Πουλιά

Πώς φαίνεται το πουλί του γερακιού και τρέφει

Pin
Send
Share
Send
Send


Falcons - ένα γένος αρπακτικών πτηνών, ευρέως διαδεδομένο στον κόσμο. Το όνομά τους προέρχεται από τη λέξη "δρεπάνι", υπογραμμίζοντας έτσι το ιδιόμορφο σχήμα που παίρνουν τα φτερά τους κατά τη διάρκεια της πτήσης. Τους βοηθά να επιτύχουν αξιοσημείωτη επιτυχία κατά τη διάρκεια των ελιγμών με μεγάλη ταχύτητα. Για παράδειγμα, το γεράκι πετρών θεωρείται το γρηγορότερο πουλί στον κόσμο, λόγω της ικανότητάς του να φτάνει ταχύτητες 320 km / h κατά τη διάρκεια της κυνηγίου του θύματος. Βρίσκοντας λεία κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού στον ουρανό, ο ίδιος ρυθμίζει τον εαυτό του να είναι κάπως υψηλότερος, μετά από τον οποίο πέφτει γρήγορα σε αυτό, χτυπώντας τον με τα πόδια του πιεσμένα στο σώμα. Συχνά το χτύπημα είναι μια τέτοια δύναμη που το θύμα πεθαίνει αμέσως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ουκρανική κουλτούρα ήταν ο γεροντικός πεκίνος ο οποίος, από την εποχή της Κίεβας της Ρωσίας, ονομάστηκε γεράκι, και αργότερα αυτό το όνομα κέρδισε μεγαλύτερη κλίμακα, συμπεριλαμβανομένων άλλων πτηνών αυτού του γένους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και τώρα, όταν μιλάμε για γεράκια, οι άνθρωποι συνήθως υποδηλώνουν ένα γεράκι περύνουν.

Sapsan - θηρευτής ημέρας

Το Falcon Peregrine δεν είναι μόνο γρήγορο, αλλά και ένα πολύ ισχυρό πουλί, απαράμιλλο μεταξύ των φτερωτών θηρευτών. Διανέμεται σχεδόν παντού, καθώς κάνει πτήσεις ανά τον κόσμο. Μπορείτε να τον συναντήσετε σε όλη την Ευρώπη, τόσο σε βραχώδεις ακτές όσο και σε περιοχές με δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Τις περισσότερες φορές, το γεράκι πετρίτης μπορεί να βρεθεί σε τυρφώνες, σε στέπες και ημι-ερήμους. Αυτές οι περιοχές είναι τα αγαπημένα του μέρη για αναψυχή και κυνήγι.

Στην Κεντρική Ευρώπη, αυτά τα αρπακτικά πουλιά κατοικούν στις κυριότερες ορεινές περιοχές, κάνοντας τις φωλιές τους σε απόκρημνους βράχους. Το χειμώνα, αυτό το γεράκι προτιμά να εγκατασταθεί σε κοντινή απόσταση από μεγάλες δεξαμενές, όπου κυνηγά για τα υδρόβια πτηνά. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τα νεαρά άτομα μεταναστεύουν, τα παλιά πουλιά οδηγούν αποκλειστικά σε καθιστική ζωή.

Εμφάνιση

Ο Sapsan είναι ένα πουλί της οικογένειας των γερακιών, το μήκος του οποίου είναι 40-50 εκατοστά και το άνοιγμα των πτερυγίων είναι 90 έως 120 εκατοστά. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα αρσενικά είναι σχεδόν το μισό μέγεθος των θηλυκών. Το βάρος του αρσενικού είναι 650-800 g, και το θηλυκό ζυγίζει 0,9-1,3 kg.

Το μεγαλύτερο μέρος του σώματος του πουλιού είναι σκούρο γκρι. Ταυτόχρονα, σκούρα τριγωνικά εγκλείσματα κυριαρχούν στο φτέρωμα. Το κάτω μέρος του στήθους και της κοιλιάς είναι ανοιχτό κίτρινο με σκούρες λωρίδες. Ακόμα και τα μαύρα πρωταρχικά φτερά είναι επισημασμένα. Με το μέγεθός του, ο γεράκιος παρθένιος φτάνει στις διαστάσεις ενός μικρού κοράκι που στέκεται ανάμεσα στα υπόλοιπα πουλιά αυτού του γένους με το σκοτεινό, σκούρο γκρι φτέρωμα της πλάτης, πολύχρωμη φωτεινή κοιλιά, μαύρη κορυφή του κεφαλιού, καθώς και σκούρες επιμήκεις κηλίδες κάτω από τα μάτια, που ονομάζονται "μουστάκια". Ανάλογα με το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά των χρωμάτων, υπάρχουν περισσότερα από 15 υποείδη αυτού του γερακιού. Ταυτόχρονα, στον μετασοβιετικό χώρο διανέμονται τρεις από αυτές:

  • συνήθεις,
  • Καυκάσιος,
  • tundra.

Τα πρώτα δύο είναι σπάνια πουλιά και το τελευταίο μπορεί να βρεθεί μόνο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το sapsan, που έχει επιλέξει ένα κατάλληλο θηλυκό για τον εαυτό του, κάνει μια ζευγαρωτική πτήση μπροστά της, κατά τη διάρκεια της οποίας δίνει τη λεία της. Σε αυτή την περίπτωση, αν η γυναίκα συμφωνεί να δεχτεί τη φρεσκάδα, γυρίζει στον αέρα και, ενώ επιπλέει στον ουρανό με την πλάτη της κάτω, παίρνει θήραμα από τα νύχια του αρσενικού. Μετά από αυτό, το ζεύγος θεωρείται ότι σχηματίζεται και μπορεί να προχωρήσει στην επιλογή μιας κατάλληλης περιοχής φωλεοποίησης, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζεται σε μεγάλα δάση, μεταξύ των οποίων υπάρχουν μεγάλες οροσειρές.

Τα κοραλλιογεννιάτικα γεράκια φωλιάζουν στις ρωγμές των απόκρημνων βράχων, αλλά προτιμούν να χρησιμοποιούν τις φωλιές άλλων αρπακτικών πτηνών για καταφύγια, τα οποία διορθώνουν έτσι ώστε ο γεράκι να αισθάνεται πιο άνετα. Αυτή η φωλιά είναι αρκετά ευρύχωρη, φιλοξενεί γονείς και νεοσσοί. Επιπλέον, λόγω του σχεδιασμού και της απρόσιτης τοποθέτησής του, προστατεύεται αξιόπιστα από τους θηρευτές. Στην περίπτωση που οι κοραλλιογενείς πέστροφες πρέπει να κατασκευάσουν μια φωλιά στο έδαφος και σε βράχους, περιορίζονται στη διάταξη ενός πρωτόγονου απορριμματοφόρου, το οποίο συναρμολογείται από διάφορους κλάδους και μεγάλα φτερά. Αν η φωλιά είναι σε καλή θέση και είναι κατασκευασμένη με υψηλή ποιότητα, αρκετές γενιές πτηνών μπορούν να ζήσουν στη σειρά. Επιπλέον, κάθε ζεύγος έχει πάντα αρκετές εφεδρικές υποδοχές σε περίπτωση καταστροφής του κύριου.

Αναπαραγωγή και νεοσσοί

Ένα γεράκι είναι ένα πουλί που εκτρέφεται μόνο μία φορά το χρόνο: από την άνοιξη έως τα μέσα του καλοκαιριού (η περίοδος εξαρτάται άμεσα από την περιοχή του οικοτόπου του), ενώ ο αριθμός των αυγών σε συμπλέκτη δεν υπερβαίνει ποτέ τα 4 τεμάχια. Η εκκόλαψη πραγματοποιείται και από τους δύο γονείς για ένα μήνα. Μετά την καθορισμένη περίοδο, οι πλήρως νεοσσοί εμφανίζονται από καστανά αυγά, η διατροφή διαρκεί 1-1,5 μήνες, ενώ και οι δύο γονείς φροντίζουν τους νεοσσούς.

Ο νεογέννητος γεράκι γεμίζει με ένα λεπτό κέλυφος και θερμαίνεται στη φωλιά από το θηλυκό, ενώ ο αρσενικός καταλαμβάνεται με την απόκτηση φαγητού, το οποίο οι ίδιοι και το θηλυκό, που έχουν σχιστεί σε μικρά κομμάτια, τροφοδοτούν τα κοτόπουλα μαζί. Τα παιδιά μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα και από την ηλικία ενός μηνός αρχίζουν να στέκονται στην πτέρυγα. Ταυτόχρονα, το κοτόπουλο συνεχίζει να παραμένει με τους γονείς του για πολύ καιρό μετά την αναχώρησή τους από τη φωλιά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μαθαίνει όχι μόνο τις συνήθειες των ενηλίκων, αλλά και τις δεξιότητες κυνηγιού τους.

Ένα γεράκι είναι ένα πουλί, η εφηβεία του οποίου ξεκινάει σε ηλικία ενός έτους, αλλά θα σχηματίσει το δικό του ζευγάρι μόλις σε ηλικία τριών ετών. Τα γεράκια πεύκων είναι μονογαμικά πτηνά. Ένα σχηματισμένο ζευγάρι ζει όλη τη ζωή τους μαζί. Αυτό εξηγείται από τον καλά ανεπτυγμένο αναπαραγωγικό συντηρητισμό, δηλαδή το γεράκι αυτό που έχει πετάξει στις θερμότερες περιοχές το χειμώνα, θα επιστρέψει στην τοποθεσία αναπαραγωγής την επόμενη άνοιξη. Μετά από αυτό, το ζευγάρι προχωρεί και πάλι στην επόμενη διάταξη της φωλιάς.

Peregrine Falcon

Το Falcon είναι ένα πουλί, για το οποίο είναι καλύτερο να προσέχεις ενώ μεγαλώνεις τους απογόνους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα πουλιά προσπαθούν να κυνηγήσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φωλιά. Τα γεράκια στις περισσότερες περιπτώσεις αιωρούνται σε μεγάλο υψόμετρο, παρακολουθώντας προσεκτικά από εκεί για τους νεοσσούς. Αυτό το πουλί είναι εύκολο να διακρίνεται στον αέρα λόγω του μεγάλου μεγέθους και του ειδικού σχήματος των φτερών, που μοιάζει με δρεπάνι. Σε άλλες χρονικές στιγμές, τα γεράκια Peregrine μπορούν να παρατηρηθούν κοντά σε διάφορες δεξαμενές, όπου κυνηγούν για υδρόβια πτηνά.

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα αρπακτικά πουλιά ζουν κατά τη διάρκεια της ζωής στις ίδιες τοποθεσίες, οι εκπρόσωποι αυτού του είδους δεν συσσωρεύονται σε ένα μέρος. Κάθε ζευγάρι έχει εκχωρήσει τη δική του μεγάλη έκταση. Σε αυτό, τα πουλιά τρώνε και επωάζουν νεοσσούς. Μεταξύ των φωλιών των μεμονωμένων ζευγαριών η απόσταση μπορεί να φτάσει αρκετά χιλιόμετρα.

Σχετικά είδη

Το γεράκι Peregrine είναι ένα πουλί της οικογένειας γερακιών, το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα του οποίου είναι το μέγεθος.

Για παράδειγμα, τα υποείδη που ζουν στην Αρκτική είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο, και εκείνα που ζουν σε ερήμους, αντίθετα, είναι μικρά. Ο Sapsan είναι ένας από τους πιο επιδέξιους κυνηγούς μεταξύ των αρπακτικών θηρευτών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για το λόγο αυτό, έχει από καιρό επιδιωχθεί από τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ιεραποστομία. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών τους, ο ήδη ασήμαντος πληθυσμός αυτών των γερακιών έχει μειωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεράκι είναι ένα πουλί του οποίου τα πρωτογενή φτερά είναι μεγαλύτερα κατά το πρώτο έτος της ζωής του (ανεξάρτητα από τον οικότοπό του). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα φτερά τους φαίνονται πολύ ευρύτερα από ό, τι θα είναι στο μέλλον. Μια τέτοια δομή μειώνει σημαντικά τις δεξιότητες κυνηγιού των νέων, αλλά τους βοηθά να μάθουν να πετούν.

Το κύριο φαγητό του γερακιού είναι τα πουλιά και το μέγεθος τους δεν έχει σημασία. Ο Σάψιν μπορεί να επιτεθεί τόσο στον λάχανο όσο και στην βαριά χήνα. Σε περίπτωση που το μέγεθος του πουλιού δεν του επιτρέψει να σκοτωθεί στον αέρα, ο γεράκιος θα το κάνει, πέφτοντας στο έδαφος, επειδή κατά τη διάρκεια της καταδίωξης των θηραμάτων οι κοραλλιογενείς πέστροφες αναπτύσσουν τεράστια ταχύτητα και συχνά συνέβη ότι ο σολομός δεν είχε χρόνο για να επιβραδύνει τον αιχμηρό ελιγμό του θύματος και συνετρίβη κάποιο εμπόδιο.

Τα γεράκια του Peregrine είναι ιδανικά πουλιά, αλλά, όπως και κάθε άλλος γεράκιος, αν αρχίσουν να το επιδιώκουν, αφήνει το θήραμά του, κάτι που τα άλλα αρπακτικά πουλιά παγιδεύουν τον σολομό.

Είδη αρπακτικών πτηνών

Όλα τα ημερήσια αρπακτικά που ανήκουν στην οικογένεια των γερακιών μπορούν να χωριστούν σε διάφορες εθνοτικές ομάδες:

  1. Τα Kestrels είναι ως επί το πλείστον μικρά πτηνά μελόψωμο με σκούρο μοτίβο και μερικές φορές καλά διακριτές διαφορές φύλου. Ωστόσο, ορισμένα είδη αφρικανικών κεστρέλ, στα οποία κυριαρχεί το γκρίζο χρώμα, ανήκουν χωριστά σε αυτή την ομάδα.
  2. Τα Choglocks είναι αρκετά μεγάλα, καλά δομημένα πτηνά με σκούρο γκρι φτέρωμα στις πλάτες τους και κυρίως σκοτεινά φτερά στα μάγουλά τους, τα οποία μερικές φορές ονομάζονται "μουστάκια". Αυτό το γεράκι βρίσκεται το χειμώνα σε όλα τα εδάφη που αποτελούσαν τμήμα της ΕΣΣΔ.
  3. Η τρίτη ομάδα είναι μεγάλα γεράκια, το μέγεθος των οποίων φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις τις διαστάσεις ενός μικρού γερακιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, έχουν επίσης μαύρα "μουστάκια" και συχνά μαύρα φτερά στο κεφάλι. Το υπόλοιπο χρώμα κυριαρχείται από γκρι-κόκκινο χρώμα. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες ομάδες, είναι ένα γεράκι, το είδος του οποίου φέρει ένα πολύ φωτεινότερο φτέρωμα. Επιπλέον, μερικές από αυτές έχουν σκοτεινές ρίγες στο κοιλιακό μέρος, τοποθετημένες σε οριζόντια σειρά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τέτοια μεγάλα γεράκια διακρίνονται σε μια ξεχωριστή ομάδα - το υπο-είδος Hierofalco, δεδομένου ότι αυτά τα πουλιά έχουν έντονη περιεκτικότητα σε χρωστικές χρωστικές στο φτέρωμα, γεγονός που τα κάνει πολύ παρόμοια με τα γεράκια.

Προστασία Falcon

Ο αντίκτυπος των κοραλλιογενών ιπποειδών στους πληθυσμούς άλλων πουλιών είναι εξαιρετικά μικρός λόγω της εξαιρετικής απόστασης μεταξύ των πληθυσμών τους. Επιπλέον, το κυνήγι με αυτό το γεράκι δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά, επειδή μόνο μία από τις δέκα επιθέσεις είναι επιτυχής.

Ωστόσο, λόγω των επικρατουσών περιβαλλοντικών συνθηκών και της συνεχούς απειλής λαθροθηρίας που καταστρέφει τους τόπους φωλεοποίησης αυτών των σπάνιων πτηνών, ο πληθυσμός γεράκια είναι υπό συνεχή απειλή, αν και τα περισσότερα είδη έχουν καταχωριστεί στα κόκκινα βιβλία σε όλο τον κόσμο. Επομένως, αν αυτό το γεράκι θα έχει μέλλον εξαρτάται μόνο από εμάς.

Τι τρώει ο σολομός σε φυσικές συνθήκες;

Το Falcon είναι αρπακτικό που είναι ικανό να επιτεθεί και να πάρει φαγητό κατά την πτήση. Σε αυτό βοηθούνται από μακριές φτερούγες, αιχμηρά νύχια και έντονη ματιά. Για μερικά δευτερόλεπτα, φτάνει στο θύμα και την φέρνει στα νύχια.

Διατροφή Falcon

Υπό φυσικές συνθήκες, ο γεράκι τροφοδοτεί τα πτηνά, τα οποία φτάνουν σε ένα μέσο μέγεθος, μερικές φορές κυνηγούν θηλαστικά, αλλά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις.

Τις περισσότερες φορές, ο θηρευτής επιλέγει πέρδικες, θαλασσοπούλια, που βρίσκονται σε αγορές πουλιών, είναι ευκολότερο να πιάσει το θήραμα εκεί. Το Falcon μπορεί επίσης να επιλέξει πτηνά (νεκρά άκρα, εορτασμοί, σκυλιά), νεαρές γυναίκες, γλάρους (γκρι, τριαντάφυλλα, ασήμι), αμμοβολής, θαλάσσια αμμοβολή, ερμίνα.

Τα γεράκια, των οποίων το φυσικό περιβάλλον είναι δάσος, επιλέγουν δασικά πουλιά όπως μαύρο τσίλι, λευκές πέρδικες, κουκουβάγιες και σπουργίτι και κουκουβάγια. Το κύριο φαγητό για τέτοια γεράκια - λευκά πέρδικα.

Μερικές φορές, αυτά τα αρπακτικά ζώα μπορούν να κυνηγήσουν θηλαστικά - λαγούς, σκίουρους και γλύπτες. Το Falcon μπορεί να επιτεθεί σε πάπιες, τρούφες και κατοικίδια περιστέρια.

Η διατροφή των γερανών εξαρτάται από την αλλαγή της εποχής. Τι τρώει ο γεράκιος το χειμώνα; Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα λευκά πέρδικα γίνονται το κύριο και σχεδόν το μοναδικό φαγητό · όταν μένουν κοντά στο νερό ψύξης, μπορούν επίσης να κυνηγήσουν για πτηνά νερού.

Χαρακτηριστικά του κυνηγιού και των τροφίμων

Κάθε μέρα ο γεράκιος τρώει περίπου 200 γραμμάρια, αλλά όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες των οικοτόπων, μερικές φορές ο όγκος μπορεί να είναι μεγαλύτερος. Εάν τροφοδοτείται ένας αρπακτικός και έχει αρκετή τροφή, τότε θα φάει μόνο μεγάλους μυς από το θύμα. Αυτό το πουλί δεν τρώει αμέσως τη θυσία, αρχικά το φέρνει στον τόπο όπου βγάζει και κόβει. Εάν υπάρχουν νεοσσοί, τότε ο αρσενικός φέρνει θήραμα και οι θηλυκές ψαλίδες και τις τροφοδοτούν.

Ο γεράκιος είναι ένας μεγάλος κυνηγός · συλλαμβάνει μόνο τα ιπτάμενα πουλιά με το ράμφος του, και στη συνέχεια σπάει το λαιμό και το πίσω μέρος του κεφαλιού. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες των πτηνών από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι οργανώνουν τη σαλιγκάρι, η οποία είναι δημοφιλής στη σημερινή εποχή.

Περιγραφή Falcon

Αυτό είναι το κύριο πτερωτό πουλί του πλανήτη.. Το Falcon είναι ικανό να κινείται στον αέρα με ταχύτητες μέχρι 320 χιλιόμετρα την ώρα. Ορατό και έντονος κυνηγός, ικανός να δει το θύμα ανά χιλιόμετρο. Το όνομα του πουλιού στα Λατινικά ακούγεται σαν "Falco", προέρχεται από τη λέξη "falx", που σημαίνει δρεπάνι. Πράγματι, αν κοιτάξετε έναν γεράκι κατά την πτήση, μπορείτε να βρείτε μια ομοιότητα των φτερών με ένα δρεπάνι.

Χαρακτήρας και τρόπος ζωής

Για το κυνήγι, επιλέξτε το πρωί και το βράδυ. Πιάστε συνήθως τα μικρότερα πτηνά. Το Carrion δεν τρώγεται ποτέ. Για να πιάσει τη λεία χρησιμοποιήστε διαφορετικές στρατηγικές κυνηγιού. Μπορούν να βουτήξουν με μεγάλη ταχύτητα, από ένα μεγάλο ύψος. Ικανοποιητικό κυνήγι και κατά την πτήση. Η υπόλοιπη μέρα προτιμούν να χαλαρώνουν σε απομακρυσμένες περιοχές, να χωνέψουν φαγητό. Για τοποθεσίες εμφύτευσης επιλέγονται τα δέντρα και τα βράχια. Σπάνια, αλλά μπορούν να καταλάβουν σπίτια πουλιών άλλων ανθρώπων. Στο έδαφος δεν φωλιάζει ποτέ.

Είναι ενδιαφέρον! Τα γεράκια αγαπούν να οργανώσουν εναέρια παιχνίδια στον ουρανό, αποδεικνύοντας την ελιγμών και την ομορφιά της πτήσης τους. Συχνά, φαίνεται να πειράζουν άλλα αρπακτικά πουλιά επιδεικνύοντας τους εαυτούς τους.

Είναι σε θέση να αυξηθεί πολύ στον αέρα, όπου δεν φτάνουν άλλα πουλιά. Δημιουργούν ένα ζευγάρι και φυλάσσουν έντονα την "οικογένειά" τους από εισβολές. Όλα τα νομάδικα γεράκια από τη φύση. Και περιπλανιούνται όχι μόνο στην έκκληση της φύσης, για να περάσουν άνετα το χειμώνα. Κάποιοι το κάνουν σε όλη τη ζωή. Αυτό το πουλί είναι εύκολα εξημερωμένο, σε αντίθεση με άλλους θηρευτές αρπακτικών.

Δεν φοβούνται καθόλου ένα άτομο και μπορεί να ζουν ακόμη και κοντά σε ανθρώπινες κατοικίες.. Οι τακτικές κυνηγιού των γερακιών είναι επίσης διασκεδαστικές. Οι ορνιθολόγοι λένε συνήθως ότι ο γεράκι «χτυπάει» το θύμα. Και πράγματι, η συμπεριφορά είναι κάπως παρόμοια. Προσεγγίζει το θήραμα γρήγορα και γρήγορα, επιτίθεται από πάνω. Επιτυγχάνει ένα ισχυρό χτύπημα με ένα αγκιστρωμένο ράμφος. Μια τέτοια απεργία είναι αρκετή για να σκοτώσει ένα μικρό πουλί.

Μερικές φορές, φαίνεται να φοβίζουν τη λεία από το έδαφος, πετάει και στη συνέχεια το γεράκι το παρακολουθεί απότομα στον αέρα. Δεν υπάρχει πιθανότητα διαφυγής ακόμη και από τα χελιδόνια. Ο θηρευτής θυσιάζει σε γωνία 25 μοιρών, με ταχύτητα μέχρι 100 χιλιόμετρα την ώρα. Συμβαίνει έτσι ότι τα γεράκια φαίνεται να παίζουν με το θήραμα: μπορούν να "χάσουν" συγκεκριμένα και να εγκαταλείψουν την τροχιά, αλλά όταν ξεδιπλωθούν, δίνουν μια νέα επίθεση και αδράξουν τον στόχο.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Το Falcon είναι το πιο έξυπνο είδος μεταξύ όλων των πτηνών.

Τα πτηνά είναι εκπαιδευτικά και πρακτικά δεν φοβούνται τον άνθρωπο. Όταν το ντύσιμο περιλαμβάνει απαραίτητα στοιχεία παιχνιδιού στην τάξη. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ακόμη και αν ο γεράκι είναι καλός για να έρθει σε επαφή - αυτό δεν είναι ούτε σκύλος ούτε γάτα, αλλά ένα τρομερό αρπακτικό ζώο. Είναι σε θέση να συνηθίσουν τον ιδιοκτήτη και ακόμη και να επιδείξουν αγάπη, αλλά χρειάζονται ακόμα ιδιαίτερη προσοχή από το άτομο που επικοινωνεί.

Είδη Falcon

Η οικογένεια γερακιών περιλαμβάνει 11 γένη. Μεταξύ αυτών είναι:

  • Karakary.5 γένη: μαύρο, krasnogorlye, βουνό, karanchi, θορυβώδες.
  • Γεράκια. 6 γένη: γέλιο, δάσος, Αμερικανός νάνος, μικρός, νάνος, γεράκια (Falco).

Από αυτά, το γένος των γερακιών (Falco) είναι η κύρια και πιο αριθμητική. Περιλαμβάνει 40 υποείδη, τα οποία μπορούν να χωριστούν σε κύριες ομάδες εκπροσώπων:

  1. Κέστρελς - μικρά, πυκνά πτηνά ερυθρού χρώματος. Υπάρχουν γκρίζα, αλλά κυρίως στην Αφρική. Γνωστή ως κυνηγοί τρωκτικών. Υπάρχουν 12 ποικιλίες: Μαδαγασκάρη, Σεϋχέλλες, Μαυρίκιος, Μολούτσα, γκρίζα γενειάδα, κοινή, μεγάλη, αλεπού, στέπα, γκρίζα, ριγέ,
  2. Cheglocks - ένα μεγάλο και λεπτό πουλί με σκούρο γκρι φτέρωμα και μαύρα φτερά στην περιοχή των μάγουλων. Υπάρχουν πέντε ποικιλίες του κόσμου: Ελεονόρα, Αφρική, Κοινή, Ανατολική και Αυστραλιανή,
  3. Γεράκια - την πιο αντιπροσωπευτική ομάδα. Περιλαμβάνει ασήμι, βράδυ, κόκκινο, Νέα Ζηλανδία, καφέ, γκρι, μαύρο, μεσογειακό, Altai, μεξικάνικο, βραχυπρόθεσμα,
  4. Turumti καιαν ο κοκκινοκιώτης ένα μεσαίου μεγέθους πουλί με ένα χαρακτηριστικό τούβλο-κόκκινο καπάκι στο κεφάλι του. Εγκαταλείπει τα εδάφη της Ινδίας και της Αφρικής.
  5. Kobchik - μικρό γεράκι, πολύ παρόμοιο με τις παραμέτρους και τη συμπεριφορά του κέρελου. Το βάρος δεν υπερβαίνει τα 200 γραμμάρια. Το ράμφος είναι σύντομο και αδύναμο. Τροφοδοτεί μόνο μεγάλα έντομα. Με ευχαρίστηση τρώει λιβελλούλες, ακρίδες, ακρίδες και μεγάλα σκαθάρια. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι ο κοράλλιο επιλέγει εγκαταλελειμμένα "σπίτια" ως φωλιά. Μπορούν να ζήσουν σε πακέτα μέχρι 100 αντιπροσώπων. Μεταναστεύστε επίσης σε κοπάδια.
  6. Derbnik - ζει κυρίως στη βόρεια και ανατολική Ευρώπη. Μικρή, κοφτερή εμφάνιση με σύντομα, αιχμηρά φτερά και μεγάλη ουρά. Καθίζει στις κοιλάδες των ποταμών, στα βάλτο σφαγνίου. Αποφεύγει πυκνό θάμνο και σκοτεινά δάση. Τροφοδοτεί κυρίως μικρά πουλιά. Ένα σπάνιο υποείδος που μπορεί να φωλιάζει στο έδαφος.
  7. Laggar - μεγάλο, μεγάλο πουλί. Χρησιμοποιείται ενεργά στο κυνήγι. Питается другими мелкими пернатыми. Но охотится и на сусликов, зайцев.
  8. Балобан – распространен в Центральной Азии, Казахстане, Сибирь, Туркмения, Иран, Афганистан, Китай. Считается одним из самых опасных подвидов. В длину вырастает до 60 см. Размах крыльев до полутора метров. Очень похож на сапсана, но отличается более светлым оттенком окраса и формой крыльев.
  9. Кречет – редкий и самый крупный из соколов. Массивный, крылья длинные и острые. Самец весит около 1 кг. самка примерно 2 кг. От сапсана отличается более длинным хвостом. Распространен в Европе, Азии, Северной Америке. Существует отдельный подвид кречетов на Алтае. Включен в Красную Книгу.
  10. Сапсан– самая быстрая птица на планете. Крупная птица, классический представитель соколиного рода. Распространена по всему миру, кроме Антарктиды,
  11. Шахин – также называют пустынным соколом из-за предпочтения жизни в пустынных местностях. Мельче сапсана по габаритам. В окрасе более рыжие, охристые оттенки. Το θηλυκό ζυγίζει σχεδόν το μισό όσο το αρσενικό. Το βάρος του θηλυκού φθάνει τα 765 γραμμάρια, τα αρσενικά συνήθως ζυγίζουν 300-350 γραμμάρια. Εξαφανισμένη προβολή.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Falcon - gyrfalcon απεικονίζεται στο έμβλημα του Κιργιζιστάν. Και σε ένα νόμισμα στο 500 καζακικό τέντα απεικονίζεται γεράκι - Σοκολάτα σαλιγκάρι.

Habitat

Αυτά τα αρπακτικά πουλιά ζουν σχεδόν σε όλο τον κόσμο, με εξαίρεση τους βόρειους και νότιους πόλους. Μόνο νέοι άνθρωποι πετούν μακριά για το χειμώνα. Τα ώριμα παραμένουν στο σπίτι, κινούνται με το κρύο πιο κοντά στις δεξαμενές. Αγαπούν στέπα και ημι-έρημο. Η Krechety προτιμά τις παράκτιες περιοχές των βόρειων χωρών. Στην Ευρώπη υπάρχουν βουνά και γκρεμούς. Τα γεράκια Peregrine περιπλανιούνται σχεδόν όλη τη ζωή τους και μπορείτε να τα γνωρίσετε οπουδήποτε στον κόσμο.

Διατροφή Falcon

Τρώει μικρά πουλιά, τρωκτικά, έντομα. Μπορεί να φάει βατράχια, φίδια και μερικές φορές ψάρι. Τροφοδοτεί όλα τα θερμόαιμα ζώα που είναι μικρότερα σε μέγεθος. Το θήραμα δεν έχει καμία πιθανότητα να παρατηρήσει εκ των προτέρων το γεράκι και, ειδικότερα, να δραπετεύσει. Ο γάντζος του ράμφους παράγει ένα ισχυρό χτύπημα, και στη συνέχεια το πουλί σχίζει το σφάγιο.

Είναι σημαντικό! Στην αιχμαλωσία, είναι επιτακτική η τροφή του παιχνιδιού, διαφορετικά ο γεράκης μπορεί να αρρωστήσει πολύ.

Προκειμένου το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί χωρίς διακοπή, πολλά πτηνά χρειάζονται φτερά και μικρά οστά. Στη φύση, τρώγοντας ολόκληρη τη λεία, παίρνουν όλα όσα χρειάζονται αμέσως. Λίγες ώρες μετά το γεύμα σχηματίζεται ένα φυτίλι - τα απόβλητα που αναδύεται από το πουλί.

Τα υγιή πουλιά πρέπει να έχουν τακτικά μπαλώματα, χωρίς λεκέδες αίματος και δυσάρεστες οσμές. Όταν τρώτε στο σπίτι, δώστε εξ ολοκλήρου ποντίκια, αρουραίους και μικρά πουλιά, χωρίς να αφαιρέσετε τα δέρματα. Τροφοδοτείται ανάλογα με την ηλικία. Όσο μεγαλύτερος είναι το πουλί, τόσο λιγότερη ανάγκη για σίτιση.

  • Σε ηλικία δύο εβδομάδων - περίπου 6 φορές την ημέρα. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να δοθούν μικρά κομμάτια κρέατος, εμποτισμένα σε αδύναμο αλατούχο διάλυμα. Αυτό γίνεται για να προσομοιώνει το σάλιο της μητέρας, το οποίο βοηθά στην σωστή πέψη της νεοσσού.
  • Έως ένα μήνα - περίπου 5 φορές την ημέρα,
  • Μέχρι ενάμιση μήνα - 3-4 φορές,
  • Μέχρι το πλήρες φτέρωμα - φαγητό 2 φορές την ημέρα.

Αναπαραγωγή και απόγονοι

Τα γεράκια είναι μονογαμικά. Ένα ζευγάρι σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της εποχής ζευγαρώματος. Στα πουλιά που ζουν στο νότιο ημισφαίριο, η περίοδος διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο. Αλλά για τους βόρειους εκπροσώπους των γερακιών, οι ημερομηνίες μετατοπίζονται: από τον Φεβρουάριο στο Μάρτιο. Ο οικογενειακός χορός εκτείνεται στον ουρανό. Το αρσενικό συχνά παρουσιάζει ένα δώρο στο θηλυκό στο ράμφος του κατά τη διάρκεια κομψών και υψηλής ταχύτητας πτήσεων. Μερικές φορές μπορείτε να παρακολουθήσετε το θηλυκό και το αρσενικό βιασύνη κάτω με μεγάλη ταχύτητα, κρατώντας τα νύχια τους. Έτσι, μπορούν να πετάξουν μέχρι και 10 μέτρα.

Ο τόπος φωλεοποίησης επιλέγεται προσεκτικά. Προτιμώνται οι ασφαλείς γωνίες. Το θηλυκό φέρει μέχρι τέσσερα αυγά κόκκινου χρώματος. Πιστεύεται ότι όσο βαρύτερο είναι το θηλυκό σε βάρος, τόσο περισσότερο δίνει απόγονο. Τα αυγά επωάζονται και από τους δύο γονείς με τη σειρά τους. Η εκκόλαψη διαρκεί περίπου ένα μήνα.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Ο αριθμός των μελλοντικών νεοσσών στη φωλιά εξαρτάται από την επάρκεια της τροφής: όσο πιο άφθονα είναι, τόσο περισσότερα αυγά τοποθετούνται.

Τα γεράκια φροντίζουν τους γονείς. Οι νεοσσοί προστατεύονται με την έντονη προστασία της φωλιάς. Όμως, μόλις μεγαλώσουν οι γεράκι, περίπου ένας μήνας μετά τη γέννηση, πρέπει αμέσως να φύγουν από τη φωλιά. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν επιθέσεις από τους γονείς τους, που νιώθουν στη νέα ανάπτυξη φυσικών ανταγωνιστών. Η εφηβεία σε αυτά τα πουλιά έρχεται σε ηλικία ενός έτους.

Φυσικοί εχθροί

Το Falcon έχει αρκετούς εχθρούς. Αυτά είναι σχεδόν όλα τα μεγάλα θηρευτικά. Επίσης επικίνδυνο γι 'αυτούς και τις κουκουβάγιες. Αλεπούδες και martens, νυφίτσες και κουνάβια ληστεύουν τις φωλιές, τρώνε τις νεοσσοί. Αλλά ο κύριος εχθρός του γερακιού είναι ένας άνθρωπος που καταστρέφει το οικοσύστημα, καταστρέφοντας για διασκέδαση ή χρησιμοποιώντας δηλητήρια για την καλλιέργεια αγροτικών περιοχών.

Κατάσταση πληθυσμού και ειδών

Προς το παρόν, το Κόκκινο Βιβλίο περιέχει τα gyrfalcons, ως ένα φθίνουσα είδος. Υπό την απειλή της εξαφάνισης Altai γεράκι. Δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι τα άτομα του γερακιού Altai, τα οποία είναι σήμερα στον κόσμο, είναι γενετικά καθαρά.

Είναι σημαντικό! Επίσης, απειλούνται το Sokol Falcon, το Peregrine Falcon και το Kestrel.

Το Falcon είναι γνωστό στον άνθρωπο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιήθηκε πάντα ως ένας εξαιρετικός κυνηγός: ένας αιχμηρός, ισχυρός και αστραπιαία γρήγορος. Αυτό το πουλί υπήρξε από καιρό ένας αληθινός φίλος των ανθρώπων που συνθέτουν παραμύθια γι 'αυτό, αφιερωμένους σάλγκους και λατρεύονταν ως ζωντανή θεότητα. Οι βασιλείς του εναέριου χώρου, οι τρομακτικοί θηρευτές και οι αξεπέραστοι κυνηγοί είναι όλοι για τους γεράτες.

Falcon: περιγραφή και φωτογραφίες του πουλιού. Τι μοιάζουν με γεράκια;

Πραγματικά γεράκια

Τα πραγματικά γεράκια είναι τα πιο τέλεια αρπακτικά πουλιά. Τα μεγέθη των εκπροσώπων του γένους είναι πολύ διαφορετικά. Το Kobchiki και τα κέρελλα έχουν μήκος σώματος 23-35 cm και μάζα από 100 έως 250 g. Τα Krechety μεγαλώνουν μέχρι 60 cm και ζυγίζουν έως και 2 kg κατά μέσο όρο. Τα αρσενικά είναι μικρότερα από τα θηλυκά. Στο χρώμα του φτερού του φαλκιού, γκρι, κόκκινο, καφέ, μαύρο και γκρι τόνοι είναι πιο συχνές. Η κοιλιακή πλευρά του σώματος είναι συνήθως ποικίλη.

1. Μεσογειακό Falcon (Lat Falco biarmicus), συγγραφέας της φωτογραφίας: Derek Keats, CC BY 2.0. 2. Κέσταλ σπουργίτι (Falco sparverius), συγγραφέας της φωτογραφίας: Mike's Birds, CC BY-SA 2.0. 3. Κοινή Kestrel (lat Falco tinnunculus), συγγραφέας της φωτογραφίας: Andreas Trepte, CC BY-SA 2.5. 4. Baloban (Falco cherrug), συγγραφέας της φωτογραφίας: Harold, CC BY-SA 3.0.

Είναι εύκολο να διακρίνετε ένα γεράκι από τη χαρακτηριστική "στήλη" του κάθετα προσγείωσής του και τα μακρύς μυτερά φτερά. Τα πτερύγια ενός αρπακτικού πτηνού υπερβαίνουν σημαντικά το μέγεθος της ουράς. Το σχήμα και το μήκος τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη σημαντικής ταχύτητας σε μια πτήση κατάδυσης και ευκίνητη ελιγμούς κατά την κάθετη κίνηση στον αέρα.

Η πιο γρήγορη πτήση μεταξύ των πτηνών έχει ένα παλάγκο γεράκι. Κατάδυση στο θήραμα από πάνω, αυτό το γεράκι έχει μέγιστη ταχύτητα 322 km / h.

Φωτογραφία του δημιουργού: Derek Keats, CC BY 2.0

Η ουρά Falcon περικόπτεται. Είναι κάπως στρογγυλεμένο στο τέλος και έχει εντυπωσιακό μήκος.

Sparrow Kestrel (Lat Falco sparverius). Φωτογραφία από: Gregory "Slobirdr" Smith, CC BY-SA 2.0

Το κεφάλι του πουλιού είναι μεγάλο σε σχέση με το σώμα και στρογγυλεμένο. Στις πλευρές του υπάρχουν μαύρα "μουστάκια" που εκφράζονται σε διαφορετικούς βαθμούς. Το ράμφος των εκπροσώπων του γένους είναι σύντομο, με ένα αιχμηρό άγκιστρο στο τέλος, πολύ ισχυρό. Ένα συστηματικό χαρακτηριστικό των γερακιών είναι τα έντονα δόντια στην κοπτική άκρη του άνω ράμφους και τα αυλάκια στην αντίθετη πλευρά - στο κάτω ράμφος. Κολλώντας, σχηματίζουν ένα τρομερό όπλο.

Γύρω από το μάτι ενός γερακιού είναι ένα γυμνό δακτύλιο χωρίς φτερά. Τα μάτια του πουλιού είναι στρογγυλά με σκοτεινή ίριδα.

Φωτογραφία συγγραφέα: Benjamint444, CC BY-SA 3.0

Τα πραγματικά γεράκια έχουν μακρά πόδια με μεγάλα πόδια, επιμήκη δάκτυλα και ισχυρά αιχμηρά νύχια. Το κατώτερο (μετατάρσιο) τμήμα του κοχλία είναι το πλέγμα.

Η κραυγή των γερακιών, των περγαμόνων και άλλων εκπροσώπων του γένους είναι παρόμοια με μια αιχμηρή, τραγική και εκτεταμένη "ki-ki-ki ..."

Σύμφωνα με τον τρόπο του κυνηγιού και των εξωτερικών χαρακτηριστικών, όλα τα είδη του γένους μπορούν να χωριστούν σε 3 ομάδες:

Αυτό είναι ένα γένος πουλιών από το είδος του γερακιού. Διακρίνονται από το κόκκινο φτέρωμα στα άνω μέρη του σώματος και από ένα πυκνό σύνταγμα. Διαφορετικές παρατηρούνται μερικές φορές μεταξύ των θηλυκών και των ανδρών του ίδιου είδους. Κυνηγούν κυρίως σε χερσαία ζώα: ερπετά, έντομα και τρωκτικά.

Είναι πιο αδύνατα και μεγαλύτερα από τα πρώτα και το φτέρωμα τους στο πίσω μέρος έχει χαλύβδινη ή σκοτεινή σκιά. Τα μαύρα φτερά ("μουστάκια") κοσμούν τα μάγουλα μέρη των κεφαλών τους. Οι κυνόδοντες κυνηγούν για μικρά πουλιά.

  • Γεράκια, όπως τα συνήθιζα να τα βλέπουμε

Μεγάλα πουλιά, με "μουστάκι" και "καπάκι" του ίδιου χρώματος. Ο χρωματισμός έχει ενδείξεις των δύο προηγούμενων ομάδων. Έχουν ένα γκρι ραχιαίο μέρος με κοκκινωπά σημεία. Υπάρχουν οριζόντιες ρίγες στην κοιλιά και ο κορμός είναι πιο πολύχρωμος από ότι σε άλλα μέλη του γένους. Όλα τα γεράκια αυτής της ομάδας έχουν σκούρες γκρίζες ουρές σε εγκάρσια ταινία με άσπρο άκρο. Κυνήγι μεγάλα πουλιά και χερσαία ζώα.

Μερικοί επιστήμονες διακρίνουν το Sokol Falcon, το gyrfalcon, το Lanner και το Laggar ως ξεχωριστή ταξινομική υποενότητα Hierofalco. Εξωτερικά, αυτά τα πουλιά μοιάζουν με γεράκια. Το φτερωτό αντίθεση τους κυριαρχείται από φωτεινούς καφέ και κόκκινους τόνους, στίγματα με κοιλιά ή με μικρά εγκεφαλικά επεισόδια.

1. Γαλάζια γενειάδα (Falco cenchroides), συγγραφέας της φωτογραφίας: Patrick_K59, CC BY 2.0. 2. Turumti (lat Falco chicquera), συγγραφέας της φωτογραφίας: Cks3976, CC BY-SA 3.0. 3. Νότιο Μεξικάνικο Falcon (ευρύ Falco femoralis), συγγραφέας της φωτογραφίας: Elaine R. Wilson, Δικαιολογημένη δωρεάν χρήση. 4. Βραδιού Falco (λάτρης Falco rufigularis), συγγραφέας της φωτογραφίας: Joao Quental, CC BY 2.0.

Δάσος γεράκια

Τα δάση γεράκια έχουν μια χαραγμένη κοιλιά και ουρά. Με το χρωματισμό, μοιάζουν με γεράκια, και με τη μορφή ενός δίσκου προσώπου γύρω από τα μάτια - lunas. Τα μεγέθη των πουλιών ποικίλλουν. Ο μικρότερος είναι ο ριγέ δάσος γεράκι (lat. Micrastur ruficollis), το οποίο έχει μήκος σώματος 30-38 cm και μάζα 150 - 200 g. Το μεγαλύτερο είναι το κολάρο γεράκι (Λατινική). Micrastur semitorquatus) με μήκος σώματος 45-60 cm, βάρους 500-750 g. Οι μεταβολές στον χρωματισμό είναι χαρακτηριστικές για όλα τα μέλη του γένους. Υπάρχουν ελαφρά, σκοτεινά, πορτοκαλί-κόκκινα και ριγέ δάση γεράκια.

Φωτογραφία του δημιουργού: Dario Sanches, CC BY-SA 2.0

Αμερικανοί νάνοι γεράκια

Αυτά είναι μικρά πουλιά με μήκος σώματος από 28 έως 30 cm, με στρογγυλεμένες φτερούγες και στρογγυλεμένη ουρά, τα οποία δεν έχουν σαφή έντονο πρόσθετο δόντι στην κάτω γνάθο. Ο ανώτερος κορμός των πτηνών έχει χρώμα καφετί. Ο πυθμένας του σώματος είναι ελαφρύς, με σκισμένη, ραβδωτή ουρά, τα φτερά είναι σκούρα καφέ. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι η παρουσία μικρών φωτεινών λευκών κηλίδων στα φτερά που καλύπτουν τα φτερά. Οι αρσενικοί, οι θηλυκοί και οι νεαροί δεν διαφέρουν σε σχέση με τον χρωματισμό ο ένας από τον άλλο.

Φωτογραφία από: Jorge La Grotteria, All rights reserved

Τρόφιμα ψιλοκομμένα

Αυτοί είναι οι μικρότεροι εκπρόσωποι του γένους και ολόκληρης της οικογένειας. Το μήκος του σώματος τους είναι 14-19 cm, τα φτερά - 9-12 cm, το βάρος - 35-45 g. Αυτό το γένος περιλαμβάνει το μικρότερο πτηνό αρπακτικό, το λευκό-γεράκι γεράκι (Λατινική. Microhierax latifrons), ένα ενδημικό του νησιού του Βόρνεο, με μήκος σώματος 14-15 cm και μάζα 35-45 g. Όλα τα γεράκια αυτού του γένους έχουν ένα αντίθεση χρώμα: σκούρο καφέ ή μαύρη κορυφή και λευκό πυθμένα. Μόνο οι κοκκινοί νάνοι με κόκκινα πόδια και μαύρα πόδια έχουν κοκκινωπό ή κοκκινωπό κοιλιά. Ορισμένα είδη έχουν κάπως διαφορετικό χρώμα, το οποίο αντικατοπτρίζεται στα ονόματά τους: λευκή μετωπική, σοροχιά.

Αριστερή φωτογραφία: Γεράκι νάνος κόκκινος (Microhierax caerulescens), φωτογραφία του συγγραφέα: Dr. Raju Kasambe, CC BY-SA 4.0. Δεξιά φωτογραφία: Φάλκον νάνος των Φιλιππίνων (Latin Microhierax erythrogenys), συγγραφέας της φωτογραφίας: James Gagen, CC BY-SA 2.0.

Μικρά γεράκια

Το μήκος του σώματος τους είναι 19-28 cm, το βάρος είναι 45-70 g. Το χρώμα των πουλιών είναι ποικίλο.

Αφρικάνικο μικρό γεράκι (ευρ. Polihierax semitorquatus) έχει φτερά φτερά φτερού των φτερών και το ίδιο "καπάκι" χρώματος. Έχει αντίθεση λευκά "γυαλιά" γύρω από τα μάτια, το ίδιο χρώμα με το πίσω μέρος του λαιμού και την κάτω πλευρά του σώματος. Στο πίσω μέρος του πουλιού είναι ένα φωτεινό μανδύα κάστανου, τα μάτια πλαισιώνονται από γυμνό δέρμα με έντονο κόκκινο χρώμα και τα πόδια έχουν το ίδιο έντονο κόκκινο χρώμα.

Στο ασιατικό μικρό γεράκι (lat. Πολιτικές επιστολές) τα θηλυκά είναι πιο φωτεινά από τα αρσενικά. Έχουν ένα καστανό-κόκκινο μπροστινό τμήμα της πλάτης, τον ίδιο χρωματισμό του "καπάκι" στο κεφάλι και το λαιμό. Η αρσενική πλάτη και το κεφάλι είναι γκρι. Το είδος χαρακτηρίζεται από ένα φωτεινό άσπρο ψιλοκομμένο, πορτοκαλοκίτρινο γυμνό δαχτυλίδι γύρω από τα μάτια και το ίδιο χρώμα του ποδιού. Τα φτερά των πτηνών είναι σχετικά μικρά - 11-15 εκατοστά, αλλά δείχνουν γερά. Η ουρά των μικρών γεράκια έχει μήκος 7-13 cm. Υπάρχουν μικρά πρόσθετα δόντια κατά μήκος των άκρων της άνω γνάθου.

Φωτογραφία του δημιουργού: Bernard DUPONT, CC BY-SA 2.0

Γέλια γεράκια

Αυτό είναι ένα μονοτυπικό γένος, που αντιπροσωπεύεται από ένα είδος.

Ένας γερασμένος γεράκι είναι ένα πουλί με σκούρο καφέ πίσω και τα ίδια φτερά, μια ριγέ ουρά και ένα πλούσιο χρυσό-κρέμα ή άχυρο κατώτερο σώμα. Το "καπάκι" στο κεφάλι του γερακιού είναι επίσης άχυρο και ποικίλη. Μια μαύρη μάσκα περνά μέσα από το πίσω μέρος του κεφαλιού και των ματιών του. Οι χρωματισμοί και οι κάθετες γεράκια γέμισης είναι σαν τα μέλη του γένους Falco, αλλά διαφέρουν από αυτά σε βάρος (400-650 g) και μήκος σώματος (45-50 cm).

Φωτογραφία συγγραφέα: Andreas Trepte, CC BY-SA 4.0

Πού ζουν γεράκια;

Πραγματικά γεράκια ζουν σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Ανταρκτική, που είναι ένα κοσμοπολίτικο γένος. Εμφανίζονται συχνότερα σε ανοιχτές περιοχές ή εναλλασσόμενους δασικούς και απλούς χώρους. Μπορείτε επίσης να τα δείτε στα βράχια και τους βράχους. Αν η στάση των ανθρώπων απέναντί ​​τους δεν υπόσχεται κίνδυνο, τότε θα εγκατασταθούν κοντά σε ανθρωπογενή τοπία, ακριβώς κάτω από τις πόλεις.

Διαφορετικά είδη καταλαμβάνουν διαφορετικά ενδιαιτήματα. Ο Krechet προτιμά τις βόρειες χώρες, ζει πιο συχνά στον ωκεανό, στην Τούνδρα, όπου υπάρχουν πολλοί οικισμοί πετρωμάτων πουλιών. Οι πεύκοι Peregrine μεταναστεύουν, επισκέπτονται σε ολόκληρη την Αφρική, την Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Τα Kestrels ζουν στη Νέα Ζηλανδία, τη Νέα Γουινέα, τη Νέα Καληδονία, τη Μαδαγασκάρη και τον Μαυρίκιο, τις Σεϋχέλλες, στην Αυστραλία, στις στέπες και τις ημι-ερήμους της Αμερικής και της Ευρασίας, στις αφρικανικές χώρες. Τα τσέγκλοκ βρίσκονται στα νησιά της Μεσογείου, στην Ιαπωνία, στην Ινδονησία, στην Κούρη, στο Σαχαλίν, στη Νέα Γουινέα, στην Αυστραλία, στις αφρικανικές χώρες, στις ακτές της Μεσογείου - στην Τυνησία, την Αλγερία, στις ακτές του Ατλαντικού, στην Αραβική Χερσόνησο, , Σουηδία. Άλλα μέλη του γένους μπορούν να βρεθούν στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Γουινέα, τη Νότια Αμερική και τις ΗΠΑ.

Γέλια γεράκια κατοικούν στα δάση του Αμαζονίου και επίσης καταλαμβάνουν σειρές από το νότιο Μεξικό προς την Ουρουγουάη και τη βόρεια Αργεντινή.

Δάσος γεράκια βρίσκονται στις υγρές τροπικές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

Αμερικανοί νάνοι γεράκια Ζουν σε παμπα και ημι-ερήμους της βόρειας Αργεντινής.

Μικρά γεράκια - κάτοικοι ημιερήμων και ξηρών σαβανών της βορειοανατολικής και νοτιοδυτικής Αφρικής, καθώς και περιοχές με σπάνια αναπτυσσόμενα δέντρα στη Νοτιοανατολική Ασία.

Νάνοι γεράκιαή γεράκια, ψίχουλα - ζώντα πουλιά που ζουν στα τροπικά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας, από τη Βόρεια Ινδία και τη Νοτιοανατολική Κίνα έως τις Φιλιππίνες και το Αρχιπέλαγος της Μαλαισίας.

Φωτογραφία συγγραφέα: Henrik Schulze alias Smittel, CC BY-SA 4.0

Τρόπος ζωής και χαρακτηριστικά των γερακιών

Ο γεράκιος είναι ένα γενναίο, επιδεξιό, ευφυές και ισχυρό πουλί. Κυνήγι το πρωί ή το βράδυ, και κατά τη διάρκεια της ημέρας κρύβεται σε απομονωμένους τόπους και χαλαρώνει το θήραμα. Αυτά τα πουλιά έχουν εκπληκτική επαγρύπνηση: παρατηρούν το θύμα σε απόσταση 1,5 χλμ.

Τα μη ευγενή γεράκια (καστρέλλες, γεράκια νάνος, κόκκινα γεράκια) συχνά πραγματοποιούν διαδηλώσεις, αποδεικνύοντας την ικανότητα να κάνουν στροφές κατά την πτήση. Παίζουν και αστείο, οργανώνουν ένα εκλεκτό κυνήγι για μεγαλύτερα πουλιά, πειράζουν τους. Τέτοια γεράκια είναι εύκολο να νικήσουν. Κάποιοι από αυτούς δεν φοβούνται τους ανθρώπους και δεν μπορούν να εγκατασταθούν πιο κοντά σ 'αυτούς: όπως είναι, για παράδειγμα, το κόκκινο κέδρι.

Όλα τα γεράκια έχουν την ικανότητα να πετάνε πολύ ψηλά, και λίγοι από αυτούς τρώνε μανιτάρι. Τα ευγενή είδη ζουν σε ζεύγη, φυλάσσοντας προσεκτικά την οικογένειά τους από αρπακτικά ζώα και συγγενείς. Σχεδόν όλα τα γεράκια περιπλανιούνται, αλλά μερικοί το κάνουν όλη την ώρα, άλλοι πετούν μακριά για να χειμενωθούν, ενώ άλλοι πετούν μόνο περιοδικά. Ο αμερικανός νάνος γεράκι πετά καλά, αλλά το κάνει με δισταγμό. Προτιμά να αναρριχηθεί σε δέντρα και ταυτόχρονα περισσότερο σαν παπαγάλος.

Φωτογραφία του δημιουργού: Derek Keats, CC BY 2.0

Αναπαραγωγές γεράκια

Τα γεράκια είναι πουλιά που τείνουν να σχηματίζουν ζεύγη και η τελετή του γάμου τους παρέχει πτήσεις επίδειξης. Αρσενικό και θηλυκό μπορεί να βιαστούμε, να συσφίγγουμε με νύχια και να πετάμε έτσι περίπου 10 μέτρα. Επιπλέον, το αρσενικό παρουσιάζει το φίλο της ένα δώρο στο ράμφος του.

Τα γεράκια δημιουργούν συχνά τις φωλιές τους, αλλά μερικές φορές καταλαμβάνονται από έτοιμα κτίρια άλλων αρπακτικών πτηνών ή κοραλιδών. Μερικές φορές πιέζουν σπίτι από τους ιδιοκτήτες. Μικροί εκπρόσωποι μπορούν να ζήσουν σε φυσικά κοιλώματα δένδρων, οδοντώσεων, κόγχων ή σε τεχνητές φωλιές. Τα γεράκια ζουν σε βράχους, γκρεμούς, δέντρα, σε βρύα, σε ψηλά κτίρια, σε αυτοβυθισμένες τρύπες στο έδαφος. Οι θέσεις για την ωοτοκία των πτηνών συχνότερα δεν ευθυγραμμίζονται με τίποτα. Στο κάτω μέρος είναι μόνο τα απορρίμματά τους, τα συντρίμμια τροφίμων και τα φτερά που πέφτουν.

Αλετού (Μαύρη) φωλιά του Falcon (Λατινική: Falco peregrinus pealei). Φωτογραφία από: Cephas, CC BY-SA 3.0

Φωλιά ενός σαψάνα (μια πανοπλία, Falco peregrinus). Φωτογραφία συγγραφέα: Peter Wegner, CC BY-SA 3.0

Τα θηλυκά αποτελούσαν από 1 έως 6 στρογγυλά άσπρα αυγά διακοσμημένα με κόκκινα-καστανά στίγματα. Τα μεγάλα γεράκια έχουν συνήθως ένα μικρό συμπλέκτη. Τα αυγά επωάζονται από το θηλυκό, αν και το αρσενικό μερικές φορές την αντικαθιστά εν συντομία. Η εκκόλαψη διαρκεί ένα μήνα. Μερικές φορές οι γονείς κάνουν λάθη με την πάροδο του χρόνου και μπορούν μόνο να κάθονται με επιτυχία στις πρώτες νεοσσοί, αφού το χάσμα ανάμεσα στην ωοτοκία είναι 1-2 ημέρες.

Αριστερή φωτογραφία: Αυγό Gyrfalcon (Λατινική Falco rusticolus), φωτογραφία του δημιουργού: Didier Descouens, CC BY-SA 4.0. Φωτογραφία στο κέντρο: ένα αυγό του Falcon (Falco vespertinus), φωτογραφία του δημιουργού: Didier Descouens, CC BY-SA 4.0. Φωτογραφία στα δεξιά: Κοινό αυγό (Falco tinnunculus), συγγραφέας της φωτογραφίας: Didier Descouens, CC BY-SA 3.0.

  1. Γέλια γεράκιαή γεράκια, οι φωλιές τους δεν είναι χτισμένες, αλλά καταλήφθηκαν από κενά κοίλα, φωλιές άλλων αρπακτικών πτηνών και ρωγμές. Lay 1-2 αυγά, που επωάζει μόνο το θηλυκό. Το αρσενικό φέρει φαγητό στο θηλυκό και τα κοτόπουλα ενώ είναι ακόμα μικρό. Η εκκόλαψη διαρκεί 40-65 ημέρες. Τότε και οι δύο γονείς φέρνουν φαγητό. Τα νεογνά αφήνουν τη φωλιά 8 εβδομάδες μετά την εκκόλαψη.
  2. Δάσος γεράκια κάνουν τοιχοποιία στις κοιλότητες των δέντρων, των κοιλοτήτων, των σπηλαίων, των ρωγμών των πετρωμάτων, των εγκαταλελειμμένων σπιτιών. Στην ξηρά περίοδο, βάζουν 2-3 λευκά αυγά, επωάζοντάς τα κατά τη βροχερή περίοδο για 33-48 ημέρες.
  3. Οικολογία Αμερικανοί νάνοι γεράκια κακώς κατανοητό.
  4. Μικρά γεράκια καταλαμβάνουν τις φωλιές άλλων ανθρώπων, τις περισσότερες φορές κατασκευάζονται από υφαντές. Στην τοποθέτησή τους 2-3 αυγά καλυμμένα με λευκό κέλυφος.
  5. Νάνοι γεράκια, ή γεράκια γεράκια, πιο συχνά χτίζουν φωλιές σε κοιλότητες, βάζουν αυγά λευκού χρώματος. Ο αφρικανικός πυγμαχός γεράνιος κατοικεί στις φωλιές κοινωνικών υφαντών.
  6. Πραγματικά γεράκια:
    • Οι κέστρες φωλιάζουν σε βράχους, σε τρύπες στο έδαφος, σε δέντρα, συμπεριλαμβανομένων σε κοιλότητες, σε γκρεμούς. Στην τοποθέτηση 4-6 κίτρινου-καφέ, σκουριασμένο-χρωματισμένα αυγά,
    • το gyrfalcon δεν φτιάχνει φωλιές, τα παίρνει μακριά από μαστίγια ή κοράκια, τα περιβάλλει με ξηρό γρασίδι, βρύα και φτερά,
    • ο κοκκινοκίτρινος γεράκιος εγκαθίσταται σε εγκαταλειμμένες φωλιές σαράντα και κοράκια, λιγότερο συχνά σε κοιλότητες και κόγχες. Το θηλυκό τοποθετεί μέχρι 6 αυγά και τα επωάζει. Το αρσενικό φροντίζει τον φίλο της, την τροφοδοτεί,
    • Τα γεράκια για νεοσσούς αναπαραγωγής χρειάζονται χώρο και κοντά σε μια δεξαμενή. Φωλιάζουν πιο συχνά στα χείλη των βράχων σε ύψος 20-80 μ. Από το έδαφος, στην δεξαμενή: κατά μήκος των όχθες των δεξαμενών ή βραχώδεις προεξοχές. Λιγότερο συχνά, καταλαμβάνουν τις φωλιές άλλων πτηνών. Ο μεξικανός γεράκι μπορεί επίσης να φωλιάζει στο έδαφος. Самка откладывает от 2 до 5 яиц красноватого или буровато-красного цвета с более темными крапинами.

Половой зрелости соколята достигают к году жизни. У молодых соколов крылья более широкие из-за развития маховых перьев. Это мешает им охотиться, но хорошо помогает научиться летать.

Детеныши сапсана (лат. Falco peregrinus). Автор фото: Metropolitan Transportation Authority of the State of New York, CC BY 2.0

Чем питается сокол?

В добыче пернатых хищников преобладают грызуны, ящерицы, птицы и крупные насекомые. Также соколы могут поедать змей, лягушек, иногда рыб. Μεγάλα θηράματα θηραμάτων σε μεσαίου μεγέθους θηλαστικά: gophers, λαγοί. Συνήθως τα γεράκια πιάσουν λεία κατά την πτήση, προφθάσουν με ένα πετώντας ή τρέχον θύμα σε μια ρίψη. Τα μικρά ζώα αρπάξουν το ράμφος, κόβουν ή σκοτώνουν τα νύχια.

Γέλια γεράκια (Γέλια γεράκια) - Γαστρονομίτες, λεηλατούν τα φίδια, συχνά δηλητηριώδη, σαύρες, μικρά τρωκτικά, νυχτερίδες και ξύλα και είναι επίσης ψαράδες.

Δάσος γεράκια τρώνε μικρά πουλιά, είναι σε θέση να προσελκύσουν άτομα με περαστικούς με χαρακτηριστικούς ήχους. Καλπάζουν επίσης σαύρες και τρωκτικά.

Αμερικανοί νάνοι γεράκια αγαπούν να τρώνε έντομα, μικρά πουλιά και σαύρες.

Μικρά γεράκια τρέφονται κυρίως με μεγάλα έντομα, λιγότερο συχνά με σαύρες, φίδια και μικρά πουλιά.

Νάνοι γεράκια, ή τα γεράκια, τα ψίχουλα, τα μικρά θηράματα που πιάνονται από τη μύγα ή από τους τάφους, αναζητώντας το από τις κορυφές των ψηλών δέντρων. Τρώνε πεταλούδες, λιβελλούλες, μεγάλα σκαθάρια, τερμίτες, ακρίδες, μικρά πουλιά, ποντίκια, σαύρες.

Πραγματικά γεράκια:

  • Kestrels για το κυνήγι ψάχνουν για μια τρέμουλο τρέξιμο ή από την πρύμνη των μικρών πουλιών και τα μεγάλα έντομα (λιβελλούλες, σκαθάρια, γρύλοι, ακρίδες, ακρίδες, και Medvedok). Τρέφονται με μικρά ζώα (νυχτερίδες και συνηθισμένα ποντίκια), βατράχια, σαύρες, φίδια. Το θύμα αρπάγεται με νύχια και σκοτώνεται από ένα χτύπημα στον αυχένα του κεφαλιού,
  • ο σαλιγκάρι με τα κόκκινα λαιμό αγγίζει τα μικρά πουλιά: σκουλήκια, χελιδόνια, κρόνοι, ιπτάμενα έντομα: σκαθάρια, λιβελλούλες, νυχτερίδες,
  • Τα κοκκινοφόρα γεράκια είναι γεράκια που συχνά κυνηγούν έντομα: ακρίδες, λιβελλούλες, σκαθάρια. Λιγότερο συχνά αλιεύουν μικρά τρωκτικά, αμφίβια και σαύρες. Τρώνε σπουργίτια, μερικές φορές μπορούν να πιάσουν ακόμα μεγαλύτερα πουλιά, για παράδειγμα, ένα περιστέρι,
  • hocklocks λεία για τα έντομα, τα νυχτερίδες και τα μικρά πουλιά: ψαροντούφεκο, μαύρη swifts, roselles, σπουργίτια. Περιστασιακά, πιάζουν ποντίκια και άλλα χερσαία ζώα,
  • γέφυρα, ορνιθοπωλείο, ασβέστιο, κ.λ.π.), πουλιά, ορνιθοπανίδες, χελιδόνια, ψαροκόκαλα, βαρρακούσεκ, μάγια, τσίχλες, τσούπες, μικρά σπουργίτια, σκορπιές, νυχτερίδες. Λιγότερο συχνά τρέφονται με φίδια, τρωκτικά, σαύρες και έντομα, κουνέλια, gophers, αρουραίους. Το μαύρο γεράκι τρώει το φασκόμηλο. Το Gyrfalcon στην Τούντα τροφοδοτεί τους κατοίκους των παγανιστηρίων πουλιών (γλάροι και γεράκια), της τούντας και των λευκών πέρδικων, των μικρών περαστικών, των λεμονιών, των λαγών και των σκίουρων. Η πιασμένη λεία του gyrfalcon μεταφέρει σε μια φωλιά ή σε άλλο ασφαλές μέρος, εκεί το σπάει.

Kobchik (Falco vespertinus). Φωτογραφία από τον Andy Morffew, CC BY 2.0

Προσδόκιμο ζωής Falcon

Η μέγιστη διάρκεια ζωής ενός γέλιου γέλιου στη φύση προσδιορίστηκε χρησιμοποιώντας μια τεχνική ζωνών. Ήταν 16 ετών και 3,5 μήνες. Στον ζωολογικό κήπο, τα πτηνά αυτού του γένους ζούσαν σε 14 χρόνια.

Το προσδόκιμο ζωής των αμερικανικών γερακιών νάνος και των δασών δεν είναι γνωστό.

Πιθανώς, το μέγιστο προσδόκιμο ζωής των εκπροσώπων του γένους Small Falcons είναι 20 χρόνια.

Όσο για τα πραγματικά γεράκια, τότε στην άγρια ​​φύση, το παλαιότερο άτομο του κελύφους έζησε 16 χρονών, την ίδια ημερομηνία παρατηρείται και για τον γεράκι που ζούσε στην αιχμαλωσία. Η μέση διάρκεια ζωής του κελύφους είναι 11 έτη. Γνωστή περίπτωση μακροζωίας του Falcon Peregrine: ένα πουλί σε αιχμαλωσία έζησε για 25 χρόνια.

Ο κόσμος γύρω μας για παιδιά 6-9 ετών. Bird "Falcon"

Το Falcon είναι ένα θηρευτικό πτηνό. Έχει μια γρήγορη πτήση. Σκληρό καμπύλο ράμφος, πολύ απότομη όραση. Το φτέρωμα ενός γερακιού είναι έγχρωμο καφέ-μπεζ. Τα νύχια στα πόδια είναι αιχμηρά, κοφτά ως μαχαίρια.

Γεράκια φωλιάζουν στις κορυφές των ψηλών δέντρων ή στις κοιλότητες των βραχώδεις βουνά, θερμαίνοντας τις κατοικίες τους με τα κάτω, τα φτερά και τις χλόες.

Το γεράκι συνήθως φτάνει ψηλά στον καταγάλανο ουρανό, κοιτάζοντας για το θήραμα. Βλέποντας ένα μικρό πουλί, λαγό, κουνάβι ή κάποιο άλλο μικρό ζώο, πέφτει σ 'αυτόν με μια πέτρα, τον σχίζει με αιχμηρά νύχια και το ράμφος του.

Γνωρίζατε ότι οι κυνηγοί χρησιμοποιούν συχνά γεράκια στο κυνήγι; Οι κυνηγοί με ειδικά εκπαιδευμένα πουλιά ονομάζονται γεράκια ή γεράκια.

Sokolniki

Πάω στο Σοκόκνικι. Παλιά

Υπήρχαν ελαιώνες, βάλτοι,

Και η σοκολάτα κράτησε

Ο Σοκόλνικι δίδαξε τα πουλιά

Όπως μια πέτρα, πέφτουν στις αλεπούδες.

Σε μια αιματηρή μονομαχία μαζί της

Τη νύσταξή της, την προσκόλληση στο λαιμό της,

Και με ένα ράμφος για να δάκρυ, και κτύπησε με μια πτέρυγα.

Μόνο το πάρκο θα θυμίσει το παρελθόν:

Δεν πτηνά, δεν ελαιώνες - όπως ποτέ δεν συνέβη!

Εδώ είναι μοντέρνα τρίμηνα

Και μόνο στα ονόματα κάποιες φορές κρυμμένες

Μακρόχρωμο στρώμα ζωής.

Απαντήστε στις ερωτήσεις

• Τι μοιάζει με ένα γεράκι;

• Τι τρώει;

• Πού φωλιάζουν οι γεράκι;

• Γιατί μια από τις περιοχές της Μόσχας ονομάζεται Sokolniki;

• Ποιος κυνηγούσε στο Sokolniki;

• Ποια ήταν η εμφάνιση του Sokolniki στην αρχαιότητα;

Εχθροί των γερακιών στο άγριο

Όλοι οι μεγάλοι θηρευτές δεν είναι αντίθετοι να τρώνε κρέας γερακιού, συμπεριλαμβανομένης της κουκουβάγιας. Τα αυγά από το συμπλέκτη τους συχνά κλέβουν martens, κουνάβια, αλεπούδες και νυφίτσες. Τα περισσότερα από τα γεράκια πεθαίνουν εξαιτίας της καταστροφής των ενδιαιτημάτων τους από τους ανθρώπους, της μείωσης της προσφοράς τροφίμων και των ενοχλήσεων στους τόπους φωλεοποίησης. Συχνά, τα πουλιά πεθαίνουν σε μη προστατευμένες γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο αγώνας του Derbnik (λαϊκός Falco columbarius). Φωτογραφία του δημιουργού: Bear Golden Retriever, CC BY 2.0

Τα οφέλη και η βλάβη των γερακιών για τον άνθρωπο

Τα γεράκια είναι οι τάφοι της φύσης, καταστρέφουν πολλά τρωκτικά. Με αυτόν τον τρόπο ρυθμίζουν τον αριθμό τους και με τη σειρά τους διασφαλίζουν τη διατήρηση της συγκομιδής σιτηρών από ένα άτομο.

Πολλά είδη γεράκια είναι εύκολα εξημερωμένα. Μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κυνηγούν, φυλάσσοντας κοπάδια προβάτων από θηρευτές, κήπους και αγρούς από μικρότερα σιτηρά, φρούτα και λαχανικά πουλιά. Τα Falcons βρίσκονται στην επίσημη κρατική υπηρεσία για την προστασία των μνημείων του Κρεμλίνου της Μόσχας. Καταστρέφουν κοράκια, περιστέρια και άλλα ανθρωπογενή πτηνά από χρυσούς θόλους, εξοικονομώντας έτσι οικοδομικά στοιχεία από τη διάβρωση και την επακόλουθη καταστροφή. Στο αεροδρόμιο της Βραζιλίας, γεράκια μαζί με τα γεράκια οδηγούν το κοράκι μακριά από το διάδρομο. Προλαμβάνουν ατυχήματα που μπορούν να συμβούν με αεροπλάνα λόγω μεγάλων συγκεντρώσεων πτηνών.

Ο Sokolov, καθώς και άλλα αρπακτικά πτηνά, φυλάσσονται παντού, παρά το γεγονός ότι μερικές φορές μπορούν να μεταφέρουν τα πουλερικά, συμπεριλαμβανομένων των κοτόπουλων. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο λόγω της αποτυχίας των ιδιοκτητών.

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τα γεράκια

  • Το μεγαλύτερο από τα γεράκια είναι το gyrfalcon. Το εύρος των φτερών του είναι 125-160 cm. Μόνο περίπου 1000 ζευγάρια gyrfalcons κατοικούν στη Ρωσία.
  • Το μικρότερο γεράκι στον κόσμο είναι το κέρελο του Μαυρίκιου (lat. Falcopunctatus). Ο αριθμός τους μειώθηκε εξαιτίας της αποψίλωσης του περιβάλλοντος του πουλιού. Σήμερα στη φύση υπάρχουν μόνο 2 ζεύγη από αυτά τα σπάνια γεράκια.
  • Ο Muti είναι γεράκι μεγέθους έως 20 εκ. Επιτίθεται σε πτηνά που ξεπερνούν το μέγεθος του: ορτύκια, τσίχλες και θυμέλια (lat. Garrulax). Στην Ινδία χρησιμοποιήθηκαν για την κυνήγι εξορύξεις. Ο ιδιοκτήτης κρατούσε το πουλί στο χέρι του, οπότε εμφανίστηκε το όνομα του γερακιού: "dregs" σημαίνει "χούφτα".
  • Το Falcon απεικονίζεται στα χέρια των ΗΑΕ, της Κιργιζίας και της Ισλανδίας.
  • Στην αρχαία Αίγυπτο, ο γεράνιος ήταν σεβαστός, θεωρήθηκε η ενσάρκωση του θεού του ήλιου Ra.
  • Το Falconry εμφανίστηκε περίπου 2500 χρόνια πριν. Από την Ανατολή στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τον 12ο αιώνα, το πάθος αυτό παραδόθηκε από ιππότες που επέστρεφαν από τις σταυροφορίες. Η ευγενική ευγένεια αγάπησε το σαλιγκάρι και τα εκπαιδευμένα πουλιά ήταν πολύ ακριβά.
  • Σε διάφορες χώρες για το κυνήγι χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικοί τύποι γερακιών. Οι Ρώσοι ερασιτέχνες κυνηγούσαν με γυρφάκονες και γεράκια παρθένων, ιρανικά - με κοκκινοσκουφίτσα, Μέση Ανατολή - με Sokol Falcons, Ινδούς - με turumdi και dregs. Στις ΗΠΑ, και τώρα κυνηγούν με το αμερικανικό, ή το σπουργίτι σέστρο (Λατινική. Falco sparverius).
  • Οι οσφυϊκές μπροστά από τα ρουθούνια βοηθούν τους γεράκους να ανακατευθύνουν τη ροή του αέρα από τη μύτη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης υψηλής ταχύτητας.

Σαλιγκάρι Falcon (Lat Falco cherrug). Φωτογραφία συγγραφέα: DickDaniels, CC BY-SA 3.0

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org