Πουλιά

Τι θηλυκά ζώα ζουν στη Ρωσία

Pin
Send
Share
Send
Send


Τα αρπακτικά πτηνά (Falconiformes, Falconiformes), ένα απόσπασμα πουλιών, ενώνονται πέντε οικογένειες (condors, γεράκια, γεράκια, γραμματείς, αντίγραφα), 290 είδη. Μήκος και βάρος σώματος από 15 cm και 35 g (μωρό γεράκι) έως 110 cm και 15 kg (condors).

Διανέμεται σε όλο τον κόσμο, εξαιρουμένης της Ανταρκτικής. Καταλαμβάνουν όλες τις φυσικές περιοχές και τοπία. Το ράμφος είναι ισχυρό, καμπύλο άγκιστρο. Η βάση της είναι καλυμμένη με ένα γυμνό, λαμπρό καλώδιο στο οποίο ανοίγουν τα εξωτερικά ανοίγματα των ρουθουνιών.

Τα πόδια είναι γερά με μακριά και αιχμηρά νύχια. Τα δάχτυλα είναι σχετικά μακρά με τα μαξιλάρια στην πελματιαία πλευρά για να κρατήσουν το θήραμα. Το σύνταγμα είναι πυκνό, το φτέρωμα είναι άκαμπτο, σφιχτό στο σώμα.

Χρώμα ανοιχτό με κυρίαρχο χρώμα γκρι και καφέ. Σε ορισμένα είδη που τρέφονται με ψάρια, η κεφαλή και το τμήμα του λαιμού δεν είναι φτιαγμένα με φλούδα. Ο χρωματισμός σε αρσενικά και θηλυκά είναι ο ίδιος, αλλά τα θηλυκά είναι αισθητά μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Αμερικανοί γύπες έχουν αρσενικά μεγαλύτερα από τα θηλυκά.

Οικογενειακές ομάδες

Η διατροφή αποτελείται κυρίως από πουλιά και μικρά θηλαστικά. Οι μεγάλοι αετοί πιάζουν πιθήκους, λεβιές, μικρές αντιλόπες και ακόμη και σκυλιά.

Υπάρχουν είδη που τρέφονται κυρίως με ψάρια ή ερπετά (συνήθως φίδια). Επιπλέον (λιγότερο συχνά το κύριο) φαγητό είναι τα αρθρόποδα.

Οι γύνοι και οι γύπες τρέφονται με το φλοιό. Το ράμφος χρησιμοποιείται για την κοπή λεία, επομένως τα πιο ισχυρά ράμματα είναι προικισμένα με αετούς που ψαρεύουν με ψάρια, ασχολούνται με μεγάλα, ολισθηρά και καλυμμένα με έντονη θήρα ζυγαριάς ή σαρωτές.

Κυνήγι από την ενέδρα, συχνά ψάχνουν για λεία κατά την πτήση, μερικοί καταδιώκουν στον αέρα. Οδηγούν μια ζωή ημέρας, μερικά είδη - λυκόφως. Στα βόρεια και εύκρατα γεωγραφικά πλάτη, ορισμένα είδη μεταναστεύουν.

Η Πολύννια είναι γνωστή σε μερικούς από τους Λουνίτες, πολυανδρία στους Μπους. Κατά τη διάρκεια της περιόδου φωλεοποίησης, διατηρούνται σε ζεύγη σε ξεχωριστές περιοχές. Κάποιοι εγκατασταθούν αποικίες (γύπες, μικρά γεράκια). Και οι δύο γονείς οικοδομούν από τα κλαδιά της πλατφόρμας φωλιάς στα δέντρα ή στις γκρεμίσκους.

Τα γεράκια χρησιμοποιούνται από κτίρια άλλων αρπακτικών ή κοραλλιογενών πτηνών. Τα θηλυκά εκκολάπτουν έναν συμπλέκτη 1-6 αυγών για 25-60 ημέρες, αυτή τη στιγμή που λαμβάνουν τρόφιμα από τα αρσενικά.

Αρπακτικό πτηνό με το γράμμα

Οι νεοσσοί τροφοδοτούνται και από τους δύο γονείς. Σε πολλά είδη, οι νεοσσοί σε μία φωλιά αναπτύσσονται άνισα, και οι παλαιότεροι (και μερικές φορές οι γονείς) συχνά σκοτώνουν τους νεότερους. Σε μεγάλους αρπακτικούς, οι νεοσσοί εξαρτώνται από τους γονείς τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Νότια αμερικανική μόνο γκόμενα harpy αετός (Harpia harpyja) κάθεται στη φωλιά για σχεδόν μισό χρόνο. Και ακόμη έξι μήνες, γνωρίζοντας ήδη πώς να πετάξει, ξοδεύει όχι πολύ μακριά από τη φωλιά και λαμβάνει τροφή από τους γονείς.

46 είδη φυλών στη Ρωσία. Χρυσαετός (Aquila chrysaetus) - ο μεγαλύτερος αετός στη δασική ζώνη και στα βουνά. Ως τρόφιμα γι 'αυτόν είναι μόσχοι από ελάφια και ελάφια, λαγοί, αλεπούδες, μαρμότσες, γκοφέρες, πέρδικες, χιονισμένες κισσές, αυγούρα, χήνες, πάπιες, κοτσάνια.

Goshawk (Accipiter gentilis) κατοικεί πυκνές δασικές περιοχές με παλιά δέντρα. Τρέφεται με θηλαστικά και πτηνά. Krechety (Falco gyrfalco), σάκοι (Falco cherrug), παπαρούνες (Falco peregrinus) πιάνονται στον αέρα με πτητικές ταχύτητες μέχρι 200 ​​km / h. Ο θηρευτής χτυπά με όλο το σώμα και τα πόδια του.

Στην κεντρική Ρωσία συναντιέται κοινός μουστάρδα (Buteo buteo) είναι κοινή στα βόρεια Τούντρα zemnyak (Β.

lagopus), στις στέπες - kurgannik (Buteo rufinus). Από την αρχαιότητα, το κυνήγι με αρπακτικά πτηνά ήταν ευρέως διαδεδομένο σε πολλές χώρες. Επί του παρόντος, ως μαζικό χόμπι, έχει διατηρηθεί στις χώρες του αραβικού κόσμου.

Στο Καζακστάν και το Κιργιζιστάν μπορείτε να δείτε το κυνήγι με χρυσαετού.

Αρπακτικά πτηνά

Τα περισσότερα ημερήσια αρπακτικά πουλιά ταξινομούνται ως Falconiformes (Falconiformes):

Τα νυκτερινά αρπακτικά πτηνά εκπροσωπούνται από εκπροσώπους της σειράς κουκουβάγιων (Strigiformes), που περιλαμβάνουν δύο οικογένειες:

Περίπου 270 είδη ανήκουν σε αυτή τη σειρά. Αυτά είναι πουλιά μεσαίου και μεγάλου μεγέθους. Ένα από τα μεγαλύτερα είδη, το αμερικανικό Condor, έχει μια πτέρυγα μήκους περίπου 115 εκατοστών, το πτερύγιο του φτάνει τα 275 εκατοστά.

Τα μικρότερα αρπακτικά πουλιά - ο λεγόμενος νάνος γεράκι - έχουν μήκος πτέρυγας 9-10 cm.

Τα αρπακτικά πουλιά χαρακτηρίζονται από ένα ισχυρό αγκιστροειδές ράμφος καμπυλωτό στο άκρο, το βάθρο του οποίου καλύπτεται από γυμνό, λαμπερό δέρμα - ένα γάντι στο οποίο ανοίγουν τα εξωτερικά ανοίγματα των ρουθουνιών. Πόδια αρπακτικών πτηνών μέτριας διάρκειας, με κυρτά και συνήθως αιχμηρά νύχια (μόνο οι γραμματείς έχουν μακρά πόδια). Νύχια και ράμματα χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν, και τα τελευταία και για την αποσυναρμολόγηση του θήραμα. Τα δάκτυλα είναι σχετικά μεγάλα, υπάρχουν επιθέματα στην πελματιαία πλευρά για να κρατήσουν το θήραμα.

Το σύνταγμα είναι πυκνό, το φτέρωμα είναι άκαμπτο και σφιχτό στο σώμα. Το χρώμα είναι συνήθως θαμπό, κυρίως γκρι, καφέ, κόκκινο ή μαύρο, συχνά με ένα μίγμα λευκού χρώματος. Σε ορισμένα είδη που τρέφονται με ψάρια, το κεφάλι και το τμήμα του λαιμού είναι γυμνά, μη φτερωτά.

Υπάρχουν 10 πρωτογενή πρωταρχικά φτερά, ο αριθμός των δευτερογενών πρωτογενών φτερών είναι διαφορετικός, συνήθως 12, αλλά σε μερικά καλά μετακινούμενα μεγάλα είδη (για παράδειγμα, στους γύπες) 19-20. Η ουρά είναι συνήθως σύντομη (η εξαίρεση είναι η γραμματέας), στρογγυλεμένη ή σκαλισμένη στην κορυφή, από 12 ουρά φτερά (σε μερικά μεγάλα είδη των 14).

Νυχτερινοί θηρευτές: ονόματα πουλιών και σύντομη περιγραφή

Τα αρπακτικά πτηνά της Ρωσίας, τα οποία οδηγούν ενεργό τρόπο ζωής τη νύχτα και το σούρουπο - αυτό είναι κυρίως μια κουκουβάγια. Προσαρμόζουν τέλεια σε οποιεσδήποτε συνθήκες ζωής, μπορούν να βρεθούν στα κρύα βουνά του Altai και στις ζεστές περιοχές που συνορεύουν με το Τουρκμενιστάν.

Όπως και πολλά αρπακτικά πουλιά, η κουκουβάγια θεωρήθηκε επιβλαβής φτερωτός. Αλλά κυνηγά κυρίως στα τρωκτικά, δηλαδή ο ίδιος καταστρέφει τα παράσιτα.


Οι κουκουβάγιες, αντίθετα από τις κουκουβάγιες, είναι καθαρά νυχτερινά πουλιά. Θεωρούνται ως τα αρχαιότερα αρπακτικά φτερωτά πλάσματα: πιστεύεται ότι οι πρώτες κουκουβάγιες εμφανίστηκαν περίπου 250 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Αυτά τα νυχτερινά πουλιά πετούν απολύτως σιωπηλά, έχουν άριστη ακοή και μπορούν να καταλάβουν με προσοχή το θύμα, το φαγητό τους, στο απόλυτο σκοτάδι.

Τα ονόματα των αρπακτικών, ευρέως διαδεδομένα στη Ρωσία

Zimnyak, με διαφορετικό τρόπο, Furfooted Buzzard. Η πιο κοινή αρπακτική φτερωτή ρωσική tundra.
Ο Osprey είναι θηρευτής που προτιμά τα ψάρια. Διανέμεται όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, με εξαίρεση την περιοχή της Ανταρκτικής.
Steppe Eagle - κατοικεί μεγάλες εκτάσεις από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας μέχρι το Transbaikalia.
Πεζοπόρος - ζει παντού σε ανοιχτές περιοχές κοντά στην τάιγκα, στην τούνδρα και στην τούνδρα των δασών.
Παρακολουθήστε το βίντεο σχετικά με τη δύναμη των αρπακτικών πτηνών.

Buzzard (μουστάρδα)

Buzzard (sarich) είναι ένας κυνηγός της ημέρας, ένα αρπακτικό πουλί της οικογένειας Hawk. Στη Ρωσία ζει στην Ουράλια και τη Σιβηρία, προτιμά να εγκατασταθεί στα δάση και την δασική τούνδρα. Το πουλί είναι μεσαίου μεγέθους, το μήκος του σώματος είναι 55 εκατοστά, το πτερύγιο είναι μέχρι 130 εκατοστά, κυνηγάται από μικρά τρωκτικά και μικρά πουλιά και κατά τη διάρκεια κακής κυνήγι τροφοδοτείται με φτέρνα. Πετάει σε ζεστά εδάφη στο μέσο ή το τέλος του Αυγούστου ή στα μέσα Σεπτεμβρίου επιστρέφει στον τόπο φωλιάσματος τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Ο θησαυρός ζει και κυνηγά μόνος του, αλλά συλλέγεται σε κοπάδια πριν από την αναχώρηση. Ο μουστάρδας χτίζει φωλιές φυλλοβόλων και κωνοφόρων δένδρων, ξηρών κλαδιών και κορμών, και υφαίνεται με κοτσάνια χλόης. Κατά την τοποθέτηση 3-4-5 αυγών, η τοποθέτηση πραγματοποιείται τον Απρίλιο ή τον Μάιο, οι νεοσσοί εμφανίζονται σε 33-36 ημέρες, και οι δύο γονείς τις τροφοδοτούν μέχρι την ηλικία των 44-50 ημερών, όταν πετούν έξω από τη φωλιά και αρχίζουν να τρέφονται ανεξάρτητα. Σε γενικές γραμμές, οι τσιπούρες δεν είναι κακοί γονείς, και σε αιχμαλωσία μπορεί να φροντίσει και άλλες νεοσσοί.

Buzzard (μουστάρδα)

Kobchik - κυνηγός της οικογένειας Falcon. Το πουλί δεν είναι μεγάλο, μήκος σώματος έως 33 cm, μήκος πτέρυγας έως 35 cm, έκταση φτερού μέχρι 77 cm, βάρος περίπου 200 γραμμάρια. Αν και ο θησαυρός είναι αρπακτικό πουλί, σπάνια αλιεύει μικρά τρωκτικά, σαύρες και βατράχια, το κύριο θηρίο του είναι μεγάλα έντομα - σκαθάρια, ακρίδες, λιβελλούλες. Μερικές φορές σπουργίτια και ακόμη και περιστέρια συναντούν τα νύχια του. Τα αυγά τοποθετούνται σε φωλιές άλλων ανθρώπων, επιβιώνουν κοράκια από τους χώρους τους, μπορούν να επιλέξουν ένα κοίλο σε κορμό δέντρου ή μια τρύπα για τον εαυτό τους. Υπάρχουν 3 - 4 αυγά στον συμπλέκτη · το αρσενικό δεν έχει σχεδόν κανένα μέρος στην επώαση τους. Ο Kobchik ζει σε ολόκληρες αποικίες στις οποίες μπορεί να φτάσει μέχρι και εκατό ζευγάρια. Το πουλί της μετανάστευσης πετά το Μάιο, πετά στην Αφρική ή τη νότια Ασία τον Αύγουστο. Το κοπάδι των νεοσσών εξηγεί την εμφάνιση μεγάλου αριθμού εντόμων, κυρίως λιβελλίων, τα οποία αποτελούν το κύριο φαγητό. Στη Ρωσία, ο κοκκινομάρτυς ζει στις δασικές στέπες, στις όχθες του Baikal, στην Yakutia, στην Primorsky Krai.

Kobchik

Κυνηγός της ημέρας από την οικογένεια Hawk. Στη Ρωσία, μπορείτε να δείτε κόκκινο και μαύρο χαρταετό, συνολικά υπάρχουν 8 είδη στη φύση. Πρόκειται για ένα πουλί μεσαίου μεγέθους, που ζυγίζει λίγο περισσότερο από 1 κιλό, αλλά με μακριές πτέρυγες, το εύρος τους είναι μέχρι 1,5 μ. Στη Ρωσία, ο χαρταετός ζει σχεδόν παντού, από την περιοχή Σμολένσκ μέχρι την Άπω Ανατολή και από το Αρχαγγέλακ στα βουνά του Καυκάσου.

Ο κόκκινος χαρταετός διακρίνεται από μια διχαλωτή ουρά, αλλά δεν έχει ιδιαίτερη τόλμη και ταχύτητα, όπως άλλοι συγγενείς. Ο χαρταετός κυνηγάει με έναν ιδιόμορφο τρόπο - ανεβαίνει σε μεγάλο ύψος και από εκεί φαίνεται να λεηλατεί ξαφνικά, να το μπερδεύει και να το μεταφέρει σε ανθεκτικά νύχια. Το θηράματά τους - νεοσσούς πουλερικών, καθώς και βατράχια, σαύρες, μεγάλα έντομα, φίδια, ποντίκια, λαγοί. Οι φωλιές είναι χτισμένες πάνω σε ψηλά δέντρα και τα ευθυγραμμίζονται με κηλίδες, χαρτί και άλλα σκουπίδια που έχουν βρεθεί ή κλαπεί. Κατά την τοποθέτηση 2-3-4 αυγών, το θηλυκό τους επωάζει. Ο μαύρος χαρταετός είναι λίγο πιο κόκκινος και το φτέρωμα του είναι πιο σκούρο. Στις αρχές του φθινοπώρου ο χαρταετός πετάει στις ζεστές χώρες της Αφρικής ή της Ασίας και επιστρέφει στη Ρωσία την άνοιξη.

Kite

Το Gyrfalcon είναι θηρευτής της οικογένειας Falcon. Το Gyrfalcon είναι ακριβώς το μεγαλύτερο γεράκι - το βάρος του είναι περίπου 2 κιλά, το πλάτος του φτερών είναι 140 εκατοστά, το μήκος του σώματος είναι μέχρι 60 εκ. Στη Ρωσία, το gyrfalcon ζει στις βόρειες περιοχές, στις αρκτικές και υποαρκτικές ζώνες, στο Altai, στα βουνά Sayan, Σιβηρία. Μερικά μεταναστευτικά είδη gyrfalcon, μερικά - καθιστικά, από την δασική τούνδρα το φθινόπωρο πετούν λίγο πιο νότια στα δάση. Το gyrfalcon κυνηγά μικρά και μεγάλα θηλαστικά και πουλιά, μπορεί να πιάσει λαγό, πέρδικα, πάπια. Ένα ζευγάρι gyrfalcons δεν χτίζει μια φωλιά · χρησιμοποιεί κοράκια ή μικρότερα αρπακτικά πουλιά για την τοποθέτηση αυγών, αν οι φωλιές τους βρίσκονται σε βράχους, κόγχες, γείσα και καλύπτονται με ένα θόλο. Κατά την τοποθέτηση 3-4 αυγά, οι νεοσσοί εμφανίζονται σε 30-35 ημέρες, από την έξοδο φωλιάς σε έξι εβδομάδες. Krechet είναι ένας καλός, πολύτιμος κυνηγός, αλλά ο ίδιος συχνά γίνεται το θήραμα των λαθρομεταναστών, στο βορρά το καλοκαίρι μπορεί να πιαστεί σε μια παγίδα σε μια αρκτική αλεπού

Κρέτσετ

Φιλίν ή Πουγκάχ

Ο αετός κουκουβάγια, ή pugach, είναι ένας κυνηγός νύχτας, ένα πουλί της οικογένειας κουκουβάγια. Το μήκος του σώματος του κουκουβάγου φτάνει τα 75 cm, το άνοιγμα των πτερυγίων είναι 190 cm, το βάρος είναι περίπου 3 kg στα θηλυκά και τα αρσενικά μέχρι τα 2,5 kg. Στη Ρωσία υπάρχουν διάφορα είδη κουκουβάγιων - κουκουβάγια, κουκουβάγια ψαράδων, γενειάδα κουταβιών, κουκουβάγια με μακρά ουρά. Στη Ρωσία, ο αετός κουκουβάγιος ζει όπου και να υπάρχει εφοδιασμός με τρόφιμα γι 'αυτό, δηλαδή - ένα μεγάλο πουλί, λαγοί, gophers, ποντίκια και άλλα διαθέσιμα ζώα. Ως εκ τούτου, ο οικότοπος της κουκουβάγιας στη χώρα μας εκτείνεται από το Σαχαλίν και τα νησιά Kuril στα δυτικά σύνορα. Η κουκουβάγια μπορεί να ζήσει και να φάει σε διάφορα τοπία από taiga σε στέπα και ερήμους, αλλά για αναπαραγωγή χρειάζεται γωνίες υπό μορφή δασών, βραχώδεις πλαγιές, χαράδρες και λόφους. Το πουλί είναι καθιστικό, δεν φοβάται τον άνθρωπο και μπορεί να εγκατασταθεί στην πόλη σε εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org