Πουλιά

Hoopoe: ένα πουλί με μια αξέχαστη εμφάνιση

Pin
Send
Share
Send
Send


Πιθανώς οι πρώτες εντυπώσεις που μπορεί να προκύψουν από τη συνάντηση με αυτόν τον εκπρόσωπο του κόσμου των πτηνών - ένα μείγμα αστείο και όμορφο! Hoopoe - το πουλί είναι πολύ κομψό. Με τα φωτεινά χρώματα και το πολύ καθαρό μαύρο και άσπρο πτέρυγα, θα εκπλήσσει όχι μόνο τον περιστασιακό παρατηρητή, αλλά και τον ονιθολόγο-γνώστη.

Το είδος ανήκει στην οικογένεια των φάρσα, που διανέμεται ευρέως σε όλη την Παλαιροκτιστική, που συχνά βλέπουν οι άνθρωποι της Ισπανίας και της Βόρειας Αφρικής.

Διάφορα λεγόμενα υποείδη του γένους έχουν περιγραφεί:

  • Upupaindica, κάτοικος της Ινδίας και της Κεϋλάνης.
  • Upupalongirostris, η οποία, προφανώς, είναι μια μορφή χωρών της Ινδοκινέζικης.
  • Upupamarginata, ιδιόμορφη στη Μαδαγασκάρη.
  • Upupaafricana ή ανήλικος που ζει στη Νότια Αφρική: στο Zambezi στα ανατολικά και στη δυτική ακτή της Βεγγάλης.

Συνήθως σε εμφάνιση είναι όλοι πολύ παρόμοιες, έχουν μικρές διαφορές.

Πυροσκέπαστα: περιγραφή

Το πουλί έχει μικρά μεγέθη. Το σώμα του σπάνια φτάνει τα 30 εκατοστά, αναγνωρίζεται εύκολα από το μαύρο με λευκές λωρίδες φτερούγιας των πτερυγίων και της ουράς, καθώς και με την κορυφή και ένα μακρύ λεπτό ράμφος, ελαφρώς καμπυλωμένο. Το κεφάλι, ο λαιμός και ο μαστός έχουν χρώμα πορτοκαλί με κόκκινη απόχρωση, η κοιλιά έχει ελαφρύτερο τόνο. Όσο πιο έντονο χρώμα είναι το πουλί, τόσο μεγαλύτερο είναι. Τα αρσενικά και τα θηλυκά είναι σχεδόν τα ίδια.

Η επαγγελματική κάρτα του είδους είναι ένα μακρύ κινητό τούφας στο κεφάλι, που αποτελείται από δύο φτερά κόκκινου χρώματος με μαύρο άκρο στο τέλος. Κατά την προσγείωση αυτού του αντιπροσώπου των πουλιών, αποκαλύπτει έναν ανεμιστήρα.

Τώρα ξέρετε τι μοιάζει με το πουλί.

Διαδώστε

Το είδος αυτό είναι πολύ διαδεδομένο στην Ευρώπη (οι εκπρόσωποί του είναι οι κάτοικοί του), καθώς και στη Σιβηρία, την Ασία και τη Βόρεια Αφρική. Βρέθηκε επίσης στη Μαδαγασκάρη και στην υποσαχάρια Αφρική.

Hoopoe - μεταναστευτικό πουλί. Ζώντας το καλοκαίρι κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Ασία, το φθινόπωρο αυτό το πουλί συνήθως πετάει στο χειμώνα προς τα νότια, σε τροπικές ζώνες. Τις περισσότερες φορές, το hoopoe μεταναστεύει στην Ισημερινή Αφρική και την Ινδία, αν και μερικές φορές ζει όλο το χρόνο στην Κίνα και τη Βορειοανατολική Αφρική.

Συνήθως το πουλί βρίσκεται εκεί όπου υπάρχει ένας ανοικτός χώρος, ξοδεύοντας πολύ χρόνο στο ίδιο το έδαφος. Το τσάπα έχει μάλλον αδύναμα πτερύγια, αλλά είναι ικανό για μια σημαντική πτήση, όπως αποδεικνύεται από τη συνήθεια της περιπλάνησης: το πουλί εμφανίζεται συχνά σε μέρη πολύ μακριά από τα συνηθισμένα ενδιαιτήματα. Η ικανότητά του να πετάει επίσης αποδεικνύει το γεγονός ότι επιδιώκεται από ένα γεράκι, γρήγορα ανεβαίνει στο ακραίο ύψος και συχνά αφήνει το τρακ.

Hoopoe - ένα πουλί που εμφανίζεται σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της Ευρώπης κάθε χρόνο, συνήθως την άνοιξη. Δεν προσαρμόζεται στην αιχμαλωσία, επομένως πολύ λίγες περιπτώσεις στεφάνων αναπαραγωγής καταγράφονται σε νοικοκυριά.

Χαρακτηριστικά μετεγκατάστασης

Το τσάπα, η φωτογραφία του οποίου βρίσκεται στο αντικείμενο, μεταναστεύει στις βόρειες περιοχές της περιοχής. Η μετανάστευση (τα περισσότερα από τα οποία συμβαίνουν τη νύχτα) συμβαίνει σε ένα ευρύ μέτωπο σε όλη την Ευρώπη και σε όλη τη Μεσόγειο, και πιθανώς και σε όλη τη Σαχάρα. Παρόλο που οι ορνιθολόγοι επισημαίνουν ότι ο πληθυσμός πουλιών στη "μαύρη ήπειρο" είναι ανενεργός από τη σκοπιά της μετανάστευσης όλο το χρόνο. Πιθανώς η πλειοψηφία των ευρωπαίων μεταναστών χειμώνα στην υποσαχάρια Αφρική ή στην Ινδία, το Τουρκμενιστάν και το Αζερμπαϊτζάν.

Η διάρκεια των εποχών μετανάστευσης καθυστερεί σημαντικά. Η φθινοπωρινή διασπορά καλύπτει την περίοδο από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου ή ακόμα και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Τα στεφάνια αρχίζουν να πετούν νότια της Σαχάρας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, αλλά τα περισσότερα πτηνά φθάνουν εκεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Οι πτήσεις επιστροφής ξεκινούν από τις αρχές Φεβρουαρίου. Οι μαζικές κινήσεις εμφανίζονται κατά την περίοδο από τα μέσα Μαρτίου έως τον Απρίλιο και λήγουν τον Μάιο.

Ενδιαιτήματα

Hoopoe - ένα πουλί που επιλέγει τέτοιους οικοτόπους:

  • Χωρίς όρια.
  • Λιβάδια και βοσκοτόπια.
  • Δασικές στέπες.
  • Σαβάνα.
  • Ορεινά εδάφη.
  • Δασικές περιοχές.

Πρέπει να υπάρχει κάποια βλάστηση στο έδαφος, ώστε τα πουλιά να μπορούν εύκολα να αποκτήσουν τροφή. Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν "κατακόρυφα" όπου μπορούν να χτίσουν τις φωλιές τους, για παράδειγμα, δέντρα, βράχια, τοίχους και θησαυροί.

Οι μεταβολές που έγιναν από τους ανθρώπους στο φυσικό οικότοπο του τσούφου, οδήγησαν στο γεγονός ότι αυτά τα πουλιά ζουν συνήθως:

  • Αμπελώνες.
  • Κήποι και οπωροφόρα φυτά.
  • Ελαιώνες.
  • Πάρκα και κήποι σπίτι.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ορειχάλκινος πουλιών, του οποίου το ενδιαιτήματο είναι κυρίως πεδιάδες, βρίσκεται επίσης σε ορεινές περιοχές σε υψόμετρο μέχρι δύο χιλιάδων μέτρων και σπάνια ανεβαίνει πάνω του.

Τι τρώει ο τσάι;

Το χουόπε (φωτογραφία ενός πουλιού δείχνει την ομορφιά του) τροφοδοτείται κυρίως από έντομα - μύγες, ακρίδες, τερμίτες, πεταλούδες, μυρμήγκια, αν και αράχνες, σκουλήκια και προνύμφες αποτελούν επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της διατροφής του. Σκαθάρια διαφορετικών ειδών είναι το αγαπημένο φαγητό του. Όταν τα σφάλματα είναι αρκετά μεγάλα, το πουλί, πρώτα με ένα ράμφος, τα σπάει στο έδαφος και τα τρώει εν μέρει. Καταπίνει μικρά σφάλματα εξ ολοκλήρου χωρίς περιττές τελετές.

Το Hoopoe συνήθως επιλέγει τα έντομα που ζουν στην κοπριά, στο έδαφος, στη φθορά του ξύλου. Ο εκπρόσωπος του φτερωτού με ένα μακρύ καμπύλο ράμφος τα τραβάει εύκολα από ένα μαλακό δέντρο ή από ένα σωρό από γη. Hoopoe - ένα πουλί με καλή όρεξη. Το φθινόπωρο, αυτά τα πουλιά μπορούν να γίνουν τόσο λιπαρά ώστε κάποιοι καλόγεροι να ανοίξουν το κυνήγι τους. Παρεμπιπτόντως, σε ορισμένες χώρες της Νότιας Ευρώπης τον 19ο αιώνα, το ψητό χορτόπιδο θεωρήθηκε εξαιρετική λιχουδιά.

Αναπαραγωγή

Το hoopoe είναι μονογαμικό πουλί, αν και η ζεύξη φαίνεται να διαρκεί μόνο μία σεζόν. Αυτά τα πουλιά είναι επίσης εδαφικά, ενώ τα αρσενικά συχνά διεκδικούν την ιδιοκτησία σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Οι μάχες και οι μάχες ανάμεσα σε αντίπαλα αρσενικά (και μερικές φορές θηλυκά) είναι κοινά και μπορεί να είναι άγρια. Τα πουλιά θα προσπαθήσουν να τσιμπήσουν τους αντιπάλους με τα ράμφη τους.

Ένα τσάπα συνήθως οργανώνει μια κατοικία σε μια τρύπα, σε ένα δέντρο ή σε ένα κοίλο. Η φωλιά έχει μια στενή είσοδο, μπορεί να είναι απλωμένη ή να συλλέγεται από διάφορα απόβλητα, εκπέμπει μια δυσάρεστη οσμή, η οποία φοβίζει τους εχθρούς.

Μόνο η γυναίκα είναι υπεύθυνη για την επώαση των αυγών. Το μέγεθος του συμπλέκτη ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία: τα πτηνά του βόρειου ημισφαιρίου βάζουν περισσότερα αυγά από ό, τι στο νότιο ημισφαίριο και τα πτηνά σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη έχουν μεγαλύτερα συμπλέγματα από τα πουλιά πλησιέστερα στον ισημερινό. Στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη και την Ασία, το μέγεθος του συμπλέκτη είναι περίπου 12 αυγά, ενώ μεταξύ των τροπικών και των υποτροπικών υπάρχουν συνήθως 4 έως 7 αυγά στον συμπλέκτη. Τα αυγά είναι στρογγυλά και γαλαζοπράσινα κατά την τοποθέτηση, αλλά γρήγορα αποχρωματίζονται λόγω βρωμιάς στη φωλιά, το καθένα ζυγίζει 4-5 g. Η αντικατάσταση του συμπλέκτη είναι δυνατή αν η πρώτη απόπειρα αναπαραγωγής δεν είχε στεφθεί με επιτυχία.

Η περίοδος επώασης ξεκινά όταν η γυναίκα βάζει το πρώτο αυγό και διαρκεί από 15 έως 18 ημέρες. Ως εκ τούτου, οι νεοσσοί εκκολάπτονται ασύγχρονα. Κατά τη διάρκεια της επώασης, τα αρσενικά των στεφάνων τροφοδοτούν τα θηλυκά.

Nestlings εκκολαφθούν με ένα φτερό φτερό φτερό · κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα πρώτα πραγματικά φτερά εμφανίζονται, τα οποία αργότερα μεγαλώνουν. Τα παιδιά τρέφονται πρώτα από τον πατέρα, η γυναίκα συνδέεται αργότερα με το αρσενικό στο έργο της αναζήτησης τροφής. Τα νεαρά hoopheads φυλάσσονται για 26-29 ημέρες και παραμένουν με τους γονείς τους για μια άλλη εβδομάδα αφού καλύπτονται με γεμάτα φτερά.

Σε γενικές γραμμές, ο πληθυσμός των hoopoos δεν θεωρείται ότι κινδυνεύει. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ο αριθμός των πτηνών στη φύση κυμαίνεται από 5 έως 10 εκατομμύρια άτομα. Κάποιο υποείδος μειώνεται σε αριθμό εξαιτίας της διατάραξης του οικοσυστήματος του οικοτόπου και της λαθροθηρίας. Στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ορνιθολόγων, υπάρχουν 700.000 ζευγάρια αναπαραγωγής, πρόσφατα παρατηρήθηκε μείωση του μεγέθους του πληθυσμού. Το Hoopoe απειλείται στη Γερμανία και είναι ευάλωτο σε ορισμένες άλλες χώρες.

Λιγότερο και λιγότερο συχνά στις βόρειες περιοχές χορτάρι (πουλί) εμφανίζεται. Το κόκκινο βιβλίο πολλών ρωσικών περιοχών (για παράδειγμα, Lipetsk, Moscow, Tver, Novosibirsk) περιέχει ένα αρχείο αυτού του πουλιού.

Ενδιαφέροντα γεγονότα

Οι επιστήμονες κάποτε πίστευαν ότι η άσχημη μυρωδιά από τη φωλιά του στεφάνου προκλήθηκε από τρόφιμα, τα οποία βρίσκει σε πολύ αμφίβολες θέσεις - σωρούς κοπριάς, σάπια δέντρα. Όμως, πρόσφατα, οι ορνιθολόγοι ανακάλυψαν ότι αυτή η μυρωδιά εκπέμπεται από τα ίδια τα πουλιά για αυτοάμυνα. Όταν επιτίθενται σε ένα αρπακτικό ζώο, τα ενήλικα πουλιά και οι νεοσσοί παράγουν ένα μυστικό με πικρή μυρωδιά. Αυτές οι εκκρίσεις, που μυρίζουν (αν το λέω έτσι) σαπίζοντας κρέας, καλύπτουν το φτέρωμα, τη φωλιά. Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης ότι το μυστικό αποτρέπει τα παράσιτα και δρα ως αντιβακτηριακός παράγοντας. Είναι ενδιαφέρον ότι, κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης, τα πτηνά παύουν να το κατανέμουν.

Το Hoopoe είναι ένα πουλί που, λόγω της δομής του ράμφους του, δεν μπορεί να τρυπήσει τροφή από το έδαφος, γι 'αυτό τρώει με έναν πρωτότυπο τρόπο: παίρνει φαγητό με το ράμφος του, το ρίχνει ψηλά στον αέρα, το πιάζει με το ανοιχτό ράμφος του και το καταπίνει. Όπως στο τσίρκο!

Μερικές φορές, στους ζεστούς μήνες, το πουλί μπορεί να βρεθεί στην Ισλανδία. Αλλά εκεί δεν αναπαράγει ποτέ.

Εάν το τσάπα παρατηρήσει ένα αρπακτικό πουλί, πιέζεται σφιχτά στο έδαφος και απλώνει τα φτερά του, καθιστώντας το αόρατο από τον αέρα.

Εμφάνιση

Οι εκπρόσωποι της σειράς Hornbirds και της οικογένειας Khodod διακρίνονται από την παρουσία ριγέ μαύρο και άσπρο φτερό των πτερυγίων και της ουράς, ένα μακρύ και μάλλον λεπτό ράμφος και επίσης ένα σχετικά μακρύ τούφτο που βρίσκεται στην περιοχή της κεφαλής. Το χρώμα του λαιμού, του κεφαλιού και του στήθους, ανάλογα με το υποείδος, μπορεί να ποικίλει από ροζ χρώμα σε καφέ-καφέ χρώμα.

Οι εκπρόσωποι αυτού του είδους διακρίνονται από αρκετά φαρδιά και στρογγυλά φτερά, πολύ χαρακτηριστικά χρωματισμένα με αντιθέσεις λευκοί-κίτρινες και μαύρες ρίγες. Το ουραίο μέρος είναι μέσο σε μήκος, μαύρο, με μια ευρεία λευκή ταινία στη μέση. Η περιοχή της κοιλιάς στο σώμα είναι ρόδινο-κόκκινο, με μαύρες διαμήκεις λωρίδες στα πλάγια.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Στους Τσετσένους και τους Ίνγκους, σε περιόδους παγανισμού, τα τσούπολα ("tushol-cats") θεωρήθηκαν ιερά πουλιά, συμβολίζοντας τη θεά της γονιμότητας, την άνοιξη και την τετράπολη Tusholi.

Η κορυφή στην περιοχή του κεφαλιού έχει πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα, με κορυφές μαύρων φτερών. Συνήθως, η κορυφή ενός πουλιού είναι πολύπλοκη και έχει μήκος 5-10 εκατοστά. Ωστόσο, κατά τη διαδικασία προσγείωσης, οι εκπρόσωποι της σειράς των ρινόκερων και η οικογένεια του ομίλου Udodovye το διαλύουν προς τα πάνω και με ανεμιστήρα. Το ράμφος ενός ενήλικου πουλιού μήκους 4-5 cm, ελαφρώς καμπυλωμένο.

Η γλώσσα, σε αντίθεση με τόσα άλλα είδη πουλιών, μειώνεται σημαντικά. Η περιοχή του ποδιού είναι γκρι. Τα άκρα του πουλιού είναι αρκετά δυνατά, με την παρουσία κοντών συν και αμβλύ νύχια.

Τρόπος ζωής, συμπεριφορά

Στην επιφάνεια της γης, το hoopoe κινείται γρήγορα και αρκετά γρήγορα, κάτι που μοιάζει με τα συνηθισμένα ψάρια. Με τα πρώτα σημάδια ξαφνικής ανησυχίας, καθώς και όταν τα πουλιά δεν μπορούν τελικά να φύγουν, ένα τέτοιο φτερό μπορεί να βρίσκεται χαμηλά, να προσκολλάται στην επιφάνεια της γης, να απλώνει την ουρά και τα φτερά της, καθώς και να ανεβαίνει το ράμφος προς τα πάνω.

Στο στάδιο της επώασης των απογόνων τους και της σίτισης των νεοσσών, τα ενήλικα πουλιά και τα μωρά παράγουν ένα συγκεκριμένο ελαιώδες υγρό που εκκρίνεται από τον αδένα πετρελαίου και έχει μια απότομη, πολύ δυσάρεστη οσμή. Η απελευθέρωση ενός τέτοιου υγρού, μαζί με τα περιττώματα, είναι ένα είδος προστασίας του στεφάνου από αρπακτικά μεγέθους εδάφους μικρού μεγέθους.

Είναι αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα του πουλιού που της επέτρεψε να γίνει ένα πολύ "αδίστακτο" πλάσμα στα μάτια του ανθρώπου. Κατά την πτήση, τα στεφάνια είναι αργά, κυματίζουν σαν πεταλούδες. Ωστόσο, ένας τέτοιος εκπρόσωπος της διαταγής Hornbirds και της οικογένειας Udodovoe είναι αρκετά ελιγμός στην πτήση, εξαιτίας της οποίας οι αρπακτοί αρπακτικοί σπάνια καταφέρνουν να το πιάσουν στον αέρα.

Σεξουαλικό διμορφισμό

Τα αρσενικά και τα θηλυκά του είδους αυτού δεν εμφανίζουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Τα νεαρά πτηνά που ανήκουν στην τάξη Hornbirds και την οικογένεια Udodovye, γενικά, έχουν χρωματισμό σε λιγότερο κορεσμένα χρώματα, χαρακτηρίζονται από μικρότερο ράμφος, καθώς επίσης και σύντομη τούφτα.

Τύποι τσέπες

Υπάρχουν διάφορα υποείδη των εκπροσώπων της σειράς Hornbirds και της οικογένειας Udodovye (Upupidae):

  • Upupa epops epops, ή το κοινό τσούρμο, το οποίο είναι υποψήφιο ονομαστικό. Κατοικεί την Ευρασία από τον Ατλαντικό και στο δυτικό τμήμα της Σκανδιναβικής Χερσονήσου, στις νότιες και κεντρικές περιοχές της Ρωσίας, στη Μέση Ανατολή, στο Ιράν και στο Αφγανιστάν, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ινδίας και στη βορειοδυτική Κίνα, καθώς και στις Καναρίους Νήσους και Βορειοδυτική Αφρική
  • υποείδος Upupa epops μεγάλες ζωές στην Αίγυπτο, το Βόρειο Σουδάν και το ανατολικό Τσαντ. Σήμερα είναι το μεγαλύτερο υποείδος, έχει μακρύτερο ράμφος, γκριζωπή απόχρωση στον άνω κορμό και στενή ζώνη επίδεσμου στην περιοχή της ουράς,
  • Η Upupa epops senegalensis, ή η τσουγκράνα της Σενεγάλης, κατοικεί στην επικράτεια της Αλγερίας, της άνυδρης ζώνης της Αφρικής από την επικράτεια της Σενεγάλης στη Σομαλία και την Αιθιοπία. Αυτό το υποείδος είναι η μικρότερη μορφή με σχετικά μικρά φτερά και η παρουσία σημαντικής ποσότητας λευκού χρώματος στα φτερά της πρωτογενούς μύγας,
  • υποείδος Upupa epops waibeli είναι ένας τυπικός κάτοικος της Ισημερινής Αφρικής από το Καμερούν και το βόρειο Ζαΐρ και στα δυτικά στην επικράτεια της Ουγκάντα. Τα υποείδη βρίσκονται πολύ συχνά στην ανατολική βόρεια Κένυα. Η εμφάνιση μοιάζει με το U. e. senegalensis, αλλά διαφέρει σε πιο σκούρους τόνους στο χρώμα,
  • Η Upupa epops africana, ή η αφρικανική τσουγκράνα, εγκαθίσταται στην Ισημερινή και τη Νότια Αφρική από το κεντρικό τμήμα του Ζαΐρ μέχρι το κέντρο της Κένυας. Εκπρόσωποι αυτού του υποείδους έχουν σκούρο κόκκινο φτέρωμα, χωρίς την παρουσία λευκών λωρίδων στην εξωτερική πλευρά της πτέρυγας. Στα αρσενικά, οι πτέρυγες φτερών πτέρυγας διακρίνονται από μια λευκή βάση,
  • Το Upupa epops marginata, ή η τρούλο της Μαδαγασκάρης είναι εκπρόσωπος των πτηνών της βόρειας, δυτικής και νότιας Μαδαγασκάρης. Σε μέγεθος, ένα τέτοιο πουλί είναι αισθητά μεγαλύτερο από το προηγούμενο υποείδος, και διακρίνεται επίσης από την παρουσία ενός φούσκας πιό λεία και πολύ στενών λευκών λωρίδων που βρίσκονται στα φτερά,
  • υποείδος Upupa epops saturata κατοικεί στην Ευρασία από τις νότιες και κεντρικές περιοχές της Ρωσίας έως το ανατολικό τμήμα των ιαπωνικών νησιών, τη νότια και κεντρική Κίνα. Τα μεγέθη αυτού του ονομαστικού υποείδους δεν είναι πολύ μεγάλα. Εκπρόσωποι των υποείδων διαφέρουν ελαφρώς γκριζωπό φτέρωμα στην πλάτη, καθώς και η παρουσία μιας λιγότερο έντονης ροζ χρώματος στην κοιλιά,
  • υποείδος Upupa epops ceylonensis ζει στο έδαφος της Κεντρικής Ασίας προς το νότο από το Πακιστάν και το βόρειο τμήμα της Ινδίας στη Σρι Λάνκα. Οι εκπρόσωποι αυτού του υποείδους είναι μικρότερου μεγέθους, έχουν γενικά ένα πιο κόκκινο χρώμα και το λευκό χρώμα στο άκρο της κορυφής είναι εντελώς απούσα,
  • υποείδος Upupa epops longirostris κατοικεί στην επικράτεια του ινδικού κράτους Asom, Ινδοκίνα και Μπαγκλαντές, της ανατολικής και νότιας Κίνας, καθώς και της χερσονήσου Malacca. Το πουλί είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το ονομαστικό υποείδος. Σε σύγκριση με την εμφάνιση του U. e. ceylonensis έχει ένα χρώμα πιο ανοιχτό και σχετικά στενές λευκές λωρίδες στα φτερά.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Η παλαιότερη εξαφανισμένη οικογένεια των Messelirrisoridae θεωρείται η παλαιότερη ομάδα πουλιών, παρόμοια με τα σύγχρονα τσάπες.

Ακόμη και τα ενσυνείδητα χτυπήματα ενήλικων οποιουδήποτε υποείδους είναι σε θέση να συνηθίσουν γρήγορα σε ένα άτομο και να μην πετάξουν μακριά από αυτόν, αλλά ήδη οι πλήρως νεοσσοί νεοσσούς ριζώνουν στο σπίτι.

Habitat

Το Hoopoe είναι πτηνό του Παλαιού Κόσμου. Στο έδαφος της Ευρασίας, το πουλί έχει εξαπλωθεί παντού, αλλά στα δυτικά και βόρεια τμήματα στην ουσία δεν φωλιάζει στην περιοχή των βρετανικών νήσων, των σκανδιναβικών χωρών, των χωρών της Μπενελούξ, καθώς και των ψηλών βουνών των Άλπεων. Στη Βαλτική και τη Γερμανία οι ώρες είναι κοινές σποραδικά. Στο ευρωπαϊκό τμήμα, εκπροσωπούν το γένος στα νότια της επικράτειας του Κόλπου της Φινλανδίας, του Νόβγκοροντ, των περιοχών Nizhny Novgorod και Yaroslavl, καθώς και των δημοκρατιών του Bashkortostan και του Tatarstan.

Στο δυτικό τμήμα της Σιβηρίας, τα πουλιά φθάνουν στο επίπεδο των 56 ° c. που φτάνει στο Αχίνσκ και το Τομσκ και στο ανατολικό τμήμα της περιοχής, η λίμνη Baikal, η περιοχή Trans-Baikal της Νότιας Μούγια και η λεκάνη απορροής του ποταμού Amur. Στην επικράτεια της ηπειρωτικής Ασίας βρίσκονται σχεδόν παντού, αλλά αποφεύγονται οι ερημικές περιοχές και οι συμπαθητικές δασικές εκτάσεις. Επίσης εκπρόσωποι της οικογένειας Udodovy βρίσκονται στην Ταϊβάν, τα ιαπωνικά νησιά και τη Σρι Λάνκα. Στο νοτιοανατολικό τμήμα εγκαταστάθηκαν στη χερσόνησο της Μαλαισίας. Υπάρχουν περιπτώσεις σπάνιων μεταναστεύσεων στη Σουμάτρα και το νησιώτικο τμήμα του Καλιμαντάν. Στην Αφρική, το κύριο φάσμα βρίσκεται στα νότια της περιοχής της Σαχάρας, ενώ στην Μαδαγασκάρη ζουν στο πιο άγονο δυτικό τμήμα.

Κατά κανόνα, οι hoopoes εγκαθίστανται στις πεδιάδες ή στις λοφώδεις περιοχές, όπου προτιμάται το ανοιχτό τοπίο απουσία υψηλού γρασιδιού σε συνδυασμό με την παρουσία μεμονωμένων δέντρων ή μικρών ελαιώνων. Ο πληθυσμός φθάνει τον μεγαλύτερο αριθμό στις άγονες και θερμές περιοχές. Οι εκπρόσωποι της οικογένειας κατοικούν ενεργά στις στέπες και τα λιβάδια, εγκαθίστανται κοντά στην άκρη ή στην άκρη του δάσους, ζουν σε κοιλάδες ποταμών και λόφους, σε θαμνώδεις παράκτιους αμμόλοφους.

Πολύ συχνά, τα Pododes βρίσκονται σε τοπία που χρησιμοποιούνται από ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων βοσκοτόπων, αμπελώνων ή φυτειών φρούτων.. Μερικές φορές τα πουλιά καταλύονται σε οικισμούς όπου τροφοδοτούν απόβλητα από χώρους υγειονομικής ταφής. Пернатые предпочитают избегать сырых и низинных участков, а для создания гнездовий используют дуплистые старые деревья, расщелины среди камней, норы в речных обрывах, термитники, а также углубления в каменных строениях. Активен удод исключительно в светлое время суток, а на ночлег отправляется в любые пригодные для таких целей убежища.

Рацион удода

Основа питания удода представлена преимущественно самыми разными мелкими по размерам беспозвоночными животными:

  • προνύμφες εντόμων και νεογνών,
  • May σκαθάρια,
  • σκαθάρια,
  • mertvoyedami
  • ακρίδες,
  • πεταλούδες
  • στελέχους στελέχους,
  • μύγες
  • τα μυρμήγκια
  • τερμίτες
  • αράχνες
  • ξύλινες ψείρες
  • σαρανταποδαρούσες,
  • μικρά μαλάκια.

Μερικές φορές οι ενήλικες τσάπες είναι ικανοί να προσελκύσουν μικρούς βατράχους, σαύρες και ακόμη και φίδια. Το πουλί τρέφεται μόνο στην επιφάνεια της γης, αναζητώντας το θήραμά του ανάμεσα στο χαμηλό χορτάρι ή στο έδαφος που δεν έχει βλάστηση. Ο ιδιοκτήτης ενός επαρκώς μακρού ράμφους συχνά συλλέγει κοπριά και σκουπίδια, αναζητά τρόφιμα σε σάπιο ξύλο ή κάνει αβαθείς τρύπες στο έδαφος.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Τα σκαθάρια είναι πολύ μεγάλα σε μέγεθος χτυπημένα από ένα τσέπη στο έδαφος, σπασμένα σε μικρά κομμάτια και έπειτα τρώγονται.

Πολύ συχνά, οι συνήγοροι της σειράς Hornbirds και της οικογένειας Udodovoe συνοδεύουν το βοσκότοπο. Η γλώσσα των στεφάνων είναι μικρή, επομένως αυτά τα πουλιά μερικές φορές απλά δεν μπορούν να καταπιούν το θήραμα απευθείας από το έδαφος. Για το σκοπό αυτό, τα πουλιά ρίχνουν το φαγητό στον αέρα και στη συνέχεια το πιάζουν και το καταπιούν.

Φυσικοί εχθροί

Το Hoopoe φοβάται τους εχθρούς, γρήγορα προσκολλώντας με φτερά που εξαπλώνονται στην επιφάνεια της γης και σηκώνουν το ράμφος. Σε αυτή τη θέση, γίνονται παρόμοια με κάτι εντελώς ακατανόητο και αδιανόητο, και ως εκ τούτου τρομερό και απολύτως μη βρώσιμο.

Θα είναι επίσης ενδιαφέρον:

Δεν υπάρχουν πάρα πολλοί εχθροί στη φύση στο χορτάρι - ένα σπάνιο ζώο θα τολμήσει να φάει ένα άσχημο-μυρωδιά και μη ελκυστική λεία. Στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, στη Γερμανία, το κρέας ενός ενήλικου χουόπε και νεοσσών τρώγεται και βρέθηκε "αρκετά νόστιμο".

Τι τρώει

Συνήθως ψάχνει για φαγητό στο έδαφος. Σε λιβάδια, βοσκότοπους ή χλοοτάπητες με ένα λεπτό και μακρύ ράμφος, παίρνει έντομα ή τις προνύμφες τους από το έδαφος. Αυτό το πουλί λατρεύει τις μεγάλες αρκούδες, παγιδεύει αράχνες, σκουλήκια, σκορπιούς και ακόμη και μικρές σαύρες.

Μερικές φορές το τσίπουρο συλλαμβάνει έντομα στον αέρα. Πιάσε τη λεία, σκοτώνει και στη συνέχεια ρίχνει, τα αλιεύματα και τα χελιδόνια. Στο χειμωνιάτικες ώρες τρώει μυρμήγκια και τερμίτες. Η τροφή των νεοσσών είναι περίπου η ίδια με εκείνη των ενηλίκων πτηνών.

ΖΩΗ

Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του τρυπώματος είναι η κορυφή του στέμματος. Όταν αυτό το πουλί φοβάται ή νευρικός για κάτι, αυξάνει τα κτυπήματα του. Το hoopoe ανυψώνει επίσης το κτύπημα για μια στιγμή όταν κάθεται στο έδαφος ή στον κλάδο. Κατά τη διάρκεια της πτήσης του βραχίονα, είναι εύκολο να αναγνωριστεί όχι μόνο από το αντίθετο φτέρωμα, αλλά και από μια ειδική κυματοειδή πτήση με αργή, διαλείπουσα πτύχωση των πτερυγίων. Με την πρώτη ματιά, το hoopoe μπορεί να συγχέεται με μια μεγάλη πεταλούδα, φαίνεται αργή και αδέξια, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το πουλί πετά πολύ έξυπνα και γρήγορα. Από τους αρπακτικούς, το τρυπίδι διαφεύγει, ανεβαίνει προς τα πάνω - στην περίπτωση αυτή, ο αρπακτικός δεν μπορεί να επιτεθεί στο τσάπα από πάνω και να τον αρπάξει με τα νύχια του. Henshocks πετούν μακριά από τους τόπους φωλιάσματος τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και ταξιδεύουν στην Αφρική και την υποσαχάρια Αφρική για το χειμώνα, και μερικές φορές για την ακτή της Μεσογείου. Τα πουλιά επιστρέφουν στους χώρους φωλιάσματος τους τον Απρίλιο, όταν ο αέρας στις βόρειες περιοχές είναι αρκετά ζεστός.

Αναπαραγωγή

Τα σκουλαρίκια είναι μονογαμικά πτηνά - δημιουργούν ζευγάρια για τη ζωή και επιστρέφουν στις ίδιες τοποθεσίες φωλιάσματος. Το σημερινό αρσενικό τραγουδάει ένα τραγούδι γάμου, που κρύβεται ανάμεσα σε σπάνια βλάστηση. Κρατάει το ράμφος του ανασηκωμένο, κουνώντας φτερά γύρω από το λαιμό του, ανεβάζει με αγωνία το τσούλ του και προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή του συντρόφου του. Μετά το ζευγάρωμα, το θηλυκό σε μια φωλιά χωρίς στρωμνή, που βρίσκεται στο κοίλωμα ενός παλιού δέντρου, βάζει από 5 έως 8 αυγά.

Συχνά, όπως η φωλιά, οι στεφάνες χρησιμοποιούν τρύπες στους τοίχους, ρωγμές ανάμεσα στις πέτρες ή μια δέσμη κλαδιών. Μερικές φορές τα πτηνά σπρώχνουν το κοίλωμα με λεπίδες χόρτου ή βρύου, αλλά συχνότερα δεν υπάρχουν απορρίματα στη φωλιά. Αυγά μαύρα μαύρα με γκριζωπή, γαλαζοπράσινη επίστρωση. Το θηλυκό τους επωάζει για 15-16 ημέρες, το αρσενικό κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου φέρνει τα τρόφιμά της. Nestlings εκκολαφθούν με ένα διάλειμμα αρκετών ημερών. Είναι ήδη καλυμμένα. Στην αρχή, το θηλυκό τους θερμαίνει, και ο αρσενικός τους φέρνει φαγητό. Αργότερα, όταν τα μωρά θα έχουν τα πρώτα φτερά, οι γονείς πετούν μαζί για φαγητό.

Σε ηλικία τεσσάρων εβδομάδων, οι νεοσσοί εγκαταλείπουν ήδη τη φωλιά. Υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή δίπλα στις φωλιές των στεφάνων. Αυτό είναι "χημική προστασία". Τα στεφάνια έχουν έναν ειδικό αδένα που παράγει μια έντονη οσμή που φοβίζει τους εχθρούς. Το θηλυκό και οι νεοσσοί μπορούν να "πυροβολήσουν" στον εχθρικό καυστικό αεριωθούμενο κοπράνων με έντονη οσμή.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Ο νεαρός τσάντα έχει ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο. Όταν ο εχθρός μπαίνει στο κοίλωμα και οι νεοσσοί βρίσκονται σε κίνδυνο, εκκρίνουν μια ουσία με μια δυσάρεστη οσμή από τον πετρελαϊκό αδένα, που εκτοξεύεται στον επιτιθέμενο. Αυτή η μυρωδιά απομακρύνει τον εχθρό και σώζει τη ζωή των νεοσσών. Για αυτή την ικανότητα, το τρυπίδι ονομάζεται "βρώμικα κωπηλάκια".
  • Σε ένα αρχαίο θρύλο λέγεται ότι μια φορά κι έναν καιρό το τσάπα είχε ένα χοντρό χρυσό. Οι άνθρωποι συνεχώς κυνηγούσαν τα πουλιά για το πολύτιμο μέταλλο. Τα πουλιά ζήτησαν βοήθεια από τον βασιλιά Σολομώντα, ο οποίος αντί για το χρυσό στεφάνι τους έδωσε ένα διακοσμητικό φτερό.
  • Το τσούο ήταν πολύ εκτιμημένο στην αρχαία Αίγυπτο. Υπάρχει ακόμη και ένα ιερογλυφικό που απεικονίζει το κεφάλι του τσάντα με ένα αυξημένο κορμό στο στέμμα.
  • Τους καλοκαιρινούς μήνες το τσούο παρατηρήθηκε πολύ βόρεια, ακόμη και στην Ισλανδία. Ωστόσο, αυτό το πουλί δεν μπορεί να φωλιάζει σε τόσο κρύες περιοχές.
  • Το χουόπε, το οποίο το αρπακτικό πουλί βρίσκεται στο ύπαιθρο, σώζεται με πονηρό τρόπο. Είναι πιεσμένο στο έδαφος, ανοίγει πολύ τα φτερά και τα φτερά της ουράς και το ράμφος ανυψώνεται. Στη συνέχεια, μόνο τα αντιπαραβαλλόμενα σχέδια στα πτερύγια είναι ορατά από ψηλά, χάρη στα οποία το τρυπίδινο ουσιαστικά συγχωνεύεται με το περιβάλλον και ο αρπακτικός δεν το παρατηρεί.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΤΗΝΩΝ

Επικεφαλής: μικρό, ανοικτό πορτοκαλί με μακρύ, λεπτό, ελαφρώς καμπυλωτό ράμφος. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του πουλιού είναι ένα θυσάνων σε σχήμα ανεμιστήρα στο στέμμα των μακρών φτερών με μαύρες άκρες. Το σμήνος είναι ανεπαίσθητο, ανυψώνεται μόνο όταν προσγειώνεται ή όταν το στεφάνι αγκαλιάζει κάτι θυμωμένο.

Φτερά: ευρύ και στρογγυλεμένο, με σαφείς ασπρόμαυρες λωρίδες, οι οποίες είναι πολύ εμφανείς κατά την πτήση.

Ουρά: με τις ίδιες ασπρόμαυρες λωρίδες όπως στις φτερούγες.

Κοιλιά: πορτοκαλί καφέ.

Πόδια: μάλλον σύντομη, κατάλληλη για το τρέξιμο κατά μήκος του εδάφους (με αυτό, το hoopoe συνεχώς στρίβει το κεφάλι του).

Αυγά: ελαφριά ελιά με κιτρινωπή, γκριζωπή ή πρασινωπή απόχρωση. Το θηλυκό βάζει 5-8, μερικές φορές ακόμη και 12 αυγά.


- Οικότοπος ενδιαιτημάτων

Όπου ζει

Σε ορισμένα μέρη, το τσάπα είναι ένα μεταναστευτικό πουλί. Φωλιάζει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, εκτός από τη Σκανδιναβία. Μερικές φορές το τσάπα εμφανίζεται στη νότια Αγγλία. Το πουλί ζει στις περισσότερες περιοχές της Αφρικής, της Ινδίας και της Νότιας Ασίας όλο το χρόνο.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ

Παρά τη μείωση του αριθμού των τρυγνών στην Κεντρική Ευρώπη, δεν χρησιμοποιούνται σήμερα προστατευτικά μέτρα για τη διατήρηση αυτού του είδους.

Hoopoe. Potatuyka. Πτηνά του Brateevograd. Βίντεο (00:00:33)

Στη Μόσχα, η αναπαραγωγή του στεφάνου δεν είναι εγκατεστημένη στους δασικούς βιοτόπους, αλλά στα πεδία διήθησης στο Μαρίνο, κοντά στην αμμώδη βάση του Μαρίνο κοντά στον ποταμό Μόσχα. Ήταν το 1996. Μετά από 10 χρόνια, το τρυπίδι άρχισε να εμφανίζεται στα παχιά στο τέλος του Mariinsky Embankment.
Τα στεφάνια οργανώνουν φωλιές κάτω από την οροφή των προσωρινών κτιρίων και σε άλλα καταφύγια και για φαγητό πετούν σε γειτονικούς κήπους στο Μαίρενινο και απέναντι από τον Ποταμό Μόσχας μέχρι το Brateevskaya, όπου υπάρχουν επίσης πολλοί κήποι.
Παρατηρούνται επίσης κατά τις πτήσεις της άνοιξης κατά τη διάρκεια των πλημμυρών Brateevskaya και Mariinsky.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org