Ζώα

Περιγραφή ταράνδων: ενδιαιτήματα, τρόφιμα, τρόπος ζωής

Pin
Send
Share
Send
Send


Ως εκπρόσωποι της πανίδας του Άπω Βορρά, περισσότερα από τα μισά από τα 15 υποείδη των ταράνδων κατοικούν στην Αρκτική Τούνδρα (που βρίσκεται πιο κοντά στον πόλο από τη βόρεια ζώνη των δασών), καθώς και σε πολλά νησιά της Αρκτικής. Ορισμένα υποείδη κατοικούν επίσης στα δάση της Φινλανδίας και της Σιβηρίας.

Μέσο βάρος: από 60 έως 300 kg.

Μέσο ύψος: από 160 έως 200 cm σε μήκος, μέγεθος ουράς - 14-20 cm, ύψος ατόμου - από 80 έως 150 cm.
Τα θηλυκά ταράνδων είναι μικρότερα από τα αρσενικά, η διαφορά μεγέθους ποικίλλει για κάθε υποείδος, το μέγεθος των εξημερωμένων ατόμων είναι ανώτερο από τα άγρια, αλλά έχουν και βραχύτερα πόδια.

Περίοδος γάμου: Πραγματοποιείται στα τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Νοεμβρίου και χαρακτηρίζεται από την αντιπαλότητα των ανδρών για την προσοχή των θηλυκών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δύο άνδρες καθορίζουν ποιος από αυτούς είναι ισχυρότερος και ποιος είναι πιο αδύναμος, με απόψεις σε απόσταση, σε περιπτώσεις όπου οι δύο θεωρούν τους εαυτούς τους ισχυρότερους, ξεκινά ένας αγώνας - αγωνίζεται με κέρατα, τα αρσενικά σπρώχνουν ο ένας τον άλλον μέχρις ότου ένας από αυτούς παραιτηθεί . Στην εποχή ζευγαρώματος, ένα ισχυρό αρσενικό μπορεί να ζευγαρώσει με 15-20 θηλυκά. Λόγω των συνεχών συγκρούσεων με άλλα αρσενικά, τα κυρίαρχα αρσενικά έχουν λίγο χρόνο να ψάξουν για φαγητό και ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων τους. Οι άνδρες παρουσιάζουν ένα παρόμοιο επίπεδο κυριαρχίας μόνο μια φορά στη ζωή τους, όταν φτάνουν στην κορυφή της δύναμής τους - αυτό συμβαίνει συνήθως σε 6 χρόνια.

Οι ταράνδες μωρών γεννιούνται μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου. Τις πρώτες μέρες της ζωής τους, τα ελάφια είναι υπό την επίβλεψη της μητέρας και μετά από περίπου ενάμισι μήνα αρχίζουν να βόσκουν από μόνα τους, ενώ εξακολουθούν να τρέφονται με μητρικό γάλα. Αυτό συνεχίζεται για αρκετούς ακόμη μήνες.

Εκτιμώμενο μέγεθος πληθυσμού: - 1 εκατομμύριο παγκοσμίως με κυκλική ανάπτυξη και μείωση αριθμών, οι οποίες επαναλαμβάνονται κάθε 40-60 χρόνια.

Τροφοδοσία: Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι ταράνδες τρέφονται με καλάμια, γρασίδι, φτέρες και βρύα. Τρώνε επίσης τους βλαστούς και τα φύλλα των χαμηλά αναπτυσσόμενων δέντρων, και ιδιαίτερα αγαπούν τα φύλλα ιτιάς και σημύδας. Από καιρό σε καιρό υπάρχουν σαρκοφάγα, τρώγοντας lemming, αυγά πουλιών και αρκτικός charr (ένα είδος ψαριού).
Τους χειμερινούς μήνες, τα τρόφιμα των ταράνδων αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από λειχήνες και μύκητες, οι οποίοι εξέρχονται από το χιόνι και τον πάγο με τη βοήθεια κέρατων και οπλών. Ελάφια, σε αντίθεση με άλλα θηλαστικά, έχουν ένα μοναδικό ένζυμο (λειφενάση) που διασπά τους λειχήνες και απελευθερώνει γλυκόζη που περιέχεται σε αυτά.
Κατάσταση διατήρησης ενός είδους: Το είδος είναι το λιγότερο απειλητικό.

Οικοτόπος: περιφεριακές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των νησιών.

Εχθροί: Η κύρια απειλή για τους ταράνδου είναι οι λύκοι, που τους κυνηγούν σε πακέτα, ειδικά το χειμώνα. Στους πρώτους μήνες της ζωής, οι χρυσικοί αετοί, οι αετοί, τα wolverines και, σπανιότερα, οι καστανές και οι πολικές αρκούδες κυνηγούν ελάφια.

Στην Ευρώπη, αυτά τα ζώα ονομάζονται ταράνδου. Και οι κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής αποκαλούν τα δείγματα άγριας καραβιού, και τα εξημερωμένα - ταράνδου.

Οι τάρανδοι κατοικούν στις περιοχές της αρκτικής της τούντρας (κρύα πεδιάδα χωρίς δέντρα, συχνά αποδυναμωμένη) και στα δάση που συνορεύουν με το νότιο τμήμα της τούντρας. Πρόκειται για φυτοφάγα και μηρυκαστικά, δηλαδή τρέφονται με φυτά που υφίστανται ζύμωση στο στομάχι (δηλαδή, στο μαστίγιο - το μεγαλύτερο γαστρικό θάλαμο), στη συνέχεια μασούν ξανά και μόνο μετά από αυτό αφομοιώνονται.
Οι τάρανδοι ζουν σε οικογένειες (μητέρες και μοσχάρια) μέσα στο κοπάδι, το μέγεθος του οποίου εξαρτάται από τον οικότοπο. Τα άτομα που ζουν στην Τούνδρα συγκεντρώνονται σε μεγάλες αγέλες, αλλά τους χειμερινούς μήνες χωρίζονται σε αρκετές μικρές. Και ο αριθμός των κοπάδιων ταράνδων που ζουν στα δάση είναι περίπου 20-30 άτομα σε όλο το χρόνο.

Πού ζουν caribou; Πώς επιβιώνουν;

Ως εκπρόσωποι της πανίδας του Άπω Βορρά, περισσότερα από τα μισά από τα 15 υποείδη των ταράνδων κατοικούν στην αρκτική δεξαμενή (που βρίσκεται πιο κοντά στον πόλο από τη βόρεια ζώνη των δασών), καθώς και σε πολλά νησιά της Αρκτικής. Ορισμένα υποείδη κατοικούν επίσης στα δάση της Φινλανδίας και της Σιβηρίας.

Ιστορικά ενδιαιτήματα των ταράνδων ήταν περιοχές της Ευρασίας, που βρίσκονται πάνω από τον 50ό παράλληλο του βόρειου γεωγραφικού πλάτους. Όχι πολύ καιρό πριν (το 2009) παρατηρήθηκε μείωση του αριθμού των ταράνδων που ζούσαν στα δάση, γεγονός που υποτίθεται ότι προκλήθηκε από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ωστόσο, αυτή η εκδοχή αποδείχθηκε λανθασμένη · επί του παρόντος, στις περιοχές όπου ο πληθυσμός των ταράνδων είχε υποχωρήσει απότομα, ο αριθμός τους άρχισε να αυξάνεται και πάλι, ενώ στις περιοχές που θεωρούνται σταθερές παρατηρείται μείωση του αριθμού των ατόμων.

Ο κυριότερος κίνδυνος για τα ελάφια είναι οι κυνηγοί, το ασταθές κλίμα σε ορισμένες περιοχές, καθώς και ο αυξανόμενος αριθμός βιομηχανιών εξόρυξης, αερίου και πετρελαίου, οι εργαζόμενοι των οποίων μερικές φορές πηγαίνουν να κυνηγούν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Οι άνθρωποι άρχισαν να εξημερώνουν ταράνδου πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια. Δεδομένου ότι τα ελάφια είναι ανθεκτικά και μεγάλα φυτοφάγα ζώα, οι κάτοικοι των περιπολικών περιοχών τους εκτρέφουν για να τρώνε το κρέας τους, καθώς και για χρήση ως μεταφορά. Οι Εσκιμώοι εξακολουθούν να κυνηγούν ελάφια λόγω του νόστιμου κρέατος, των δορών τους, των κέρατων και των οστών, από τα οποία παράγονται εργαλεία. Για παράδειγμα, ο Saami και ο Nenets εξακολουθούν να εκτρέφουν ταράνδου. Σε αντίθεση με τα βοοειδή, αυτά τα κοπάδια δεν μπορούν να ονομάζονται πλήρως εξημερωμένα - ζουν σε διάφορους βοσκότοπους, μέσω των οποίων συνήθως περνούν οι νομαδικές διαδρομές Sami και Nenets. Το 1911, δέκα ιερώνες έφεραν στη Νότια Γεωργία (μια υποανταρκτική νήσο) για να προμηθεύσουν φαλαινάρια και σφραγίδες με τρόφιμα και μέχρι το 2014 ο αριθμός τους ήταν ήδη 6.600 κεφαλές, μετά από τον οποίο αποφασίστηκε η μείωση του αριθμού αυτού του οικοσυστήματος εν γένει και της αναπαραγωγής των πτηνών ειδικότερα.

Χαρακτηριστικά της προσαρμογής του ταράνδου (caribou) στο περιβάλλον:

Χαμηλός λόγος επιφάνειας σώματος προς τον όγκο του (ανατομικό χαρακτηριστικό) - Μεγάλα ζώα είναι πιο εύκολο να διατηρούνται ζεστά, επειδή διατηρούν τη θερμότητα που παράγεται κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού και ένας ενήλικας ενήλικος ταράνδος μπορεί να ζυγίζει από 60 έως 300 κιλά.

Τα οστά του στροβίλου (ανατομικό χαρακτηριστικό) - στα καμπύλα λεπτά οστά στο ρινικό τμήμα του κρανίου (ένα παράδειγμα που βλέπετε στην εικόνα στα δεξιά) υπάρχουν μαλακοί ιστοί με πολλά αιμοφόρα αγγεία που ζεσταίνουν με κρύο αέρα όταν αναπνέουν και μετά εισέρχονται στους πνεύμονες. Ο κρύος αέρας και κατά συνέπεια ο ξηρός αέρας υγραίνεται και κατά τη διάρκεια της εκπνοής η ισορροπία υγρασίας αποκαθίσταται στη μύτη.

Προσαρμοσμένη σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του έτους (ανατομικό χαρακτηριστικό γνώρισμα). Το καλοκαίρι, το μαλακό μέρος των οπλών βοηθάει να κινείται πιο γρήγορα σε υγρό και ολισθηρό χιόνι στην Τούνδρα, ενώ το χειμώνα αναπτύσσονται αιχμηρές άκρες γύρω από τις οπλές, γεγονός που συμβάλλει στην κίνηση στο σκληρό χιόνι και στον πάγο. Επίσης, με τη βοήθειά τους, ελάφι σκάβουν χιόνι σε αναζήτηση φαγητού.

Υπεριώδης όραση (φυσιολογικό χαρακτηριστικό). Πιο πρόσφατα, ανακαλύφθηκε ότι το όραμα των ταράνδων υπερβαίνει το ορατό φάσμα ακτινοβολίας. Όπως είναι γνωστό, το χιόνι και ο πάγος αντικατοπτρίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ αρπακτικά, λειχήνες και ούρα απορροφούν αυτή την ακτινοβολία. Ένα σκοτεινό σημείο των ούρων σε ελαφρύ χιόνι ή πάγο λέει στα ζώα ότι τα αρπακτικά ζώα ή τα θηλυκά ταράνδων μπορεί να βρίσκονται κοντά. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του οράματός τους, οι τάροι βλέπουν τους λύκους ως σκούρες σιλουέτες (ακόμη και το λευκό μαλλί που προορίζεται για μάσκες δεν βοηθά τους αρπακτικούς), ειδικά τη νύχτα. Οι ελαφρείς βλέπουν επίσης το κύριο φαγητό τους ως λειχήνες όπως οι σκοτεινές κηλίδες σε ανοιχτό φόντο.

Σύντομη μετανάστευση το καλοκαίρι σε υψηλότερα σημεία λόγω της αφθονίας των εντόμων που απορροφούν το αίμα (χαρακτηριστικό συμπεριφοράς). Αυτή τη στιγμή του έτους, το ελάφι μετακινείται σε ένα πυκνό κοπάδι, προστατεύοντας τα άτομα στο κέντρο του κοπαδιού από τσιμπήματα εντόμων.

Δημιουργία αγέλης (χαρακτηριστικό συμπεριφοράς). Συγκεντρώνοντας σε ένα κοπάδι, τα ελάφια προστατεύονται έτσι από τους αρπακτικούς, οι οποίοι συνήθως τα πιάζουν ένα προς ένα. Παρέχει επίσης προστασία από τσιμπήματα εντόμων τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα μεγαλύτερα κοπάδια ταράνδων μπορούν να αποτελούνται από 50 000 έως 500 000 κεφαλές.

Η διαδικασία της μετανάστευσης των ταράνδων (caribou) (χαρακτηριστικό συμπεριφοράς). Οι κάκτοι στη διαδικασία μετανάστευσης είναι περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χερσαίο ζώο - μέχρι 5.000 χιλιόμετρα ετησίως. Ωστόσο, ορισμένες αγέλες προτιμούν να μην μεταναστεύσουν καθόλου. Η μετανάστευση πραγματοποιείται κυρίως το καλοκαίρι, όταν μετακινούνται προς τα βόρεια εδάφη αναζητώντας μεγάλα βοσκοτόπια. Κατά κανόνα, τα δέντρα δεν αναπτύσσονται ουσιαστικά σε τέτοια εδάφη, επομένως είναι πιο δύσκολο να κρυφτούν από τους πιθανούς θηρευτές εκεί. Μέχρι το χειμώνα, ταράνδων πηγαίνουν νότια σε δασικές εκτάσεις, οι οποίες παρέχουν καταφύγιο από σοβαρές χιονοθύελλες και χιονοθύελλες.

Τα κέρατα πρέπει να προστατεύονται από τους αρπακτικούς, να σκάβουν το χιόνι και να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της μάχης μεταξύ ανδρών (ανατομικό χαρακτηριστικό). Οι κάκτοι είναι το μόνο είδος ελάφια, τα θηλυκά και τα αρσενικά έχουν κέρατα, αν και τα χρησιμοποιούν για διαφορετικούς σκοπούς. Τα κέρατα αποτελούνται από οστικό ιστό, αναπτύσσονται και ρίπτονται κάθε χρόνο - αυτό το χαρακτηριστικό διακρίνει τον τάρανδο από άλλα ζώα των οποίων τα κέρατα αποτελούνται από κερατίνη (τα μαλλιά και τα νύχια αποτελούνται από αυτό) και επομένως δεν χύνεται. Οι άντρες ρίχνουν τα κέρατα τους στο τέλος του έτους (Νοέμβριος-Δεκέμβριος), και τα θηλυκά την άνοιξη (αυτό, παρεμπιπτόντως, αποδεικνύει ότι όλα τα ελάφια του Άη Βασίλη ήταν θηλυκά, αφού είχαν ακόμα κέρατα για τα Χριστούγεννα). Το χειμώνα, τα θηλυκά χρησιμοποιούν τα κέρατα τους για να σκάψουν το χιόνι αναζητώντας φαγητό, ενώ τα αρσενικά, που έχουν περισσότερη δύναμη, χρησιμοποιούν οπλές για αυτούς τους σκοπούς. Τα νέα κέρατα στα αρσενικά άρχισαν να αυξάνονται τον Φεβρουάριο και να φτάνουν στην περίοδο ζευγαρώματος. Από πρακτική άποψη, πολλοί θεωρούν ότι τα κέρατα είναι περιττά, αλλά το γεγονός ότι τα ελάφια είναι ικανά να αναπτύσσουν νέα κέρατα ετησίως, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την τεράστια πίεση του μεταβολισμού, δείχνει ότι αυτά τα ζώα είναι εξαιρετικά ισχυρά και ανθεκτικά.

Τα παχιά μαλλιά, διατηρώντας ζεστά και επιτρέποντας να επιβιώσουν ακόμα και οι πιο σοβαρές παγετοί (ανατομικό χαρακτηριστικό). Αποτελείται από ένα μαλακό υπόστρωμα και ένα χοντρό μακρύ παλτό. Το μακρύ μαλλί προστατεύει τον τάρανδο από βροχή, ανέμους και χιονοπτώσεις. Η ανθεκτική, ευχάριστη γούνα επιτρέπει επίσης στον τάρανδρο να επιπλέει στο νερό - γι 'αυτό κολυμπά καλύτερα από άλλους τάρανδοι. Μέχρι το χειμώνα, οι ταράνδες μεγαλώνουν ένα παχύ υπόστρωμα, το οποίο συνήθως πέφτει στη διαδικασία της γέμισης μέχρι την επόμενη άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Πώς φαίνεται

Το ελάφι είναι ένα ζωικό ζώο και το βόρειο είδος του ζει επίσης σε ομάδες από μία ή περισσότερες δεκάδες άτομα, όπως και άλλα είδη ελαφιών. Ζουν στη φύση στη βόρεια Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική - στην Τούντρα και τη Ταϊγα, στα νησιά του Αρκτικού Ωκεανού. Επιπλέον, οι βόρειοι λαοί τους εκτρέφουν στο νοικοκυριό, χρησιμοποιώντας μεταφορές με άλογο, πηγή κρέατος, λίπους, γάλακτος, δέρματα, οστά. Ελάφια Περιγραφή:

  1. Ύψος στο ακρώμιο - 1-1,5 m, μήκος σώματος - 2 m, βάρος - 100-200 kg.
  2. Τα μικρά πόδια τελειώνουν με φαρδιά, πυκνά, στρογγυλά, οπλές. Αυτό τους επιτρέπει να κινούνται εύκολα μέσα από πετρώδη ή ελώδη εδάφη, και επίσης να μην πέσουν στο χιόνι.
  3. Μαλλί - ανοιχτό γκρι με καφέ κηλίδες το χειμώνα και καφέ το καλοκαίρι. Καλύπτει όλο το σώμα και προστατεύει αξιόπιστα από το κρύο, επειδή έχει μια κοίλη δομή. Επιπλέον, για το χειμώνα, εμφανίζεται κάτω στο υπόστρωμα, προστατεύοντας επιπλέον το ζώο από τον άνεμο και τον παγετό. Η κοίλη δομή του άξονα των μαλλιών συμβάλλει στο γεγονός ότι το ελάφι διατηρείται καλά στο νερό και είναι σε θέση να διασχίσει ακόμη και μεγάλα ποτάμια.
  4. Λεπτά κέρατα μεγάλης διάρκειας, με διακλάδωση στα άκρα, αναπτύσσονται τόσο σε αρσενικά όσο και σε θηλυκά. Ο πρώτος ρίχνει τους κάθε χρόνο στις αρχές του χειμώνα, ο δεύτερος - μετά την εμφάνιση των ελαφιών.

Προσοχή! Η παρουσία θηλυκών κέρατων και η γενεά στο ανώτερο χείλος είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του είδους ελάφια, το οποίο το διακρίνει από άλλους εκπροσώπους ελάφια.

Η ζωή ενός ζώου είναι 25 χρόνια. Αναζητώντας τα τρόφιμα, τα κοπάδια ελάφια μεταναστεύουν σε μεγάλες αποστάσεις, αφήνοντας για το χειμώνα από την τούνδρα στην τάιγκα, όπου υπάρχει περισσότερη τροφή. Από την ηλικία των δύο, είναι έτοιμοι να αναπαραχθούν. Τα θηλυκά ηλικίας έως 18 ετών είναι ικανά να φέρουν απογόνους. Τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, ξεκινούν παιχνίδια γάμου. Για να προσελκύσουν τα θηλυκά, τα αρσενικά ελάφια μάχες, που αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους με τα κέρατα. Δεδομένου ότι τα θηλυκά δεν επιτρέπουν τα αρσενικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι μάχες μπορούν να λάβουν χώρα μεταξύ των εκπροσώπων και των δύο φύλων.

Μετά από 8 μήνες, τα θηλυκά γεννούν ένα, σε σπάνιες περιπτώσεις, δύο ελάφια. Τα παιδιά είναι ήδη στη δεύτερη ημέρα έτοιμα να ακολουθήσουν τη μητέρα και μετά από 3 εβδομάδες αναπτύσσουν κέρατα.

Οι εχθροί των ταράνδων είναι λύκοι, wolverines, καφέ και λευκές αρκούδες και λύγκα. Αλλά η μεγαλύτερη ζημιά στον πληθυσμό των ελαφιών προκαλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Η αποψίλωση των δασών, η βόσκηση στα οικόσιτα ελάφια, το κυνήγι - όλα αυτά οδήγησαν στο γεγονός ότι τα ελάφια επιβίωσαν μόνο στις απομακρυσμένες περιοχές της βόρειας Ευρώπης, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές με παρθένο χαρακτήρα.

Τι τροφοδοτεί

Η διατροφή των ελάτων εξαρτάται από την εποχή. Το καλοκαίρι αποτελείται κυρίως από πράσινη βλάστηση - φύλλωμα θάμνων, γρασίδι, βρύα, μούρα, μανιτάρια, φύκια. Το χειμώνα τρέφονται με βρύα δέντρα - θάμνοι με λειχήνες με κλαδόνια, καθώς και ξεθωριασμένο γρασίδι, σκάβοντας τα χέρια για φαγητό από ένα στρώμα χιονιού ή πάγου. Το χειμώνα, η βρύα είναι 60-80% διατροφή ελάφια. Το ελάφι ακούει τη μυρωδιά του ακόμη και κάτω από ένα χιόνι κάλυμμα 0,5 m βάθος.

Το χειμώνα, τα εξημερωμένα ελάφια τροφοδοτούνται με σανό, ενσίρωση και σιτάλευρο. Απουσία νερού, ελάφια το χειμώνα, για να σβήσουν τη δίψα τους, τρώνε χιόνι, επιπλέον είναι σε θέση να πίνουν θαλασσινό νερό. Έτσι, τα ζώα διατηρούν την ισορροπία ορυκτών και αλάτων στο σώμα. Για να διατηρήσουν την ισορροπία του αλατιού, τσακίζουν και τα απολεσθέντα κέρατα.

Σήμερα, περισσότεροι από 950.000 τάρανδοι ζουν στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η απαγόρευση των πυροβολισμών και της προστασίας των οικοτόπων συμβάλλει στο γεγονός ότι ο πληθυσμός αυτού του ζώου παραμένει υπό έλεγχο.

Περιγραφή του τάρανδου

Το μήκος του σώματος ενός ζώου είναι περίπου δύο μέτρα, το βάρος του είναι εκατό έως διακόσια είκοσι κιλά, το ύψος ενός θηλαστικού είναι από εκατόν δέκα έως εκατόν σαράντα εκατοστά. Οι όρνιθες, που κατοικούν στα νησιά του Αρκτικού Ωκεανού και της Τούντρα, είναι κατώτεροι από τους νότιους ομολόγους τους που ζουν σε περιοχές της Ταϊγκας.

Οι όρνιθες, τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά, έχουν πολύ μεγάλα κέρατα. Ο μακρύς κύριος κορμός της κόρνας σκύβει προς τα πίσω πρώτα και στη συνέχεια προς τα εμπρός. Κάθε χρόνο, τον Μάιο ή τον Ιούνιο, τα θηλυκά ρίχνουν τα κέρατα τους και τα αρσενικά τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Μετά από λίγο καιρό, τα κέρατα μεγαλώνουν. Ο αριθμός των διαδικασιών αυξάνεται στα ξανακουσμένα κέρατα, λόγω των οποίων το σχήμα τους είναι περίπλοκο. Φτάνουν σε πλήρη ανάπτυξη μέχρι την ηλικία των πέντε ετών.

Μακρά γούνα χειμώνα. Μια χαίτη κρέμεται από το λαιμό τους. Τα μαλλιά γούνας είναι πολύ εύθραυστα και ελαφριά, καθώς ο πυρήνας της είναι γεμάτος με αέρα. Ωστόσο, η γούνα ελάφια είναι πολύ ζεστή. Το χρώμα της χειμερινής γούνας είναι μεταβλητό, από σχεδόν λευκό έως μαύρο. Συχνά το χρώμα μπορεί να ποικίλει, που αποτελείται από σκοτεινούς και φωτεινούς χώρους. Η καλοκαιρινή γούνα είναι μαλακότερη και πολύ μικρότερη.

Το χρώμα του είναι γκρίζο-καφέ ή καφέ-καφέ. Η ανάρτηση και οι πλευρές του λαιμού είναι φωτεινά. Η γούνα των δασικών ζώων είναι πιο σκούρα από τη γούνα των ελαφιών του Άπω Βορρά. Μικρή ελάφια μονόχρωμη. Η γούνα τους είναι καφέ γκρι ή καφέ. Μόνο τα ελάφια της Νότιας Σιβηρίας διαφέρουν. Έχουν στην πλάτη τους μεγάλα φωτεινά σημεία.

Οι φαρδιές οπλές των μπροστινών ποδιών αυτών των δίχηλων ζώων έχουν εσοχές υπό μορφή σέσουλας ή κουταλιού. Είναι βολικό να γκρεμίσουν το χιόνι για να σκάψουν βρύα από κάτω από αυτό.

Συμπεριφορά και διατροφή

Οι τάρανδοι είναι δημόσια ζώα. Βόσκουν σε τεράστια κοπάδια στα οποία μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες κεφάλια και κατά τη διάρκεια των μεταναστεύσεων του κοπαδιού φτάνουν τα δεκάδες χιλιάδες. Για δεκαετίες, τα κοπάδια ταράνδων μεταναστεύουν πάντα κατά μήκος της ίδιας διαδρομής. Μπορούν να ταξιδέψουν πεντακόσια χιλιόμετρα ή και περισσότερο. Τα ζώα κολυμπούν καλά, έτσι ώστε εύκολα να διασχίζουν τα ποτάμια και τα στενά.

Τα σιβηριακά άτομα ζουν στο δάσος το χειμώνα. Έως τα τέλη Μαΐου, μεγάλα κοπάδια ζώων πηγαίνουν στην τούνδρα, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει περισσότερο φαγητό γι 'αυτούς. Υπάρχουν λιγότερα κουνούπια και κουνουπιέρες από τα οποία υποφέρουν τα ελάφια. Τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, τα ζώα μεταναστεύουν.

Τα σκανδιναβικά δάση ελαφιών αποφεύγονται.

Στη Βόρειο Αμερική, το ελάφι (caribou) μεταναστεύει από το δάσος πιο κοντά στη θάλασσα τον Απρίλιο. Τον Οκτώβριο, έρχεται πίσω.

Τα ευρωπαϊκά ζώα αφήνουν σχετικά κοντά στη διάρκεια του έτους. Το καλοκαίρι, ανεβαίνουν στα βουνά, όπου είναι πιο δροσερό και μπορείτε να ξεφύγετε από τα σκαλοπάτια και τα κλαδιά. Το χειμώνα κατεβαίνουν ή μετακινούνται από ένα βουνό σε άλλο.

Τα ελάφια υποφέρουν από σκάνες, οι οποίες βάζουν τα αυγά κάτω από το δέρμα τους. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζονται βρασμοί στους οποίους ζουν οι προνύμφες. Στα ρουθούνια του ζώου βρισκόταν ο ρινός. Αυτά τα έντομα προκαλούν τόσο πολλά δεινά στο ελάφι και μερικές φορές τα εξαντλούν.

Οι εφοπλιστές τροφοδοτούνται κυρίως με φυτά: βρύα ή βρύα. Αυτή η τροφή αποτελεί τη βάση της διατροφής τους για εννέα μήνες. Έχοντας μια τέλεια αναπτυγμένη αίσθηση οσμής, τα ζώα βρίσκουν με ακρίβεια βρύα, θάμνους μούρων, μίσχους και μανιτάρια κάτω από το χιόνι. Πέταζοντας το χιόνι στο χιόνι με τις οπλές, παίρνουν το δικό τους φαγητό. Άλλοι λειχήνες, μούρα, χόρτο, ακόμη και μανιτάρια μπορούν να συμπεριληφθούν στη διατροφή. Олени едят яйца птиц, грызунов, взрослых птиц.

Зимой животные поедают снег, чтобы утолить жажду. Они в больших количествах пьют морскую воду, чтобы поддержать в организме солевой баланс. Для этого же грызут сброшенные рога. Из-за нехватки в рационе минеральных солей олени могут грызть рога друг у друга.

Размножение и продолжительность жизни

Свои брачные игры северные олени начинают во второй половине октября. В это время самцы, добиваясь самок, устраивают бои. Самка северного оленя вынашивает детёныша почти восемь месяцев, по истечении которых рожает одного оленёнка. Очень редко бывает двойня.

Уже на следующий день после своего рождения малыш начинает бегать за матерью. Πριν από τις αρχές του χειμώνα, η γυναίκα τροφοδοτεί το ελάφι με γάλα. Τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση, τα κέρατα αρχίζουν να διαπερνούν τα ελάφια. Κατά το δεύτερο έτος της ζωής αρχίζει η σεξουαλική ωριμότητα του ζώου. Το θηλυκό μπορεί να γεννήσει μέχρι την ηλικία των δεκαοκτώ ετών.

Εβραϊκά ζωντανά περίπου είκοσι πέντε ετών.

Αρχική τάρανδος

Έχοντας απομονωθεί ένα μέρος της αγέλης των άγριων ζώων, οι άνθρωποι εξημέρωσαν τους τάρανδοι. Τα κατοικίδια είναι συνηθισμένα σε ανθρώπους, ζουν σε μισή βόσκηση και σε περίπτωση κινδύνου δεν διασκορπίζονται, ελπίζοντας ότι οι άνθρωποι θα τα προστατεύσουν. Τα ζώα που χρησιμοποιήθηκαν ως ζώα mount, δώστε γάλα, μαλλί, οστά, κρέας, κέρατα. Με τη σειρά τους, τα ζώα χρειάζονται μόνο ανθρώπινο άλας και προστασία από τους θηρευτές.

Το χρώμα των κατοικίδιων ζώων είναι διαφορετικό. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μεμονωμένα χαρακτηριστικά, φύλο και ηλικία. Τα ευρωπαϊκά ζώα στο τέλος του molt είναι συνήθως σκοτεινά. Οι περισσότερες από τις κεφαλές και τις πίσω πλευρές είναι καφέ. Άκρα, ουρά, λαιμός, στέμμα, μέτωπο γκριζωπό. Τα χιονισμένα κατοικίδια ζώα εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους λαούς του Βορρά.

Τα ελάφια είναι πολύ μικρότερα από τα άγρια.

Μέχρι τώρα, για τους κατοίκους του Άπω Βορρά, τα ελάφια είναι το μόνο κατοικίδιο ζώο με το οποίο συνδέεται η ζωή και η ευημερία τους. Αυτό το ζώο είναι γι 'αυτούς και τη μεταφορά, και το υλικό για κατοικίες, ρούχα και φαγητό.

Στις περιοχές taiga, βόλτα ταράνδων. Για να μην σπάσει το πίσω μέρος του ζώου, κάθεστε πιο κοντά στο λαιμό. Στην τούνδρα και την τούνδρα των δασών, χρησιμοποιούνται σε έλκηθρα (χειμώνα ή καλοκαίρι) λοξά σε τρία ή τέσσερα. Για τη μεταφορά ενός προσώπου χρησιμοποιήθηκε ένα ζώο. Μέχρι και εκατό χιλιόμετρα την ημέρα μπορούν να εργαστούν σκληρά χωρίς μεγάλη κόπωση.

Εχθροί ελάφια

Ο τάφος είναι επιθυμητός για μεγάλα αρπακτικά, καθώς έχει κρέας και λίπος. Οι εχθροί του είναι λύκος, αρκούδα, λύκος, λύγκα. Κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης για τους θηρευτές έρχεται η γόνιμη εποχή. Τα κοπάδια ελαφιών κινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, τα άρρωστα και τα ασθενή ζώα υστερούν, χάνουν τη δύναμή τους. Γίνονται θύματα πακέτα λύκων και λύκων.

Καταστρέφει αμείλικτα αυτά τα ζώα και τον άνθρωπο. Κυνήγησε ένα ζώο εξαιτίας των κέρατων του, των δερμάτων, του κρέατος.

Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου πενήντα χιλιάδες ζώα στο βορειοευρωπαϊκό τμήμα, περίπου εξακόσια χιλιάδες στη Βόρεια Αμερική και οκτακόσιες χιλιάδες στις πολικές ζώνες της Ρωσίας. Σημαντικά περισσότερο εγχώριο ελάφι. Ο συνολικός αριθμός τους είναι περίπου τρία εκατομμύρια κεφάλια.

19 θέσεις

Τάρανδος - ευρεία. Rangifer tarandus (Linnaeus, 1758)
στη Βόρεια Αμερική - caribou (αγγλική caribou, cariboo ['kærəbuː])

Ανήκει στην οικογένεια της υποζώνης των ταράνδων των μηρυκαστικών, ο μοναδικός εκπρόσωπος του γένους Reindeer (Rangifer), το θηλαστικό θηλαστικό της οικογένειας των ελαφιών.
Ζει στο βόρειο τμήμα της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής.
Δεν τρώει μόνο χόρτο και λειχήνες, αλλά και μικρά θηλαστικά και πουλιά.
Στην Ευρασία, οι τάρανδοι είναι εξημερωμένοι και αποτελούν σημαντική πηγή τροφίμων και υλικών για πολλούς πολικούς λαούς.
Μεταξύ των λαών του Βορρά, οι άγριοι τάρανδοι ονομάζονται sokoy.

Βασίλειο: Ζώα
Τύπος: Χορδή
Κατηγορία: Θηλαστικά
Αποσύνδεση: parcipeds
Υποενότητα: Μηρυκαστικά
Οικογένεια: Εκατό
Υποοικογένεια: Roes
Γένος: Ελάφι
Είδος: Τάρανδος

Βασίλειο: Animalia
Φυλλώματα: Χορδάτα
Κατηγορία: Mammalia
Παραγγελία: Artiodactyla
Οικογένεια: Cervidae
Υποοικογένεια: Capreolinae
Γένος: Rangifer
Είδος: R. tarandus

***** Τεντώνας. Υποείδος βόρειας Αμερικής:

1. Δάσος Caribou (Rangifer tarandus caribou) - αρχικά διανεμήθηκε στις περιοχές taiga της Βόρειας Αμερικής από την Αλάσκα στο Newfoundland και το Labrador. Επί του παρόντος, η περιοχή έχει μειωθεί σημαντικά, το υποείδος αναγνωρίζεται ότι βρίσκεται σε κατάσταση πλησίον της απειλούμενης κατάστασης (NT σύμφωνα με την ταξινόμηση της IUCN).

2. Το Grant Karibu (R. tarandus granti) είναι υποείδος Βόρειας Αμερικής, διανεμημένο στην Αλάσκα, το Yukon και τα Βορειοδυτικά εδάφη του Καναδά.

3. Tundra caribou (R. tarandus groenlandicus) - συνηθισμένο στα καναδικά βορειοδυτικά εδάφη και στο Nunavut, καθώς και στη δυτική Γροιλανδία.

4. R. tarandus pearyi - διανέμονται στα βόρεια νησιά Nunavut και στα βορειοδυτικά εδάφη του Καναδά.

5. Τα νησιά Caribou της Νήσου της Βασίλισσας Σαρλόττα ή Caribou Dawson (R. tarandus dawsoni) - ένα εξαφανισμένο υποείδος που ζούσε στο Graham Island, ένα από τα μεγαλύτερα στο αρχιπέλαγος των νήσων Queen Charlotte, έξω από την ακτή του Καναδά (Βρετανική Κολούμπια).

***** Τεντώνας. Ευρασιανό υποείδος:

1. Άγριος τάρανδος (R. tarandus tarandus) - κάτοικος της αρκτικής τόνδρας της Ευρασίας, συμπεριλαμβανομένης της Σκανδιναβικής Χερσονήσου της Βόρειας Ευρώπης. Στη Ρωσία, το μέγεθος του πληθυσμού υπερβαίνει τα 1,2 εκατομμύρια άτομα (1999).

2. Δάσος ταράνδων ή φινλανδός τάρανδος (R. tarandus fennicus) - που βρίσκονται στη φύση μόνο σε δύο περιοχές της Σκανδιναβικής Χερσονήσου, καθώς και στην Καρελία. Ένας μικρός πληθυσμός ζει στο κέντρο της νότιας Φινλανδίας. Ο πληθυσμός της Καρελίας πηγαίνει πολύ μακρινός στη Ρωσία, το ερώτημα παραμένει ανοιχτό σχετικά με τη στάση των ανατολικών εκπροσώπων αυτού του πληθυσμού σε αυτό το υποείδος. Υποτύπος που περιλαμβάνεται στο κόκκινο βιβλίο της Ρωσίας.

3. Ο τάρανδος σπιτσμπέργκεν (R. tarandus platyrhynchus) - κάτοικος των νησιών του αρχιπελάγους του Svalbard, είναι σήμερα το μικρότερο υποείδος των ταράνδων.

4. Τόνος Novaya Zemlya (R. tarandus pearsoni) είναι ένας απομονωμένος πληθυσμός που ζει στα νησιά του αρχιπελάγους Novaya Zemlya. Το 1981 στο νησί του Νότου υπήρχαν περίπου 6 χιλιάδες άτομα. Υποτύπος που περιλαμβάνεται στο κόκκινο βιβλίο της Ρωσίας.

5. Αρκτικός τάρανδος (R. tarandus eogroenlandicus) είναι ένα εντελώς εξαφανισμένο υποείδος, που βρίσκεται στην ανατολική Γροιλανδία πριν από τις αρχές του 20ού αιώνα.

Ο τάφος είναι ένα μεταναστευτικό είδος.
Λόγω των συνεχών μεταναστεύσεων, το κάλυμμα των λειχήνων δεν καταστρέφεται εντελώς και έχει χρόνο να ανακάμψει. Οι λειχήνες συνθέτουν το 90% της τροφής γι 'αυτούς, έτσι αισθάνονται βρύα (βασικό φαγητό) ακόμη και κάτω από ένα στρώμα χιονιού.
Λιχενικές ουσίες που λαμβάνονται από τρόφιμα εκτός από εντερικά παράσιτα.

Οι φαρδιές οπλές επιτρέπουν σε σας να μετακινηθείτε μέσα από χαλαρό χιόνι και να το σκάψετε στην αναζήτηση τροφίμων.

Διψώντας αυτό το ελάφι 9 μήνες σε ένα χρόνο σβήνει το χιόνι.

Το μαλλί είναι ζεστό με ένα παχύ υπόστρωμα. Οι τρίχες φύλαξης έχουν μήκος 1-2,5 cm.
Κοίλες τρίχες για καλύτερη μόνωση, βοηθούν επίσης να διατηρήσετε τη ζωή σας όταν διασχίζουν ποτάμια.

Τα αρσενικά έχουν επίσης κέρατα, ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΑ.
Τα θηλυκά χρειάζονται κέρατα για να απομακρύνουν τους ανταγωνιστές από τα τρόφιμα που βρίσκουν και απορρίπτονται όταν εμφανίζονται τα ελάφια.

Οι άνθρωποι εξημερώθηκαν ταράνδων, απομονώνοντας μέρος μιας αγέλης άγριων ζώων.
Οι εγχώριοι ταράνδες ζουν σε ημι-ελεύθερη αγέλη και διαφέρουν από τα άγρια ​​ζώα στο ότι είναι συνηθισμένοι στους ανθρώπους και, σε περίπτωση κινδύνου, δεν διασκορπίζονται στο πλάι, αλλά συναντιούνται, ελπίζοντας να προστατεύσουν τους ανθρώπους.

Από τα ανθρώπινα ελάφια χρειάζονται μόνο αλάτι και προστασία από τους θηρευτές.

Από τα ελάφια, οι άνθρωποι παίρνουν το γάλα, το κρέας, το μαλλί, τα κέρατα, τα οστά, τα χρησιμοποιούν ως ζώα ιππασίας.

Αντλίες (neogostvenivshie κέρατα) των ελαφιών είναι γνωστές στην παραδοσιακή ιατρική λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του. Το εκχύλισμα από αυτά χρησιμοποιείται στην φαρμακολογία ως γενικό τονωτικό και προσαρμογόνο φάρμακο.

Στη δεκαετία του '60 υπό την ηγεσία του Καθηγητή Ι.Ι. Ο Brehman ανέπτυξε μια νέα προετοιμασία των ταράνδων κότας "Rantarin" (σε δισκία) και το υγρό αναλογικό του "Velcornine". "Epsorin" - το πρώτο υψηλής ποιότητας εκχύλισμα που προέρχεται από τα κέρατα των άγριων ταράνδων.
Από τα σκληρυμένα κέρατα του ταράνδου παράγουν ένα πρόσθετο τροφίμων με την ανοσοδιεγερτική δράση "CigaPan".

Ταράνδου. Ρωσία:

Οι περισσότεροι caribou ζουν στην σχεδόν άδενδρα άκρη της βόρειας Βόρειας Αμερικής, μαζί με ένα πολικό πέρδικα και άλλες αρκτικές άγριας ζωής. Οι «τσέπες» της Τούντρας βρίσκονται στο νότο, στις ψηλές λεκάνες των Βραχώδη Όρη, αλλά πουθενά δεν μπορείς να βρεις όλη την ποικιλομορφία των αληθινών βόρειων μορφών ζωής που κατοικούν στα «άγονες περιοχές» που εκτείνονται από την Αλάσκα στο άνω Κεμπέκ, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων που αυτοαποκαλούνται Inuit, Inupiat και Yupik.

Η Caribou φέρει τα πιο εξωφρενικά κέρατα ανάμεσα στα ελάφια στη Γη και είναι τα μόνα μεγάλα άγρια ​​θηλαστικά στη Βόρεια Αμερική που μεταναστεύουν ακόμη σε μεγάλες αποστάσεις σε τεράστια κοπάδια. Είναι τέλεια προσαρμοσμένα σε μια τέτοια νομαδική ζωή.

Στις περισσότερες φυλές ελάφια, οι τρίχες είναι κοίλες, αλλά σε caribou διατηρούν σχεδόν πλήρως τον αέρα τόσο για να απομονώσουν το σώμα από θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν το χειμώνα όσο και για να διευκολύνουν τη διέγερση αμέτρητων σωμάτων νερού στην Τούντρα. Η κολύμβηση του Caribou στο νερό επιπλέει σαν φορτωμένο κανό και ένα κοπάδι κοπαδιών μοιάζει με μια κεραμιδιά των πλοίων με ελιγμούς.

Το καλοκαίρι, οι μαλακές οπλές τους είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος από κάθε άλλη φυλή ελάφια και η προσαρμοστικότητα αυτή είναι χρήσιμη για κολύμβηση και διάσχιση των βάλτων, ενώ το χειμώνα οι οπλές caribou σκληρύνουν και συρρικνώνονται για κίνηση σε κατεψυγμένο έδαφος και χιόνι.

Στα μακρά ρουθούνια του καραβιού, υπάρχουν στροβιλιζόμενα οστά στις ρινικές conchas, τα οποία μεγεθύνουν την εσωτερική επιφάνεια για να ζεσταίνουν και να υγράνουν τον εισπνεόμενο παγωμένο αέρα προτού φτάσει στους πνεύμονες.

Όπως τα ελάφι με μαύρη ουρά, ο αριθμός των caribou μπορεί να αυξηθεί δραματικά σε λίγα χρόνια, και στη συνέχεια να μειωθεί ξαφνικά.

Για πρώτη φορά κυνηγούσα την caribou στην Αλάσκα στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν το περίφημο κοπάδι της λεκάνης απορροής του Malchatna βρισκόταν στο αποκορύφωμά της και συναντήσαμε εκατοντάδες από αυτά τα ελάφια καθημερινά. Το 2009 Έζησα 2 εβδομάδες περίπου στην ίδια περιοχή και είδα, ίσως, μόνο περίπου πενήντα caribou, και μόνο τον μόνο ταύρο κατάλληλο για ένα τρόπαιο.

Πολλά κοπάδια caribou σε όλη τη Βόρεια Αμερική έχουν μειωθεί αισθητά την τελευταία δεκαετία, αν και ορισμένα από αυτά διατηρούν σταθερό πληθυσμό. Πιθανές αιτίες για αυτό ήταν η εξάντληση των βοσκοτόπων με εκτροφή caribou, νέες δεξαμενές που εμποδίζουν τις μεταναστευτικές διαδρομές, την επέκταση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων ή την παλαιά δικαιολογία, που υποτίθεται ότι έδειχνε ότι υπήρχαν πολλοί λύκοι.

Ορισμένοι βιολόγοι μάλιστα δείχνουν ότι ίσως δεν ήταν χωρίς αλλαγή του κλίματος. Αλλά τα ιστορικά δεδομένα μας δείχνουν τα σκαμπανεβάσματα του πληθυσμού caribou καθ 'όλη τη διάρκεια της ύπαρξης γραπτών στοιχείων σχετικά με αυτό το θέμα.

Είμαι πεπεισμένος μόνο ένα πράγμα - ποτέ δεν θα σταματήσω να θαυμάζω αυτά τα πλάσματα.

Υποτίθεται ότι όλοι ανήκουν στο ίδιο είδος (Rangifer tarandus), αν και στη Βόρεια Αμερική χωρίζονται σε 6 είδη, ενωμένα σε 2 κύριες ομάδες - caribou άγονων εκτάσεων και δασών.

Φυσικά, όποιος κυνηγούσε το caribou σε διάφορα μέρη της ηπείρου, διαπίστωσε τις διαφορές τους στο μέγεθος του σώματος και του κέρατος.

Σύμφωνα με το αξιοσημείωτο βιβλίο Valerius Geist Deer of the World, οι μεγαλύτερες caribou βρίσκονται κάτω από τον 60ο παράλληλο του βόρειου γεωγραφικού πλάτους, κατά μήκος των ανώτερων συνόρων των δυτικών επαρχιών του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αλάσκας και πολλών της χερσονήσου Ungava στο βόρειο Κεμπέκ. εξαιρέσεις λόγω του νησιού και απομονωμένων πληθυσμών στην ηπειρωτική χώρα.

Στα βόρεια του 60ου παράλληλου, η caribou γίνεται αισθητά μικρότερη, στα νησιά της Αρκτικής αντιστοιχούν σε μέγεθος έως το μέσο όρο ελάφι.

Αυτό είναι αντίθετο με τον κανόνα του Bergman, σύμφωνα με τον οποίο τα ευρέως διαδεδομένα είδη πουλιών και θηλαστικών φθάνουν σε μεγαλύτερα μεγέθη στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη. Ωστόσο, αυτός ο κανόνας ισχύει κυρίως για θηλαστικά που ζουν σε εύκρατες ζώνες, όπως ελάφια και αρκούδες. Τα μεγαλύτερα ζώα έχουν χαμηλότερο λόγο σωματικού βάρους / βάρους, πράγμα που τους επιτρέπει να διατηρούν περισσότερη θερμότητα σε κρύο καιρό.

Αλλά η caribou είναι το ζώο του Άπω Βορρά. Στις περιπολικές περιοχές και στην Αρκτική, τα τρόφιμα είναι πολύ λιγότερο, τόσο γενικά όσο και σε εποχές, από ό, τι στις περιοχές που βρίσκονται νότια.

Έχει αναφερθεί ότι η μεγαλύτερη καραϊβική ανήκει στον βράχο που ζει στο βόρειο τμήμα της Βρετανικής Κολομβίας και στο ακραίο νότο της επικράτειας Yukon. Το μέγεθός τους μπορεί να οφείλεται στην επιπρόσθετη επίδραση του ύψους στο μέγεθος των ζώων, η οποία σημειώνεται επίσης στα ελάφι με μαύρα ουρά στα βραχώδη βουνά.

Στη δασική caribou, υπάρχει μια τάση να είναι στενότερη και πιο σοβαρή από εκείνες που ζουν σε άγονες περιοχές. Ίσως είναι η προσαρμοστικότητα στο δάσος, ως επί το πλείστον, οι συνθήκες των οικοτόπων.

Caribou από την Αλάσκα, και ειδικά από το Κεμπέκ, διακρίνονται από τα μεγάλα και τα ευρύχωρα κέρατα.
Τότε υπάρχουν διαφορές στα τρία στοιχεία, συνήθως σημειωμένα (αν και όχι πάντα) στα κέρατα καραβιού: "φτυάρια" (υπερφυσικές διεργασίες), η δεύτερη διαδικασία (πάνω από "φτυάρια") και οι τερματικές διεργασίες.
Υπάρχει ένας μύθος ότι οι ταύροι caribou με διπλό "πιπέτες" είναι σπάνιοι. Αυτή η αντίληψη εμφανίστηκε σε μια εποχή που κυνηγούσαν κυρίως το ορεινό καραβιού, και τα διπλά "φτυάρια" των κέρατων ήταν πραγματικά σπάνια. Αλλά αυτό είναι πολύ συνηθισμένο μεταξύ των caribou των άγονων εκτάσεων. Περισσότεροι από τους μισούς ταύρους που συγκομίστηκα είχαν διπλά "φτυάρια" κέρατων.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org