Ζώα

Τι φαίνεται το κοάλα και ποιο χρώμα έχει η γούνα

Pin
Send
Share
Send
Send


Το Koala είναι ένα μικρό, χαριτωμένο, πεντανόστιμο ζώο που ζει μόνο σε μια ήπειρο - την Αυστραλία. Στη γλώσσα των Αβορίγινων, η λέξη "koala" σημαίνει "δεν πίνει". Το ζώο και η αλήθεια σχεδόν δεν πίνουν νερό, περιεχόμενο με την υγρασία που περιέχεται στα φύλλα ευκαλύπτου. Το ελληνικό-λατινικό κοινό όνομα "Phascolarctos" σημαίνει "αρσενική αρκούδα". Το Koala ονομάζεται αρκούδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν είναι αρκούδα και δεν έχει καμία σχέση με τις αρκούδες, εκτός από το ότι μοιάζει με ένα χνουδωτό αρκουδάκι. Στην πραγματικότητα, το κοάλα είναι μαργαριτάρι, είναι ο μόνος σύγχρονος εκπρόσωπος της οικογένειας Koalov (Phascolarctidae).

Σήμερα, το κοάλα είναι το πιο αγαπητό ζώο των Αυστραλών, ένα από τα αναγνωρισμένα σύμβολα της Αυστραλίας, αλλά αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε. Οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι κατέστρεψαν εκατομμύρια από αυτά τα ανυπεράσπιστα ζώα για παχιά γούνα. Ωστόσο, τα μοσχεύματα ευκαλύπτου, η ξηρασία και οι πυρκαγιές ήταν ακόμη πιο επικίνδυνες για την επιβίωση του είδους. Η απειλή για τα κοάλα έφθασε στο αποκορύφωμά της το 1924, όταν εξήχθησαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια δέρματα. Μέχρι τότε, τα κοάλα είχαν εξαφανιστεί στη Νότια Αυστραλία και στις περισσότερες περιοχές της Βικτώριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ως αποτέλεσμα δημόσιας διαμαρτυρίας, άρχισε η απαγόρευση του κυνηγιού από το 1944 και μόλις δέκα χρόνια αργότερα ο πληθυσμός τους άρχισε να ανακάμπτει. Επί του παρόντος, σε ορισμένες περιοχές, ιδίως στα νότια της περιοχής, το κοάλα έχει γίνει και πάλι ένα κοινό είδος και η IUCN αναφέρεται ως το λιγότερο ανησυχητικό ζώο. Ωστόσο, η εντατική αποψίλωση των δασών αποτελεί απειλή για τους βόρειους πληθυσμούς.

Koala περιγραφή και φωτογραφία

Η εμφάνιση των κοάλα είναι χαρακτηριστική: το σώμα είναι κοντό και βαρετό, το κεφάλι είναι μεγάλο, στρογγυλό, με μικρά μάτια, μεγάλα αφράτα αυτιά και ένα τέντωμα γυμνού δέρματος στη μύτη. Η ουρά είναι υποτυπώδης, σχεδόν αόρατη από έξω. Το χρώμα της παχιάς και μαλακής γούνας στην ραχιαία πλευρά ποικίλλει από γκρι έως κοκκινωπό-καφέ, στο πηγούνι, στο στήθος και στην εσωτερική επιφάνεια των μπροστινών άκρων η γούνα είναι λευκή. Τα αυτιά συνορεύουν με μακριά λευκά μαλλιά, ο ιερός καλύπτεται με λευκές κηλίδες. Στα βόρεια του οικοτόπου, η γούνα των ζώων είναι μικρότερη και λιγότερο συχνή.

Το μήκος του σώματος των κοάλα είναι 70-85 cm, το βάρος είναι 7-12 kg. Τα αρσενικά είναι πιο μαζικά από τα θηλυκά, έχουν μεγαλύτερο ρύγχος και το μέγεθος των αυτιλιών είναι μικρότερο. Επιπλέον, τα αρσενικά έχουν αρωματικό αδένα στο στήθος, με το οποίο αφήνουν ετικέτες στα δέντρα στην επικράτειά τους. Τα θηλυκά έχουν μια τσάντα ανοίγματος διπλής θηλής.

Το Koala είναι υπέροχα προσαρμοσμένο για έναν καθιστό ξυλώδη τρόπο ζωής. Το σώμα του είναι καλυμμένο με παχιά γούνα, το οποίο προστατεύει το ζώο από τις καιρικές συνθήκες και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό - δεν υπάρχουν καταφύγια ή καταφύγια για κοάλα. Τα μεγάλα πόδια είναι εξοπλισμένα με ισχυρά καμπύλα νύχια, χάρη στα οποία το ζώο μπορεί εύκολα να αναρριχηθεί στο ψηλότερο δέντρο με ομαλό φλοιό. Στη φωτογραφία υπάρχουν καλά είδη ισχυρών και ισχυρών νυχιών κοάλα. Αν το κτήνος τους βυθίσει σε ένα δέντρο, δεν θα πέσει κάτω.

Αναρριμένος στον ευκαλύπτιο, το κοάλα πιάζει τον κορμό με ισχυρά μπροστινά πόδια, μετακινώντας το σώμα προς τα πάνω και ταυτόχρονα τραβώντας τα εμπρός πόδια. Στα οπίσθια πόδια, το πρώτο δάκτυλο αντιπαραβάλλεται με τα υπόλοιπα, το δεύτερο και το τρίτο είναι σχεδόν συγκολλημένα. Στα μπροστινά πόδια, το πρώτο και το δεύτερο δάχτυλο είναι αντίθετα προς τα υπόλοιπα, παρέχοντας σταθερή λαβή κατά την αναρρίχηση. Τα πέλματα των ποδιών είναι γυμνά, με πανοραμική μορφή. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα της κοάλης είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα ανθρώπινα.

Υπάρχουν 30 κοάλα δόντια συνολικά, στην άνω γνάθο υπάρχουν τρία ζεύγη των κοπίδων και υποτυπώδεις κυνόδοντες. Τα δόντια είναι καλά προσαρμοσμένα για να τρέφονται με φύλλα ευκαλύπτου που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ινών. Τα μάσημα φύλλα υποβάλλονται σε μικροβιακή ζύμωση στο τυφλό, το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με το μήκος σώματος μεταξύ όλων των θηλαστικών (το μήκος του είναι 1.8-2.5 μέτρα).

Στη φωτογραφία, το κοάλα απορροφά συνήθως τα φύλλα ενός αγαπημένου δέντρου ευκαλύπτου.

Ο εγκέφαλος koala σε σύγκριση με το μέγεθος του σώματος είναι ένα από τα μικρότερα μεταξύ των θηλαστικών, μόνο το 0,2% του συνολικού σωματικού βάρους. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην προσαρμογή σε μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων.

Πού ζουν τα κοάλα;

Οι Κοάλες ζουν μόνο στην Αυστραλία, όπου βρίσκονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στην ανατολική πλευρά της ηπείρου από το βόρειο Κουίνσλαντ μέχρι τη νότια Βικτώρια. Οι πληθυσμοί αυτών των μυρμηγκιών συχνά διαχωρίζονται μεταξύ τους από τις μεγάλες εκτάσεις των κατεστραμμένων δασών. Ο Koalas επέλεξε τα βουνά βουνά στα νότια, τις φυτείες σταφυλιών στο βορρά, τα ελαιόδεντρα και τα ημιπεραστικά τοπία στη δυτική Αυστραλία. Η πυκνότητα πληθυσμού εξαρτάται από την παραγωγικότητα της γης. Στο νότο, στα δάση βροχής φτάνει τα 8 ζώα ανά εκτάριο και στη ζώνη ημι-ερήμου σε μια έκταση 100 εκταρίων μπορεί να ζήσει μόνο ένα άτομο.

Πώς ένα κοάλα ζει στη φύση;

Η ζωή των κοάλα συνδέεται στενά με τα δέντρα του γένους Ευκάλυπτος, στα στέφανα των οποίων ξοδεύουν σχεδόν όλο το χρόνο τους. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας (18-20 ώρες) που ξοδεύουν στον ύπνο, χρειάζονται 2-3 ώρες για να ταΐσουν, ενώ το υπόλοιπο διάστημα τα ζώα κάθονται. Μόνο περιστασιακά κατεβαίνουν στο έδαφος για να τρέξουν από το ένα δέντρο στο άλλο.

Οι Koals συνήθως κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τη νύχτα καταλαμβάνουν το γεγονός ότι απορροφούν αργά τα φύλλα του ευκαλύπτου. Οι κινήσεις των ζώων είναι συνήθως πολύ αργές, τεμπέλης, αν και το φοβισμένο ζώο μπορεί να κινηθεί πολύ ευκίνητα.

Οι Κοάλας είναι καθιστικοί. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μόνοι τους, σπάνια ζουν σε ζεύγη. Τα ενήλικα ζώα καταλαμβάνουν ορισμένα ενδιαιτήματα. Σε ευνοϊκές συνθήκες, αυτές οι περιοχές είναι σχετικά μικρές: το αρσενικό μπορεί να καταλαμβάνει μόνο 1.5-3 εκτάρια, τα θηλυκά και ακόμη λιγότερο - 0.5-1 εκτάρια. Σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση, η περιοχή του αρσενικού μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 100 εκτάρια. Η επικράτεια του κυρίαρχου αρσενικού μπορεί να καλύψει περιοχές έως και 9 θηλυκών και επίσης περιοχές υποδεέστερων αρσενικών. Κάθε ζώο στο συγκεκριμένο οικόπεδο έχει πολλά αγαπημένα δέντρα διατροφής.

Στη φύση, το κοάλα ζει μέχρι 10 χρόνια, το μέγιστο γνωστό προσδόκιμο ζωής στην αιχμαλωσία είναι 18 χρόνια.

Τι τρώνε τα κοάλα; Διατροφή με ευκάλυπτο

Τα αειθαλή φύλλα ευκαλύπτου παρέχουν κοάλα με μια σταθερή πηγή τροφής. Ένα ενήλικο άτομο καταναλώνει περίπου 500 γραμμάρια φρέσκων φύλλων την ημέρα και, αν και περισσότερα από 600 είδη ευκάλυπτων δένδρων αναπτύσσονται στην Πράσινη Ήπειρο, το κοάλα τρώει μόνο 30 από αυτά. Σε διαφορετικές περιοχές προτιμώνται διάφοροι τύποι ευκαλύπτου, αλλά κυρίως εκείνοι που αναπτύσσονται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.

Μια τέτοια διατροφή με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται αμφίβολη, επειδή τα φύλλα ευκαλύπτου είναι βρώσιμα ή ακόμα και δηλητηριώδη για τα περισσότερα φυτοφάγα ζώα. Είναι φτωχοί σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν πολλές μη πέψιμες ίνες, καθώς και τοξικές φαινόλες και τερπένια. Ωστόσο, αυτά τα ζώα έχουν αρκετά gadgets που τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν τέτοια μη βρώσιμα τρόφιμα. Δεν τρώνε κάποια φύλλα καθόλου, τα δηλητηριώδη συστατικά των άλλων εξουδετερώνονται από το συκώτι και απομακρύνονται από το σώμα. Δεδομένου ότι η δίαιτα είναι χαμηλή σε θερμίδες, τα κοάλα κοιμούνται μέχρι και 20 ώρες την ημέρα. Εξοικονομούν το νερό και, εκτός από τον καυτό καιρό, παίρνουν την απαραίτητη υγρασία από τα τρώμενα φύλλα. Έτσι, η εξέλιξη έδωσε τα κοάλα μια πηγή τροφής διαθέσιμη καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου και επίσης τους έσωσε από τον ανταγωνισμό των τροφίμων.

Δημιουργία

Οι Κοάλες είναι πολυγαμικοί, με μικρό αριθμό αρσενικών που αντιστοιχούν στα περισσότερα ζευγάρια. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες της κατανομής των ζευγαριών μεταξύ κυρίαρχων και υποδηματικών ζώων δεν είναι πλήρως κατανοητές.

Τόσο θηλυκά όσο και αρσενικά κοάλα φθάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία δύο ετών. Από την ίδια στιγμή, τα θηλυκά αρχίζουν να γεννούν, ενώ τα αρσενικά ξεκινούν αναπαραγωγή 2-3 χρόνια αργότερα, όταν γίνονται αρκετά μεγάλα για να αγωνιστούν για το θηλυκό.

Η περίοδος αναπαραγωγής εμφανίζεται την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού (Σεπτέμβριος - Ιανουάριος). Αυτή τη στιγμή, τα αρσενικά μετακινούνται σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, με συναντήσεις μεταξύ τους συχνά εμφανίζονται αψιμαχίες. Κατά τη διάρκεια των "γάμων" "grooms" συνεχώς βρυχηθμό. Αυτές οι κραυγές, αποτελούμενες από δυνατές αναπνοές, ακολουθούμενες από διοχέτευση εκπνοής, σχεδιάστηκαν για να προσελκύσουν την προσοχή των νύφες, καθώς και να προειδοποιήσουν τους ανταγωνιστές. Η κραυγή ενός άνδρα συνήθως προκαλεί μια απάντηση από κοντινούς συγγενείς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα αρσενικά σηματοδοτούν συχνά τα όρια της επικράτειάς τους, τρίβοντας τα δέντρα με το στήθος τους.

Το θηλυκό φέρνει σε ένα χρόνο ένα σκουπίδια από ένα, λιγότερο συχνά από δύο cubs. Η εγκυμοσύνη διαρκεί 35 ημέρες. Ο κύβος κατά τη γέννηση είναι εξαιρετικά μικρός - το βάρος του είναι μικρότερο από 0,5 κιλά. Το νεογέννητο σκαρφαλώνει στην τσάντα, όπου είναι ασφαλώς τοποθετημένο σε μία από τις δύο θηλές. Σε μια τσάντα, ένα μικρό κοάλα ξοδεύει περίπου 6 μήνες, όπου μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Για κάποιο χρονικό διάστημα η μητέρα τον μεταφέρει στην πλάτη του.

Από την ηλικία των επτά μηνών, το μωρό πηγαίνει για να τρέφονται με ένα ειδικό κουτάλι των ημικαθισμένων φύλλων ευκαλύπτου, που εκκρίνεται από το πεπτικό σύστημα της μητέρας, να συνηθίσει στα τρόφιμα των ενήλικων ζώων. Το νεαρό κοάλα γίνεται ανεξάρτητο από την ηλικία των 11 μηνών, αλλά συνήθως παραμένει κοντά στη μητέρα για αρκετούς μήνες.

Διατήρηση στη φύση

Στη φύση, το κοάλα δεν έχει ουσιαστικά εχθρούς, οι αρπακτικοί δεν ευνοούν το κρέας του, προφανώς λόγω του ότι έχει μια ισχυρή οσμή ευκαλύπτου. Παρόλα αυτά, τα ζώα συχνά θεωρούνται ευάλωτα. Παρόλο που κανείς δεν έχει καταγράψει επίσημα αυτά τα marsupials, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, ο αριθμός τους κυμαίνεται από 40.000 έως 1 εκατομμύριο.Η καταστροφή των οικοτόπων είναι η κύρια απειλή για τους περισσότερους πληθυσμούς koala στο βόρειο τμήμα της περιοχής. Όμως, πολύ πιο σοβαρή είναι η κατάσταση στις περιοχές της κεντρικής περιοχής του Queensland, όπου περίπου 400 χιλιάδες εκτάρια καθαρίζονται για βοσκότοπους και άλλες γεωργικές ανάγκες ετησίως. Και ενώ οι οικολόγοι ακούγονται ανησυχίες και προσπαθούν να σταματήσουν την καταστροφή των δασών, αυτό το πρόβλημα παραμένει επείγον για τις αγροτικές περιοχές του κεντρικού Κουίνσλαντ.

Habitat

Οι Koalas απλώνονται κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας. Επιπλέον, ζουν σε νησιά στα ανοικτά των ακτών του Queensland, της Βικτώριας και της Νότιας Αυστραλίας.

Κατοικούν τόσο υψηλά δάση ευκαλύπτου όσο και χαμηλά δάση στην ενδοχώρα καθώς και παράκτια δέντρα στο νησί.

Οι Κοάλες τρώνε μόνο τα φύλλα και το φλοιό των ευκαλύπτων. Υπάρχουν πάνω από 600 είδη αυτών των δέντρων, αλλά τα κοάλα τρώνε μόνο φύλλα και φλοιό από 12 από αυτά.

Τα φύλλα του ευκαλύπτου είναι εξαιρετικά δηλητηριώδη για τα περισσότερα ζώα, αλλά το πεπτικό σύστημα koal εξουδετερώνει το δηλητήριο. Κάθε κοάλα τρώει περίπου 350 έως 600 γραμμάρια (12-21 ουγκιές) φύλλων ανά ημέρα. Προτιμούν τα νεαρά φύλλα που είναι πιο ζουμερά και μαλακά ..

Οι Koals παίρνουν πάνω από το 90% των απαιτήσεων των υγρών τους από φύλλα ευκαλύπτου. Πίνουν νερό μόνο όταν είναι άρρωστοι ή όταν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στα φύλλα των δέντρων.

Οι Κοάλες είναι κυρίως νυκτερινές. Περίπου 20 ώρες την ημέρα, οι κοάλες κοιμούνται ή ξεκουράζονται στα δέντρα, κουλουριασμένοι. Όταν κινούνται, μπορούν να πηδούν από δέντρο σε δέντρο, καθώς και να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις στο έδαφος.

Ο Koalas περπατάει και κινείται αργά, αλλά μπορεί να τρέξει αν βρίσκονται σε κίνδυνο.

Όταν ταξιδεύουν στην ξηρά, είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις από αρπακτικά ζώα, όπως σκυλιά, αλεπούδες και dingoes, και κινδυνεύουν επίσης από τραυματισμούς ή θάνατο από αυτοκίνητα.

Οι Koalas είναι γενικά σιωπηλοί, αλλά μπορούν να παράγουν μια ποικιλία ήχων, συμπεριλαμβανομένου του γκρίνια και grunting. Οι Κοάλες φωνάζουν κυρίως κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος ή του κινδύνου. Ένα φοβισμένο ή τραυματισμένο ζώο κραυγές και "φωνάζει" με τη φωνή ενός μικρού παιδιού.

Μια πολύ μεγάλη κοάλα μύτη είναι μια από τις πιο σημαντικές γι 'αυτήν. Μετά από όλα, μια πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση της όσφρησης βοηθά τα ζώα να μάθουν ποια φύλλα είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Οι Koalas έχουν πολύ χαμηλό μεταβολισμό, που εξοικονομεί ενέργεια και βοηθά στην πέψη των φύλλων ευκαλύπτου. Τρώνε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά συνήθως δροσερό το βράδυ για να εξοικονομήσει ενέργεια και υγρασία.

Τα φύλλα του ευκαλύπτου είναι δηλητηριώδη για τα περισσότερα ζώα και δεν είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Επομένως, τα κοάλα μασάτε καλά τα φύλλα πριν τα καταπιείτε. Στο στομάχι των κοάλα υπάρχουν βακτήρια που εξουδετερώνουν τις τοξίνες που περιέχονται στο έλαιο ευκαλύπτου.

Τα θηλυκά κοάλα φθάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία 2-3 ετών. Τα αρσενικά φτάνουν στη λήξη αργότερα σε 3-4 χρόνια. Το ζευγάρωμα συμβαίνει μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, το οποίο είναι καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο. Κυρίως ένα παιδί γεννιέται στα κοάλα. Τα κοάλα των μωρών είναι πολύ ευάλωτα κατά τη γέννηση, είναι γυμνά και τυφλά. Ως εκ τούτου, θα είναι στην τσάντα της μητέρας για περίπου 6 μήνες, τρέφοντας με γάλα. Μετά από 6 μήνες στην τσάντα, το μικρό παιδί αρχίζει να εξερευνά τον κόσμο γύρω του ενώ οδηγεί στην πλάτη της μητέρας του, τρώγοντας γάλα και φύλλα. Και μόνο σε ηλικία 12 μηνών, οι κοάλες μωρών αρχίζουν να ζουν ανεξάρτητα.

Προστασία Koal

Μόλις υπήρχαν εκατομμύρια κοάλα στην Αυστραλία, αλλά στις αρχές του 20ου αιώνα, το κυνήγι koala οδήγησε σχεδόν στην εξαφάνισή τους. Στη δεκαετία του 1920, σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ζώα πέθαναν, κυρίως λόγω γούνας.

Οι Koals χρειάζονται μεγάλες δασικές εκτάσεις. Αλλά ο αριθμός των δασών μειώνεται και τα ζώα πρέπει να κινούνται συχνότερα στο έδαφος και επομένως υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να υποφέρουν από αρπακτικά ζώα ή από ανθρώπους.

Οι πιο κοινές αιτίες του θανάτου κοάλα είναι οι επιθέσεις σκυλιών και τα τροχαία ατυχήματα. Τα τελευταία χρόνια, μερικές αποικίες koala υπέφεραν πολύ από την ασθένεια.

Πολλά ερευνητικά προγράμματα έχουν πλέον δημιουργηθεί για να βοηθήσουν στην προστασία των κοάλων και των οικοτόπων τους.

Ποια ηπειρωτική χώρα κατοικεί ο κοάλα;

Koala - ένα ζώο που είναι ενδημικό στην Αυστραλία. Αυτός είναι ο αρχικός εκπρόσωπος της οικογένειας Koalov. Ζουν σε δέντρα ευκαλύπτου. Το κοάλα είναι ένα ζώο του σκουληκιού που ανήκει στη διαταγή της διπαρείας. Η γκάμα της είναι η ηπειρωτική Αυστραλία, αλλά μόνο τα ανατολικά και νότια μέρη της.

Πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων, τα ζώα διανεμήθηκαν στα βόρεια και τα δυτικά. Πολύ αργότερα, οι κοάλες εγκαταστάθηκαν από τον άνθρωπο στην επικράτεια του νησιού Kangaroo. Τα μικρά ζώα, παρόμοια με τα αρκουδάκια, προκαλούν καθολική συμπάθεια. Σχεδόν όλη τη ζωή τους, αυτά τα νωτιαία ζώα περνούν στα δέντρα, περπατώντας επιδέξια τα κλαδιά. Ένα κοάλα μπορεί να ζει σε ένα δέντρο για πολλές ημέρες και μόνο μετά την εκκαθάριση του φύλλωμά του αλλάζει το "σπίτι" του.

Δεν θα ξεφύγετε στα μικρά πόδια στο έδαφος, γι 'αυτό και τα υποτονικά κοάλα πεθαίνουν συχνά κάτω από τους τροχούς των αυτοκινήτων ή γίνονται εύκολη λεία για τα άγρια ​​σκυλιά dingo. Τη νύχτα, τα ζώα αφιερώνουν φαγητό, ενώ το υπόλοιπο χρονικό διάστημα κοιμούνται, κάθονται άνετα σε ένα πιρούνι στα κλαδιά. Οι κοάλες ύπνου είναι πολύ ευαίσθητες και ξυπνούνται με το παραμικρό σκουριά. Προτιμάτε να ζήσετε μόνοι σας. Κάθε ενήλικο ζώο έχει τους δικούς του λόγους, τους οποίους σηματοδοτεί με εκκρίσεις οσμών αδένες. Μια τέτοια πλοκή ενός άνδρα συμπίπτει μερικές φορές με τα υπάρχοντα αρκετών θηλυκών.

Τι φαίνεται ένα κοάλα;

Πρόκειται για μικρά ζώα: το σωματικό τους μέγεθος είναι από εξήντα έως ογδόντα εκατοστά, με βάρος από έξι έως δεκαπέντε χιλιόγραμμα. Η ουρά των κοάλα είναι πολύ μικρή: είναι σχεδόν αόρατη πίσω από την πλούσια γούνα. Το ζώο έχει αστεία στρογγυλά αυτιά, τα οποία είναι πλήρως καλυμμένα με γούνα.

Είναι αδύνατο να περιγραφεί η εμφάνιση ενός koala χωρίς να αναφέρεται η γούνα αυτών των ζώων. Είναι μαλακό και παχύ, αρκετά ανθεκτικό. Το χρώμα μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά συνήθως επικρατούν γκρίζες αποχρώσεις. Πολύ λιγότερο συχνά είναι δυνατόν να συναντήσετε ένα μικρό ζώο με έντονη κόκκινη-κόκκινη γούνα.

Οι Κοάλας είναι πολύ ήσυχα ζώα: οι φωνές τους ακούγονται μόνο σε συγκεκριμένες περιόδους, κατά την αναπαραγωγή ή όταν πλησιάζει ο εχθρός. Οι τρομαγμένοι ή τραυματίες κοάλα κάνουν τους ήχους της καρδιάς να μοιάζουν με ένα κλάμα μωρό.

Τρόπος ζωής

Βρήκαμε πού ζει το koala και πώς μοιάζει. Ήρθε η ώρα να πείτε πώς ζουν αυτά τα ζώα. Οι Koals είναι ζώα που οδηγούν σε μετρημένο και απρόσκοπτο τρόπο ζωής. Σχεδόν όλη την ημέρα (από 18 έως 22 ώρες) κοιμούνται. Η δραστηριότητα "αρκουδάκια" εκδηλώνεται τη νύχτα, η οποία δεν διαρκεί περισσότερο από δύο ώρες. Κατά κανόνα, αυτό οφείλεται στην ανάγκη να βρεθεί ένα φαγητό.

Είναι αστείο το γεγονός ότι στις λεγόμενες περιόδους αφύπνισης οι κοάλες δεν κινούνται πρακτικά: απλά κάθονται στα κλαδιά κρατώντας τον κορμό με τα εμπρός άκρα τους. Σε αυτή την περίπτωση, το κοάλα εμφανίζει μερικές φορές αξιοζήλευτη χάρη και ελαφρότητα, παρακάμπτοντας επιδέξια από ένα δέντρο (όπου καταναλώνεται όλο το φαγητό) σε άλλο.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, ένας τόσο χαλαρός τρόπος ζωής των κοάλων δεν είναι τυχαίος. Αυτό οφείλεται στη διατροφή τους. Τι τρώνε τα κοάλα; Γιατί η διατροφή επηρεάζει τόσο πολύ τον τρόπο ζωής τους; Γνωρίζοντας πού ζουν τα κοάλα, είναι εύκολο να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις. Η διατροφή αυτών των ζώων περιλαμβάνει μόνο φύλλα ευκάλυπτου και βλαστοί, οι οποίοι σχεδόν δεν περιέχουν πρωτεΐνες. Επιπλέον, φύλλα ευκαλύπτου για τη συντριπτική πλειοψηφία των ζώων είναι θανατηφόρα. Αυτό οφείλεται στο περιεχόμενο σε αυτές μια τεράστια ποσότητα φαινολικών ενώσεων.

Είναι ενδιαφέρον ότι δεν είναι όλα τα δέντρα ευκαλύπτου κατάλληλα για κοάλα. Επιπλέον, τα ζώα είναι πολύ επιλεκτικά στην επιλογή των φύλλων: γνωρίζουν καλά την παρουσία υδροκυανικού οξέος, απειλητική για τη ζωή. Επιπλέον, τα ζώα είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη δόση τους. Σε μια νύχτα ένας ενήλικας τρώει περισσότερα από 500 γραμμάρια νεαρών βλαστών και φύλλων. Τα ειδικά βακτήρια που αναπτύσσονται στα έντερα βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτού του όγκου χονδροειδών ζωοτροφών.

Είναι χάρη σε ένα ειδικό μέσο που τα φύλλα μετατρέπονται σε θρεπτικό μύκητα και παράγονται οι πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για το σώμα. Переработанный корм хранится в защечных мешках, а для ускорения пищеварения коала периодически глотает мелкие камешки и комочки земли. Сидя на своеобразной диете из листьев, насыщенных эфирными маслами, коала постоянно находится в состоянии легкого опьянения, чем можно объяснить ее «заторможенность».

Еще один интересный факт: учитывая, что едят коалы, вполне естественно было бы предположить, что зверьки пьют много жидкости. Однако это не так: коалы практически не пьют воды, за исключением особо жарких месяцев. Τα ζώα είναι αρκετά υγρά, τα οποία λαμβάνουν με λαχανικά.

Μέτρα ασφαλείας

Λόγω του γεγονότος ότι τα περισσότερα από τα παραδοσιακά ενδιαιτήματα αυτών των ζώων καταστράφηκαν, μόνο οι διασκορπισμένοι πληθυσμοί έχουν επιβιώσει σήμερα. Περίπου πριν από εκατό χρόνια, οι κοάλες ήταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Οι άνθρωποι που προσελκύστηκαν από την μαλακή και ακριβή γούνα αυτών των ζώων ήταν υπεύθυνοι γι 'αυτό. Μόνο το 1924, περισσότερα από δύο εκατομμύρια κοάλα εξήχθησαν από την Αυστραλία.

Σήμερα τα κοάλα είναι υπό ειδική προστασία, η εξολόθρευσή τους απαγορεύεται. Ο Koal γεννήθηκε σε ζωολογικούς κήπους και αποθέματα, αποκαθιστώντας τον αριθμό των πληθυσμών.

Αναπαραγωγή

Η μείωση του αριθμού των ζώων εξηγείται επίσης από τη χαμηλή φυσική αύξηση του πληθυσμού. Σχεδόν το 90% των θηλυκών είναι άγονο και οι υπόλοιποι φυλές σιγά-σιγά: αφιερώνουν πολύ χρόνο στη νοσηλεία ενός μοσχαριού, που είναι συνήθως ο μόνος στον απόγονο. Η περίοδος ζευγαρώματος αρχίζει στα κοάλα τον Δεκέμβριο και λήγει τον Μάρτιο: αυτοί οι μήνες στο νότιο ημισφαίριο είναι το τέλος της άνοιξης ή των αρχών του καλοκαιριού. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το αρσενικό που κυριαρχεί σε μια συγκεκριμένη περιοχή συνδυάζεται με θηλυκά που είναι έτοιμα για αναπαραγωγή.

Το ζευγάρωμα συμβαίνει τη νύχτα, ψηλά σε ένα δέντρο και διαρκεί περίπου μισή ώρα. Αυτή τη στιγμή, οι συνεργάτες φλοιό, γκρινιάζουν δυνατά, ξύνουν και δαγκώνουν. Αφού πραγματοποιήσει το μυστήριο του γάμου, το ζευγάρι σπάει και ο άντρας από αυτή τη στιγμή ξεχνάει τους απογόνους. Μετά από περίπου 35 ημέρες, γεννιέται ένα μικροσκοπικό cub, το οποίο εξαρτάται απόλυτα από τη μητέρα. Ένα τυφλό και εντελώς γυμνό μωρό το μέγεθος ενός σπόρου φασολιών δεν ζυγίζει περισσότερο από 3 γραμμάρια. Τα πίσω άκρα του δεν σχηματίζονται ακόμη από τη στιγμή της γέννησης, και τα πρόσθια με νύχια είναι ήδη καλά αναπτυγμένα.

Έχοντας έρθει στον κόσμο, το μωρό σέρνεται στην τσάντα της μητέρας κατά μήκος του μονοπατιού που το θηλυκό που φροντίζει γλείφει στη γούνα της και το μωρό δεν αφήνει την τσάντα για έξι μήνες, σταθερά συνδεδεμένο με τη θηλή της μητέρας. Τους πρώτους μήνες τροφοδοτεί αποκλειστικά το γάλα της μητέρας, αλλά στη συνέχεια η μητέρα αρχίζει να τροφοδοτεί το μωρό με ένα πολτό ημι-χωνεμένων φύλλων με περιττώματα.

Έξι μήνες αργότερα, το cub βγαίνει, ανεβαίνει στο πίσω μέρος της μητέρας και έτσι ταξιδεύει μαζί του μέσα από τα δέντρα. Μέχρι και οκτώ μήνες, κρύβεται περιοδικά σε μια τσάντα, αλλά στη συνέχεια απλά σταματά να ταιριάζει σε αυτό: πρέπει να κολλήσετε το κεφάλι σας σε αυτό για να τονωθείτε με το μητρικό γάλα. Από την ηλικία των εννέα μηνών, το ώριμο ζώο μεταβαίνει στο δικό του ψωμί. Η μονοετής γυναίκα αποκτά το δικό της οικόπεδο και ο ενήλικος αρσενικός οπαδός τραβάει το νεαρό αρσενικό κατά την επόμενη σεζόν ζευγαρώματος.

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τα κοάλα

Απαντήσαμε στα βασικά ερωτήματα των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για αυτά τα εξωτικά ζώα: όπου ζει ο κοάλα, πώς μοιάζει, πώς οργανώνεται η ζωή του. Και τώρα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για αυτά τα ζώα.

  • Από τη γλώσσα των αυστραλιανών αβορίγινων, το όνομα του ζώου μεταφράζεται ως "να μην πιει".
  • Kohal γούνα μυρίζει ευκαλύπτου, που είναι φυσικό, και μόσχος. Αυτές οι οσμές προστατεύουν τα ζώα από τους ψύλλους και άλλα παράσιτα.
  • Οι υποδόριοι αδένες παράγουν μια ειδική ουσία που δίνει στα μαλλιά μια όμορφη ασημένια λάμψη. Οι αρκούδες ευκαλύπτου είναι πολύ ευαίσθητες στην ηλιακή ακτινοβολία και αυτή η ουσία είναι ικανή να απορροφά τις ακτίνες, εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς επιδράσεις τους.

Ο Koal δεν μπορεί να δει στους ευρωπαϊκούς ζωολογικούς κήπους, καθώς σε εύκρατα κλίματα δεν αναπτύσσεται ο ευκαλύπτης και τα ζώα αντιμετωπίζουν την πείνα. Έξω από την Αυστραλία, εμφανίζονται μόνο στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, όπου ένα δάσος ευκαλύπτου φυτεύτηκε ειδικά για αυτά τα ζώα.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org