Πουλιά

Gray Crane: Φωτογραφίες, Χαρακτηριστικά του Lifestyle

Pin
Send
Share
Send
Send


Μεγάλος γερανός, που χαρακτηρίζεται από ένα κοινό γκρι χρώμα, μακρύ λαιμό και πόδια, μαύρο κεφάλι με κόκκινο στέμμα και λευκά μάγουλα. Δεν υπάρχει σεξουαλικός διμορφισμός. Οι νέοι έχουν καφετιά φτερά.

Διαδώστε. Μεταναστευτικό πουλί, 2 υποείδη που βρέθηκαν στην Ευρασία. Η ευρωπαϊκή περιοχή βρίσκεται στο κεντρικό και βόρειο τμήμα των δυτικών συνόρων, περνώντας από το έδαφος της Δανίας και της Νορβηγίας. Χειμωνιάζει στην Ιβηρική Χερσόνησο, καθώς και στη Βόρεια και Ανατολική Αφρική. Στην Ιταλία, είναι συνηθισμένο ως μεταναστευτικό είδος, πολύ χειρότερο είναι το χειμώνα εδώ και μόνο σε ορισμένες περιοχές. Από τις αρχές του 20ού αιώνα, σταμάτησε να φωλιάζει στην περιοχή της Βενετίας.

Habitat. Προτιμά ανοιχτές περιοχές: γρασίδι και ορεινά έλη, δασικές εκτάσεις. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα του γκρίζου γερανού μπορεί κανείς να παρατηρήσει κατά μήκος των όχθων των λιμνοθαλασσών, των ποταμών, στα χωράφια, στις στέπες.

Βιολογία. Για την φωλιά επιλέγει ένα ξηρό μέρος σε πλημμυρισμένες θέσεις, σε ένα νησί ή στα κοπάδια. Από τα τέλη Μαρτίου έως τον Ιούνιο, συνήθως τοποθετείται 2 κοκκινωπό ή πρασινωπό με καφέ κηλίδες αυγά, τα οποία φροντίζονται και από τους δύο γονείς για 28-31 ημέρες. Οι νεαροί πετούν στην ηλικία των 65-70 ημερών. Ένα κοτόπουλο ανά έτος. Ο γκρίζος γερανός είναι ένα προσεκτικό και απίστευτο πουλί, τις περισσότερες φορές στο έδαφος, στο οποίο κινείται αργά και χαριτωμένα. Η πτήση είναι ισχυρή, τα φτερά φτερώνουν μάλλον αργά. Η διατροφή είναι ποικίλη, περιλαμβάνει όλα τα είδη ζώων, αλλά βασίζεται σε φυτική τροφή.

Ενδιαφέρον γεγονός. Κατά τη διάρκεια των εποχιακών μεταναστεύσεων, ενώνονται σε πολυάριθμα κοπάδια τα οποία ευθυγραμμίζονται με μια σφήνα. Οι έντονες κραυγές, που συνήθως εκπέμπονται κατά την πτήση, μοιάζουν με τον ήχο μιας τρομπέτας.

Σχετικά είδη. Crane demois (Anthropoides virgo) μπορεί να αναγνωριστεί από τσαμπιά από λευκά φτερά στις πλευρές της κεφαλής και από το μαύρο κάτω σώμα. Φωλιάζει στις στέπες της ασιατικής ηπείρου, η εμφάνισή της στην Ιταλία είναι τυχαία. (Στη ζώνη στέπας της Ρωσίας είναι κάπως κοινό σε ορισμένες περιοχές.)

Habitat

Γκρίζοι γερανοί φωλιάζουν στη δυτική και τη βόρεια Ευρώπη, σε πολλές περιοχές της Ρωσίας (μέχρι τις λεκάνες του Kolyma και του Transbaikalia), στην Κίνα και στη Βόρεια Μογγολία. Επίσης, δεν παρατηρούνται πολύ στο Αλτάι, το Θιβέτ και την Τουρκία. Το χειμώνα, οι γερανοί, όπως τα περισσότερα πουλιά, μεταναστεύουν συνήθως προς τα νότια: στην Ανατολική και τη Βόρεια Αφρική, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Μέση Ανατολή, στην Ινδία και στην Κίνα (νότια και ανατολικά).

Οι τόποι φωλεοποίησης τους: σε βαλτώδεις περιοχές και σε πλημμυρικές εκτάσεις ποταμών (ελώδη). Σε περίπτωση έλλειψης υγροτόπων, μπορούν να εγκατασταθούν κοντά σε γεωργικές εκτάσεις. Οι γερανοί συνήθως επιλέγουν πιο υπερυψωμένους χώρους για χειμερινές εκτάσεις, μάλλον πυκνοκατοικημένοι με χορτώδη βλάστηση.

Αναπαραγωγή

Γκρι γερανός - Μονογαμωμένο πουλί. Διατηρεί το ζευγάρι της για ζωή. Μόνο αν το θηλυκό ή αρσενικό πεθάνει, τότε το επιζών πουλί βρίσκει έναν άλλο σύντροφο στη ζωή. Και ένα άλλο ζευγάρι μπορεί να σχηματιστεί σε περίπτωση ανεπιτυχών μεγάλων προσπαθειών για απόγονο.

Από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο, η περίοδος αναπαραγωγής διαρκεί. Κατά κανόνα, ένα ζευγάρι σχηματίζεται πριν από την πτήση στον τόπο της μελλοντικής φωλιάσματος. Αφού φτάσουν στη σκηνή, το θηλυκό και το αρσενικό οργανώνουν τους πιο αυθεντικούς χορευτές τελετουργίας. Αντιπροσωπεύουν την αναπήδηση, πτερύγια τα φτερά τους και ένα σημαντικό βηματισμό βάδισμα.

Πάνω ή κοντά στο νερό, επιλέγεται ένα οικόπεδο (σχετικά ξηρό), αναγκαστικά ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση (χοντρά καλάμια κ.λπ.). Αυτός είναι ο τόπος για τη φωλιά. Το αρσενικό και το θηλυκό ανακοινώνουν την επιλογή ενός κατάλληλου χώρου με μια φωνή. Έτσι, επισημαίνουν την επικράτειά τους.

Η ίδια η φωλιά είναι μεγάλη (διάμετρο μεγαλύτερη από 1 m). Είναι χτισμένο από το πιο διαφορετικό υλικό. Συνήθως 2 αυγά τοποθετούνται από το θηλυκό. Η περίοδος επώασης διαρκεί έως 31 ημέρες. Τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά ωάρια επώασης Λίγο μετά τη γέννηση, οι νεοσσοί μπορούν να εγκαταλείψουν τη γονική φωλιά. Το πλήρες φτέρωμα τους έρχεται σε περίπου 70 ημέρες.

Τρόπος ζωής, χαρακτηριστικά

Ο Gray Crane, όπως σημειώνεται παραπάνω, κατά την άφιξή του στο σπίτι αρχίζει να χορεύει με ιδιόμορφο τρόπο. Το κάνει είτε μόνο του είτε σε ένα κοπάδι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα πουλιά είναι πολύ προσεκτικοί, οπότε όλα αυτά μπορούν να παρατηρηθούν μόνο από μακριά. Οι γερανοί στις φωλιές συνήθως δεν σχηματίζουν μαζικές συστάδες, δηλαδή τα ζεύγη φωλιάζουν μακριά το ένα από το άλλο.

Το Nest θηλυκό και αρσενικό χτίζονται πολύ γρήγορα και απρόσεκτα. Ως αποτέλεσμα, είναι μόνο ένα μάτσο καυσόξυλων που συλλέγονται από κοντινούς χώρους. Μέσα στη φωλιά είναι ένα δίσκο γεμάτο με ξηρό γρασίδι. Κατά κανόνα, τα παλαιότερα πουλιά καταλαμβάνουν τις φωλιές τους (πέρυσι). Μια τέτοια φωλιά μπορεί να εξυπηρετήσει μερικά χρόνια για ζευγάρι γερανών, τα πουλιά ενημερώνονται λίγο κάθε χρόνο.

Διανομή γερανών στη Ρωσία

Γκρίζο γερανός στη Ρωσία εκπροσωπείται από δύο υποείδη - το δυτικό και το ανατολικό. Διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους. Τα σύνορα της διανομής τους, καθώς και η υποεπιλεκτική ανεξαρτησία τους, μελετώνται σχετικά κακώς στο έδαφος της χώρας. Περίπου μπορούμε να πούμε ότι τα σύνορα που χωρίζει αυτά τα δύο υποείδη, εκτείνεται κατά μήκος του Ural Range. Το δυτικό υποείδος ζει στην ευρωπαϊκή Ρωσία, και ανατολικά στην Ασία.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι για το χειμώνα ο γκρίζος γερανός από το ευρωπαϊκό τμήμα της χώρας πετάει στην Αφρική (Μαρόκο, Αίγυπτο κ.λπ.) και από το ανατολικό τμήμα (που κατοικεί κυρίως στη Σιβηρία) στο βόρειο τμήμα της Ινδίας ή στην Κίνα. Ένα ασήμαντο μέρος των γκρίζων γερανών που διασώζουν την Υπερκαυκασία.

Συμπερασματικά για τα πιο ενδιαφέροντα

Στην αρχή της εποχής ζευγαρώματος, οι γκρι γερανοί καλύπτουν τα φτερά τους με λάσπη και λάσπη. Αυτό τους επιτρέπει να αποκρύπτουν και να κρύβονται από τους θηρευτές, καθιστώντας τους λιγότερο αισθητές κατά τις περιόδους επώασης και εκκόλαψης των νεοσσών τους.

Το γερανός γκρι, όπως και άλλα είδη, αρχίζει την πτήση του με μια ομαλή εκκένωση του ανέμου, επιταχύνοντας και αποκαλύπτοντας τεράστιες πτέρυγες λίγο πριν την απογείωση.

Οι γκρίζοι γερανοί είναι αρκετά παμφάγα: τρέφονται με φυτά (κονδύλους, φύλλα, στελέχη, βελανίδια, μούρα κλπ.), Ασπόνδυλα (σκουλήκια και έντομα), σπονδυλωτά (φίδια, βάτραχοι, τρωκτικά και ψάρια). Ο γερανός μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει τον εαυτό του με σιτηρά, δημιουργώντας ακόμη και μια απειλή για την καλλιέργεια.

Habitat

Ο γερανός προτιμά να ζει σε μια ανοικτή περιοχή, για παράδειγμα, ένα βάλτο γρασίδι. Κατά την επώαση των αυγών και την περιποίηση των νεοσσών, εγκαθίστανται κοντά σε υδάτινα σώματα ή σε παχιά.

Στα τρόφιμα, οι γερανοί δεν είναι επιλεκτικοί. Η διατροφή τους περιλαμβάνει μια μεγάλη ποσότητα φυτικών τροφίμων: άγρια ​​μούρα, σπόρους, βλαστοί φυτών, καλλιέργειες σιτηρών (σιτάρι, βρώμη). Το καλοκαίρι, τα πουλιά τρέφονται με βατράχια και έντομα. Επίσης καταναλώνουν μικρά τρωκτικά (για παράδειγμα, ποντίκια), φίδια, σαύρες.

Ένα σημαντικό μέρος της διατροφής των γερανών είναι το νερό. Αυτά τα πουλιά καταναλώνουν πολλά υγρά. Εάν δεν υπάρχει πηγή νερού κοντά, οι γερανοί πετούν σε άλλα μέρη αρκετές φορές την ημέρα.

Σε κλουβιά και κυνοτροφεία, η διατροφή των γερανών είναι πολύ διαφορετική. Τους δίνονται κόκκους ψωμιού, ακατέργαστο κρέας, ψάρι κλπ. Οι γερανοί αγαπούν πολύ τις ζωοτροφές που προορίζονται για σπιτικά κοτόπουλα.

Αφθονία και επικράτηση

Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των γερανών είναι περίπου 250 χιλιάδες πουλιά. Ζουν κυρίως στη Ρωσία και τη Σκανδιναβία. Ο αριθμός των ειδών αυτών μειώνεται συνεχώς λόγω της αποξήρανσης των υγροτόπων και της κατασκευής γεωργικών εκτάσεων. Οι αγρότες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο: αντιμετωπίζουν τα πεδία με παρασιτοκτόνα στα οποία οι γερανοί αναζητούν τρόφιμα. Παραδόξως, οι λαθροκυνηγοί επηρεάζουν ελάχιστα τον αριθμό των γερανών. Οι άνθρωποι πολύ σπάνια πυροβολούν αυτά τα πουλιά.

Ο γκρίζος γερανός περιλαμβάνεται στο κόκκινο βιβλίο. Η λήψη και η αλίευση πτηνών απαγορεύεται από το νόμο. Για να αποθηκεύσετε τον αριθμό δημιουργούνται περιβλήματα και εκτροφείς.

Στη Ρωσία, υπάρχουν 2 υποείδη του γκρίζου γερανού: ανατολικά και δυτικά. Με σημάδια, ουσιαστικά δεν διαφέρουν. Το διαχωριστικό όριο περνάει από την περιοχή Ural. Ο δυτικός γκρίζος γερανός χειμώνει στις αφρικανικές χώρες και ο ανατολικός - στα βόρεια μέρη της Ινδίας και της Κίνας. Μερικοί εκπρόσωποι του είδους αδρανούν στην Υπερκαυκασία.

Ενδιαφέροντα γεγονότα

  1. Όταν οι γερανοί εκκολαφθούν αυγά και φροντίσουν τις νεοσσοί, καλύπτουν το φτέρωμα τους με λάσπη ή λάσπη. Αυτό γίνεται για καλή κάλυψη και προστασία από αρπακτικά ζώα.
  2. Βγάλτε τον γερανό - ένα συναρπαστικό θέαμα. Ομαλά διασκορπίζει και απλώνει τα φτερά του λίγο πριν από την απογείωση.
  3. Crane - το παλαιότερο ζώο. Αυτός ο εκπρόσωπος της οικογένειας των πουλιών εμφανίστηκε περίπου 40-60 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτό σημαίνει ότι ο γερανός έπιασε την εποχή των δεινοσαύρων. Οι πρωτόγονοι άνθρωποι απεικόνισαν αυτά τα πουλιά στους τοίχους των σπηλαίων και των βράχων.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org