Πουλιά

Waxwing - ένα πουλί με ένα κορμό στο κεφάλι του

Pin
Send
Share
Send
Send


Το Waxwing (Bombuse) είναι ένα πουλί που ανήκει στην μονοτυπική οικογένεια του waxwing (Bombillidae), που περιλαμβάνει τρία είδη. Πριν από λίγο καιρό, οι καφέδες ανήκαν στην υποοικογένεια Silk waxwings, αλλά τώρα είναι εκπρόσωποι μιας ξεχωριστής οικογένειας Ptiloganatidae.

Περιεχόμενο του άρθρου:

Waxwing Περιγραφή

Waxwings - τα πουλιά είναι μικρού μεγέθους, αλλά έχουν αρκετά φωτεινό και αξιοπρόσεχτο χρώμα. Μέχρι σήμερα, είναι γνωστά και περιγράφονται εννέα είδη, που σχηματίζουν ένα ζευγάρι οικογενειών: μεταξωτά waxwings και waxwings. Προηγουμένως, και τα εννέα είδη ήταν εκπρόσωποι της ίδιας οικογένειας. Όλα τα πουλιά της σειράς Σπουργίτης και η οικογένεια του Sviristelle έχουν μια πολύ χαρακτηριστική και ελκυστική εμφάνιση, αλλά ο σεξουαλικός διμορφισμός σε τέτοια πουλιά δεν είναι σαφώς έντονος.

Το τραγούδι του κηρώδους μοιάζει με το μουντζούρι με ιριδίζοντα τρικλίκι "sweri-ri-ri-ri" ή sviriri-sviriri, το οποίο είναι πολύ παρόμοιο με τον ήχο του φλογέρου, που προκάλεσε μια ασυνήθιστη ονομασία του είδους. Η πτήση των εκπροσώπων της μονοτυπικής οικογένειας θερμού κεριού είναι σταθερά απλή και αρκετά γρήγορη.

Εμφάνιση

Το μήκος σώματος ενός ενήλικα ατόμου δεν είναι μεγαλύτερο από 18-23 cm, με μέσο βάρος στην περιοχή των 55-68 γραμμάρια. Στα waxwings υπάρχει ένα καλά μαρκαρισμένο τούφες στο κεφάλι. Το χρώμα είναι ροζ γκρίζο, με φτερά μαύρου χρώματος, παρουσία κίτρινων και λευκών λωρίδων. Το ουρά, η περιοχή του λαιμού και η λωρίδα που διέρχεται από τα μάτια έχουν μαύρο χρώμα. Οι άκρες των δευτερευόντων πτερυγίων φτερού έχουν την εμφάνιση μικρών φωτεινών κόκκινων πλακών οι οποίες διακρίνονται σαφώς μόνο με προσεκτική εξέταση. Στην άκρη της ουράς υπάρχει μια πολύ ευδιάκριτη κίτρινη λωρίδα και στην πτέρυγα υπάρχει μια στενή λωρίδα λευκού χρώματος.

Διαφορετικοί τύποι έχουν κάποια εξωτερική διαφορά. Το Amur, ή το Ιαπωνικό waxwing (Bombils jaronis), είναι ένα μικρού μεγέθους στέλεχος, με σώμα μήκους 15-16 cm. Έχει κόκκινα άκρα των φτερών διεύθυνσης καθώς και κόκκινα φτερά. Το αμερικανικό ή το κέδρο (Bombilla cedrórum) έχει λιγότερο φωτεινό και αξιοσημείωτο χρώμα και η συνηθισμένη κηλίδα (Bombillα gαrrulus) διακρίνεται από ένα μαλακό μεταξένιο, κυρίως καφέ φτέρωμα με μαύρα και κίτρινα σημάδια.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Οι νεαροί πριν από το πρώτο molt το φθινόπωρο είναι καστανόχρωμοι, με μια καφέ-υπόλευκη κοιλιά και για τη στολή των νεοσσών χαρακτηρίζεται από την παρουσία καστανιάς και κίτρινου χρώματος στην ουρά και τα φτερά.

Το ράμφος του πουλιού είναι σχετικά μικρό και σχετικά ευρύ, που μοιάζει με το ράμφος μύγας, με κατώτερη κάτω γνάθο και ελαφρά καμπύλη κορυφή πάνω από το ράμφος. Τα πόδια του πουλιού είναι ισχυρά, έχοντας καμπύλα νύχια, τα οποία είναι καλά προσαρμοσμένα για να αγκαλιάζουν τα κλαδιά, αλλά όχι για γρήγορη κίνηση. Το ουραίο τμήμα είναι σύντομο. Υπάρχουν όμοια ουρά φτερά. Τα φτερά των πτηνών είναι αρκετά μακρά, με κορυφή που σχηματίζεται από ένα τρίτο φτερό και ένα στοιχειώδες πρώτο φτερό.

Χαρακτήρας και τρόπος ζωής

Το Waxwing είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ένα πολύ καθιστό πουλί, αλλά κατά την περίοδο της ενεργούς αναπαραγωγής, οι εκλεκτοί του είδους προτιμούν να κρατούν σε μεγάλα κοπάδια, τα οποία σκαρφαλώνουν εντατικά αναζητώντας μια πλούσια διατροφή. Τα πτηνά αυτά έχουν μόνο ένα πλήρες molt κατά τη διάρκεια του έτους, το οποίο σε ενήλικες πραγματοποιείται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Τα νεαρά πουλιά διαφέρουν ως προς τη μερική γέμιση, κι έτσι αρχίζουν να αλλάζουν το ντύσιμό τους για το πρώτο φτέρωμα του χειμώνα περίπου την τελευταία δεκαετία του καλοκαιριού.

Τα δείγματα του Σεπτεμβρίου των αντιπροσώπων της μονοτυπικής οικογένειας εκκλησιαστικών κηρώδους εκκλησίας αποκτούν ήδη αυτή τη στιγμή ένα χαρακτηριστικό σκοτεινό σημείο στην περιοχή του λαιμού. Με την έναρξη της πρώτης φθινοπωρινής περιόδου, το πουλί εξάγει εξαιρετικά μικρό φτέρωμα και τα πτερύγια διεύθυνσης και πτήσης παραμένουν αμετάβλητα μέχρι το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

Πόσο καιρό ζει το κέρωμα

Το Waxwing είναι ένας από τους πλησιέστερους συγγενείς των κοινών σπουργίτων και το μέσο προσδόκιμο ζωής ενός τέτοιου πουλιού στο φυσικό του περιβάλλον είναι περίπου δώδεκα χρόνια. Τα waxwings συχνά κρατούνται σε αιχμαλωσία, αλλά τέτοια πτηνά σπάνια είναι χειροποίητα.. Με αυστηρή τήρηση των κανόνων φροντίδας και συντήρησης, η ζωή ενός τέτοιου ζώου τραγουδιού μπορεί να διαρκέσει περίπου δεκαπέντε χρόνια.

Habitat

Το Amur ή το ιαπωνικό waxwing είναι κάτοικος της βορειοανατολικής Ασίας. Στη χώρα μας, τέτοια πουλιά είναι κοινά στην περιοχή Amur και στο βόρειο τμήμα του Primorye. Για το χειμώνα, το ιαπωνικό waxwing κινείται στην Ιαπωνία και την Κορέα, καθώς και στο βορειοανατολικό τμήμα της Κίνας. Η αμερικανική ή κηρυγαστική κηλίδα κατοικεί στις ανοικτές δασικές περιοχές του Καναδά και του βόρειου τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η περιοχή χειμώνα των πτηνών αυτών είναι αρκετά εκτεταμένη και εκτείνεται στο νοτιότερο τμήμα της Κεντρικής Αμερικής και οι μαριονέτες πετούν στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας στο έδαφος της Κριμαίας, του Βορείου Καυκάσου και της Υπερκαυκασίας. Συχνά βρίσκεται στο δέλτα του ποταμού Βόλγα και στο στόμα των Ουραλίων, στο έδαφος του Τουρκμενιστάν και του Ουζμπεκιστάν, του Τατζικιστάν, του Καζακστάν και της Κιργιζίας.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Ο βιότοπος είναι κατά κύριο λόγο κωνοφόροι και σημύδες της δασικής τούντρας ή της τάιγκα, αποτελούμενης από πεύκα και ελάτη, σημύδα, αλλά στο ανατολικό τμήμα της Σιβηρίας παρατηρούνται κατά την περίοδο φωλεοποίησης μεταξύ των δασικών περιοχών δρυς.

Το συνηθισμένο waxwing ήταν ευρέως διαδεδομένο στη δασική ζώνη taiga του Βόρειου Ημισφαιρίου. Τα πτηνά αυτής της οικογένειας ζουν στην επικράτεια των αραιών κωνοφόρων και των μικτών δασικών ζωνών, στα βουνά που είναι κατάφυτα με βλάστηση, αλλά και στις εκκαθαρίσεις. Η μετανάστευση των πτηνών προς τα νότια γίνεται παντού, όχι νωρίτερα από την εμφάνιση του αντιληπτού ψυχρού καιρού ή της χιονοπτώσεως.

Σχεδόν παντού τα waxwings εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους όχι νωρίτερα από τα μέσα του πρώτου μήνα του φθινοπώρου. Ιδιαίτερα μεγάλα κοπάδια πτηνών εμφανίζονται κατά την περίοδο από το φθινόπωρο έως το πρώτο εξάμηνο του χειμώνα. Η εαρινή κίνηση στα βόρεια, κατά κανόνα, πραγματοποιείται από μικρά κοπάδια.

Διατροφή των κηρώδεις ουσίες

Το Amur ή οι ιαπωνικοί κηρώδεις σκώληκες τρέφονται κυρίως με φυτικές τροφές όπως φρούτα και μούρα. Την άνοιξη, τέτοια μικρά πουλιά χρησιμοποιούν φυτικά μπουμπούκια για φαγητό και με την έναρξη του καλοκαιριού, η βασική μερίδα της διατροφής των πτηνών συμπληρώνεται με όλα τα είδη επιβλαβών εντόμων. Τις περισσότερες φορές, τα πτηνά διατηρούν σε μεγάλα κοπάδια, συχνά πιάνονται έντομα σε μύγα, και τρέφονται με προνύμφες και νεαρούς βλαστοί φυτών.

Από τις καλοκαιρινές καλλιέργειες φρούτων, τα πουλιά προτιμούν την Καλίνα, τα λουλούδια και το γκι. Τα πουλιά τρέφονται επίσης με μοσχοκάρυδο, σιβηρικό μήλο, αρκεύθου, σκύλους και οστρακοειδή. Κατά τη χειμερινή περίοδο, τα κοπάδια πουλιών βρίσκονται αρκετά συχνά σε οικισμούς στην επικράτεια της μεσαίας ζώνης της χώρας μας, όπου τροφοδοτούνται κυρίως με μούρα rowan.

Αναπαραγωγή και απόγονοι

Το πιο συνηθισμένο σε μεγάλες εκτάσεις και σε διάφορους βιότοπους είναι μια φωλιά που κηλιδώνει στο ελαφρύ δάσος, στα ώριμα δέντρα.. Τα πτηνά φθάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία ενός έτους. Η περίοδος έντονης φωλεοποίησης συνεχίζεται από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο. Στο πάνω μέρος των δένδρων, μια φωλιά μιας μορφής κυπέλλου σχηματίζεται από ενήλικα πουλιά. Για να αποκτήσετε μια ισχυρή φτερωτή φωλιά, χρησιμοποιείτε χόρτο, μαλλιά, βρύα και κλαδιά κωνοφόρων δέντρων. Ο δίσκος στη φωλιά είναι επενδεδυμένος με έναν ήπιο και μαλακό λειχήνα με φλοιό και μερικές φορές υπάρχουν βελόνες κέδρου στο δίσκο. Τις περισσότερες φορές για τη φωλιά χρησιμοποιείται η περιοχή άκρη του δάσους, κοντά σε υδάτινα σώματα και άλλα ζευγάρια φωλιών.

Κάθε χρόνο το κερωμένο σκουλήκι αναζητά έναν νέο συνεργάτη. Το κούρεμα του αρσενικού για το θηλυκό συνίσταται επίσης στη διατροφή του συνεργάτη του με μούρα. Το θηλυκό φέρει από τέσσερα έως έξι αυγά ενός γαλαζωπό-γκρίζου χρωματισμού με μαύρα-μοβ στίγματα. Η ωοτοκία επωάζεται αποκλειστικά από το θηλυκό για μερικές εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή, το αρσενικό παίρνει όλη τη φροντίδα της τροφής, η οποία μπορεί να εκπροσωπείται από έντομα και καρπούς καλλιεργειών μούρων. Ο απόγονος που εμφανίστηκε στον κόσμο γίνεται εντελώς ανεξάρτητος σε περίπου δύο ή τρεις εβδομάδες.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Ο Αύγουστος είναι η εποχή για την ευρεία μαζική άνοδο όλων των νεοσσών που γεννήθηκαν φέτος στην πτέρυγα και τον επακόλουθο σχηματισμό ενός χειμερινού κοπαδιού.

Οι Amur ή οι ιαπωνικοί κηρώδεις σκώληκες φωλιάζουν σε ζώνες από λειμώνες και κέδρους, ενώ η περίοδος ζευγαρώματος διαρκεί μέχρι το τέλος του χειμώνα. Για την τοποθέτηση αυγών από μια γυναίκα αυτού του τύπου, χτίζεται μια μικρή φωλιά, η οποία, κατά κανόνα, βρίσκεται σε αρκετά λεπτά εξωτερικά κλαδιά ψηλών δέντρων. Η αυτο-φτιαγμένη θηλυκή φωλιά γεμίζει με φυτικές ίνες. Ένας τέτοιος συμπλέκτης περιέχει από δύο έως επτά αυγά με γκριζωπό μπλε χρώμα. Η διαδικασία της επώασης διαρκεί κατά μέσο όρο μία εβδομάδα και ολόκληρη η περίοδος εμβολιασμού μπορεί να διαρκέσει περίπου 16-24 ημέρες. Και τα δύο πουλιά σε ένα ζευγάρι τροφοδοτούν τις νεοσσοί που γεννήθηκαν.

Φυσικοί εχθροί

Οι κρουστικοί ψαράδες σήμερα είναι η πηγή προτιμώμενης τροφής για πολλά άγρια ​​ζώα και αρπακτικά πουλιά, επομένως αυτά τα πουλιά παίζουν σημαντικό ρόλο στη φυσική τροφική αλυσίδα. Οι κύριοι εχθροί του κηρώδους είναι οι μαρτίνες, οι νυφίτσες και τα γεράκια, οι μάγοι και τα κοράκια, καθώς και οι κουκουβάγιες.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Ένα σημαντικό μέρος του είδους δεν έχει προστατευτικό χρωματισμό · επομένως, τα φωτεινά ενήλικα πουλιά συχνά γίνονται θύματα για τους θηρευτές και τα αυγά καταναλώνονται ενεργά από τα μέλη της οικογένειας των νυφτών και των σκίουρων.

Τα μικρού μεγέθους πτηνά που ανήκουν στα τρία είδη της μονοτυπικής οικογένειας των κηρώδεις ουσίες καταστρέφουν ενεργά μια ποικιλία επιβλαβών εντόμων και επίσης αποτρέπουν αποτελεσματικά την απότομη αύξηση του πληθυσμού τους. Μεταξύ άλλων, τα waxwings είναι μεταξύ των φυσικών διανομέων σπόρων πολλών καλλιεργειών και συμβάλλουν στην εντατική διασπορά ορισμένων φυτών.

Κατάσταση πληθυσμού και ειδών

Ορισμένα γνωστά είδη waxwings παραμένουν ελάχιστα κατανοητά αυτήν τη στιγμή, αλλά σύμφωνα με την IUCN, ο γενικός πληθυσμός αυτών των πτηνών είναι αρκετά μεγάλος, οπότε η κατάστασή του δεν μπορεί να ανησυχεί τους επιστήμονες. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, το Amur waxwing παρατίθεται στις σελίδες του Κόκκινου Βιβλίου.

Η μείωση του συνολικού αριθμού των εκπροσώπων αυτού του είδους προωθήθηκε από την ανεξέλεγκτη αλίευση ατόμων που πετούν χειμώνα στην Κίνα, όπου τα πτηνά αυτά χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία διαφόρων πιάτων ή διατηρούνται ως διακοσμητικά φτερωτά κατοικίδια ζώα.

Περιγραφή των waxwings

Το Waxwinger στους ανθρώπους θεωρείται "η ομορφιά του πουλιού", που δεν είναι σε θέση να τραγουδήσει, αλλά μόνο τσίμπημα και σφυρίχτρα, εκδίδοντας χαρακτηριστικές τρίχες - "sviririri ...". Συσκευασίες από waxwings, καλά-ντυμένα κυδωνιών, πάντα προσελκύουν την προσοχή των ανθρώπων στις πόλεις και στην ύπαιθρο. Αυτά τα πτηνά με μικρά πόδια είναι ελαφρώς μικρότερα από το στάρπη. Οι κορυφές τους είναι διακοσμημένες με μεγάλες ροζ τούφες. Το μικρό σώμα (μήκους 15-18 cm περίπου) καλύπτεται με γκριζωπό γκρι φτέρωμα. Είναι καστανόχρωμο με κόκκινο φτέρωμα και φαίνεται ροζ γκρι από απόσταση. Στα μαύρα φτερά υπάρχουν ορατές λωρίδες κίτρινου και λευκού χρώματος. Η ουρά, ο λαιμός και οι λουρίδες κοντά στα μάτια είναι μαύρα. Η ουρά είναι ακανόνιστη με κίτρινη λωρίδα, τα φτερά είναι διακοσμημένα με μια στενή λευκή λωρίδα. Κοντά μπορείτε να δείτε τα κόκκινα άκρα των φτερών.

Ο καλοκαιρινός βιότοπος και η φωλιά των waxwings είναι ολόκληρη η ζώνη taiga της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της δασικής τούντρας. Αυτά είναι τα κωνοφόρα δάση, τα μικτά δάση και οι εκκαθαρίσεις του βόρειου εδάφους της χώρας. Οι περισσότερες φορές waxwings βρίσκονται σε μέρη όπου αυξάνεται η ερυθρελάτη, η σημύδα και το πεύκο. Ένα ιδιαίτερο υποείδος φωλιάζει στα βουνά Altai. Μέχρι τον Ιούνιο, τα waxwings επιστρέφουν στις τοποθεσίες τους φωλιάσματος. Κατασκευάζουν τις φωλιές τους σε διαφορετικά ύψη δέντρων. Η φωλιά είναι κατασκευασμένη από το οικοδομικό υλικό, το οποίο είναι πάντα εκεί. Αυτά είναι ξηρά κλαδιά, κοτσάνια χλόης, βρύα και λειχήνες. Ολόκληρη η δομή (με διάμετρο μεγαλύτερη από 20 cm και ύψος περίπου 10 cm) είναι επενδεδυμένη στο εσωτερικό με μαλακά φτερά και κάτω. Στο συμπλέκτη υπάρχουν τρία έως επτά γαλάζια ή γκρι-ιώδη αυγά με γκρίζα στίγματα και μαύρα στίγματα. Τις περισσότερες φορές, με τρία - πέντε αυγά. Μετά από δύο εβδομάδες, εμφανίζονται νεοσσοί. Τα μεταναστευτικά μεταναστευτικά πτηνά καταφέρνουν να εκκολαφθούν νεοσσούς προτού αρχίσουν να πετούν σε θερμότερα μέρη πιο κοντά στο νότο με την έναρξη του κρύου καιρού.

Τα waxwings μπορούν να πετάξουν στον Καύκασο, την Κριμαία και την Κεντρική Ασία. Στο δρόμο (δύο φορές το χρόνο) το φθινόπωρο και στις αρχές της άνοιξης φτάνουν μεγάλα κοπάδια στη μεσαία λωρίδα. Εμφανίζονται στην περιοχή της Μόσχας συνήθως κατά το πρώτο μισό του χειμώνα, μερικές φορές μέχρι τα Χριστούγεννα. Οι ορνιθολόγοι έχουν περισσότερες ευκαιρίες να μελετήσουν αυτά τα πουλιά κατά τη διάρκεια των "μεταναστεύσεων". Στην αραιοκατοικημένη και απροσπέλαστη βόρεια περιοχή, οι waxwings οδηγούν έναν μυστικό καθιστικό τρόπο ζωής.

Waxwings σε ένα δέντρο

Διατροφή με κηλίδες

Στην πατρίδα τους οι waxworms τρέφονται με μούρα, μικρά φρούτα, μπουμπούκια, νεαρούς βλαστούς και έντομα. Τα πουλιά πήραν το χέρι για να πιάσουν τα κουνούπια, τις λιβελούλες, τις πεταλούδες και τα μαστίγια και να βρουν τις προνύμφες. Το φθινόπωρο, τα waxwings πρέπει να πετάξουν μακριά από αυτά τα μέρη όχι τόσο από το κρύο όσο από την πείνα. Τρέφονται από την ανάγκη να βρεθούν τέτοια μέρη όπου υπάρχει πολύ φαγητό. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, οι waxwings συνήθως γίνονται "χορτοφάγοι". Αν υπάρχουν πολλά μούρα, τα πουλιά σταματάνε για λίγο και τρώνε άφθονο. Τους αρέσουν τα μούρα της τέφρας, της χλωρίδας, της ζιζανιοκτόνου, του άγριου τριαντάφυλλου, του φραγκοσυκιού και άλλων δέντρων και θάμνων.

Waxwings έχουν μια εξαιρετική όρεξη. Οι άγριοι στρατιώτες τρώνε πολύ και γρήγορα. Καταπίνουν ολόκληρα τα μούρα. Σε τέτοια ποσότητα που τα στομάχια τους δεν έχουν χρόνο να χωνέψουν τα τρόφιμα. Αστεία, αλλά για την άφιξη αυτών των πουλιών μπορεί να βρεθεί από τα κοπάδια τους. Πορτοκαλί-κόκκινα κηρήθρα των μούσμων που έχουν υποστεί πέψη με υπολείμματα της φλούδας και των σπόρων λεκιάζουν τα σκαλοπάτια, τις τυφλές περιοχές και τις περιοχές μπροστά από τα σπίτια. Οι σπόροι "από τα waxwings" βλασταίνουν στα πιο τυχαία μέρη. Αυτά τα πουλιά επισκέπτονται μερικές φορές τροφοδότες και σκεφτόμαστε σίγουρα σπόρους και αποξηραμένα μούρα.

Μετά από λίγες εβδομάδες λαιμού, τα πακέτα πετούν μακριά, περιπλάνηση από το ένα μέρος στο άλλο. Η απόσταση πτήσης εξαρτάται από την ποσότητα τροφής σε νέες θέσεις. Στο τέλος του χειμώνα - νωρίς την άνοιξη, επανεμφανίζονται τα waxwings στην περιοχή της Μόσχας, τα οποία τρέφονται με τα υπόλοιπα μούρα και τους πρησμένους μπουμπούκια των ασβεστωμένων και λεύκων.

Waxwings σε καλώδια

Κυνήγι κεριών

Τα waxwings είναι μερικές φορές μεθυσμένα. Η παράξενη συμπεριφορά των μεθυσμένων πτηνών είναι από καιρό γνωστή. Όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε άλλα κράτη, για παράδειγμα, στα σκανδιναβικά. Τέτοιες καταστάσεις ανέκυψαν επίσης στην Αμερική, αλλά τα πουλιά έφαγαν εκεί άλλα φρούτα. Οι μελαγχρωσμένοι με το κερί βρέθηκαν όχι μόνο το φθινόπωρο, αλλά και την άνοιξη. Μερικές φορές δηλητηρίαση προκαλείται από το χυμό των δέντρων. Για παράδειγμα, σφενδάμι σφενδάμι. Τα ελαφριά του ρέματα ρέουν κάτω από τον κορμό και τα κλαδιά με οποιαδήποτε βλάβη στο φλοιό. Τα waxwings συχνά πίνουν σε ένα ζεστό και υγρό φθινόπωρο, όταν φτάνουν στους θάμνους και τα δέντρα αφήνουν πολλά μούρα, ειδικά τα τέφρα βουνών. Σε τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες, ο χυμός στα μούρα αρχίζει να ζυμώνει. Οι άγριοι στρατιώτες καταπιούν τα πάντα, ακόμα και τα ζυμωμένα μούρα, τους επιτίθενται σε ολόκληρα κοπάδια.

Αμερικανοί ορνιθολόγοι μελέτησαν τη συμπεριφορά των «μεθυσμένων» κηλίδων και των αλλαγών στο σώμα τους. Αποδείχθηκε ότι τα πουλιά έχουν τη δική τους "ομάδα κινδύνου". Αυτό το κερί-λαιμό. Όταν ένας μεγάλος αριθμός μούρων τρώγονται ζύμωση αρχίζει στον οισοφάγο των πτηνών. Το συκώτι δεν έχει χρόνο να αντιμετωπίσει το φορτίο. Το αλκοόλ αλλάζει τη συμπεριφορά των πτηνών. Ένα κοπάδι μεθυσμένων κηρώδων δεν είναι καθόλου αστείο. Τα πτηνά σταματούν να περιηγούνται στο διάστημα. Δεν είναι σε θέση να πετάξουν σε ευθεία γραμμή, να συντρίψουν εμπόδια, να πέσουν, να τραυματιστούν και ακόμη και να πεθάνουν. Και επειδή τα εμπόδια είναι συχνά τα παράθυρα, οι τοίχοι των σπιτιών και ο ίδιος ο λαός, ο πληθυσμός αρχίζει να πανικοβάλλεται. Εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με τους επιθετικούς μεθυσμένους κηρώδεις σκώληκες που προσπαθούν να επιτεθούν στους ανθρώπους και να τρομοκρατήσουν τις πόλεις.

Habitat

Το πουλί waxwing προτιμά τη ζώνη taiga της Ρωσίας. Αυτός είναι ο τόπος του θερινού οικοτόπου και της φωλιάς. Μπορείτε να την συναντήσετε στην τούνδρα των δασών. Προτιμά μικτά δάση, μοσχεύματα και hvoyniki, που βρίσκονται στη βόρεια ζώνη της χώρας. Τα πτηνά, τα πεύκα και οι ελιές επιλέγονται συνήθως για τα ενδιαιτήματα από πουλιά.

Waxwings - μεταναστευτικά πτηνά. Με την έναρξη του κρύου καιρού, κινούνται πιο κοντά στο νότο, όπου οι θέσεις είναι πιο ζεστές. Ορισμένα κοπάδια πετούν στην Κριμαία, την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο. Ωστόσο, οι περισσότεροι προτιμούν τη μεσαία λωρίδα. Το κυνήγι πουλί, κατά κανόνα, εμφανίζεται στο πρώτο μισό του χειμώνα, και μερικές φορές από τα Χριστούγεννα, στην περιοχή της Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια των περιπλανήσεων, οι ορνιθολόγοι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να μελετήσουν αυτά τα πουλιά. Πράγματι, στην απομακρυσμένη και αραιοκατοικημένη βόρεια ζώνη, τα waxwings οδηγούν έναν καθιστό και μυστικό τρόπο ζωής.

Στο σπίτι, το waxwing πουλιών τρώνε μικρά φρούτα και μούρα, νέους βλαστοί και μπουμπούκια. Αγάπη πουλιά και έντομα. Παίρνουν το χέρι για να πετάξουν κώνοι και κουνούπια, πεταλούδες και λιβελλούλες. Οι κηρώδεις σκώληκες τρέφονται επίσης με προνύμφες.

Με την έναρξη του φθινοπώρου, τα πτηνά εγκαταλείπουν τους κατοικήσιμους χώρους τους. Η οδήγησή τους από εκεί δεν είναι τόσο κρύα όσο η πείνα. Πετάνε μακριά για να αναζητήσουν μέρη όπου μπορούν να βρουν φαγητό. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, τα waxwings γίνονται χορτοφάγοι. Σταματούν σε μέρη όπου υπάρχουν πολλά μούρα. Κατά τα υπόλοιπα πουλιά προσπαθούν να τρώνε αρκετά. Τους αρέσει το rowan και αρκεύθου, το viburnum και το κουκουνάρι. Могут они съесть ягоды и с других кустарников и деревьев.

Свиристель – птица с отменным аппетитом. Прожорливые пернатые едят быстро и помногу. Ягоды они заглатывают целиком. При этом пищу употребляют в таком количестве, что их желудки не в состоянии успеть ее переварить. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι η εμφάνιση των waxwings υποδηλώνεται από τα περιττώματά τους. Τα πτηνά αφήνουν κόκκινα-πορτοκαλί κηλίδες που αποτελούνται από ημι-χωνεμένα μούρα με κομμάτια φλούδας. Τέτοιες απορρίψεις λεκιάζουν τα εδάφη και τα βήματα μπροστά από τα σπίτια. Οι σπόροι που αφήνουν τα waxwings αναπτύσσονται μερικές φορές σε διάφορα μέρη. Επισκεφθείτε αυτά τα πουλιά και τα τεχνητά τροφοδότες. Γυρίζουν εύκολα αποξηραμένα μούρα και σπόρους.

Αφού το πακέτο περάσει αρκετές εβδομάδες σε ένα μέρος, πετάει σε άλλο. Η επιλογή ενός νέου οικοτόπου εξαρτάται από την ποσότητα του φαγητού. Τα waxwings εμφανίζονται ξανά στα προάστια στο τέλος του χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη. Εδώ τρέφονται με τα υπόλοιπα μούρα, καθώς και τους ήδη πρησμένους μπουμπούκια των λεύκων και των οσπρίων.

Παράξενη συμπεριφορά

Το κυνήγι πουλί είναι μερικές φορές «μεθυσμένο». Αυτή η περίεργη συμπεριφορά των πτηνών είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό. Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε όχι μόνο στη Ρωσία. Τέτοιες καταστάσεις προέκυψαν στην Αμερική και στις χώρες της Σκανδιναβίας.

"Drunk" waxwings μπορεί να παρατηρηθεί όχι μόνο το φθινόπωρο, αλλά και την άνοιξη. Μερικές φορές "δηλητηρίαση" προκαλεί το χυμό των δέντρων. Την άνοιξη, τα ρεύματά της ρέουν κάτω από τον κορμό με την παραμικρή ζημιά στο φλοιό. Αλλά πιο συχνά οι waxwings «μεθυσμένοι» το φθινόπωρο εάν ο καιρός είναι ζεστός και υγρός. Ο χυμός στα μούρα, που παρέμεινε στους θάμνους για την άφιξη των πτηνών, αρχίζει να ζυμώνει σε τέτοιες συνθήκες. Ατρόμητα πουλιά τρώνε τα πάντα. Καταπίνουν και ζυμωμένα μούρα.

Η συμπεριφορά των «μεθυσμένων» waxwings και των αλλαγών στο σώμα τους μελετήθηκαν από Αμερικανούς ορνιθολόγους. Αποδείχθηκε ότι σε περίπτωση κατανάλωσης μεγάλου αριθμού μούρων, η ζύμωση τους αρχίζει στον οισοφάγο. Ταυτόχρονα, το ήπαρ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το αυξημένο φορτίο. Το αλκοόλ που έχει πιαστεί στο σώμα του πουλιού αλλάζει τη συμπεριφορά των πτηνών. Ένα κοπάδι από μεθυσμένα κηρώδη δεν είναι ένα αστείο θέαμα. Τα πτηνά δεν περιστρέφονται στο διάστημα. Δεν μπορούν να πετάξουν σε ευθεία γραμμή, να συντρίψουν σε διάφορα εμπόδια, να πέσουν, να τραυματιστούν και μερικές φορές να πεθάνουν.

Μυκητοκτόνα, μεταναστευτικά πουλιά ή όχι

Τα waxwings είναι συχνά επισκέπτες σε πόλεις και κωμοπόλεις το χειμώνα, αλλά είναι μυστικοπαθείς, τόσο μεγάλο μέρος της συμπεριφοράς τους δεν είναι πλήρως κατανοητό, συμπεριλαμβανομένων εποχιακών κινήσεων.

Θα ήταν πιο σωστό να τα ονομάζουμε υπό όρους νομαδικά, διότι αν πετάξουν σε άλλες περιοχές για το χειμώνα, τότε είναι μικρές αποστάσεις. Η επιθυμία να πετάξει νότια για το χειμώνα σε αυτά τα πουλιά δεν μπορεί να συμβεί εάν υπάρχει ένας ήπιος χειμώνας και πολλά τρόφιμα σε μια οικεία περιοχή.

Η περιοχή κατοικίας είναι η Βόρεια Αμερική, το βόρειο τμήμα της Ευρώπης και η Ασία, τα κωνοφόρα και τα μικτά δάση. Το φθινόπωρο, στα κοπάδια, τα μαργαριτάρια κινούνται προς τα νότια, μπορούν να συναντηθούν αυτή τη στιγμή και το χειμώνα στην κεντρική Ρωσία, στη Γαλλία, την Πολωνία και την Ιταλία.

Ορισμένα κοπάδια πετούν στην Κριμαία και την Τουρκία. Waxworms, που ζουν στην Αμερική, ζουν στα νοτιοδυτικά της ηπείρου το καλοκαίρι, πετούν στο Μεξικό το χειμώνα.

Εμφάνιση εμφάνισης

Waxwing - ένα μικρό πουλί, ένα σώμα μήκους 20 cm, βάρος 60 g. Χρώμα στυλό - γκρι με ροζ απόχρωση, αυτή η σκιά είναι πιο φωτεινή στο κεφάλι. Στο πίσω μέρος του κεφαλιού υπάρχει μια πικάντικη τούφτα, φτερά στα άκρα με ασπρόμαυρα μπαλώματα, μαύρο κάρβουνο κάτω από το ράμφος. Τα θηλυκά και τα αρσενικά των ευρασιατικών μαργαριταριών έχουν το ίδιο χρώμα.

Το μεταξωτό (αμερικανικό) waxwing αρσενικό είναι μαύρο με μπλε απόχρωση, αλλά το θηλυκό είναι γκρίζο και δυσδιάκριτο. Έχουν μακρά, αιχμηρή ουρά και κόκκινα μάτια. Οι ορνιθολόγοι τείνουν να πιστεύουν ότι τα μαύρα waxwings πρέπει να θεωρούνται ξεχωριστό είδος.

Φύτευση και αναπαραγωγή

Δεν είναι δυνατή η κλήση αυστηρά μονογαμικών κηρώδων. Συντρίβοντας την άνοιξη σε ζευγάρια, επιλέγουν τον σύντροφο του περασμένου έτους, αλλά όχι πάντα.

Η φωλιά είναι χτισμένη σε κωνοφόρο όχι πολύ ψηλά από το έδαφος. Ξηρά γρασίδι, κλαδιά, βελόνες - από αυτό χτίζουν μια φωλιά, το κάτω μέρος είναι επενδεδυμένο με αποκόμματα από μαλλί και βρύα.

Το θηλυκό τοποθετεί μέχρι 5 μικρά γαλαζοπράσινα αυγά, δεν αφήνει τη φωλιά κατά την επώαση, ο αρσενικός φέρει το φαγητό. Μετά από μερικές εβδομάδες, όταν οι νεοσσοί εκκολαφθούν, και οι δύο γονείς πετούν για φαγητό στον εαυτό τους και τα μικρά παιδιά τους. Μετά από άλλες 15 ημέρες, οι νεοσσοί γίνονται ανεξάρτητοι.

Power Χαρακτηριστικά waxwings

Τρώτε τόσο μικρά έντομα, όσο και μούρα, φρούτα. Οι προτιμήσεις για τα τρόφιμα waxwings διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία και το χρόνο του έτους. Τα νεοσσοί τροφοδοτούνται από έντομα, τα πιάνουν αμέσως.

Το φαγητό είναι πεταλούδες, λιβελλούλες, κουνούπια, μαστίγια. Από τα φυτικά τρόφιμα το καλοκαίρι, τα waxwings μπορούν να βρουν μουριά και γκι. Πιο κοντά στο φθινόπωρο, τα waxwings χαϊδεύουν με χαρά τα μήλα, τα άγρια ​​ή αυτά που δεν συλλέγονται στους κήπους.

Με την εμφάνιση του κρύου, όταν τα μαργαριτάρια πετούν ήδη για το χειμώνα, μεταβαίνουν σε μούρα: τρώνε Καλάνα, στάχτη βουνού, λουλούδια και βακκίνια, αρκεύθου. Εάν ένα μούρο που έχει πάρει από ένα πουλί έχει πέσει στο έδαφος, τότε το waxwing δεν θα πετάξει ποτέ για εκείνη.

Το έδαφος κάτω από ένα δέντρο ή θάμνος καλυμμένο με μούρα είναι ένα σημάδι ότι τα κεριά που γιορτάζουν εκεί.

Ένας κακός ομιλητής θεωρείται αν το κηρώδες χτυπάει υστερικά μέσα από ένα παράθυρο ή μια πόρτα, μερικές φορές πεθαίνει. Η εξήγηση γι 'αυτό είναι απλή: τσακίζουν και ζυμωμένα μούρα, από τα οποία χάνουν τον προσανατολισμό τους.

Αυτά τα ασυνείδητα πουλιά είναι εξαιρετικοί διανομείς σπόρων. Peck μούρα ανυπόμονα και πολλά, χωρίς να βλάψει τους σπόρους, το στομάχι τους δεν αφομοιώσει πλήρως τόσο πολύ φαγητό. Παρόλο που πετούν σε καινούργια μέρη σε αναζήτηση τροφής, τα waxwings απλώνουν τους σπόρους σε μεγάλες αποστάσεις.

Τραγουδώντας waxwings, τους εχθρούς της στην άγρια ​​φύση, εξημέρωση

Οι ήχοι που δημοσιεύει το waxwing είναι πολύ διαφορετικοί: μελωδικοί τσαλακωμένοι σαν ένα κουδούνι, σφυρίζοντας και τραγουδώντας, μια κραυγή σε υψηλές αποχρώσεις.

Η προέλευση του ονόματος του πουλιού - από την παλιά ρωσική "πρησμένη" (σφύριγμα δυνατά). Μια άλλη εκδοχή - από τη λέξη "σωλήνα", συχνά τραγουδούν σαν αυτό το όργανο.

Οι κύριοι εχθροί τους είναι αρπακτικά πουλιά: κουκουβάγιες, γεράκια, κοράκια. Οι σκίουροι και οι μαρτίνες είναι μολυσμένες με μαργαριτάρια, καταστρέφουν φωλιές και τρώνε αυγά και νεοσσούς.

Είναι εύκολο να κρατήσετε το waxwing σε ένα κλουβί, αλλά αν το εγκαταστήσετε μόνο του, θα γίνει καθιστικός και σχεδόν δεν θα τραγουδήσει. Οι καλύτερες συνθήκες για αυτούς στην αιχμαλωσία - ένα μεγάλο κλουβί με μερικά πουλιά.
Παρακολουθήστε το βίντεο για το τι είναι, αυτά τα waxwings.

Κουνιστή φυλή

Στον πλανήτη μας υπάρχουν πολλά πουλιά, συμπεριλαμβανομένου του ιριδίζοντος. Ανάλογα με τις κλιματικές ζώνες και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε διάφορα μέρη της Γης, αυτά τα πουλιά επιλέγουν ένα άνετο περιβάλλον για τον εαυτό τους. Διακρίνονται από τον τρόπο ζωής, τη διατροφή, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, τις συμπεριφορές και το μέγεθος του σώματος. Υποστηρικτικά συνδυάζει όλα αυτά τα πουλιά διασκεδαστικό τούφτο, βαμμένο στο κεφάλι.

Τα κυνηγετικά πτηνά περιλαμβάνουν:

  • waxwing
  • κοινός μανταρίνι,
  • Remeza oatmeal,
  • hoopoe,
  • αγκαθωτό δρυοκολάπτης
  • παγώνι
  • goatsina,
  • chomgu,
  • cockatoo
  • Βόρειο Καρδινάλι,
  • γραβάτα πουλί
  • jay και άλλοι.

Πολλά από αυτά τα κυνηγετικά πτηνά βρίσκονται σε αφθονία στους ανοικτούς χώρους της πατρίδας μας. Άλλοι είναι εξωτικής καταγωγής και ζουν σε ζεστές τροπικές περιοχές.

Χειμώνας για τα πουλιά

Τα waxwings είναι μικρά αλλά πολύ θεαματικά πουλιά που ζουν στα ρωσικά δάση. Το βάρος ενός ενήλικου ατόμου είναι μέχρι 70 γραμμάρια και το μήκος του σώματος δεν υπερβαίνει τα 18 εκατοστά. Τα έντονα κόκκινα στίγματα αντιπαρατίθενται στο φόντο του γκρίζου-καφέ φτερού του σώματος. Τα φτερά και η ουρά των πτηνών είναι μαύρα με λαμπερά κίτρινα και λευκά μπαλώματα.

Το waxwing συμβαίνει στα προάστια, τη Σιβηρία, την Κριμαία, καθώς και στον Καύκασο και την Κεντρική Ασία. Δεν φοβάται το κρύο, κι έτσι αισθάνεται άνετα ακόμη και στις βόρειες περιοχές της χώρας, στην τάιγκα και στην τούνδρα των δασών.

Το πουλί τρώει τους καρπούς της τέφρας, του άγριου τριαντάφυλλου, του δέντρου, από τον οποίο μερικές φορές παίρνει μεθυσμένος. Αυτό συμβαίνει εάν καταναλώνει ζυμωμένα μούρα ή νέκταρ. Η επακόλουθη ανεπαρκής συμπεριφορά του waxwing σε αυτή την κατάσταση απειλεί την εκδήλωση επιθετικότητας, τραυματισμού σε άλλα πουλιά και τον κίνδυνο να πέσει στα χέρια τοπικών αρπακτικών: martens, squirrels, κουκουβάγιες και γεράκια.

Πεδίο chibis

Ένας άλλος λοφώδης που ζει στη Ρωσία, αλλά και Περσία, Ινδία, Κίνα. Έχει ένα φωτεινό, πολύχρωμο φτερό και διαφέρει από άλλα πουλιά πεδίου με σχετικά μεγάλο μέγεθος. Ένα ενήλικο πουλί ζυγίζει από 110 έως 330 γραμμάρια και το μήκος του σώματος είναι έως 30 εκατοστά. Τα μαύρα και λευκά φτερά ενός chibis λάμπουν πολύ όμορφα στον ήλιο και έχουν μεταλλική λάμψη.

Ως βιότοπος, το πεύκο επιλέγει ανοιχτές περιοχές: λιβάδια, στέπες, πεδία όπου καλλιεργούνται πατάτες και αραιά δάση. Είναι σημαντικό το έδαφος να χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό υγρασίας και υπάρχει μια δεξαμενή κοντά.

Ως φαγητό, αυτό το πουλί με μια τσαπούλα επιλέγει έντομα και μικρά ασπόνδυλα.

Οι Chibis δημιουργούν ένα ζευγάρι για ζωή, χτίζουν τις φωλιές τους στην επιφάνεια της γης. Ένας συμπλέκτης δεν περιέχει περισσότερα από τέσσερα αυγά τη φορά.

Κουνουπίδι

Αυτό το πουλί με ένα τούφτο διακρίνεται από το μικρό του μέγεθος: το βάρος του είναι μέχρι 45 γραμμάρια και το μήκος του μοσχαριού δεν ξεπερνά τα 19 εκατοστά. Το λάχανο χαρακτηρίζεται από γκρίζο-καφέ χρώμα. Η εξωτερική οικειότητα συμβάλλει στην καλή κάλυψη του ξηρού γρασιδιού, των φύλλων και των κλαδιών και στο έδαφος. Το κέλυφος στο κεφάλι του λάρκου είναι μικρό.

Τα αγαπημένα ενδιαιτήματα των αλυκών είναι οδόστρωμα, κοιλάδες άμμου, σπάνια δάση, καθώς και σιδηροδρομικές επιχωματώσεις. Το μικρό πουλί τρέφεται με έντομα και δημητριακά. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, τα κοπάδια κροτώνων μετακινούνται σε θερμές χώρες: Κορέα, Αφρική, Κένυα, Αραβία, στα νοτιοδυτικά της Ευρώπης.

Μετά το ζευγάρωμα, έως και πέντε αυγά ανοικτού κίτρινου ή μπεζ χρώματος εμφανίζονται στη φωλιά των ψαριών. Το θηλυκό επωάζει τους απογόνους για δύο εβδομάδες. 10 ημέρες μετά τη γέννηση, οι νεοσσοί είναι έτοιμοι για ανεξάρτητη ενήλικη ζωή.

Όρυζα Remez

Αυτό το πουλί με ένα τσιμπάκι στο κεφάλι του είναι μάλλον μικρό. Ζυγίζει μόνο 20 γραμμάρια και το μήκος του μοσχαριού είναι 15 εκ. Εξωτερικά είναι πολύ παρόμοιο με ένα συνηθισμένο σπουργίτι. Διακρίνεται από το φλοιό του, που είναι βαμμένο σε γκρι-μπεζ τόνους με λευκές και κόκκινες ρίγες. Τα σκυλάκια των ανδρών είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Ο βιότοπος της βρώμης είναι ένα βάλτο, κοντά στο οποίο υπάρχει δεξαμενή πόσιμου νερού, καθώς και ανοικτούς χώρους όπου αναπτύσσονται θάμνοι.

Το βρώμη Remez τρέφεται κυρίως με έντομα και δημητριακά. Όταν εξαφανιστούν, αυτά τα πουλιά ξεκινούν το χειμώνα στην Ανατολική Ασία.

Oatmeal χτίζει τις φωλιές του απευθείας στο έδαφος. Για την κάλυψη των πτηνών χρησιμοποιήστε εσοχές ή θάμνους.

Δάση και υδρόβια πτηνά

Τα κοινά πουλιά που κατοικούν σε δάση και σε βαλτώδεις περιοχές είναι ο κοκκινόψαρο, ο jay, η τσουγκράνα, οι κατσίκες και η chomga.

Ο δρυοκολάπτης, όπως είναι γνωστό, είναι υπεύθυνος για την υγεία των δασών. Η ειδική δομή του κεφαλιού και ένα είδος μακριού ράμφους δημιουργούνται για να απομακρύνουν απλά και αποτελεσματικά τα παράσιτα από το φλοιό ενός δέντρου. Όσον αφορά την εμφάνιση, το πουλί φαίνεται πολύχρωμο και φωτεινό. Ένα μακρύ τούφτο είναι το σήμα κατατεθέν της φτερωτής.

Μια μικρή jay είναι επίσης ο ιδιοκτήτης ενός τσαγιού κάτω από το χρώμα του μπεζ-καφέ ή μπλε-μαύρο φτέρωμα. Υπάρχουν μαύρα και ασπρόμαυρα καλύμματα. Ο κάτοικος των φυλλοβόλων και χειροποίητων δασών αρέσει να τρώνε σκάνες, σαύρες, μικρά τρωκτικά, βατράχους. Ένα ισχυρό ράμφος καμπυλωτό στο τέλος βοηθά να φάνε το φαγητό στο πουλί.

Hoopoe - ένας άλλος λαμπρός εκπρόσωπος του κόσμου των δασικών πτηνών. Η κορυφή του είναι εκφρασμένη πολύ έντονα, καθώς και άλλα σημάδια αυτής της φυλής πουλιών. Το φτέρωμα του πουλιού στην πλάτη, το στήθος και την κοιλιά μπεζ. Οι αντίθετες λευκές και μαύρες λωρίδες στην περιοχή των φτερών και της ουράς φαίνονται πολύ εντυπωσιακές.

Τα εκκολαφθέντα Chomga και Goatsin προτιμούν τις δεξαμενές και τους βάλτους ως ενδιαιτήματα. Το Goatzin είναι ένα τροπικό πουλί που αγαπάει τη θερμότητα. Όσον αφορά την chomgi, ζει στην επικράτεια του Παλαιού Κόσμου.

Εξωτικό με φουντωτό

Οι φτερωτοί κάτοικοι των απομακρυσμένων ζεστών χωρών τείνουν να φαίνονται πολύ κομψοί και φωτεινές. Η κορυφή, μαζί με το πολύχρωμο φτέρωμα, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά χρώματα αυτών των πουλιών.

Ο αριθμός των εξωτερικών πτηνών, τα οποία "στεφανώνουν" η ίδια η φύση, περιλαμβάνει:

  • cockatoo, με μια τεράστια τούφα που μοιάζει με ένα Mohawk,
  • το γραμματόσημο που έχει ένα χαριτωμένο σύνταγμα, μακρύς πόδες, θυσάνους, φτερά και ουρά,
  • το παγώνι, συμπεριλαμβανομένης της σπάνιας λευκής ποικιλίας,
  • βόρεια καρδινάλι με φωτεινά κόκκινα φτερά.

Ο κατάλογος αυτός θα ήταν ελλιπής χωρίς τα πιο εξαίσια τροπικά πουλιά. Μιλάμε για τα μυθικά πουλιά του παραδείσου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει 45 ποικιλίες. Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν στη Νέα Γουινέα. Από αυτή την εξωτική ποικιλία, διακρίνεται ένα έξι μυτερό πτηνό παράδεισο. Στο κεφάλι της υπάρχουν έξι λαμπερά φτερά που μοιάζουν με στέμμα. Το μέγεθος τους είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σύγκριση με το μήκος του σώματος, το οποίο φαίνεται πολύ ασυνήθιστο.

Αν μάθατε κάτι χρήσιμο από αυτό το άρθρο, αφήστε σχόλια κάτω από αυτό και μοιραστείτε με φίλους στα κοινωνικά δίκτυα.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org