Ζώα

Κουνάφι συνηθισμένο (δάσος)

Pin
Send
Share
Send
Send


Στο άρθρο θα εξετάσω το εξωτερικό, τον χαρακτήρα, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής ενός δασικού κουνάβι, και θα δείξω πώς φαίνεται. Καλείται επίσης το μαύρο polarcat. Θα σας πω για τον πληθυσμό, τα οικοσυστήματα, τα πρότυπα αναπαραγωγής και διατροφής αυτών των ζώων. Περιγράψτε τους φυσικούς εχθρούς του κουνάβι. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω γιατί τα κουνάβια παρατίθενται στο κόκκινο βιβλίο και πώς προστατεύονται.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά ενός αγριολούλουδου αγριόχορτου

Τα δάση κουνάβια έχουν ένα εύκαμπτο, επιμήκη και όχι πολύ μεγάλο σώμα. Λόγω των μικρών και παχών ποδιών με πέντε δάχτυλα και αιχμηρά νύχια, χαρακτηρίζονται από εξωτερική δυσαναλογία.

Κατά μέσο όρο, το μήκος του σώματος είναι 40 cm στα θηλυκά και περίπου 50 cm στα αρσενικά. Το βάρος των κουνάβων διαφέρει επίσης από το φύλο: στα αρσενικά - 1000-1700 γραμμάρια, στα θηλυκά - 650-950 γραμμάρια.

Μαύρο Koryam που χαρακτηρίζεται από έναν επιμήκη λαιμό, καθαρό ωοειδές κεφάλι με επιμήκη ρύγχος, ελαφρώς πεπλατυσμένο πιο κοντά στη μύτη. Στο "πρόσωπο" τους είναι ένα χαρακτηριστικό μοτίβο που μοιάζει με μαύρη μάσκα και λευκή μύτη. Στο κεφάλι βρήκαν επίσης μια θέση για τους εαυτούς τους μικρά αυτιά ευρεία στη βάση. Τα μάτια είναι επίσης μικρά, που θυμίζουν καφέ χάντρες.

Ο συνολικός αριθμός των δοντιών σε ένα κουνάβι - 28-30 τεμάχια, εκ των οποίων:

  • 4 κυνόδοντες (ένα ζευγάρι για κάθε σαγόνι),
  • 12-14 κοπτήρες,
  • 12 πρόδρομοι

Αυτά τα ζώα έχουν ένα μακρύ (μέχρι 6 cm) λαμπερό καφέ γούνα-μαύρο χρώμα, το οποίο παίρνει ένα πιο σκούρο και πιο κορεσμένο χρώμα στην περιοχή των ποδιών, της ουράς, της πλάτης και του ρύγχους. Το πιο μεγαλοπρεπές μέρος του polcat είναι η μεγάλη και πυκνή ουρά. Το μήκος του σε ένα ενήλικα άτομο μπορεί να κυμαίνεται από 8 έως 18 cm.

Κατά μέσο όρο, το μήκος σώματος είναι 40 cm στα θηλυκά και περίπου 50 cm στα αρσενικά.

Δίπλα στην ουρά του θηρίου είναι ειδικοί αδένες που, σε περίπτωση κινδύνου, εκπέμπουν κακό καυστικό μυστικό.

Στην άγρια ​​φύση, το προσδόκιμο ζωής τους είναι σχετικά μικρό - περίπου 3-4 χρόνια.

Οικότοπος ζώων

Ο βιότοπος αυτών των ζώων έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρασία και το βορειοδυτικό τμήμα της Αφρικής. Μπορούν να βρεθούν στη Ρωσία, την Ουκρανία, την Κίνα, την Αγγλία και άλλες χώρες.

Πριν από λίγο καιρό, έφτασαν στη Νέα Ζηλανδία μαύρες τροχείες για να μειωθεί ο πληθυσμός των ποντικών και των ποντικών. Ως αποτέλεσμα, τα κουνάβια εγκαταστάθηκαν εκεί και εξαπλώθηκαν με επιτυχία.

Από το όνομα είναι ξεκάθαρο ότι η δασική ζώνη είναι το κυρίαρχο μέρος για να ζει κανείς στο τρία. Μπορείτε να τους συναντήσετε:

Επίσης, Hori προτιμούν να βρίσκονται κοντά σε υδατικά συστήματα: λίμνες, ποτάμια και βάλτους.

Τα ζώα είναι πολύ προσκολλημένα στον τόπο που έχει επιλεγεί για να ζουν, καθώς είναι καθιστικά. Δεν είναι αποδεκτή παχύ ταξίδα και ανοιχτό έδαφος. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να εγκατασταθούν κοντά στους ανθρώπους.

Τα ζώα είναι πολύ προσκολλημένα στον τόπο που έχει επιλεγεί για να ζουν, καθώς είναι καθιστικά.

Τρόπος ζωής και διατροφή

Στις περισσότερες περιπτώσεις, καταλαμβάνουν το βιζόν του λαγού, του ασβούργου ή της αλεπούς, λιγότερο συχνά σκάβουν μόνοι τους.

Το δασικό κουνάβι αρχίζει το κυνήγι του πιο κοντά στη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε ένας κίνδυνος είτε ένας έντονος λιμός μπορεί να τον αναγκάσει να βγει από την τρύπα.

Σε αυτά τα ζώα, η τροφή των φυτών δεν έχει υποστεί καλή πέψη, η οποία σχετίζεται με χαμηλό επίπεδο αμυλάσης στο σώμα. Τα καθημερινά πιάτα γι 'αυτούς είναι τρωκτικά (ποντίκια, ψηλά, κρεατοελιές, χάμστερ και κουνουπιές). Επίσης, δεν είναι αντίθετοι να τρώνε άγρια ​​πουλιά, gophers, ροδάκινα, φίδια, ψάρια, σαύρες και λαγοί.

Ένας βασικός τρόπος για να κυνηγούν κουνάβια είναι να περπατήσετε το θύμα τη νύχτα κοντά στην είσοδο του καταφυγίου. Μερικές φορές πρέπει επίσης να τρέξουν και να πιάσουν το δείπνο τους. Συχνά, η πείνα αναγκάζει τα ζώα να τρώνε απόβλητα τροφίμων και σκόρδο.

Συχνά, τα κουνάβια είναι επιβλαβή για τους αγρότες. Τη νύχτα, πνίγουν κοτόπουλα και τρέφονται με τα αυγά τους. Ωστόσο, στον ίδιο χώρο είναι ευεργετικές - καταστρέφουν τρωκτικά, βατράχια, φίδια και μεγάλα έντομα (ακρίδες).

Χαρακτήρας και συνήθειες

Στα αρσενικά, το έδαφος είναι κατανεμημένο σε περίπου 2,5 εκτάρια, ενώ στα θηλυκά είναι δύο φορές μικρότερο και συχνά παρακείμενο στο έδαφος του αρσενικού. Για να δηλώσουν τα υπάρχοντά τους γύρω από την περίμετρο, έβαλαν ετικέτες με άσχημη οσμή.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον εχθρό (αν και ξεπερνάει το κουνάρι σε μέγεθος και δύναμη), γεννιέται γενναία. Όπως και με τα θύματά του. Για παράδειγμα, αν ένα κουνάβι επιτίθεται σε μια φωλιά, τότε, αφού είναι απόλυτα ικανοποιημένος με ένα πουλί, θα συντρίψει όλους τους άλλους.

Το ξύλο του ξύλου οδηγεί σε μοναχικό τρόπο ζωής. Επικοινωνεί με συγγενείς και άλλους εκπροσώπους του είδους του μόνο την άνοιξη, κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος.

Επικοινωνεί με συγγενείς και άλλους εκπροσώπους του είδους του μόνο την άνοιξη, κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος.

Αναπαραγωγή και φροντίδα των απογόνων

Οι σκέψεις σχετικά με τη συνέχιση των ειδών στα ζώα αυτά ξεκινούν από τις αρχές Απριλίου μέχρι το τέλος Μαΐου.

Στο θηλυκό μαύρο πόρκα εγκυμοσύνη διαρκεί 1,5 μήνες. Ως αποτέλεσμα, γεννιούνται 4-6 cubs. Ένα μήνα αργότερα, αρχίζουν να βλέπουν και όλο αυτό το διάστημα τρώνε το μητρικό γάλα. Η σίτιση στερεών τροφών σε μωρά αρχίζει στις 2,5 εβδομάδες, με κρέας - από 4 εβδομάδες, και σε 7-8 εβδομάδες μπορούν ήδη να κυνηγήσουν μόνοι τους.

Κάτω από τη φροντίδα της μητέρας, τα παιδιά είναι μέχρι αργά το φθινόπωρο, και μερικές φορές μέχρι την άνοιξη. Εκείνη που δεν ξοδεύει καμία προσπάθεια, προστατεύει τους από τους κινδύνους και τους φροντίζει.

Το δάσος hori αγαπά το νερό και ξέρει πώς να κολυμπήσει. Και συχνά εκεί οι κορές συναντούν έναν εκπρόσωπο της οικογένειάς του - βιζόν. Σε ποια περιοδικά woo. Οι απόγονοι τέτοιων "γάμων" ονομάζονται "τιμητικές διακρίσεις".

Κόκκινο βιβλίο και ασφάλεια

Λόγω της φυλής για πολύτιμη γούνα και αστικοποίηση, ο κύριος εχθρός αυτών των ζώων είναι ο άνθρωπος. Το μέγεθος του πληθυσμού μειώθηκε σημαντικά μετά την άφιξη προϊόντων γούνας της μόδας από αυτό το ζώο. Ωστόσο, η κατάσταση μεταβάλλεται σταδιακά. Μαύρο κουνάβι έφερε στο Κόκκινο Βιβλίο.

Μαύρο κουνάβι - μια πολύτιμη διακόσμηση της φύσης και της πανίδας μας. Και έτσι ώστε αυτό το υπέροχο ζώο να παραμένει πάντα στη Γη, πρέπει να επανεξετάσουμε τις απόψεις μας για την αγάπη των προϊόντων γούνας.

Εμφάνιση μαύρου κουνουπιδιού

Το κουνάβι έχει μια εμφάνιση χαρακτηριστική για όλα τα μέλη της οικογενείας των μαστελιδών: ένα σώμα με κατακόκκινα πόδια, στα άκρα του οποίου υπάρχουν μακριές νύχια.

Το ζώο έχει ένα πολύ εύκαμπτο, επιμηκυμένο σώμα. Ανάλογα με τον οικότοπο, τα κουνάβια ποικίλουν σε μέγεθος.

Τα αρσενικά είναι από 35 έως 46 cm σε μήκος, τα θηλυκά είναι ενάμισι φορές μικρότερα - 29-39 cm. Κατά συνέπεια, το μήκος ουράς στο αρσενικό είναι 12-17 cm, στο θηλυκό - 29-39 cm.

Κουνάβια - ζωηρά ζώα.

Το βάρος ενός ενήλικου ζώου είναι από 1 έως 1,5 kg. στα αρσενικά, το βάρος του θηλυκού φτάνει τα 650-800 γραμμάρια.
Το χρώμα της γούνας των κουνάβων το χειμώνα είναι μαύρο-καφέ με ένα υποκίτρινο υποκείμενο, το οποίο δεν βρίσκεται εξίσου σε διαφορετικά μέρη του σώματος - τα οπίσθια πόδια και το πίσω μέρος του υποστρώματος καλύπτονται εντελώς με σκοτεινές τρίχες φύλαξης.

Ο λαιμός του κουνάβδου, το στήθος και η κοιλιά είναι μαύροι ή μαύροι-καφέδες και η γούνα στα πόδια είναι μαύρη ή μαύρη με καφέ απόχρωση. Το χρώμα της γούνας στο πρόσωπο της κουνάβι μοιάζει με μια «μάσκα». Τα μαλλιά γύρω από τα μάτια και κατά μήκος της κορυφής της μύτης είναι καφέ, και γύρω από το είναι λευκό. Οι άκρες των στρογγυλών αυτιών του ζώου έχουν λευκό χείλος.

Το καλοκαίρι, η γούνα αλλάζει σε χονδροειδείς, μικρές και αραιές. Στη ζεστή εποχή, το υπόστρωμα είναι γκρίζο-καφέ και μερικές φορές κακώς ανεπτυγμένο.

Ένα ζευγάρι δασικών κουνάβι.

Συμπεριφορά δασικών κουνάβιων και διατροφή

Ο βιότοπος του μαύρου κουνουπιδιού - δάση, ελαιώνες, διασκορπισμένα με χωράφια και λιβάδια. Ένα χαρακτηριστικό μέρος για ένα κουνάβι που κυνηγάει είναι η άκρη του δάσους: αφενός, ο ανοικτός χώρος που απαιτείται για το κυνήγι, από την άλλη, η εγγύτητα του δάσους όπου μπορείτε να κρύψετε.

Τα κουνάβια κολυμπούν καλά, ωστόσο, άλλα μέλη της οικογένειας το κάνουν καλύτερα, για παράδειγμα, τα βιζόν. Ο μαύρος κουνάβιλος χρησιμοποιεί τις αλεπούδες ή τις τρύπες των αχλαδιών που άφησαν για να κάνουν ένα κρησφύγετο, ο ίδιος σκάει μια τρύπα πολύ σπάνια. Το ζώο μπορεί να καταστεί ένα καταφύγιο σε ένα outhouse, για παράδειγμα, σε έναν αχυρώνα, ένα λουτρό, καθώς και σε ένα κελάρι ή ξύλο.

Συχνά, τέτοια εγγύτητα με την ανθρώπινη φάρμα προκαλεί το κουνάβι να επιτεθεί σε κατοικίδια ζώα - διάφορα πτηνά και κουνέλια. Επομένως, οι χωρικοί συχνά υποφέρουν και δεν τους αρέσουν τα κουνάβια.

Τα κουνάβια είναι εξαιρετικά μικκύλια.

Αλλά σέβονται αυτό το μικρό αρπακτικό για την εξόντωση των ποντικών, τα οποία αποτελούν τη βάση της διατροφής του. Στη διατροφή των κουνάβων συμπεριλαμβάνονται επίσης τα φίδια, τα βατράχια, τα βατράχια, τα πουλιά, τα μικρά λαγούς, τα μεγάλα έντομα και το μανιτάρι. Το χειμώνα, όταν τα κουνάβια υποφέρουν από έλλειψη φαγητού, παρατηρούνται καταστροφικές κυψέλες.

Τα μαύρα κουνάβια κυνηγούν κυρίως τη νύχτα, κατά τη διάρκεια της ημέρας μόνο μια έντονη πείνα μπορεί να βγει από την τρύπα της κουνάβι. Το αγαπημένο φαγητό του - διάφορα τρωκτικά που μοιάζουν με ποντίκια, φρουράδες φύλακες φρουρούν κοντά στα λαγούμια ή τα αλιεύματα στο τρέξιμο. Όταν συλλαμβάνει το θύμα, σκοτώνει με ένα τσίμπημα στο λαιμό. Οι κουνάβι είναι επιθετικοί και ατρόμητοι κυνηγοί που επιτίθενται σε λεία και ξεπερνούν σε μέγεθος. Κάθε μαύρος κουνάβιος ζει στην επικράτειά του, αλλά δεν τον χαρακτηρίζει και συχνά μοιράζεται με άλλους εκπροσώπους των ειδών του φύλου του.

Οικογένεια κουνάβι σε διακοπές.

Αναπαραγωγή

Η περίοδος αναπαραγωγής των κουνάβων αρχίζει τον Απρίλιο-Μάιο. 40-43 ημέρες μετά την έναρξη της εγκυμοσύνης γεννιέται ο απόγονος.

Ο αριθμός των μικρών κυνηγών κυμαίνεται από 5 έως 10. Είναι απολύτως μικροσκοπικοί και ανήμποροι - ζυγίζουν μόνο 10 γραμμάρια, 55-70 χιλιοστά μακρύ, τυφλοί και κωφοί. Μια εβδομάδα αργότερα, τα νεογέννητα κουνάβια καλύπτονται με λευκή μεταξωτή γούνα · σε ηλικία ενός μηνός, το χρώμα του παλτό αλλάζει σε ένα γκρι-καφέ.

Η μητέρα τροφοδοτεί τα μωρά με γάλα για έως και 3 εβδομάδες και θεωρούνται ενήλικες σε ηλικία 3 μηνών. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό των θηλυκών του μαύρου κουνουπιδιού είναι η αφοσίωσή τους και το θάρρος τους, με το οποίο προστατεύουν τους απογόνους τους.

Τα νεαρά κουνάβια γίνονται σεξουαλικά ώριμα στην ηλικία του ενός.

Καταστήματα κατοικίδιων ζώων

Μαύρο δάσος κουνάβι

Το μαύρο κουνάβι ζει στην Ευρώπη: από την ακτή του Ατλαντικού στα δυτικά έως τα Ουράλια στα ανατολικά και από τη νότια Νορβηγία και τη Σουηδία στα βόρεια μέχρι τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα στο νότο. Αυτός είναι ένας μοναχικός κυνηγός νύχτας. Σήμερα, σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, είναι σπάνιο, διότι ως αποτέλεσμα της αποκατάστασης της γης, πολλά από τα ενδιαιτήματά της καταστράφηκαν. Το μήκος του σώματος είναι 38-46 εκ. Μάζα: 500-1500 γρ. Το δασικό κουνάβι έχει ένα μακρύ, στενό σώμα με μικρά πόδια και μια θαμνώδη ουρά. Το μαλλί του αποτελείται από ένα σκοτεινό καφέ ή μαύρο γκαζόν μέσα από το οποίο εμφανίζεται ένα μαλακό και παχύ κίτρινο υπόστρωμα. Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι η μάσκα στο πρόσωπο, η οποία σχηματίζεται από ευρείες λευκές λωρίδες που διακρίνουν το δασικό κουνάβι από τον αφρικανικό του συγγενή. Σε αναζήτηση θήρας, πηγαίνει κάτω από το κάλυμμα του σκότους. Η περιοχή κυνηγιού του αρσενικού καλύπτει έκταση περίπου 2 500 εκταρίων. Το ζώο προστατεύει με τρόμο τα σύνορά του από τους εισβολείς εχθρούς. Τα οικόπεδα των θηλυκών είναι πολύ μικρότερα και συχνά επικαλύπτονται μεταξύ τους. Το δασικό κουνάβι σηματοδοτεί τα όρια του εδάφους με μια ελαιώδη, κιτρινωπή ουσία που εκκρίνεται από τους πρωκτικούς αδένες. Αυτό είναι ένα είδος "χημικού όπλου" του ζώου σε περίπτωση κινδύνου.

Ενδιαφέροντα γεγονότα

Αρσενικά κουνάβια 1,5 φορές βαρύτερα από τα θηλυκά. Κυνήγι μεγάλο λεία, και μικρά ζώα αφήνονται στα θηλυκά. Λόγω αυτού, τα ζώα μπορούν να αποφύγουν τον ανταγωνισμό των ζωοτροφών. Πολλοί δασικοί κουνάβοι πεθαίνουν κάτω από τους τροχούς ενός αυτοκινήτου. Ο Skunk είναι ένας στενός συγγενής του κουνάβι. Έχει επίσης πρωκτικούς αδένες, που εκκρίνουν ένα μυστικό με μια πολύ απότομη μυρωδιά. Είναι τόσο δυσάρεστο που μπορεί να παραλύσει το αναπνευστικό σύστημα του εχθρού για κάποιο χρονικό διάστημα. Το χειμώνα, το χρώμα του παλτό του κουναβιού αλλάζει από σκούρο καφέ σε ασημί γκρι.

Οι πιο στενοί συγγενείς είναι οι αφρικανοί και οι στέπες ή οι ελαφριές κουνάβι. Το δασικό κουνάρι προτιμά υγρούς τόπους, αλλά εμφανίζεται σε δασικές περιοχές δίπλα σε ανθρώπινες κατοικίες. Οι κυνηγοί δεν τον συμπαθούν για τον εθισμό του αρπακτικού στο κρέας πουλερικών, και οι δασοκόμοι εκτιμούν το κουνάρι για το κυνήγι μικρών τρωκτικών.

Το κουνάβι κυνηγάει αρουραίους, τρωκτικά όπως το ποντίκι, κουνέλια, κουνέλια, πουλιά, βατράχια και επίσης νεράιδα που δεν είναι βρώσιμα για πολλά ζώα, σαύρες και φίδια. Πρόκειται για ένα μικρό αλλά πολύ επικίνδυνο θηρευτή. Συχνά σκοτώνει όλους τους απογόνους του θύματός του και τρώει μόνο ένα μικρό μέρος του θηράματος. Το υπόλοιπο κρύβει στους θησαυρούς. Το κουνάβι με ανυπομονησία κάνει επιθέσεις ληστής στο coop, όπου σκοτώνει κοτόπουλα μέχρι να ακούσουν οι άνθρωποι. Η περίοδος ζευγαρώματος των δασικών κουνάβων πέφτει τον Φεβρουάριο-Απρίλιο. Τα δάση κουνάβια συνήθως εκτρέφονται μόνο μία φορά το χρόνο. Ένα ιδιαίτερο τελετουργικό γάμου διαρκεί περίπου μία ώρα. Το αρσενικό κατά τη διάρκεια της "ταυρομαχίας" δαγκώνει το θηλυκό στο λαιμό, αλλά η γυναίκα υπομένει υπομονετικά μια τέτοια σκληρή θεραπεία. Αυτό το τελετουργικό ενισχύει τη δραστηριότητα των αρσενικών γεννητικών οργάνων και εξασφαλίζει την επιτυχή γονιμοποίηση. Στο τέλος του ζευγαριού, τα ζώα ζευγαρώνουν αρκετές φορές. Το θηλυκό χτίζει μια φωλιά καλά κρυμμένη από αλαζονικά μάτια από ξηρό χόρτο και βρύα. 40-43 ημέρες μετά το ζευγάρωμα, γεννά 5-10 μικρά παιδιά. Μόνο η γυναίκα φροντίζει τα μωρά. Τις πρώτες μέρες που γεννιούνται οι νεαροί, το θηλυκό φύγει από τη φωλιά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα για να φάει και να βοηθήσει. Τα ζώα δεν ξεθωριάζουν ποτέ στη φωλιά, οπότε παραμένει πάντα καθαρό. Η διατροφή του γάλακτος διαρκεί ένα μήνα, στο τέλος της περιόδου αυτής, το θηλυκό φέρνει μικρά κομμάτια κρέατος στα μωρά, τα οποία οι νέοι αρχίζουν να τρώνε πριν από το τέλος της γαλουχίας. Σε ηλικία ενός μηνός, οι νέοι ανοίγουν τα μάτια τους και για πρώτη φορά φεύγουν από τη φωλιά. Σε τρεις μήνες μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους, αλλά εξακολουθούν να είναι με τη μητέρα τους.

Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, ο αριθμός των δασικών κουνάβων μειώθηκε δραματικά. Προηγουμένως, ήταν συχνός επισκέπτης στα χωριά, αλλά αργότερα, ως αποτέλεσμα της ανάκτησης γης, καταστράφηκαν πολλά μέρη κατάλληλα για τον οικότοπό του.

Εμφάνιση

Το χρένο είναι ένα σχετικά μικρό γουνοφόρο ζώο. Το μήκος του αρσενικού μόσχου μπορεί να φτάσει τα 50 εκατοστά, και τα θηλυκά - 40 εκατοστά. Στην περίπτωση αυτή, η ουρά έχει μέχρι 20 εκατοστά. Η περίφημη γούνα των ζώων αυτών έχει μαύρο-καφέ αποχρώσεις, από τις πλευρές είναι ζωγραφισμένο σε χρώμα καστανιάς. Πάνω από τα μικρά και μαύρα μάτια αυτών των ζώων υπάρχουν κίτρινα και λευκά στίγματα, το στόμιο έχει το ίδιο χρώμα.

Τι τρώνε νυφίτσες;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το κουνάβι είναι ένα τυπικό αρπακτικό ζώο. Ποτέ, με δική του ελεύθερη βούληση, δεν θα φάει λαχανικά. Αυτοί οι οπαδοί τρώνε αρουραίους και ποντίκια, καθώς και δηλητηριώδη δαγκώματα. Είναι περίεργο το γεγονός ότι τα τσιμπήματα των φιδιών δεν βλάπτουν αυτά τα ζώα. Για να έχει ένα πλούσιο και ένδοξο γεύμα, το κουνάβι πρέπει να κυνηγάει, παρουσιάζοντας ασυνήθιστη πονηριά, αντοχή και ευκινησία.

Αλλά όχι πάντα οι παραπάνω ιδιότητες και δεξιότητες δουλεύουν με ένα κτύπημα. Μερικές φορές το κυνήγι δεν έχει καρπούς. Είναι περίεργο το γεγονός ότι το ζώο δεν ανησυχεί ιδιαίτερα γι 'αυτό: το κουνάβι τρώει ήρεμα σαλιγκάρια, ακρίδες, κλέβει νόστιμο μέλι από άγριες μέλισσες, βουτά σε δεξαμενές για ψάρι. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αυτά τα πλάσματα πηγαίνουν στο γρασίδι, τρώνε μούρα και γρασίδι.

Καταιγίδες κοτόπουλου καταιγίδας!

Ο Horus (μια φωτογραφία αυτού του αρπακτικού παρουσιάζεται στο άρθρο) είναι η πραγματική καταιγίδα των κοτόπουλων και ολόκληρου του αγροκτήματος πουλιών! Δεν είναι πολύ πίσω από αυτόν και ermine, ακόμη και νυφίτσα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιδρομές αυτών των ζώων στις αγροτικές περιοχές έχουν ήδη διπλώσει θρύλους. Επιπλέον, αυτοί οι αρπακτικοί της οικογένειας Cunha όχι μόνο καταστρέφουν τα κοτόπουλα κοτόπουλων τρώγοντας αυγά, αλλά και παίρνουν πέντε ή και περισσότερα κοτόπουλα μαζί τους μια μέρα στην άλλη.

Τρόπος ζωής

Στη φύση, ένα κουνάβι ενηλίκων προτιμά να ζει μόνο του. Αυτά τα ζώα είναι δύσκολο να δουν στο πακέτο, διότι η ηθική και ο χαρακτήρας τους δεν θα επιτρέψουν ποτέ ποτέ να συναντηθούν μαζί στην ίδια επικράτεια. Οι ζωολόγοι περιγράφουν τα σκασμένα κουνάβια ως ένα ενδιαφέρον φαινόμενο της άγριας ζωής: δύο άνδρες, που δεν χωρίζουν το έδαφος μεταξύ τους, αρχίζουν να επιτίθενται μεταξύ τους, να πηδούν, να δαγκώνουν, να ψαλιδίζουν στον πόνο, να γρατζουνίζουν και να πέφτουν.

Εγκυμοσύνη έχουν trochees

Η εγκυμοσύνη στις γυναίκες συμβαίνει έως και τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο. Σε μια σκουπίδια λαμβάνεται συνήθως έως και 12 κουνάβι. Τα μικρά παιδιά γεννιούνται εντελώς ανυπεράσπιστα και τυφλά. Το θηλυκό τους ταΐζει με γάλα για δύο εβδομάδες. Στο τέλος αυτής της περιόδου, οι νέοι αρχίζουν να τρώνε φυτικά τρόφιμα, και στη συνέχεια - το συνηθισμένο φαγητό.

Πώς ζουν τα ρωσικά δασικά κουνάβια;

Τα μαύρα ή δασικά περιττώματα είναι ένας τυπικός κάτοικος της Ευρασίας. Αυτό το ζώο εξημερώθηκε από ανθρώπους στη Ρωσία. Αυτή η φόρμα έχει το όνομά της - κουνάβι, ή polemus-albino. Αν μιλάμε για τη γενετική αυτού του ζώου, τότε αυτό το είδος διασχίζεται τέλεια και ελεύθερα, δίνοντας διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές.

Τα δάση κουνάβια είναι ευρέως διαδεδομένα στη Δυτική Ευρώπη, αλλά ακόμη και εκεί το βιότοπό τους μειώνεται σταδιακά. Υπάρχει ένας τεράστιος πληθυσμός αυτών των ζώων στη Μεγάλη Βρετανία, το μεγαλύτερο μέρος της Ρωσίας (με εξαίρεση τον Καύκασο), στη Βόρεια Καρελία και στην περιοχή του Κάτω Βόλγα. Οι επιστήμονες που μελετούν αυτά τα ζώα πιστεύουν ότι πρόσφατα κατάφεραν να εγκατασταθούν στα δάση της Φινλανδίας. Επιπλέον, το δασικό κουνάβι κατοικεί σε εδάφη της βορειοδυτικής Αφρικής.

Λίγο για τις σούπες κουνάβι

Ένας άλλος εκπρόσωπος αυτής της οικογένειας είναι η στάχτη, ή το λευκό κουνάβι. Εκπρόσωποι αυτού του είδους είναι τα μεγαλύτερα κουνάβια στον πλανήτη μας. Διακρίνονται από τους συγγενείς τους από ένα υψηλό, αλλά σπάνιο γούνινο παλτό. Εξαιτίας αυτού, εμφανίζεται μέσα από το μαλλί τους ένα παχύ αλλά ελαφρύ δέρμα.

Τα κουνάβια Steppe είναι ευρέως διαδεδομένα στη Δυτική Γιουγκοσλαβία και την Τσεχική Δημοκρατία, στις στέπες, τις στέπες των δασών και τις ημι-ερήμους της Ρωσίας (από το Transbaikalia έως το Middle Amur). Μπορείτε να τους συναντήσετε στην Κεντρική και Κεντρική Ασία μέχρι την Άπω Ανατολή. Ζωολόγοι λένε ότι τις τελευταίες δεκαετίες, το φάσμα αυτού του είδους της trochee έχει επεκταθεί στα δυτικά και λίγο στα βόρεια. Το κουνάβι Steppe προσπαθεί να αποφύγει τα δάση και τους οικισμούς.

Ποιες ζωοτροφές σκάλες;

Όπως όλα τα marteners, το stepcat polcat είναι ένα τυπικό αρπακτικό. Ψάχνει για χάμστερ, gophers, μικρά τρωκτικά. С удовольствием поедает лягушек, ядовитых змей и птиц. В летний период степные хори могут охотиться на беспозвоночных животных: жуков, стрекоз, червей, пауков. Те степные создания, которые обитают близ водоемов, приловчились вылавливать водных животных, например, речных полевок.

Как и все остальные хорьки, эти создания причиняют немалый вред домашнему птицеводству. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια τέτοια φήμη συχνά χαλάει τη ζωή των ίδιων των ζώων, γιατί μερικές φορές κατηγορούνται για κάτι που δεν διέπραξαν καθόλου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κουνάβια στέπας μπορούν να υποκαταστήσουν τους δικούς τους συγγενείς - νυφίτσες και μαρίνες. Εκτός των οικισμών, αυτά τα πλάσματα είναι πολύ ωφέλιμα, εξοντώνοντας τρωκτικά.

Ο άνθρωπος και ο άνθρωπος

Η φιλία ανάμεσα στον άνθρωπο και στα κουνάβια δεν είναι εφευρέθηκε, αλλά η πραγματική αλήθεια. Τα νεαρά ζώα που λαμβάνονται από το βουνό είναι αρκετά εύκολο να δαμάσουν. Αυτό χρησιμοποιήθηκε από μερικούς κυνηγούς που εφευρέθηκαν πρακτική χρήση για τους στο κυνήγι: τα χρησιμοποιούν για την επιδίωξη των κουνελιών αντί των σκύλων.

Παρ 'όλα αυτά, το κουνάβι, η φωτογραφία του οποίου επανειλημμένα εμφανίζεται στο άρθρο μας, είναι αρπακτικό, και ως εκ τούτου ένα άτομο πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικό και προσεκτικό στην αντιμετώπιση του. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η άγρια ​​ιδιοσυγκρασία δεν θα αφήσει ποτέ αυτά τα ζώα. Η μέση διάρκεια ζωής αυτών των πλάσματα στη φύση είναι 3-4 χρόνια, στο σπίτι - έως και 7 χρόνια.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org