Πουλιά

Kestrel απλή: περιγραφή, οικότοπος και τρόπος ζωής

Pin
Send
Share
Send
Send


Εμφάνιση και συμπεριφορά. Μικρή, περιστροφική, σχετικά φαρδιά πτερυγιά και μακρόστενη μυστρί. Ελαφρώς μεγαλύτερος από τον κοκκινοκόπτη και το ντενμπνίκα, λίγο μικρότερο από το hoblock Το σχήμα είναι λεπτό, φτερό "παντελόνι" στα πόδια είναι σχεδόν ανεπτυγμένο. Το μήκος του σώματος είναι 32-39 cm, το βάρος των αρσενικών είναι 115-252 και 154-310 g των θηλυκών, το άνοιγμα των πτερυγίων είναι 65-82 cm.

Περιγραφή. Το γενικό χρώμα είναι ωχρό-κόκκινο με σκοτεινά στίγματα, ο πυθμένας είναι ελαφρύτερο από την κορυφή. Τα πρωταρχικά πρωταρχικά φτερά και τα φτερά που καλύπτουν είναι σκούρα καφέ στην κορυφή, η κάτω πλευρά του πτερυγίου καλύπτεται με μικρά σκοτεινά στίγματα. Ένα ενήλικο αρσενικό διαφέρει από ένα θηλυκό σε ένα φωτεινότερο μανδύα, μια μικρότερη ποσότητα σκοτεινού παρασίτου σε σχήμα σταγόνας και από το πάνω βέλος σε σχήμα μονότονης γκρι "κουκούλα" στο κεφάλι, μια μονοχρωματική γκρι ουρά με μια μαύρη κορυφαία λωρίδα πλαισιωμένη με ένα στενό λευκό περίγραμμα.

Το θηλυκό έχει κόκκινο καπάκι, πίσω και ουρά, με συχνό σκοτεινό πρότυπο, διαμήκη στο καπάκι και εγκάρσια στο πίσω μέρος. Το Nadhvoste και οι πλευρές της ουράς, κατά κανόνα, είναι γκρίζες, η ουρά με στενές εγκάρσιες λωρίδες και μια ευρύτερη κορυφαία λωρίδα, η οποία συνορεύει επίσης με λευκή. Τα αρσενικά σε ηλικία 1-2 ετών είναι παρόμοια σε χρώμα με το θηλυκό. Οι νεαροί είναι παρόμοιοι με το θηλυκό, αλλά πιο σκούρο, με μεγαλύτερα διαμήκη και μη σταγόνα στίγματα στο στήθος και στην κοιλιά.

Ο τροχιακός δακτύλιος, τα σκυλιά και τα πόδια στα ενήλικα πουλιά είναι κίτρινα, στα νεαρά - ανοιχτά, με μπλε ή πρασινωπή απόχρωση. Σε σύγκριση με άλλα μικρά γεράκια, το κοινό κέδρινο έχει τα ευρύτερα φτερά, με αμβλύ αψίδες. Κατά την εκτόξευση και τον προγραμματισμό, το πουλί ξετυλίγει συχνά μια μακρά ουρά με μια σαφώς ορατή (κυρίως στην αρσενική) μαύρη προπικελική ταινία. Από όλα τα γεράκια, εκτός από το βόσκιο στέπας και το θηλυκό του steppe derbnik, διαφέρει επίσης με κόκκινους τόνους στο πίσω και πάνω μέρος των φτερών και η αντίθεση μεταξύ των κόκκινων βάσεων των φτερών και των σκοτεινών τους άκρων είναι καλά ορατή από ψηλά.

Το θηλυκό σαλιγκάρι διαφέρει από το θηλυκό του στελέχους στέπας σε γενικές αναλογίες και την ευρεία κορυφαία λωρίδα στην ουρά. Σε οποιαδήποτε ηλικία, τα πτηνά και των δύο φύλων διαφέρουν από το στέρνο με στρογγυλεμένες, όχι σφηνοειδείς, ουρές, σκοτεινές, αντί για λευκά νύχια, στενά σκοτεινά "μουστάκια" στα μάγουλά τους. Ένας ενήλικος αρσενικός είναι επίσης μια μεγάλη εξέλιξη του σκοτεινού ινσουλίνης στην πλάτη, την κοιλιά, το στήθος και τα φτερά, την έλλειψη μπλε-γκρι μπάντα στα φτερά.

Η φωνή. Υψηλή και συχνή "συναισθήματα ", Στην επαιτεία για θηλυκά φαγητά και sletki - μακρύτερα και δονητικά"cree-and-and. ».

Κατανομή, κατάσταση. Διανέμεται σχεδόν σε όλη την Ευρασία και την Αφρική. Στα βουνά, μπορεί να βρεθεί σε υψόμετρο 4.500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στο νότο της περιοχής και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης εγκαταστάθηκαν, από τη Ρωσία και τις μέτριες περιοχές της Ασίας μεταναστεύει σε περιοχές χωρίς χιόνι για το χειμώνα, συμπεριλαμβανομένου του Προ-Καυκάσου, της Μαύρης Θάλασσας, της Κασπίας Θάλασσας. Ο αριθμός και η επιτυχία των ειδών φωλεοποίησης εξαρτάται από τον αριθμό των τρωκτικών. Στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, το είδος ήταν αρκετά συνηθισμένο, αλλά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται γενική μείωση των αριθμών, οι λόγοι για τους οποίους είναι άγνωστοι.

Τρόπος ζωής. Ο τυπικός κάτοικος των ανοιχτών ξηρών χώρων, στη δασική ζώνη, συνδέεται με τις άκρες και τις γεωργικές εκτάσεις. Ευχάριστα εγκαθίσταται σε ανθρωπογενή τοπία, κάτω από τις πόλεις. Η σίτιση κυριαρχείται από μικρά τρωκτικά, στα νότια - σαύρες και έντομα, λιγότερο συχνά πτηνά. Κυνήγι χαμηλά πάνω από το έδαφος, κυματίζοντας πτήση δεν είναι γρήγορο, μερικές φορές σχεδιάζει ή κλέβει με τα φτερά και την ουρά ευρύ ανοιχτό. Χαρακτηριστική τεχνική κυνηγιού - κρέμονται πάνω από πτερύγια που τρέχουν πάνω από το θήραμα, και στη συνέχεια βουτάνε κάτω. Συχνά ψάχνει για voles και ποντίκια από πόλους και καλώδια.

Φτάνει νωρίς την άνοιξη. Φωλιάζει σε φωλιές κοραλιδών σε δέντρα, σε κόγχες από γκρεμούς, σε βράχους, σε κτίρια, σε τεχνητά φωλιές, περιστασιακά σε βρύα, κόγχες και κοιλότητες. Οι ημι-αποικιοί οικισμοί είναι γνωστοί. Σε συμπλέκτη, συνήθως 3-6 αυγά σκουριασμένου χρώματος τυπικά για γεράκια, μόνο η γυναίκα επωάζεται για περίπου ένα μήνα, η διατροφή των νεοσσών διαρκεί 27-35 ημέρες.

Η πρώτη κοτσίδα των νεοσσών είναι λευκή, η δεύτερη είναι γκρίζα-άσπρη. Στη φωλιά, οι γονείς είναι λιγότερο ανήσυχοι και επιθετικοί από άλλους γεράτες. Τα νεαρά πουλιά μπορούν να πολλαπλασιάσουν τον επόμενο χρόνο μετά τη γέννησή τους και δεν έχουν αποκτήσει ακόμη το τελικό ενήλικο ρούχο. Πετάει για χειμερινούς μήνες το Σεπτέμβριο-Νοέμβριο. Ορισμένα άτομα διασώζονται στη μεσαία λωρίδα, κυρίως στους οικισμούς.

Κέστρελ ή Κέστρελ (Falco tinnunculus)

Kestrel γεράκι (στέπα, κοινή): περιγραφή

Οι στέπες και οι συνηθισμένοι είναι πολύ παρόμοιες μεταξύ τους. Ο στέφανος γεράκι είναι πολύ μικρότερος, αλλά ταυτόχρονα πολύ πιο όμορφος. Οι φωτογράφοι προτιμούν να πυροβολούν αυτό το πουλί κατά την πτήση, ειδικά το αρσενικό. Έχει απίστευτα φωτεινά φτερά. Το κέδρινο είναι ανοιχτό κόκκινο, χωρίς κηλίδες και ποικίλες κουκίδες. Το κεφάλι είναι μπλε-γκρι χρώμα, και στην ουρά σχήματος σφήνας υπάρχει ένα μαύρο περίγραμμα. Η εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ του στελέχους στέπας είναι τα λευκά νύχια. Το Kestrel μπορεί να κρεμάσει στον ουρανό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά γι 'αυτό συνεχίζει συνεχώς τα φτερά του. Και το στενό γεράκι κρέμεται ακίνητο. Ναι, και να ζήσουν αυτά τα πουλιά προτιμούν αποικίες. Τους αρέσει να τρέφονται με έντομα, ενώ η κοινή κασέλα συλλαμβάνει και τρώει τρωκτικά, λιγότερο συχνά μεγάλα έντομα.

Αυτό το πουλί βρίσκεται στην Αφρική και την Ευρασία. Και στη Ρωσία, ένας από τους πιο δημοφιλείς γεράκια που ζουν στο Νότιο Ουράλια, το Αλτάι, η Υπερκαυκασία είναι ένα συνηθισμένο κέδρι. Ο οικοτόπος και ο τρόπος ζωής του γερακιού είναι καλά μελετημένοι. Το πουλί έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη την επικράτεια της χώρας μας, εκτός από την Τούντρα. Του αρέσουν, φυσικά, περισσότερες τράπεζες πλημμυρών μεγάλων ποταμών, δασικών στέπων και μικρών δασικών ζωνών. Τα πυκνά δάση δεν είναι γι 'αυτήν, καθώς παράγει τρόφιμα σε ανοιχτό χώρο.

Τα τελευταία χρόνια, ο πολιτισμός απορροφά ενεργά τον φυσικό οικότοπο του μικρού γερακιού, οπότε "μετακινήθηκε" και εγκαταστάθηκε τέλεια στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης. Και η εγγύτητα ενός ατόμου δεν τον τρομάζει καθόλου.

Συνήθεις

Το Kestrel είναι ένα συνηθισμένο πουλί με μάλλον μέτριο χρώμα. Το μικρό γεράκι τροφοδοτείται με σαύρες, ποντίκια και μερικές φορές με μεγάλα έντομα. Επιδιώκοντας το θήραμα, μπορεί να πετάξει σχεδόν πάνω από το έδαφος και να ψάχνει για λεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχοντας παρατηρήσει αυτό, το πουλί αρχίζει συχνά να φτερά τα φτερά του, κρέμεται και σπάνε κάτω.

Ισχυρά νύχια στα πόδια και έντονο όραμα βοηθούν το πουλί στην απόκτηση φαγητού. Στο Κέστρελ, το όραμα είναι πιο έντονο από ότι στον άνθρωπο, περισσότερο από 2,6 φορές. Εάν οι άνθρωποι είχαν το ίδιο, τότε ο κατάλογος ελέγχου του οφθαλμού θα μπορούσε εύκολα να διαβαστεί από τα 90 μέτρα! Οι ειδικοί λένε ότι το μικρό γεράκι βλέπει τέλεια την υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό του δίνει την ευκαιρία να αναγνωρίσει τα κατάλοιπα ούρων τρωκτικών στο έδαφος ή στο γρασίδι. Εξαιτίας του οποίου ένας συνηθισμένος κέδρος μπορεί εύκολα να εντοπίσει και να σκοτώσει αυτά τα ζώα με λίγη προσπάθεια. Η οικογένεια Falcon είναι η οικογένεια στην οποία ανήκει το κέδρινο. Η απόσπαση έχει, όπως ξέρετε, Falcon, και το γένος - Falcons.

Γυναίκα και αρσενικό

Αυτό το πουλί έχει έντονο σεξουαλικό διμορφισμό. Είναι εύκολο να διακρίνεις το θηλυκό από το αρσενικό με το χρώμα του κεφαλιού. Το αρσενικό έχει ανοιχτό γκρι αποχρώσεις από φτερά κεφαλής. Το κεφάλι είναι απλό καφέ χρώμα. Στο πίσω μέρος υπάρχουν ελάχιστα ορατά μαύρα σημεία, κυρίως με τη μορφή διαμαντιού. Η ουρά και το μέρος της πλάτης κοντά στην ουρά καλύπτονται με έντονα ανοικτά γκρι φτερά. Το άκρο της ουράς είναι ακανόνιστο με μαύρες λωρίδες με λευκό άκρο. Κάτω από αυτά είναι φτερά κρέμας και ελάχιστα αισθητά μπαλώματα ανοιχτό καφέ. Τα φτερά της κοιλιάς και της πτέρυγας είναι σχεδόν λευκά.

Το θηλυκό διαφέρει από το αρσενικό από μια όμορφη εγκάρσια σκοτεινή λωρίδα που τρέχει στην πλάτη. Έχει μια καφέ ουρά με πολλές εγκάρσιες λωρίδες και μια σαφή μπορντούρα στο τέλος. Η κοιλιά είναι ραβδωμένη από κάτω και πολύ πιο σκούρα.

Το νεαρό αρσενικό κέρελο μοιάζει αρχικά με το θηλυκό σε χρώμα. Μόνο τα φτερά είναι ελαφρώς βραχύτερα και πιο στρογγυλεμένα. Τα φτερά είναι διακοσμημένα με ελαφριές ζάντες. Παχύνετε το ράμφος και το δακτύλιο ματιών στους νέους - από απαλό μπλε έως ανοιχτό πράσινο, και στους ενήλικες - κίτρινο. Η ουρά είναι στρογγυλεμένη επειδή τα φτερά της ουράς είναι μικρά. Τα φτερά των ενήλικων ατόμων καλύπτουν ουρά φτερά, στα σκούρα κίτρινα πόδια πολύ σκοτεινά νύχια. Η μάζα του κοινού κέδρου είναι λίγο περισσότερο από 200 γραμμάρια, ο άνδρας μόλις φτάνει τα 300. Το μέσο μήκος του αρσενικού είναι 34,5 εκατοστά και το θηλυκό είναι 36 εκ. Το άνοιγμα των πτερυγίων ενός τόσο μικρού πουλιού είναι εντυπωσιακό - 75-76 εκατοστά.

Πού είναι η φωλιά;

Από τους χειμερινούς οικοτόπους ο μικρός γεράκιος φτάνει στα μέσα Απριλίου - αρχές Μαΐου. Η φωλιά είναι στριμωγμένη σε ζεύγη. Λιγότερο συχνά, πολλά άλλα ζεύγη μπορούν να βρεθούν κοντά ή ακόμη και σε μια αποικία, αλλά όχι περισσότερα από 10 πουλιά.

Kestrel συνηθισμένη φωλιά προτιμά σε όχι πολύ ανοιχτές άκρες και ακόμη και στις γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας. Λιγότερο συχνά, το σπίτι της μπορεί να βρεθεί σε μικρούς βράχους ή ποτάμια, σε απότομες όχθες. Η δομή της φωλιάς δεν εμπλέκεται, όπως οι περισσότεροι γεράκια, αλλά βρίσκει αχρηστικές φωλιές εγκαταλελειμμένες από αγριόπαπια, κοράκια ή κοράκια. Μερικές φορές η οικογένεια των καστρέλ μπορεί να βρεθεί σε ένα κοίλο σε ένα αυτόνομο δέντρο και δεν έχει σημασία ότι το κοίλο δεν ήταν άδειο. Το πουλί κυνηγάει εύκολα τους οικοδεσπότες και εγκαθίσταται. Η επιλεγμένη φωλιά συμβολικά συμπληρώνεται από διάφορους κλάδους.

Τοποθέτηση αυγών και επώαση

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, η κοινή κεστέρι αρχίζει να φτιάχνει αυγά προς τα τέλη Απριλίου. Το θηλυκό επωάζει περίπου πέντε φωτεινά στικτα αυγά σε αποχρώσεις ώχρας. Ωστόσο, οι ορνιθολόγοι βρήκαν φωλιές με 8 ή περισσότερα αυγά. Το κέδρινο τοιχοποιίας συμβαίνει μόνο μία φορά το χρόνο. Σε σπάνιες περιπτώσεις θανάτου όλων των αυγών, το πουλί μπορεί ακόμα να το κάνει. Μόνο η γυναίκα επωάζει τους απογόνους. Το αρσενικό εργάζεται για τη διατροφή.

Οι νεοσσοί εμφανίζονται ένα μήνα αργότερα. Ακούστε αμέσως καλά και δείτε. Έχοντας εμφανιστεί στο φως, οι νεοσσοί του μικρού γεράκι καλύπτονται με το πιο λεπτό λευκό και το ίδιο άσπρο ράμφος και νύχια. Σε περίπτωση πιθανού κινδύνου, πέφτουν στην πλάτη τους, εκθέτοντας αιχμηρά νύχια προς τα πάνω ή απλά κείτοντας στο κάτω μέρος της φωλιάς. Οι γονείς και οι δύο εμπλέκονται ενεργά στους απογόνους. Η όρεξη των παιδιών είναι "σοβαρή". Τα τρόφιμα απαιτούν πολλά και συχνά. Σε μια μέρα, ενώ ανυψώνουν τους απογόνους, δύο γονείς σκοτώνουν περισσότερα από είκοσι μικρά τρωκτικά! Σε αυτόν τον ευλογημένο χρόνο, φέρνουν ανεκτίμητα οφέλη για τους αγρότες και τους κηπουρούς. Και λένε ότι το "άδειο" πουλί. Λάθος, επειδή η συμβολή του στη διατήρηση της συγκομιδής είναι μεγάλη! Το νεαρό κοστέρι αλλάζει αργά το χρώμα του φτερού σε έναν ενήλικα. Αυτή τη στιγμή, οι νεοσσοί ενδιαφέρονται ήδη για τη ζωή και απαιτούν ακόμη περισσότερα τρόφιμα.

Μετά από 45-50 ημέρες ο νεαρός γεράκι είναι έτοιμος για την πρώτη πτήση. Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να δείτε "ασκήσεις γυμναστικής" στην άκρη της φωλιάς. Σύντομα οι νεοσσοί θα βρεθούν στην πτέρυγα και θα πάνε με τους γονείς τους στους χειμερινούς λόγους στα τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου.

Ο αριθμός και οι εχθροί

Τα τελευταία χρόνια, η κοινή κεστέρι έχει υποβληθεί σε μεγάλης κλίμακας ταινία. Λόγω αυτού, οι ορνιθολόγοι διαπίστωσαν ότι ένα πουλί μπορεί να είναι νομαδικό, έντονα μεταναστευτικό ή καθιστικό. Αυτή η συμπεριφορά του kestrel επηρεάζεται μόνο από την προσφορά τροφίμων στα ενδιαιτήματά του. Ο κύριος δρόμος της μετανάστευσης μπαίνει στη νότια Ευρώπη. Πολύ συχνά παρατηρήθηκαν στην Ισπανία, την Πολωνία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και ακόμη και στη Βόρεια Αφρική.

Αυτό το πουλί δεν έχει εχθρούς, καλά, εκτός αν είναι άνθρωπος. Στη δεκαετία του εβδομήντα του περασμένου αιώνα, ήταν δυνατό να παραδώσει τα πόδια της για μια καλή ανταμοιβή. Ο αριθμός των κοινών Kestrel έχει πέσει απότομα. Ο λόγος για αυτό - μια μεγάλη αυτοπεποίθηση των πτηνών στον άνθρωπο Από τις αρχές του 2000, ο αριθμός των Kestrel διατηρείται στο ίδιο επίπεδο.

Περιγραφή του κέδρου

Kestrel - η κοινή ονομασία 14 ειδών του γένους Falco (γεράκια) που ζουν στην Ευρασία, την Αμερική και την Αφρική. Στον μετασοβιετικό χώρο, διευθετήθηκαν δύο είδη - τα κοινά και τα στέρπελα.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, η σλαβική ονομασία "kestrel" προέρχεται από το επίθετο "άδειο" εξαιτίας της ακαταλληλότητας του πουλιού για γεράκια. Στην πραγματικότητα, τα πουλιά που εμπλέκονται σε γεράκια (συχνά στις ΗΠΑ), οπότε η έκδοση μπορεί να θεωρηθεί ψευδής. Πιο κοντά στην αλήθεια, το ουκρανικό ψευδώνυμο (και η ερμηνεία του) "borivіter": όταν αιωρείται, το πουλί είναι πάντα γυρισμένο για να αντιμετωπίσει την ανοιξιάτικη κίνηση.

Εμφάνιση

Πρόκειται για ένα μικρό όμορφο γεράκι με υπερήφανα φυτευμένο κεφάλι και αρμονικές μορφές, φαρδιά φτερά και μακρύ στρογγυλεμένο ουρά (λόγω των συντομευμένων εξωτερικών πτερυγίων διεύθυνσης). Το κέστρη έχει μεγάλα στρογγυλά μάτια, ένα καθαρό αγκιστρωμένο ράμφος και σκούρα κίτρινα πόδια με μαύρα νύχια. Το μέγεθος του σώματος, το χρώμα και η διαστασιολόγηση των πτερυγίων ποικίλλουν σε διάφορα είδη / υποείδη, αλλά γενικά το κέρελο δεν αναπτύσσεται περισσότερο από 30-38 cm με βάρος 0,2 kg και έκταση πτερυγίων έως 0,76 m. Στα ενήλικα άτομα τα άκρα των πτερυγίων φτάνουν στην άκρη της ουράς. Το μικρότερο καστρέλ είναι οι Σεϋχέλλες.

Το μήκος του σώματος του δεν υπερβαίνει τα 20 cm και το άνοιγμα των πτερυγίων είναι 40-45 cm. Το γενικό φτέρωμα είναι καφέ, άσχημο, καφέ ή κοκκινωπό. Στο άνω φτερά παρατηρούνται σκοτεινές κηλίδες. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά είναι το αμερικάνικο (περαστικός) κέστρη, τα αρσενικά των οποίων εκπλήσσονται με αντιθέσεις. Στο φτέρωμα τους κόκκινο-κόκκινο, ανοιχτό γκρι, λευκό και μαύρο συνδυάζονται (οι γυναίκες ζωγραφίζονται πιο μετριοπαθώς).

Είναι σημαντικό! Τα νεαρά πτηνά έχουν βραχύτερες και στρογγυλεμένες (σε σύγκριση με τους ενήλικες) φτερούγες και το χρώμα των φτερών μοιάζει με τα θηλυκά. Επιπλέον, οι νεαροί έχουν ανοιχτό γαλάζιο / ανοιχτό πράσινο χρώμα και εγκεφαλικά επεισόδια γύρω από τα μάτια: στα μεγαλύτερα πουλιά, είναι συνήθως κίτρινα.

Τα κεστρέλια (στέπα και κοινά) γνωστά στη Ρωσία είναι πολύ παρόμοια μεταξύ τους, εκτός από το ότι το πρώτο είναι ελαφρώς κατώτερο από το δεύτερο σε μέγεθος και έχει μακρύτερη ουρά σχήματος σφήνας. Και τα φτερά του κέιστρου λίγο στενότερα.

Χαρακτήρας και τρόπος ζωής

Κάθε μέρα, το καστρέλ πετάει γύρω από τα κυνήγι του, χτυπώντας γρήγορα τα φαρδιά φτερά του. Με μια ευνοϊκή ροή αέρα (και ακόμη και τρώει θήραμα), το κέστρελ αλλάζει τον προγραμματισμό. Αυτά τα γεράκια είναι ικανά να πετάξουν στον αέρα, για παράδειγμα, σε ένα κλειστό δωμάτιο, και όταν αιωρούνται στον ουρανό, γυρίζουν να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη αύρα. Το μάτι του κέδρου παρατηρεί υπεριώδη σήματα και σημάδια ούρων (φωτεινά εμφανιζόμενα στο φως του), τα οποία αφήνονται από μικρά τρωκτικά.

Όσο πιο έντονη είναι η λάμψη, τόσο πιο κοντά είναι το θηράμα: αφού το έχει δει, το πουλί πέφτει κάτω και σκάει τα νύχια του μέσα του, επιβραδύνοντας ήδη κοντά στο έδαφος. Σχεδόν όλα τα χειροκροτήματα μπορούν να αιωρούνται σε μια ασυνήθιστα θεαματική τρέμουλο (αυτή η ικανότητα τους ξεχωρίζει από τα περισσότερα άλλα μικρά γεράκια).

Σε αυτή την περίπτωση, το πουλί στρέφει την ουρά με έναν ανεμιστήρα και ελαφρώς χαμηλώνει το κάτω, συχνά και γρήγορα χτύπημα τα φτερά του. Φτερά που μετακινούν ένα μεγάλο όγκο εργασίας αέρα σε ένα ευρύ οριζόντιο επίπεδο για να εξασφαλίσουν το κρέμασμα (σε ύψος 10-20 m), το οποίο είναι απαραίτητο για την προσοχή του θύματος.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Το όραμα του Kestrel είναι πιο έντονο από το όραμα των ανθρώπων, 2,6 φορές. Ένας άνθρωπος με τέτοια επαγρύπνηση θα μπορούσε, από πάνω προς τα κάτω, να διαβάσει το τραπέζι του Σίβσεφ, αφού είχε μετακινηθεί σε απόσταση 90 μέτρων από αυτήν. Τα αρσενικά εκπέμπουν τουλάχιστον 9 διαφορετικά ηχητικά σήματα, ενώ τα θηλυκά - ήδη 11. Οι ήχοι ποικίλλουν ανάλογα με τη συχνότητα, το βήμα και τον όγκο, ανάλογα με την περίπτωση που προκαλούσε το κρασί να φωνάζει.

Η ταινία βοήθησε να αποδειχθεί ότι το κέστρελ (ανάλογα με το εύρος) μπορεί να είναι καθιστική, νομαδική ή εκφρασμένη ως μεταναστευτικό πουλί. Η μεταναστευτική συμπεριφορά του είδους καθορίζεται από την αφθονία ή την ανεπάρκεια της προσφοράς τροφίμων. Η μετανάστευση των κεστραλών πετάει χαμηλά, συνήθως δεν ανεβαίνει πάνω από 40-100 μ. Και δεν διακόπτει την πτήση ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες. Τα Kestrels μπορούν να πετάξουν πάνω από τις Άλπεις, γεγονός που εξηγείται από τη χαμηλή τους εξάρτηση από τα ανερχόμενα ρεύματα αέρα. Εάν είναι απαραίτητο, τα πακέτα πετούν πάνω σε παγετώνες και κορυφές, αλλά πιο συχνά σχεδιάζουν μια διαδρομή κατά μήκος των περασμάτων.

Σεξουαλικό διμορφισμό

Τα θηλυκά κεστέρια είναι μεγαλύτερα και βαρύτερα από τα αρσενικά, κατά μέσο όρο, κατά 20 γραμμάρια. Επιπλέον, τα θηλυκά άτομα είναι επιρρεπή σε αύξηση του βάρους κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου: αυτή τη στιγμή το βάρος της γυναίκας μπορεί να υπερβαίνει τα 100 γραμμάρια. Στα αρσενικά κατά τη διάρκεια του έτους, το βάρος σχεδόν δεν αλλάζει.

Είναι σημαντικό! Ο σεξουαλικός διμορφισμός εντοπίζεται στο χρώμα του φτερού, ειδικά που καλύπτει το κεφάλι του πουλιού. Το θηλυκό είναι ομοιόμορφα χρωματισμένο, ενώ το κεφάλι του αρσενικού είναι διαφορετικό από το σώμα και τα φτερά. Έτσι, στο αρσενικό κέδρινο το κεφάλι είναι πάντα ανοιχτό γκρι, και στο θηλυκό είναι καφέ χρώμα, όπως όλο το σώμα.

Επίσης, το ανώτερο φτέρωμα των αρσενικών είναι συνήθως πιο πολύχρωμο από αυτό των θηλυκών, παρουσιάζοντας αυξημένη κηλίδωση στο χαμηλότερο (πιο σκοτεινό από τα αρσενικά) μέρος του σώματος.

Κοινή Ομάδα Κέστρελ

  • Falco punctatus - το Μαυρίσιο Κέστρελ,
  • Falco newtoni - κουνέλι της Μαδαγασκάρης,
  • Falco moluccensis - Μελουτσάνη Kestrel, κοινή στην Ινδονησία,
  • Falco tinnunculus - το κοινό Kestrel κατοικεί στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική,
  • Falco araea - Κέιστρα των Σεϋχελλών,
  • Falco cenchroides - γκρίζα γενειάδα ή αυστραλιανό κέστρη, που βρέθηκαν στην Αυστραλία / Νέα Γουινέα,
  • Falco tinnunculus rupicolus - ένα υποείδος της κοινής καστρέλ, που απομονώνεται σε ξεχωριστό είδος Falco rupicolus, ζει στη Νότια Αφρική,
  • Falco duboisi reunion kestrel - ένα εξαφανισμένο είδος που ζούσε περίπου. Συνάντηση στον Ινδικό Ωκεανό.

Ομάδα γκρι αστραγάλων

  • Falco dickinsoni - Το Kestrel του Dickinson, γνωστό και ως μαύρο σαλιγκάρι, είναι συνηθισμένο στην Ανατολική Αφρική μέχρι τη Νότια Αφρική,
  • Falco zoniventris - Μαδαγασκάρη ραβδωτή κέδρου, ενδημική στη Μαδαγασκάρη,
  • Το Falco ardosiaceus είναι ένα γκρίζο κεστρέλ, που βρίσκεται από την Κεντρική στη Νότια Αφρική.

Η τέταρτη ομάδα είναι το μόνο είδος του Falco sparverius που κατοικεί στη Βόρεια και Νότια Αμερική - το αμερικανικό ή το σπουργίτι.

Habitat

Τα Kestrels έχουν διασκορπιστεί σε όλη την υδρόγειο και βρίσκονται στην Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία. Пернатые легко адаптируются к разным ландшафтам, преимущественно равнинным, избегая как излишне густых чащ, так и безлесных степей. Пустельга селится на открытой местности с низкой растительностью, где в изобилии водится мелкая дичь (объект птичьей охоты). Если кормовая база богатая, птицы быстро приспосабливаются к различным высотам. При отсутствии деревьев пустельга гнездится на опорах линий электропередач и даже на голой земле.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Στην Κεντρική Ευρώπη, τα πουλιά εγκαθιστούν όχι μόνο τα δάση / άκρα, αλλά και τα καλλιεργούμενα τοπία. Ο Κέστρελ δεν φοβάται να είναι κοντά στους ανθρώπους και βρίσκεται ολοένα και περισσότερο στην πόλη, εγκαθιστώντας σε κατοικημένες περιοχές ή σε ερείπια.

Το βόσκιο στέπας ζει στις στέπες και τις ημι-ερήμους, όπου φωλιάζει σε χαλίκια, ερείπια από πέτρες και καταστραμμένα πέτρινα συμπλέγματα. Στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, επιλέγει για φρεάτια φωλιάσματος, δοκάρια (με κατακόρυφους βράχους) και κοιλάδες ποταμών, στις όχθες των οποίων υπάρχουν εκβολές μητρικών πετρωμάτων. Στα βουνά της Νότιας Σιβηρίας και στα νότια Ουράλια, τα πτηνά πετούν στις κοιλάδες των ποταμών, στις πλευρές των ποταμών, στις πλαγιές των κορυφογραμμών, στις βραχώδεις προεξοχές των υπολοίπων βουνών, στα χαντάκια σε υψώματα και κορυφογραμμές ανάμεσά τους στις κορυφές λόφων.

Kestrel Diet

Το Κέστρελ, όπως πολλοί θηρευτές αρπακτικών, κολλάει τα νύχια του στη θυσία, τελειώνοντας με ένα ράμφος στο πίσω μέρος του κεφαλιού.. Το κυνήγι γίνεται από prisada (πυλώνες, δέντρα, palisokov) ή από τη μύγα. Το κυνήγι από τα πρίσματα συχνά συμβαίνει και είναι πιο επιτυχημένο σε κρύο καιρό, σε μια τρομακτική πτήση - στη ζεστή εποχή (21% επιτυχημένων επιθέσεων κατά 16% το χειμώνα).

Επιπλέον, οι καταδύσεις από ύψος ασκούνται σε ειδικές περιπτώσεις: για παράδειγμα, για μια ξαφνική επίθεση σε μια μεγάλη ομάδα μικρών πτηνών που καταλαμβάνουν γεωργική γη. Η σύνθεση της καθημερινής διατροφής του κεστρέλ καθορίζεται από τις συνθήκες διαβίωσης του, ανάλογα με το κλίμα και το έδαφος.

Ζώα, τα οποία κυνηγούν κέδρους:

  • μικρά τρωκτικά, ειδικά voles,
  • μικρά τραγουδιστικά πτηνά, συμπεριλαμβανομένων σπουργίτια σπιτιών,
  • κοτόπουλα άγριων περιστεριών,
  • υδρόβιους αρουραίους,
  • σαύρες και γαιοσκώληκες,
  • έντομα (σκαθάρια και ακρίδες).

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Για να αντισταθμιστεί η κατανάλωση ενέργειας, τα κουνέλια πρέπει να τρώνε πουλερικά ίσα με το 25% της μάζας τους κάθε μέρα. Στη νεκροψία, βρέθηκαν κατά μέσο όρο δυο ποντίκια με μισή πέψη στα στομάχια νεκρών πτηνών.

Τα έντομα και τα ασπόνδυλα τρώγονται από ομάδες που δεν γνωρίζουν ακόμα πώς να παράγουν μεγαλύτερα ζώα, καθώς και ενήλικες κέδρους με έλλειψη μικρών θηλαστικών.

Αναπαραγωγή και απόγονοι

Στην Κεντρική Ευρώπη, παρατηρούνται από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο ζευγάρια με ζιζανιοκτόνα, με διαλείπουσα πτύχωση φτερών, μισή στροφή γύρω από τον άξονα και ολίσθηση προς τα κάτω. Η πτήση του αρσενικού, συνοδευόμενη από μια φωνή που καλεί, έχει δύο στόχους - να προσελκύσει ένα θηλυκό και να διασκεδάσει τα όρια του οικοπέδου.

Πιο συχνά, η γυναίκα προσκαλεί να ζευγαρώσει, η οποία προσγειώνεται πιο κοντά στο αρσενικό και κάνει μια κραυγή που μοιάζει με τον ήχο μιας πεινασμένης γκόμενα. Μετά τη συνουσία, ο σύντροφος πετάει στη φωλιά, καλώντας τον φίλο της με μια κραυγή φωνής. Συνεχίζοντας να σπρώχνει, το αρσενικό κάθεται στη φωλιά, ξύνοντας και εμβολιάζοντάς το με νύχια, και όταν εμφανίζεται μια γυναίκα, αρχίζει να αναβοσβήνει με ενθουσιασμό πάνω και κάτω. Για να μπορέσει η γυναίκα να καθίσει στην επιλεγμένη φωλιά, το αρσενικό τράβηξε την με μια προ-πιασμένη θεραπεία.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Μια φωλιά του ξιφία έξω από το δέντρο μοιάζει με ένα ρηχό βοθρίο ή μια εκκαθαρισμένη περιοχή όπου από 3 έως 7 ποικίλα αυγά βρίσκονται (συνήθως 4-6). Τα θηλυκά κάθονται σφιχτά σε συμπλέκτες, αφήνοντάς τα μόνο σε κίνδυνο: αυτή τη στιγμή περιστρέφονται πάνω από τη φωλιά, εκπέμποντας ένα χαρακτηριστικό ανησυχητικό ξέσπασμα.

Το βόσκιο στέπας προτιμά να χτίζει φωλιές σε κόγχες, ρωγμές από αργιλώδη βράχια και βράχους, ανάμεσα σε πέτρες ή σε λοφώδεις πλαγιές. Οι φωλιές των Kestrels βρίσκονται στα ερείπια των πέτρινων κτιρίων (ανάμεσα στη στέπα) και στις κοιλότητες των δοκών από σκυρόδεμα που καλύπτουν τα καλοκαιρινά στρατόπεδα των βοοειδών. Οι ισπανοί πληθυσμοί συχνά εξοπλίζουν τις φωλιές σε κατοικημένες περιοχές, ανεβαίνοντας σε κόγχες κάτω από την οροφή. Το σέστρο στέπας σχηματίζει αποικίες (από 2 έως 100 ζεύγη), με ένα διάστημα μεταξύ φωλιών 1-100 μ. Η απόσταση μεταξύ διαφορετικών αποικιών είναι από 1 έως 20 χιλιόμετρα.

Φυσικοί εχθροί

Φέρνοντας τις νεοσσοί στο δάσος, το κέστρελ (όπως και τα υπόλοιπα γεράκια) δεν ενοχλεί τον εαυτό του με την οικοδόμηση μιας φωλιάς, καταλαμβάνοντας εκείνους που απομένουν από αγριότητες, κοράκια και κοράκια. Αυτό το τρίο πτηνών θεωρείται φυσικός εχθρός του κέδρου, και όχι ενήλικα άτομα, αλλά συμπλέγματα και νεοσσοί που μεγαλώνουν.

Επίσης κέδρου φωλιάζει ερείπια martens και τους ανθρώπους. Τελευταία για την αδράνεια περιέργεια. Πριν από τριάντα χρόνια οι κεστρέλλες έπεσαν στην όψη των κυνηγών, αλλά τώρα σπάνια συμβαίνουν. Αλλά στη Μάλτα η σκηνή καταστράφηκε ολοσχερώς από τα γυρίσματα.

Κατάσταση πληθυσμού και ειδών

Το 2000, το κέστρελ εμφανίστηκε στα "παγκοσμίως απειλούμενα πουλιά του κόσμου" ως επί το πλείστον εξαιτίας δύο ειδών των οποίων η ύπαρξη απειλείται. Αυτά τα είδη (Σεϋχέλλες και Μαυρικιακά Kestrels) περιλαμβάνονται επίσης στον Κόκκινο Κατάλογο της IUCN.

Ο Μαυρίκιος Κέστρελ, με συνολικά 400 άτομα (από το 2012), θεωρείται ενδημικό του νησιού του Μαυρίκιου και αναγνωρίζεται ως απειλούμενο είδος λόγω αρνητικής δημογραφικής τάσης. Το κέδρινο των Σεϋχελλών χαρακτηρίζεται επίσης ως απειλούμενο είδος. Ο πληθυσμός 800 πουλιών δεν καταφεύγει στις μεταναστεύσεις και ζει αποκλειστικά στο αρχιπέλαγος των Σεϋχελλών.

Το Κόκκινο Βιβλίο της IUCN υπολογίζει τον παγκόσμιο πληθυσμό του στέστρου σε 61-76,1 χιλιάδες άτομα (30,5-38 χιλιάδες ζεύγη) και του αποδίδει το καθεστώς "ελάχιστης ευπάθειας".

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Σε αντίθεση με τη σοβαρή πτώση που παρατηρήθηκε στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα, το είδος έχει βρει σταθερότητα και ακόμη και αυξάνεται σε ορισμένα τμήματα του εύρους του. Εντούτοις, στο κόκκινο βιβλίο της Ρωσίας, η στείρα στείρα χαρακτηρίζεται ως απειλούμενο είδος.

Το πιο πολυάριθμο είδος είναι το κέδρινο, του οποίου ο ευρωπαϊκός πληθυσμός (σύμφωνα με την IUCN) κυμαίνεται από 819 χιλιάδες έως 1,21 εκατομμύρια πτηνά (409-603 χιλιάδες ζεύγη). Δεδομένου ότι ο ευρωπαϊκός πληθυσμός αντιπροσωπεύει περίπου το 19% του παγκόσμιου συνόλου, ο πληθυσμός ολόκληρου του πληθυσμού πλησιάζει τα 4.31-6.37 εκατομμύρια ενήλικα πουλιά.

Στη Δυτική Αφρική, οι ανθρωπογενείς παράγοντες που οδήγησαν σε υποβάθμιση των οικοτόπων προκάλεσαν την εξαφάνιση του κέιστρου:

  • μαζική βοσκή,
  • συλλογής ξυλείας
  • εκτεταμένες πυρκαγιές
  • χρήση φυτοφαρμάκων.

Η απώλεια ζωικού κεφαλαίου στην Ευρώπη συνδέεται επίσης με την εντατικοποίηση της γεωργίας και, ειδικότερα, με τη χρήση οργανοχλωριούχων και άλλων φυτοφαρμάκων. Εν τω μεταξύ, το κέδρινο ανήκει στα πιο χρήσιμα πουλιά: στα χωράφια εξοντώνει ενεργά ακρίδες, ποντίκια και χάμστερ.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org