Πουλιά

Τα μεγαλύτερα πουλιά στον κόσμο

Pin
Send
Share
Send
Send


Οι άνθρωποι δεν κουράζονται να θαυμάζουν τα πουλιά. Μετά από όλα, μπορούν αυτό που δεν δίνεται στον άνθρωπο - μύγα! Και τα πουλιά έχουν ομορφιά, εκπληκτικές φωνές που χαρίζουν χαρά και πολλές άλλες ιδιότητες που προκαλούν τον θαυμασμό μας.

Σήμερα, το αντικείμενο της προσοχής μας θα είναι τα μεγάλα πουλιά που κατοικούν στη Γη.

Η αφρικανική στρουθοκάμηλος είναι ένας πραγματικός γίγαντας

Η πρώτη που θα θυμηθούμε είναι η αφρικανική στρουθοκάμηλος - ένα πουλί άξιος θαυμασμού και σεβασμού. Μετά από όλα, δεν είναι μόνο το ψηλότερο και βαρύτερο φτερωτό πλάσμα στον κόσμο, οπότε και η στρουθοκαμήλου τρέχει πιο γρήγορα από το άλογο!

Αυτά τα μεγάλα πουλιά σε σύντομες αποστάσεις μπορούν να φτάσουν ταχύτητες έως και 70 χλμ / ώρα, και ισχυρά μακρά πόδια με μόνο δύο επίπεδα δάχτυλα τους βοηθούν σε αυτό. Με την ευκαιρία, ανατομικά τα πόδια αυτού του πουλιού είναι παρόμοια με τη δομή των άκρων μιας καμήλας. Και χάρη σε αυτά, η στρουθοκάμηλος, όπως φαίνεται, διαρκεί τέσσερα μέτρα ενώ τρέχει! Εδώ είναι ένα πουλί!

Cazuar - ένα πουλί με ένα κεράτινο κεφάλι

Ένα πολύ εντυπωσιακό πουλί, αν και κάπως κατώτερο από τους στρουθοκαμήλους, είναι το κράνος που φέρει κράνος που ζει στην Αυστραλία και τη Νέα Γουινέα. Το ύψος του φτάνει τα 1,5 μ. Και ζυγίζει σχεδόν 80 κιλά. Όπως και οι στρουθοκαμήλοι, αυτά τα πουλιά δεν πετούν, αλλά μπορούν να φτάσουν ταχύτητες μέχρι 50 km / h.

Οι ινδονήσιοι κάποτε κάλεσαν το κερατοειδές κεφάλι, επειδή το κρανίο του είναι διακοσμημένο με μια πλάκα οστού που αναπτύσσεται καθ 'όλη τη ζωή του πουλιού. Το μέγεθός του φτάνει τα 17 εκατοστά. Τέτοιες πλάκες είναι ιδιαίτερα μεγάλες στα αρσενικά. Παρεμπιπτόντως, ο διορισμός της μεταξύ των βιολόγων εξακολουθεί να συζητείται έντονα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα μεγάλα πουλιά διακοσμημένα με ένα περίεργο στέμμα - κόκκινο ή λαμπερό πορτοκαλί αναπτύξεις δέρματος με τη μορφή σκουλαρικιών κατεβαίνουν στο στήθος τους. Το σώμα τους είναι καλυμμένο με μαύρο χαλαρό και μαλακό φτέρωμα, περισσότερο παρόμοιο με το παλτό του ζώου παρά με τα φτερά του πουλιού.

Condor - κάτοικος των λιβαδιών

Αλλά τα μεγάλα πουλιά όχι μόνο περπατούν τη γη, αλλά ξέρουν επίσης να πετούν ψηλά. Ένας από αυτούς είναι το Condor της Καλιφόρνιας. Στην αρχαιότητα, Αμερικανοί Ινδοί υποκλίθηκαν μπροστά του, πιστεύοντας ότι ο ήλιος στηριζόταν στα τεράστια φτερά του.

Το μήκος του σώματος ενός συμπυκνωτή είναι 1,35 μ. Και ζυγίζει περίπου 12 κιλά και, παρά τις εντυπωσιακές διαστάσεις, πετάει τέλεια. Εξάλλου, το άνοιγμα των φτερών του φτάνει τα 3,25 μέτρα, γεγονός που επιτρέπει στο πουλί να ανέβει σε υψόμετρο 4500 μέτρων, χρησιμοποιώντας ρεύματα αέρα.

Το κοντρόρτ έχει μια πολύ αξιόλογη εμφάνιση - είναι ένα μαύρο μεγάλο πουλί με ένα άσπρο αφράτο κολάρο γύρω από το λαιμό του και ένα κοκκινωπό, απολύτως φαλακρό κεφάλι, διακοσμημένο με σάρκα χτένα.

Ένας συνωστισμός είναι ένας αρπακτικός, καθαριστής, βλέποντας ένα νεκρό θύμα από απόσταση και ικανό να τρώει πολλά κιλά κρέατος τη φορά. Συχνά μετά από ένα πλούσιο γεύμα, δεν μπορεί καν να ανεβαίνει στον αέρα.

Αρπακτικό πτηνό Marabou

Στην αφρικανική ήπειρο, στην Ινδία και στην Ινδονησία, υπάρχει ένα άλλο μεγάλο πουλί, το marabou. Το βάρος του φτάνει τα 9 κιλά και το άνοιγμα του πτερυγίου είναι 3 μ. Εξωτερικά μοιάζει με πελαργό, αν και έχει, όπως ένα όρνιο, ένα κεφάλι απαλλαγμένο από φτερά, οπλισμένο με μεγάλο (μέχρι 30 cm) ράμφος.

Στο λαιμό των ενηλίκων, το marabou έχει μια μεγάλη ανάπτυξη του δέρματος, η οποία, παρεμπιπτόντως, κάνει τους επιστήμονες ακόμα να παζεύουν για το τι το χρειάζεται το πουλί.

Ο Μαραμπού είναι θηρευτής που ζει στη σαβάνα κοντά σε υδάτινα σώματα. Εισέρχεται στον αγώνα για φαγητό όχι μόνο με γύπες, αλλά και με τσακάλια, και συχνά αποδεικνύεται νικητής. Αλλά το μαραμπού τρώει όχι μόνο το μανιόκα, αλλά και τα μικρά ζώα: ακόμη και οι νεογέννητοι κροκόδειλοι γίνονται θύμα του.

Παρεμπιπτόντως, το marabou έχει πρόσφατα γίνει κανονικοί επισκέπτες στους χώρους υγειονομικής ταφής, κάτι που αποτελεί σημαντικό όφελος για τον άνθρωπο, τον καθαρισμό του.

Bustard - η βαρύτερη πτήση με φτερά

Περιγράφοντας τα μεγάλα πουλιά, δώσαμε προσοχή στην ανάπτυξή τους, στην άκρη των πτερυγίων και ακόμη και στο μέγεθος του ράμφους, αλλά με την απαρίθμησή τους δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το φασαρία.

Τα φτερά είναι μεγάλα πουλιά με ισχυρά πόδια και μακρύ λαιμό. Αλλά, εκτός αυτού, είναι και το βαρύτερο πουλί μεταξύ όλων των ιπτάμενων πουλιών. Το βάρος της ράγκας φτάνει τα 20 κιλά.

Ζουν σε τεράστιες πεδιάδες χωρίς δέντρα, κυνηγούν μικρά σπονδυλωτά και έντομα. Μην περιφρονείτε το φλοιό. Ένα φασαρία που φωλιάζει δεξιά στο γυμνό έδαφος. Ένα αρσενικό που προσπαθεί να γοητεύσει ένα θηλυκό είναι ένα καταπληκτικό θέαμα. Απλώνει τα φτερά και την ουρά του, φουσκώνει το σάκο του λαιμού και, ρίχνοντας το κεφάλι του πίσω, γίνεται σαν ένα μεγάλο κουτάλι με το οποίο παίζουν μπάντμιντον.

Crowned Eagle - Φοβερός Πουλιά

Στις κεντρικές και νότιες περιοχές της Αφρικής ζουν μεγάλα αρπακτικά πτηνά που μπορούν να επιτεθούν ακόμη και σε ανθρώπους, κορμοί αετών. Αυτά ονομάζονται έτσι ώστε να αυξάνονται χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του κινδύνου φτερά στο κεφάλι. Το μήκος σώματος αυτού του αετού είναι περίπου 1 μ. Και τα πτερύγιά του είναι πλάτους 2 μέτρων.

Το κύριο πιάτο στο μενού αυτών των πουλιών είναι πιθήκους και ακόμη και αντιλόπες. Λόγω του μεγέθους του, καθώς και των ισχυρών πτερύγων και των ισχυρών δακτύλων, τα πουλάκια είναι σε θέση να σηκώσουν 16 κιλά βάρος στον αέρα! Η οποία, από την άλλη πλευρά, είναι 4 φορές το βάρος του σώματός της.

Το θήραμα του στεφανωμένου αετού κοιτάζει έξω, κάθεται στο πλάι και στη συνέχεια επιτίθεται με ταχύτητα αστραπής, χωρίς να δίνει στο θύμα το χρόνο να δραπετεύσει. Εάν δεν είναι ένα πολύ μεγάλο ζώο, τότε τρώγεται ολόκληρο, με τα οστά και το μεγαλύτερο θήραμα σχίζεται σε κομμάτια και στη συνέχεια μεταφέρεται σε ένα κατάλληλο μέρος για ένα γεύμα (συνήθως ένα δέντρο).

Όπως και άλλοι αετοί, αυτό το πουλί δεν ανέχεται τη γειτονιά των συγγενών του, περιφρονώντας περιφρονητικά τις περιοχές κυνηγιού. Αλλά ο αετός επιλέγει τον φίλο της για πάντα.

Archeopteryx

Ας δούμε σύντομα την ιστορία και παρόλο που το είδος αυτό δεν μπορεί πλέον να βρεθεί στη φύση, ο Archeopteryx πάγωσε στην πέτρα για να πει στην Ανθρωπότητα για τον εαυτό της.

Όχι πια κοράκια, ο Αρχαιοπέξης έγινε ο πρώτος εκπρόσωπος των πουλιών στη Γη. Πριν από την ανακάλυψη των απολιθωμάτων, οι επιστήμονες μπόρεσαν να προσομοιώσουν μόνο τα πιο αρχαία πουλιά. Τα κυριότερα ευρήματα των ερείπια του Archeopteryx βρίσκονται μόνο στη νότια Γερμανία. Το 1861, το παλαιότερο πουλί έλαβε την επιστημονική του ονομασία - "Archeo" - αρχαία, "pterix" - πτέρυγα.

Αυτοκράτορας Πιγκουίνος (Ατενούντες Φωστέρι)

Το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των πιγκουίνων. Η ανάπτυξη ορισμένων ατόμων μπορεί να φτάσει τα 122 εκατοστά, και το βάρος - από 40 έως 45 κιλά.

Αυτοί οι πιγκουίνοι αυτοκράτορες ζουν στον πάγο γύρω από την ήπειρο της Ανταρκτικής, εκτός από όλα τα είδη πτηνών, πηγαίνουν μακρύτερα προς τα νότια. Αλλά από τους τόπους μόνιμης κατοίκησης από τους πάγους της Ανταρκτικής κινούνται στην ηπειρωτική χώρα για να συνεχίσουν τον αγώνα.

Οι πιγκουίνοι αυτού του είδους έχουν μια πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση αυτοσυντήρησης. Σε σοβαρούς παγετούς, συναντιούνται σε ομάδες. Η θερμοκρασία στη μέση της ομάδας σε παγετό 20 βαθμών μπορεί να φτάσει μέχρι τους 35 βαθμούς Κελσίου. Φυσικά στο κέντρο του κύκλου είναι οι νεοσσοί πιγκουίνος αυτοκράτορα.

Ο θαλάσσιος αετός του Steller (Haliaeetus pelagicus)

Ο αετός του Steller είναι ο μεγαλύτερος θηρευτής που εκτρέφεται στο βόρειο ημισφαίριο. Τα πτερύγια ορισμένων ατόμων φτάνουν στα 2,5 μέτρα και το ύψος τους είναι 105-110 εκ. Με τέτοιες παραμέτρους, το βάρος του πουλιού είναι πολύ μικρό, μόνο 8-9 κιλά.

Ο αλεξίπτωτο δεν είναι μόνο ένα από τα μεγαλύτερα πουλιά, αλλά και το πιο έξυπνο πουλί στον πλανήτη. Παραδόξως, οι ενήλικες θυμούνται όλες τις νεοσσοί τους και σκοπεύουν να κυνηγήσουν. Το βάρος του πουλιού δεν σας επιτρέπει να μείνετε μακριά στον αέρα, η ενεργή πτήση είναι 30-35 λεπτά την ημέρα. Επιπλέον, ο αετός είναι επίσης πατριώτης. Όταν χειμωνιάζει στα ιαπωνικά νησιά, επιστρέφει πάντα στην πατρίδα του, στις όχθες της όχθης του Okhotsk, στις όχθες του Sakhalin και της Kamchatka, για να παράγει και να αυξάνει τους απογόνους.

Φραγκόσυκο (Otis tarda)

Ένα βαρέων βαρών μεταξύ των ιπτάμενων πτηνών θεωρείται το Bustard. Το βάρος αυτού του πουλιού φτάνει τα 20 κιλά και το ύψος του είναι 110 εκατοστά. Ο τόπος φωλεοποίησης αυτού του πουλιού είναι οι ερήμους και οι ημιερήδες της ευρασιατικής ηπείρου: από την Ισπανία μέχρι τις στέπες της Μογγολίας.

Το bustard έμαθε να διαχειρίζεται έξυπνα τη ροή του αέρα για την πτήση, η οποία είναι αρκετά δύσκολη με τέτοιο βάρος. Παρακολουθώντας την απογείωση, μπορείτε να σχεδιάσετε μια αναλογία με την απογείωση μιας βαριάς επένδυσης. Πριν από την απογείωση, αυτό το είδος πουλιών κάνει μια μεγάλη πορεία.

Για το ζευγάρωμα ερωτοτροπία αρσενικά bustards έχουν επιλέξει μια συγκεκριμένη περίοδο της ημέρας. Συνήθως στις 8 π.μ. ή πριν από το βράδυ, από 4 έως 5, και ποτέ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μετά την αναπαραγωγή, τα αρσενικά δεν συμμετέχουν στη ζωή των νεοσσών. Όλες οι ανησυχίες, μιλώντας εικαστικά, πέφτουν στα φτερά των θηλυκών.

Γκρι γερανός (Grus communis)

Ο γκρίζος γερανός είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πουλί της οικογένειας γερανών. Ένα από τα ψηλότερα πουλιά, το ύψος - 180-190 εκ., Και το πτερύγιο στην πτήση σχεδόν 2 μ.
Ο αγαπημένος ήρωας των ρωσικών παραμυθιών Ο Γκρίζος Γερανός είναι επίσης ένα από τα αρχαιότερα πουλιά, η επιστήμη καταγράφει την εμφάνισή τους στο τέλος της εποχής των δεινοσαύρων, πριν από περίπου 70 εκατομμύρια χρόνια.

Ο Gray Crane, παρά την αριστοκρατική του εμφάνιση, είναι ανεπιτήδευτο και εγκατασταθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μπορεί να βρεθεί σε πολλά μέρη της γης μας, εκτός από την Ανταρκτική και τη Νότια Αμερική.

Το πουλί βρήκε έναν ενδιαφέροντα τρόπο να ξεφύγει από τους αρπακτικούς. Πριν καθίσετε στα αυγά, το θηλυκό είναι λερωμένο στο βάλτο βάλτο και βρωμιά, γεγονός που καθιστά λιγότερο αισθητή κατά τη διάρκεια της ακίνητης εκκόλαψης των απογόνων.

Ο γκρι γερανός μπορεί να επιλεγεί ως σύμβολο της συζυγικής πιστότητας. Τα πουλιά είναι μονογαμικά και διατηρούν ένα ζευγάρι καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Κουλουράκι πελεκάνος (Pelecanus crispus)

Το πουλί που φωλιάζει στη Ρωσία, στα Βαλκάνια, στις χώρες της Ασίας, είναι ένα από τα σπανιότερα είδη της μεγάλης οικογένειας πελεκάνων.

Η ανάπτυξη ορισμένων ατόμων φτάνει τα 180 cm, και το βάρος είναι 20 κιλά, και αυτό είναι με ράμφος μισού μέτρου. Το ράμφος είναι πράγματι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του πελεκάνος. Με τη βοήθεια του ράμφους του, ο Σγουρός Πελεκάνος κυνηγάει τα ψάρια.

Παρά το γεγονός ότι αυτό το πουλί ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο νερό, ο Σγουρός Πελεκάνος δεν μπορεί να βουτήξει καθόλου. Για το λόγο αυτό, κυνηγάει κυρίως σε ρηχά νερά.

Kinky pelican είναι ένας χαρακτήρας των παραμυθιών και των μύθων πολλών εθνών του κόσμου, και μεταξύ των μουσουλμάνων θεωρείται ένα ιερό πουλί.

Πελαργός (Ciconia)

Στην Ευρώπη, υπάρχουν δύο τύποι πελαργών: μαύρο και άσπρο, που ανήκουν στο γένος του αστραγάλου. Πράγματι, αν κοιτάξετε τον πελαργό στα πόδια δεν υπάρχει φτέρωμα.

Η ανάπτυξη ενός ενήλικου πελαργού είναι 110-125 cm, και το πτερύγιο είναι 1,5-2 μέτρα. Το μεγάλο πουλί τρώει βατράχια, ψάρια, έντομα.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο νεαρός πελαργός είναι εύκολο να κάνει εγχειρίδιο. Σε γενικές γραμμές, οι πελαργοί εμπιστεύονται έναν άνθρωπο, εγκαταλείποντας τις στέγες των σπιτιών και των κτηρίων. Στη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, οι άνθρωποι δουλεύουν ειδικά ξύλινους τροχούς στους στύλους, έτσι ώστε οι πελαργοί να κάνουν τη φωλιά τους.

Ο λευκός πελαργός έχει γίνει σύμβολο της σύγχρονης Λευκορωσίας. Στην αρχαιότητα και στον Μεσαίωνα στη Δυτική Ευρώπη και την Ελλάδα, ο πελαργός παρουσιάστηκε ως ένα πολύ φροντισμένο πουλί. Υπάρχουν περιγραφές νεαρών πελαργών που τροφοδοτούν τους γονείς τους που δεν μπορούν να κινηθούν μόνοι τους. Ο μύθος έχει καθοριστεί στη Ρωσία ότι οι πελαργοί φέρνουν παιδιά σε νέες οικογένειες.

Μαύρο όρνιο (Aegypius monachus)

Ένα από τα μεγαλύτερα πουλιά που πετούν στον πλανήτη. Λόγω του χρώματος των φτερών, και έχουν ένα μαύρο και καφέ, το λαιμό και πήρε το ψευδώνυμό του. Το άνοιγμα των πτερυγίων ενός ενήλικου ατόμου φτάνει τα 2,5 μ. Και το ύψος του είναι 120-135 εκ.

Οι φωλιές των ορνίθων στις ορεινές περιοχές τριών ηπείρων: Νότια Ευρώπη, Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία.

Ο γρύπας ανήκει στην ομάδα των σαρωτών. Η οπτική οξύτητα αυτού του πουλιού είναι εντυπωσιακή · μπορεί να δει το θύμα του από ύψος 3 χλμ.

Στο φαγητό δεν γνωρίζουμε τα μέτρα. Φωτιά στην κόλαση, ότι κάποια στιγμή μετά την "γιορτή" δεν μπορεί να απογειωθεί. Το μαύρο όρνιο, ως μεγάλος εκπρόσωπος αρπακτικών πτηνών, χτίζει τεράστιες φωλιές στις κορυφές μεγάλων δέντρων. Οι φωλιές μπορούν να έχουν διάμετρο έως 3 μέτρα και ύψος 1 μέτρο. Μεγάλα μεγέθη ασφαλίζουν το πουλί, στη φύση ο λαιμός δεν έχει εχθρούς.

Κύκνος (Cygnus)

Ένα από τα ομορφότερα πουλιά στη Γη. Όχι για τίποτα στην αρχαία Ελλάδα και τους πρώτους πολιτισμούς της Ανατολής, οι κύκνοι λέγονταν "λαμπρός", "αφρώδης". Σε αυτή την ετυμολογία, το όνομά της με τη ρωσική απόχρωση "άσπρο", "καθαρό" έπεσε μέχρι τις μέρες μας.

Στη γη διανέμεται 7 είδη κύκνων. Ο μεγαλύτερος από αυτούς, με πτέρυγα 2.4 μέτρων και βάρος 11-12 κιλά, είναι ένας κύκνος κύκνου. Ίσως το πιο ασυνήθιστο είναι το μαύρο κύκνο.

Ο κύκνος έχει ένα καλά αναπτυγμένο μυϊκό σύστημα, το οποίο επιτρέπει στα πουλιά να πετούν χιλιάδες χιλιόμετρα. Υπάρχουν στοιχεία πιλότων που είδαν κύκνο σε υψόμετρο 8.200 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Πιθανότατα, το πουλί οδηγείται σε τέτοιο ύψος από την επιθυμία να μην συναντήσει τους ανέμους των τυφώνων.

Η εικόνα ενός κύκνου χρησιμοποιείται συχνότερα στη λογοτεχνία, τη ζωγραφική και τον κινηματογράφο. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι κύκνοι, όπως οι γερανοί, είναι μονογαμικοί στην οικογενειακή ζωή.

Άντεν Κόντορ (Vultur gryphus)

Η συνάντηση του Ευρωπαίου με αυτό το πουλί συνέβη το 1553. Οι ευρωπαίοι φυσιολάκτες σημείωσαν αμέσως ότι το πουλί κάνει φωλιές ψηλά στα βουνά, σχεδόν 7000 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Η ζωή στα βουνά προκαθορίζει τον τρόπο ζωής του συνδρόμου των Άνδεων. Απογυμνωμένος από τα βουνά, ο ομόρρυθμος ανεβαίνει στον ουρανό, αναζητώντας το θύμα. Τα φτερά, των οποίων το άνοιγμα φτάνει τα 2,7-3,2 μέτρα, βρίσκονται στο οριζόντιο επίπεδο. Οι αδύναμοι θωρακικοί μύες δεν επιτρέπουν τη συχνή πτύχωση των πτερυγίων σε ενεργή πτήση · επομένως, ο γάντζος ανεβαίνει στα ρεύματα αέρα.

Τροφοδοτεί, όπως και τα περισσότερα πουλιά της οικογένειας των όρνιων, το τεριέ. Αναζητώντας φαγητό, μερικές φορές ο συγγενής των Άνδεων ταξιδεύει μέχρι 200 ​​χιλιόμετρα.

Οι πιο αρχαίοι λαοί της Νότιας Αμερικής θεολόγησαν το Κόντορ. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν βράχους ζωγραφισμένες ψηλά στα βουνά και χρονολογούνται από την 3-2 χιλιετία π.Χ. Οι Ινδιάνοι των Μοχικών το θεωρούσαν ένα ιερό πουλί και ζήτησαν συγνώμη στο Condor ότι έπρεπε να σκοτώσουν τα πουλιά κατά τη διάρκεια του κυνηγιού για να μην πεθάνουν από την πείνα.

Το κοντόρχο απεικονίζεται στις αγκάλες πολλών χωρών της νοτιοαμερικανικής ηπείρου: Χιλή, Ισημερινός, Κολομβία, Βολιβία.

Albatros (Διομήδεια)

Ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος των ειδών θαλάσσιων πτηνών. Στη δεκαετία του '90 του εικοστού αιώνα, οι επιστήμονες προσδιόρισαν δύο ομάδες αλβατόρων - το Άμστερνταμ και την περιπλάνηση, τον Γκαλαπάγο.

Από αυτές τις ομάδες, το μεγαλύτερο είναι το βασιλικό αλβατόρ (Epomophora Diomedea). Το άνοιγμα των φτερών του φτάνει τα 3,7 μέτρα και τα ενήλικα πουλιά ζυγίζουν κατά μέσο όρο 11 κιλά.

Τα πουλιά δεν μένουν μακρυά σε ένα μέρος και περιπλανιούνται πάνω από τις νότιες θάλασσες του πλανήτη. Σε ολόκληρη τη διαδρομή σε απομακρυσμένα νησιά. Το Albatross κατασκευάζει φωλιές - ένα είδος ορόσημων πλοήγησης.

Η περιοχή φωλεοποίησης Royal Albatross επιλέγει μόνο τη Νέα Ζηλανδία. Μεγάλες αποικίες από αυτά τα πουλιά μπορούν να δουν στο νησί Otago.
Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι με την ηλικία το φτέρωμα των αλβαθροσών δεν σκουραίνει, αλλά αντίθετα, φωτίζει. Σε αυτή τη βάση είναι εύκολο να προσδιοριστεί η ηλικία του πουλιού.
Οι ναυτικοί αποφεύγουν τη συνάντηση με το Albatross, πιστεύοντας ότι είναι προάγγελος μιας καταιγίδας. Σε αυτό το ρόλο, Albatross και εισήλθε στη θάλασσα και πειρατικές θρύλους και μύθους.

Casuar (Casuarius)

"Το κερατοειδές κεφάλι" ήταν το όνομα αυτού του πουλιού από τους ντόπιους της Νέας Γουινέας και της Αυστραλίας, το "cazuar" στην παπουατική γλώσσα.

Το Cazuar είναι το δεύτερο σε μέγεθος μεταξύ των πτηνών χωρίς πτήση. Οι ενήλικες μπορούν να φτάσουν σε ύψος 1,5-1,8 cm. Υπήρξαν περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν πτηνά με ύψος 2 m και βάρος μεγαλύτερο από 60 kg.

Ένα μειονέκτημα, δηλαδή η αδυναμία της Cazuara να πετάξει, αντισταθμίζεται περισσότερο από την ικανότητα να φτάνει ταχύτητες έως και 50 χλμ. Ανά ώρα. Αυτή η λειτουργία την βοηθά να αποφύγει να συναντήσει ένα άτομο. Οι κέισοι είναι ένας πολύ μυστικός τρόπος ζωής, κρύβονται βαθιά μέσα στο δάσος και κρύβονται πολύ πριν από την εμφάνιση του ανθρώπου.

Η ιστορία γνωρίζει τις περιπτώσεις της επίθεσης αυτού του πουλιού στον άνθρωπο, αλλά κυρίως ήταν η αυτοάμυνα ή η προστασία της επικράτειας όπου βρίσκονταν οι νεοσσοί Cazuar.
Η διατροφή των πουλερικών αποτελείται κυρίως από φρούτα. Αλλά μην διστάζετε να Cazuar και μικρά ζώα: βατράχια, φίδια. Αυτός ο τύπος πουλιών καταπίνει μικρές πέτρες, οι οποίες στο στομάχι εκτελούν τη λειτουργία της τροφής.

Στρουθοκάμηλος (Struthio camelus)

Η πρώτη θέση στην υποψηφιότητα "το μεγαλύτερο πουλί στον κόσμο" καταλαμβάνεται από την στρουθοκαμήλου.

Οι επιστήμονες του εικοστού αιώνα απομόνωσαν τη στρουθοκάμηλο από άλλα παρόμοια είδη πουλιών (emu, nandu) και σήμερα η αφρικανική στρουθοκάμηλος είναι το μεγαλύτερο πουλί που ανήκει σε ένα είδος.

Κατά τη συνάντηση, η στρουθοκαμήλου καταπλήσσει με το μεγάλο της μέγεθος. Ανάπτυξη ενηλίκων πτηνών - 1,8-2,2 μέτρα, βάρος μέχρι 60 κιλά. Αλλά οι ζωολόγοι γνωρίζουν άτομα σε 131 κιλά. Με τέτοια δύναμη, το μέγεθος ενός εγκεφάλου στρουθοκάμηλου με καρύδι.

Μοναδικά χαρακτηριστικά της δομής των στρουθοκαμήλων περιλαμβάνουν την ομοιόμορφη κατανομή των φτερών πάνω από το σώμα ενός πουλιού και δύο δάχτυλα με ισχυρούς μύες. Record στρουθοκαμήλου για την ταχύτητα της κίνησης, αναπτύσσοντας ταχύτητα 70 χλμ. Ανά ώρα.

Πολυγαμικά πτηνά στρουθοκαμήλου. Το αρσενικό περιβάλλει τον εαυτό του με πολλά θηλυκά, αλλά αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι τα αυγά που εκτοξεύουν τα αρσενικά. Το θηλυκό είναι κοντά σε αυτή τη στιγμή και παρατηρεί. Το αρσενικό ασχολείται επίσης με την περαιτέρω εκπαίδευση της νεότερης γενιάς. Θαυμάζει τους πατέρες που νοιάζονται για τις νεοσσοί. Τους προστατεύει ανιδιοτελώς από τους αρπακτικούς, και στις συνθήκες της ζέστης της Αφρικής, απλώνουν τα φτερά τους στη σκιά που κρύβουν οι νεοσσοί.

Τα στρείδια μπορούν να ονομάζονται παμφάγαλα, αλλά η φυτική τροφή κυριαρχεί στη διατροφή, λιγότερο συχνά μικρά αμφίβια και έντομα.

Ένα κοινό στερεότυπο είναι ότι οι στρουθοκαμήλοι κρύβουν τα κεφάλια τους στην άμμο. Αλλά δεν καταγράφηκε μία τέτοια περίπτωση. Σε περίπτωση κινδύνου, οι στρουθοκαμήλοι προστατεύονται από τα πόδια και με τη βοήθεια ενός ισχυρού ράμφους.

Συμπέρασμα

Τα περισσότερα από τα πουλιά που παρουσιάζονται στο άρθρο παρατίθενται στο κόκκινο βιβλίο. Σε επίπεδο μεμονωμένων κρατών στην επικράτεια των οποίων σπέρνονται σπάνια πουλιά, έχουν υιοθετηθεί ορισμένοι νόμοι για την προστασία, την προστασία, την υποστήριξη και την αύξηση της πληθυσμιακής ανάπτυξης. Πολλοί από αυτούς στα τέλη του ΧΙΧ - ΧΧ αιώνα ήταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

Το κυνήγι για το κρέας, τα φτερά, μόνο η ολική καταστροφή θα μπορούσε να διαγράψει μόνιμα αυτά τα πουλιά από τη φύση.

Σήμερα, η Ανθρωπότητα συνειδητοποίησε τελικά την ανάγκη προστασίας και διαφύλαξης όλων των κατοίκων της γης. Ο σύγχρονος άνθρωπος, ενεργώντας στη φύση, ταυτόχρονα, μαθαίνει να ζει σε αρμονία με τους γείτονές του - πουλιά και ζώα.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org