Πουλιά

Starling: μεταναστευτικό πουλί ή όχι, περιγραφή

Pin
Send
Share
Send
Send


Εμφάνιση και συμπεριφορά. Μήκος σώματος 20-25 cm, έκταση πτερυγίων 34-42 cm, βάρος 60-90 g. Η εμφάνιση ενός πουλιού που κάθεται και περπατά στο έδαφος είναι πολύ χαρακτηριστική λόγω της πυκνής δομής του, της βραχύτερης ουράς, του μακρύς κοφτερού ίσιου ράμφους, των μεγάλων ισχυρών ποδιών. Το ιπτάμενο πουλί αναγνωρίζεται εύκολα από το τριγωνικό σχήμα των αιχμηρών φτερών. Ανεβαίνοντας, πετάει καλά, περπατά και τρέχει, κρατά τα κοπάδια το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Περιγραφή. Ο σεξουαλικός διμορφισμός στο χρώμα και το μέγεθος δεν είναι σχεδόν έντονος. Στο φρέσκο ​​φθινόπωρο του φθινοπώρου, τα ενήλικα πουλιά είναι διακεκομμένα με χοντρά, λευκά και σκοτεινά στίγματα και κηλίδες που κρύβουν σχεδόν το σκοτεινό χρώμα της γάστρας και των φτερών. Το ράμφος είναι σκοτεινό, τα μάτια είναι ροζ, τα πόδια είναι ροζ-ώχρα. Την άνοιξη, τα χείλη των ελαφιών στα άκρα των φτερών είναι βαθμιαία κουρασμένα, τα ίδια τα φτερά ακονίζονται. Την άνοιξη, το κοτσάνι φαίνεται σχεδόν μαύρο με μια ισχυρή μεταλλική λάμψη - χάλκινο, πράσινο, μωβ, μοβ. Το ράμφος μετατρέπεται σε κίτρινο (μπλε με κουκκίδες στο κάτω μέρος). Στην εποχή ζευγαρώματος, εντοπίζονται σε ένα μικρό αριθμό αποθηκεύονται στην πλάτη, τα φτερά, κάτω από το στόμα.

Τα νεαρά πουλιά είναι καφέ, με θολωτά διαχρονικά πρωτόγαλα, σκούρο χαλινάρι από ράμφος στο μάτι, φωτεινό λαιμό και μαύρο ράμφος. Τα πόδια είναι θαμπό, γκρίζα-buff. Στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο, τα νεαρά πτηνά που αιωρούνται με διεισδυτικά μαύρα και ποικίλα φτερά φαίνονται pejedy. Ένα ιπτάμενο πουλί έχει σχετικά μικρές αιχμηρές πτέρυγες με μια φωτεινή κάτω πλευρά, ένα μακρύ μυτερό ράμφος, μια συντομευμένη ουρά, τα σημάδια αυτά καθιστούν δυνατή τη διάκριση των κουνουπιδιάνων από άλλα πουλιά παρόμοια μεγέθους - τσίχλες και κηρήθρες.

Η φωνή. Το τραγούδι είναι πολύ διαφορετικό, δυνατό, αποτελείται από σφύριγμα και τσίμπημα στα γόνατα, περιλαμβάνει πολλά τραγούδια δανεισμού άλλων πουλιών, καθώς και απομιμήσεις ευρείας ποικιλίας ήχων. Το σκυλάκι τραγουδιού ανοίγει ευρέως το ράμφος του, κουνώντας φτερά στο λαιμό, κουνάει περιοδικά τις φτερούγες του. Η κραυγή και η κραυγή του συναγερμού είναι ένα απαλό μούστο. "chrr», «chrrrr". Τα δάκρυα εκπέμπουν σφυροκόπημα, τραγουδώντας, ακούγοντας ήχους. Σε πακέτα συμπεριφέρονται πολύ θορυβώδη.

Κατανομή, κατάσταση. Διανέμεται πρακτικά σε όλη την Ευρασία από taiga σε υποτροπικά, τις τελευταίες δεκαετίες εγκαταστάθηκε ανατολικά σε Transbaikalia, στη βόρεια Ευρώπη έφτασε στην δασική τούνδρα και διείσδυσε σε δασικές στέπες και ημιπετέψει κατά μήκος δασικών ζωνών. Στη Δυτική και Νότια Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, ο Καύκασος ​​συμβαίνει καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, οι μετανάστες από το βόρειο και ανατολικό τμήμα της περιοχής - περιοχές με χιονισμένους χειμώνες εντάσσονται στα τοπικά πουλιά. Σε λιγότερους χειμώνες έξω από την περιοχή φωλιάσματος - στα υποτροπικά και τροπικά της Αφρικής και της Ασίας.

Εισήχθη στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, σε πολλά νησιά της Ωκεανίας. Στην ευρωπαϊκή Ρωσία ως σύνολο, είναι σύνηθες, αλλά υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις των αριθμών, προφανώς τις τελευταίες δεκαετίες, οι αριθμοί έχουν μειωθεί κάπως. Στις περιοχές φωλιάσματος στη μεσαία ζώνη εμφανίζεται από τις αρχές Μαρτίου, στην αρχή του snowmelt, την αναχώρηση από τον Αύγουστο μέχρι το Νοέμβριο, μερικά πουλιά παραμένουν στο χειμώνα στην περιοχή των χιονισμένων χειμώνων, καθώς και στις πόλεις σε χωματερές.

Τρόπος ζωής. Μια χαρακτηριστική μορφή ανθρωπογενούς και μωσαϊκού τοπίου, εγκαθίσταται σε οικισμούς, κήπους, πάρκα, με τη χρήση birdhouses και κενών στα ανθρώπινα κτίρια. Κάτω από φυσικές συνθήκες, φωλιάζει σε κοιλότητες, παλιά νεράιδα μελισσοφάγων και κυλίνδρους κυλίνδρων στους βράχους. Οι αποικίες σχηματίζονται σπάνια. Τα ασπόνδυλα κυριαρχούν στη διατροφή, τα οποία τα πουλιά συλλέγουν κυρίως στο έδαφος. Γαιοσκώληκες, οι προνύμφες των σκαθαριών εκσφενδονίζονται από το μαλακό χώμα, τις συλλέγει την άνοιξη, ακολουθώντας το άροτρο στην αρόσιμη γη. Συχνά τρέφονται με χλοοτάπητες ακριβώς κάτω από τα πόδια των ανθρώπων. Λιγότερο συχνά εξετάζει κορώνα ή αλιεύει έντομα στον αέρα (για παράδειγμα, συνοδεύει κοπάδια οπληφόρων). Κατά το δεύτερο μισό του καλοκαιριού, τρώγοντας μούρα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην καλλιέργεια.

Κανονικά μονογαμικό, αν και υπάρχουν περιπτώσεις bigamia. Αφού επέλεξε ένα μέρος για τη φωλιά, το αρσενικό προσελκύει ενεργά το θηλυκό με τραγούδια, με την έναρξη της επώασης η δραστηριότητα του τραγουδιού μειώνεται απότομα. Μερικές φορές το αρσενικό αρχίζει να κτίζει μια φωλιά χωρίς θηλυκό, αλλά συνήθως οι εταίροι χτίζουν μια φωλιά και φέρουν το υλικό φωλιάσματος μαζί. Σε συμπλέκτη 4-8, συνήθως 5-6 ανοιχτό μπλε, γρήγορα ξεθωριασμένα αυγά. Η επώαση διαρκεί 11-15 ημέρες, και τα δύο μέλη της εκκολαπτηρίου, το βράδυ - μόνο το θηλυκό.

Τα νεράιδα καταπακτές καλύπτονται με μακρύ χοντρό γκριζωπό-άσπρο κάτω. Με την έλευση των νεοσσών, οι κοιλότητες κατοικιών καθίστανται σαφώς ορατές, τα πουλιά πετούν συνεχώς μαζί τους με φαγητό, μεταφέρουν τις λευκές κάψες απορριμμάτων από τη φωλιά, οι νεοσσοί γκρινιάζουν δυνατά. 20-22 ημέρες μετά την εκκόλαψη (μερικές φορές 15-17 ημέρες αργότερα), το νεογνό αφήνει τη φωλιά. Συνήθως η αναχώρηση πέφτει στο μέσο ή στο τέλος Μαΐου. Ίσως μερικά ζευγάρια να έχουν περιστασιακά 2 γουρουνάκια ανά εποχή. Όλο το καλοκαίρι τα πουλιά περιπλανιούνται στις οικογένειες, σχηματίζουν σταδιακά μεγάλα κοπάδια και μετακινούνται σε πιο ανοικτούς οικότοπους. Στο τέλος του καλοκαιριού, πριν περάσουν τη νύχτα, τα κοπάδια αρσενικών ζώων που αριθμούν χιλιάδες άτομα εκτελούν σύνθετες πιρουέτες στον αέρα, που μοιάζουν με σύννεφα που αλλάζουν διαρκώς, με όλα τα πουλιά να κινούνται απροσδόκητα ομαλά και συγχρονισμένα.

Αυτή τη στιγμή, οι μαζικές διανυκτερεύσεις συνήθως σχηματίζονται σε καλάμια, λιγότερο συχνά σε κορμούς δέντρων. Το φθινόπωρο, πολλά αρσενικά τραγουδούν, αλλά λιγότερο ενεργά από ό, τι την άνοιξη. Η αναχώρηση ξεκινάει τον Αύγουστο, καθυστερεί μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου, μικρές ομάδες περιστασιακά παραμένουν ζωντανές στη μεσαία λωρίδα - σε στάβλους, πόλεις και προαστιακές χωματερές. Τα πρώτα χρόνια δεν φυλώνουν, ξοδεύουν το καλοκαίρι τους περιπλάνηση, φωλιάζουν μόνο στο τέλος του 2ου έτους της ζωής. Η μέγιστη γνωστή διάρκεια ζωής είναι 20 χρόνια.

Starling ή Common Starling (Sturnus vulgaris)

Περιγραφή της εμφάνισης του πουλιού

Πολλοί παρατηρητικοί αναγνώστες ενδιαφέρονται για πληροφορίες σχετικά με το νησάκι, το μεταναστευτικό πουλί ή όχι, την περιγραφή αυτού του πουλιού. Το Starling θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επινοητικά πτηνά που ανήκουν στη διαταγή του περαστικού. Αυτά τα πουλιά από την οικογένεια Starling περιλαμβάνουν περισσότερα από 100 είδη. Το μέγεθος του στύλου θεωρείται ο μέσος όρος για τους περαστικούς. Το βάρος ενός ενήλικου πουλιού είναι περίπου 75 g, μήκος σώματος - 20-22 cm, άνοιγμα πτερυγίου - 40 cm.

  • Μαύρο φτέρωμα με μεταλλική λάμψη, που μπορεί να λερωθεί και να γίνει καφέ την άνοιξη. Μερικά πουλιά έχουν μωβ, χάλκινο, πρασινωπό, μπλε παίζουν σε φτερά.
  • Τα αρσενικά είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα θηλυκά και φωτεινότερα.
  • Έχουν ένα κοφτερό και μακρύ ράμφος, ελαφρώς καμπυλωμένο κάτω. Ο λογαριασμός έχει επίσης τη δυνατότητα να αλλάζει χρώμα. Τις περισσότερες φορές είναι μαύρος στο στάρπη, αλλά γίνεται κίτρινο κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος.
  • Τα πέλματα του πουλιού είναι μεγάλα και δυνατά, καφέ-κόκκινου χρώματος με κυρτωμένα νύχια.
  • Έχει ένα τεράστιο σώμα, κοντό λαιμό και συντομευμένη ουρά.

Είναι ένα κοινό κλασσικό πουλί που μεταναστεύει ή όχι;

Σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου μπορεί να βρεθεί αυτό το gomonlivuy και chirping bird, επειδή προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορες συνθήκες της φύσης.

Τα πιο αγαπημένα μέρη για την τακτοποίηση των ψαριών είναι η Αυστραλία, η Ευρασία, η Νέα Ζηλανδία και η Βόρεια Αμερική. Τα σκυλιά σπάνια πετούν στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Είναι απόλυτα εγκλιματισμένοι στη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Γιουγκοσλαβία, την Ελλάδα, το Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Οι άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταστήσει αυτά τα πουλιά στην Αφρική και την Αυστραλία.

Είναι ένας συνηθισμένος κοκκινόψαλος ένα μεταναστευτικό πουλί ή όχι; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι διψήφια. Τα κουνουπιέρες στη Δυτική και Νότια Ευρώπη οδηγούν μια καθιερωμένη ζωή, δηλαδή, μένουν εδώ για το χειμώνα. Αλλά στη Ρωσία, στα ανατολικά και βόρεια της Ευρώπης, χειμωνιάζουν, κι έτσι πετούν προς τις νότιες χώρες. Πολλοί την άνοιξη θα μπορούσε να παρατηρήσει - είτε το κοτσάνι είναι ένα μεταναστευτικό πουλί είτε όχι. Οι φωτογραφίες στο άρθρο καταδεικνύουν τον εαρινό αποικισμό των ξύλινων σπιτιών τους από τα κουνουπιέρες όταν επιστρέφουν από τις νότιες άκρες.

Το αγαπημένο βιότοπο αυτών των πουλιών είναι το επίπεδο έδαφος. Σε ορεινές περιοχές, δεν πετούν. Προτιμώμενα μέρη για οικισμό, επιλέγουν περιοχές κοντά σε ποτάμια ή βάλτους. Μερικές φορές μπορούν να βρεθούν στις περιοχές στέππων και στο ελαφρύ δάσος. Συχνά τα σπίτια των ψαριών βρίσκονται κοντά σε αγροκτήματα και ανθρώπινα σπίτια. Τους αρέσει να εγκατασταθούν κοντά στα χωράφια όπου τρέφονται. Τα περισσότερα πουλιά ζουν σε κοιλότητες ή κάτω από τις θέσεις των κτιρίων. Επίσης, δεν είναι αντίθετοι να ζουν σε ζεστά birdhouses που έχουν κατασκευαστεί από ανθρώπους.

Περιγραφή του τρόπου ζωής του πουλιού

Οι στέρνες ζουν σε αποικίες, συγκεντρώνονται σε κοπάδια. Μπορείτε συχνά να δείτε μια εικόνα χιλιάδων πτηνών που πετούν, που μοιάζουν με μέλισσα σμήνος σε απόσταση. Τα πτηνά εκτελούν ένα μετά το άλλο πολύπλοκα πιρουέτα, και ολόκληρο το πακέτο φαίνεται να είναι ένας ολόκληρος οργανισμός. Πριν από την προσγείωση, αιωρούνται πάνω από το έδαφος και στη συνέχεια καταρρέουν σε μια ευρεία περιοχή.

Για τη νύχτα συγκεντρώνονται επίσης σε ομάδες. Γι 'αυτό είναι κατάλληλοι χώροι όπου οι ιτιές και τα καλάμια μεγαλώνουν. Σε ένα πάρκο της πόλης ή στον κήπο, κοιμούνται μόνο στα κλαδιά δέντρων και θάμνων. Στις χώρες όπου ξεχειμωνιάζουν, τα κοπάδια μπορούν να ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο άτομα.

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, τα ψαρόνια ζουν στο μικρό τους έδαφος και δεν επιτρέπουν σε άλλα πουλιά να εισέλθουν εκεί. Βρίσκουν φαγητό στις όχθες ποταμών, καλλιεργειών, κήπων, σε χωριά. Η τροφοδοσία στη φωλιά δεν μεταφέρεται, το τρώτε στην άκρη.

Τα κουνουπιέρες είναι επιθετικά απέναντι σε άλλα πτηνά, ανταγωνίζονται για τοποθεσίες φωλιάσματος. Τα πουλιά όπως τα πτηνά των ορεινών περιοχών και οι πράσινοι δρυοκολάπτες γίνονται θύματα της συμπεριφοράς τους. Η διάρκεια ζωής αυτού του τραγουδιού είναι περίπου 10-12 χρόνια. Παρακολουθώντας το στύψιμο, μπορείτε να δείτε ότι είναι ένα αρκετά ευκίνητο πουλί, αν και μικρό.

Διατροφή stelings

Τα αστεία ψαρόνια τρώνε τόσο φυτικά τρόφιμα όσο και ζωικά προϊόντα. Το πιο κατάλληλο για αυτούς εαρινό φαγητό είναι γαιοσκώληκες, που εμφανίζονται στην επιφάνεια με το πρώτο ηλιακό φως. Τρέφουν επίσης ευτυχώς τις προνύμφες που το χειμώνα στο φλοιό των δέντρων. Το καλοκαίρι, τα ψαρόνια τρέφονται με κάμπιες, πεταλούδες, ακρίδες, μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα, κεράσια, κεράσια. Με μερικούς τρόπους τα ψάρια μπορούν να ονομάζονται διασώστες από παράσιτα.

Μέθοδος αναπαραγωγής

Την άνοιξη, που φθάνουν από τις νότιες χώρες, τα ψαρόνια εισέρχονται στην εποχή ζευγαρώματος. Στις ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, καταφέρνουν να εκκολαφθούν νεοσσούς τρεις φορές από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Για αυτό, τα πουλιά χωρίζονται σε ζεύγη. Στη συνέχεια ψάχνουν για μέρη για τη φωλιά και βάζουν ξηρά μέρη των φυτών εκεί. Βρύα, φτερά και γρασίδι βρίσκονται πάνω από το πουλί. Το αρσενικό μπορεί να φροντίσει για πολλά θηλυκά ταυτόχρονα.

Κατά την πρώτη τοποθέτηση των αυγών μπορεί να είναι από 6 έως 10 κομμάτια. Το θηλυκό τοποθετεί τα αυγά μία φορά την ημέρα. Τότε τα επωάζει. Τα αυγά είναι γαλαζοπράσινα και έχουν μήκος 3 cm και πλάτος 2 cm. Το βάρος ενός είναι 6.5 g.

Μερικές φορές το θηλυκό για την επώαση των απογόνων αντικαθιστά το αρσενικό. Οι νεοσσοί γεννιούνται στις ημέρες 11-13. Είναι εντελώς γυμνοί και τυφλοί. Αρχικά, συμπεριφέρονται εντελώς σιωπηλά. Μόλις οι γονείς έριχναν τα κελύφη από την φωλιά, τότε εμφανίστηκαν οι νεοσσοί. Οι ενήλικες αρχίζουν να ψάχνουν φαγητό για τα επόμενα. Φέρνουν έντομα σε νεοσσοί, που είναι μια πλήρης πρωτεϊνική τροφή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι γονείς μπορούν να πετάξουν για φαγητό έως και 300 φορές. Μετά από τρεις εβδομάδες ζωής, οι νεοσσοί κάνουν την πρώτη τους πτήση. Γονείς με διάφορα τεχνάσματα τους παρασύρουν από τη φωλιά.

Μήπως τα ψιλάκια έχουν εχθρούς;

Οι πιο ένθερμοι εχθροί των κουνελιών είναι κοράκια και αγριόχοιροι. Αυτά τα πουλιά είναι σε θέση να καταστρέψουν τις φωλιές τους. Επίσης, τα μικρά πουλιά φοβούνται τους αετούς, τους χρυσούς αετούς, τους πεκάν, τους κουκουβάγιους, τους γεράτες. Αυτά τα αρπακτικά κάνουν το δρόμο τους σε φωλιές σε αναζήτηση αυγών και νεοσσών που τρώνε. Οι γάτες, τα martens, τα φίδια μπορούν επίσης να φτάσουν στη φωλιά και να τρώνε μικρά κοτόπουλα.

Στέλινγκ δίπλα σε έναν άνθρωπο

Η σχέση μεταξύ ανθρώπων και κουνουπιδιού είναι διττή. Προηγουμένως, οι άνθρωποι ήταν περισσότερο στη φύση και θαύμαζαν τα πρώτα πουλιά τραγουδίστρια. Λοιπόν, υπήρχαν περιπτώσεις όπου τα κουνουπιέρες ήταν κλουβένια σαν καναρίνι ή ένα νυχτολούλιδο. Στην αιχμαλωσία, συμπεριφέρονται τέλεια: ενεργά τσακίζουν και πηδούν. Καταστρέφοντας τις ακρίδες, τους γυμνοσάλιαγκες και τους Maybirds, τα ψαρόνια φέρνουν σημαντικά οφέλη στον άνθρωπο. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του φαγητού τους είναι ότι τρώνε έντομα που βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των προνυμφών, βρίσκοντάς τα στο έδαφος.

Εκτός από τα οφέλη, αυτά τα πουλιά μπορούν επίσης να βλάψουν τα στελέχη επιχειρήσεων. Τρώγοντας φρούτα και μούρα, καταστρέφουν τις καλλιέργειες σε οπωρώνες και αμπελώνες. Ιδιαίτερα αγαπούν τις φράουλες και τα κεράσια. Τα κατεστραμμένα αγαθά μετά από τις επιδρομές τους καθίστανται ακατάλληλα για κατανάλωση. Οι αγρότες αγωνίζονται με επιδρομές αυτών των πτηνών με διάφορους τρόπους. Είναι εφοδιασμένα με δίχτυα, παγίδες, μπαμπού και συσκευές ήχου.

Οι κάτοικοι των πόλεων επίσης δεν αγαπούν τα αρπακτικά, τα οποία μολύνουν με τα περιττώματά τους πεζοδρόμια, στέγες και δέντρα. Μπορείτε συχνά να παρατηρήσετε σε πάρκα παγκάκια και σοκάκια, που καλύπτονται με περιττώματα πτηνών με δυσάρεστη οσμή. Οι εργαζόμενοι στα πάρκα πρέπει να το παρακολουθούν προσεκτικά. Σε ορισμένα σημεία, τα ψαρόνια προσπαθούν να τα πιάσουν με δίχτυα, φοβίζουν τους προβολείς και τα ηχητικά σήματα.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα ψάρια

Εάν παρακολουθείτε τα ψάρια, μπορείτε να σημειώσετε μερικά από τα χαρακτηριστικά τους:

  • Κατά την πτήση, ο κνησμός κάνει γρήγορες και ομαλές κινήσεις, και στη διαδικασία σύλληψης εντόμων - λάθος.
  • Τα κουνουπιέρες μιμούνται τέλεια τους ήχους. Επαναλαμβάνουν τους ήχους και τις φωνές άλλων πτηνών. Μπορούν εύκολα να απεικονίσουν ένα τηλεφώνημα, τη σκασίματα μιας πόρτας, το κροάρισμα ενός βάτραχου, τη διόγκωση μιας γάτας ή κάποια μελωδία.
  • Τα κουνάβια μπορούν να πετάξουν σε κλάδους τόσο μεγάλα κοπάδια που τα σπάσουν.
  • Στο τέλος της εποχής της φωλεοποίησης, τα παλιά ψαρόνια ενώνουν με τους νέους τους σε θορυβώδη κοπάδια και ξεκινούν για το χειμώνα σε ζεστές χώρες.
  • Τα μικρά κοτόπουλα των κουνουπιών είναι πολύ αδηφάγα, μια νεοσσός τρώει τρεις φορές περισσότερο από έναν ενήλικα.

Είναι ένα νυχτολούλιό ένα μεταναστευτικό πουλί;

Δεν είναι μυστικό ότι το νυχτολούλιδο μοιάζει με ένα μικρό κοτσάνι. Ως εκ τούτου, πολλοί ενδιαφέρονται για το αν το νυχτερινό και το κοτσάνι είναι μεταναστευτικά πουλιά ή όχι.

Τα νύχια είναι περασμένα πτηνά. Αυτό είναι ένα μικρό πουλί με καφετιά φτερά, κοκκινωπό ουρά, σκοτεινά μάτια, μακριά πόδια. Χάρη στα ταλέντα του τραγουδιού, το νυχτερινό άγαλμα έγινε σύμβολο πολλών συγγραφέων και ποιητών. Πολλοί λένε ότι αυτό το μικρό πουλί δεν τραγουδά μόνο, αλλά ρίχνει μέσα. Το τραγούδι διακρίνεται από μια ιδιαίτερη ηχηρότητα, έναν μεγάλο αριθμό ενοχλήσεων.

Υπάρχουν περισσότερα από 20 είδη νυχτερίδων. Το πιο συνηθισμένο κοινό νύχτα. Πρόκειται για ένα μεταναστευτικό πουλί και πηγαίνει στην Αφρική για το χειμώνα. Οι νυχτερινοί πληθυσμοί κατοικούνται κυρίως σε πυκνή ακρογιαλιά, κοντά σε ποτάμια ή λίμνες. Τον Απρίλιο, τα νύχια επιστρέφουν στις τοποθεσίες τους φωλιάσματος. Γίνονται αμέσως γνωστοί με το φλάουτο τους, πατώντας και τραγουδώντας το τραγούδι τη νύχτα ή την αυγή.

Περιγραφή, εμφάνιση

Το κορόιδο συγκρίνεται συνεχώς με το κοτσύφιο, αναφέροντας την ομοιότητα του μεγέθους τους, το σκοτεινό λαμπερό φτερό και τον χρωματισμό των ράμφων.

Το γεγονός ότι υπάρχει ακόμη ένα σκυλάκι μπροστά σας, θα πει την κοντή ουρά του, το σώμα του σε μικρά φωτεινά σημάδια και την ικανότητά του να τρέχει στο έδαφος, σε αντίθεση με τις τσίχλες που πηδούν. Την άνοιξη, τα ελαφρά στίγματα είναι πιο ορατά στα θηλυκά, αλλά από το φθινόπωρο, χάρη στο molt, το σημάδι αυτό σβήνεται.

Το ράμφος είναι μετρίως μακρύ και αιχμηρό, μόλις παρατηρήσιμο καμπυλωμένο προς τα κάτω: κίτρινο - στην εποχή ζευγαρώματος, σε άλλους μήνες - μαύρο. Μέχρις ότου οι νεοσσοί δεν εισέλθουν στην εφηβεία, το ράμφος τους έχει χρώμα μόνο καφέ και μαύρο. Τα νεαρά αρκουδάκια δείχνουν επίσης το κοινό καφέ χρώμα των φτερών (χωρίς τη φωτεινή λάμψη που είναι εγγενής στους ενήλικες), την ιδιαίτερη στρογγυλότητα των φτερών και τον φωτεινό λαιμό.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Έχει διαπιστωθεί ότι το χρώμα του μεταλλικού τόνου δεν καθορίζεται από το χρωστικό, αλλά από το σχεδιασμό των ίδιων των φτερών. Εάν αλλάξετε τη γωνία και ο φωτισμός τρεμοπαίζει τα φτερά αλλάζει και τις αποχρώσεις του.

Ο κνησμός δεν ξεπερνά τα 22 εκατοστά με βάρος 75 γρ. Και το άνοιγμα των πτερυγίων είναι σχεδόν 39 εκ. Έχει ένα τεράστιο σώμα που στηρίζεται σε κόκκινα-καφέ πόδια, μια αντίστοιχη στρογγυλεμένη κεφαλή και μια κοντή (6-7 εκ.) Ουρά.

Οι ορνιθολόγοι διαιρούν τα κουνουπιέρες σε διάφορα γεωγραφικά υποείδη, των οποίων τα μαύρα φτερά διακρίνονται από αποχρώσεις μεταλλικής λάμψης. Για παράδειγμα, τα ευρωπαϊκά κουνουπιέρες ρίχνουν στον ήλιο πράσινο και μοβ, σε άλλα υποείδη την πλάτη, το στήθος και το πίσω μέρος του λαιμού λαμπυρίζοντας με μπλε και μπρούντζο.

Habitat

Το Starling ζει παντού εκτός της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Χάρη στον άνθρωπο, το πουλί έχει εγκατασταθεί στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Νοτιοδυτική Αφρική και τη Βόρεια Αμερική.

Τα ριζωμένα κουνάβια στις Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν αρκετές φορές: η πιο αποτελεσματική ήταν η προσπάθεια το 1891, όταν εκατοντάδες πουλιά απελευθερώθηκαν στο φυσικό περιβάλλον στο Central Park στη Νέα Υόρκη. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα πουλιά πέθαναν, τα υπόλοιπα ήταν αρκετά για τη σταδιακή "σύλληψη" της ηπείρου (από τη Φλώριδα στο νότιο Καναδά).

Το Starling κατέλαβε μεγάλες περιοχές της Ευρασίας: από την χερσόνησο Ισλανδία / Κόλα (στο βόρειο τμήμα) μέχρι τη νότια Γαλλία, τη Βόρεια Ισπανία, την Ιταλία, τη Βόρεια Ελλάδα, τη Γιουγκοσλαβία, την Τουρκία, το Βόρειο Ιράν και το Ιράκ, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και τη Βορειοδυτική Ινδία .

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Στα ανατολικά, το εύρος εκτείνεται μέχρι το Baikal (συμπεριλαμβανομένου), και στα δυτικά καλύπτει τις Αζόρες. Ο σμήνος παρατηρήθηκε στη Σιβηρία σε περίπου 60 ° βόρειου γεωγραφικού πλάτους.

Μέρος των ψαριών δεν φεύγει ποτέ από τις κατοικημένες περιοχές (συμπεριλαμβανομένων των πτηνών της νότιας και δυτικής Ευρώπης), ενώ το άλλο μέρος (από τα ανατολικά και βόρεια ευρωπαϊκά εδάφη) συνεχίζει πάντα το χειμώνα προς τα νότια.

Ένας συνηθισμένος στύλος δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για το περιβάλλον του, αλλά αποφεύγει τα βουνά, προτιμώντας πεδιάδες με αλμυρά έλη, ελαφρά δάση, βάλτους και στέπες, καθώς και καλλιεργούμενα τοπία (κήπους / πάρκα). Του αρέσει να εγκατασταθεί πιο κοντά στα χωράφια και γενικά όχι πολύ μακριά από τον άνθρωπο που παρέχει το σμήνος με άφθονη τροφή.

Starling τρόπο ζωής

Самая трудная жизнь у перелетных скворцов, возвращающихся на родину в начале апреля. Бывает, что в это время вновь выпадает снег, отгоняющий пернатых южнее: те, кто не успел откочевать, попросту гибнут.

Первыми прилетают самцы. Их подруги появляются чуть позже, когда потенциальные избранники уже выбрали места для гнездования (в том числе дупла и скворечники), и теперь оттачивают свои вокальные данные, не забывая подраться с соседями.

Το αστέρι εκτείνεται, το ανοιχτό ράμφος και τα πτερύγια πτερυγίων. Οι αρμονικοί ήχοι δεν βγαίνουν πάντα από το λαιμό του: συχνά χτυπάει δυσάρεστα και ψιθυρίζει. Μερικές φορές τα μεταναστευτικά αστέρια μιμούνται με υπερηφάνεια τις φωνές των υποτροπικών πτηνών, αλλά συχνότερα τα ρωσικά πουλιά γίνονται πρότυπα, όπως:

  • oriole,
  • lark
  • jay και τσίχλα,
  • πορτοκαλί
  • ορτύκια
  • σκούπα,
  • καταπιείτε
  • κοτόπουλο κόκορας
  • πάπια και άλλα.

Οι κηλίδες είναι σε θέση να μιμούνται όχι μόνο τα πτηνά: αναπαράγουν τέλεια το γάβγισμα των σκύλων, τη «μούχλα» των γατών, το ξεφλούδισμα των προβάτων, το κτύπημα των βατράχων, τα κτυπήματα των καλαθιών, το κτύπημα ενός μαστιγίου βοσκού και ακόμη και το χτύπημα μιας γραφομηχανής.

Ο τραγουδιστής επαναλαμβάνει τους αγαπημένους ήχους με ένα σφύριγμα, ολοκληρώνει την εμφάνιση με στρίψιμο και «πνιγμό» (2-3 φορές), μετά τον οποίο σταματά τελικά. Όσο μεγαλύτερος είναι ο στύλος, τόσο πιο εκτεταμένο είναι το ρεπερτόριό του.

Συμπεριφορά πτηνών

Ένας συνηθισμένος στύλος δεν είναι ένας ιδιαίτερα φιλικός γείτονας: συνδέεται γρήγορα στον αγώνα ενάντια σε άλλα πουλιά, αν διακυβεύεται το οικόπεδο ευνοϊκό για τη φωλιά. Έτσι, στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ψαρόνια απομάκρυναν τους δρυοκολάπτες, τους ντόπιους της Βόρειας Αμερικής, από τα σπίτια τους. Στην Ευρώπη, τα ψαρόνια αγωνίζονται για την καλύτερη φωλιά με πράσινους δρυοκολάπτες και ρολό.

Τα κουνουπιέρες είναι κοινωνικές δημιουργίες, γι 'αυτό και συγκεντρώνονται σε κοπάδια και ζουν σε αποικίες που βρίσκονται σε μικρή απόσταση (μερικά ζευγάρια το καθένα). Κατά την πτήση δημιουργούν μια μεγάλη ομάδα μερικών χιλιάδων πτηνών που αιωρούνται συγχρόνως, στρέφονται και προσγειώνονται. Και ήδη στο έδαφος "διασκορπίζονται" σε μια τεράστια περιοχή.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Η εκκόλαψη και η φύλαξη των απογόνων δεν αφήνουν την επικράτειά τους (με ακτίνα περίπου 10 μ.), Χωρίς να επιτρέπουν στα υπόλοιπα πουλιά. Για φαγητό πετούν στους κήπους, τα χωράφια, τις βίλες και τις ακτές των φυσικών δεξαμενών.

Συνήθως περνούν τη νύχτα επίσης σε ομάδες, κατά κανόνα, σε κλαδιά δέντρων / θάμνων σε πάρκα και κήπους της πόλης ή σε παράκτιες περιοχές που είναι κατάφυτες με ιτιές / καλάμια. Κατά τη χειμερινή περίοδο, η εταιρεία των διανυκτερεύσεων μπορεί να αποτελείται από περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα.

Οι βόρειες και ανατολικές (στις περιφέρειες της Ευρώπης) ζιζανιοκτόνα ζουν, τόσο πιο χαρακτηριστικές εποχιακές μετακινήσεις είναι γι 'αυτούς. Έτσι, οι κάτοικοι της Αγγλίας και της Ιρλανδίας είναι επιρρεπείς σε σχεδόν πλήρη ζωή, ενώ στο Βέλγιο σχεδόν οι μισοί ψαράδες πετούν προς τα νότια. Το πέμπτο μέρος των ψαριών της Ολλανδίας ξοδεύει το χειμώνα στο σπίτι, τα υπόλοιπα κινούνται 500 χιλιόμετρα προς τα νότια - στο Βέλγιο, την Αγγλία και τη Βόρεια Γαλλία.

Οι πρώτες παρτίδες μεταναστεύουν στα νότια στις αρχές Σεπτεμβρίου, μόλις ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Η αιχμή της μετανάστευσης είναι τον Οκτώβριο και λήγει τον Νοέμβριο. Τα μοναχικά μικρά ψαρόνια θα πάρουν το ταχύτερο χειμώνα, ξεκινώντας από τις αρχές Ιουλίου.

Στην Τσεχική Δημοκρατία, την Ανατολική Γερμανία και τη Σλοβακία, τα σπίτια των πουλιών χειμώνας αποτελούν περίπου το 8% και ακόμη λιγότερα (2,5%) στη νότια Γερμανία και την Ελβετία.

Σχεδόν όλα τα ψαρόνια που κατοικούν στην ανατολική Πολωνία, τη βόρεια Σκανδιναβία, τη Βόρεια Ουκρανία και τη Ρωσία είναι μεταναστευτικά. Ξοδεύουν το χειμώνα στα νότια της Ευρώπης, στην Ινδία ή στα βορειοδυτικά της Αφρικής (Αλγερία, Αίγυπτο ή Τυνησία), καλύπτοντας απόσταση 1-2 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Οι περιπατητές ταξιδιώτες, που φτάνουν στα νότια από τις χιλιάδες, ενοχλούν εξαιρετικά τον τοπικό πληθυσμό. Σχεδόν όλο το χειμώνα, οι κάτοικοι της Ρώμης δεν επιθυμούν να φύγουν από το σπίτι τα βράδια, όταν τα φτερωτά πάρκα και οι δημόσιοι κήποι γκρεμίζουν, ώστε να πνίξουν το θόρυβο των διερχομένων αυτοκινήτων.

Ορισμένα αστέρια επιστρέφουν από το θέρετρο πολύ νωρίς, τον Φεβρουάριο-Μάρτιο, όταν υπάρχει ακόμη χιόνι στο έδαφος. Ένα μήνα αργότερα (στις αρχές Μαΐου), αυτοί που ζουν στις βόρειες περιοχές της φυσικής περιοχής έρχονται στην πατρίδα τους.

Διάρκεια ζωής

Ο μέσος χρόνος ζωής των κοινών ψαριών είναι τεκμηριωμένος.. Οι πληροφορίες παρασχέθηκαν από τους ορνιθολόγους Anatoly Shapoval και Vladimir Payevsky, που μελέτησαν τα πουλιά στην περιοχή του Καλίνινγκραντ σε έναν από τους βιολογικούς σταθμούς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα συνηθισμένα αρπακτικά ζώα ζουν στην άγρια ​​φύση για περίπου 12 χρόνια.

Τροφή, σιτηρέσιο

Ένα καλό προσδόκιμο ζωής αυτού του μικρού πουλιού οφείλεται εν μέρει στον παμφάγο χαρακτήρα του: ο στύλος τρώει τόσο λαχανικά όσο και πλούσια σε πρωτεΐνες τροφές.

Τα τελευταία περιλαμβάνουν:

  • γαιοσκώληκες
  • σαλιγκάρια,
  • προνύμφες εντόμων,
  • ακρίδες,
  • κάμπιες και πεταλούδες,
  • symphiles,
  • αράχνες.

Τα κοπάδια των ψαριών καταστρέφουν τεράστια χωράφια και αμπελώνες, προκαλώντας ζημιές στους κατοίκους της περιοχής, τρώγοντας μούρα στον κήπο, καθώς και φρούτα / σπόρους οπωροφόρων δέντρων (μήλα, αχλάδια, κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα κ.α.).

Αυτό είναι ενδιαφέρον! Τα περιεχόμενα του εμβρύου, κρυμμένα κάτω από ένα ισχυρό κέλυφος, τα αρπακτικά ζώα παίρνουν με τη βοήθεια ενός απλού μοχλού. Το πουλί εισάγει το ράμφος σε μια μόλις εμφανή τρύπα και αρχίζει να το επεκτείνει, αποσυνδέοντας το χρόνο.

Πτηνά αναπαραγωγής

Τα καθιζήματα αρχίζουν να ζευγαρώνονται νωρίς την άνοιξη, μεταναστευτικά - μετά την άφιξη. Η διάρκεια της εποχής ζευγαρώματος εξαρτάται από τον καιρό και τη διαθεσιμότητα ζωοτροφών.

Τα ζευγάρια δεν φωλιάζουν μόνο σε φωλιζόμενα κιβώτια και κοιλότητες, αλλά και στα θεμέλια της στέγασης για μεγαλύτερα πουλιά (egrets ή αετούσα). Αφού επέλεξε ένα μέρος, ο κλασσικός καλέστε το θηλυκό να τραγουδήσει, ενημερώνοντας συγχρόνως τους ανταγωνιστές ότι το "διαμέρισμα" είναι κατειλημμένο.

Και οι δύο χτίζουν μια φωλιά, αναζητούν στελέχη και ρίζες, κλαδιά και φύλλα, φτερά και μαλλί για τα απορρίμματά της. Τα κουνουπιέρες φαίνονται στο polygyny: όχι μόνο γοητεύουν μερικές γυναίκες ταυτόχρονα, αλλά και γονιμοποιούν (το ένα μετά το άλλο). Η πολυγαμία εξηγεί τρεις συμπλέκτες ανά εποχή: η τρίτη συμβαίνει 40-50 ημέρες μετά την πρώτη.

Σε συμπλέκτη, κατά κανόνα, υπάρχουν από 4 έως 7 ανοιχτόχρωμα αυγά (6,6 g το καθένα). Η περίοδος επώασης διαρκεί 11-13 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το αρσενικό αντικαθιστά περιστασιακά το θηλυκό, που κάθεται στα αυγά.

Το γεγονός ότι οι νεοσσοί γεννήθηκαν σηματοδοτεί το κέλυφος κάτω από τη φωλιά. Οι γονείς ξεκουράζονται σε θραύσματα, κυρίως τη νύχτα, και το πρωί και το βράδυ είναι απασχολημένοι ψάχνοντας για φαγητό, αφήνοντας για παιδικό φαγητό αρκετές δεκάδες φορές την ημέρα.

Στην αρχή, χρησιμοποιούνται μόνο μαλακά τρόφιμα, που αργότερα αντικαθίστανται από ακρίδες, κάμπιες, σκαθάρια και σαλιγκάρια. Μετά από τρεις εβδομάδες, οι νεοσσοί μπορεί να πετάξουν μακριά από τη φωλιά, αλλά μερικές φορές φοβούνται να το κάνουν. Λαχταρώνοντας τους "συναγερμούς", τα αρπακτικά ενήλικα γυρίζουν κοντά στη φωλιά με τα τρόφιμα που πιέζονται στο ράμφος τους.

Starling και ο άνθρωπος

Starling συνηθισμένο σχετίζεται με την ανθρωπότητα είναι πολύ διφορούμενη σχέση. Αυτός ο προφήτης της άνοιξης και ο προικισμένος τραγουδιστής κατάφεραν να χαλάσουν την καλή στάση του προς τον εαυτό του με διάφορες λεπτομέρειες:

  • τα είδη που εισάγονται εκτοπίζουν τοπικά πτηνά,
  • μεγάλα σμήνη πουλιών στα αεροδρόμια απειλούν την ασφάλεια πτήσεων,
  • προκαλούν σημαντικές ζημίες σε γεωργικές εκτάσεις (καλλιέργειες σιτηρών, αμπελώνες και μούρα),
  • είναι φορείς ασθενειών επικίνδυνων για τον άνθρωπο (κυστικέρκωση, βλαστομυκητίαση και ιστοπλάσμωση).

Μαζί με αυτά, τα αρπακτικά ζώα καταστρέφουν ενεργά τα γεωργικά παράσιτα, συμπεριλαμβανομένων των ακρίδων, των κάμπιων και των γυμνοσάλιαγκων, των σκαθαριών, των δυο φτερωτών εντόμων (μύγες, μύγες και μύγες) και των προνυμφών τους. Δεν είναι περίεργο ότι οι άνθρωποι έχουν μάθει να χτυπούν τα σπίτια των πουλιών, προσελκύοντας κουνουπιέρες στους κήπους και τα σπίτια τους.

Habitat

Ο βιότοπος του πουλιά είναι αρκετά ευρύς, μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρασία, από την τάιγκα έως τα υποτροπικά, τις τελευταίες δεκαετίες άρχισε να παρατηρείται προς το Zaboikale, στη βόρεια Ευρώπη ήταν δυνατό να φτάσουμε στην δασική τούνδρα, καθώς και στη Δυτική και Νότια Ευρώπη και τον Καύκασο Η Μέση Ανατολή. Σε ορισμένες περιοχές, ζει όλο το χρόνο, αλλά ο αριθμός των κοπαδιών στην θερμή περίοδο συμπληρώνεται από μετανάστες από τις βόρειες περιοχές, όπου οι χειμώνες είναι πιο έντονες και χιονισμένες. Τώρα είναι ξεκάθαρο το μεταναστευτικό πουλί ή όχι.

Μερικές φορές ο στύλος μπορεί να πετάξει ακόμα και στην Ασία και την Αφρική, όπου υπάρχει ένα άνετο υποτροπικό κλίμα. Στη ζεστή Νότια Αφρική, η δροσερή Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία εισήγαγαν, καθώς και στα νησιωτικά εδάφη της Ωκεανίας. Στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, οι κοινές ποικιλίες σε κανονικά ποσά είναι κοινές, αν και υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν απότομη μείωση των αριθμών.

Ο ορνιθοπανίδα είναι αρκετά ευρύς, μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε όλη την επικράτεια της Ευρασίας.

Στις θέσεις τους gnezovariya, οι οποίες βρίσκονται κυρίως στη μεσαία λωρίδα, εμφανίζονται στις αρχές Μαρτίου, όταν λιώνει το χιόνι, και πετούν τον Αύγουστο και τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου. Μερικά άτομα μένουν στο σπίτι εάν ο χειμώνας δεν είναι χιονισμένος και εξακολουθούν να προτιμούν να ζουν σε μια πόλη κοντά στα σκουπίδια

Τρόπος ζωής

Προτιμά να ζει σε πόλεις και οικισμούς, και πιο συγκεκριμένα σε πάρκα και κήπους, που κατοικούν κενές κοιλότητες σε ανθρώπινα κτίσματα ή ορνιθοπανίδες. Σε φυσικές συνθήκες, εγκαθίσταται σε γκρεμούς, εγκαταλειμμένα βράχια, ξύλινα κοίλα. Οι αποικίες σπάνια σχηματίζονται. Δεν γνωρίζουν όλοι τι τρώει ο σμήνος, γι 'αυτό το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερέστερα. Έντομα κυριαρχούν στη διατροφή, τα πουλιά βρίσκουν φαγητό κάτω από τα δέντρα. Οι προνύμφες, οι γαιοσκώληκες βγαίνουν από το μαλακό χώμα, την εποχή της άνοιξης ακολουθούν το άροτρο όταν το έδαφος αρδεύεται. Συχνά μπορεί να δει κανείς στο γκαζόν κοντά στους ανθρώπους, πολύ λιγότερο συχνά εξετάζει κορώνα σε αναζήτηση τροφής, αλλά και κυνηγά έντομα κατά την πτήση.

Το Starling προτιμά να ζει σε πόλεις και οικισμούς, σε πάρκα και κήπους, που κατοικούν σε άδειες κοιλότητες σε ανθρώπινα κτίρια ή σπίτια

Ιούλιος και Αύγουστος επιτρέπουν την εισαγωγή των μούρων στη διατροφή, στο παρελθόν κοπάδια κουνουπιών προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στην καλλιέργεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μονογαμικές, αν και καταχωρούνται εκπρόσωποι της bigamia.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα πουλιά περιπλανιούνται με τις οικογένειές τους, τα κοπάδια σχηματίζονται σταδιακά, προσπαθούν να μετακινηθούν σε ανοιχτούς χώρους. Τον Αύγουστο, πριν από τον ύπνο της νύχτας, τα κοπάδια στα οποία υπάρχουν χιλιάδες πουλιά παράγουν τους πιο περίπλοκους αερόβιους ελιγμούς, αλλάζοντας συνεχώς τη διαμόρφωσή τους. Είναι εκπληκτικό ότι όλα τα πουλιά δείχνουν σύγχρονη εργασία.

Πολλοί αναρωτιούνται πού ξεχειμωνιάζουν τα ψάρια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σχηματίζονται διανυκτερεύσεις, συνήθως σε κλαδιά δέντρων, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις σε καλάμια.

Κατά την έναρξη του φθινοπώρου, τα αρσενικά αρχίζουν να τραγουδούν πολλά, αλλά όχι με τέτοια αφοσίωση όπως την άνοιξη. Η αναχώρηση πραγματοποιείται στα τέλη του καλοκαιριού, μπορεί να μεταφερθεί μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, ο στύλος είναι μεταναστευτικό πουλί, αν και μερικά άτομα μένουν στο σπίτι. Μέχρι το 1ο έτος, τα άτομα δεν αναπαράγονται, ξοδεύουν όλο το καλοκαίρι περιπλάνηση σε έναν τρόπο ζωής και αρχίζουν να φωλιάζουν μόνο όταν φτάσουν στην ηλικία των δύο. το προσδόκιμο ζωής είναι κατά μέσο όρο 15-20 χρόνια.

Αναπαραγωγή

Αφού επιλέξει ένα όνειρο φωλιά, το αρσενικό καλεί το θηλυκό με το τραγούδι του, η έναρξη της επώασης σταματά το τραγούδι του ήπατος. Μερικές φορές ένας άνδρας εκπρόσωπος κατασκευάζει μια φωλιά ακόμη και χωρίς μια γυναίκα, ωστόσο, οι εταίροι ασχολούνται με την κατασκευή μαζί, ξοδεύοντας πολύ χρόνο ψάχνοντας για υλικά. Οι τοιχοποιίες έχουν περίπου 4-8 αυγά, έχουν ένα απαλό μπλε χρώμα, το οποίο γρήγορα εξασθενεί. Η περίοδος επώασης διαρκεί περίπου 2 εβδομάδες, και οι δύο γονείς εναλλάσσουν αυγά, τη νύχτα μόνο το θηλυκό.

Τα κοτόπουλα κατά τη γέννηση είναι καλυμμένα με παχύ μακρύ γκριζωπό κάτω. Μετά την εμφάνιση των νεοσσών, ο τόπος διαμονής της οικογένειας γίνεται πολύ αισθητός, επειδή οι γονείς επισκέπτονται συνεχώς τους απογόνους με φαγητό, παίρνουν λευκά σκουπίδια από τη φωλιά, ψάλλοντας δυνατά. 20 ημέρες μετά τη γέννηση του αυγού, ο νεογνάς πετάει έξω από τη φωλιά. Κατά κανόνα, η αναχώρηση πραγματοποιείται τον Μάιο. Μερικά ζευγάρια κάνουν δύο αρπακτικά σε μια εποχή.

Κοινή Starling

Ο κοινός στύλος (Sturnus vulgaris) είναι ένα είδος τραγουδίστριας του χορευτικού πτηνού, οικογένειες με κοκκινόψαρα, γένους στύλων.

Αυτό το πουλί πήρε το όνομά του λόγω του τραγουδιού του. Σε ένα ευρύ φάσμα ήχων που έγιναν από το κλαδάκι, μπορεί να εντοπιστεί το κτύπημα, το κτύπημα και το τσούξιμο, που μοιάζουν με τη συστροφή της τηγανισμένης τροφής σε ένα ζεστό τηγάνι. Στη Δημοκρατία της Τσεχίας, για παράδειγμα, ο σμήνος λέγεται "shpachek", που σημαίνει κυριολεκτικά "λίπος".

Ανάλογα με την εμβέλεια, η σύγχρονη ταξινόμηση αναγνωρίζει αρκετά υποείδη του κουνουπιδιού συνηθισμένου, ελαφρώς διαφορετικού μεγέθους και υπερχείλισης φτερών.

Τι μοιάζει με κοτσάνι;

Η δομή και το φτέρωμα των ψαρόνι μοιάζουν με τα κοτσύφια, αλλά διαφέρουν στο μικρότερο μέγεθος και τον τρόπο μετακίνησης στο έδαφος: τα αστέρια περπατούν και τα άλματα των μαύρων πτηνών.

Starling

Το μήκος σώματος ενός ενήλικου ατόμου είναι 18,7-21,2 cm με μάζα περίπου 75 g. Το άνοιγμα των πτερυγίων φτάνει τα 38,7 cm. Το σύνταγμα είναι πυκνό, ο λαιμός κοντοποιείται. Τα πτερύγια ευρύ στη βάση είναι αισθητά κωνικά προς το τέλος. Τα φτερά των νεαρών ψαριών χαρακτηρίζονται από στρογγυλεμένο σχήμα. Ευθεία, κοντή ουρά αναπτύσσεται σε μήκος στα 6,2-6,8 εκ. Τα πόδια είναι βαμμένα σε ένα φωτεινό, κόκκινο-καφέ χρώμα.

Τα αρσενικά μπορούν να διακριθούν με επίμηκες φτερά στο στήθος και ένα μπλε σημείο στη βάση του ράμφους. Στα θηλυκά, τα φτερά στο στήθος είναι μικρά και κομψά και στο ράμφος υπάρχουν κόκκινα στίγματα. Το ράμφος των ατόμων και των δύο φύλων είναι μακρύ, αιχμηρό, ελαφρά καμπυλωμένο προς τα κάτω και ισιωμένο στα πλάγια. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι το ράμφος των κουνουπιδιών είναι συνήθως μαύρο, αλλά γίνεται κίτρινο στην εποχή ζευγαρώματος. Αυτή τη στιγμή, τα ψαρόνια θυμίζουν ιδιαίτερα τις τσίχλες.

Το χρώμα φτερών των ενηλίκων είναι έντονα μαύρο με μεταλλική λάμψη, η οποία, ανάλογα με το υποείδος, μπορεί να είναι χάλκινη, πορφυρή, πρασινωπή ή μπλε, που λάμπει στον ήλιο.

Τον χειμώνα, πριν από την αρχή του molt, τα φτερά καλύπτονται με λευκά ή μπεζ στίγματα, ιδιαίτερα ορατά στα φτερά και το στήθος. Αμέσως μετά το λαιμό της άνοιξης, το φτέρωμα παίρνει ένα ομοιόμορφο, καφέ χρώμα.

Κουνώντας στα κλαδιά. Κούρδισμα σε ένα υποκατάστημα. Το Starling καθαρίζει τα φτερά. Starling Το Starling λαμβάνει θεραπείες νερού. Το Starling λαμβάνει θεραπείες νερού. Starling Starling

Οικότοπος και οικότοπος

Η κοινή στάρνη ζει σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές εκτός της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Τα ψαρόνια άρχισαν να εισάγονται στην Αφρική, την Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική τον 19ο αιώνα, όπου το είδος προσαρμόστηκε επιτυχώς στις συνθήκες ύπαρξης.

Τα στέμφυλα που ζουν στη νότια και δυτική Ευρώπη είναι καθιστικά, οι βορειοανατολικοί πληθυσμοί μεταναστεύουν στα νότια της Ευρώπης, της Ινδίας και των αφρικανικών χωρών πριν από την εμφάνιση του κρύου καιρού. Η απόσταση μεταξύ του χειμώνα και της φωλεοποίησης μπορεί να φτάσει τα 1-2 χιλιόμετρα.

Η μετανάστευση των αρτεμισινών επιστρέφει στις περιοχές φωλιάσματος τον Φεβρουάριο-Μάρτιο, τους βόρειους πληθυσμούς στις αρχές Μαΐου, με τις γυναίκες να φτάνουν λίγες μέρες αργότερα από τους άνδρες.

Στα χειμωνιάτικα μέρη, τα αρπακτικά ζώα συγκεντρώνονται σε τεράστια κοπάδια πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα. Κατά τη διάρκεια της φωλεοποίησης ζουν σε μικρές ομάδες αρκετών ζευγαριών. Προτιμούν να εγκατασταθούν σε επίπεδα τοπία, ελαφρά δάση, βάλτους και κατά μήκος των τειχών των δεξαμενών. Συχνά βρίσκεται σε αγροτικές περιοχές, όπου περισσότερο φαγητό και πιο εύκολο να βρεθεί μια θέση για να φωλιάζουν.

Τι τρώνε τα ψαρόνια;

Στις αρχές της άνοιξης, η διατροφή των ψαριών είναι ζωοτροφές. Αφού εξαφανιστεί το χιόνι, τα πουλιά τρώνε πρόθυμα γαιοσκώληκες και προνύμφες έντομα που ξεχειμωνιάζουν. Με την έναρξη της θερμότητας, τα κουνάβια κυνηγούν πεταλούδες, ακρίδες, βεντάλια και αράχνες.

Το φυτικό σιτηρέσιο αποτελείται από σπόρους δημητριακών, μούρα και διάφορα φρούτα: μήλα, αχλάδια, κεράσια, δαμάσκηνα. Με ένα κοφτερό και καμπύλο ράμφος, τα κουνουπιέρες σπάνε εύκολα το καρύδι ή τρυπώνουν το φλοιό των σκληρών καρπών.

Κουνουπιέρες στις στάχτες ψάχνουν για τα τηγανητά σκαθάρια. Starlings που κυνηγούν προνύμφες σκαθαριών.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org