Πουλιά

Κουκούλα με κουκούλα: πόσες ζωές, τι τροφοδοτεί και πού ζει

Pin
Send
Share
Send
Send


Ένα τέτοιο πουλί, όπως το γκρίζο κοράκι, είναι το πιο κοινό και αναγνωρίσιμο είδος πουλιών. Σημειώστε ότι αυτό το είδος πτηνών διαφέρει από τους συγγενείς του με την ταχύτητα, το ζωντανό μυαλό, καθώς και τη δυνατότητα εξημέρωσης και επακόλουθη προσκόλληση στον ιδιοκτήτη του.

Περιγραφή του είδους

Το γκρίζο κοράκι ανήκει στην οικογένεια των corvidae και είναι ένα αρκετά μεγάλο πουλί, το μήκος του σώματος είναι μέχρι 51-53 cm, οι μέγιστοι αριθμοί βάρους φτάνουν τα 700 gr. Το φτερό είναι μέχρι 1 μέτρο.

Το χαρακτηριστικό χρώμα των εκπροσώπων του είδους είναι γκρίζο (με εξαίρεση το στέμμα, την ουρά, τα φτερά και το μέτωπο του πουλιού). Το ράμφος ενός μαύρου κορακιού μαύρου κοράκι έχει μια χαρακτηριστική καμπύλη άκρη και μια προεξέχουσα διόγκωση πάνω από την κάτω γνάθο. Τα πόδια των εκπροσώπων του είδους είναι μαύρα. Η παρουσία του γκρι στο χρώμα του καλύμματος φτερού του κοράκι, στην πραγματικότητα, είναι η κύρια διαφορά από άλλα υποείδη. Σημειώστε ότι τα νεαρά άτομα έχουν πιο σκούρο χρώμα φτέρωμα. Οι χαρακτηριστικοί ήχοι του πουλιού είναι ο χλιαρός και δυνατός Carr-Carrr.

Σύμφωνα με την πλειονότητα των ορνιθολόγων, το γκρίζο κοράκι είναι υποείδος του μαύρου κοράκι, με τη δυνατότητα να διασχίσει τους εκπροσώπους και των δύο ειδών. Ο τρόπος ζωής των ειδών ουσιαστικά δεν διαφέρει - τα πουλιά οδηγούν έναν καθιερωμένο τρόπο ζωής, κατά κανόνα, ζουν σε ζεύγη ή μικρές ομάδες (κοινότητες κοράκων).

Χαρακτηριστικά ισχύος

Κατά κανόνα, τα τρόφιμα που λαμβάνονται από γκρίζα κοράκια, που ζουν κυρίως σε αστικά περιβάλλοντα, αποδίδονται στις στέγες των σπιτιών, όπου είναι κορεσμένα σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα.

Τα κοράκια Carrion αναφέρονται σε αρπακτικά είδη πουλιών, καθώς είναι σε θέση να κυνηγήσουν μικρά πουλιά για τα τρόφιμά τους, ειδικά τα ερείπια πουλιών που φωλιάζουν με νεογέννητους νεοσσούς. Επίσης, το κοράκι αρέσει να τρώει μικρά ζώα και τρωκτικά. Συχνά στις περιοχές των αστικών πάρκων, γκρίζα κοράκια κυνηγούν για σκίουρους. Μεγάλα κοπάδια κοράκων είναι ικανά να επιτεθούν σε λαγοί, μπλοκάροντας δεξιοτεχνικά τη διαδρομή διαφυγής και οδηγώντας την σε αδιέξοδο. Συχνά, τα πτηνά αυτά υιοθετούν τη χαρακτηριστική συμπεριφορά ενός τέτοιου φτερού σαν ένα skua, το οποίο εκδηλώνεται από την τρομοκρατία των μικρών γλάρων που ψαρεύουν τα ψάρια στην παράκτια ζώνη.

Habitat


Ο πιο διαδεδομένος πληθυσμός γκρίζων κοράκων έλαβε ολόκληρη την Ευρασία. Αυτό το πουλί μπορεί να βρεθεί σχεδόν παντού: στις συνθήκες της πόλης, στα δάση, στα εδάφη των χώρων υγειονομικής ταφής και των ερημιών. Σημειώστε ότι το κοράκι δεν φοβάται καθόλου τους ανθρώπους. Τα πουλιά τοποθετούν τις φωλιές τους σε οποιοδήποτε βολικό περιβάλλον - όχι μόνο σε ψηλά δέντρα, αλλά και σε κτίρια. Κατά κανόνα, για τη νύχτα, εκπρόσωποι αυτού του είδους πουλιών συγκεντρώνονται σε αρκετά μεγάλες ομάδες ή κοπάδια. Συχνά, τα νεκροταφεία ή οι περιοχές πάρκων επιλέγονται ως μέρος για να περάσετε τη νύχτα. Συχνά daws και rooks ενώνουν κοπάδια από γκρίζα κοράκια.

Χαρακτηριστικά αναπαραγωγής

Η περίοδος αναπαραγωγής των κοράκων αρχίζει με την έναρξη των πρώτων ανοιξιάτικων ημερών. Για να προσελκύσουν τα θηλυκά, τα αρσενικά αυτού του είδους εκτελούν πολύπλοκες μορφές στον αέρα.

Το γκρίζο κοράκι φωλιάζει σε ζεύγη, ενώ οι φωλιές των εκπροσώπων του είδους βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Τα κοράκια θεωρούνται πολύ ευαίσθητα πουλιά, αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Ένα ζευγάρι πτηνών δεν θα οικοδομήσει ποτέ τη φωλιά τους σε πολύ μολυσμένες ή καπνισμένες περιοχές. Το κοράκι μπορεί να επισκεφθεί τέτοιες οικολογικά δυσμενείς θέσεις μόνο για να αναζητήσει τρόφιμα απαραίτητα για τη διατροφή. Δηλαδή, η φωλιά είναι χτισμένη σε καθαρό έδαφος, γεγονός που εξηγείται από την ανησυχία για τους μελλοντικούς απογόνους.

Η πραγματική στιγμή κατά την οποία τα κοράκια αρχίζουν να χτίζουν τις φωλιές τους είναι από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο. Ως οικοδομικό υλικό, τα πουλιά χρησιμοποιούν σχεδόν όλα όσα συναντούν - από διάφορα υλικά και κουρέλια μέχρι ξηρή βλάστηση. Η μέγιστη ποσότητα ωοτοκίας είναι 6 αυγά, με γαλαζωπή απόχρωση με καφέ στίγματα και ασαφή εγκεφαλικά επεισόδια. Η γυναίκα ασχολείται με την επώαση των μελλοντικών απογόνων, το καθήκον του κοράκι είναι να παρέχει στην μητέρα της οικογένειας το απαραίτητο φαγητό. Κατά τη διάρκεια της επώασης των αυγών, το πουλί εκτελεί συχνά τον αερισμό του, το οποίο εκφράζεται με τη χαρακτηριστική συμπεριφορά του - γίνεται στα πόδια του, σηκώνει το σώμα πάνω από το δίσκο, μετά από το οποίο αρχίζει να τα τακτοποιεί γρήγορα για μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα.

Η διάρκεια της περιόδου επώασης είναι περίπου τρεις εβδομάδες. Πολλοί παρατηρητές έχουν παρατηρήσει ότι, κατά κανόνα, η αρσενική γκόμενα είναι η πρώτη που σκύβει. Μετά τη γέννηση όλων των απογόνων, η γυναίκα αρχίζει να βοηθά τον σύντροφό της στην επίλυση τέτοιων καθηκόντων όπως την αναζήτηση τροφής τόσο για τη δική της τροφή όσο και για τη διατροφή των νεοσσών.

Η βασική προϋπόθεση για τη διατροφή των εφήβων είναι η διαθεσιμότητα τροφίμων εύπεπτων και υψηλής θερμιδικής αξίας, γι 'αυτό τα κοράκια συχνά καταστρέφουν τις φωλιές άλλων πουλιών για τη διατροφή των απογόνων τους, παίρνοντας τα αυγά τους για να ταΐσουν τους νεοσσούς. Συχνά για τον ίδιο σκοπό, κλέβουν στήθη ψαριών ή άλλα μικρά πουλιά.

Συνήθειες του είδους

Τα γκρίζα κοράκια είναι μάλλον κινητά και ενεργά πτηνά, που προτιμούν να περπατούν αργά από τη μια πλευρά στην άλλη. Επίσης, αυτό το πουλί λατρεύει μια ποικιλία ψυχαγωγίας, για παράδειγμα, τα αγαπημένα του αξιοθέατα είναι: ο σχεδιασμός στον αέρα, η ταλάντευση στα καλώδια, η κύλιση σε κεκλιμένες στέγες.

Επίσης, αυτοί οι εκπρόσωποι του είδους είναι πολύ έξυπνοι, για παράδειγμα, εάν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αποκάλυψη οποιουδήποτε φρούτου, απλά ανεβαίνουν σε ένα μεγάλο ύψος από εκεί που απορρίπτονται.

Ο γκρίζος κοραλλιογενής, όπως και κάθε φτερωτός, έχει τον δικό του χειρότερο εχθρό του - είναι ένα τέτοιο πουλί σαν κουκουβάγια. Ο τελευταίος τους επιτίθεται νύχτα όταν κοιμούνται έντονα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του κοράκι είναι η εξαιρετική του μνήμη. Επίσης, γκρίζα κοράκια μπορούν να ονομαστούν δίκη, για παράδειγμα, μπορούν να επιτεθούν σε ένα σκυλί που έσπασαν ένα πακέτο πριν από μερικά χρόνια. Μερικές φορές τα πουλιά παίρνουν γούνινα καπέλα για τους παραβάτες τους, γι 'αυτό υπάρχουν περιπτώσεις που ένα πουλί πέταξε σε ένα άτομο και άρχισε να σκύβει σφοδρή στην κόμμωση του.

Η καθημερινή ρουτίνα

Γκρίζα κοράκια ξυπνούν πριν από την ανατολή του ηλίου, συγκεντρώνοντας σε μικρά κοπάδια στις στέγες των σπιτιών ή καθισμένα στα κλαδιά ενός μεγάλου δέντρου. Κατά κανόνα, το πρώτο μισό της ημέρας απασχολείται από το γεγονός ότι τα πουλιά αναζητούν κατάλληλο φαγητό για σίτιση. Προς το μεσημέρι, τα κοράκια συγκεντρώνονται ξανά σε ένα κοπάδι για να ξεκουραστούν σε ένα επιλεγμένο μεγάλο δέντρο ή πιο όμορφα από τη δομή. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, τα πουλιά ξαναβρίσκονται στην αναζήτηση τροφής. Πριν πάτε για ύπνο, επικοινωνούν ενεργά, μοιράζοντας τις εντυπώσεις τους για την προηγούμενη μέρα.

Ενδιαφέροντα γεγονότα

  1. Ένα τέτοιο είδος πτηνών, όπως και τα γκρίζα κοράκια, που ζουν υπό συνθήκες δουλείας, είναι πολύ συνδεδεμένο με τον άνθρωπο που φέρνει το φτερωτό κατοικίδιο ζώο. Ειδικά αν ο αντιπρόσωπος αυτού του είδους μπήκε στο σπίτι σε έναν άνδρα σε νεαρή ηλικία - από μια γκόμενα.
  2. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες πτηνών επισημαίνουν ότι τα κοράκια είναι πολύ έξυπνα πτερωτά πουλιά, ωστόσο, έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα - τα κοράκια δεν είναι μόνο έξυπνα, αλλά και κλέφτες.

Crow: περιγραφή, χαρακτηριστικά και φωτογραφίες. Τι μοιάζει με ένα πουλί;

Τα κοράκια είναι οι μεγαλύτεροι εκπρόσωποι της μονάδας περιαγωγής. Το μήκος του πουλιού κυμαίνεται μεταξύ 48-56 εκ. Το αρσενικό είναι μεγαλύτερο από το θηλυκό, το βάρος του αρσενικού είναι 700-800 γραμμάρια, τα θηλυκά ζυγίζουν από 460-550 γραμμάρια. Το μήκος της πτέρυγας του αρσενικού κοράκι φτάνει τα 27-30 εκατοστά, στο γυναικείο άτομο τα πτερύγια αυξάνονται από 25 έως 27 εκ. Ισχυρά πτερύγια στα περισσότερα είδη διαφέρουν σε μυτερή μορφή. Το άνοιγμα των πτερυγίων είναι περίπου 1 μ.

Η εμφάνιση του κοράκι είναι παρόμοια με το βουνό, αλλά έχει μια πιο πυκνή διάπλαση.

Η ουρά του κοράκι είναι σφηνοειδής, με μακριά φτερά ουράς. Το ράμφος του πτηνού είναι ισχυρό και κοφτερό, κωνικό σε σχήμα, σε ορισμένα είδη έχει μια χαρακτηριστική υψηλή κλίση. Τα πόδια του κοράκι είναι λεπτό και μακρύ, με τέσσερα δάχτυλα: 1 προς τα πίσω, 3 προς τα εμπρός.

Τα περισσότερα είδη κοραλλιών έχουν χρώμα γκρίζου ή μαύρου φτερού που φέρει μεταλλικό, μοβ, ιώδες ή πράσινο χρώμα στον ήλιο. Η βάση της πένας είναι συνήθως γκρι, σε σπάνιες περιπτώσεις λευκή.

Η φωνή του κοράκι είναι ψηλή, βραχνή, μερικές φορές τραχιά και τραχύ, θυμίζοντας γέλιο. Η γλώσσα του Crow είναι πολύ ανεπτυγμένη, οι ήχοι διαφορετικού βήματος χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των αγώνων γάμου, για ειδοποίηση στη γενική συλλογή, ορκωμοσία, απειλές και επίσης ενοχλητικά σήματα.

Πόσα χρόνια ζουν τα κοράκια;

Το προσδόκιμο ζωής για τα κοράκια στη φύση είναι 15-20 χρόνια. Σε αιχμαλωσία, μερικά κοράκια ζουν μέχρι 35-40 χρόνια. Η επίσημα τεκμηριωμένη ηλικία του παλαιότερου κοράκι ήταν 59 ετών, η οποία είναι σπάνια.

Πού ζουν τα κοράκια;

Ο οικοτόπος είναι αρκετά εκτεταμένος: το πουλόβερ βρίσκεται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, στη Βόρεια Αμερική, στη Βόρεια Αφρική και την Αυστραλία.

Τα περισσότερα κοράκια είναι καθιστικά σε αστικά, αγροτικά ή φυσικά τοπία. Τα καθιερωμένα νομαδικά είδη κοράκων που κατοικούν στα βόρεια σύνορα της περιοχής, για χειμωνιάτικη κίνηση σε περιοχές με πιο καλοήθη κλίμα.

Τι τρώνε τα κοράκια;

Μοναδικές από τη φύση, τα κοράκια είναι δραστήριοι κυνηγοί που μερικές φορές συνεργάζονται με τους συγγενείς τους για να πιάσουν λεία ή να έχουν μια κοινή γιορτή. Όντας σαρωτές, ένα κοπάδι κοράκων είναι σε θέση να συνοδεύει τους μακρυμάλλης αρπακτικούς, καθώς και το λύγκα και τις αλεπούδες για χάρη του θηράματός τους ή των απομεινιών τους. Τα κοράκια είναι παμφάγα και τρέφονται από απολύτως όλα τα οποία, κατά τη γνώμη τους, θα είναι βρώσιμα. Στη διατροφή των κοράκων περιλαμβάνονται έντομα (σκαθάρια, μύγες, πεταλούδες), σκουλήκια, αυγά άλλων ειδών πουλιών και νεοσσοί τους, σαύρες, βατράχια, σκίουροι, ψάρια, μικρά τρωκτικά (ποντίκια και αρουραίοι).

Όλα τα τρόφιμα απόβλητα - το συνηθισμένο και αγαπημένο φαγητό του κοράκι, έτσι μια μεγάλη συγκέντρωση αυτών των πουλιών παρατηρείται συχνά σε χωματερές. Το κοράκι τροφοδοτεί τις προνύμφες των εντόμων που σπρώχνουν στην κοπριά.

Απουσία ζωοτροφών, το κοράκι τρώει τα φυτά και τους σπόρους, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Raven ονόματα ειδών και φωτογραφίες

Το γένος περιλαμβάνει πολλά είδη κοράκων:

  • Μαύρο κοράκι(ευρ. Corvus corone)

Έχει μαύρο φτέρωμα, καθώς και μαύρα πόδια, πόδια και ράμφος. Ως εκ τούτου, το πουλί συχνά μπερδεύεται με ένα βράχο. Ωστόσο, το φτέρωμα ενός μαύρου κοράκι έχει μια πολύ πιο πράσινη κλίση από εκείνη ενός βράχου, και μερικές φορές ακόμη και μωβ λάμψη. Το μήκος σώματος ενός ενήλικου ατόμου είναι 48-52 cm.

Η ποικιλία του είδους καλύπτει την επικράτεια της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης, όπου ζει το μαύρο κοράκι με ένα από τα υποείδη του - το ανατολικό μαύρο κοράκι (lat. Corvus corone orientalis), που ζει στην Ανατολική Ασία. Στο έδαφος της Ρωσίας, μαύρα κοράκια φωλιάζουν στην Ανατολική Σιβηρία και την Άπω Ανατολή.

  • Γκρίζο κοράκι(ευρ. Corvus cornix)

Σύμφωνα με μία από τις ταξινομήσεις, το γκρίζο κοράκι είναι ένα ξεχωριστό είδος · σύμφωνα με το άλλο, είναι υποείδος του μαύρου κοράκι. Το μήκος του πουλιού φτάνει τα 50 cm με βάρος 460-735 γραμμάρια. Το γκρίζο κοράκι διαφέρει από το βράχο με το μεγαλύτερο πλάτος του πτερυγίου και την ιδιαίτερα έντονη κλίση του ράμφους. Το σώμα έχει χρώμα γκρι. Το κεφάλι, το στήθος, τα φτερά και η ουρά του γκρίζου κοράκι είναι μαύρου χρώματος με ελαφριά μεταλλική απόχρωση.

Το γκρίζο κοράκι ζει στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, στις Σκανδιναβικές χώρες, στη Μικρά Ασία και σε ολόκληρη τη Ρωσία, από το δυτικό τμήμα μέχρι τη θάλασσα του Καρά.

  • Αυστραλιανό κοράκι(ευρ. Corvus coronoides)

Είναι το μεγαλύτερο από τα τρία σχετικά είδη που βρέθηκαν στην Αυστραλία. Το μήκος του σώματος του κοράκι είναι 46-53 εκατοστά, και το μέσο βάρος είναι 650 γραμμάρια. Το μαύρο φτέρωμα ενός κοράκι κυλά με μπλε-ιώδες ή μπλε-πράσινο λάμψη. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των κοράκων που ζουν στην Αυστραλία είναι η λευκή ίριδα και τα έντονα φτερά του αυχένα. Ο λαιμός των νεαρών ατόμων καλύπτεται με τέτοια σπάνια φτερά που εμφανίζεται ανάμεσα σε αυτά τα ροζ δέρματα.

Το κοράλι της Αυστραλίας ζει στο Σίδνεϊ και στην Καμπέρα.

  • Νότια αυστραλιανή Crow(ευρ. Corvus mellori)

Διαφέρει εντελώς μαύρο χρώμα φτερά, μακριά φτερά και ένα λεπτό, έντονα καμπύλο ράμφος. Μεσαίου μεγέθους, το μήκος ενός κοριτσιού είναι 48-50 εκ. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, το πουλί προτιμά μόνο τα φυτικά τρόφιμα.

Είναι κατοικημένο από ένα κοράκι της Νότιας Αυστραλίας στη νοτιοανατολική Αυστραλία, καθώς και στο νησί του βασιλιά και του καγκουρό.

  • Χάλκινο χάλκινο(ευρ. Corvus crassirostris)

Αρχικά ονομάστηκε το κοκκινιστό κοράκι. Οι μεγάλοι εκπρόσωποι του είδους έχουν μήκος σώματος 60-64 εκ. Το ράμφος του χάλκινου κοράκι είναι αρκετά μεγάλο και υπερβαίνει το μήκος του κεφαλιού. Ο χρωματισμός γκρεμίζει εντελώς μαύρο, με ένα μόνο λευκό σημείο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Για την ουρά του κοράκι αυτού του είδους χαρακτηρίζεται από μια σταδιακή διάταξη των φτερών.

Υπάρχει ένα χάλκινο κοράκι στα ορεινά και στα ορεινά της Ανατολικής Αφρικής: Αιθιοπία, Ερυθραία, Σουδάν και Σομαλία.

  • Λευκό κοράκι(ευρ. Corvus cryptoleucus)

Ένας τυπικός εκπρόσωπος του γένους, που χαρακτηρίζεται από λευκές βάσεις φτερών στο λαιμό. Το μήκος του σώματος ενός ενήλικου ατόμου είναι 50 εκ. Αυτό το είδος κοραλλιογενών είναι συνηθισμένο στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και το βόρειο Μεξικό.

  • Μεγάλο μάτι κοράκι(ευρ. Corvus macrorhynchos)

Το πουλί έχει ένα πολύ μεγάλο ράμφος. Το μέγεθος των κοράκων εξαρτάται από τον οικότοπο: οι εκπρόσωποι των βόρειων πληθυσμών είναι μεγαλύτεροι από τους νότιους, έχουν ένα μεγάλο ράμφος και καλά αναπτυγμένα φτερά στο λαιμό. Κατά μέσο όρο, το μήκος ενός κοριτσιού ενηλίκων είναι 46-59 cm και το βάρος του φτάνει τα 1,3 kg. Το σώμα καλύπτεται με σκούρα γκρι φτερά. Τα πτερύγια, η ουρά και το κεφάλι του κορακιού είναι μαύρα, με μοβ ή πράσινη απόχρωση.

Το είδος περιλαμβάνει 15 υποείδη που ζουν στο ηπειρωτικό τμήμα της Ασίας και την Άπω Ανατολή της Ρωσίας και επίσης κατοικούν στα νησιά: Φιλιππίνες, Ταϊβάν, Σρι Λάνκα, Χοκάιντο, Γιακουσίμα και πολλοί άλλοι.

  • Βότσαλο(ευρ. Corvus rhipidurus)

Αναπτύσσεται έως 47 εκατοστά σε μήκος και είναι πολύ παρόμοιο με το μαύρο κοράκι. Ωστόσο, το πουλί έχει ένα χαρακτηριστικό πυκνό ράμφος, μακριά φτερά, μια συντομευμένη ουρά και πολύ κοντό φτερά στο λαιμό. Η εμφάνιση των bristly crows διακρίνεται από ένα μαύρο γυαλιστερό χρώμα και χαρακτηρίζεται από ένα πορφυρό-μπλε χρώμα των φτερών και των ποδιών. Τα φτερά των κοράκων στον αυχένα έχουν μια λευκή βάση.

Ο βιότοπος αυτού του είδους πουλιών αρχίζει στη Μέση Ανατολή, διέρχεται από το βόρειο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, απέναντι από την Αραβική Χερσόνησο, από την Κένυα και το Σουδάν μέχρι την έρημο της Σαχάρας.

  • Bangai κοράκι(ευρ. Corvus unicolor)

Το μικρότερο κοράκι αυτού του γένους, που αναπτύσσεται μόνο μέχρι 39 εκατοστά σε μήκος. Το είδος χαρακτηρίζεται από το μαύρο χρώμα των φτερών και την κοντή ουρά.

Τα πιο παραμελημένα είδη κοραλλιών, βρίσκονται αποκλειστικά στο νησί Peleng στην Ινδονησία. Το είδος έχει το καθεστώς απειλούμενου και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο πληθυσμός σήμερα περιέχει από 30 έως 200 άτομα.

Πολύ σπάνια, λευκά κοράκια βρίσκονται στη φύση - το αποτέλεσμα της μετάλλαξης-αλβινισμού.

Ένας αλμπίνος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ομάδα ειδών και θα διαφέρει από τις συγγενείς του μόνο στο λευκό χρώμα του φτερού και την εξαιρετική ευαισθησία του.

Πώς γίνονται τα κοράκια;

Στην ηλικία των 2 ετών, τα περισσότερα είδη κοραλλιών είναι έτοιμα να αναπαραχθούν. Τα κοράκια είναι μονογαμικά πτηνά και επιλέγουν έναν σύντροφο για το υπόλοιπο της ζωής τους. Τα παιχνίδια ζευγαρώματος των κοριτσιών των ανδρών και των γυναικών διακρίνονται από περίπλοκες περιστροφές, περιπλανήσεις και καταδύσεις. Τα πιο συνηθισμένα είδη αυτών των πουλιών εκτρέφονται στην αρχή - στα μέσα της άνοιξης.

Αριστερά θηλυκά κοράκια, προς τα δεξιά ένα αρσενικό κοράκι

Το κοράκι κάνει μια φωλιά στα δασικά πάρκα και τις πλατείες, η τοποθέτησή τους γίνεται σε μια περόνη με δυνατά κλαδιά δέντρων, σε πύργους μεταφοράς ισχύος, γερανούς, πίσω από υδρορροές. Τα είδη που κατοικούν στα στέπα και τα ημι-έρημα τοπία διευθετούν φωλιές στις ρωγμές των βράχων και των βράχων. Και οι δύο μελλοντικοί γονείς συμμετέχουν συνήθως στην κατασκευή, επιμελώς κατασκευάζοντας μια φωλιά κλαδιών και κλαδιών. Η διάμετρος της φωλιάς του Crow είναι μικρότερη από 0,5 μέτρα και έχει ύψος 20-30 cm. Για τη σύνδεση χλοοτάπητα, πηλό, συχνά κομμάτια σύρματος. Το κάτω μέρος της φωλιάς είναι επενδεδυμένο με φτερά, κάτω, ξηρό γρασίδι, βαμβάκι και κουρέλια.

Ανάλογα με τον τύπο του πουλιού, ο συμπλέκτης περιέχει 3-6 ή 4-8 αυγά ελαφρά πράσινου ή μπλε χρώματος με σκοτεινά σημεία. Τα κοράκια των γυναικών συνεχώς επωάζουν τον συμπλέκτη για 17-20 ημέρες. Το αρσενικό κοράκι καθ 'όλη τη διάρκεια της επώασης των αυγών τροφοδοτεί τον σύντροφο του και την φροντίζει.

Μετά από 25 ημέρες, γεννιούνται γυμνοί νεοσσοί, που τρέφονται και από τους δύο γονείς. Τα μικρά παιδιά φυλάσσονται ένα μήνα μετά τη γέννηση.

Ένα κοράκι που έπεσε τυχαία από τη φωλιά ενός κοράκι δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη. Οι γονείς κάνουν ένα τρομερό θόρυβο, φωνάζοντας καλώντας τους συγγενείς τους, και προστατεύοντας με ζήλο το μικρό. Ένα κοπάδι κοράκων επιτίθεται σε έναν επικίνδυνο αλλοδαπό, είτε ζωικό είτε ανθρώπινο.

Στις αρχές του καλοκαιριού, ο απόγονος του κοράκι αρχίζει να πετάει έξω από τη φωλιά, και ο πρώτος μήνας παραμένει με τους γονείς, που συνεχίζουν να φροντίζουν τους. Τον Ιούλιο, οι νέοι εγκαταλείπουν τελικά τη γηγενή φωλιά τους.

Παρ 'όλα αυτά, οι οικογενειακοί δεσμοί παραμένουν, και μερικές φορές οι απόγονοι των προηγούμενων χρόνων αντί να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, βοηθούν τους γονείς να τρώνε και να μεγαλώνουν αδελφούς και αδελφές.

Κόρα στο σπίτι

Αν θέλετε να έχετε ένα κοράκι στο σπίτι, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα νεαρό άτομο ή ακόμα και μια γκόμενα. Το κοράκι δεν είναι ένα τακτοποιημένο ζώο, θα είναι αρκετά βρωμιά από αυτό. Συνιστάται να δημιουργηθεί ένα υπαίθριο κλουβί για αυτό και να τοποθετηθεί λινέλαιο στο κάτω μέρος ή κάποιο είδος μεταλλικής επίστρωσης που μπορεί να γεμίσει με πριονίδι. Η φροντίδα για ένα κοράκι στο σπίτι είναι αρκετά δύσκολη, το πουλί πρέπει να λουσμένη, να ηρεμήσει και να αφήσει να πετάξει.

Πολλοί αναρωτιούνται πώς να δαμάζουν το κοράκι. Είναι εύκολο να φτάσετε αν πάρετε ένα μικρό κοράκι 2-3 μηνών. Αλλά αν το κοράκι είναι παλαιότερο από 6 μήνες, μην περιμένετε υποβολή από αυτήν.

Έτσι, για να νικήσει το κοράκι σας, πρέπει, εκτός από τη φροντίδα της, να της δώσετε τουλάχιστον 2-3 ώρες την ημέρα για βόλτες και προπονήσεις. Ворон можно тренировать как ловчих птиц, а также их можно выпускать на волю прогуляться. Правда, для начала это лучше делать со специальными кожаными ремешками на лапках. Когда ваша домашняя ворона начнет вести себя послушно, вы можете отпустить её в свободный полёт, и она к вам обязательно вернётся.

Чем кормить ворону?

Домашние вороны едят говядину, курицу, мышей и кроликов. Δεν είναι απαραίτητο να τροφοδοτήσετε το κοράκι του σπιτιού με χοιρινό, καθώς είναι πάρα πολύ λιπαρό. Εκτός από τη δίαιτα κρέατος, το κοράκι πρέπει να τρώει χυλό, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage, καρότα, μήλα, ωμά αυγά ορτυκιών. Οι ντομάτες, οι πατάτες, τα εσπεριδοειδή, το γάλα και τα γλυκά είναι καλύτερα περιορισμένα. Απαγορεύεται αυστηρά η χορήγηση αλατιού πουλιών και αλατισμένων τροφών.

Habitat

Στη χώρα μας, το γκρίζο κοράκι είναι κοινό στο ευρωπαϊκό μέρος και στη Σιβηρία. Στα ανατολικά (πριν από το Yenisei), το φτερό κοράκι είναι πιο γκρι. Αυτό το πουλί βρίσκεται σε δάση, σε ερημιές, σε χωματερές, σε μικρές πόλεις και πόλεις. Το πουλί δεν φοβάται μια αφθονία ανθρώπων. Το γκρίζο κοράκι καταφέρνει να χτίσει φωλιές όχι μόνο σε δέντρα, αλλά και σε κτίρια. Για τη νύχτα, τα κοράκια συγκεντρώνονται σε τεράστια πλήθη. Συχνά περνούν τη νύχτα σε πάρκα ή νεκροταφεία. Συχνά συνδέονται μεταξύ τους με τα ράγκμπι και τα jackdaws. Ένα μέρος των γκρίζων κοράκων της περιοχής της Μόσχας και της Μόσχας παραμένει για τους χειμερινούς μήνες στις πρώην τοποθεσίες τους, ενώ από την άλλη μεταναστεύει σε άλλες περιοχές και ακόμη και σε ευρωπαϊκές χώρες. Ο συνολικός αριθμός των πτηνών δεν μειώνεται καθώς οι κοράκια πετούν από το Βορρά.

Εκκόλαψη

Με την άφιξη της άνοιξης αρχίζει η περίοδος γάμου. Αυτή τη στιγμή, είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι τα αρσενικά κάνουν απίστευτα πολύπλοκες στροφές, απογειώσεις και άλλες αερόμπικ. Το κοράκι με κουκούλα φωλιάζει σε ζεύγη. Μερικές φορές βρίσκονται φωλιές κοντά. Τα κοράκια είναι πολύ ευαίσθητα πουλιά. Είναι πολύ έμπειροι σε θέματα περιβάλλοντος. Ένα γκρίζο κοράκι σπάνια χτίζει μια φωλιά σε μια μολυσμένη περιοχή. Πετάει μόνο εκεί στην αναζήτηση τροφής και χτίζει μια φωλιά σε ένα πιο καθαρό μέρος, ώστε οι απόγονοι να είναι υγιείς.

Τον Μάρτιο - Απρίλιο, αρχίζει η κατασκευή μιας φωλιάς σε ένα δέντρο ή σε ένα κτίριο. Το οικοδομικό υλικό είναι το μόνο που μπορούν να βρουν και να φέρουν τα κοράκια. Πρόκειται για κλάδους, σανό, κουρέλια, διάφορα κομμάτια σιδήρου και κομμάτια σύρματος. Η τοιχοποιία αποτελείται από 2 - 6 μπλε-πράσινα με σκούρα καφέ σημεία και εγκεφαλικά επεισόδια. Τα αυγά που τοποθετούνται πρώτα είναι πιο έντονα χρωματισμένα από τα τελευταία αυγά. Στο τέλος, το θηλυκό βάζει ανοιχτόχρωμα μπλε αυγά με σχεδόν ανεπαίσθητες κηλίδες. Οι οικογενειακές ευθύνες κατανέμονται ως εξής: η γυναίκα επωάζει τα αυγά και το αρσενικό της παρέχει τροφή. "Με τα κιάλια μπορείτε να δείτε καθαρά ότι υπάρχει μια αξιοσημείωτη κίνηση στη φωλιά. Το πουλάκι ανεβαίνει λίγο και για λίγα λεπτά, σαν να πέφτει στα μισά στάχτα, γυρνώντας γρήγορα με τα πόδια του, γι 'αυτό αρχίζουν τα φτερά και ολόκληρο το σώμα. Αυτά τα περίεργα, με την πρώτη ματιά, οι δράσεις των πτηνών συμβάλλουν στον αερισμό του δίσκου φωλιάς. Διαρκεί από λίγα δευτερόλεπτα έως μισό λεπτό και επαναλαμβάνει τόσο συχνά ότι το πουλί, ουσιαστικά, ποτέ δεν κάθεται ήσυχα στα αυγά. " (S.F. Starikovich "Ζωοτροφή από τη βεράντα").

Τα κορίτσια εμφανίζονται σε περίπου τρεις εβδομάδες. Σημειώνεται ότι οι πρώτοι καταπακτές είναι ένα ravenok- "αγόρι". Μόλις γεννηθούν οι νεοσσοί, το θηλυκό του γκρίζου κοριτσιού ενώνει την αναζήτηση για φαγητό. Πουλιά φρουρούν τη φωλιά με νεοσσούς με τη σειρά τους. Οι μικρότερες νεοσσοί χρειάζονται τέτοια τρόφιμα που είναι εύκολα αφομοιώσιμα και αρκετά υψηλά σε θερμίδες. Το καλύτερο φαγητό είναι τα αυγά άλλων πτηνών. Τα κοράκια αρνούνται αδυσώπητα τις φωλιές άλλων ανθρώπων για να ταΐσουν τα κοτόπουλα τους. Επίσης, κυνηγούν μικρότερα πτηνά για νεοσσοί. "Καθώς κάθισε στη ράβδο (και που το εφευρέθηκε μόνο;) Ή στην κρεμαστή στέγη του birdhouse, το κοράκι περιμένει για το φωλιά να κοιτάξει έξω από το παράθυρο. Πιάνοντας το ράμφος του, τραβάει τα ανόητα αυτά ένα προς ένα. Αλλά αυτό δεν είναι το αποκορύφωμα της ληστείας: μερικά κοράκια αδειάζουν τα birdhouses, σαν ένα μπουκάλι μπύρα. Στον Βιολογικό Σταθμό Zvenigorod του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, ένας ληστής, ενεργώντας με ράμφος σαν μοχλό, έριξε τα καλύμματα από οκτώ birdhouses σε ένα πρωί. Αφού βάλαμε το ράμφος μεταξύ του καπακιού και του πλευρικού τοιχώματος, διευρύνθηκε το κενό μέχρι να παραδοθεί το καπάκι. "

Συνήθειες του γκρίζου κοράκι

Τα κοράδια είναι εκπληκτικά κινητά, αν και περπατούν αργά λόγω των στενών ποδιών τους. Αυτό το πουλί αγαπάει τη διασκέδαση. Για παράδειγμα, σχεδιάζει με ευχαρίστηση, κερδίζοντας ένα ύψος αρκετών δεκάδων μέτρων. Τρελός ταλάντευση στα καλώδια. Στη χώρα μας, τα κοράκια κυριολεκτικά κυλούν κάτω από τη μεταλλική στέγη, έχοντας διπλώσει τα φτερά τους. Τα έξυπνα πουλιά είναι απίστευτα έξυπνα. "Εάν δεν μπορεί κανείς να σπάσει ένα ισχυρό κέλυφος με το ράμφος του, ανεβαίνουν στον ουρανό και ρίχνουν ένα κέλυφος στις πέτρες ή στην εθνική οδό. Ουσιαστικά, τα κοράκια χρησιμοποίησαν ένα αεροδρόμιο Τασκένδη σαν λαβίδες για το κόψιμο καρπών με κέλυφος. Τα πρωινά, όταν υπήρχε σχετική ηρεμία στο αεροδρόμιο, ένα κοπάδι κοράκων βομβάρδισε μια ταινία από σκυρόδεμα με καρύδια δεμένα σε γειτονικούς κήπους! " (S.F. Starikovich "Menagerie στο Porch"). Υπάρχουν πολλά γεγονότα που επιβεβαιώνουν την ικανότητα των κοράκων. "Φημίζονται μετράνε στο μυαλό τους μέχρι πέντε." Επέστρεψαν τον κοράκι ... Αν πέντε άτομα εισέλθουν στο καταφύγιο, το πακέτο δεν επέστρεψε μέχρι που όλοι οι κυνηγοί έχασαν υπομονή και επέστρεψαν στο σπίτι. Αν, για παράδειγμα, εννέα άτομα ανέβηκαν στο καταφύγιο και έξι ή επτά από αυτά έσβησαν, οι παραλήπτες των κόρακων παρασύρθηκαν και αφού αποφάσισαν ότι όλα ήταν καλά, έδωσαν σήματα για να επιστρέψουν ". (S.F. Starikovich "Menagerie στο Porch").

Το κοράκι έχει τον χειρότερο εχθρό - την κουκουβάγια. Αυτός σκοτώνει τα πουλιά τη νύχτα όταν κοιμούνται. Τα κοράκια είναι δίκαιη. Θυμούνται και μπορούν να επιτεθούν στο σκυλί που τους κυνηγούσε πριν από ένα χρόνο. Περιστασιακά, τα πουλιά παίρνουν τα γούνινα καπέλα των ανθρώπων για τους παλιούς παραβάτες και τους αγκαλιάζουν σκληρά.

Χέρι κοράκι

Το κοράκι που ζει σε αιχμαλωσία συνηθίζει γρήγορα το άτομο. Ειδικά αν χτυπήσει το σπίτι ακόμα γκόμενα. Όλοι σημειώνουν ότι αυτό είναι ένα πολύ έξυπνο πουλί. Αληθινός, θείος. "Για παράδειγμα, όπως ο ζωολόγος Y. Romov παραπονέθηκε για το χέρι πουλί του. Ο μαθητής του, ο οποίος ζούσε στην ελευθερία, έκλεψε ό, τι μπορούσε να φέρει. Στο τραπέζι, συμπεριφέρθηκε στον ανώτατο βαθμό άσεμνα - έβγαλε το κουτάλι της υποδοχής και του φιλοξενούμενου πριν φτάσει στο στόμα της. Αξίζει ένα μικρό κενό, καθώς το κουτάλι εξαφανίστηκε. Ούτε η ορκωμοσία ούτε η μανσέτα βοήθησαν ». (S.F. Starikovich "Menagerie στο Porch").

"Και οι δύο τύποι κοράκων μπορούν να κρατηθούν σε αιχμαλωσία για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σημαντικά προβλήματα, είναι εξημερωμένοι και να μάθουν να μιλούν, αν μόνο ο δάσκαλος έχει αρκετή υπομονή. Αλλά ακόμα δεν είναι κατάλληλα για την αίθουσα λόγω της ασυδοσίας τους και της μυρωδιάς εξάπλωσης ... ". (ΑΕ Brem "Ζωική Ζωή, Τόμος ΙΙ," Πουλιά "). Χειροκίνητος κοράκι ζει για χρόνια κοντά στο άτομο. Είναι τόσο συνηθισμένη στο σπίτι και σε όλα τα μέλη της οικογένειας, ότι μπορεί να έχει ελεύθερο τρόπο ζωής, αλλά να τρώει και να κοιμάται με τους ανθρώπους.

Γκρι Κόρα

Γκρίζοι κοράκια ζουν στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Μικράς Ασίας. Ζει επίσης στις σκανδιναβικές χώρες.
Στο έδαφος της χώρας μας, τα κοράκια ζουν από τα δυτικά μέχρι τους Γενισιούς.
Υπάρχουν τόσο μεταναστευτικοί όσο και νομαδικοί πληθυσμοί και εγκαταστάθηκαν ζωντανά. Ο τελευταίος αναφέρεται κυρίως σε συνανθρώπους που ζουν σε πόλεις, όπου η ανθρώπινη δραστηριότητα δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή.

Γκρίζα κοράκια. Χοίροι

Η περίοδος φωλεοποίησης αρχίζει τον Μάρτιο-Απρίλιο, ανάλογα με το εύρος (νωρίς στο νότο, αργότερα στις βόρειες περιοχές).
Τα πουλιά που ζουν σε μεγάλες πόλεις αρχίζουν να φωλιάζουν 2-3 εβδομάδες νωρίτερα. Οι λόγοι για αυτό είναι ηπιότερες συνθήκες θερμοκρασίας και άφθονη προσφορά τροφίμων.
Το υλικό για την κατασκευή της φωλιάς είναι ξηρά κλαδιά, γρασίδι, άργιλος και χλοοτάπητας. Και, εξάλλου, βαμβάκι, συνθετικά, ρυμούλκησης, σε ορισμένες περιπτώσεις σύρμα αλουμινίου. Γκρίζοι κοράκια δημιουργούν φωλιές στα κλαδιά μεγάλων δέντρων σε δάση και ελαιώνες. Και επίσης στα δασικά πάρκα και τις πλατείες. Περισσότεροι φωλιές περιχώρων βρέθηκαν σε πύργους μετάδοσης ενέργειας, πίσω από αποχετευτικά αγωγούς και σε γερανούς κατασκευής.
Το θηλυκό φέρει αυγά σε ποσότητα από 4 έως 6 κομμάτια. Η περίοδος περισυλλογής διαρκεί περίπου 18-19 ημέρες, μόνο η γυναίκα επωάζει τα αυγά, και το αρσενικό φέρνει το φαγητό της. Όταν οι νεοσσοί εκκολαφθούν, τροφοδοτούνται και από τους δύο γονείς.
Οι νεοσσοί πετούν έξω από τη φωλιά κάπου στα μέσα Ιουνίου.
Whips κοράκια
Αυτά τα πουλιά είναι προικισμένα με υψηλή νοημοσύνη και πολύ έξυπνα. Είναι γνωστό ότι τα κοράκια χρησιμοποιούν απλά εργαλεία, με τη μορφή ραβδιών, για να εξάγουν τρόφιμα. Πιστεύεται ότι είναι σε θέση να διακρίνουν ένα πρόσωπο που περπατά στο πάρκο από έναν κυνηγό.
Πολλά από τα γκρίζα κοράκια που ζουν κοντά στους ανθρώπους έχουν μάθει να απολαύσουν κομμάτια αποξηραμένων τροφίμων στο νερό. Για να χωρίσετε ένα καρύδι, μερικά πουλιά το έβαλαν στις ράγες του τραμ ή κάτω από τους τροχούς των αυτοκινήτων.
Πολλοί από αυτούς επιθυμούν να κυλούν στις απότομες στέγες των κτιρίων κατοικιών. Ακριβώς όπως τα παιδιά κυλούν παγωμένες διαφάνειες. Τέτοια παιχνίδια προκαλούν δυσαρέσκεια των δημόσιων υπηρεσιών.
Όταν φυλάσσονται ως κατοικίδια ζώα, τα γκρίζα κοράκια μπορούν εύκολα να μάθουν την ανθρώπινη ομιλία.

Κουκούλα με κουκούλα στην πόλη

Από τη μία πλευρά, γκρίζα κοράκια προκαλούν αναμφισβήτητη βλάβη. Κλέβουν, χούλιγκαν, βρώμικα μνημεία και αρχιτεκτονικές δομές. Προκαλούν ζημιές στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας λόγω των ενεργειών τους. Αλλά, από την άλλη πλευρά, καταστρέφουν τα σκουπίδια και τα τρόφιμα. Επιπλέον, ο αριθμός των μικρών τρωκτικών, όπως οι ποντικοί και οι αρουραίοι, μειώνεται. Ίσως ο αριθμός αυτών των πουλιών είναι ένας ζωντανός δείκτης της υγειονομικής κατάστασης της πόλης.
Από την άποψη αυτή, σε ορισμένες μεγάλες πόλεις, έγιναν προσπάθειες για τη μείωση του αριθμού των γκρίζων κοράκων με το να πυροβολούν και να τα πιάνουν. Εκτός από την εφαρμογή φυτοφαρμάκων. Εκτός από το γεγονός ότι αυτές οι μέθοδοι δεν είναι ιδιαίτερα ανθρώπινες, δεν είναι επίσης πολύ αποτελεσματικές.
Για να μειωθεί ο αριθμός των κοράκων στην πόλη, θα ήταν δυνατό, με την εξάλειψη των μη εξουσιοδοτημένων χωματερών, με τη χρήση σφραγισμένων δοχείων, δηλαδή με τον περιορισμό της προσφοράς τροφίμων.

Περιγραφή του Crow

Λατινικό όνομα πουλιών - Corvus corax. Το είδος περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον φυσιολάτρη Karl Liney το 1758. Μέχρι σήμερα, οι ορνιθολόγοι έχουν απομονώσει έως και 11 υποείδη του κοραλλιογεννού, αλλά οι διαφορές μεταξύ τους όσον αφορά τον φαινότυπο τους είναι ελάχιστες και οφείλονται στο περιβάλλον τους και όχι σε ένα γενετικό χαρακτηριστικό.

Το Raven αναφέρεται

  • βασίλειο - ζώα,
  • τύπος - χορδή,
  • τάξη - πουλιά,
  • απόσπαση - σχήμα περαστικού,
  • οικογένεια - corvidae,
  • είδος - κοράκια,
  • το είδος είναι ένα συνηθισμένο κοράκι.

Οι πιο στενοί συγγενείς του πουλιού είναι το αμερικάνικο κοράκι λευκών, το κοράλλι και το έρημο με καφέ κεφάλι, ενώ εξωτερικά έχει τις περισσότερες ομοιότητες με το βουνό.

Εμφάνιση

Ο κοράκι είναι ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος των περαστικών. Το μήκος του σώματος του φτάνει τα 70 cm και το άνοιγμα των πτερυγίων φτάνει τα 150 cm. Το βάρος των πουλιών μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 800-1600 g, ωστόσο οι περιπτώσεις ορνιθολογικής περιγραφής κορωνών που ζυγίζουν μέχρι 2 kg δεν είναι σπάνιες. Η διαφορά μήκους και μάζας εξαρτάται από τον οικότοπο - όσο ψυχρότερο είναι το κλίμα, τόσο μεγαλύτερα είναι τα άτομα που ζουν σε αυτό. Δηλαδή, οι μεγαλύτεροι εκπρόσωποι των κοραλλιών μπορούν να βρεθούν στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη ή στα βουνά.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του κοράκι είναι ένα τεράστιο αιχμηρό ράμφος και φτερών σαν φτερών στο λαιμό ενός πουλιού. Κατά την πτήση, το κοράκι μπορεί να διακριθεί από τους άλλους από μια ουρά σχήματος σφήνας.

Τα αρσενικά κοράκια είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Είναι σχεδόν αδύνατο να τα ξεχωρίσετε με το χρώμα - τόσο το θηλυκό όσο και το αρσενικό έχουν ένα μαύρο χρώμα με μεταλλική λάμψη. Στην κορυφή του σώματος έχει μπλε ή μοβ απόχρωση και κάτω από το πράσινο. Οι νέοι χαρακτηρίζονται από μαύρο παγωμένο φτέρωμα. Τα πόδια του πουλιού είναι ισχυρά, με μεγάλα καμπύλα νύχια σε μαύρο χρώμα. Εάν είναι απαραίτητο, τόσο αυτοί όσο και το ευρύ λυγισμένο ράμφος θα αποτελέσουν μέσο επίθεσης στον εχθρό.

Τρόπος ζωής και νοημοσύνη

Σε αντίθεση με τα αστικά γκρίζα κοράκια, το κοινό κοράκι είναι κάτοικος δασικών χώρων και προτιμά παλιά κωνοφόρα δάση.. Ζει σε απομονωμένα ζεύγη, μόνο από το φθινόπωρο που σχηματίζει μικρά κοπάδια 10-40 ατόμων για να πετάξει σε μια νέα θέση αναζητώντας φαγητό. Τη νύχτα, το πουλί κοιμάται στη φωλιά του και όλη μέρα ασχολείται με το κυνήγι. Εάν είναι απαραίτητο, ένα κοπάδι μπορεί να οργανώσει μια επίθεση εναντίον άλλου και να ανακαταλάβει την επικράτεια μέσα στην οποία θα μαζέψει φαγητό.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Τα πουλιά προτιμούν να φωλιάζουν στο δάσος, ωστόσο, επιθυμούν να πλησιάσουν τους ανθρώπους για το χειμώνα, για παράδειγμα, σε χωματερές ή νεκροταφεία. Είναι πιο πιθανό να βρουν κάτι για φαγητό και να επιβιώσουν από το κρύο.

Ο κοράκι είναι ένα έξυπνο πουλί. Έχει το ίδιο ποσοστό του εγκεφάλου στο σώμα με τους χιμπατζήδες. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ακόμη ότι έχουν νοημοσύνη. Για να επιβεβαιώσουμε αυτό το γεγονός, πραγματοποιήθηκαν πολλά πειράματα, δίνοντας στο πουλί την ευκαιρία να απελευθερώσει πνευματικές ικανότητες. Μια από τις πιο οπτικές δοκιμές βασίστηκε στον μύθο του Αισώπου, στο The Crow and the Jug. Τα πουλιά τοποθετήθηκαν σε ένα δωμάτιο όπου υπήρχε ένας σωρός από βότσαλα και ένα στενό δοχείο με σκουλήκια που κολύμπησαν σε μια μικρή ποσότητα νερού.

Τα πουλιά δεν μπορούσαν να φτάσουν στη λιχουδιά ελεύθερα και στη συνέχεια ήλθαν στη βοήθειά τους η νοημοσύνη. Τα κοράκια άρχισαν να ρίχνουν πέτρες στο σκάφος, αυξάνοντας έτσι την στάθμη του νερού για να φτάσουν στα σκουλήκια. Το πείραμα επαναλήφθηκε τέσσερις φορές με διαφορετικά πουλιά και όλοι αντιμετώπισαν το έργο - για να φτάσουν στο φαγητό. Σε αυτή την περίπτωση, τα πουλιά δεν πραγματοποίησαν μόνο δράσεις εξάντλησης, έριξαν βότσαλα μέχρι να φτάσουν στα σκουλήκια, επιλέγοντας περισσότερες πέτρες, συνειδητοποιώντας ότι είναι σε θέση να μετατοπίσουν περισσότερο νερό.

Υπεβλήθη στη μελέτη των επιστημόνων και της γλώσσας του κοράκι. Προτάθηκε ότι η κροατία δεν είναι μόνο ένας χαοτικός θόρυβος, αλλά μια πραγματική συζήτηση, επιπλέον, δεν είναι πρωτόγονος. Θα είναι πολύ δυνατά για να την ονομάσουμε γλώσσα, αλλά οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα κοράκια έχουν κάτι σαν διαλέκτους που ποικίλλουν ανάλογα με τον οικότοπό τους. Ένα άλλο γεγονός που αποδεικνύει την παρουσία της νοημοσύνης σε αυτά τα πουλιά είναι η μνήμη που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

Μόνο ένα πουλί σκοτωμένο από αγρότες μπορεί να προκαλέσει τη μετανάστευση του κοπαδιού. Τα κοράκια θα θυμούνται το σπίτι ή την περιοχή όπου ο κίνδυνος έχει προκύψει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν να εμφανιστούν κοντά σε αυτό. Μια άλλη εστίαση της προσοχής ήταν ο έλεγχος του αναστολέα του πουλιού, ή μάλλον η ικανότητα ελέγχου των ενστικτώδους ώθησης για χάρη της ορθολογικής συμπεριφοράς. Στα κοράκια προσφέρθηκαν αδιαφανείς σωλήνες με τρύπες στις οποίες τοποθετήθηκαν τα τρόφιμα.

Όταν έμαθαν να το βρουν σωστά, οι σωλήνες αντικαταστάθηκαν με διαφανείς. Χρησιμοποιώντας τον αυτοέλεγχο, τα πουλιά έπρεπε να αφαιρέσουν το φαγητό, χωρίς να προσπαθήσουν να το πάρουν απευθείας, διασχίζοντας τον διαφανή τοίχο. Περιττό να πούμε ότι αντιμετώπισαν με επιτυχία αυτήν την δοκιμασία. Μια τέτοια έκθεση βοηθά το κοράκι να περιμένει για φαγητό για ώρες χωρίς να εκτίθεται σε περιττό κίνδυνο.

Πόσα κοράκια ζουν

Η ζωή ενός κοράκι επηρεάζεται από τον οικότοπό του, ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα του πόσο ζει αυτό το πουλί. Στα αστικά πουλιά και στην άγρια ​​φύση, ο αριθμός των ετών που ζούσαν θα είναι πολύ διαφορετικός.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Όσο περισσότεροι κοράκια ζουν, τόσο περισσότερες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρία θα πάρει στη ζωή του. Αυτό το πουλί δεν ξεχνά τίποτα και με τα χρόνια γίνεται πιο έξυπνο και σοφότερο.

Τα κοράκια που φωλιάζουν στην πόλη και εισπνέουν τακτικά επιβλαβείς αναθυμιάσεις από βιομηχανικές περιοχές, καθώς και το φαγητό των απομεινάρια στους χώρους υγειονομικής ταφής σπάνια διαθέτουν διάρκεια ζωής άνω των 10 ετών. Ωστόσο, στην πόλη, τα πτηνά δεν έχουν ουσιαστικά εχθρούς, επομένως, υπό ευνοϊκές συνθήκες, το κοράκι μπορεί να ζήσει μέχρι και 30 χρόνια. Στη φύση, ο κοράκι ζει περίπου 10-15 χρόνια. Σπάνια άτομα ζουν σε 40, επειδή το πουλί πρέπει να κυνηγούν για το φαγητό του κάθε μέρα και εκτίθεται σε πολλούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης άλλων αρπακτικών. Ένας κακός φθινοπωρινός και κρύος χειμώνας μπορεί να προκαλέσει το θάνατο ενός ολόκληρου κοπαδιού.

Οι Άραβες πιστεύουν ότι το κοράκι είναι ένα αθάνατο πουλί. Αρχαία αρχεία λένε για άτομα που έχουν ζήσει για 300 χρόνια και περισσότερο, και οι λαϊκές ιστορίες λένε ότι ο κοράκι ζει εννέα ανθρώπινες ζωές. Οι ορνιθολόγοι αντιμετωπίζουν αυτές τις φήμες με μεγάλη αμφιβολία, ωστόσο, είναι βέβαιοι ότι αν δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για το πουλί που βρίσκεται σε αιχμαλωσία, μπορεί να ζήσει για 70 χρόνια.

Αυτό που διακρίνει ένα κοράκι από ένα κοράκι

Είναι κοινή πεποίθηση μεταξύ των ανθρώπων ότι το κοράκι είναι αρσενικό και το κοράκι είναι θηλυκό του ίδιου είδους. Στην πραγματικότητα, το κοράκι και το κοράκι είναι δύο διαφορετικοί τύποι corvids που ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Αυτή η σύγχυση στα ρωσικά εμφανίστηκε λόγω της παρόμοιας προφοράς και της ορθογραφίας των ονομάτων των πτηνών. Δεν υπάρχει σύγχυση σε άλλες γλώσσες. Για παράδειγμα, στα αγγλικά ένα κοράκι ονομάζεται "κοράκι", και ένα κοράκι ακούγεται σαν "κοράκι". Εάν αλλοδαποί συγχέουν αυτά τα δύο πουλιά, μόνο λόγω της παρόμοιας εμφάνισης.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Σε αντίθεση με τα κοράκια, τα κοράκια προτιμούν να εγκατασταθούν πιο κοντά στους ανθρώπους. Γι 'αυτό είναι ευκολότερο για αυτούς να πάρουν το δικό τους φαγητό. Στις χώρες της ΚΑΚ υπάρχει μόνο ένα γκρίζο κοράκι, το οποίο δεν είναι δύσκολο να διακριθεί από το χρώμα του σώματος.

Το μαύρο κοράκι, το οποίο στην πραγματικότητα μπορεί να θεωρηθεί ως κοράκι, ζει κυρίως στη Δυτική Ευρώπη και στο ανατολικό τμήμα της Ευρασίας. Το μήκος και το σωματικό βάρος του πουλιού είναι σημαντικά κατώτερο από το κοράκι. Τα ενήλικα αρσενικά ζυγίζουν όχι περισσότερο από 700 γραμμάρια και το μήκος του σώματος δεν φθάνει τα 50 εκατοστά. Υπάρχουν διαφορές στις λεπτομέρειες. Στο κοράκι δεν υπάρχει φτέρωμα στο γόνατο, και κατά τη διάρκεια της πτήσης μπορείτε να δείτε ότι η ουρά του πτηνού είναι ομαλά στρογγυλεμένη, ενώ στο κοράκι έχει ένα σαφές σφηνοειδές τελείωμα.

Το κοράκι αγαπά να συγκεντρωθεί σε ομάδες, ενώ το κοράκι κρατάει μαζί σε ζεύγη ή ένα προς ένα. Μπορείτε να διακρίνετε τα πουλιά από το αυτί. Το κοράκι ενός κοράκι είναι βαθύ και γελοίο, ακούγεται σαν "Kau!" Ή "arra!", Και το κοράκι κάνει ένα ρινικό ήχο, σαν ένα σύντομο "ka!". Μεταξύ τους, τα δύο είδη δεν παίρνουν μαζί - συχνά ένα κοπάδι κοράκια επιτίθεται ένα ενιαίο κοράκι.

Περιοχή διανομής

Το κοράκι ζει σχεδόν στο βόρειο ημισφαίριο.. Στη Βόρεια Αμερική, μπορεί να βρεθεί από την Αλάσκα στο Μεξικό, στην Ευρώπη σε οποιαδήποτε χώρα εκτός της Γαλλίας, καθώς και στην Ασία και τη Βόρεια Αφρική. Το πουλί προτιμά να εγκατασταθεί στις ακτές της θάλασσας, σε ερήμους ή ακόμα και σε βουνά. Αλλά πιο συχνά το κοράκι μπορεί να βρεθεί σε πυκνά δάση αιώνων, κυρίως ερυθρελάτες. Σε σπάνιες εξαιρέσεις, το πουλί εγκαθίσταται σε αστικά πάρκα και πλατείες.

Στο βόρειο τμήμα της Ευρασίας, το πουλί ζει σχεδόν παντού, με εξαίρεση τα Taimyr, Yamal και Gadyni, καθώς και με νησιά στον Αρκτικό Ωκεανό. На юге граница гнездования проходит через Сирию, Ирак и Иран, Пакистан и северную Индию, Китай и Приморье России. В Европе ареал обитания птицы значительно изменился за последнее столетие. Ворон ушел из Западной и Центральной части, встречаясь там скорее в виде исключения. В Северной Америке птица также все реже появляется в центре континента, предпочитая селится на границе с Канодой, в Миннесоте, Висконсине, Мичигане и Мэне.

Μόλις μια κοράκι ήταν ευρέως διαδεδομένη στη Νέα Αγγλία, στα βουνά Adirondack, Allegans και στην ακτή της Βιρτζίνια και του Νιου Τζέρσεϋ, καθώς και στην περιοχή των μεγάλων πεδιάδων. Λόγω της μαζικής εξόντωσης των λύκων και των bison, τα πεσμένα άτομα από τα οποία έτρωγαν το πουλί, το κοράκι άφησε αυτά τα εδάφη. Σε σύγκριση με άλλα κοραλίδια, το κοράκι δεν σχετίζεται σχεδόν με το ανθρωπογενές τοπίο. Σπάνια βρίσκεται σε μεγάλες πόλεις, αν και παρατηρήθηκαν κοπάδια κοραλλιών στην περιοχή του πάρκου του Σαν Ντιέγκο, του Λος Άντζελες, του Σαν Φρανσίσκο και του Riverside, καθώς και στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, το Ulan Bator.

Στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, κοράκια άρχισαν να παρατηρούνται στα βορειοδυτικά της Ρωσίας, για παράδειγμα, στα προάστια της Αγίας Πετρούπολης, στη Μόσχα, στο Lviv, στο Σικάγο, στο Λονδίνο και στη Βέρνη. Ο λόγος για τον οποίο ο κριός δεν επιθυμεί να καταθέσει κοντά στο άτομο συνδέεται όχι μόνο με το περιττό άγχος που παρέχεται στο πουλί, αλλά πιθανότατα με την απουσία κατάλληλων οικοτόπων και την παρουσία ανταγωνιστών.

Ραβένια μερίδα

Η διατροφή των κοραλλιών είναι ποικίλη. Από τη φύση τους, είναι αρπακτικά ζώα, αλλά το τεριέ παίζει βασικό ρόλο στη σίτιση, κυρίως για τόσο μεγάλα ζώα όπως τα ελάφια και οι λύκοι. Για πολύ καιρό, το πουλί είναι σε θέση να τρέφονται με νεκρά ψάρια, τρωκτικά και βατράχους. Ο κοράκι προσαρμόζεται τέλεια στις πενιχρές περιοχές ζωοτροφών και τρώει ό, τι μπορεί να πιάσει ή να εντοπίσει. Σε αναζήτηση θηραμάτων, ανέβαινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στον αέρα, κάτι που δεν είναι χαρακτηριστικό των κοραλλιών. Κυνηγάει κυρίως το παιχνίδι, όχι μεγαλύτερο από ένα λαγό, για παράδειγμα, διάφορα τρωκτικά, σαύρες, φίδια, πουλιά.

Τρώει έντομα, μαλάκια, σκώληκες, αχινούς και σκορπιούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να καταστρέψει τη φωλιά κάποιου άλλου, πλήρες φαγητό - σπόρους, σιτηρά, φρούτα φυτών. Συχνά, το κοράκι γίνεται η αιτία βλάβης στις καλλιέργειες. Ένας άλλος τρόπος για να ταΐσετε είναι να φάτε στο παρελθόν κάνοντας αυγά ή νεοσσούς. Σε περίπτωση ανάγκης, το φυτό αναπτύσσεται σε αυτό που αφήνει πίσω το άτομο. Ένα κοπάδι κοράκων βρίσκεται σχεδόν σε κάθε μεγάλη χωματερή.

Είναι σημαντικό! Με μια υπερβολική τροφή, ο κοράκι κρύβει ό, τι έχει απομείνει από το γεύμα σε ένα απομονωμένο μέρος ή μοιράζεται με το κοπάδι.

Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, το πουλί είναι πολύ υπομονετικό και μπορεί να περάσει ώρες παρακολουθώντας το κυνήγι ενός άλλου ζώου για να φάει τα υπολείμματα της λείας του ή για να εντοπίσει και να κλέψει τα αποθέματα που έχει κάνει. Με την αφθονία των τροφίμων, διαφορετικά άτομα που ζουν κοντά μπορούν να ειδικευτούν σε διαφορετικούς τύπους ζωοτροφών.

Αμερικανοί βιολόγοι έχουν παρατηρήσει μια τέτοια εικόνα στο Όρεγκον. Τα φτερωτά πουλιά στη γειτονιά χωρίστηκαν σε εκείνους που έφαγαν τα φυτικά τρόφιμα, εκείνους που κυνηγούσαν τους γκόφερ και εκείνους που συνέτριψαν το τεριέ. Έτσι, ο ανταγωνισμός μειώθηκε στο ελάχιστο, γεγονός που επέτρεψε στα πουλιά να υπάρχουν δίπλα-δίπλα.

Αναπαραγωγή και απόγονοι

Το Raven θεωρείται μονογαμία. Τα δημιουργημένα ζεύγη σώζονται για πολλά χρόνια, και μερικές φορές για ζωή. Αυτό οφείλεται στην προσκόλληση του πουλιού στο έδαφος και στον τόπο φωλεοποίησης. Οι βιολόγοι έχουν γνωστές περιπτώσεις όταν ένα ζευγάρι κοραλλιογενών επέστρεψε κάθε χρόνο στο ίδιο μέρος για να αυξήσει τους απογόνους. Το πουλί ωριμάζει στο δεύτερο έτος της ζωής του. Τα ζευγάρια προτιμούν να εγκατασταθούν σε απόσταση ενός έως πέντε χιλιομέτρων το ένα από το άλλο. Η αναπαραγωγή ξεκίνησε το χειμώνα, το δεύτερο εξάμηνο του Φεβρουαρίου, ωστόσο, στο νότο η περίοδος αυτή μετατοπίζεται σε παλαιότερη ημερομηνία, και στο βορρά, αντίθετα, σε μια μεταγενέστερη.

Για παράδειγμα, στο Πακιστάν, τα κοράκια αναπαράγονται τον Δεκέμβριο, και στη Σιβηρία ή στα βουνά του Θιβέτ μόνο στα μέσα Απριλίου. Το ζευγάρωμα προηγείται από παιχνίδια ζευγαρώματος. Το αρσενικό cuddles δύσκολο ελιγμούς στον αέρα ή βόλτες μπροστά από το θηλυκό με μια σημαντική θέα με το κεφάλι του που κατέχουν υψηλό, πρησμένο λαιμό και φουσκωμένο φτέρωμα. Εάν έχει αναπτυχθεί ένα ζευγάρι κοράκων, ο "γάμος" ​​τελειώνει με τον αμοιβαίο καθαρισμό των φτερών.

Τόσο θηλυκά όσο και αρσενικά συμμετέχουν εξίσου στη δημιουργία της μελλοντικής φωλιάς. Είναι τοποθετημένο σε μια θέση απρόσιτη στους εχθρούς - στο στέμμα ενός ψηλού δέντρου, σε ένα χείλος από βράχο ή σε μια ανθρωπογενή δομή. Πυκνοί κλαδιά δέντρων υφαίνονται σε μια μεγάλη φωλιά, στη συνέχεια τοποθετούνται μικρότερα κλαδιά και από μέσα είναι μονωμένα με μαλλί, ξηρό γρασίδι ή ύφασμα. Τα πουλιά που ζουν δίπλα σε έναν άνθρωπο έχουν προσαρμοστεί στη χρήση σύγχρονων υλικών όπως φωλιά, γυάλινο μαλλί και πλαστικό για την κατασκευή φωλιών.

Η κατασκευή του μελλοντικού σπιτιού διαρκεί 1-3 εβδομάδες. Η τελική φωλιά έχει διάμετρο μέχρι 50-150 cm, βάθος έως 15 cm και ύψος 20-60 cm. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα ζευγάρι κατασκευάζει δύο ή και τρεις φωλιές και τις χρησιμοποιεί εναλλάξ.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Τα κοράκια είναι σε θέση να προσαρμόσουν τη φωλιά των απορριμμάτων κάτω από τη θερμοκρασία του αέρα του περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό ψύξη ή, αντίθετα, υλικά θέρμανσης.

Κατά μέσο όρο, ο συμπλέκτης αποτελείται από 4-6 αυγά γαλαζοπράσινων αυγών με γκρι ή καφέ κηλίδες, σε σπάνιες περιπτώσεις, το θηλυκό μπορεί να βάλει ένα ή επτά ή οκτώ αυγά. Οι διαστάσεις τους είναι περίπου 50 με 34 mm. Η περίοδος επώασης διαρκεί από 20 έως 25 ημέρες. Όλη αυτή τη φορά, το θηλυκό επωάζει τα αυγά, χωρίς εξαιρετικές ανάγκες χωρίς να αφήνει τη φωλιά, και το αρσενικό φροντίζει για τη διατροφή του.

Η αφοσίωση στα κοράκια των απογόνων τους είναι πολλά παραδείγματα. Υπάρχουν περιπτώσεις που η γυναίκα συνέχισε να εκκολάπτει αυγά με βολή στο σώμα ή μετά από το δέντρο στο οποίο κόπηκε η φωλιά με ξυλεία. Την πρώτη ή δύο εβδομάδες μετά την εκκόλαψη των νεοσσών, το θηλυκό δεν απομακρύνεται από το πρόβατο, θερμαίνοντας και διατηρώντας τους ώριμους νεαρούς. Μόλις φθάσουν σε 4-7 εβδομάδες, οι νεοσσοί αρχίζουν να μαθαίνουν να πετούν, αλλά τελικά αφήνουν τη γηγενή τους φωλιά μόνο στο τέλος του επόμενου χειμώνα.

Φυσικοί εχθροί

Στην πόλη, τα κοράκια δεν έχουν σχεδόν κανέναν εχθρό, με εξαίρεση τις γάτες ή τα σκυλιά που τους κυνηγούν. Στο φυσικό περιβάλλον, ο κατάλογος αυτός αυξάνεται σημαντικά. Όλα τα αρπακτικά πτηνά, όπως οι αετοί ή τα γεράκια, θεωρούνται εχθροί.

Αναζητώντας τα κοράκια, τα κοράκια αναγκάζονται να εγκατασταθούν δίπλα σε ένα άλλο αρπακτικό ζώο - έναν λύκο, μια αλεπού ή ακόμα και μια αρκούδα. Ένας άλλος χειρότερος εχθρός του κοράκι είναι μια κουκουβάγια. Τη νύχτα, όταν ο κοράκι κοιμάται, μπορεί να επιτεθεί σε φωλιές και να κλέψει νεοσσοί ή ακόμη και να σκοτώσει έναν ενήλικα. Για προστασία από τους εχθρούς, τα κοράκια αναγκάζονται να συγκεντρωθούν σε κοπάδια.

Κατάσταση πληθυσμού και ειδών

Τον 19ο αιώνα, ο κοράκι θεωρήθηκε σύμβολο ατυχίας και συχνά προκάλεσε την καταστροφή των καλλιεργειών των αγροτών. Ξεκίνησαν το κυνήγι του πουλιού με τη βοήθεια δηλητηριωδών δολωμάτων, γι 'αυτό και ο πληθυσμός του μειώθηκε δραστικά. Επί του παρόντος, πολλές χώρες έχουν πάρει το κοράκι υπό προστασία. Λόγω αυτού, ο αριθμός των πτηνών αυτών αυξήθηκε πρόσφατα σημαντικά, αλλά το κοράκι είναι ακόμα ένα σπάνιο πουλί.

Το φυσικό εμπόδιο στην αναπαραγωγή εξακολουθεί να είναι η έλλειψη φαγητού κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη του τουρισμού είχε μεγάλη σημασία για την αύξηση του πληθυσμού. Για παράδειγμα, στις Άλπεις, χάρη στο υπόλοιπο περιττό φαγητό μετά τους τουρίστες, ο αριθμός των κοραλλιών αυξήθηκε σημαντικά στα μέσα του περασμένου αιώνα.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org