δική του κατοικία. Επιπλέον, επεκτείνεται και επισκευάζεται συνεχώς. Η νέα τρύπα έχει από δύο έως πέντε εξόδους. Σε λίγα χρόνια, ο αριθμός των Lazy μπορεί να φτάσει 40 ή περισσότερα.

Υπάρχουν τρύπες στην τρύπα. Η υπόγεια κατοικία ενός ασβούστη βρίσκεται σε ένα βάθος τουλάχιστον ενός μέτρου και είναι ένα πολύπλοκο σύστημα γκαλερί, πεζοδρόμια, αδιέξοδα, διαβάσεις έκτακτης ανάγκης και επεκτάσεις. Συχνά βρίσκονται σε αρκετές σειρές και εκτείνονται σε βάθος μεγαλύτερο από πέντε μέτρα. Συνήθως υπάρχουν δύο θάλαμοι φωλιάσματος, συχνά οι ασβέστες τους έχουν υπό τον υδροφόρο ο οποίος προστατεύει από την διαρροή των υπογείων υδάτων. Το μήκος των κινήσεων φτάνει μερικές φορές στα 80 μέτρα. Εάν τα ζώα δεν διαταράσσονται από τίποτα και τα τρόφιμα είναι επαρκή, τότε αρκετές γενιές μπορούν να ζήσουν στην ίδια τρύπα - κληρονομούνται. Νέοι ασβούρες τελειώνουν το σπίτι και προσθέτουν νέες κινήσεις. Ως εκ τούτου, το παλιό "badger" μπορεί να καταλαμβάνει μια έκταση πάνω από ένα εκτάριο.

Σχέσεις με άλλα ζώα

Οι Badgers δεν είναι καθόλου επιθετικά ζώα. Είναι τόσο ανεκτικοί μεταξύ τους ότι πολλές οικογένειες μπορούν να ζήσουν στην ίδια κατοικία. Οι Badgers δεν έχουν φυσικούς εχθρούς, μόνο ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος γι 'αυτόν. Αλλά οι λύκοι και οι αρκούδες μπορούν να κυνηγήσουν νεαρά ζώα. Και τα ενήλικα ζώα είναι πολύ προσεκτικοί και προτιμούν να πατήσουν πίσω και να κρύψουν σε μια τρύπα, αν και ακόμη και ένας μεγάλος αρπακτικός είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει έναν τέτοιο αντίπαλο.

Αν τον τσιμπήσετε, χτυπά και χτυπά δυνατά, και μπορεί επίσης να βλάψει σοβαρά τον δράστη με νύχια. Μερικές φορές άλλα ζώα όπως ρακούν, κουνάβια, martens ή αλεπούδες γαντζώνονται στην τρύπα του ασβούστη. Όσο δεν ενοχλούν τον ιδιοκτήτη, τους ανέχεται, μόνο φράχτες μακριά. Αλλά ο ασβός είναι ένα πολύ καθαρό ζώο, έτσι συχνά οδηγεί τις αλεπούδες από το σπίτι του.

Τι κάνει το χειμώνα

Η αδρανοποίηση ενός ασβούστη είναι παρόμοια με μια αρκούδα. Δεν κοιμούνται το χειμώνα μόνο όταν δεν υπάρχει παγετός. Αλλά πιο συχνά οι ασβούστες το φθινόπωρο τρώνε λίπος, αυξάνοντας το βάρος σχεδόν δύο φορές, και επισκευάστε την τρύπα, προετοιμάζοντάς την για αδρανοποίηση. Ζεσταίνουν τη φωλιά, σέρνουν βρύα και στεγνά φύλλα εκεί. Ο ασβός εκτοξεύει τα παλιά απορρίματα, καθώς είναι πολύ καθαρό. Αυτά τα ζώα επίσης αποθηκεύουν τρόφιμα, τοποθετώντας τα σε ειδικά κουτάκια σε μια τρύπα. Οι ρίζες και οι κόκκοι των φυτών είναι πολύ χρήσιμος ασβός, όταν την άνοιξη ξυπνάει πεινασμένος. Παύουν να εμφανίζονται στην επιφάνεια μετά την έναρξη του παγετού και της χιονοπτώσεως, και βγαίνουν την άνοιξη με την έναρξη της χιονοπτώσεως. Όλα τα ζώα από την τρύπα πριν από τη χειμερία νάρκης το ζώο αυτό φράζει με τη γη και τα ξηρά φύλλα.

Εκτροφή αρκούδων

Αυτά τα ζώα δημιουργούν ένα ζευγάρι για αρκετά χρόνια, συχνά ακόμη και για μια ζωή. Ο Gon τους περάει την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Η εγκυμοσύνη του θηλυκού διαρκεί από 9 έως 12 μήνες, και από το Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, γεννιούνται 2-3 ασβούρες.

Είναι τυφλοί και εντελώς αβοήθητοι τον πρώτο μήνα. Μόνο μετά από τρεις μήνες, οι νέοι αρχίζουν να βγαίνουν από την τρύπα και να λαμβάνουν άλλα τρόφιμα από το μητρικό γάλα. Μερικοί από τους νεαρούς ασβούς εγκαταλείπουν την οικογένεια το φθινόπωρο, μοιράζουν και σκάβουν την τρύπα τους, αλλά μερικοί παραμένουν και νιώθουν νάρκη με τους γονείς τους.

Ο Badger έχει έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο ζωής. Το ζώο αυτό διατηρεί ακόμα τον πληθυσμό του και πιστεύεται ότι ο πληθυσμός του δεν κινδυνεύει. Αλλά πολλοί από αυτούς καταστρέφονται εξαιτίας της γούνας ασβεστίου, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή πινέλων και καπέλων. Επίσης πολύτιμο είναι το θεραπευτικό του λίπος, το οποίο θεραπεύει τη φυματίωση και διάφορες δερματικές παθήσεις. Τα ζώα πεθαίνουν επίσης εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, της καταστροφής των τρυπών και της εμφάνισης μεγάλου αριθμού δρόμων.

Ενδιαιτήματα

Το Badger είναι ένα ζώο που διανέμεται ευρέως σε όλη την Ευρώπη. Πολλοί πληθυσμοί ζώων παρατηρούνται στη Ρωσία. Σε οικιακούς χώρους, το ζώο βρίσκεται σχεδόν παντού έξω από τα βουνά της Ουράλ, εκτός από το βόρειο άκρο και περιοχές με ξηρό έδαφος. Οι Badgers ζουν επίσης στην Κορέα και την Κίνα, σε κάποια νησιά της Ιαπωνίας.

Το ζώο προτιμά να εγκατασταθεί σε πυκνά μικτά δάση. Badger είναι σπάνια παρατηρείται στις περιοχές στέπας. Τα ζώα ζουν κυρίως σε μέρη όπου υπάρχει αφθονία θάμνων και ψηλών αγρωστωδών και το έδαφος δεν θερμαίνεται ποτέ από τα επιφανειακά ύδατα.

Badger διατροφή στη φύση

Παρά την ιδιότητά του ως αρπακτικού, οι ασβούροι είναι παμφάγα ζώα. Η καθημερινή διατροφή των ζώων μπορεί να υποστεί σημαντικές αλλαγές, με βάση την εποχή του χρόνου. Οι Badgers είναι νυχτοί κυνηγοί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτά τα ζώα προτιμούν να παραμένουν σε ασφαλή βράχια, χωνεύουν τα τρόφιμα και κερδίζουν ενέργεια.

Το καλοκαίρι, σε μέρη όπου ζουν οι ασβούστες, πολλά τρωκτικά, βατράχια και σαύρες. Αυτά τα πλάσματα αποτελούν τη διατροφή των ζώων στη ζεστή εποχή. Μεταξύ άλλων, οι ασβέστες δεν είναι ενάντια στην τροφή των γαιοσκώληκες, των μεγάλων εντόμων και των προνυμφών τους, καθώς και όλων των ειδών των οστρακοειδών, των γυμνοσάλιαγκων. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα θηράματά τους είναι πουλιά που έχουν πρόβλημα. Μερικές φορές οι ασβούστες ανεβαίνουν σε χαμηλά δέντρα, όπου ασχολούνται με την καταστροφή των φωλιών των πτηνών. Επίσης το καλοκαίρι, γλυκές ρίζες λαχανικών, μούρα, ξηροί καρποί, μανιτάρια και άγρια ​​φρούτα γίνονται τρόφιμα για το ζώο.

Με την άφιξη του φθινοπώρου, οι ασβούδες κάνουν ταλαιπωρίες σε γεωργικές εκτάσεις. Εδώ, τα ζώα αναζητούν υπολείμματα από καλλιέργειες, απορροφώντας τους κόκκους του καλαμποκιού, των όσπριων και άλλων καλλιεργούμενων φυτών. Το χειμώνα, όταν υπάρχει έλλειψη φαγητού, σε αναζήτηση αρπακτικού, αυτά τα ζώα είναι σε θέση να ταξιδεύουν δεκάδες χιλιόμετρα, και στη συνέχεια να επιστρέφουν πίσω σε μια ζεστή και ζεστή τρύπα.

Σχέση με ένα άτομο

Οι ανόρθιοι κυνηγούν για την παραγωγή κρέατος πολύ σπάνια. Εξάλλου, το ζώο έχει μια αρκετά συγκεκριμένη, κάπως απωθητική μυρωδιά. Τα πιάτα που παρασκευάζονται από κρέας ασβούστη δεν έχουν πολύ ευχάριστη γεύση. Η εμπορική αξία επίσης δεν έχει γούνα ζώων.

Το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο είναι αποκλειστικά παχύς λίπος, το οποίο βρίσκει ευρεία εφαρμογή στη θεραπεία ασθενειών με λαϊκές μεθόδους. Η μελέτη των ωφέλιμων ιδιοτήτων αυτής της ουσίας ήταν ο λόγος για την οργάνωση των εκμεταλλεύσεων όπου εκτρέφουν ένα ζώο. Σήμερα, η καλλιέργεια των αβγών για την εξόρυξη λίπους είναι μια αρκετά κερδοφόρα επιχείρηση. Τα ζώα μπορούν εύκολα να εξημερωθούν. Ωστόσο, είναι δύσκολο για αυτούς να προχωρήσουν με τα σκυλιά, στα οποία οι ασβούροι δείχνουν ιδιαίτερη εχθρότητα και επιθετικότητα.

Τι μοιάζει με έναν ασβούστη;

Ο ασβός μοιάζει με ένα μεσαίου μεγέθους ζώο. Ο κοινός ασβός έχει μήκος σώματος 60 έως 90 cm και μάζα μέχρι 24 kg, ενώ το μήκος της ουράς του είναι 20-25 cm. Τα αρσενικά είναι κάπως μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Το Badger φαίνεται μαζικό, λόγω της ιδιόμορφης δομής του σώματος. Το ζώο του ασβούστη έχει ένα επίμηκες σχήμα σώματος, που μοιάζει με μια σφήνα που βλέπει προς τα εμπρός.

Ο ευρωπαϊκός ασβός έχει ένα στενό επιμήκη ρύγχος με στρογγυλά λαμπερά μάτια και πολύ μικρό λαιμό. Το ζώο του ασβούστου έχει κοντό ισχυρά πόδια, στα δάχτυλα των οποίων υπάρχουν μακριές νύχια για να σκάψουν τρύπες.

Ο ασβός φαίνεται χνουδωτός λόγω των μακριών μαλλιών του, τα οποία είναι αρκετά σκληρά. Κάτω από την κύρια γούνα του ευρωπαϊκού ασβούστη υπάρχει ένα ζεστό και πυκνό υπόστρωμα. Το βαμβάκι είναι χρώματος γκρι ή καφέ, συχνά με ασημένια λάμψη και το κάτω μέρος του σώματος είναι σχεδόν μαύρο.

Ο Badger μοιάζει μάλλον ασυνήθιστος. Στο λευκό του πρόσωπο υπάρχουν δύο μεγάλες σκοτεινές λωρίδες που εκτείνονται από τη μύτη στα μικρά αυτιά με άσπρες άκρες. Το χειμώνα, ο ασβός φαίνεται πιο φωτεινό από ό, τι το καλοκαίρι, όταν το μαλλί του γίνεται πιο σκοτεινές αποχρώσεις. Το φθινόπωρο, ο ασβός κερδίζει 10 κιλά λίπους προτού να αδρανοποιήσει στο συνηθισμένο βάρος του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ασβός φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλος.

Πού ζει ο ασβός;

Ο ασβός ζει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση μόνο το βόρειο τμήμα της Φινλανδίας και τη Σκανδιναβική Χερσόνησο, αφού δεν κατοικεί κατεψυγμένα εδάφη. Επίσης, ο ασβός των ζώων ζει στη Μικρή και τη Δυτική Ασία, στον Καύκασο και στην Υπερκαυκασία.

Ο Badger ζει σε μικτά δάση. Μερικές φορές οι ασβούστες ζουν σε οροσειρές και βρίσκονται επίσης σε ημι-ερήμους και στέπες. Το Badger ζει κοντά σε υδάτινα σώματα και κολλά σε ξηρές περιοχές, αποφεύγοντας τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Το σπίτι του νεκρού είναι η τρύπα του. Οι κακοί ζουν σε βαθιά νερά που σκάβουν στις πλαγιές των χαράδρων, των χαράδρων και των λόφων, στις ψηλές όχθες των ποταμών ή των λιμνών. Ο νεκρός ζει με το πέρασμα του χρόνου στο βουνό. Ο απλός ασβός είναι ένα μόνιμο και συντηρητικό ζώο, έτσι οι τρύπες των κατοίκων των ασκών μεταδίδονται από γενιά σε γενιά.

Σε περιοχές όπου υπάρχει αφθονία τροφίμων, διαφορετικές οικογένειες ασβούδων μπορούν να σχηματίσουν μια ολόκληρη πόλη από ασβούς, συνδυάζοντας τις τρύπες τους μεταξύ τους. Κάθε επόμενη γενιά αρτοπορίων ολοκληρώνει τα νερά τους, διασχίζοντας νέα περάσματα και διευρύνοντας το οικογενειακό κτήμα. Έτσι, τα κοιλώματα των λαξευτών μετατρέπονται σε μια υπόγεια πόλη με δεκάδες εξόδους.

Οι μοναχικοί ασβούδες ζουν σε απλά λαγούμια, ένα τέτοιο σπίτι καβούρι έχει μια είσοδο και ένα θάλαμο φωλιάσματος. Αλλά μια μεγάλη οικογένεια ασβεστωδών ζει σε ολόκληρους οικισμούς. Η πόλη των αχλαδιών είναι μια σύνθετη και πολυεπίπεδη υπόγεια κατασκευή με πολλά ανοίγματα εισόδου και εξαερισμού, με μεγάλες σήραγγες, διάφορα περάσματα και αρκετούς θαλάμους φωλιάσματος. Οι θάλαμοι Nest βρίσκονται συνήθως σε βάθος τουλάχιστον 5 μέτρων, είναι ευρύχωροι και είναι επενδεδυμένοι με ξηρά κλινοσκεπάσματα.

Οι ασυνόδευτοι οργανώνουν θαλάμους φωλεοποίησης ώστε να μην διαρρέουν ομβριές ή υπόγεια ύδατα. Badger απλό - πρακτικό θηρίο και αγαπά την άνεση. Ως εκ τούτου, οι άνετες και ξηρές τρύπες των ασβών συχνά καταλαμβάνονται από αλεπούδες και ρακούν σκυλιά. Αυτό δεν είναι μια εύκολη ζωή για έναν ασβούργο.

Επιπλέον, ο ασβός των ζώων είναι ένας σπάνιος θάμνος που καθαρίζει τακτικά την τρύπα, ρίχνει τα σκουπίδια και αντικαθιστά περιοδικά την παλιά στρωμνή. Ακόμα και ο ασβός κατοικίδιων ζώων ταιριάζει στο εξωτερικό της τρύπας ή διαθέτει μια ειδική θέση σε αυτό. Επίσης στην τρύπα των νεκρών υπάρχουν διάφορα δωμάτια για τις οικιακές ανάγκες του ζώου.

Η ζωή ενός ασβούργου είναι ειρηνική, έτσι ο ασβός των ζώων δεν έχει σχεδόν κανέναν εχθρό στη φύση. Οι λύκοι και οι λύχνες μπορεί να είναι απειλή γι 'αυτόν. Αλλά ο κύριος κίνδυνος για τον Ευρωπαίο ασβούστη είναι ο άνθρωπος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ανθρώπινες δραστηριότητες οδηγούν σε βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης για τους ασβούς. Από την άλλη όμως, το δίκτυο δρόμων που είναι χτισμένο σε φυσικές τοποθεσίες αυξάνει τη θνησιμότητα αυτού του ζώου και το στερεί από τις ζώνες φυσικών οικοτόπων του. Η μεγαλύτερη βλάβη στους πληθυσμούς των ασβούδων προέρχεται από ένα άτομο που καταστρέφει τις τρύπες των καραβιών. Ο ασβός του σπιτιού είναι πολύ σημαντικός για το ζώο.

Το Badger είναι εισηγμένο στο Διεθνές Κόκκινο Βιβλίο υπό την ιδιότητα του "το λιγότερο απειλείται να εξαφανιστεί". Μετά από όλα, αυτό το κτήνος είναι αρκετά κοινό και έχει έναν σταθερό πληθυσμό. Αλλά ο ασβός είναι θηρεύεται για να αποκτήσει το θεραπευτικό του λίπος, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην εναλλακτική ιατρική. Στην Ευρώπη, ο ασβός υπέστη παγκόσμια εξολόθρευση ως φορέας επικίνδυνων ασθενειών.

Ο αριθμός των ασπροβατών μειώθηκε σημαντικά στις περιοχές που ασκούν έντονη οικονομική δραστηριότητα. Αυτό οδήγησε στην απώλεια του οικοτόπου του ασβούστη, εκτός αυτού, καταστρέφεται ως «παράσιτο» των καλλιεργειών. Ωστόσο, από το κοινό καβούρι περισσότερα οφέλη από το κακό, επειδή τρώει πολλά παράσιτα της γεωργίας.

Μοσχαράκι μόσχου

Οι Badgers είναι μονογαμικοί και συχνά σχηματίζουν ζεύγη για πολλά χρόνια ή ακόμα και για ζωή. Η εποχή ζευγαρώματος για τον ευρωπαϊκό νεκρά άρχισε στο τέλος του χειμώνα και διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Από το φθινόπωρο, τα μορφωμένα ζευγάρια προετοιμάζουν ένα θάλαμο φωλεοποίησης στο οποίο θα πρέπει να γεννηθούν οι κτύποι των αχλαδιών.

Η εγκυμοσύνη της γυναίκας έχει παρατεταμένη διάρκεια και η διάρκεια της εξαρτάται από τον χρόνο κατά τον οποίο έγινε το ζευγάρωμα. Ως εκ τούτου, το θηλυκό μπορεί να αναπαραγάγει έναν ασβούργο από 9 έως 14 μήνες. Τις περισσότερες φορές γεννιούνται από 2 έως 6 νεογνά.

Στην Ευρώπη, οι ασβούστες γεννιούνται από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, και στη Ρωσία - τον Μάρτιο-Απρίλιο. Οι Badger cubs γεννιούνται τυφλοί, κωφοί και αβοήθητοι. Μόνο στην ηλικία των 1,5 μηνών, οι ασβέστες αρχίζουν να βλέπουν και να αρχίζουν να ακούν. Η μητέρα τροφοδοτεί τον ασβέστη με γάλα για σχεδόν 3 μήνες.

Αλλά πολύ σύντομα οι ασβέστες θα αρχίσουν ήδη να βγαίνουν από την τρύπα και να τρώνε μόνοι τους. Μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, οι ασβέστες πλησιάζουν σχεδόν στο μέγεθος των ενηλίκων. Το φθινόπωρο, ο κτηνοτρόφος καταρρέει. После чего каждый барсучонок начинает самостоятельную жизнь.

Самки становятся способными к размножению в возрасте двух лет, а самцы – к трем годам жизни. В природе барсук живет 10-12 лет, а в неволе продолжительность жизни барсука достигает 16 лет.

Если Вам понравилась эта статья и Вы любите читать о животных, подписывайтесь на обновления сайта, чтобы получать самые свежие и интересные статьи о животных первыми.

Ισχύς.Πώς τροφοδοτείται η καραβίδα;

Badger είναι ένα πραγματικά παμφάγο ζώο, δεν είναι επιλεκτικό για τα τρόφιμα, αλλά η διατροφή του εξαρτάται έντονα από τον τόπο κατοικίας και την εποχή του χρόνου. Στο κυνήγι, πηγαίνει το βράδυ.

Από την τροφή των ζώων, ο ασβός τροφοδοτεί τα τρωκτικά όπως τα ποντίκια, τους βατράχους, τις σαύρες, τα ψάρια, τα πουλιά, τα αυγά πουλιών, τα έντομα, τις προνύμφες, τα μαλάκια και τους γαιοσκώληκες.

Από τα φυτικά τρόφιμα, τρώει χόρτο, ρίζες, χυμώδη κλαδιά δέντρων, καλλιέργειες σιτηρών, φυτικά φρούτα, φρούτα, μούρα, ξηροί καρποί και πολλά άλλα. Επίσης χρησιμοποιεί μανιτάρια.

Γενικά, σε συνθήκες κεντρικής Ρωσίας, ένας ασβός μπορεί να φάει περίπου 50 διαφορετικά φυτικά είδη και περίπου τον ίδιο αριθμό ζωικών ειδών. Η αγαπημένη λιχουδιά των αχλαδιών είναι χυμώδεις γαιοσκώληκες, γυμνοσάλιαγκες, μεγάλα σκαθάρια, έτσι ώστε στην πράξη δεν χρειάζονται πρόσληψη νερού.

Κατά την κατανάλωση τροφίμων, ο ασβός είναι αρκετά μέτριος - καταναλώνει μόνο 0,5 κιλά τροφής την ημέρα, εκτός από την περίοδο προετοιμασίας για χειμερία νάρκη, όταν είναι πάχυνση.

Αναπαραγωγή και μακροζωία

Οι κακοί είναι μονογαμικά ζώα. Δημιουργούν ένα ζευγάρι για αρκετά χρόνια, συχνά για ζωή. Η περίοδος ζευγαρώματος συνήθως τρέχει από το τέλος του χειμώνα μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Μετά την γονιμοποίηση, η εγκυμοσύνη της γυναίκας διαρκεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα - από 9 μήνες (με καλοκαιρινό ζευγάρωμα) έως 12 μήνες (με χειμερινό ζευγάρωμα). Κατά μέσο όρο, 2-3 γεννιούνται στα απορρίματα, με μέγιστο 6 κύβους. Ο νεογέννητος ασβός ζυγίζει 70-80 γραμμάρια.

Μόλις λίγες μέρες μετά τον τοκετό, το θηλυκό είναι έτοιμο για μια νέα εγκυμοσύνη. Τα κουτάβια γεννιούνται ανήμποροι, τυφλοί και κωφοί, αλλά μετά από ένα μήνα έχουν μια ακοή, το δεύτερο μήνα ανοίγουν τα μάτια τους και τρεις μήνες μετά τη γέννηση κινούνται σταδιακά σε ανεξάρτητη σίτιση. Μέχρι αυτό το σημείο, ο θηλυκός ασβός τα τροφοδοτεί με μητρικό γάλα.


Για τα νεογέννητα, το πρώτο έτος της ζωής είναι πιο επικίνδυνο και δύσκολο · το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ αυτών είναι μέχρι και 50% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Με τη μετάβαση στην αυτο-διατροφή, τα barsucata γρήγορα κερδίζουν βάρος και μετά από έξι μήνες σε μέγεθος προφθάσει με τους γονείς τους.

Το φθινόπωρο, οι οικογένειες των αμυγδαλών καταρρέουν. Μερικοί από τους νεαρούς ασβούς εγκαταλείπουν την οικογένεια το φθινόπωρο, κάνουν ένα ζευγάρι και σκάβουν την τρύπα τους, αλλά οι περισσότεροι παραμένουν και αδρανούν με τους γονείς τους. Τα νεαρά θηλυκά γίνονται σεξουαλικά ώριμα στην ηλικία των 2 ετών, τα αρσενικά - σε 3 χρόνια. Στον πληθυσμό των νεογνών, περίπου το 73% των ενηλίκων και το 27% των νεαρών.

Πόσο καιρό ζει ένας ασβός;

Η διάρκεια ζωής ενός ασβούστη σε φυσικές συνθήκες είναι περίπου 5-6 έτη (κατά μέσο όρο) έως 10-12 χρόνια (μέγιστο), σε αιχμαλωσία έως 15-16 ετών.

Μόνο το ένα τρίτο των ζώων επιβιώνουν τα πρώτα τρία χρόνια ζωής τους. Οι αιτίες θανάτου μπορεί να είναι διαφορετικές. Είναι σκοτωμένοι από συγγενείς σε συγκρούσεις για επικράτειες, μπορούν να καταναλωθούν από αρκούδες, λυγούς, λύκους ή να γίνουν θύματα κυνηγών, να πεθάνουν στους δρόμους ή να δηλητηριάσουν από τοξικές χημικές ουσίες, να πεθάνουν εξαιτίας μολυσματικών ασθενειών κλπ.

Οι Badgers έχουν λίγους φυσικούς εχθρούς, είναι μεγάλα αρπακτικά ζώα - αρκούδες, λύγκα, λύκοι. Επιπλέον, έρχεται σε σύγκρουση για φαγητό με αλεπούδες και σκυλιά ρακούν. Τα κατοικίδια και τα άγρια ​​σκυλιά αποτελούν επίσης απειλή γι 'αυτόν. Το θύμα τους είναι κυρίως νέοι ασβός, οι ενήλικες είναι πολύ προσεκτικοί και προτιμούν να υποχωρούν και να κρύβονται σε μια τρύπα.

Αλλά σε περίπτωση που ο ασβός έλαβε έκπληξη, δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσεις ακόμα και για τους μεγάλους αρπακτικούς - υπερασπίζεται απεγνωσμένα, χτυπάει δυνατά, δαγκώνει και μπορεί να βλάψει τον δράστη άσχημα με νύχια.

Η μεγαλύτερη βλάβη στους πληθυσμούς ασβούτων προκαλείται από την άμεση επιδίωξη αυτών των ζώων από τον άνθρωπο και την καταστροφή υπόγειων εγκαταστάσεων αποθήκευσης.

Badger και τον άνθρωπο

Τι είναι ο επικίνδυνος ασβός;
Ο ασβός δεν αποτελεί άμεση απειλή για τον άνθρωπο. Αλλά μπορεί να ανεχτεί μια ασθένεια που είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο - λύσσα. Για το λόγο αυτό, λαμβάνονται μέτρα για την άμεση καταστροφή των αχλαδιών και των κατοικιών τους.

Ο Badger δεν φοβάται τους ανθρώπους και μπορεί να ζει κοντά στην ανθρώπινη κατοίκηση. Αυτό δημιουργεί κάποια ταλαιπωρία για τους ανθρώπους, επειδή ο ασβός που αναζητά τρόφιμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τους καρπούς της ανθρώπινης εργασίας - διάφορες καλλιέργειες σοδειών, που αναγκάζει ένα άτομο να περιορίσει τον πληθυσμό του σε ορισμένες περιοχές.

Τι είναι χρήσιμος ο καδοί;
Φέρνει τον ασβούργο και ωφελεί τον άνθρωπο. Ένα σημαντικό μέρος της διατροφής του συνίσταται σε μεγάλο αριθμό παρασίτων της γεωργίας, όπως για παράδειγμα οι προνύμφες του σκαθαριού του Μαΐου.

Το δέρμα ενός ασβούστη λόγω του χονδροειδούς και σκληρού μαλλιού δεν αντιπροσωπεύει μεγάλο ενδιαφέρον για τη βιομηχανία γούνας, αλλά τα μαλλιά των ασβών χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή βούρτσες ξυρίσματος, καθώς και για βούρτσες για βαφή.

Το κυνήγι του ασβούστη στη Ρωσία διεξάγεται κυρίως με σκοπό την εξόρυξη λίπους badger, ένα δημοφιλές φάρμακο στην εναλλακτική ιατρική.

Ο Badger μπορεί να συλληφθεί και να κρατηθεί σε αιχμαλωσία, εύκολα βρίσκει μια κοινή γλώσσα με το άτομο και γίνεται κατοικίδιο ζώο. Αλλά είναι ακόμα πιο εύκολο να το αγοράσετε.

Το κρέας Badger είναι εδώδιμο, μοιάζει με το αποξηραμένο κρέας σε γεύση.

Γνωρίστε! Γαιοκτήμονας Badger - εικόνες από τη ζωή.

Στους σαρωμένους χρόνους, αυτά τα θηρία είναι πιο άνετα να ζουν σε κοιτώνες, οι οποίοι είναι ολόκληροι υπόγειοι λαβύρινθοι διαφόρων επιπέδων και μερικές φορές μέχρι ένα μίλι ή και περισσότερο. Η περιοχή των χώρων όπου ζει ο ασβός μπορεί να αυξηθεί από έτος σε έτος, από δεκαετία σε δεκαετία. Πρόκειται για μια πολύ σύνθετη κατασκευή με πολλαπλές εισόδους και εξόδους, θέσεις που προορίζονται για ύπνο και αποθήκευση αναλωσίμων, καθώς και συσκευές εξαερισμού.

Τα "δωμάτια" για τη διαβίωση συχνά βρίσκονται πολύ βαθιά στο υπέδαφος (βαθύτερα από το υδροφορέα άλλα 5-7 μέτρα). Τις περισσότερες φορές, κάθε οικογένεια έχει τη δική της ξεχωριστή είσοδο στο βουνό, και ίσως αρκετές. Συμβαίνει ότι πολλές οικογένειες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια κύρια είσοδο, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν έξοδοι έκτακτης ανάγκης.

Ένας ασβός είναι ένα καθαρό, οικονομικό ζώο, δεν κάθονται στη θέση του, το σπίτι του αγαπά και το φροντίζει: θα πάρει τα απορρίματα, τότε η τρύπα θα επισκευαστεί, θα σταθεροποιηθεί, θα βελτιωθεί.

Για το βιότοπο badger δεν περιορίζεται σε βράχια.

Υπάρχει επίσης τάξη και καθαριότητα γύρω από την τρύπα: καθαρισμένα κανάλια για την τουαλέτα όχι μακριά από την κατοικία και ό, τι έχει εξυπηρετήσει το χρόνο της βρίσκεται μακριά από τον τόπο όπου ο ιδιοκτήτης της κατοικίας κοιμάται και τρώει.

Αυτή η διαταγή μπορεί να διατηρήσει μόνο έναν ασβούργο, αλλά άλλα ζώα, όπως οι αλεπούδες ή τα ρακούν, αγαπούν να ζουν με αυτή τη σειρά. Ως εκ τούτου, καλούνται να επισκεφθούν τον επιμελή ιδιοκτήτη. Τίποτα δεν είναι, φιλόξενο φιλοξενούμενο, αν και αυστηρό. Αφήστε το ζωντανό, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες θα τηρούν την καθιερωμένη διαδικασία υγιεινής.

Και αν ενοχλημένος, τότε τους βάλτε ένα ασβούργο. Και ο ιδιοφυής ιδιοκτήτης δεν είναι έτοιμος να δεχτεί κάθε ζώο: οι άγριες γάτες, οι κουνάβια και οι martens εισέρχονται στο νεκροταφείο. Ως εκ τούτου, μην πιστεύετε στις ιστορίες ότι μια αλεπού μπορεί να πάρει μια τρύπα badger ενάντια στη θέλησή του.

Έχοντας επενδύσει τόσα πολλά εργαλεία στη διάταξή του, θα σχίσει όποιον προσπαθεί να τον οδηγήσει έξω.

Παρά το γεγονός ότι οι ασβούδες ζουν σε αποικίες, το καθένα καταλαμβάνει το δικό του αγροτεμάχιο στο έδαφος. Οι γείτονες των συνόρων γίνονται σεβαστοί και δεν εισέρχονται στο εξωτερικό έδαφος. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εάν υπάρχουν αρκετές ζωοτροφές, η έκταση αυτή περιορίζεται σε αρκετά εκτάρια. Αγαπημένη περιοχή ενός τέτοιου ζώου, όπως ένας ασβός, είναι ένας τόπος κοντά σε υδάτινα σώματα.

Οικογενειακό ειδύλλιο

Οι Badgers είναι ζώα που σχηματίζουν ισχυρές και φιλικές οικογένειες, όπου ο καθένας εκτελεί τα καθήκοντά του. Ο μαστίγιος μούμια δεσμεύεται να φροντίζει τους απογόνους. Την άνοιξη, γεννιούνται τρία έως έξι μικρά παιδιά. Είναι ακόμα πολύ ανήμποροι και χρειάζονται γάλα στηθών. Η Barsuchyha τα τρέφει μέχρι να είναι τριών μηνών. Στη συνέχεια, αφού ωριμάσουν και δυναμώσουν, μπορούν να φάνε το φαγητό που προτιμούν οι ενήλικες.

Οι Badgers είναι πολύ υπεύθυνοι στη διδασκαλία των νέων για να επιβιώσουν μόνοι τους. Σε μικρές περιοχές κοντά στις τρύπες, τα παιδιά μαθαίνουν να κυνηγούν. Για να το κάνετε αυτό, οι ασχολούμενοι με ασβέστιο αλιεύουν ποντίκια, σαύρες και βατράχους και τους φέρνουν στους νέους τους.

Μπορεί να σημειωθεί ότι αυτή η μορφή κατάρτισης είναι εγγενής σε όλους σχεδόν τους θηρευτές.
Προς το τέλος του καλοκαιριού ο ασβός μπορεί να κάνει ανεξάρτητα για φαγητό. Αλλά οι γονείς εξακολουθούν να τους ελέγχουν. Το φθινόπωρο, τα παιδιά μαθαίνουν να εξοπλίζουν τους χειμερινούς θαλάμους τους.

Θα περάσουν το χειμώνα σε ένα βουνό με τη μαμά, και την άνοιξη θα πάνε σε μια ανεξάρτητη ζωή. Κάποιος ασβός, που γεννήθηκε πριν από ένα άλλο σκουπίδι, ζει ξεχωριστά από το φθινόπωρο.
Κοιτάζοντας ένα ξεχωριστό τμήμα του δάσους, σκάβουν τρύπες εκεί και αναπτύσσουν ρίζες.

Και μερικές φορές βρίσκουν ένα μέρος ανάμεσα στα σπίτια άλλων αχλαδιών, κάνοντας ένα σπίτι με ξεχωριστές εξόδους. Το πιο σημαντικό είναι να έχετε έναν ελεύθερο χώρο κοντά για να ψάξετε για φαγητό.

Badger νυχτά

Η κατοικία του ευρωπαϊκού ασβούστη είναι εντελώς διαφορετικών μεγεθών.

Ο μεγαλύτερος ασβός που βρέθηκε ήταν περισσότερο σαν αρχαία αγγλικά κάστρα. Επειδή είχαν πάνω από 100 εισόδους, ένα τεράστιο αριθμό δωματίων και πολύ μεγάλες σήραγγες. Η φυλή που αποτελείται από 20 ασβούρες έζησε σε αυτό το κάστρο. Από την φύση, οι ασβούδες περνούν περίπου το ήμισυ της ζωής τους σε μια κατάσταση ύπνου.

Το ζώο ανήκει στο σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας των νυφίτσας. Η οικογένειά του περιλαμβάνει μια βίδρα και μια ερμήνη. Οι Badgers συνήθως δεν χρειάζεται να πίνουν, καθώς χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον ζιζανιοκτόνα. Μόνο με έντονη πείνα τρώνε τους ασβούς με ποντίκια, σκαθάρια, βατράχια, αρουραίους και ακόμη και δημητριακά.

Κυνήγι και διατροφή

Σε γενικές γραμμές, οι ασβούστες είναι μάλλον ταλαντούχοι κυνηγοί. Κατά ένα τρόπο, είναι σε θέση να πιάσουν περισσότερα από 70 από τα θύματά τους. Το φαγητό που έχουν είναι αρκετά μετριοπαθές, τρώνε ασβούς λίγο σιγά-σιγά. Μόνο πιο κοντά στην πτώση, οι ασβέστες αποθηκεύονται στο λίπος, έτσι ώστε να έχουν μια πηγή ενέργειας κατά τη διάρκεια του χειμώνα ύπνου τους. Αυτός είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της οικογένειας mustelids, αδρανοποίησης. Για έναν ασβούστη, η χειμερία νάρκης είναι το πρώτο πράγμα στο χιονισμένο κρύο. Badger την άνοιξη παίρνει λεπτό μορφές και ξεκινά ενεργά τη νέα σεζόν.

Κατά κανόνα, σε σχέση με τους ανθρώπους, οι ασβούστες δεν είναι επιθετικοί. Ο ασβός στη φωτογραφία είναι πάντα ήρεμος. Για αυτούς, είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η επαφή, να κρύβεται σε μια τρύπα. Αλλά μην θυμώνετε συγκεκριμένα τον ασβούργο, καθώς μπορεί να σταθεί για τον εαυτό του.

Επικοινωνίες Badger

Κάτω από την ουρά ενός ασβούστη υπάρχουν ειδικοί αδένες που εκκρίνουν μια μάλλον οσμηρή ουσία που ονομάζεται μόσχος. Χάρη σε αυτόν, ο ασβός σημαδεύει την επικράτειά του. Επίσης, χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της υπαγωγής σε clan.

Στην περίπτωση μακράς απουσίας στην τρύπα του, η μυρωδιά μπορεί να εξαφανιστεί. Στην περίπτωση αυτή, το ζώο κινδυνεύει να παραμείνει χωρίς την οικογένειά του.

Οι Badgers έχουν το δικό τους λεξιλόγιο, το οποίο αποτελείται από δεκαέξι διαφορετικούς ήχους. Το ζευγάρωμα σε αυτό το είδος ζώων μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Δυστυχώς, λόγω της υψηλής θνησιμότητας, μόνο ένα μικρό κομμάτι ζει στην πρώτη επέτειό του.

Ένα τεράστιο μέρος των ασβεστωδών πεθαίνει στους δρόμους κάτω από τους τροχούς των αμερικανικών αυτοκινήτων. Παρά τη λήψη, ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς. Ένα τέτοιο σκληρό μέτρο προκαλείται από την υποψία ότι οι ασβέστες είναι φορείς της φυματίωσης των βοοειδών.

Ο οικότοπος του ασβούστη είναι πολύ εκτεταμένος. Είναι γνωστό ότι πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια από την Κίνα, ο ασβός έπεσε στην Ευρώπη.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org