Πουλιά

Eagles: περιγραφή και τρόπος ζωής

Pin
Send
Share
Send
Send


Ο αετός είναι ένα μεγάλο πουλί, ανήκει στη σειρά γερακιών. Το άνοιγμα των πτερυγίων του ακόμη και του μικρότερου μέλους της οικογένειας φτάνει τα 130 εκ. Αυτό καθιστά τα κυνηγημένα πτηνά αληθινούς κυνηγούς. Ανυψώνεται στον αέρα, ο θηρευτής κοιτάζει για μια πιθανή λεία, και παρατηρώντας ότι πέφτει σαν πέτρα, ρίχνοντας αιχμηρά νύχια.

Ο αετός είναι σε θέση να πιάσει κάθε θήραμα - από τον λαγό μέχρι την αντιλόπη. Όλα εξαρτώνται από το πού ζει το πουλί. Είναι απαραίτητο να εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι είδους αετοί είναι γνωστοί και πού προτιμούν να ζουν.

Ποιοι είναι οι αετοί

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν αρκετές ταξινομήσεις αετών. Ορισμένα είδη είναι τόσο παρόμοια μεταξύ τους ώστε οι ορνιθολόγοι πρέπει να διεξάγουν γενετικές εξετάσεις για να προσδιορίσουν σε ποιά είδη ανήκει το πουλί.

Φοβερό θηρευτή ανεπιτήδευτο για τον οικότοπο. Μπορεί να βρεθεί σε πολλά μοναχικά μέρη του πλανήτη, όπου ένα άτομο δεν μπορεί να διαταράξει την ηρεμία μεγάλων πτηνών. Υπάρχουν αετοί στην Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Τα όρια του οικοτόπου τους περνούν μέσα από τη δασική τούνδρα στα βόρεια και στις έρηδες στο νότο.

Τα πουλιά προτιμούν να εγκατασταθούν στα βουνά, να χτίζουν φωλιές στις ρωγμές των βράχων και σε ψηλά δέντρα. Δεδομένου ότι ο αετός είναι αρκετά ογκώδης, έχει ένα μεγάλο σώμα και μεγάλα μακρύ φτερά, η φωλιά θα πρέπει επίσης να είναι ευρύχωρη. Για την κατασκευή του, ορισμένα είδη πτηνών χρησιμοποιούν όχι μόνο μεγάλους κλάδους, αλλά και πέτρες.

Για να καταλάβετε πόσο ειδικός είναι ένας αρπακτικός, μπορείτε να εξοικειωθείτε με ενδιαφέροντα γεγονότα από τη ζωή των πτηνών. Έτσι, κατά μέσο όρο, η πτώση των πτερυγίων των αετών φθάνει σχεδόν τα 2 μέτρα με μήκος σώματος 90 εκατοστά. Στον αέρα, μπορούν να κινούνται με την ταχύτητα ενός σπορ αυτοκινήτου (έως και 240 χλμ. / Ώρα). Εάν ο θηρευτής εντοπίσει το θύμα και έσπεσε μετά από αυτό, τότε κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης μπορεί να επιταχύνει στα 300 χλμ. / Ώρα.

Όλα τα μέλη της οικογένειας των αετών διακρίνονται από την έντονη όραση τους. Το πουλί μπορεί να δει θήραμα από απόσταση μεγαλύτερη των 3 χλμ. Ταυτόχρονα, καλύπτει την έκταση μεγαλύτερη από 11,5 km². Αν θεωρήσουμε ότι λόγω της ειδικής δομής των πτερυγίων, ο αρπακτικός μπορεί να ανέβει στον αέρα ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα, τότε μπορούμε να πούμε ότι ο αετός είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του στοιχείου αέρα, έχοντας μόνο έναν εχθρό.

Οικογενειακές σχέσεις και διάρκεια ζωής

Τρομερά αρπακτικά - μονογαμικά πλάσματα. Βρίσκουν ένα ζευγάρι όταν φτάσουν στην εφηβεία και δεν συμμετέχουν ποτέ μεταξύ τους. Πόσο ζει ένας αετός σε μια οικογένεια; Οι ορνιθολόγοι γνωρίζουν ένα ζευγάρι πουλιών, το οποίο υπάρχει εδώ και πάνω από 35 χρόνια. Γνωρίζοντας πόσοι αετοί ζουν, αυτή η περίοδος φαίνεται τεράστια. Πράγματι, στο φυσικό τους περιβάλλον, το μέσο προσδόκιμο επιβίωσης των θηρευτών δεν υπερβαίνει τα 25 έτη.

Πόσα χρόνια ζούσαν τα πουλιά; Οι γεννήτριες χαρακτηρίζονται από τη μεγαλύτερη μακροζωία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολλών παρατηρήσεων, διαπιστώθηκε ότι η διάρκεια ζωής τους φθάνει τα 65 χρόνια. Οι Condors είναι τα μεγαλύτερα ιπτάμενα πουλιά στο δυτικό ημισφαίριο. Ο τόπος όπου ζουν οι αετοί αυτού του είδους είναι οι Αμερικανοί Άνδεις. Τα πτηνά τρέφονται με φρέσκα σφάγια νεκρών ζώων και δεν απογοητεύουν το μανιόκα. Σε αναζήτηση αρπακτικού, τα πουλιά πετούν πάνω από τις βουνοκορφές πάνω από 200 χλμ. Ημερησίως. Ελλείψει μεγάλων ζωοτροφών, μπορούν να καταστρέψουν φωλιές πουλιών επιτίθενται σε νεοσσούς.

Στη φύση, οι νεαροί αετοί αρχίζουν το κυνήγι ήδη 3 μήνες, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν μόνο ένα ζευγάρι σε ηλικία 4-5 ετών. Από τη στιγμή της γέννησης, οι νεοσσοί του αετού μάχονται ενεργά για ύπαρξη. Για δύο μήνες, ένα ισχυρότερο άτομο προσπαθεί να σπρώξει έναν αδύναμο σύντροφο από τη φωλιά. Αν ο τελευταίος επιζήσει, η σχέση γίνεται καλύτερη και οι νεοσσοί ζουν έξω στη μνήμη τους ειρηνικά.

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι ακόμη και τα μεγαλύτερα πουλιά είναι ικανά να ζευγαρώσουν κατά την πτήση. Η μάζα ενός ατόμου εξαρτάται από το πόσο διαρκεί ο αετός. Αλλά, ανεξάρτητα από αυτό, οι θηλυκοί θηρευτές είναι πάντα μεγαλύτεροι από τους άντρες. Αυτό το γεγονός δεν εμποδίζει τους πιστούς κύριους όχι μόνο να βοηθήσουν έναν φίλο να τρώει και να κυνηγάει τα αυγά επώασης, αλλά και να το κάνει ο ίδιος.

Ένα μεγάλο πουλί κυνηγάει επίσης στον αέρα: είναι σε θέση να καλύψει τη ζωή του με έναν μικρότερο και να πάρει το θήραμά του.

Κατάλογος των πιο συνηθισμένων ειδών

Επί του παρόντος, υπάρχουν 16 είδη πουλιών στον κόσμο που ανήκουν στην οικογένεια των αετών γερακιών. Πιο πρόσφατα, υπήρχαν περισσότερα, αλλά, σύμφωνα με ενδιαφέροντα γεγονότα, ένας τύπος εξαφάνισης. Οι διαφορές στην εμφάνιση των πτηνών είναι ασήμαντες. Συχνά διακρίνονται μεταξύ τους μόνο στη μάζα και τις διαστάσεις. Το μέγεθος στον κόσμο των πτηνών καθορίζει επίσης ποιος είναι ισχυρότερος, ποιος είναι ο κύριος στον ουρανό.

Νότια κάτοικος

Μεγάλο ενδιαφέρον για τους επιστήμονες είναι ο αετός γερακιού. Το μέγεθος των πουλιών - 65-70 cm, βάρος - περίπου 2,5 kg. Σύμφωνα με τους ορνιθολόγους, παλαιότερα αυτό το πουλί βρέθηκε στις τροπικές και υποτροπικές ζώνες του ανατολικού ημισφαιρίου παντού, αλλά σήμερα οι θηρευτές ζουν σε μικρές περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος του ισημερινού. Ο αετός γερακιού κατοικεί στη νότια Ευρώπη, στη βόρεια Αφρική, σε ορισμένα μέρη του Τουρκμενιστάν και στο Τατζικιστάν. Περιστασιακά βρέθηκαν στη νότια Κίνα. Ο πιο αετός είναι πιο κοινός στην Ινδία, όπου συχνά εγκατασταθεί σε μια περιοχή που καλύπτεται από θάμνους ανθεκτικούς στην ξηρασία.

Το προσδόκιμο ζωής των ειδών σπανίως υπερβαίνει τα 30 έτη. Το Hawk Eagle προτιμά να τρώει μικρά θηλαστικά και πουλιά. Έτσι, τα συνηθισμένα θηράματα - λαγούς, άγρια ​​περιστέρια ή πέρδικες. Στην περίπτωση αυτή, ένας αετός επιδιώκει ένα ζώο όχι μόνο στο έδαφος, αλλά και στον αέρα. Είναι σε θέση να πιάσει λεία κατά την πτήση. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ένας άλλος εκπρόσωπος των κυνηγών των πτηνών - ο γερακίνας. Οι άντρες και οι γυναίκες παραμένουν πιστές ο ένας στον άλλον όσο ζουν μαζί.

Μικρή, αλλά απομακρυσμένη

Η οικογένεια του γένους Eagles του γερακιού περιλαμβάνει το φτερό, με τις διαστάσεις του να μην ξεπερνούν τον θηλαστικό. Αυτός ο αετός-νάνος, ονομάστηκε έτσι για το μικρό του μέγεθος. Το μήκος των φτερών του αρπακτικού είναι περίπου 130 εκ. Ο νάνος είναι ένα μεταναστευτικό πουλί, ξοδεύει το καλοκαίρι στις θερμές περιοχές της Ευρασίας και το φθινόπωρο πηγαίνει για το χειμώνα στην Αφρική. Αλλά στο νότο της ηπείρου υπάρχουν μέρη όπου ο νάνος του αετού ζει όλο το χρόνο. Η περιγραφή του είδους περιλαμβάνει το γεγονός ότι, αντίθετα από τους περισσότερους αετούς, ο νάνος άνδρας και θηλυκό ξεχειμωνιάζει χωριστά. Την άνοιξη, η οικογένεια συγκεντρώνεται και 1-2 νεοσσοί εμφανίζονται στη φωλιά.

Ο αρσενικός νάνος φροντίζει τρυφερά για τον φίλο της, πιάζει το παιχνίδι της και την τροφοδοτεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μέχρι να φύγει από τη φωλιά, τα αυγά επώασης. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός αρσενικού νάνος και ενός θηλυκού; Είναι λίγο μικρότερος φίλος. Αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να έχει δυνατά πόδια και ράμφος, χάρη στο οποίο είναι σε θέση να αντεπεξέλθει ακόμη και με ένα μεγάλο ζώο όπως ένα κουνέλι ή ένα φίδι.

Το μεγαλύτερο θήραμα της Ρωσίας

Στην περιοχή Stavropol μπορείτε να βρείτε τον μεγαλύτερο αετό της Ρωσίας. Το βάρος του φτάνει τα 4,8 κιλά και το άνοιγμα των πτερυγίων είναι 2,3 μ. Αυτός είναι ένας αετός στέπας που πετάει στην Ινδία και την Αφρική για χειμερινοποίηση. Αλλά τέτοια ενδιαφέροντα γεγονότα είναι γνωστά, τα οποία λένε ότι στη Ρωσική Ομοσπονδία στην επικράτεια της Δυτικής και Ανατολικής Σιβηρίας, στις στέπες της Ουκρανίας κατοικούν καθιστικά πουλιά που δεν εγκαταλείπουν το σπίτι ακόμα και κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός τέτοιου φτερωτού και μεταναστευτικού αετού; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τίποτα. Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε ότι το συνηθισμένο μήκος του σώματος του αρπακτικού κυμαίνεται μεταξύ 60-80 cm, το βάρος δεν είναι μεγαλύτερο από 3,2 kg. Το ράμφος του αετού είναι μαύρο και γκρι, τα πόδια του είναι μαύρα, δυνατά και μυώδη. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το πουλί απλώνει τα φτερά του, έτσι ώστε τα πτερύγια πτήσης πάνω τους να φαίνονται σαν δάχτυλα. Αυτό επιτρέπει στον αετό να επιπλέει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το μέγεθος της ουράς είναι αρκετά μεγάλο, το φτέρωμα έχει στρογγυλεμένο σχήμα, που μοιάζει με σφήνα σε σχήμα.

Το θηλυκό και το αρσενικό διαφέρουν μεταξύ τους μόνο σε μέγεθος. Όπως όλοι οι αετοί, δεν συμμετέχουν σε όλη τη ζωή.

Ποιος αετός τρώει στη στέπα; Τα μικρά θηλαστικά (voles, σκίουροι εδάφους, χάμστερ), λαγοί, φίδια, σαύρες και πτηνά γίνονται θήραμα πτηνών. Χαρακτηριστικά των πτηνών είναι πολύ ασυνήθιστο: συμβαίνει ότι πρέπει να τρέξει στο έδαφος επιδιώκοντας μια ιδιαίτερα ζωηρή λεία. Εάν είναι απαραίτητο, οι αετοί στη Ρωσία μπορούν να βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα κοντά στην τρύπα gopher ή χάμστερ, περιμένοντας να κοιτάξει έξω από το καταφύγιο.

Φοβερό χρυσό αετό και άλλα είδη

Λαμβάνοντας υπόψη τα είδη και τα ονόματα των εκπροσώπων του γένους αετών, είναι αδύνατον να μην ανακληθεί ο χρυσός αετός. Το βάρος αυτού του γίγαντα μπορεί να φτάσει τα 7 κιλά, το πτερύγιο του αετού είναι 2,4 μ. Το μέγεθος των αρσενικών είναι σχεδόν 1/3 μικρότερο από αυτό των θηλυκών.

Ο Χρυσαετός προτιμά να εγκατασταθεί σε ορεινές περιοχές, μακριά από τους πολυσύχναστους χώρους. Διανέμεται ευρέως σε όλο το Βόρειο Ημισφαίριο. Ο Golden Eagle έχει πολύ καλή όραση, αλλά το βράδυ δεν βλέπει σχεδόν τίποτα. Ως εκ τούτου, ο αρπακτικός προτιμά να κυνηγά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνήθως συλλαμβάνει μαρμότες, λαγοί, skunks και ακόμη και χελώνες. Είναι γνωστό ότι οι μεγάλοι ληστείες δεν σταματούν να επιτίθενται στα γεράκια και δεν υποσκάπτουν τα πτώματα των νεκρών ζώων.

Εκτός από αυτά, θα πρέπει να εξετάσετε άλλους τύπους αρπακτικών που περιλαμβάνονται στην οικογένεια. Μεταξύ αυτών είναι:

  1. Ινδικό γεράκι - που βρίσκεται στις τροπικές περιοχές της Ινδίας και της Μαλαισίας.
  2. Το ταφικό έδαφος κατοικεί στις δασικές στέπες της Ευρασίας (μέχρι το Baikal). Για το χειμώνα πετούν στην Ινδία, στα νότια της Κίνας.
  3. Ισπανικό ταφικό έδαφος - η περιοχή καλύπτει μόνο την Ιβηρική χερσόνησο.
  4. Stone - επιλέγει τις στέπες και τη σαβάνα για τη ζωή, είναι κοινή στην Αφρική, την Ινδία και τις γειτονικές χώρες.
  5. Ο μεγάλος στίβος αετός, όπως τα γεράκια, ζει στην επικράτεια από την Κίνα στη Φινλανδία. Για το χειμώνα πετούν στις νότιες περιοχές.

Ο αριθμός όλων των μελών του γένος των αετών μειώνεται σταδιακά, πολλοί είναι στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

Σύντομη περιγραφή του αετού

Οι αετοί μεγέθους σώματος είναι 45-95 εκατοστά, και η σύγκρουση φτερών 1-2 μέτρα. Ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος αυτού του είδους των πτηνών είναι ο Χρυσός Αετός, για σύγκριση, το άνοιγμα των φτερών του φτάνει τα 240 cm.

Το χρώμα του φτερού αετών κυμαίνεται από γκρι ή ανοικτό καφέ έως σκοτεινό, σκούρο καφέ ή μαύρο-καφέ. Αλλά υπάρχουν και φωτεινά σημεία στον χρωματισμό, συνήθως στα φτερά και την ουρά. Γενικά, το χρώμα των πτηνών δεν μπορεί να ονομαστεί μονότονο.

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά των αετών είναι τα ισχυρά πόδια, που έχουν φτάσει στα ίδια τα δάχτυλα, καθώς και πολύ ισχυρά νύχια. Το ράμφος τους είναι μάλλον μεγάλο, συμπιεσμένο από τις πλευρές, γαντζωμένο προς τα κάτω.

Οι αετοί έχουν πολύ απότομη όραση - μπορούν να δουν λαγό σε απόσταση 2 χλμ. Επιπλέον, μπορούν να προσδιορίσουν αμέσως το μέγεθος του αντικειμένου και την απόσταση από αυτό. Είναι αλήθεια ότι τα πουλιά μπορούν να επωφεληθούν από το εξαιρετικό όραμά τους μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά συνέπεια, είναι ενεργοί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τρόπος ζωής αετών

Η διατροφή των αετών έχει μια καταπληκτική ποικιλία. Τα μικρά θηλαστικά (ειδικά τα τρωκτικά ή τα ίδια λαγουδάκια) και τα αμφίβια (π.χ. βατράχια) και ερπετά (χελώνες, φίδια, σαύρες) καθώς και άλλα πουλιά μπαίνουν στη διατροφή. Οι θηρευτές κυνηγούν επίσης μεγάλα ζώα: πρόβατα, ελάφια ή ελάφια. Μην περιφρονείτε τα πουλιά και το μανιτάρι.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι αετοί μπορούν να κυνηγήσουν σε ζεύγη. Συνήθως ανεβαίνουν πάνω και κοιτάζουν έξω για το παιχνίδι, το οποίο επιτίθενται στη συνέχεια. Μπορούν όμως να επιτεθούν από την ενέδρα, η οποία συνήθως τοποθετείται σε ένα δέντρο. Για κάθε θήραμα έχουν ξεχωριστό τρόπο θανάτωσης.

Οι αετοί είναι συνηθισμένοι στην Ευρασία, την Αφρική και τη Βόρεια Αμερική. Οι αριθμοί τους είναι αρκετά χαμηλοί, έτσι τα πουλιά είναι σπάνια. Η υψηλότερη πιθανότητα να τα συναντήσετε στα ορεινά.

Γεράκια
Τα γεράκια είναι ένα γένος αρπακτικών πτηνών. Ένας από τους εκπροσώπους του είναι ο Sapsan - το γρηγορότερο ζώο του κόσμου.

Γεράκια
Τα γεράκια είναι αρπακτικά πτηνά, εκ των οποίων υπάρχουν αρκετές δεκάδες είδη. Διαφορετική ταχύτητα πτήσης.

Αετός (πτηνό): περιγραφή και φωτογραφία, μέγεθος, εμφάνιση και χαρακτηριστικά

Τα περισσότερα είδη αετών διακρίνονται από εντυπωσιακό μέγεθος, το μήκος σώματος κάποιων ατόμων φτάνει τα 80-95 εκατοστά και ο θηλυκός αετός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον άνδρα. Το βάρος του αετού μπορεί να είναι 3-7 κιλά. Οι εξαιρέσεις είναι μικρά είδη: ο αετός νάνος και ο αετός στέπας.

Οι εκπρόσωποι του γένους διακρίνονται από ένα τεράστιο σώμα με ανεπτυγμένους μύες και μάλλον μακρά, ισχυρά πόδια, φτερωτά μέχρι τα δάκτυλα των ποδιών. Η κεφαλή του αετού είναι συμπαγής, ο λαιμός είναι δυνατός και μυώδης. Η κινητικότητα των μεγάλων ματιών είναι μικρή, αλλά ένας καλά αναπτυγμένος λαιμός δεν μπορεί να αντισταθμίσει αυτό το κενό.

Τα εντυπωσιακά νύχια και το ισχυρό ράμφος του αετού έχουν καμπύλες άκρες, γεγονός που κάνει το πουλί ένα αξεπέραστο θηρευτή.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του ράμματος και των νυχιών του αετού τείνουν να αυξάνονται, αλλά το πουλί τους αλέθεται κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Οι μακριές πτέρυγες ενός αετού σε πεδίο εφαρμογής φθάνουν τα 2,5 μέτρα, γεγονός που επιτρέπει στον αρπακτικό να ανέβει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε απόσταση πάνω από 700 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Η ουρά του αετού είναι μικρή και στενή, σφηνοειδής και φανερή σε ορισμένα είδη.

Οι αφρικανοί λοφιοί και οι αετοί έχουν μια "διακόσμηση" με τη μορφή μιας δέσμης μακριών φτερών που στέκουν τα κεφάλια τους.

Αφρικανικός αετός, Spizaetus Coronatus

Φιλιππίνων αετός Pithecophaga jefferyi

Η φύση προμήθευε τον αετό με εξαιρετικά απότομη όραση, χάρη στην οποία ο αρπακτικός βλέπει για μικρό θηράμα (σαύρες, φίδια, ποντίκια) από ένα μεγάλο ύψος. Για παράδειγμα, ένας αετός χρυσός αετός παρατηρεί λαγό σε απόσταση μέχρι 2 χιλιομέτρων. Χρησιμοποιώντας την περιμετρική όψη του πουλιού, ο αετός μπορεί να παρατηρήσει μια έκταση μέχρι 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η ακοή χρησιμοποιείται κυρίως για επικοινωνία, αλλά η αίσθηση της όσφρησης σε έναν αετό είναι ανεπαρκώς αναπτυγμένη.

Το χρώμα του φτερού ενός αετού, ανάλογα με το είδος, μπορεί να είναι μονότονο με ποικίλες ή αντιθέσεις. Για παράδειγμα, το χρώμα του χρυσού αετού είναι μαύρο-καφέ με χρυσά φτερά στον αυχένα, γι 'αυτό το αγγλικό όνομα του πουλιού αναφέρεται ως "Golden Eagle" (Golden Eagle).

Η πτήση του αετού χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ευελιξία με ισχυρά και βαθιά πτερύγια των πτερυγίων. Ο αετός είναι ένα πουλί που ακόμα και με έντονες ανέμους αντιλαμβάνεται εύκολα τη ροή του αέρα και, έχοντας παρατηρήσει δυνητικό θήραμα, είναι σε θέση να επιταχύνει σε ταχύτητα μέχρι 320 km / h.

Η διάρκεια ζωής ενός αετού είναι περίπου 30 χρόνια, ειδικά τα μεγάλα είδη ζουν μέχρι 40-50 χρόνια.

Ποιος αετός τρώει στη φύση;

Ανάλογα με το είδος και το εύρος, τα μικρά και μεσαία ζώα γίνονται θύματα του αετού: ποντίκια, λαγοί, μαρμότες, martens, σκαντζόχοιροι, αλεπούδες, ermines, gophers, κουνέλια, σκίουροι. Τα μεγάλα αρπακτικά προσβάλλουν ελάφια, αντιλόπες, ελάφια, νεαρά αλεπούδες και λύκους, καθώς και ζώα (αγελάδες και πρόβατα). Συχνά, αετοί λεία για τα πουλιά - περιστέρια, κλαδιά ξύλου, πέρδικες, χήνες και κουκουβάγιες. Οι αετοί που ζουν στην Αυστραλία και στη Βόρεια και Νότια Αμερική τρέφονται με σκίουρους, παπαγάλους, νυχτερίδες, κουκουβάγιες και μερικές φορές ακόμη και πιθήκους.

Μερικά είδη αετών προσθέτουν στη διατροφή των ψαριών, βυθίζοντας όταν αλιεύουν στο νερό. Μην παραμελούν τα ερπετά (σαύρες, χελώνες), τα έντομα και το μανιτάρι.

Το κύριο μέρος του αετού τροφής παίρνει στο έδαφος, αλλά τα πουλιά πιάνονται κατά την πτήση. Το αρπακτικό πουλί αιωρείται πάνω από το έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα και ψάχνει για τη λεία. Τότε ο αετός κρέμεται στον αέρα, πέφτει σαν πέτρα, αρπάζει το θήραμα με ισχυρά νύχια και το μεταφέρει μακριά.

Πού ζουν οι αετοί;

Η περιοχή διανομής των αετών είναι αρκετά μεγάλη, και ο οικότοπος εξαρτάται από τα είδη πουλιών. Παρ 'όλα αυτά, όλα τα μέλη της οικογένειας προτιμούν να εγκαταλείπουν τον πολιτισμό και τον άνθρωπο, επιλέγοντας βουνά ή ημιυπαίθρια τοπία.

Για παράδειγμα, ο χρυσός αετός που ζει στη Ρωσία (στα βόρεια του Καυκάσου και στα νότια του Primorye) φωλιάζει στη δυσπρόσιτη ζώνη των δασών και ο αυστραλιανός συγγενής του, ο χρυσός αετός με σφήνα, αισθάνεται άνετα στα δάση της Νέας Γουινέας. Οι βόρειοι βράχοι κατοικούν στη ζώνη των στέππων και της ημι-ερήμου, κατοικώντας τους από την Τραπεζακαλιά μέχρι την ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Το έδαφος του αετού-ταφή επιλέχθηκε από τη δασική στέπα της Ουκρανίας, τις καστανικές στέπες, τα δάση της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ισπανίας και της Ρουμανίας. Υπάρχουν αετοί στο Ιράν και την Κίνα, στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία, στην Ελλάδα και στη Γερμανία.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός αετού και ενός αετού;

Παρά το ότι ανήκουν στην ίδια οικογένεια γερακιών, ο αετός και ο αετός διαφέρουν, κυρίως στον τρόπο ζωής τους. Ο αετός κατοικεί σε ορεινές, ερημικές και δασωμένες περιοχές, ο αετός επιλέγει να φωλιάζει την ακτή των δεξαμενών, επειδή τροφοδοτεί συνήθως ψάρια, ζώα και πουλιά που ζουν κοντά στο νερό. Όσο για τις εξωτερικές διαφορές μεταξύ του αετού και του αετού, υπάρχουν επίσης:

  • τα πόδια των αετών είναι πολύ πυκνά opereny, ενώ οι αετοί έχουν τα πόδια στο κάτω μέρος τους λείπει ένα τέτοιο "κομψό" φτέρωμα,
  • το ράμφος του αετού είναι πιο ισχυρό και κάπως μεγαλύτερο από αυτό ενός αετού,
  • η ουρά του αετού είναι σφηνοειδής και η ουρά του αετού είναι μάλλον στενή και μικρή.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός αετού και ενός γερακιού;

  • Η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ του αετού και του γερακιού είναι το μέγεθός του: το γεράκι είναι πολύ μικρότερο από τον αετό.
  • Τα φτερά του γερακιού είναι μικρά, ελαφρώς στρογγυλά και ελαφρώς λυγισμένα, ενώ τα πτερύγια του αετού είναι μακρά, φαρδιά, με εύρος μέχρι και δυόμισι μέτρα.
  • Η ουρά του αετού είναι μικρή, αλλά το γεράκι έχει μακρά ουρά.
  • Μια άλλη διαφορά μεταξύ αυτών των πτηνών είναι ο τύπος της πτήσης: ο αετός ανεβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αιωρείται στα ρεύματα αέρα · μια πτήση που ανεβαίνει δεν είναι τυπική για ένα γεράκι.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός αετού και ενός γερακιού;

  • Σε αντίθεση με τον αετό, ο γεράκι είναι πιο χαριτωμένος και όχι τόσο μεγάλος σε μέγεθος. Το βάρος του γερακιού σπανίως υπερβαίνει το 1 κιλό, ενώ το βάρος του αετού φτάνει τα 3-7 κιλά.
  • Το άνοιγμα των φτερών ενός γερακιού είναι 1 μέτρο, το άνοιγμα των πτερυγίων ενός αετού φτάνει τα 2,4 μέτρα.
  • Τα φτερά του Falcon δεν είναι τόσο ευρύχωρα όσο αυτά των αετών, επομένως ο γεράκιος δεν είναι ένας τέτοιος κύριος να ανεβαίνει στα ανερχόμενα ρεύματα.
  • Όσο για τον τρόπο ζωής, υπάρχουν διαφορές μεταξύ του αετού και του γερακιού. Τα γεράκια αναγκαστικά φωλιάζουν σε ύψος, επειδή για να ξεκινήσουν την πτήση χρειάζονται ώθηση, αλλά οι αετοί έχουν αρκετή "επιτάχυνση", που τους επιτρέπει να οργανώνουν φωλιές ακόμη και στο έδαφος.
  • Οι αετοί ενδιαφέρονται για τροφή "εδάφους", τροφοδοτούν όχι μόνο τα πτηνά αλλά και τα θηλαστικά, τα τρωκτικά, τα ψάρια και τα αμφίβια. Το Falcon είναι γεννημένος κυνηγός αέρα, και τα πτηνά γίνονται το βασικό του θήραμα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του αετού και του χαρταετού;

  • Коршун – обладатель короткого, загнутого крючком, но достаточно слабого клюва, а у орла клюв очень мощный и прочный.
  • Как и орел, коршун легко и по долгу может парить в поднебесье, но по полету этих птиц сразу отличишь. Коршун имеет кажущиеся чрезмерно длинными крылья и такой же длинный хвост в форме вилки. Орел гораздо крупнее по размеру, его крылья широкие, с растопыренными по краю и на концах перьями, хвост короче, чем у коршуна.
  • Орлы – отменные охотники с отличным зрением, маневренные и стремительные при атаке. Οι χαρταετοί είναι κάπως φλεγματικοί και τεμπέλης: δεν διακρίνονται από την ευκινησία τους και την ταχύτητα τους, συχνά τροφοδοτούν το γεγονός ότι θα ληφθούν από ήδη αλιεύματα θύματα από άλλα πουλιά, χωρίς περιφρόνηση carrion.
  • Για τη φωλιά ο χαρταετός επιλέγει ψηλά, συχνά ενιαία δέντρα. Υπάρχουν συχνά περιπτώσεις όπου ο χαρταετός καταλαμβάνει φωλιές άλλων ανθρώπων. Ο αετός χτίζει φωλιές σε δάση και σε απόκρημνους βράχους, καθώς και στην επιφάνεια της γης.

Αναπαραγωγικοί αετοί

Η εφηβεία των θηλυκών και των αρσενικών αρχίζει στην ηλικία των 4-6 ετών, ακόμη και πριν από την απόκτηση ενός ενηλίκου φτερού «εξάρτημα». Οι αετοί επιλέγουν τον σύντροφο τους και διατηρούν γαμικές σχέσεις για πολλά χρόνια. Η περίοδος ζευγαρώματος εξαρτάται από το βαθμό ανθεκτικότητας, στα αποδημητικά είδη που διαρκεί από τα μέσα του χειμώνα μέχρι τον Απρίλιο.

Τα παιχνίδια ζευγαρώματος των αετών χαρακτηρίζονται από εντυπωσιακές εναέριες φιγούρες με τη συμμετοχή και των δύο μελών του ζευγαριού: κυνηγήστε το ένα μετά το άλλο, μια κυματοειδή πτήση, μια απότομη κατάδυση και σπειροειδή περιστροφή.

Η περιοχή φωλεοποίησης προστατεύεται από άλλους θηρευτές και η ίδια η φωλιά του αετού βρίσκεται ψηλά στα κλαδιά δέντρων, σε βραχώδεις γείσα και σε κόγχες. Μερικές φορές οι αετοί μπορούν να επιλεγούν για την τοποθέτηση γεωδαιτικών πύργων και υποστηρίζουν αυτοκινητόδρομους υψηλής τάσης.

Ένα ζευγάρι αετών μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια φωλιά για αρκετές εποχές στη σειρά, ολοκληρώνοντας και ανανεώνοντας το σπίτι τους.

Η τοιχοποιία περιέχει από 1 έως 3 γκρι-λευκά αυγά με σκούρα μπαλώματα. Η αναβολή γίνεται με διαφορά 3-4 ημερών.

Η επώαση του συμπλέκτη διαρκεί 40-45 ημέρες, με το αρσενικό να αντικαθιστά μερικές φορές το θηλυκό αετό.

Καλυμμένοι σε γκρίζο και λευκό χνούδι, οι νεοσσούς αετού εκκολάπτονται με τον ίδιο τρόπο όπως και τα αυγά. Το πρώτο κύβο έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, επιδεικνύοντας επιθετικότητα εναντίον αδελφών ή αδελφών. Οι γονείς είναι εντελώς αδιάφοροι σε αυτή τη συμπεριφορά των πρώτων απογόνων.

Τα αβοήθητα νεοσσοί τροφοδοτούν το θηλυκό αετό, κόβοντας το θηρίο που φέρει το αρσενικό σε μικρά κομμάτια. Την ηλικία των 65-80 ετών, τα νεαρά κοτόπουλα σηκώνουν την πτέρυγα και πετούν έξω από τη φωλιά, αν και κατά το πρώτο έτος της ζωής σπάνια εγκαταλείπουν την περιοχή φωλιάσματος.

Είδη αετών, ονόματα και φωτογραφίες

Το οικογενειακό γεράκι περιλαμβάνει 70 γένη, τα οποία περιέχουν 14 υποοικογένειες, αλλά μεταξύ αυτών υπάρχουν γεράκια, αετοί, χαρταετοί, γύπες και μύγες. Η τρέχουσα ταξινόμηση περιλαμβάνει 17 κύρια είδη αετών, τα οποία έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

  • Χρυσαετός (ευρ. Aquila chrysaetos)

Ο μεγαλύτερος αετός στον κόσμο, το βάρος των ατόμων μπορεί να φτάσει σχεδόν 7 κιλά. Μήκος σώματος 76-93 εκ., Περιφέρεια 1,8 - 2,34 μέτρα. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό της φόρμας είναι η πίσω άκρη των πτερυγίων, καμπύλη όταν αιωρείται στο σχήμα του λατινικού γράμματος "S". Οι νεαροί αετοί χρυσαετοί διακρίνονται από το σχεδόν μαύρο χρώμα των φτερών με λευκά σημάδια "σηματοδότησης" στα φτερά, τα οποία είναι μια τυπική άμυνα ενάντια στην επιθετικότητα της παλαιότερης γενιάς.

Οι χρυσικοί αετοί είναι συνηθισμένοι στο δυτικό τμήμα της βορειοαμερικανικής ηπείρου, στο κεντρικό Μεξικό, στην Αφρική, στην Ασία, στις ορεινές περιοχές του ευρωπαϊκού εδάφους, στα νησιά της Μεσογείου. Στη Ρωσία, βρίσκονται παντού από την περιοχή Amur έως την Kamchatka.

  • Hawk Eagle (Λατινική Aquila fasciataνωρίτερα Heraaetus fasciatus)

Έχει μαύρο-καφέ φτερό της πλάτης και ένα λευκό περιτόναιο με εγκάρσιες λωρίδες σκούρου χρώματος. Το βάρος του αετού είναι περίπου 2,5 κιλά. Το μήκος των φτερών είναι 46-55 cm, το μήκος σώματος του αετού είναι από 65 έως 75 cm.

Ο βιότοπος αυτού του είδους αετών καλύπτει τη νότια Ευρώπη, την αφρικανική ήπειρο (με εξαίρεση τη Σαχάρα) και τις αποικίες των θάμνων της Κεντρικής Ασίας. Στην Ευρώπη, το είδος ασκείται ως κυνηγετικά πτηνά.

  • Stone Eagle (ευρ. Aquila rapax)

Στέπα και Σαβάνα κάτοικοι της Νοτιοδυτικής Αφρικής, Ιράν, βορειοδυτικά της Ινδίας. Το μήκος του σώματος είναι 60-72 εκ. Το άνοιγμα των πτερυγίων του αετού είναι 159-183 εκ. Το βάρος του αρσενικού φτάνει τα 2 κιλά, το βάρος των θηλυκών είναι από 1,6 έως 2,5 κιλά.

Αυτό το απειλούμενο είδος αετών περιλαμβάνεται στο Κόκκινο Βιβλίο της Ρωσίας. Πονηρός και ύπουλος θηρευτής, αν είναι δυνατόν, κλέβοντας και επιλέγοντας το θήραμα από το να κοιτάς τα πουλιά. Εξωτερικά πολύ παρόμοια με τον αετό στέπας.

  • Steppe Eagle (ευρ. Aquila nipalensis)

Τα φτερά ενηλίκων είναι χρώματος σκούρου καφέ με φωτεινό, κόκκινο σημείο στο κεφάλι. Το μήκος του σώματος του αετού είναι 60-85 εκατοστά, η πτέρυγα του αετού φτάνει τα 220-230 εκ. Το βάρος του αετού κυμαίνεται από 2,7 κιλά έως 4,8 κιλά.

Μικρά είδη που ζουν στις στέπες της Κεντρικής και Κεντρικής Ασίας. Ο βίαιος αετός παρατίθεται στο κόκκινο βιβλίο της Ρωσίας και βρίσκεται από το Σταυρόπολη στα νότια των Ουραλίων. Χειμώνας στην Αφρική, την Ινδία, την Αραβική Χερσόνησο.

  • Ταφικό έδαφος (ευρ. Aquila heliaca)

Σπάνια είδη, παρόμοια με τον χρυσό αετό, αλλά με χαρακτηριστικές λευκές ενδείξεις - επωμίδες στους ώμους. Ένα από τα πιο φωνητικά είδη του αετού, του οποίου η κραυγή ακούγεται σε απόσταση 1 χλμ. Το μήκος του σώματος είναι 72-84 εκατοστά, το πτερύγιο ενός αετού φτάνει τα 180-215 εκ. Το βάρος του αρπακτικού πτηνού είναι 2,4-4,5 κιλά.

Φωλιάζει στις έρημες δασικές ζώνες της Στεπής της Κεντρικής Ασίας, της Ινδίας και της Μογγολίας. Στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας βρίσκεται στην περιοχή Lipetsk, γύρω από τον Tambov, το Krasnoyarsk, το Buryatia και το Transbaikalia. Μεταναστεύει στο Ισραήλ, στο Ιράκ, στο Πακιστάν και στην αφρικανική ήπειρο.

  • Αετός-νάνος (ευρ. Aquila pennata)

Μεσαίου μεγέθους, που ζυγίζει μέχρι 1,3 κιλά και δεν υπερβαίνει τα 53 εκατοστά, μοιάζει με μύγες σε μέγεθος και κατασκευή. Το άνοιγμα των πτερυγίων του αετού-νάνος είναι μόνο 100-132 εκ. Διαφέρει από τους τυπικούς αντιπροσώπους του γένους με στενά φτερά και μακρά ουρά.

Φυλές στη Λιβύη, την Αίγυπτο, το Σουδάν, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Στη Ρωσία, ο αετός ζει στα προάστια του Τούλα και του Τάμποβ, της Επικράτειας Αλτάι και της Τραπεζαϊκάλης. Ο κύριος πληθυσμός μεταναστεύει στα βόρεια της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

  • Ασημένιο αετό (Λατινική Aquila wahlbergi)

Ένα αρπακτικό πουλί με πτέρυγα 130 έως 160 εκ. Το μήκος του πουλί φτάνει τα 55-60 εκατοστά.

Κατοικεί στις χώρες της Αφρικής νότια της ερήμου της Σαχάρας. Τρέφεται με πτηνά, θηλαστικά και ερπετά. Το Βιετ φωτίζει στα δέντρα.

  • Kaffir Eagle (ευρ. Aquila verreauxii)

Το πτηνό έχει βάρος 3,5-4,5 kg. Το μήκος του σώματος φθάνει τα 70-95 cm, το πτερύγιο του αετού είναι 2 μέτρα. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά, τρωκτικά.

Ο Άγιος Kaffra ζει στην Αιθιοπία και την Ανατολική Αφρική: στο Σουδάν, την Ουγκάντα, την Κένυα, τη Σομαλία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Τανζανία, τη Ζάμπια, τη Ζιμπάμπουε, τη Μοζαμβίκη, το Λεσόθο και τη Νότια Αφρική. Ζει τόσο σε λόφους και ψηλά στα βουνά, ανάμεσα σε βράχους, ρεματιές και υπολείμματα ασβεστόλιθου.

  • Μικρός αετός σκούπιστος (Lat. Aquila pomarina)

Το πτηνό έχει βάρος 1,5-1,8 kg και μήκος σώματος από 62 έως 65 cm.

Αυτό το είδος αετών φωλιάζει σε 2 μέρη στο έδαφος της Ρωσίας (περιοχές Αγίας Πετρούπολης, Νόβγκοροντ, Μόσχας και Τούλα), στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στην Τουρκία. Διαμένει στις χώρες της Νότιας Ασίας και ταυτόχρονα χειμώνες στις χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Αφρικής. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά και ερπετά.

  • Μεγαλύτερος στίβος αετός (lat. Aquila clanga)

Ένα πουλί με βάρος σώματος 1,6-3,2 kg, με μήκος σώματος 65 cm έως 73 cm ταυτόχρονα. Αυτό το είδος είναι μεγαλύτερο και πιο σκούρο από τον μικρό στίβο αετό.

Φωλιάζει στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, του Καζακστάν, της Κίνας και της Μογγολίας. Χειμώνας στην Ινδία, το Ιράν, την Κίνα, τις χώρες της Ανατολικής Αφρικής. Οι αετόπυροι ζουν συχνότερα σε μικτά δάση, σε πεδιάδες, κοντά σε ποτάμια, λίμνες και έλη. Τρέφεται με μικρά πουλιά, τρωκτικά, ερπετά και ερπετά.

  • Αυστραλιανός αετός-νάνος (ευρ. Aquila morphnoides)

Αυτός είναι ένας μικρός αετός που ζει στην Αυστραλία. Το μήκος του σώματος φτάνει τα 45-55 cm, το βάρος 815 γραμμάρια, το πτερύγιο του αετού είναι 120 εκατοστά.

Κατοικεί τροπικά και εύκρατα δάση, προτιμά τις ανοικτές λοφώδεις περιοχές σε πυκνά δάση. Τροφοδοτεί τρωκτικά (αρουραίους, ποντίκια, κουνέλια), πουλιά, φίδια και σαύρες, έντομα και ψάρια.

Hawk Eagle

Τα είδη των αετών βάρους έως 2,5 κιλά και 65-75 εκ. Μήκος, με μήκος πτέρυγας έως 55 εκ.

Προφανώς, νωρίτερα αυτός ο αετός έζησε σε όλη την τροπική και υποτροπική ζώνη του ανατολικού ημισφαιρίου και τώρα υπάρχουν απομονωμένες περιοχές κατά μήκος του ισημερινού. Ο ιππότης μπορεί να βρεθεί στη νότια Ευρώπη, στη Βόρεια Αφρική, που βρίσκεται μερικές φορές σε χώρους από το Τουρκμενιστάν στο Τατζικιστάν, καταλαμβάνει εκτεταμένους χώρους στην Ινδία και βρίσκεται επίσης συχνά στη νότια Κίνα. Οι αετοί Hawk για τη φωλιά επιλέγουν μια περιοχή καλυμμένη με ξηροφυσικούς (ανθεκτικούς στην ξηρασία) θάμνους.

Hawk Eagle

Οι αετοί γερακιών εξόρυξης δεν υπερβαίνουν το μέγεθος ενός λαγού. Μπορεί να είναι τόσο θηλαστικά όσο και πτηνά. Για παράδειγμα, οι πέρδικες ή τα άγρια ​​περιστέρια είναι παρόντα στη δίαιτα του γερακιού. Συνήθως ένας αετός γερακιού επιτίθεται στο έδαφος, αλλά μπορεί να πιάσει το θύμα στην πτήση, σαν γεράκι.

Ο Hawk Eagle έπιασε ένα περιστέρι. Ένα ζευγάρι αετών γερακιών.

Το ζευγάρι των αετών γεράκι είναι πολύ ισχυρή. Ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει μαζί για όλη τη ζωή. Τα αυγά εκκολάπτονται από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γυναίκα βάζει δύο αυγά, ένα ή τρία αυγά στη φωλιά - αυτό είναι μια μεγάλη σπανιότητα. Αυγά που εκτρέφουν θηλυκά. Μέχρι την ηλικία των 10 εβδομάδων, οι αετοί γίνονται ανεξάρτητοι.

Στην Ευρώπη, ο αετός του γερακιού απειλείται με εξαφάνιση, καθώς η ταχεία ανθρώπινη ανάπτυξη της γης για τις ανάγκες της και η καταστροφή της φύσης οδηγεί στην καταστροφή του εφοδιασμού σε τρόφιμα.

Νάνος αετός

Ένα μικρό είδος αετών, πιο συγκρίσιμο σε μέγεθος με μύγες. Το μεταναστευτικό πουλί, το φάσμα αναπαραγωγής του αετού νάνος, είναι μια ζώνη θερμού εύκρατου κλίματος στην Ευρασία. Για το χειμώνα, οι αετοί νάνος πετούν στην Αφρική. Στη Νότια Αφρική, υπάρχει ένας πληθυσμός νάνος αετών που ζουν εκεί όλο το χρόνο.

Το άνοιγμα των πτερυγίων των αετών αυτού του είδους είναι μέγιστο 130 εκατοστά. Τα θηλυκά και τα αρσενικά είναι εξίσου χρωματισμένα, αν και τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα.

Αετός-νάνος.

Τα ζευγάρια αυτού του είδους αδρανούν ξεχωριστά, αλλά για εκτροφή συγκεντρώνουν και πάλι και χτίζουν μια φωλιά στον ίδιο χώρο. Αυτή τη στιγμή, τα αρσενικά συμπεριφέρονται προκλητικά, οργανώνοντας μια ασυνήθιστη επίδειξη στον ουρανό, εκτελώντας διάφορα ακροβατικά.

Η φωλιά είναι χτισμένη αρσενικά και θηλυκά, φαίνεται μεγάλη, με διάμετρο περίπου ενός μέτρου. Συνήθως εγκαθίσταται σε ένα τεράστιο δέντρο σε ύψος τουλάχιστον πέντε μέτρων από το έδαφος, συνήθως υψηλότερο.

Το θηλυκό βάζει ένα ή δύο αυγά στο τέλος της άνοιξης. Τα αυγά επώασης διαρκούν ένα μήνα, ενώ το αρσενικό τροφοδοτεί το θηλυκό. Μετά την εμφάνιση των αετών, το θηλυκό τους θερμαίνει για αρκετές ακόμα ημέρες μέχρι να συνηθίσουν στις νέες συνθήκες. Το αρσενικό συνεχίζει να το φροντίζει, να το τροφοδοτεί. Δύο μήνες αργότερα, οι νεοσσοί θα χαλαρώσουν και θα εγκαταλείψουν τη φωλιά.

Δύο νεαροί νάνοι στη φωλιά.

Παρά το μικρό τους μέγεθος, οι αετοί νάνος έχουν πολύ δυνατά πόδια, γεγονός που τους επιτρέπει να κυνηγούν σχετικά μεγάλα θηράματα, για παράδειγμα κουνέλια. Μπορεί να πιάσει μικρά πουλιά, όπως τσίχλες, ψαρόνια, σπουργίτια, κρόκους και άλλους που πετούν. Αν το κλίμα είναι ξηρό, ο νάνος του αετού κυνηγάει ερπετά, τότε τα φίδια και οι σαύρες αποτελούν τη βάση της διατροφής. Προσπαθεί να σκοτώσει δηλητηριώδη φίδια με ένα χτύπημα στο κεφάλι, ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου δηλητηριώδη φίδια υπερασπίστηκαν με επιτυχία και οι αετοί νάνος πέθαναν από δαγκώματα. Στα χειμωνιάτικα τέταρτα, αυτοί οι αετοί τροφοδοτούν ευχαρίστως τους τερμίτες.

Ινδικό γεράκι αετός

Ο ιχθύς αετός είναι ένα μικρό είδος αετών, με ένα άνοιγμα φτερών μέχρι 140 εκατοστά.

Ο ιππότης αετός της Ινδίας βρίσκεται στις τροπικές περιοχές της ζώνης Indomalian. Το είδος κατοικεί αειθαλές, υγρό δάσος. Υπάρχουν αρκετοί πληθυσμοί του αετού του Ινδικού γερακιού, οι οποίοι απομονώνονται ο ένας από τον άλλο.

Ινδικό αετός γερακιού.

Κυνηγώντας πουλιά μικρού και μεσαίου μεγέθους, υπάρχουν επίσης γνωστές περιπτώσεις επιτυχούς θήρας αυτού του αετού για σκίουρους.

Η φωλιά είναι χτισμένη σε ύψος τουλάχιστον 25 μέτρων. Θέτει μόνο ένα αυγό. Δεν υπάρχουν άλλα δεδομένα σχετικά με την αναπαραγωγή αυτού του είδους, δεδομένου ότι έχει μελετηθεί ελάχιστα.

Golden Eagle - είναι ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος ολόκληρης της οικογένειας των γερακιών. Ο Golden Eagle είναι ένας ισχυρός και μεγάλος αετός. Το άνοιγμα των φτερών μπορεί να φτάσει τα 240 εκατοστά, το βάρος - 6,7 κιλά. Ταυτόχρονα, τα αρσενικά είναι πολύ μικρότερα από τα θηλυκά, το βάρος του αρσενικού μπορεί να είναι το πολύ 4,6 κιλά.

Αετός χρυσαετός.

Διανέμεται σε όλο το βόρειο ημισφαίριο. Τις περισσότερες φορές ζει στα βουνά, στις πεδιάδες μπορεί να βρεθεί πολύ σπάνια. Αποφεύγει τους χώρους που καταλαμβάνουν οι άνθρωποι και το κάνει σωστά.

Τρέφει λαγούς, τρωκτικά και διάφορα πουλιά. Αλλά το μέγεθος σας επιτρέπει να προσπαθήσετε για τα μικρά παιδιά από τα ελάφια, τα πρόβατα και άλλα μεγάλα ζώα.

Η εξαιρετικά έντονη όραση επιτρέπει στον αετό να ανιχνεύσει έναν λαγό σε απόσταση δύο χιλιομέτρων. Αλλά οι χρυσαετοί βλέπουν καλά μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αφού παρατήρησε το θήραμα, ο αετός προχωρά σε αυτό, ενώ η ταχύτητα του χρυσού αετού μπορεί να φτάσει τα 320 km / h.

Οι λαγοί, οι μαρμάνοι, οι κουνάβι, οι γκόφερ, τα skunks και ακόμη και οι χελώνες μπορούν να γίνουν θύματα του χρυσού αετού. Στη Βουλγαρία, οι χελώνες αποτελούν το ένα πέμπτο της διατροφής των χρυσών αετών. Στα νότια τμήματα της σειράς, οι χρυσαετοί μπορούν να κυνηγήσουν φίδια. Μπορεί επίσης να επιτεθεί γεράκια, τα οποία είναι προσβλητικά. Ο Χρυσαετός δεν αποφεύγει το φορτίο, ειδικά το χειμώνα.

Ο θήραμα αετός κοιτάζει έξω, αιωρείται στον ουρανό. Εάν είναι νεφοκάλυψη ή βροχερός, ο χρυσός αετός ψάχνει για το λεία που κάθεται πάνω σε ένα λόφο (δέντρο ή λόφο).

Αετός χρυσός αετός κατά την πτήση.

Το μικρό λεία του χρυσού αετού αρπάζει ένα πόδι στο λαιμό, το δεύτερο πίσω από την πλάτη του και σπάει τη σπονδυλική του στήλη. Εάν είναι απαραίτητο, ένα ισχυρό χτύπημα ενός ισχυρού ράκου σπάει τις αρτηρίες του λαιμού. Εάν ο χρυσός αετός προσπαθήσει να σκοτώσει μεγάλο θήραμα, παράγει πολλά χτυπήματα αυτού του είδους, ενώ εξισορροπείται, προσκολλώντας σταθερά στην πλάτη του θύματος.

Ξεκινήστε να πολλαπλασιάζεται σε ηλικία πέντε ετών. Με τη δημιουργία ζευγαριών, οι χρυσαετοί παραμένουν πιστοί καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ το δεύτερο μισό του ζεύγους είναι ζωντανό. Οι αετοί χρυσαετοί φτιάχνουν τις φωλιές τους σε δύσκολα μέρη στα βουνά, λιγότερο συχνά στα δέντρα. Πάντα φωλιά μακριά από τους ανθρώπους.

Ένας θηλυκός χρυσός αετός συνήθως τοποθετεί δύο αυγά σε ένα διάστημα 3-4 ημερών. Οι νεοσσοί γεννιούνται στο ίδιο διάστημα. Η μεγαλύτερη γκόμενα είναι επιθετική προς τους νεότερους, παίρνοντας φαγητό από αυτούς. Οι γονείς δεν δίνουν σημασία σε αυτή τη συμπεριφορά. Ως αποτέλεσμα, περισσότεροι από τους μισούς νεαρούς νεοσσούς πεθαίνουν, χωρίς να έχουν ζήσει για δύο εβδομάδες. Στην πτέρυγα, οι νεοσσοί χρυσού αετού φτάνουν μέχρι και 80 ημέρες, αλλά δεν απομακρύνονται για πολύ.

Αετός χρυσός αετός κατά την πτήση.

Οι Χρυσοί Αετοί είναι καθιστικοί και δεν πετούν μακριά για το χειμώνα. Προστατεύουν την τοποθεσία από άλλα αρπακτικά πουλιά.

Στην εποχή μας, ο πληθυσμός του χρυσού αετού μειώνεται ραγδαία, ο χρυσός αετός έχει γίνει ένα πολύ σπάνιο πουλί. Ένα τεράστιο πλήγμα για τον πληθυσμό των χρυσών αετών, όπως και άλλοι θηρευτές, αντιμετωπίστηκαν από τους αγρότες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Τους πυροβόλησαν ανεξέλεγκτα, καθώς επιτέθηκαν σε κατοικίδια ζώα.

Θησαυρός αετός

Ο αετός ταφής είναι ένα μεγάλο είδος αετών, το άνοιγμα των φτερών του μπορεί να φτάσει τα 215 εκατοστά.

Πρόκειται για μεταναστευτικό είδος, το οποίο φωλιάζει στη στεπώδη και δασο-στέπα ζώνη της Ευρασίας προς ανατολάς προς το Βαϊκάλ και για τις χειμερινοί πετούν σε διαφορετικές νότιες περιοχές (νότια Κίνα, Ινδία, Σαουδική Αραβία κλπ.).

Θησαυρός αετός.

Εξωτερικά, ο ταφικός αετός μοιάζει με ένα χρυσό αετό, αλλά κάπως μικρότερο σε μέγεθος.

Αν και ο αετός ταφής αρχικά κατοικήθηκε στις πεδιάδες, οδηγήθηκε στα βουνά λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας. Προτιμά τις στέπες, τη δασική στέπα ή την ημι-έρημο αναγκαστικά με τα νησιά του δάσους.

Αρχίζει να πολλαπλασιάζεται στον πέμπτο ή τον έκτο χρόνο της ζωής. Μέχρι αυτή την εποχή, το χρώμα του αετού γίνεται ενήλικο. Τα ζευγάρια που δημιουργούνται αποθηκεύονται για όλη τη ζωή, ακόμη και για την περίοδο χειμώνα, τα ζεύγη δεν διαχωρίζονται.

Το χώμα αναπαραγωγής έχει χρησιμοποιηθεί από το ζευγάρι για πολλά χρόνια.

Θησαυρός αετός.

Το θηλυκό συνήθως τοποθετεί 2 αυγά σε διαστήματα αρκετών ημερών. Ως αποτέλεσμα, η μεγαλύτερη γκόμενα καταπιέζει τους νεότερους και αυτό μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο του τελευταίου. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει τόσο συχνά όσο και στους αετούς.

Ο αετός ταφής είναι θηρευτής και σαρωτής. Το Carrion αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διατροφής του. Το σφάγιο ενός κατεστραμμένου σκύλου μπορεί να προσφέρει έναν σοβαρό αετό για αρκετές ημέρες.

Για να ψάξει για τη λεία, όπως όλοι οι αετοί, κλέβει πάνω από ένα χρέος στον ουρανό ή το παρακολουθεί σε ένα ψηλό μέρος. Το θήραμα είναι αρκετό στο έδαφος, το πουλί μπορεί να το πιάσει κατά την απογείωση.

Αυτό το είδος αετών έχει την ιδιότητα του ευάλωτου. Ο κύριος λόγος για την μείωση του αριθμού των αετών ταφής είναι η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων.

Ισπανικό ταφικό έδαφος

Η ισπανική ταφή είναι ένας αετός που ζει μόνο στη χερσόνησο των Πυρηναίων. Πιο πρόσφατα, αυτό το είδος αετών θεωρήθηκε υποείδος του αετού ταφής, αλλά βρέθηκαν σημαντικές γενετικές διαφορές και τώρα το υποείδος επισημαίνεται σε ξεχωριστό είδος.

Αετός ισπανικό ταφικό έδαφος.

Το μήκος του σώματος της ισπανικής ταφικής γης είναι 80 εκατοστά και το άνοιγμα των φτερών μπορεί να φθάσει τα 2,2 μέτρα. Το κύριο θηρίο είναι τα κουνέλια, επίσης τα τρωκτικά και τα πουλιά. Μπορεί να επιτεθεί σε λαγό ή ακόμα και σε αλεπού.

Οι ισπανικοί ταφικοί τόποι δεν είναι αποδημητικά πτηνά. Κρατούν τα κυνήγι τους και τα προστατεύουν από τους αντιπάλους τους.

Αετός ισπανικό ταφικό έδαφος. Αετός ισπανικό ταφικό έδαφος. Αετός ισπανικό ταφικό έδαφος. Αετός ισπανικό ταφικό έδαφος.

Οι ισπανικοί ταφικοί τόποι είναι μονογαμικά πτηνά. Η τοποθέτηση ξεκινάει τον Μάρτιο. Το θηλυκό μπορεί να βάλει έως και 4 αυγά, αλλά συνήθως δεν ξεπερνούν περισσότερο από 2 νεοσσοί στο νεογνό. Φτάνοντας τριών μηνών, οι νεοσσοί εγκαταλείπουν τη φωλιά.

Αετός ισπανικό ταφικό έδαφος. Αετός ισπανικό ταφικό έδαφος. Αετός ισπανικό ταφικό έδαφος.

Αυτό το είδος αετών κινδυνεύει, στην άγρια ​​φύση δεν έχουν ξεπεράσει περισσότερα από 650 άτομα.

Πέτρινο αετό

Ο πέτρινος αετός είναι ένα μεγάλο είδος, μήκους σώματος: 62-72 εκ. Το άνοιγμα των πτερυγίων του πέτριου αετού: 160-183 εκ. Τα αρσενικά είναι λίγο μικρότερα από τα θηλυκά, τα αρσενικά ζυγίζουν μέχρι 2 κιλά, τα θηλυκά μέχρι 2,5 κιλά. Πολύ παρόμοια με τον αετό στέπας.

Stone Eagle.

Οι πέτρινοι αετοί δεν εγκατασταθούν σε δάση ή ερήμους, προτιμώντας σαβάνες και στέπες. Οι μεμονωμένοι πληθυσμοί ζουν στην Ινδία και τις γειτονικές χώρες, αλλά και στην Αφρική.

Πέτρινο αετό και τσακάλι χτυπημένο κάτω στο δρόμο.

Η διατροφή είναι πολύ διαφορετική: τα θηλαστικά και τα ερπετά, τα πουλιά και τα μεγάλα έντομα, το κυνήγι ψαριών ενώ εν μέρει βυθίζονται στο σώμα. Το μέγιστο βάρος της παραγωγής δεν υπερβαίνει τα 2 kg. Μπορεί να επιτεθεί φλαμίνγκο κατά την πτήση. Ο πέτρινος αετός δεν συρρικνώνει το φορτίο, κλέβοντας το θήραμα από τους ανταγωνιστές.

Ο πέτρινος αετός είναι ένα μονογαμικό πουλί, όπως πολλοί αετοί. Μόνο μία κορίτσι επιβιώνει στο πρόβατο. Το αρσενικό βοηθά τη γυναίκα να ταΐσει το μωρό. Τα κοτόπουλα στέκονται στην πτέρυγα κατά το τρίτο μήνα της ζωής. Οι πέτρινοι αετοί σεξουαλικής ωριμότητας φτάνουν στο τέταρτο έτος της ζωής.

Steppe Eagle

Степной орёл – крупный вид орлов. Самки крупнее самцов, вес самки может достигать 4,8 кг, а размах крыльев 230 см.

Степной орёл.

Степной орёл – перелётная птица. Гнёзда вьёт в степях от Ставропольского Края РФ до южной части Китая. На зимовку степные орлы улетают в Африку и Индию.

Степной орёл в полёте.

Основная добыча степного орла – суслики и другие крупные грызуны, может нападать на зайцев и птенцов других видов птиц. Охотно поедает падаль.

Большой подорлик

Большой подорлик – вид перелётных орлов, гнездующийся на территории от Финляндии до Китая. Τα μεγάλα σκοτεινά αυτιά χειμώνουν στην Ινδία, το Ιράν και την Ινδοκίνα.

Το βάρος του μεγαλύτερου αετό στίγματος είναι 3,2 κιλά. Συχνά εγκαταστάθηκαν κοντά σε υδάτινα σώματα. Κυνήγι για μικρά τρωκτικά. Το κύριο θηρίο - τα νύχια του νερού και άλλα τρωκτικά, μπορούν να πιάσουν ερπετά και μικρά πουλιά.

Φωλιάζει σε δέντρα, συχνά χρησιμοποιείται μια φωλιά για αρκετά χρόνια στη σειρά. Όπως και οι περισσότεροι αετοί, η γυναίκα βάζει δύο αυγά με ένα διάστημα αρκετών ημερών. Η νεαρότερη νεοσσός καταπιέζεται από τον πρεσβύτερο και πεθαίνει, συχνά δεν έχει ζήσει ούτε δέκα ημέρες.

Ο μεγάλος στίβος αετός εκτρέφεται καλά στην αιχμαλωσία, οπότε μπορεί συχνά να βρεθεί σε ζωολογικούς κήπους.

Μικρό σπαθί αετό

Ο κηλιδωτός αετός είναι ένα είδος μικρών αετών. Το βάρος του μικρού σκεπασμένου αετού δεν υπερβαίνει τα 1,8 kg.

Μικρός στίγας αετός. Μικρός στίγας αετός.

Φυλές στην Ανατολική Ευρώπη και χειμώνες στην Αφρική. Στην Ινδία υπάρχει ένας απομονωμένος μη-μεταναστευτικός πληθυσμός.

Αετός με στίγματα

Οι αετοί με στίγματα είναι αετοί μεσαίου μεγέθους, μήκος σώματος μέχρι 65 cm. Ζει στην Ινδία και τις γειτονικές χώρες: Μυανμάρ, Μπαγκλαντές, Καμπότζη, Νεπάλ.

Αεριωμένοι αετοί.

Κυνήγι όχι μικρά θηλαστικά, που συλλαμβάνουν λεία από το έδαφος. Μπορεί επίσης να κυνηγά τα πουλιά και τους βατράχους.

Kaffra Eagle

Ο Kaffra Eagle ζει στην Αφρική. Μεγάλη θέα με εκτροπή πτερυγίων μέχρι δύο μέτρα και ζυγίζει μέχρι τέσσερα κιλά κιλά.

Kaffir Eagle. Kaffir Eagle. Kaffir Eagle. Kaffir Eagle. Ο αετός Kaffra με θήραμα.

Το κύριο θηράμα - τρωκτικά.

Ασημένιο αετό

Ο ασημένιος αετός είναι άλλος εκπρόσωπος της αφρικανικής πανίδας. Ο ασημένιος αετός έχει μήκος μέχρι 60 cm και πτέρυγα 140-160 cm.

Ασημένιο αετό. Ασημένιο αετό.

Όπως και άλλα είδη αετών, ο ασημένιος αετός προσελκύει μικρά ζώα (θηλαστικά, ερπετά και πουλιά). Οι φωλιές είναι χτισμένες σε δέντρα, τα θηλυκά βάζουν ένα ή δύο αυγά.

Αετός Wedgetail

Ο αετός με σφήνα είναι ένα μεγάλο είδος με πτερύγιο μέχρι 2,3 μέτρα και βάρος μέχρι 5 κιλά, ενώ τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά.

Ο αετός wedgetail ζει στην Αυστραλία, στα νησιά της Τασμανίας και στα νότια της Νέας Γουινέας. Ο αετός σκωπής εγκαθίσταται τόσο στις πεδιάδες όσο και στα βουνά.

Ο αετός με ουρά.

Το βασικό θήραμα των αετών σκιάς είναι κουνέλια. Μεγάλα πουλιά και σαύρες μπορούν επίσης να επιτεθούν. Υπήρξαν περιπτώσεις επιθέσεων σε αρνιά, αλλά αυτό είναι σπάνιο. Αυτό το είδος τρέφεται επίσης με το φλοιό.

Ο αετός με ουρανό στην πτήση.

Φωλιές είναι χτισμένες ψηλά στα δέντρα, επιλέξτε ένα μέρος από το οποίο μπορείτε να δείτε καθαρά το περιβάλλον. Στην τοποθέτηση όχι περισσότερο από τρία αυγά. Τα μικρά παιδιά γεννιούνται μετά από περίπου 45 ημέρες. Οι νεοσσοί του αετού σπαθόψαρου εξαρτώνται από τους γονείς τους για μισό χρόνο, μετά βγαίνουν από τη φωλιά και αρχίζουν να ζουν ανεξάρτητα.

Aquila kurochkini

Το Aquila kurochkini (Λατινικό) είναι ένα απολιθωμένο είδος αετών, παρόμοιο σε μέγεθος και δομή με τον ζωντανό αετό γεράκι. Το είδος αυτό περιγράφηκε το 2013 από το βουλγαρικό παλαιοντολόγο Ζ.Ν. Καταπολέμηση.

Το συγκεκριμένο επίθετο (kurochkini) δίνεται προς τιμήν του επίσημου Ρώσου παλαιοντολόγου Καθηγητού Ε.Ν. Kurochkina (1940-2011), ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στη μελέτη της πρώιμης εξέλιξης και της φυλογένεσης των πουλιών, εξερευνώντας την πανευρωπαϊκή πανίδα ολόκληρης της ευρασιατικής ηπείρου.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org