Ζώα

Πόσο ζυγίζει ένας ελέφαντας

Pin
Send
Share
Send
Send


Υπάρχουν πολλές παροιμίες και λόγια στον κόσμο όπου ο κύριος χαρακτήρας είναι ένας ελέφαντας. Για παράδειγμα, το ρητό για την αθλιότητα ενός ατόμου "είναι σαν ένας ελέφαντας σε ένα κατάστημα πορσελάνης". Υπάρχει ένα άλλο ρητό - "ως σφαιρίδιο του ελέφαντα". Αυτή η έκφραση έρχεται σε αντίθεση με το μεγάλο με το πολύ μικρό, ασήμαντο, καθώς και τη φράση "ελέφαντας και pug".

Η δημοτικότητα αυτού του ζώου δεν είναι παράξενο. Εξάλλου, ένας ελέφαντας είναι ένα μοναδικό θηλαστικό, το μεγαλύτερο στη γη, το μέγεθος του οποίου απλά δεν μπορεί να αποτύχει να προσελκύσει μεγάλη προσοχή σε αυτό. Οι ελέφαντες είναι ήρωες παραμυθιών όχι μόνο στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, αλλά ακόμη και σε εκείνες τις χώρες στις οποίες δεν βρίσκονται, όπως η Ρωσία, για παράδειγμα. Είναι πολύ ενδιαφέρον για όλους τους λάτρεις της χλωρίδας και της πανίδας, ειδικά οι άνθρωποι συχνά αναρωτιούνται για το μέγεθος και το βάρος αυτών των καταπληκτικών θηλαστικών - κατοίκων αφρικανικών σαβανών. Πόσο ζυγίζει ένας ελέφαντας της Αφρικής - όχι ένας Ινδός, αλλά ένας κάτοικος της Μαύρης Ηπείρου;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι σίγουρα δυνατή, διότι κάθε ένας από τους ελέφαντες έχει ξεχωριστό ύψος και βάρος, όπως όλοι οι άνθρωποι, στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, τα αρσενικά και τα θηλυκά ζυγίζουν διαφορετικά, τα τελευταία σε αυτή την παράμετρο είναι πολύ κατώτερα από τα πρώτα. Αλλά για να ορίσετε ένα κατά προσέγγιση βάρος - αλλά το πρόβλημα είναι αρκετά λύσιμο.

Αφρικανικό βάρος ελέφαντα

Πόσο ζυγίζει ένας Αφρικανός ελέφαντας σε τόνους - οι επιστήμονες που μελετούν αυτά τα θηλαστικά λόγω των επαγγελματικών τους καθηκόντων το γνωρίζουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, ένας ελέφαντας μπορεί να έχει βάρος 12 τόνων, αλλά αυτό είναι σπάνιο. Ο μέσος ελέφαντας ζυγίζει από 2,5 έως 7 τόνους (από 2500 έως 7000 κιλά). Τα αρσενικά ζυγίζουν το διπλάσιο μέγεθος των θηλυκών.

Παρεμπιπτόντως, το βαρύ βάρος ενός ελέφαντα δεν το κάνει αδέξια. Ο ελέφαντας είναι ένα όμορφο και κομψό θηλαστικό και τα λόγια που δηλώνουν το αντίθετο δεν είναι καθόλου αληθινά. Αυτή είναι μια συκοφαντία σε ένα ζώο!

Η γνώμη για την αδεξιότητα ενός ελέφαντα αποτελείται από ψευδείς εντυπώσεις μετά την επίσκεψη σε ένα ζωολογικό κήπο ή ένα τσίρκο. Ένας ελέφαντας, που βρίσκεται σε περιορισμένο κλουβί, συμπεριφέρεται αφύσικα, επειδή βλέπει τις οδυνηρές του κινήσεις σε συνθήκες ασυνήθιστες γι 'αυτόν και φαίνεται ότι αυτό το ζώο είναι εντελώς απαλλαγμένο από χάρη. Όμως, όσοι έχουν βρεθεί στην Αφρική και έχουν δει έναν ελέφαντα στην άγρια ​​φύση, θα πουν ότι απλώς δεν έχουν μεγαλύτερη χάρη σε σύγκριση με άλλα θηλαστικά παρόμοιων παραμέτρων.

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε για απαντήσεις στο ερώτημα πόσο ζυγίζει ένας Αφρικανός ελέφαντας, πρέπει πρώτα να μάθετε τι είναι. Αποδεικνύεται ότι οι ελέφαντες της Αφρικής είναι δύο τύπων: δάσος και σαβάνα. Είναι ελαφρώς διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά όχι σε μέγεθος. Οι ελέφαντες των δασών είναι πολύ μικρότεροι από τους συγγενείς στέπας τους.

Τα αρσενικά και θηλυκά είδη σαβάνας ζυγίζουν 7 και 2,8 τόνους, αντίστοιχα. Το μήκος του πρώτου μπορεί να φτάσει τα 7,5 μέτρα και να έχει ύψος μέχρι 3,5 μέτρα.

Σχετικά με τους ελέφαντες, τους εχθρούς και τη μακροζωία

Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε ότι οι ελέφαντες, έχοντας ένα τέτοιο γιγαντιαίο μέγεθος, αισθάνονται άνετα και ατρόμητα. Τα ενήλικα άτομα πρέπει να προστατεύουν συνεχώς τους ελέφαντες, στους οποίους τα λιοντάρια αγαπούν να κυνηγήσουν - αρπακτικά, πολύ επικίνδυνα και ευκίνητα, αναγνωρισμένα για τη δύναμή τους και την μεγαλοπρέπεια στάση ως «βασιλιάδες των ζώων».

Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει πόσο ζυγίζει ένας αφρικανός ελέφαντας σε χιλιόγραμμα, μόνο όταν γεννηθεί, τότε ας πούμε: ένα μωρό μπορεί να ζυγίζει μέχρι 140 κιλά.

Οι ελέφαντες ζουν περίπου το ίδιο με τους ανθρώπους. Έως την ηλικία των 20 ετών είναι ήδη πλήρως διαμορφωμένες. Ωστόσο, όταν ο ελέφαντας του μωρού έχει φθάσει την ηλικία των δέκα ετών, είναι ήδη μακριά από τα αρπακτικά ζώα.

Οι αληθινοί λάτρεις της φύσης που ξέρουν πόσο ζυγίζουν οι Αφρικανοί ελέφαντες σε κιλά, γνωρίζουν επίσης τα ενδιαιτήματα των αφρικανικών ελεφάντων. Είναι γνωστό ότι ζουν στα νότια των έρημων εδαφών της Σαχάρας. Ωστόσο, ο οικότοπός τους μειώθηκε σημαντικά μετά από μαζική εξολόθρευση τον 19ο αιώνα.

Σήμερα, οι ελέφαντες ζουν μόνο στις εκτάσεις των εθνικών πάρκων και των αποθεμάτων. Είναι εδώ ότι έχουν σχετική ασφάλεια, αν και οι λαθροθήρες μερικές φορές επισκέπτονται και εδώ - δεν περιορίζονται ακόμη και από τη δυνατότητα φυλάκισης και νομικής τιμωρίας για τη θανάτωση προστατευόμενων ζώων.

Ασιατικοί ελέφαντες - "νεότεροι αδελφοί" της Αφρικής

Έχοντας μάθει πόσο ζυγίζει ένας Αφρικανός ελέφαντας, είναι εύκολο να το συγκρίνεις με κάποιον από την Ασία. Οι ασιατικοί ελέφαντες ζυγίζουν πολύ λιγότερο από τους συγγενείς τους από την Αφρική. Τα μεγαλύτερα άτομα μπορούν να φτάσουν μόνο 5 τόνους, έτσι ώστε σε μάχη με τον αφρικανικό ελέφαντα, ο ασιατικός δεν μπορεί να αντισταθεί. Με την ευκαιρία, η μάχη μεταξύ των ελεφάντων μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες. Η μεγαλύτερη χρονική περίοδος καταγράφηκε, η οποία διήρκεσε 10 ώρες και 56 λεπτά.

Είναι περίεργο

Τέλος, εν συντομία για τους περίεργους. Έτσι, οι ελέφαντες:

  • Μεγάλοι κολυμβητές και λάτρεις του νερού.
  • Δεν ξέρω πώς να αναπήδηση.
  • Ξέρουν πώς να ακούν με τα πόδια τους.
  • Σερβίρετε το άτομο. Αλλά μόνο οι ασιατικοί ελέφαντες.

Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το πόσο ζυγίζει ένας ελέφαντας της Αφρικής, αλλά πόσοι ελέφαντες μένουν στον πλανήτη μας, όπου σήμερα τα άγρια ​​ζώα πρέπει να αγωνιστούν για επιβίωση. Τώρα, μόνο 600.000 αφρικανικοί ελέφαντες ζουν στη Γη. Σε σύγκριση με τον αριθμό των ανθρώπων, ο αριθμός αυτός είναι απλώς αμελητέος.

Περιεχόμενο του άρθρου

  • Πόσο ζυγίζει ένας ελέφαντας
  • Γιατί στη Ζιμπάμπουε έχουν συσσωρευτεί 50 τόνοι ελεφαντόδοντου
  • Τι είδους βουβάλι ζώων - νερού

Ο ελέφαντας είναι το μεγαλύτερο χερσαίο ζώο στον πλανήτη. Το βάρος του εξαρτάται από τον τύπο και την προέλευσή του και μπορεί να φθάσει τους 8 τόνους ή περισσότερο. Ο εξοργισμένος ελέφαντας είναι πολύ επικίνδυνος, με θυμό σαρώνει τα πάντα στο μονοπάτι του. Υπάρχουν περιπτώσεις που πέθαναν άνθρωποι κάτω από τα ισχυρά πόδια των ελεφάντων.

Τύποι και βάρος των ελεφάντων

Εάν συγκρίνουμε τα υφιστάμενα χερσαία ζώα με τη δύναμή τους και τη θέση τους, τότε η πρώτη θέση στην αλυσίδα αυτή θα ληφθεί από έναν ελέφαντα - το σημαντικότερο και ισχυρότερο κτήνος της Αφρικής. Οι παρακάτω θέσεις θα ληφθούν από τον ρινόκερο, τον ιπποπόταμο και το κοπάδι βουβαλιών και μόνο μετά από αυτό θα αναρριχηθεί το λιοντάρι, ο βασιλιάς των κτήνων, αυτή η ιεραρχική σκάλα. Τα υπόλοιπα ζώα με δύναμη, επιδεξιότητα και αντοχή δεν μπορούν πλέον να συγκριθούν με αυτούς τους δασκάλους των αφρικανικών στελεχών, γίνονται εύκολα θήραμα των λιονταριών, που δεν αρνούνται να κυνηγήσουν μεγαλύτερα και ισχυρότερα ζώα.

Τρία είδη ελεφάντων είναι γνωστά - Δάσος, Ινδία και Σαβάννα (Αφρικανική). Όλοι τους ανήκουν στην ίδια οικογένεια θηλαστικών - ελεφάντων. Ο πρώτος τύπος είναι ο μικρότερος εκπρόσωπος αυτής της οικογένειας. Το ύψος του κυμαίνεται μεταξύ 2,4 και 2,5 μέτρων και το βάρος του σπανίως υπερβαίνει τους 2,7 τόνους. Ο ινδός ελέφαντας είναι πολύ μεγαλύτερος από τον Δάσος, αν και απέχει πολύ από τον Αφρικανό. Στην κατάταξη των μεγαλύτερων χερσαίων θηλαστικών στον πλανήτη, κατέχει τη δεύτερη θέση. Ένας ενήλικος αρσενικός είναι 2,5-3,5 μέτρα ύψος, και το βάρος του μπορεί να φτάσει 5,5 τόνους.

Ο Αφρικανός ή Savannaya ελέφαντας δεν έχει ίση δύναμη και δύναμη, το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 4 μέτρα και το δικό σας, και το βάρος μπορεί να φτάσει τους 8 τόνους. Τα θηλυκά ζυγίζουν πολύ λιγότερο - 3-4 τόνους, ένα νεογέννητο ελέφαντα μωρών γεννιέται με βάρος 80-140 κιλά. 7 Νοεμβρίου 1974 στην Αγκόλα στην πόλη Mukusso πυροβολήθηκε ο μεγαλύτερος αρσενικός ελέφαντας που καταγράφηκε ποτέ, ζύγιζε 12,24 τόνους!

Πόσο τρώνε και πίνει ένας ελέφαντας;

Το τέταρτο μέρος του βάρους του ζώου πέφτει στο κεφάλι του. Αυτή η τεράστια δομή έχει μια ειδική συσκευή για φαγητό - δυνατούς μύες μάσησης, γομφίους, κορμό και χαυλιόδοντες. Ένας ενήλικος ζυγίζει έως και 4 ρινόκερους ή 4 καμηλοπάρδαλη. Την ημέρα που το θηρίο καταναλώνει έως 350 κιλά τροφής και ποτά μέχρι 230 λίτρα νερού. Αναζητώντας τρόφιμα, ένας Αφρικανός ελέφαντας περνάει ανά ημέρα έως και 12 χιλιόμετρα, κάνοντας ένα διάλειμμα για ύπνο και ξεκούραση. Οι ελέφαντες ταξιδεύουν σε ομάδες στις οποίες μέλη μεμονωμένων οικογενειών είναι πολύ συνδεδεμένες μεταξύ τους, αν και μερικές φορές υπάρχουν συγκρούσεις, όπως σε κάθε οικογένεια. Οι αγώνες στο κοπάδι είναι πολύ σπάνιες, εκτός αν τα αρσενικά αγωνιστούν για το θηλυκό.

Βάρος των ελεφάντων ανά τύπο

Οι ελέφαντες της Αφρικής (Lokhodonta) αναφέρονται ως ελέφαντες Savannaya (Lokhodonta afrika), ελέφαντας των δασών (Lokhonta sylsis) και ελέφαντας νάνος (Lokhodt creutzburgi). Το είδος των ινδικών ελεφάντων (Elérhas) αντιπροσωπεύεται από τον Ινδικό ελέφαντα (Elerhas maximus), τον κυπριακό ελέφαντα νάνο (Κυπρίνοι Ελεάς) και τον ελέφαντα της Σικελίας νάνος (Elehrhas fοnsioni). Γνωστό επίσης είναι ο ελέφαντας του δάσους (Ralaeolokhodon antiquus) και πολλά άλλα είδη.

Βάρος του ελέφαντα Αφρικής

Οι Αφρικανοί ελέφαντες (Lohonta) είναι ένα γένος θηλαστικών από την Αφρική που ανήκουν στην ομάδα κορμών εντολών. Σύμφωνα με τις υποθέσεις των επιστημόνων, αυτό το γένος αντιπροσωπεύεται από δύο σύγχρονα είδη: τον ελέφαντα savannah (Lokhodonta afriña) και τον ελέφαντα των δασών (Lokhodonta syllotis). Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες του πυρηνικού DNA, αυτά τα δύο αφρικανικά είδη του γένους Lohodont σχηματίστηκαν πριν από 1,9 και 7,1 εκατομμύρια χρόνια, αλλά σχετικά πρόσφατα θεωρούνταν υπο-είδη (Lochoda afrisana afrisana και L. africanana cyclótis). Σήμερα, η επιλογή του τρίτου είδους, του ελέφαντα της Ανατολικής Αφρικής, παραμένει υπό αμφισβήτηση.

Οι Αφρικανοί ελέφαντες είναι αληθινά οι βαρύτεροι όσον αφορά το βάρος.. Το μέσο βάρος ενός καλά αναπτυγμένου ενήλικου αρσενικού μπορεί να είναι 7,0-7,5 χιλιάδες κιλά ή περίπου επτάμισι τόνοι. Μια τέτοια σημαντική μάζα του ζώου οφείλεται στο ύψος του αφρικανικού ελέφαντα, το οποίο κυμαίνεται από τρία έως τέσσερα μέτρα στο ακρώμιο, και μερικές φορές ελαφρώς υψηλότερο. Ταυτόχρονα, οι ελέφαντες των δασών είναι τα μικρότερα μέλη της οικογένειας: το ύψος ενός ενήλικου ατόμου σπανίως υπερβαίνει τα 2,5 μέτρα, με βάρος 2500 κιλά ή 2,5 τόνους. Εκπρόσωποι του υποείδους Savannah ελέφαντα, αντίθετα, είναι τα μεγαλύτερα ζώα στον κόσμο. Το μέσο βάρος ενός ώριμου αρσενικού μπορεί να είναι 5.0-5.5 τόνους ή περισσότερο, με ύψος ζώου μεταξύ 2.5 και 3.5 μέτρων.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Τα σημερινά μισό εκατομμύριο άτομα του ελέφαντα της Αφρικής είναι το ένα τέταρτο των εκπροσώπων του υποείδους Forest Elephant και περίπου τα τρία τέταρτα είναι ο Savanny ελέφαντας.

Δεν υπάρχουν ζώα γης στον πλανήτη που θα μπορούσαν να ζυγίζουν τουλάχιστον το μισό από το μέσο σωματικό βάρος ενός αφρικανικού ελέφαντα. Φυσικά, το θηλυκό αυτού του είδους είναι κάπως μικρότερο σε μέγεθος και βάρος, αλλά μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο να το διακρίνεις από το ώριμο αρσενικό. Το μέσο μήκος ενός ενήλικου θηλυκού ελέφαντα της Αφρικής κυμαίνεται από 5,4 έως 6,9 μ., Με ύψος μέχρι τρία μέτρα. Το βάρος μιας ενήλικης γυναίκας είναι περίπου τρεις τόνοι.

Ινδικό βάρος ελέφαντα

Ασιατικοί ελέφαντες ή ινδοί ελέφαντες (λατ. Elerhas makhimus) - θηλαστικά που ανήκουν στην τάξη Proboscis. Προς το παρόν, είναι το μοναδικό σύγχρονο είδος από το γένος ασιατικός ελέφαντας (Elérhas) και αντιπροσωπεύει ένα από τα τρία σύγχρονα είδη που ανήκουν στην οικογένεια των ελεφάντων ειδών. Οι ασιατικοί ελέφαντες είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χερσαίο ζώο μετά τους ελέφαντες σαβάνας.

Το μέγεθος του ινδικού ή του ασιατικού ελέφαντα είναι πολύ εντυπωσιακό. Μέχρι το τέλος της ζωής τους, τα παλαιότερα αρσενικά φτάνουν σε σωματικό βάρος 5.4-5.5 τόνων, με μέσο ύψος 2.5-3.5 μέτρα. Το θηλυκό αυτού του είδους είναι αισθητά μικρότερο από το αρσενικό, οπότε το μέσο βάρος ενός τέτοιου ενήλικου ζώου είναι μόνο 2,7-2,8 τόνους. Μεταξύ των μικρότερων εκπροσώπων της τάξης του κορμού και του είδους των ινδιάνων ελέφαντες σε μέγεθος και βάρος είναι τα υποείδη από το νησιωτικό έδαφος του Καλιμαντάν. Το μέσο βάρος ενός τέτοιου ζώου σπάνια υπερβαίνει τους 1.9-2.0 τόνους.

Το μεγάλο μέγεθος και το εντυπωσιακό σωματικό βάρος των ασιατικών ελεφάντων οφείλεται στις διατροφικές συνήθειες ενός τέτοιου θηλαστικού.. Και τα τέσσερα μοντέρνα υποείδη των ασιατικών ελεφάντων, συμπεριλαμβανομένου του ινδιάνικου ελέφαντα (Ε. Μ. Ινδός), του ελέφαντα της Σρι Λάνκα ή του Κεϋλάνου (Ε. Μ. Μαξίμου) και του ελέφαντα Σουμάτρα (Ε. borneensis), απορροφούν μεγάλες ποσότητες τροφής. Περίπου είκοσι ώρες την ημέρα, αυτοί οι ελέφαντες ξοδεύουν για την αναζήτηση και την κατανάλωση όλων των ειδών τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Ταυτόχρονα, ένα ενήλικα άτομο καταναλώνει περίπου 150-300 κιλά χορτονομής, μπαμπού και άλλη βλάστηση ανά ημέρα.

Η ποσότητα της ημερησίως καταναλώμενης τροφής είναι περίπου 6-8% του συνολικού σωματικού βάρους ενός θηλαστικού. Σε ένα μικρό αριθμό ελέφαντες τρώγονται φλοιός, ρίζες και φυλλώματα φυτών, καθώς και φρούτα και λουλούδια. Το μακρύ γρασίδι, το φύλλωμα και οι βλαστοί κόβονται από τους ελέφαντες μέσω ενός εύκαμπτου κορμού. Πολύ κοντό χόρτο σκάβεται έξω με τη βοήθεια ισχυρών λακτίσματα. Ο φλοιός με πολύ μεγάλα κλαδιά αποξέεται από τους γομφίους και ο ίδιος ο κλάδος κρατιέται αυτή τη στιγμή από τον κορμό. Οι αγροτικές καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των ορυζώνων, των φυτειών μπανάνας ή ζαχαροκάλαμου, καταστρέφονται ανυπόμονα από τους ελέφαντες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ινδοί ελέφαντες κατατάσσονται ως οι μεγαλύτεροι «παράσιτοι» της γεωργίας.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Ο συνολικός αριθμός των πληθυσμών των ασιατικών ελεφάντων είναι πλέον σχετικά αργός, αλλά σίγουρα πλησιάζει τα κρίσιμα επίπεδα και σήμερα υπάρχουν μόνο περίπου είκοσι πέντε χιλιάδες άνδρες άνισης ηλικίας αυτού του είδους στον πλανήτη μας.

Μερικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι οι ασιατικοί ελέφαντες καταγωγής τους είναι υποχρεωμένοι να stegodon, το οποίο εξηγείται από παρόμοιο βιότοπο. Οι Stendogones ανήκουν στο εξαφανισμένο γένος θηλαστικών προβοσκίδων και η κύρια διαφορά είναι η δομή των δοντιών καθώς και η παρουσία ενός ισχυρότερου αλλά συμπαγούς σκελετού. Οι σύγχρονοι ινδιάνικοι ελέφαντες προτιμούν να εγκατασταθούν σε ελαφρά τροπικά και υποτροπικά φυλλοβόλα δάση με πυκνή υποκείμενη φύση, που αντιπροσωπεύονται από θάμνους και ειδικά από μπαμπού.

Βάρους ελέφαντα μωρών κατά τη γέννηση

Οι ελέφαντες χαρακτηρίζονται από τη μεγαλύτερη περίοδο κύησης μεταξύ όλων των σήμερα γνωστών θηλαστικών. Η συνολική διάρκεια της είναι 18-21,5 μήνες, αλλά το έμβρυο φτάνει σε πλήρη ανάπτυξη ήδη από τον δέκατο ένατο μήνα, μετά τον οποίο αυξάνεται σταδιακά, αυξάνοντας το βάρος και το μέγεθος. Ο θηλυκός ελέφαντας, κατά κανόνα, φέρνει ένα κύβο, αλλά μερικές φορές ένα ζευγάρι των ελεφάντων εμφανίζεται στο φως. Το μέσο σωματικό βάρος ενός νεογέννητου μωρού είναι 90-100 kg με ύψος στους ώμους της τάξης ενός μέτρου.

Ένας νεογέννητος ελέφαντας μωρών έχει κότσους με μέσο μήκος 4-5 εκ. Τα τροποποιημένα δόντια πέφτουν από έναν ελέφαντα από την ηλικία των δύο, κατά τη διαδικασία αντικατάστασης των δοντιών του γάλακτος με τους ενήλικες. Οι νεαροί γίνονται στα πόδια τους για μερικές ώρες μετά τη γέννηση, μετά το οποίο το γάλα υψηλής θρεπτικής αξίας της μητέρας αρχίζει να πιπιλίζει ενεργά. Το θηλυκό "ψεκάζει" τη σκόνη και τη γη στο μοσχάρι με τη βοήθεια ενός κορμού, γεγονός που καθιστά εύκολο το στέγνωμα του δέρματος και την αποτελεσματική κάλυψη της μυρωδιάς των αρπακτικών ζώων. Λίγες μέρες μετά τη γέννηση, τα μικρά παιδιά είναι ήδη σε θέση να ακολουθήσουν το κοπάδι τους. Όταν ταξιδεύετε, ένας ελέφαντας μωρών κρατιέται από τον κορμό του από την ουρά της μεγαλύτερης αδελφής ή μητέρας του.

Είναι σημαντικό! Μόνο στην ηλικία των έξι ή επτά ετών, νεαρά άτομα αρχίζουν να διαχωρίζονται σταδιακά από την οικογενειακή τάξη και η τελική απέλαση ώριμων ζώων πραγματοποιείται στο δωδέκατο έτος του θηλαστικού.

Όλα τα κοτόπουλα που θηλάζουν στο ίδιο κοπάδι ασχολούνται με τη διατροφή των ελεφάντων. Η περίοδος γαλακτοπαραγωγής διαρκεί ένα και μισό ή δύο χρόνια, αλλά τα ελέφανδρα αρχίζουν να τρώνε ενεργά όλα τα είδη βλάστησης από την ηλικία των έξι μηνών ή επτά μηνών. Τα θηλυκά κόπρανα τρώγονται επίσης από τους ελέφαντες, γεγονός που προάγει την κατάποση ενός αναπτυσσόμενου μωρού με θρεπτικά συστατικά και συμβιωτικά βακτήρια που είναι απαραίτητα για την απορρόφηση της κυτταρίνης. Η φροντίδα της μητέρας για τους απογόνους διαρκεί αρκετά χρόνια.

Διακόπτες καταγραφής κατά βάρος

Η διεθνής επίσημη αναγνώριση αξίζει σχετικά πρόσφατα ένας από τους μαθητές του διάσημου πάρκου Safari που βρίσκεται στα όρια της πόλης Romat-Gan. Ο ελέφαντας που ονομάζεται Yossi είναι ο μεγαλύτερος σε αυτό το πάρκο και αναγνωρίζεται ως ο μεγαλύτερος ελέφαντας στον κόσμο..

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Σύμφωνα με την επιστήμη και τη ζωή, ο σκελετός του γιγάντιου ελέφαντα Archidiskódon meridiónalis Nésti, ο οποίος ζούσε στον πλανήτη μας πριν από ενάμισι εκατομμύριο χρόνια, διατηρήθηκε 80% και τώρα οι εμπειρογνώμονες προσπαθούν να αποκαταστήσουν πλήρως το βλέμμα αυτού του προϊστορικού ζώου για το Βιβλίο των Γκίνες.

Ένας εμπειρογνώμονας που προσκλήθηκε από το προσωπικό του πάρκου σαφάρι κατάφερε να κάνει προσεκτικές μετρήσεις του ελέφαντα Yossi. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ εντυπωσιακά - το βάρος ενός θηλαστικού ήταν περίπου έξι τόνοι με αύξηση 3,7 μέτρων. Η ουρά του αντιπροσώπου της αποκόλλησης του κορμού είναι ένα μέτρο και το μήκος του κορμού είναι 2,5 μέτρα. Το συνολικό μήκος των αυτιών Yosi - 120 cm, και οι χατζέδες του για μισό μέτρο έρχονται προς τα εμπρός.

Το ρεκόρ για το βάρος όλων των τύπων ελεφάντων ήταν η αφρικανική ελέφαντα σαβάνα που πυροβολήθηκε το 1974 στο έδαφος της Αγκόλας. Αυτός ο ενήλικος αρσενικός είχε βάρος 12,24 τόνων. Έτσι, ένα γιγαντιαίο θηλαστικό χτύπησε τις σελίδες του βιβλίου του Guinness Records μόνο μεταθανάτια.

Στοιχεία βάρους ελέφαντα

Τα πιο ενδιαφέροντα και απροσδόκητα γεγονότα που σχετίζονται με το βάρος του ελέφαντα:

  • Ο κορμός που ανήκει στο αναπνευστικό σύστημα είναι ένα πολυλειτουργικό όργανο και επιτρέπει στο ζώο να συλλέγει απτικές πληροφορίες, να συλλαμβάνει αντικείμενα και επίσης συμμετέχει στη διατροφή, τη μυρωδιά, την αναπνοή και τη δημιουργία ήχων. Το μήκος της μύτης, που αναπτύσσεται μαζί με το άνω χείλος, είναι 1,5-2 m και ακόμη λίγο περισσότερο,
  • Ένα απλό στομάχι ενός ενήλικου ασιατικού ελέφαντα θηλυκού έχει χωρητικότητα 76,6 λίτρων και ζυγίζει περίπου 17-35 κιλά, ενώ οι ελέφαντες της Αφρικής έχουν μέσο όγκο στομάχου 60 λίτρα και ζυγίζουν μεταξύ 36-45 κιλά,
  • Το τριπλό ή δύο μέρη του ήπατος έχει επίσης εντυπωσιακές διαστάσεις και βάρος. Η μάζα του ήπατος στο θηλυκό είναι 36-45 kg, και στον ενήλικα αρσενικό - περίπου 59-68 kg,
  • вес поджелудочной железы взрослого слона составляет 1,9-2,0 кг, при этом отсутствуют достоверные данные о любых заболеваниях, которые вызывает какое-либо нарушение работоспособности этого органа,
  • средняя масса сердца слона составляет примерно 0,5 % от общего веса млекопитающего – примерно 12-21 кг,
  • слоны обладают самым большим по размерам и весу мозгом среди всех известных на нашей планете млекопитающих, а его средняя масса варьирует в пределах 3,6-6,5 кг.

Παρά το γιγαντιαίο μέγεθος και τους εντυπωσιακούς δείκτες βάρους, ακόμη και οι ενήλικες ελέφαντες μπορούν να τρέξουν αρκετά γρήγορα, αλλά και να κάνουν μάλλον αιχμηρούς και γρήγορους ελιγμούς, γεγονός που οφείλεται στη μοναδική δομή αυτού του μεγαλοπρεπούς θηλαστικού για σωματικό βάρος.

Πόσο ζυγίζει ένας ελέφαντας κατά τη γέννηση;

Τα μεγαλύτερα ζώα που κατοικούν στη γη του πλανήτη μας είναι ελέφαντες. Και παρόλο που ο αφρικανικός ελέφαντας είναι πολύ μεγαλύτερος από τον ινδικό του συγγενή, είναι αδύνατο να μιλήσουμε για το μέγεθος, αφού, παρά ταύτα, είναι απλώς τεράστια.

Οι ελέφαντες είναι από τα πιο εκπληκτικά ζώα. Αγαπούν ιδιαίτερα τις θεραπείες νερού, που ποτίζονται από τον κορμό τους. Σε γενικές γραμμές, ο κορμός για αυτούς είναι ένα πολυλειτουργικό μέρος του σώματος, διότι χάρη σε αυτό οι ελέφαντες αναπνέουν, πίνουν, πιάζουν φαγητό, μυρίζουν, κάνουν ήχους, πλένονται, κλπ.

Επομένως, ο κορμός για έναν ελέφαντα είναι ένα ιδιόμορφο υβρίδιο της μύτης με ένα χέρι, μέσω του οποίου λαμβάνει χώρα η σύλληψη, η συγκράτηση, η κίνηση αντικειμένων και τα παρόμοια. Παρεμπιπτόντως, ο κορμός ενός ελέφαντα αποτελείται από περίπου εκατό χιλιάδες μυς. Οι Αφρικανοί ελέφαντες έχουν δύο μικρές διαδικασίες που μοιάζουν με ένα δάχτυλο στο τέλος του κορμού, ενώ οι ινδοί ελέφαντες έχουν μόνο ένα τέτοιο "δάκτυλο".

Ζητώντας πόσο ζυγίζει ένας ελέφαντας, είναι σημαντικό να εξετάσουμε το γεγονός ενός πεινασμένου ελέφαντα ή ενός πλήρους ελέφαντα. Εξάλλου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ελέφαντας τροφοδοτεί περίπου τα 2/3 του συνολικού χρόνου, δηλ. περίπου 16 ώρες την ημέρα. Ταυτόχρονα, ένας ενήλικος ελέφαντας απορροφά 300-450 κιλά τροφής φυτικής προέλευσης, πλένοντας το με 200-300 λίτρα νερού.

Φυσικά, τα νεαρά άτομα των ελεφάντων δεν είναι σε θέση να οργανώσουν μια τέτοια «γιορτή της κοιλιάς», ωστόσο, μπορούν να φάνε 50 με 300 κιλά βλάστησης σε μια μέρα, πλένοντας με εκατοντάδες λίτρα νερό. Όσον αφορά το πόσο ζυγίζει ένας τόνος ελέφαντας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το βάρος ενός ενήλικα ατόμου μεταξύ των αφρικανικών ελεφάντων είναι μέχρι 7 τόνοι στους άνδρες και έως 3,5 τόνους στα θηλυκά. Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτό είναι το βάρος ενός καλά τροφοδοτημένου και όχι πεινασμένου ζώου.

Ποια είναι η υπερηφάνεια των ελεφάντων; Φυσικά, οι μάλλον ισχυροί εχθροί τους. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους των χαυλιόδοντων είναι κρυμμένο κάτω από το δέρμα στο σώμα των ελεφάντων. Και μεγαλώνουν όλη τους τη ζωή, οπότε ο παλαιότερος ο ελέφαντας, τόσο πιο καυλιάρης έχει.

Και δεδομένου ότι το ελεφαντόδοντο εκτιμήθηκε νωρίτερα και τώρα εκτιμάται στους ανθρώπους, πολλοί ελέφαντες γίνονται θύματα λαθρομεταναστών που τους σκοτώνουν αποκλειστικά για χάρη των καυλών τους. Σήμερα, το εμπόριο ελεφαντόδοντου είναι εκτός νόμου, αλλά αυτός ο τύπος μαύρης επιχείρησης δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί πλήρως.

Πόσο ζυγίζει ένας ελέφαντας κατά τη γέννηση; Ότι η μάζα ενός ελέφαντα νεογέννητου μωρού είναι από 85 έως 120 κιλά. Ταυτόχρονα, γεννιέται με ένα σύντομο προβοσκίς και χωρίς χατζούρι.

Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό: Όσον αφορά την «ανάπτυξη» ενός ενήλικου ελέφαντα, το υψηλότερο σημείο της Ινδίας είναι το στέμμα του κεφαλιού, και ο Αφρικανός - οι ώμοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελέφαντες είναι ζώα βοοειδών, όλα τα άτομα σε ένα κοπάδι σχετίζονται με συγγένεια. Ξέρουν πώς να φροντίζουν επιμελώς τους απογόνους τους, γι 'αυτό το λόγο, υπάρχουν ακόμα και ειδικά νεαρά θηλυκά στο κοπάδι που λειτουργούν ως «νταντάδες».

Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζονται για τη φροντίδα των μελλοντικών απογόνων τους. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι οι ελέφαντες είναι μερικά από τα ζώα που μπορούν να γελούν.

Όσον αφορά την ερώτηση, πόσο ζυγίζει ένας Ινδός ελέφαντας, η μάζα του είναι πολύ πιο μέτρια - μέχρι 5 τόνους για τους άνδρες και περίπου 2,5-3 τόνους για τις γυναίκες.

Οι ελέφαντες έχουν διάρκεια ζωής περίπου εβδομήντα ετών. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι αρκετά αυθαίρετος, δεδομένου ότι περίπου το 40% των ανδρών δεν ζουν ηλικίας δεκαπέντε ετών. Αλλά ταυτόχρονα, υπάρχουν περιπτώσεις που σε ένα ζωολογικό κήπο, τα άτομα των ελεφάντων έζησαν 82 ετών, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε για το μέσο προσδόκιμο ζωής.

Αλλά γενικά, παραμένει ένα μυστήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου εξαφανίζονται οι θάνατοι ελέφαντες. Φυσικά, με την ηλικία, όταν οι γομφίοι τους σβήνουν, πάνε σε μέρη όπου υπάρχει μαλακότερο φαγητό. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της μελέτης τους, εντοπίστηκαν πολύ λίγοι σκελετοί, οι οποίοι οδήγησαν σε πολλούς θρύλους για τα νεκροταφεία των ελεφάντων που είναι απρόσιτα για το ανθρώπινο μάτι.

Έτσι, οι ελέφαντες δεν είναι μόνο ένα από τα μεγαλύτερα ζώα στη Γη, αλλά και ένα από τα πιο έξυπνα, ενδιαφέροντα και, ταυτόχρονα, μυστηριώδη. Και παρεμπιπτόντως, οι έξυπνοι ελέφαντες δεν καλούνται για τίποτα, επειδή το βάρος του εγκεφάλου ενός ενήλικα ατόμου φτάνει τα έξι κιλά. Υπάρχει κάτι που πρέπει να σκεφτείτε!

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org