Πουλιά

Χαρακτηριστικά των ειδών κουκουβάγιας

Pin
Send
Share
Send
Send


Οι κουκουβάγιες είναι πουλιά που διαφέρουν από τα υπόλοιπα στη φυσιολογία και τον τρόπο ζωής τους. Είναι κυρίως νυκτερινά, όπως βλέπουν καλά στο σκοτάδι. Τα αιχμηρά νύχια τους επιτρέπουν να εντοπίζουν και να σκοτώνουν αμέσως το θήραμά τους. Ποια είναι τα είδη κουκουβάγιων και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους; Αυτό μιλάμε τώρα. Αμέσως θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν περίπου 220 είδη, αλλά θεωρούμε τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά.

Λίγα λόγια για τα χαρακτηριστικά των κουκουβάγιων

Λίγα λόγια για το μέγεθος αυτών των πουλιών. Ο μικρότερος εκπρόσωπος, για τον οποίο, στην πραγματικότητα, πήρε το όνομά του - τον πυγμή. Το βάρος του πουλιού είναι μόνο 50-80 γραμμάρια και το μήκος δεν υπερβαίνει τα 20 εκατοστά. Αλλά η μεγαλύτερη κουκουβάγια είναι κουκουβάγια. Συχνά υπάρχουν άτομα που φτάνουν στα εντυπωσιακά μεγέθη. Μήκος 60-75 εκατοστά και βάρος έως 4 κιλά. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το μέγεθος, όλοι οι τύποι κουκουβάγιων έχουν ένα μεγάλο κεφάλι με πλούσιο φτέρωμα, γι 'αυτό πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι είναι στρογγυλό. Χάρη στη συγκεκριμένη ουρά, σχηματίζεται ένας μπροστινός δίσκος. Μεγάλα και όμορφα μάτια - αυτό προσελκύει πολλά από αυτά τα αρπακτικά ζώα. Τα μάτια τους είναι ικανά να συλλάβουν μεγάλα ρεύματα φωτός με μικρή ένταση, που τους επιτρέπει να βλέπουν και να παρακολουθούν το θύμα τέλεια τη νύχτα.

Τα αυτιά των κουκουβάγιων είναι συνηθισμένα, χωρίς εξωτερικό κέλυφος. Για παράδειγμα, η "κουκουβάγια μακρού" έχει τσαμπιά από επιπρόσθετα ευαίσθητα φτερά που βελτιώνουν τη μετάδοση ήχων απευθείας στο αυτί. Λόγω της ασύμμετρης ρύθμισης, ο αρπακτικό με μεγάλη ακρίβεια βρίσκει την πηγή του ήχου, που σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε γρήγορα. Αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι η ακοή για μια κουκουβάγια είναι πιο σημαντική από την όραση και είναι το κύριο όργανο αίσθησης, αφού χωρίς αυτό το πουλί απλά δεν μπορεί να κυνηγά. Τα πόδια όλων των ειδών κουκουβάγιων είναι πολύ ισχυρά με αιχμηρά νύχια, πράγμα που σας επιτρέπει να σκοτώσετε αμέσως τη λεία σας.

Τύποι κουκουβάγιων: μια σύντομη περιγραφή

Ας δούμε αρκετές ομάδες αρπακτικών που είναι οι πιο εκφραστικές και ενδιαφέρουσες. Αρχίζουμε με γκρίζα κουκουβάγια. Αυτή είναι πραγματικά μια γκουρμέ κουκουβάγια που προτιμά να δει μόνο ποντίκια στο μενού της. Αλλά αν είναι πολύ σκληρό με το θήραμα, μπορεί να σφαγεί από νεαρά περιστέρια, τα οποία δεν έχουν αφήσει ακόμη τη φωλιά τους, ούτε τα πουλιά. Αυτό το είδος απαντάται σε όλη την Ευρώπη, αλλά πιο συχνά στην Ισπανία, την Ελλάδα, κλπ. Υποτίθεται ότι κατοικούν και στη Σιβηρία, αλλά η έρευνα δεν παρήγαγε αποτελέσματα. Το μήκος ενός μεγάλου ατόμου μπορεί να φτάσει μισό μέτρο, το άνοιγμα των φτερών του είναι μέχρι ένα μέτρο.

Η μακρόστενη κουκουβάγια είναι μια κουκουβάγια, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη κουκουβάγια όλων των γνωστών μέχρι σήμερα. Το μήκος ενός ενήλικου αρσενικού είναι σχεδόν 70 εκατοστά και το άνοιγμα των πτερυγίων μπορεί να είναι 120 εκατοστά. Σε αντίθεση με όλους τους άλλους εκπροσώπους κουκουβάγιας, δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά μεταξύ ατόμων διαφορετικών φύλων. Συγκεκριμένα, το είδος αυτό συχνά δεν περιορίζεται στο κυνήγι ποντικών. Μπορούν επίσης να κυνηγήσουν λαγούς, γογγύλια ή κουνέλια. Υπήρχαν ακόμη και περιπτώσεις σύγκρουσης ενός ερωδιού και μιας κουκουβάγιας, ευτυχώς, και οι δύο εκπρόσωποι επέζησαν.

Η κουκουβάγια είναι κοινή στην Αμερική. Φωλιάζει στο έδαφος, συχνά σε πεδιάδες, λόφους. Πολύ συχνά φωλιάζει σε ξένα νερά, παραδείγματος χάριν, προθέρμαντα ή αρραδάλια. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μια τέτοια κουκουβάγια με άλλα θηλαστικά μπορεί να ζήσει εντελώς ειρηνικά στην ίδια τρύπα. Η επιβεβαίωση αυτού επιβεβαιώθηκε επανειλημμένα από μάρτυρες.

Κουκουβάγια και κουκουβάγια

"Βασιλιάς της νύχτας" - αυτό είναι το όνομα ενός από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της οικογένειας κουκουβάγιας. Το μήκος του σώματος αυτού του γιγάντου φτάνει μερικές φορές στα 78 εκατοστά και το πτέρυγας του ενός και μισού μέτρου. Βρίσκεται σε όλες σχεδόν τις χώρες του Παλαιού Κόσμου. Παρά το ευρύ περιβάλλον, ο «βασιλιάς της νύχτας» δεν μπορεί να ονομαστεί συνηθισμένος, επειδή εμφανίζεται λιγότερο συχνά. Στα δάση της Ρωσίας, η κουκουβάγια είναι πολύ σπάνια, μάλιστα συμπεριλήφθηκε στο κόκκινο βιβλίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο αρπακτικός πρακτικά δεν περιπλανάται, παραμένει στο χώρο της φωλιάς από έτος σε έτος. Όσο για το κυνήγι, η κουκουβάγια αναζητά το φαγητό της μόνο τη νύχτα. Τόσο τα μικρά όσο και τα μεγάλα σπονδυλωτά μπορούν να γίνουν θύματα του. Φυσικά, τα ποντίκια λατρεύουν όλους τους τύπους κουκουβάγιων, καθώς και τους εκπροσώπους των αιλουροειδών, έτσι ώστε η κουκουβάγια τους δίνει την μεγαλύτερη προσοχή.

Η κουκουβάγια κουκουβάγια είναι μια μίνι έκδοση κουκουβάγιας. Αυτό το αρπακτικό ζώο είναι διαφορετικό από τα παραπάνω στο ότι έχει ένα λεπτό σώμα και απίστευτα αναπτυγμένα αυτιά. Τα επιπλέον φτερά κάνουν την ακρόαση της κουκουβάγιας καλύτερη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το συγκεκριμένο είδος πτηνών γίνεται αντιληπτό από άλλα είδη κάπως καλύτερα. Αν η κουκουβάγια και οι άλλοι φτερωτοί κάτοικοι δεν ανέχονται το πνεύμα, η κουκουβάγια δεν προκαλεί τέτοια αγανάκτηση. Δεν είναι τόσο επιθετική και πιο κοινωνική. Μερικές φορές μπορείτε να δείτε πόσο κουκουβάγιες μαζεύονται για 20 ή περισσότερα άτομα σε ένα μόνο δέντρο. Έτσι, κάθονται βαθιά στη νύχτα, και στη συνέχεια όλο το πακέτο πηγαίνει κυνήγι.

Λευκή κουκουβάγια: ένα σπάνιο και εξαιρετικά όμορφο πουλί

Οι ενήλικες φτάνουν τα 71 εκατοστά σε μήκος και το άνοιγμα των πτερυγίων είναι πάνω από ενάμιση μέτρα. Το χρώμα εξαρτάται από την ηλικία. Όσο μικρότερος είναι το άτομο, τόσο πιο καφέ κηλίδες σε όλο το σώμα. Πιο κοντά στα γηρατειά, ένα πουλί μπορεί να γίνει εντελώς λευκό χιόνι. Δυστυχώς, τέτοια άτομα είναι πολύ σπάνια και πολλοί φυσιοδίφες κατά τη διάρκεια των ετών εντοπίζουν τα πολικά μακρά συκώτια. Η λευκή κουκουβάγια προτιμά τη μοναξιά και δεν θεωρεί ένα άτομο ως φίλο του για βάσιμους λόγους. Εξαιτίας αυτού, ο αρπακτικός αγαπά την απομακρυσμένη περιοχή, όπου ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Τις περισσότερες φορές βρίσκεται στην Τούνδρα και είναι ένα μαγευτικό θέαμα, ειδικά όταν πρόκειται για έναν μεγάλο "σοφό" εκπρόσωπο, στον οποίο δεν υπάρχουν σχεδόν καφέ κηλίδες. Έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις επιθέσεων στο παιχνίδι, τις οποίες πυροβόλησε ο κυνηγός. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η αντιπροσωπευτική κουκουβάγια συμπεριφέρεται πολύ προσεκτικά και προσπαθεί να μην πιάσει το μάτι του ατόμου. Ας μιλήσουμε λεπτομερώς για αυτό το αρπακτικό.

Αναπαραγωγή πολικών κουκουβάγιων

Είναι ασφαλές να πούμε ότι ο κύριος λόγος για την υψηλή θνησιμότητα των κουκουβάγιων είναι η πείνα. Οι κουκουβάγιες εξαρτώνται πολύ από τον πληθυσμό τρωκτικών. Σε ένα κακό έτος, έως και 30-60% των νεαρών ατόμων πεθαίνουν. Εάν υπάρχουν αρκετά μικρά τρωκτικά, τότε ο πληθυσμός κουκουβάγιας αυξάνεται σημαντικά. Ευτυχώς, αυτό το είδος δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό, εδώ, αντίθετα, ένας μεγάλος ρόλος διαδραματίζει ο άνθρωπος που πίνει σε αυτό το πουλί. Οι κουκουβάγιες αναπαράγονται μία φορά το χρόνο γύρω στα μέσα Μαΐου. Mason hatching θηλυκό για 30-34 ημέρες. Μερικές φορές ο αριθμός των αυγών φτάνει τα 11 κομμάτια, αλλά κατά μέσο όρο ένα πουλί τοποθετεί 4-6 αυγά. Ο ρόλος του αρσενικού είναι στην εξόρυξη φαγητού για το θηλυκό και στη συνέχεια για τον γούνα. Περιστασιακά συμβαίνει ότι η γυναίκα πεθαίνει και ο συμπλέκτης συνεχίζει να επωάζει το αρσενικό. Παρεμπιπτόντως, παρά το γεγονός ότι η κουκουβάγια είναι αρπακτικό πουλί και μεγάλα άτομα συχνά πεθαίνουν, για παράδειγμα, από πυροβολισμούς κυνηγών ή από πείνα, επιλέγουν ένα ζευγάρι για τον εαυτό τους μια φορά για μια ζωή. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τις πολικές κουκουβάγιες, αλλά και σε πολλά άλλα είδη πουλιών αυτής της ομάδας.

Χαρακτηριστικά του φτερών και της συμπεριφοράς

Όπως προαναφέρθηκε, το χρώμα αυτών των κουκουβάγιων ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία. Οι νεαροί είναι εντελώς διαφορετικοί, έχουν καφέ κηλίδες σε ολόκληρο το σώμα τους, ενώ το πουλί της μέσης ηλικίας είναι χρωματισμένο με διαμήκη κηλίδες στο κεφάλι και εγκάρσια στο σώμα. Αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους ερευνητές είναι τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Εάν μπορείτε να συναντήσετε μια πολύ παλιά κουκουβάγια, τότε είναι πολύ πιθανό ότι θα είναι εντελώς λευκό, χωρίς λεκέδες. Αλλά επειδή η κουκουβάγια είναι αρπακτικό πτηνό, δεν ζει πάντα σε προχωρημένη ηλικία, συνεπώς προκαλεί ανθυγιεινό ενδιαφέρον μεταξύ των λαθρομεταναστών που είναι έτοιμοι να πυροβολούν τα πουλιά προς όφελός τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα αρπακτικά κατά τη διάρκεια της ζωής τους προσπαθούν να αποφύγουν τους ανθρώπους. Αλλά έτσι συμβαίνει ότι το πρόσωπο ήρθε πολύ κοντά, στην περίπτωση αυτή η πολική κουκουβάγια προσποιείται ότι έχει τραυματιστεί ή ακόμα και νεκρό. Αλλά αν η απειλή δεν περάσει, γρήγορα ανεβαίνει και πετάει μακριά. Είναι ασφαλές να πούμε ότι η λευκή κουκουβάγια είναι ένα πουλί, το οποίο, πρώτα απ 'όλα, προσπαθεί να κρατήσει τους απογόνους του με κάθε κόστος, γι' αυτό θα το προστατεύει πάντα. Γι 'αυτό, το αρσενικό φυλάει το θηλυκό, παρακολουθώντας από το βουνό, και με την παραμικρή απειλή να του δίνει ένα σήμα με μια κραυγή.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Οι περισσότεροι ερευνητές από όλο τον κόσμο καταλήγουν σταδιακά στο συμπέρασμα ότι η οικογένεια κουκουβάγιας είναι ανεξάρτητη απόσπαση. Αυτό υποδηλώνεται από ανατομικά χαρακτηριστικά, πολλά από τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους θηρευτές της ημέρας. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι διαφορετικές ομάδες κουκουβάγιων δεν έχουν μερικές φορές κοινό μεταξύ τους, εκτός από την ανατομία. Ορισμένοι κυνήγι τη νύχτα, ενώ άλλοι κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα, η κουκουβάγια έχει εντυπωσιακές διαστάσεις και ο πυγμαχός είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό. Εάν οι κουκουβάγιες έχουν ομοιότητες με γεράκια και κουκουβάγιες - με κουκουβάγιες, τότε οι ίδιες πολικές κουκουβάγιες μπορούν να θεωρηθούν με μοναδικό τρόπο, μόνο επειδή πάπιες και άλλα υδρόβια πτηνά ζουν συχνά κοντά στις φωλιές αυτών των αρπακτικών. Και ζουν ειρηνικά δίπλα στον άλλο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κουκουβάγια δεν κυνηγάει ποτέ στην άμεση γειτνίαση με τη φωλιά της, σε αντίθεση με κάποιους άλλους θηρευτές. Αν και κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας και αυτό είναι δυνατό. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να δείτε τουλάχιστον πώς τροφοδοτείται η κουκουβάγια. Η φωτογραφία, το πουλί στο οποίο κυνηγάει, υπάρχει ένα τεράστιο σύνολο, αλλά όλα αυτά λαμβάνονται από σκληρή δουλειά.

Συμπέρασμα

Με τα χρόνια, οι επιστήμονες έχουν πραγματοποιήσει διάφορες μελέτες, οπότε σήμερα έχουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτά τα αρπακτικά ζώα. Παραδείγματος χάριν, παρά το γεγονός ότι η κουκουβάγια είναι ένα νυχτερινό πουλί, δεν βλέπει σε απόλυτο σκοτάδι, όπως ένας άνθρωπος. Επομένως, αν τοποθετήσετε το θηρευτή σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπου οι ακτίνες του φωτός δεν πέφτουν, και τρέξτε το τρωκτικό εκεί, θα καταναλωθεί μόνο όταν κάνει κάποιο θρόισμα ή ήχο. Αλλά εξακολουθούν να επηρεάζονται και οι αφύσικες συνθήκες για την αναζήτηση τροφίμων, επειδή είναι πτηνά του δάσους. Η κουκουβάγια είναι από πολλές απόψεις ένας ιδανικός θηρευτής.

Μερικές φορές ακόμη και μεταξύ συγκρούσεων συγγενών συμβαίνουν. Σε αυτή την περίπτωση, η νυχτερινή κουκουβάγια επιλέγει τις πιο ποικίλες μεθόδους άμυνας, προσπαθεί να τρομάξει την κουκουβάγια, αλλά κρύβεται από την κουκουβάγια ή άλλα μεγάλα άτομα, που συχνά μεταμφιέζονται στα κλαδιά των δέντρων. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η κουκουβάγια ακούει καλά ακόμα και όταν πετάει. Το πιο σημαντικό είναι ότι το θύμα θα σκοτωθεί με πιθανότητα 99%, έτσι μπορεί να ειπωθεί ότι η κουκουβάγια σφάλλει πολύ σπάνια.

Λοιπόν, ίσως, το μόνο που μπορεί να λεχθεί για το ποιος είναι η κουκουβάγια. Η περιγραφή ενός πουλιού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το είδος του. Αλλά απολύτως ο καθένας είναι ένας θανάσιμος δολοφόνος δολοφόνος. Αθόρυβη πτήση, άριστη ακοή και όραση, καθώς και αιχμηρά νύχια γίνονται αισθητά. Είναι δύσκολο να πούμε αν οι κουκουβάγιες είναι χρήσιμες ή επιβλαβείς. Μικρά άτομα κυνηγούν μόνο τρωκτικά που βλάπτουν την αγροτική γη, τα μεγαλύτερα μπορούν να σκοτώσουν πάπιες και λαγούς, καθώς και κουνέλια, που είναι επιζήμια για τη γεωργία.

Γενικά χαρακτηριστικά

Οι κουκουβάγιες μπορούν να οδηγήσουν τόσο καθιστικούς όσο και νομαδικούς τρόπους ζωής, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή κατοικίας τους. Το χρώμα των φτερών μπορεί να είναι μαύρο, γκρι, λευκό, κοκκινωπό και άλλες αποχρώσεις, το οποίο συχνά χρησιμεύει ως μεταμφίεση και εξαρτάται από τον τύπο του πουλιού.

Λόγω ασθενειών, καιρικών συνθηκών, οι επιπτώσεις των παρασίτων της κουκουβάγιας μπορεί να χάσουν εν μέρει ή εντελώς το φτέρωμα τους. Σε αυτή την περίπτωση, είναι περισσότερο όπως οι εξωγήινοι υπάρχουν από τα νυχτερινά πουλιά που είναι κοινά στον άνθρωπο.

Στο στρογγυλό κεφάλι μιας κουκουβάγιας είναι ένα αρπακτικό κυρτό ράμφος. Τα μάτια κοιτούν μόνο προς τα εμπρός και για να δουν τι συμβαίνει στην άκρη, τα πουλιά μπορούν να γυρίσουν το κεφάλι τους σε κύκλο πάνω από 250 μοίρες. Τη νύχτα, βλέπουν τέλεια το θήραμα και τις πηγές κινδύνου, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του οράματος.

Τα νύχια των πουλιών είναι μακρά και αιχμηρά, καθώς και καμπύλα, κάτι που είναι κοινό χαρακτηριστικό με άλλα αρπακτικά πουλιά. Ομοίως, ο τρόπος κυνηγιού: παρακολούθηση, και στη συνέχεια μια γρήγορη επίθεση. Σε αυτό το θέμα, οι κουκουβάγιες είναι κοντά στα γεράκια.

Η ακρόαση αυτών των πουλιών είναι αρκετές φορές καλύτερη από αυτή των ανθρώπινων αφράτων ζώων (γάτες). Αυτό συμβάλλει στην ασύμμετρη διάταξη των αυτιών, όπως μια συνηθισμένη κουκουβάγια.

Οι ερευνητές της άγριας ζωής έχουν καταλάβει πώς τροφοδοτείται μια κουκουβάγια:

  • μεγάλα σφάλματα
  • ποντίκια, voles,
  • μικρά πουλιά που πιάνονται στα πόδια αυτού του αρπακτικού,
  • εκπροσώπους του δικού τους είδους, που είναι χαρακτηριστικό του γένους κουκουβάγιων.

Τρόποι ζωής, αναπαραγωγή και εχθροί

Οι κουκουβάγιες είναι επιρρεπείς στη μονογαμία. Φωλιές εξοπλίζονται ή καταλαμβάνουν έτοιμες. Ο αριθμός των αυγών στον συμπλέκτη εξαρτάται από τα συγκεκριμένα είδη κουκουβάγιας. Η κατοικία προστατεύεται προσεκτικά από πιθανούς εχθρούς. Και οι δύο γονείς φροντίζουν να τρώνε τα εκκολαφθέντα μωρά.

Αυξημένα κοτόπουλα (περίπου ένα μήνα), αν και δείχνουν ανεξαρτησία, αλλά λαμβάνουν τρόφιμα από μεγάλα άτομα. Συχνά χτίζουν φωλιές ή καταλαμβάνουν κοίλες δέντρων κοντά στους γονείς τους.

Οι κουκουβάγιες έχουν πολλούς εχθρούς στο φυσικό τους περιβάλλον: άλλα αρπακτικά, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του δικού τους είδους, κυνηγοί και φυσικά στοιχεία. Τα πουλιά πεθαίνουν από την έλλειψη φαγητού. Σε αυτές τις συνθήκες, τα πτηνά ζουν μέχρι την ηλικία των δέκα. Εάν ένα άτομο φροντίζει για μια κουκουβάγια, τότε μια διάρκεια ζωής μέχρι 40 χρόνια είναι δυνατή. Τα είδη νάνων ζουν κατά το ήμισυ λιγότερο, στη φύση - μέχρι 6 χρόνια, στο σπίτι - μέχρι 15-20.

Όλα αυτά τα αρπακτικά πουλιά ανήκουν στη σειρά sovoobraznyh. Η περαιτέρω ταξινόμηση συνεπάγεται την κατανομή σε δύο οικογένειες: κουκουβάγια (κουκουβάγιες) και κουκουβάγιες. Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τρεις υποοικογένειες και τρία δωδεκάδα γένη: τριαντάφυλλο κουκουβάγια, κουκουβάγια, κουκουβάγια, σπυλούσκι και άλλα. Υπάρχουν περισσότεροι από 200 τύποι πραγματικών κουκουβάγιων. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εκπροσώπων της σειράς κουκουβάγιων.

"Snow Grandma" από την οικογένεια κουκουβάγιας

Λευκοί ή πολικοί κάτοικοι κουκουβάγιων των βόρειων περιοχών ονομάζονται "lun", όπως και άλλα πτηνά με ελαφρύ φτέρωμα, και τα Yakuts - "η γιαγιά του χιονιού". Το χρώμα του πουλιού (τα ανοιχτά χρώματα με μικρές σκοτεινές κηλίδες) χρησιμεύει ως ένα είδος μεταμφίεσης.

Έτσι, στη ζώνη της Τούντρας, μπορεί ελεύθερα να κυνηγάει και να πετάει από τόπο σε τόπο. Μια κουκουβάγια λαμβάνει ένα μαύρο ράμφος και λαμπερά κίτρινα μάτια.

Η λευκή κουκουβάγια είναι κοινή στην Ευρασία, στη Βόρεια Αμερική, στα νησιά του Αρκτικού Ωκεανού. Επίσης, αυτά τα αποδημητικά πτηνά κυρίως ζουν στη Γροιλανδία. Μετακινούνται σε άλλες περιοχές (ακανόνιστα) όπου μπορούν να βρουν περισσότερα φαγητά ή να μείνουν για την περίοδο φωλεοποίησης.

Οι εκπρόσωποι αυτού του είδους αρπακτικών πτηνών τρέφονται κυρίως με τρωκτικά και γλύπτες. Επίσης στη διατροφή τους συμπεριλαμβάνεται και άλλη λεία: λαγοί, πάπιες, ψάρια. Κυνήγι, επιτίθεται σε πλησιέστερο ποντίκι ή μικρό πουλί από ένα υψόμετρο στο έδαφος. Ο χρόνος για τον εντοπισμό της λείας συχνά πέφτει το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Η λευκή κουκουβάγια αναγράφεται στο κόκκινο βιβλίο.

"Λυκόφως" πουλί από τα δάση της βορειοδυτικής Αμερικής

Δυτική μικρή κουκουβάγια κουκουβάγια ονομάζεται διαφορετικά: Kennikotta (προς τιμήν ενός φυσιοδίφης από την Αμερική), φάντασμα, λυκόφως ή μικρό κέρατο. Ζει σε αειθαλή κωνοφόρα και φυλλοβόλα δάση της βορειοδυτικής Αμερικής, διευθετώντας φωλιές σε κοιλότητες δέντρων. Οδηγεί ως επί το πλείστον καθιστικά.

Οι κουκουβάγιες μοιάζουν με κουκουβάγιες. Μια από τις ιδιαιτερότητες που οφείλονται στο γεγονός ότι οι εκπρόσωποι αυτών των αρπακτικών πτηνών πήρε το όνομα είναι η παρουσία τσαμπιών φτερών που μοιάζουν με αυτιά.

Σε αντίθεση με τις κουκουβάγιες, οι κουκουβάγιες κουκουβάγιες μπορούν εύκολα να τις λυγίσουν, κρύβονται κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού ή προστασίας από φυσικούς εχθρούς. Η ίριδα των ματιών ενός λαμπερού πορτοκαλί χρώματος (μερικές φορές με μια κοκκινωπή απόχρωση) ήταν ένας από τους λόγους για την εμφάνιση τρομακτικών λαϊκών θρύλων.

Το ωχρό φτέρωμα βοηθά αυτά τα πουλιά όταν πρέπει να καμουφλαριστούν. Τα θύματα (κυρίως τα τρωκτικά) δεν τα παρατηρούν, παίρνοντας κουκουβάγιες για κλαδιά δέντρων ή παγίδες. Ενώ το κυνήγι σε ανοιχτές περιοχές, οι θηρευτές εναλλάσσουν την παρακολούθηση του θήρατός τους από ένα καταφύγιο με μια πτήση αναζήτησης. Η κουκουβάγια είναι γνωστή για την οικονομική της αξία, καθώς τροφοδοτεί τα παράσιτα των καλλιεργειών.

Νυχτερινό αρπακτικό πουλί σε γυαλιά

Η θεαματική νεοτροπική κουκουβάγια είναι κατά κύριο λόγο καθιστική αρπακτική πουλιά που κατοικεί στα χόρτα των τροπικών και υποτροπικών δασών. Ενεργοί το βράδυ, κυνηγούν μικρά τρωκτικά, πουλιά, έντομα. Το θήραμα πηγαίνει κάτω από το κάλυμμα. Αφού περιμένει για ένα καλό χρονικό διάστημα, βυθίζεται στο θύμα του.

Μπορείτε να μάθετε τους εκπροσώπους των νεότροπων κουκουβάγιων από το λευκό χρώμα των φτερών γύρω από τα μάτια. Τα νεαρά άτομα έχουν σκουρόχρωμα "γυαλιά" και το φτερό του ρύγχους είναι λευκό. Λίγα χρόνια μετά την εμφάνιση του φωτός, το χρώμα του στυλό των εφήβων θα γίνει το ίδιο όπως και στους ενήλικες.

Οι νεοτροπικές κουκουβάγιες ζουν κυρίως σε κοίλες δένδρων. Τα αυγά επωάζουν μόνο τα θηλυκά, και το αρσενικό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου φροντίζει για τη διατροφή του. Οι νεοσσοί δείχνουν ανεξαρτησία σε ηλικία πέντε εβδομάδων, αλλά οι ενήλικες εξακολουθούν να τους φέρνουν τρόφιμα για περίπου ένα μήνα.

Βιρτζίνια Κουκουβάγια Lifestyle

Η παρθένο κουκουβάγια στην άγρια ​​φύση βρίσκεται μόνο στη Βόρεια και Νότια Αμερική. Το φτέρωμα του κυριαρχείται από κόκκινους, γκρι, μαύρους τόνους. Узнать представителя этого вида можно по «ушкам» или «рогам», которые образуют пучки перьев на голове.

Эти птицы комфортно себя чувствуют в лесах и болотах, на открытой местности и сельскохозяйственных угодьях. Отличаются агрессивным и непредсказуемым характером (особенно в период гнездования). Вред им может нанести другой хищник (ястреб, ворон), в том числе, и птица такой же видовой принадлежности.

Значение виргинского филина для хозяйственной деятельности человека неоднозначно. Они истребляют грызунов, что положительно сказывается на объемах урожаев в фермерских хозяйствах.

Υπάρχουν περιπτώσεις κυνήγι κουκουβάγιων για άγριες γάτες, οι οποίες, με τη σειρά τους, εμπόδισαν την επίθεση αυτών των αρπακτικών στα βοοειδή που περιέχονταν σε στάβλους κοντά στα δάση. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τετράποδες φίλοι των ανθρώπων και των πουλερικών μπορούν να γίνουν θύματα του παρθένου.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις, οι μύθοι, οι μυστικιστικές υποθέσεις που βασίζονται στη λαογραφία των διαφόρων χωρών συνδέονται με τη συμπεριφορά των κουκουβάγιων. Για παράδειγμα, οι Σικελείς προσδίδουν σημασία στην κραυγή αυτού του νυχτερινού θηρευτή, που ακούγεται κοντά στην ανθρώπινη κατοίκηση. Αν κάποιος ζει στο σπίτι που πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια, τότε η κουκουβάγια της Βιρτζίνιας μπορεί να προμηνύσει τον επικείμενο θάνατό του.

Τα μικρότερα φτερωτά θηρευτικά

Το βάρος της κουκουβάγιας, που είναι η μικρότερη από τις κουκουβάγιες, είναι μόνο 55 γραμμάρια (μερικές φορές φτάνει τα 75-80 γραμμάρια) και το μήκος του σώματος είναι περίπου 19 εκατοστά. Τα θηλυκά αυτού του είδους είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά.

Η ίριδα του ματιού είναι κίτρινη. Τα λευκά παχύ φρύδια δημιουργούν μια χαρακτηριστική έκφραση ενός ρύγχους, χάρη στην οποία η κουκουβάγια δεν ήταν μόνο ένας χαρακτήρας μυστικιστικών θρύλων και πεποιθήσεων, αλλά και ένα σύμβολο σοφίας.

Έχοντας εντοπίσει τη λεία, πετά γρήγορα και γρήγορα, κολλώντας ανάμεσα σε εμπόδια (κλαδιά δέντρων, θάμνους). Αγκαλιάζει ένα τρωκτικό ή ακόμα μικρότερο πουλί από τον εαυτό του και στη συνέχεια επιστρέφει στη φωλιά του. Στη ζεστή εποχή, η κουκουβάγια κάνει αποθέματα για το χειμώνα, καθώς δεν θα είναι δυνατόν να κυνηγούν τρωκτικά λόγω του κρύου και του χιονιού.

Η αρχή της εποχής ζευγαρώματος συμβαίνει στις αρχές της άνοιξης, όταν το αρσενικό καλεί για θηλυκά με ιδιαίτερο τραγούδι. Έχοντας βρει έναν σύντροφο, τα πουλιά εξοπλίζουν μια ήδη υπάρχουσα φωλιά για την τοποθέτηση αυγών. Η επώαση και η φροντίδα τους για τα εκκολαφθέντα νεοσσοί βρίσκονται στους λύκους και τα αρσενικά τους φέρνουν τρόφιμα. Ο πατέρας παρακολουθεί τις νεοσσοί που μεγαλώνουν, αρχικά βοηθώντας τους στην αναζήτηση της λείας και της ασφάλειας.

Διαθέτει κουκουβάγια κουκουβάγια

Tawny κουκουβάγια είναι ένα μεγάλο πουλί με παχύ γκρι φτέρωμα. Οδηγεί ως επί το πλείστον καθιστικά. Μπορείτε να μάθετε ότι είναι μια κουκουβάγια αυτού του είδους που είναι μπροστά σας από την παρουσία ενός σκοτεινού σημείου κάτω από το ράμφος, που μοιάζει με μια γενειάδα, και λευκά φτερά στο λαιμό. Φτερά, τα λεγόμενα "αυτιά" ή "κέρατα" απουσιάζουν.

Η κουκουβάγια δεν είναι μόνο γένος κουκουβάγιων, αλλά και η κοινή ονομασία για τα νυχτερινά πτηνά, χαρακτηριστικό της λαογραφίας.

Κατοικεί τα τάιγκα και τα ορεινά δάση. Τα τρωκτικά καθώς και τα μικρά πουλιά περιλαμβάνονται στη διατροφή. Καταλαμβάνει φωλιές που έχουν απομείνει μετά από μουστάκια ή γεράκια. Κατά τη διάρκεια της επώασης των αυγών και της φροντίδας των απογόνων, ο Tawny συμπεριφέρεται επιθετικά, επιτιθέμενος σε δυνητικούς αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου.

Νυχτερινό αρπακτικό με ευαίσθητο αυτί

Η κουκουβάγια (που ανήκει στην οικογένεια κουκουβάγιας) διανέμεται σε ολόκληρο τον κόσμο εκτός από την ήπειρο "πάγο". Στη Ρωσική Ομοσπονδία, για να δείτε το πουλί αυτού του είδους σε φυσικές συνθήκες είναι δυνατό στην περιοχή Καλίνινγκραντ. Είναι εύκολο να μάθετε αυτό το είδος κουκουβάγιας από το σχήμα καρδιάς του δίσκου.

Η διατροφή του αρπακτικού πτηνού αποτελείται από ποντίκια και άλλα τρωκτικά, έντομα. Μερικές φορές άλλα μικρά πουλιά μπορεί να είναι θήραμα.

Η κουκουβάγια έχει πολύ ευαίσθητο αυτί. Αυτό το χαρακτηριστικό έγινε δυνατό με την ασύμμετρη διάταξη των αυτιών.

Όροι διατήρησης των αρπακτικών θηραμάτων στο σπίτι

Όταν επιλέγετε μια κουκουβάγια ως κατοικίδιο, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Η επιλογή ενός συγκεκριμένου είδους αυτών των πουλιών. Έτσι, για τη διατήρηση σε ένα διαμέρισμα, μια κουκουβάγια κουκουβάγια ή μια μικρή κουκουβάγια θα κάνει, και μια μεγάλη κουκουβάγια χρειάζεται περισσότερη επικράτεια.
  • Προγραμματίζοντας το δικό σας πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι κουκουβάγιες είναι ενεργές το βράδυ, τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
  • Η ανάγκη να εξοπλιστεί το κλουβί για δωρεάν πτήση. Κάποιοι διαθέτουν ένα ξεχωριστό χώρο για τη συντήρησή τους, μετά την αφαίρεση των επίπλων, των εύθραυστων εσωτερικών αντικειμένων και των παραθύρων κουρτινών με χοντρές κουρτίνες.
  • Παροχή τροφίμων και νερού. Η δίαιτα θα πρέπει να περιλαμβάνει φρεσκοτριχισμένα τρωκτικά, σαύρες, μικρά πουλιά (απαραίτητα εξ ολοκλήρου, που προκαλούνται από τα χαρακτηριστικά της πέψης).
  • Τακτική κολύμβηση σε δεξαμενές που είναι κατάλληλες σε μέγεθος.

Οι κουκουβάγιες είναι αρπακτικά που φαντάζονται από ένα φωτοστέφανο μυστήριο. Στην Αίγυπτο προστατεύονταν από πιθανούς κινδύνους και μετά το θάνατο συχνά μούμιζαν. Οι αρχαίοι Σλάβοι πίστευαν ότι οι κουκουβάγιες θα μπορούσαν να φυλάξουν τους υπόγειους θησαυρούς.

Πολλοί θρύλοι που κατέβηκαν στις μέρες μας δείχνουν ότι αυτά τα πουλιά φοβήθηκαν και πίστευαν στην μυστικιστική εξουσία τους. Επίσης, οι κουκουβάγιες από την αρχαιότητα είναι σύμβολο μιας αποθήκης γνώσης και σοφίας.

Εάν το άρθρο ήταν ενδιαφέρον για εσάς, τότε βάλτε Like.

Στα σχόλια γράψτε τι είδους κουκουβάγια θέλετε να κρατήσετε στο σπίτι.

Δυτική κουρασμένη κουκουβάγια

Οικότοπος: από τη νοτιοανατολική Αλάσκα έως τον δυτικό Καναδά και από τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες στο κεντρικό Μεξικό

Αυτές οι κουκουβάγιες φέρνουν σκόπιμα μικρά τυφλά φίδια, παρόμοια με τα μεγάλα γαιοσκώληκες, στη φωλιά για να τα προστατεύσουν από τα έντομα. Δεδομένου ότι η κοινή λεία των κουκουβάγιων είναι νεκρά τρωκτικά, η μυρωδιά του σώματός τους μπορεί να προσελκύσει μεγάλο αριθμό εντόμων στη φωλιά, την οποία τρέφονται τα φίδια.

Habitat: όλες οι ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική

Ο αστερισμός των κηλίδων στο κεφάλι είναι μια κουκουβάγια, δεν είναι απλώς μια διακόσμηση. Πιστεύεται ότι όσο περισσότερες κηλίδες έχει, τόσο πιο ανθεκτικό είναι στα παράσιτα και τόσο πιο ελκυστικό είναι για τους άνδρες.

Κουκουβάγια κουνελιών

Habitat: σε ανοιχτά τοπία της Βόρειας και Νότιας Αμερικής

Όπως μπορεί να μαντέψετε, αυτές οι κουκουβάγιες ζουν υπόγεια υπόγεια, τα οποία προηγουμένως ανήκαν σε μικρά θηλαστικά, όπως οι γκόφερ και τα σκυλιά λιβαδιών. Σε αντίθεση με τους άλλους, αυτές οι κουκουβάγιες είναι ενεργές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά την άνοιξη, όταν χρειάζονται φαγητό για να τροφοδοτήσουν τα μεγάλα κοπάδια τους.

Δυτική Αμερικανική σέσουλα

Habitat: το καλοκαίρι στο νοτιοδυτικό Καναδά, σε όλες τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μεξικό, όπου πετούν στο χειμώνα

Το όνομα αυτού του είδους ακούγεται σαν "psiloscops flammeolus", και μεταφράζεται από τη λατινική σημαίνει "φλογερό πορτοκαλί", η οποία είναι μια περιγραφή του μοναδικού τους χρώματος. Ο Scoop αγαπά να κυνηγάει νύστα νύχτας και αράχνες, τα οποία αλιεύει στον αέρα ή ανάμεσα στο φύλλωμα.

Μεγάλη κέρατα κουκουβάγια

Habitat: σε ολόκληρη την ήπειρο της Βόρειας Αμερικής και ως επί το πλείστον Νότου

Όπως και άλλες κουκουβάγιες, η μεγάλη κουκουβάγια κουκουβάγια τρώει το θήραμά της μαζί με γούνα, φτερά, οστά, κρέας και εσωτερικά όργανα. Είναι επίσης ο μόνος θηρευτής που μπορεί να κυνηγάει skunks.

Σταυρός κουκουβάγια

Habitat: Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και τοπικά στη Βόρεια Αφρική, το χειμώνα στα νότια μέρη του Μεξικού και της Κίνας

Τα αποκαλούμενα "αυτιά", μετά τα οποία η κουκουβάγια πήρε το όνομά της, είναι στην πραγματικότητα τούφες φτερά πάνω από το κεφάλι. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτές οι δοκοί φτερών μπορούν να τους βοηθήσουν να μεταμφιεστούν ως γειτονιά τους. Είναι επίσης πολύ επινοητικοί: αντί να οικοδομήσουν τη φωλιά τους, αυτές οι κουκουβάγιες χρησιμοποιούν φωλιές που χτίστηκαν από άλλα πουλιά, όπως αγριόχοιροι και κοράκια.

Κουκουβάγια της Ευρασίας

Habitat: Ευρώπη και Ασία

Υπάρχουν λίγα ζώα στο οικοσύστημά της που μπορεί να εκφοβίσουν έναν κουκουβάγια της Ευρασίας με δύο πτέρυγες. Τακτικά θηρεύουν θηλαστικά, που κυμαίνονται από λαγούς και ελάφια, και δεν αντιτίθενται στην κατανάλωση άλλων πτηνών, όπως οι ερωδιούς και οι βοσκοτόνες.

Κουκουβάγια βόρεια

Habitat: Δυτική Βόρεια Αμερική και Κεντρική Αμερική

Οι κουκουβάγιες, γνωστές και ως νάνοι, παραμένουν ενεργές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, βασίζονται αποκλειστικά στο όραμά τους, όπως σε αντίθεση με άλλες κουκουβάγιες, δεν έχουν καλή ακοή, ήσυχη πτήση και νυχτερινή όραση.

Βόρεια Αμερική σέσουλα

Οικότοπος: Ανατολικά από τις βόρειες ακτές της Αμερικής και βορειοανατολικό Μεξικό

Επίσης, αυτές οι κουκουβάγιες είναι γνωστές ως κραυγές, αλλά τα ώριμα πουλιά χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους για να κάνουν ήχους παρόμοιοι με έναν ήσυχο γείτονα ή ένα μαλακό τρίλλη.

Κουκουβάγια: περιγραφή και φωτογραφίες. Τι μοιάζει με ένα πουλί;

Η κουκουβάγια είναι νυχτερινό πουλί. Ανάλογα με τον τόπο κατοικίας, μπορεί να έχουν διαφορετικούς χρωματισμούς στο φτέρωμα, καλύπτοντας την κουκουβάγια κάτω από τη γύρω περιοχή. Το κεφάλι της κουκουβάγιας είναι στρογγυλό με μεγάλα μάτια, τα νύχια είναι μακρά και αιχμηρά και το ράμφος είναι αρπακτικό και κοντό.

Διαφορετικοί τύποι κουκουβάγιων έχουν διαφορετικά μεγέθη. Η μικρότερη κουκουβάγια είναι κουκουβάγια. Οι διαστάσεις του είναι μόνο 17-20 cm, και βάρος 50-80 g. Η μεγαλύτερη από την κουκουβάγια είναι η κουκουβάγια. Το μήκος του είναι 60-70 cm και βάρος από 2 έως 4 kg.

Η ζωή μιας κουκουβάγιας στη φύση είναι περίπου 10 χρόνια, σε αιχμαλωσία αυτά τα πουλιά ζουν μέχρι 40 χρόνια. Η πολύ σύντομη ζωή μιας κουκουβάγιας στο φυσικό της περιβάλλον εξηγείται συχνά από την πείνα και το κυνήγι για κουκουβάγιες άλλων αρπακτικών πτηνών, όπως τα γεράκια και οι χρυσαετοί.

Τα πόδια του κουκουβάγου είναι πολύ δυνατά και γρήγορα, πολλά από τα οποία είναι φτερωτά. Κουκουβάγιες αιχμηρά και καμπύλα, την βοηθούν να αρπάξει γρήγορα το θύμα και να την κρατήσει. Οι κουκουβάγιες σχεδόν σιωπηλές, αυτό οφείλεται στην ειδική δομή των φτερών. Τα πρώτα εξωτερικά φτερά είναι πριονωτά και στριφογυρισμένα. Το τρίτο και το τέταρτο φτερό κουκουβάγια είναι μακρύτερα από τα άλλα. Η ουρά είναι στρογγυλεμένη και κομμένη και τα ουρά φτερά είναι καμπύλα. Το άνοιγμα των φτερών της κουκουβάγιας είναι περίπου 142-200 εκατοστά. Αυτά τα πουλιά πετούν πολύ γρήγορα: η ταχύτητα μιας κουκουβάγιας στην πτήση φτάνει τα 80 km / h.

Το πουλί κάνει ένα χαρακτηριστικό κλικ όταν είναι ερεθισμένο ή βιώνει διέγερση. Αποδεικνύεται ότι αυτό είναι χάρη της στο ράμφος. Το ράμφος της κουκουβάγιας κάμπτεται από την αρχή μέχρι την ίδια τη βάση, τελειώνει με βελονάκι, οι άκρες είναι ομοιόμορφες και χωρίς περικοπές.

Οι κουκουβάγιες μπορούν να γυρίσουν τα κεφάλια 180 και ακόμη 270 μοίρες, χωρίς να προκαλέσουν ταλαιπωρία ή βλάβη. Το κουκουβάγια είναι ένα αρπακτικό, και πρέπει να εντοπίσει τη λεία, έτσι τα μάτια δεν βρίσκονται στα πλάγια, αλλά μπροστά.

Τα μάτια της κουκουβάγιας είναι σταθερά και φαίνονται μόνο ευθεία. Για να αλλάξετε την κατεύθυνση του βλέμματος, το πτηνό πρέπει να γυρίσει το κεφάλι του. Ταυτόχρονα, η γωνία θέασης της κουκουβάγιας είναι 160 μοίρες και η όραση είναι διόφθαλμη, σε αντίθεση με άλλα πουλιά. Παγκόσμια κουκουβάγιες βλέπουν σε μαύρο και άσπρο. Ο φακός των κουκουβάγιων δεν είναι στο βολβό, αλλά στον σωλήνα κέρατος, έτσι τα πουλιά βλέπουν πολύ καλά τη νύχτα.

Η ακρόαση του Owl είναι 4 φορές καλύτερη από αυτή της γάτας. Μόλις το θήραμα παρουσιάσει θόρυβο ή ήχο, το πουλί βγάζει με ταχύτητα.

Είδη κουκουβάγιων, ονόματα και φωτογραφίες

Στην οικογένεια κουκουβάγιας υπάρχουν 3 υποοικογένειες, 30 γένη και 214 είδη, τα πιο συνηθισμένα από τα οποία είναι:

  • Κουκουβάγια κουκουβάγια (lat. Asio otus)

Το πουλί έχει μήκος 31-36 εκατοστά. Το άνοιγμα των φτερών φτάνει τα 86-98 εκατοστά. Στο χρώμα αυτού του είδους κουκουβάγιας κυριαρχεί μια γκρίζα-καφέ σκιά με ποικίλες κηλίδες, το στήθος έχει λευκό χρώμα. Στην πάνω πλευρά του σώματος υπάρχουν σκοτεινές κηλίδες, στην κάτω πλευρά υπάρχουν εγκάρσιες λωρίδες. Στο κεφάλι μιας κουκουβάγιας κουκουβάγας υπάρχουν μεγάλες ακτίνες αυτιών, οι οποίες αποτελούνται από έξι φτερά.

Κατοικεί τα κωνοφόρα δάση, προτιμά τις ευρωπαϊκές χώρες ή το βόρειο τμήμα της Ασίας ως τόπους φωλεοποίησης, πετά στα βόρεια της Αφρικής για χειμώνες. Η κούραση κουκουβάγια τρώει τρωκτικά, ποντίκια, ψηλά, έντομα και πουλιά.

  • Γενειοφόρος τόνος (ευρ. Strix nebulosa)

Ένα μεγάλο πουλί, μήκους 80 cm και πτέρυγα 1,5 μέτρων. Το μεγάλο πουλί έχει ένα καπνιστό γκρι χρώμα. Οι σκοτεινές λωρίδες βρίσκονται γύρω από τα κίτρινα μάτια της κουκουβάγιας.

Τροφοδοτεί κουκουβάγιες τρωκτικών και σκίουρων. Για τη φωλιά επιλέγει φωλιές γερακιών και μαστίγια, δεν χτίζει τις ίδιες τις φωλιές. Το μαύρο σημείο κάτω από το ράμφος του πουλιού μοιάζει με γενειάδα, εξ ου και το όνομα του πουλιού. Το πουλί δεν έχει αυτιά φτερού, υπάρχει ένα λευκό κολάρο γύρω από το λαιμό του. Η κάτω πλευρά των πτερυγίων κρύβει τις σκοτεινές ρίγες.

Η γενειοφόρος κουκουβάγια ζει στη ζώνη των δασικών ταϊγών και των ορεινών δασών στις χώρες της Βαλτικής, στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, στη Σιβηρία, στο Σαχαλίν, στη Μογγολία.

Έχει μήκος 60-75 cm, πτέρυγα 160-190 cm. Το βάρος της αρσενικής κουκουβάγιας φτάνει 2.1-2.7 kg, το βάρος των θηλυκών είναι 3-3.2 kg. Η κουκουβάγια είναι το μεγαλύτερο πουλί της κουκουβάγιας. Στο φτέρωμα του αρπακτικού, κυριαρχούν τα κοκκινωπά χρώματα και τα χρώματα των ώχρων, τα μάτια της κουκουβάγιας έχουν λαμπερό πορτοκαλί χρώμα και πάνω από τα μάτια βρίσκονται τούφες επιμήκων φτερών.

Οι κουκουβάγιες ζουν σε δάση και στέπες της Ευρασίας, κυνηγούν τρωκτικά, ποντίκια, κοράκια, σκαντζόχοιροι, λαγοί, πουλιά και άλλα σπονδυλωτά.

  • Pygmy κουκουβάγια (lat. Glaucidium passerinum)

Το μήκος του σώματος της κουκουβάγιας είναι 15-19 cm, το άνοιγμα των πτερυγίων φτάνει τα 35-40 cm. Το βάρος φτάνει τα 55-80 g. Ταυτόχρονα, τα αρσενικά είναι μικρότερα από τα θηλυκά. Η κουκουβάγια έχει γκρίζο-καφέ ή σκούρο καφέ χρώμα, λευκά φτερά διακρίνονται σαφώς στα φτερά, μεγαλύτερα στην πλάτη και μικρότερα στο κεφάλι. Το κάτω μέρος του πουλιού είναι λευκό με διαμήκεις λωρίδες καφέ. Η ουρά είναι γκρίζα-καφέ, υπάρχουν 5 στενές λωρίδες πάνω της. Το κεφάλι είναι μικρό και έχει στρογγυλό και ελαφρώς επίπεδο σχήμα · η κουκουβάγια δεν έχει αυτιά. Λευκοί και καφέ δακτύλιοι βρίσκονται γύρω από τα μάτια του πυγμή. Τα μάτια του πουλιού είναι κίτρινα, υπάρχουν λευκά φρύδια πάνω από τα μάτια. Οι νύχι κουκουβάγιες έχουν ένα μαύρο ή κίτρινο χρώμα. Τα πόδια είναι πλήρως υποστηριζόμενα, στα νύχια.

  • Μικρή κουκουβάγια (lat. Athene noctua)

Ένα μικρό πουλί που έχει μήκος 25 cm και βάρος περίπου 150-170 g. Το χρώμα του φτερού των θηλυκών και των αρσενικών είναι το ίδιο. Το πίσω μέρος του πουλιού έχει χρώμα ανοιχτό καφέ ή άμμο. Στη λευκή κοιλιά μιας κουκουβάγιας υπάρχουν καφέ διαμήκεις κηλίδες. Στρογγυλά λευκά σημεία βρίσκονται στα φτερά των ώμων.

Η κουκουβάγια ζει στο νότο και στο κέντρο της Ευρώπης, στο βόρειο τμήμα της Αφρικής και στις χώρες της νότιας Ασίας. Στη Ρωσία, η κουκουβάγια βρίσκεται κυρίως στο κέντρο και στα νότια του ευρωπαϊκού τμήματος, στο νότιο Altai και το Transbaikalia. Τα πουλιά ζουν στις περιοχές στέπας και ερήμου, χτίζουν φωλιές σε πέτρες και βράχια. Η κουκουβάγια τρώει έντομα, σαύρες, τρωκτικά και μερικές φορές πουλιά.

  • Κοινή κουκουβάγια (lat. Αυτά τα άλμπουμ)

Διαφέρει από άλλα είδη κουκουβάγιας με δίσκο σερικού προσώπου. Το μήκος της κουκουβάγιας φτάνει τα 34-39 εκατοστά και το άνοιγμα των πτερυγίων είναι 80-95 εκ. Το βάρος του αρπακτικού είναι 190-700 γραμμάρια. Ο χρωματισμός της κουκουβάγιας με κόκκινες κεφαλές, με πολλές εγκάρσιες λωρίδες, λωρίδες και κηλίδες. Το χρώμα εξαρτάται από τον οικότοπο του πουλιού. Η ουρά του πουλιού είναι μικρή. Τα αυτιά της κουκουβάγιας έχουν μια ασυνήθιστη ασύμμετρη διάταξη: αν ο αριστερός είναι στο επίπεδο του μέσου, τότε ο δεξιός προσεγγίζει την περιοχή των ρουθουνιών. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, το πουλί ακούει πολύ καλά.

Η κουκουβάγια ζει σε όλες τις ηπείρους, εκτός από την κρύα Ανταρκτική. Στη Ρωσία, ζει μόνο στην επικράτεια της περιοχής του Καλίνινγκραντ.

  • Λευκή κουκουβάγια (πολική κουκουβάγια) (lat. Bubo σκάνδακας, nyctea scandiaca)

Έχει μήκος σώματος 55 έως 70 cm, το βάρος ενός πουλιού είναι 2-3 κιλά. Το άνοιγμα των πτερυγίων φτάνει τα 143-166 εκ. Το χρώμα του πουλιού που ζει στη ζώνη της Τούντρα χρησιμεύει ως μεταμφίεση, επομένως επικρατούν λευκά χρώματα με σκοτεινά σημεία. Το ράμφος μιας πολικής κουκουβάγιας είναι μαύρο, τα μάτια είναι λαμπερά κίτρινα. Τα πόδια του αρπακτικού είναι τελείως εφηβικά.

Η πολική κουκουβάγια ζει στην Ευρασία, τη Βόρεια Αμερική, τη Γροιλανδία, στα νησιά του Αρκτικού Ωκεανού. Η λευκή κουκουβάγια τροφοδοτείται από τρωκτικά, lemmings, λαγοί, ermine, λευκές πέρδικες, χήνες, πάπιες, ψάρια. Οι λευκές κουκουβάγιες παρατίθενται στο κόκκινο βιβλίο.

  • Hawk κουκουβάγια (lat. Surnia ulula)

Ζει σε δασικές περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας. Στη Ρωσία βρίσκεται στην Καμτσάτκα, στην περιοχή Μαγκαντάν, στην Τσουκκόκα, στην ακτή της Θάλασσας του Οκότσκ. Τρέφεται με τρωκτικά (ποντίκια, lemmings, voles), μερικές φορές κυνηγούν σκίουροι, φτερωτά φτερά, μαύρα κλαδιά, πέρδικες και άλλα πουλιά.

Το μήκος του πουλιού φτάνει τα 45 εκ. Η ουρά του πουλιού είναι μακρά, το χρώμα είναι καφέ-καφέ με λευκές κηλίδες, στο κάτω μέρος του σώματος υπάρχουν λεπτές λωρίδες. Τα γεράκια κουκουβάγιας και το ράμφος είναι κίτρινα.

Πού ζουν κουκουβάγιες;

Οι κουκουβάγιες ζουν σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ανταρκτική. Στη Ρωσία, υπάρχουν 17 είδη κουκουβάγιων. Πολλά από αυτά τα πουλιά μπορούν να βρεθούν στα δάση και λίγοι μόνο από αυτούς ζουν σε ανοιχτές περιοχές.

Βασικά, η κουκουβάγια ζει στο κοίλο και φωλιάζει. Η κουκουβάγια βρίσκει ένα σπίτι σχεδόν παντού: στα δάση, τα βουνά, τις στέπες και τις ερήμους. Η στάχτη κουκουβάγια ζει σε όλα τα είδη αγρών, καθώς κυνηγάει σε ανοιχτές περιοχές, αλλά δημιουργεί τις φωλιές της μόνο στο δάσος. Η λευκή κουκουβάγια ζει στην τούνδρα, το χειμώνα πετά μακριά στο νότο, δεν του αρέσουν τα δάση. Η γενειοφόρος κουκουβάγια ζει μόνο σε πυκνά δάση τίγιγα. Τα κουκουβάγια, όπως η κουκουβάγια και η κουκουβάγια, βρουν ένα σπίτι κάτω από τις στέγες και τις σοφίτες.

Τι τρώει η κουκουβάγια;

Το ερώτημα για το τι τροφοδοτεί το κουκουβάγια στη φύση ενδιαφέρει πολλούς ανθρώπους. Αυτό το πουλί, τόσο στο φυσικό του περιβάλλον όσο και στην αιχμαλωσία, τρώει τρωκτικά, μικρά πουλιά, έντομα, ζώα. Η διατροφή εξαρτάται από τον οικότοπο της κουκουβάγιας. Οι κουκουβάγιες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους τρέφονται με αρουραίους, ποντίκια, lemmings, σκαντζόχοιροι, σαύρες, σκουλίκια, λαγοί, βατράχια, βατράχια, νυχτερίδες, σκωληκοί, φίδια, κοτόπουλα. Οι κουκουβάγιες τρώνε κυρίως τα έντομα (σκαθάρια, ακρίδες) και τα πουλιά που ζουν σε παράκτιες περιοχές τρώνε ψάρια, καβούρια και μύδια. Οι κουκουβάγιες που ζουν σε τροπικές χώρες τρώνε φρούτα, φυτά και μούρα. Ένα κουκουβάγια μπορεί να ζήσει χωρίς νερό για αρκετούς μήνες, σβήνοντας τη δίψα του με το αίμα των θυμάτων του.

Αναπαραγωγή κουκουβάγιες

Οι κουκουβάγιες σχηματίζουν μονογαμικά ζεύγη. Ένα ζευγάρι κουκουβάγιες δεν χτίζουν τις φωλιές τους, καταλαμβάνουν ρωγμές, κοίλες ή φωλιές που ρίχνονται από άλλα πουλιά. Οι κουκουβάγιες βλάστησης χτίζουν φωλιές στο έδαφος σε πυκνή βλάστηση. Οι κουκουβάγιες μπορούν να αναπαραχθούν μία ή περισσότερες φορές το χρόνο, εξαρτώνται από την ποσότητα τροφής στον οικοτόπο. Κατά την τοποθέτηση μπορεί να είναι από 3 έως 10 αυγά. Τα αυγά των κουκουβάγιων είναι λευκά, σφαιρικά και σχετικά μικρά. Τα αυγά εκκολάπτονται από τη θηλυκή κουκουβάγια. Ο αρσενικός κουκουβάγιος συμμετέχει στη σίτιση των απογόνων. Πολύ συχνά στη φωλιά ζουν νεοσσοί διαφορετικών ηλικιών. Οι γονείς τροφοδοτούν όλους τους απογόνους, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δίδονται σε παλιές κουκουβάγιες. Μεγαλύτερες νεοσσοί κουκουβάγιας με έλλειψη τροφίμων μπορεί να τρώνε ακόμη και τους νεαρότερους ξαδέλφους τους.

Κυνηγώντας σπίτι στο σπίτι

Κρατώντας μια κουκουβάγια στο σπίτι έχει γίνει ένα πολύ κοινό επάγγελμα. Но обязательно нужно помнить, что сова – ночной житель и основная активность у птицы приходит на вечер, ночь и утро. В этот временной период они выходят на охоту. С вечера до утра домашняя сова будет шуметь, прикрикивать и заниматься своими делами, мешая хозяину спать.

С питанием совы тоже есть некоторые сложности, пищеварительная система у этой птицы устроена так, что ей нужно съедать целую тушку мыши или птички. Логично, что кормление мясом отпадает, готовьтесь к закупкам мышей.

Также уделите особое внимание выбору вида совы, для стандартной городской квартиры подойдут ушастая или болотная сова. Θα υπάρξει μικρός χώρος για παγωτό και κουκουβάγια ακόμη και αν έχετε ένα ευρύχωρο διαμέρισμα ή σπίτι.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κουκουβάγιας και κουκουβάγιας;

Η κουκουβάγια είναι αρπακτικό πουλί από τη σειρά κουκουβάγιων, της οικογένειας κουκουβάγιας. Ανήκει στο γένος της κουκουβάγιας. Αυτό το πουλί διαφέρει από άλλα είδη κουκουβάγια στην εμφάνισή του. Πρώτον, η κουκουβάγια έχει το μεγαλύτερο μέγεθος σε σύγκριση με άλλες κουκουβάγιες. Η κεφαλή της κουκουβάγας είναι αρκετά μεγάλη και έχει χαρακτηριστικά: στην περιοχή των ακουστικών στόχων υπάρχουν μικρά άκαμπτα φτερά που μοιάζουν με αυτιά. Στην κουκουβάγια χαρακτηριστικό χρώμα φτερά, κοκκινωπό χρώμα. Σε ένα κεφάλι και μια πίσω σαφής σκοτεινές λωρίδες flaunt.

Δεύτερον, σε αντίθεση με πολλά είδη κουκουβάγιων που κυνηγούν μόνο τη νύχτα, η κουκουβάγια είναι ένα πουλί της ημέρας και βλέπει καλά την ημέρα.

Η λεία των κουκουβάγιων είναι κυρίως μικρά τρωκτικά και έντομα, ενώ η κουκουβάγια κυνηγάει φασιανούς, λαγοί και νεαρά ελάφια. Αυτός ο τύπος θηράματος ζει κυρίως στη ζώνη της στέπας. Σε τέτοιους χώρους είναι βολικό για την κουκουβάγια να πάει το κυνήγι λόγω του μεγάλου πτέρυγου της.

Κουκουβάγια στα αριστερά, κουκουβάγια στα δεξιά. Οι συγγραφείς της φωτογραφίας: snowyowls, Lotse

86 δημοσιεύσεις

(Asio flammeus) έχει συνολικό μήκος 34-42 cm, με πτέρυγα 85-110 cm, μήκος πτερυγίου 28-34 cm, βάρος 320-430 g. Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Τα αυτιά είναι σύντομα. Και τα δύο φύλα είναι ζωγραφισμένα τα ίδια. Στα ενήλικα πτηνά, η ραχιαία πλευρά είναι ωχρή ή κοκκινωπή με καφέ διαμήκη μοτίβο, πρωτεύουσα και πηδαλιούχος με καφέ εγκάρσιο πρότυπο. Η κοιλιακή πλευρά είναι χαλαρή, κοκκινωπή ή υπόλευκη με καφέ διαμήκη κηλίδες. Τα μάτια είναι κίτρινα, το ράμφος και τα νύχια είναι μαύρα. Η βαλκανική κουκουβάγια είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη από ταντρικά στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Ασία από τη ζώνη της Τούντρα στα βορειοανατολικά έως την Καμτσάτκα, το Σαχαλίν, νότια προς την Παλαιστίνη, το Ιράκ, την Κεντρική Ασία και τη Μογγολία, στην Αμερική από τα βόρεια της Αλάσκας και τον ποταμό Mackenzie στα νησιά της Καραϊβικής, Η Βραζιλία, η Βολιβία, το Περού, βρίσκεται στα νησιά Galapagos, Caroline και Hawaii. Η κουκουβάγια είναι μεταναστευτική στα βόρεια τμήματα της περιοχής διανομής και τα μεταναστευτικά και μεταναστευτικά πτηνά στα υπόλοιπα. Εγκαταστάσεις ανοιχτούς χώρους, τόνδρα, πολιτιστικό τοπίο, στέπα. Ζει στις πεδιάδες, αλλά σε ορισμένες περιοχές (Altai, στον Καύκασο) ανέρχεται σε ύψος 2300 μ. Οι χρόνοι αναπαραγωγής ποικίλλουν ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος του εδάφους. Στη Ρωσία, η τοποθέτηση αυγών στο νότο συμβαίνει γύρω στα μέσα Απριλίου, στη Σιβηρία - στις αρχές Μαΐου και ακόμη αργότερα. Η κουκουβάγια, αντίθετα από τις άλλες κουκουβάγιες, χτίζει τη δική της απλή φωλιά που βρίσκεται στο έδαφος. Ο αριθμός των αυγών στον συμπλέκτη ποικίλλει σημαντικά, προφανώς, ανάλογα με τις συνθήκες τροφοδοσίας. Στο συμπλέκτη υπάρχουν συνήθως 3-5 αυγά, αλλά στα χρόνια των "ποντικιών" ο αριθμός τους αυξάνεται σε 7 ή ακόμα και 10. Στα χρόνια που είναι εξαιρετικά ευνοϊκά για την "συγκομιδή" των ποντικών, υπάρχουν και δεύτερα συμπλέγματα, ακόμα και στα τέλη του φθινοπώρου και του χειμώνα. Το θηλυκό επωάζει, ξεκινώντας με την τοποθέτηση του πρώτου αυγού, επομένως οι νεοσσοί στο πρόβατο είναι διαφορετικής ηλικίας. Διάρκεια επώασης 24-30 ημέρες. Οι νεοσσοί αφήνουν τη φωλιά ακόμα μη πτητική, αλλά σε ηλικία ενός μηνός γίνονται στην πτέρυγα. Η κουκουβάγια τροφοδοτείται κυρίως από τα τρωκτικά, τα υπόλοιπα τρόφιμα - πουλιά, έντομα - έχουν δευτερεύουσα σημασία στη διατροφή τους. Η κουκουβάγια δεν είναι ένα αυστηρά νυχτερινό πουλί, είναι επίσης ενεργό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το CAVE OWL (Speotyto cunicularia) είναι πολύ κοντά στις κουκουβάγιες. Είναι ευρέως διαδεδομένο στα νότια της Βόρειας Αμερικής και σε όλη τη Νότια Αμερική. Έχει μακριές τρίχες καλυμμένες με μπομπίνες και δάχτυλα, φαρδιά φτερά και μια μικρή ουρά. Το συνολικό μήκος του σώματος είναι περίπου 20 εκ. Είναι παρόμοιο σε χρώμα με την κοινή κουκουβάγια, αλλά έχει εγκάρσιο σχέδιο στην κοιλιά και τις πλευρές. Βρίσκεται σε πεδιάδες και βουνά, στις Άνδεις μέχρι το ύψος των 4000 μ. Διατηρείται σε ανοικτούς χώρους. Φωλιάζει σε βρύα, φυσικά ή σκαμμένα από άλλα ζώα, μερικές φορές επίσης σκάβουν τρύπες. Σε τοποθέτηση 6-9, μερικές φορές μέχρι και 11 αυγά. Και οι δύο γονείς τους επωάζουν για 28-29 ημέρες. Οι κουκουβάγιες τροφοδοτούνται κυρίως από έντομα, αλλά και από μικρά θηλαστικά - τρωκτικά και εντομοφάγοι, λιγότερο συχνά αμφίβια, ερπετά και μικρά πουλιά. Ενεργή ημέρα. Ο αριθμός των κουκουβάγιων ως αποτέλεσμα της διαθεσιμότητας των τόπων φωλεοποίησης για θηρευτές και ανθρώπους μειώνεται αισθητά. Ο εγκλιματισμός της Mongoose στις Δυτικές Ινδίες οδήγησε στο γεγονός ότι στα τέλη του περασμένου αιώνα εξαφανίστηκαν οι κουκουβάγιες: σε κάποια νησιά (Μαρία-Γκαλάντε, Αντίγκουα, Νέβις, Kitte).

OWL ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΑΛΙΤΣΑ

OWL NORTH NEEDLE (Ninox scutulata) είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος αυτής της ομάδας που ζει στη Ρωσία. Το συνολικό του μήκος είναι 30-33 εκ., Με πτέρυγα 75-80 εκ. Και μήκος πτέρυγας 23-25 ​​εκ. Το συνολικό χρώμα των ενήλικων αρσενικών και θηλυκών στην ραχιαία πλευρά είναι σκούρο καφέ με λευκά εγκάρσια επιμήκη στίγματα στους ώμους. Πετάξτε σκούρο καφέ με ελαφρύ εγκάρσιο μοτίβο, καφέ με μαύρες εγκάρσιες λωρίδες. Η κοιλιακή πλευρά είναι καστανή με τις λευκές άκρες των φτερών, το κάτω μέρος είναι λευκό με καφέ γραμμές παύλας. Η ίριδα είναι κίτρινη, το ράμφος είναι σκούρο καφέ, τα πόδια είναι κίτρινα με μαύρα νύχια. Τα δάχτυλα καλύπτονται με σκληρές τρίχες. Η βόρεια κουκουβάγια που κατοικεί στη Νότια και Ανατολική Ασία από την Ινδία και την Κεϋλάνη στην Ιαπωνία, το Primorye, την Ινδοκίνα, την Ινδονησία, κατοικεί στην πρωτεύουσα, φτάνοντας στα βόρεια μέχρι τον ποταμό Hungar, στα δυτικά μέχρι το Khabarovsk. Κατοικεί μικτά και φυλλοβόλα δάση και παραποτάμια δάση, διασκορπισμένα με ανοιχτούς χώρους, ιδίως με το πολιτιστικό τοπίο. Στην Ιαπωνία, τη Ρωσία, τη Μαντζουρία, την Κορέα - το μεταναστευτικό πουλί, στην υπόλοιπη περιοχή φωλιάσματος εγκαταστάθηκε. Στη Ρωσία, ο τρόπος ζωής αυτής της κουκουβάγας δεν έχει μελετηθεί. Τα έντομα σημειώνονται ως σκαθάρια τροφής (κολυμβητές, σκαθάρια, σκαθάρια) και πεταλούδες.

Το SOVEHOVE OWL (Sceloglaux albifacies) ζει στα βουνά στο νότιο τμήμα της Νότιας Νήσου της Νέας Ζηλανδίας. Σε κάποιο βαθμό προσεγγίζει το γένος κουκουβάγιων (Athene). Έχει μήκος 35-38 εκ. Το γενικό χρώμα είναι ωχρό-κιτρινωπό με μεγάλες καφέ σημάνσεις, με ριγέ φτερά και ουρά. Ο εμπρός δίσκος είναι λευκός με μικρές καφέ παύλες. Τα πόδια είναι φτερωτά, τα δάχτυλα καλύπτονται με τρίχες. Αυτό το πουλί είναι ένα από τα πιο σπάνια ενδημικά της πανίδας της Νέας Ζηλανδίας. Ευρωπαίοι άποικοι που έφεραν γάτες και αρουραίους μαζί τους έφεραν την κουκουβάγια σχεδόν στην εξαφάνιση.

Η SOVIA HAWKER (Surnia ulula) είναι κάπως απομονωμένη από άλλες κουκουβάγιες. Έχει μέσου μεγέθους, στρογγυλό μικρό κεφάλι, ελλιπή δίσκο προσώπου, σχετικά μικρά μάτια, μακρύς αιχμηρά φτερά, μακρά απότομη περπατημένη ουρά, πυκνά διακοσμημένα tzhevki και δάχτυλα. Το συνολικό μήκος της κουκουβάγιας είναι 35-40 εκατοστά, με το άνοιγμα των πτερυγίων 70-80 εκ., Το μήκος του πτερυγίου είναι 22-25 εκ. Και το βάρος είναι 250-370 γραμ. Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Το γενικό χρώμα των ενήλικων αρσενικών και θηλυκών στην ραχιαία πλευρά είναι σοκολάτα-καφέ με λευκά στίγματα, ειδικά αναπτυγμένα στο στέμμα, τον αυχένα και τους ώμους, πτήση και τιμόνι σκούρο καφέ με λευκόχρωμα εγκάρσια πρότυπα, κοιλιακό πλευρικό λευκό με κανονικές εγκάρσιες μαύρες-καφέ λωρίδες. Η ίριδα είναι κίτρινη, το ράμφος είναι κιτρινωπό-καφέ, τα νύχια είναι μαύρα. Η κουκουβάγια είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική της ζώνης taiga της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας. Στα βόρεια, η γειτονιά της φτάνει στα όρια του δάσους, στο νότο έως το μεσαίο τμήμα της Σκανδιναβίας, τα κεντρικά τμήματα του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας, το νότιο άκρο της τάιγκα στη Σιβηρία - Tyumen και Altai. Η κουκουβάγια βρίσκεται επίσης σε Tarbagatay, Tien Shan, Βόρεια Μογγολία, Μαντζουρία, Primorye και Sakhalin. Ένα πουλί κατοικίας, που συνδέεται με διανομή με ξυλώδη βλάστηση, κυρίως κωνοφόρων. Ωστόσο, μερικές φορές η κουκουβάγια κάνει γερά μεταναστεύσεις, που εμφανίζονται στη συνέχεια στα νότια της περιοχής φωλιάσματος, παρατηρούνται πιο τακτικές μεταναστεύσεις στις κουκουβάγιες της Σιβηρίας. Είναι ένα συνηθισμένο πουλί, αλλά ο αριθμός του κυμαίνεται κατά τη διάρκεια των ετών, κυρίως ανάλογα με τη "συγκομιδή" ή την "κακή συγκομιδή" τρωκτικών ζωοτροφών - ποντικιών. Ο αριθμός των τρωκτικών καθορίζει τόσο τη γονιμότητα όσο και την κλίμακα των μεταναστεύσεων των κουκουβάγιων. Φωλιάζει κυρίως σε δέντρα με σπασμένες κορυφές, μερικές φορές σε κοιλότητες (ασκήσεις) ή σε παλιές φωλιές πουλιών (κοραλλιογενείς, σαρκοφάγοι). Η τοποθέτηση αυγών συνήθως συμβαίνει τον Απρίλιο. Τοιχοποιία συχνά αποτελείται από 3-4 λευκά αυγά, αλλά σε ποντίκια χρόνια πολύ περισσότερο - από 7, 9, ακόμη και το 10, σε εξαιρετικές περιπτώσεις από 13 αυγά. Η γυναίκα επωάζει, ξεκινώντας από το πρώτο ωάριο, μερικές φορές με κάποια συμμετοχή των ανδρών. Η διάρκεια της συνεδρίασης δεν προσδιορίζεται επακριβώς, πιθανώς περίπου 4 εβδομάδες. Podletkie νεοσσοί βρίσκονται συνήθως στο δεύτερο μισό του Ιουνίου, πλήρως ανεπτυγμένες νεαρές που φέρουν - σε διαφορετικές ημερομηνίες, τον Ιούλιο. Τα τρωκτικά (lemmings και άλλα voles) είναι κυρίως τρόφιμα για την κουκουβάγια. Μια επιδρομή κουκουβάγιας στα πτηνά - σε λευκές πέρδικες και σε διάφορους περαστικούς. Η κουκουβάγια είναι ένα πουλί ημέρας, κυνηγάει τη μέρα, ειδικά νωρίς το πρωί ή μέχρι το βράδυ.

OWL WHITE (Nyctea scandiaca) είναι ένα μεγάλο πουλί: το συνολικό μήκος είναι 56-65 cm, το άνοιγμα των πτερυγίων είναι 150-160 cm, το μήκος πτέρυγας είναι 38,5-46 cm, το βάρος είναι 1350-2500 g. Τα θηλυκά ξεπερνούν τα αρσενικά σε μέγεθος. Πουλιά ενηλίκων κοινού λευκού χρώματος με καστανόχρωμες ποικιλίες διαφόρων μεγεθών ή με καφέ εγκάρσιες λωρίδες. Τα αρσενικά είναι συνήθως ελαφρύτερα από τα θηλυκά, μερικές φορές εντελώς λευκά. Η ίριδα είναι φωτεινό κίτρινο, το ράμφος είναι σχεδόν τελείως καλυμμένο με φτερά που στρέφονται προς τα εμπρός, μαύρα, τα νύχια είναι μαύρα. Στην πρώτη ετήσια φορεσιά, αυτές οι κουκουβάγιες είναι λευκές με ένα καφέ εγκάρσιο μοτίβο και με καφέ κηλίδες στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οι λευκές κουκουβάγιες έχουν κυκλική πολική κατανομή και είναι πολύ χαρακτηριστικές της Αρκτικής και της υποαρκτικής. Κατοικούν τα ωκεάνια νησιά, τις ακτές και τις ηπειρωτικές περιοχές. Αυτά είναι μερικώς καθιστικά, αλλά κυρίως νομαδικά πουλιά. Οι μετακινήσεις είναι ακανόνιστες και εξαρτώνται από τις τοπικές συνθήκες - την κάλυψη του χιονιού, τη διαθεσιμότητα και την αφθονία των τροφίμων κ.λπ. Μερικές φορές οι μεταναστεύσεις παίρνουν μαζικό χαρακτήρα και καταλαμβάνουν μεγάλους χώρους. Οι νομαδικές κουκουβάγιες βρίσκονται κυρίως στα ανοιχτά τοπία της εύκρατης λωρίδας του βόρειου ημισφαιρίου - δάσος-στέπα, στέπα, καθώς και σε πολιτιστικά τοπία. Οι μετακινήσεις αρχίζουν συνήθως τον Οκτώβριο. Στις χειμερινές πουλιά παραμένουν μέχρι τον Απρίλιο περίπου. Η λευκή κουκουβάγια στα βόρεια είναι ένα συνηθισμένο πουλί, αλλά οι αριθμοί της κυμαίνονται κάθε χρόνο ανάλογα με τις συνθήκες διατροφής, κυρίως την αφθονία ("συγκομιδή") των lemmings. Όταν οι λεμούντες είναι μικρές, η γονιμότητα των κουκουβάγιων μειώνεται (συνήθως τον επόμενο χρόνο μετά την εξαφάνιση των λεμφοκυττάρων), και απουσία των λεμφοκυττάρων, οι κουκουβάγιες δεν φωλιάζουν καθόλου. Οι φωλιές κουκουβάγιων βρίσκονται τόσο σε υψηλή όσο και σε χαμηλή τούνδρα, προτιμώνται οι υψηλές και ξηρές θέσεις, καθώς η κουκουβάγια αρχίζει να τοποθετεί αυγά όταν το έδαφος εξακολουθεί να καλύπτεται από χιόνι. Οι λευκές κουκουβάγιες δεν κατασκευάζουν τις φωλιές τους, η φωλιά τους είναι μια τρύπα όπου τα αυγά τοποθετούνται. Η ωοτοκία συμβαίνει ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος του εδάφους στο μέσο του τέλους Μαΐου. Ο συνηθισμένος αριθμός αυγών στον συμπλέκτη είναι 5-8, ενώ σε δυσμενείς συνθήκες φαγητού τα χρόνια είναι μικρότερα - 3-4 και αντίστροφα στο βέλτιστο μέχρι τις 11 και μέχρι το 13. Η εκκόλαψη αρχίζει από το πρώτο αυγό, επομένως οι νεοσσοί είναι διαφορετικής ηλικίας και συνήθως οι νεότεροι δεν επιβιώνουν. Το θηλυκό επωάζει τον συμπλέκτη για 32-34 ημέρες, το αρσενικό το φοράει, και στη συνέχεια το αρπακτικό αρπακτικό. Οι νεοσσοί εμφανίζονται στα τέλη Ιουνίου (παλαιότεροι) - στις αρχές Ιουλίου (νεότεροι). Στην πτέρυγα, η επιζών κουκουβάγια γίνεται ηλικίας 51-57 ημερών. Το φαγητό των λευκών κουκουβάγιων αποτελείται κυρίως από τρωκτικά που μοιάζουν με ποντίκια, και πάνω από όλα τα νορβηγικά, τα Ob και τα κέρατα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι «ντομάτες» και οι «αποτυχίες των καλλιεργειών» των λεμονιών καθορίζουν την πορεία των κυριότερων περιοδικών φαινομένων στη ζωή της λευκής κουκουβάγιας - αναπαραγωγή, μετανάστευση, εποχική κατανομή κλπ. Οι κουκουβάγιες τρέφονται επίσης με διάφορα κουνάβια, σκίουρους εδάφους, κατά την εκτροφή νεοσσών και πτηνών κυρίως νέους, όπως λευκές πέρδικες, αμμοθίνες, γλάροι, αετοί, ακόμη και περαστικοί (Lapland plantain). Σε μη φωλιζόμενη εποχή, τα τρόφιμα των λευκών κουκουβάγιων είναι πιο ποικίλες: λαγοί, πίκες, μικρά αρπακτικά ζώα (ermine), πουλιά μέσου μεγέθους (κοτόπουλο, πάπιες). Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, η χιονισμένη κουκουβάγια κάθεται στο έδαφος, κατά προτίμηση σε οποιοδήποτε ύψωμα, κοιτάζει για να πλησιάσει τη λεία, ξεκινά και το αρπάξει. Μερικές φορές κυνηγάει τη μύγα, τρέμοντας ταυτόχρονα σε ένα μέρος στον αέρα, όπως ένα κέρελο. Η λευκή κουκουβάγια, φυσικά, δεν είναι ένα αυστηρά νυχτερινό πουλί, αλλά εξακολουθεί να κυνηγάει είτε νωρίς το πρωί είτε το βράδυ.

Ο ΒΑΡΟΣ (Strix nebulosa) είναι το μεγαλύτερο είδος κουκουβάγιων που βρέθηκαν στη Ρωσία (και οι μεγαλύτερες κουκουβάγιες γενικά). Πρόκειται για ένα πουλάκι με μακρύς ουρανό και με μεγάλη πτέρυγα, το συνολικό μήκος του είναι 63-66 εκ., Το άνοιγμα των πτερύγων είναι 130-140 εκ., Το μήκος πτέρυγας είναι 41-48 εκ., Το βάρος είναι 700-1200 γραμ. Τα θηλυκά, όπως συνηθίζεται στις κουκουβάγιες, είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Η ραχιαία πλευρά των ενήλικων θηλυκών και αρσενικών είναι γκρίζα-καφέ με παχύ διαμήκη και εγκάρσια μοτίβο, ωχρό-λευκόχρωμο και σκούρο καφέ, το δεξιό ελαφρύ και σκοτεινό εγκάρσιο μοτίβο στο στέμμα, στον αυχένα, στο πίσω μέρος του λαιμού, μύγα-σκούρο καφέ με ένα ωχρό εγκάρσιο σχέδιο στο κύριο μέρος φτερά, σκούρο καφέ με ακανόνιστο ελαφρύ εγκάρσιο μοτίβο, γκρι μπροστινό δίσκο με μαύρες ομόκεντρες λωρίδες και μαύρο σημείο κοντά στο μάτι, μαύρη διαμήκη λωρίδα κατά μήκος του λαιμού. Η κοιλιακή πλευρά είναι υπόλευκη, με ένα ανοιχτό καφέ διαμήκη μοτίβο και μικρά καφετιά στίγματα. Η ίριδα είναι φωτεινό κίτρινο, το ράμφος είναι κίτρινο, τα νύχια είναι καφέ. Πουλιά από βόρεια κωνοφόρα δάση των ανατολικών και δυτικών ημισφαιρίων. Στη Βόρεια Αμερική, διανέμεται από τα μεσαία τμήματα της Αλάσκας, Mackenzie, Κεμπέκ, νότια στα βόρεια της Βρετανικής Κολομβίας, στις επαρχίες Αλμπέρτα και Μανιτόμπα, Οντάριο, βουνά Σιέρα Νεβάδα, Αϊντάχο, δυτική Μοντάνα και Καλιφόρνια στην Ευρώπη - στα βόρεια της Σκανδιναβίας. Στην πρώην ΕΣΣΔ διανέμεται από τα βόρεια προάστια της Ταϊγά, στη νότια προς τη Λιθουανία, τη Λευκορωσία, την περιοχή Γιαροσλάβλ, στα Μέση Ουράλια, στη Σιβηρία στα νότια μέχρι το Τιουμέν, Τάρα, Αλτάι, Τρανμπαϊκάλια, Priamurye, Σαχαλίν. Στην Ασία, βρίσκεται στα βουνά της βόρειας Μογγολίας. Τα μεταναστευτικά και μεταναστευτικά πτηνά, οι μεταναστεύσεις συνδέονται με δυσμενείς συνθήκες διατροφής. Η γενειοφόρος κουκουβάγια χρησιμοποιεί παλιές φωλιές άλλων πτηνών, ίσως χτίζοντας τη φωλιά της, πιο συχνά στις κορυφές των σπασμένων δέντρων, ψηλά από το έδαφος. Τοιχοποιία γιόρτασε στα μέσα Απριλίου - αρχές Μαΐου. Ο αριθμός των αυγών στον συμπλέκτη είναι 3-5, συνηθέστερα 4, μερικές φορές ένας, ο οποίος εξαρτάται από τη "συγκομιδή" της κύριας τροφής. Επομένως, υπάρχουν χρόνια όταν γενειοφόροι κουκουβάγιες δεν ξεκινούν καθόλου αναπαραγωγή. Προφανώς, μόνο οι γυναίκες επωάζονται, η εκκόλαψη αρχίζει μετά την τοποθέτηση του πρώτου αυγού. Ορολογία nasizhivaniya περίπου ένα μήνα. Τα Nestlings αρχίζουν να πετούν σε ηλικία περίπου 35 ημερών. Οι Broods κρατούνται μαζί με τους γονείς τους όλο το φθινόπωρο. Τα τρωκτικά (στη Σκανδιναβία, ειδικά τα lemmings), τα μικρά σαρκοφάγα θηλαστικά, τα πουλιά μέσου μεγέθους (για grouses και grubs ενδείκνυται για την Ανατολική Σιβηρία) αποτελούν το φαγητό της γενειοφόρου κουκουβάγιας. Γενειοφόρος κυνήγι του τραγουδιού κατά τη διάρκεια του φωλιτισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

OWL MOCHONOLOGY (Aegolius funereus) χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο και ευρύ κεφάλι με στοιχειώδη αυτιά φτερών, έντονη και ασύμμετρη (λόγω της δομής των αυτιών) δίσκο του προσώπου, σχετικά μικρά μάτια, αδύναμο ράμφος, μακριές και φαρδύ φτερά, κοντή ουρά, (στους νότιους συγγενείς της οφθαλμικής κουκουβάγιας, τα δάκτυλα των ποδιών είναι εν μέρει ή όχι πλήρως φτερωτά). Το συνολικό μήκος είναι 21-27 cm, το πτερύγιο είναι 15-19 cm και το βάρος είναι 120-190 g. Τα θηλυκά είναι κάπως μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Το χρώμα είναι γκρίζο-καφέ με λευκή στίξη, σχηματίζοντας ένα σταυροειδές μοτίβο στην πτέρυγα και την ουρά, μεγάλο λευκό σκασμένο στο πίσω μέρος του κεφαλιού, του λαιμού και των ώμων, η κοιλιακή πλευρά είναι άσπρη με καφέ διαμήκη μοτίβο. Τα μάτια είναι κίτρινα, το ράμφος είναι κίτρινο, τα νύχια είναι μαύρα. Η κουκουβάγια είναι ευρέως διαδεδομένη στα ορεινά και πεδινά κωνοφόρα δάση της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής. Στη Ρωσία - από τη χερσόνησο Κολά και την περιοχή του Καλίνινγκραντ στα δυτικά έως το Ανάντρι, την Καμτσάτκα, τις νήσους Κούρλι, το Σαχαλίν, την πρωτεύουσα στην Ανατολή. Βρίσκεται στα Καρπάθια, στον Καύκασο, στα βουνά της Κεντρικής Ασίας, στις Άλπεις, στα Πυρηναία, στα Βαλκάνια, στα βόρεια της Μογγολίας, στη Δυτική Κίνα, στη Βόρεια Αμερική - στη Βρετανική Κολομβία, στον Καναδά, στις βόρειες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Καθημερινά, εν μέρει νομαδικά πουλιά. Στο βορρά, είναι ημέρα της ζωής, στη νότια νυχτερινή ζωή. Στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, η τοποθέτηση της κουκουβάγιας εμφανίζεται στο δεύτερο μισό του Απριλίου, στη Σιβηρία - αργότερα. Σε 4-6, μερικές φορές πιο λευκά αυγά. Το θηλυκό επωάζει για 25-31 ημέρες. Περίοδος φθοράς περίπου 30 ημερών. Φωλιές σε κοιλότητες. Οι κουκουβάγιες κουκουβάγιες τρέφονται κυρίως με μικρά ζώα - ποντίκια, εντομοφάγα, καθώς και μικρά περασμένα πουλιά.

ΚΟΛΙΕ (Strix aluco) Άβυσσος - Μεσαία και μεγάλα πτηνά (για κουκουβάγιες) μεγέθους, συνολικού μήκους από 30 έως 70 cm, γκρι ή κοκκινωπό με ποικίλο χρώμα, μερικά είδη είναι μικρού μεγέθους. Το κεφάλι των κουκουβάγιων είναι σχετικά μεγάλο και στρογγυλό, χωρίς πτερύγια φτερού, με συμπιεσμένο ισχυρό ράμφος, ο δίσκος του προσώπου γεμάτος. Τα αυτιά είναι ασύμμετρα, τα μάτια με καφέ ίριδα (εκτός από κουκουβάγια κουκουβάγια). Νύχια μακριά, απότομη, απότομα καμπύλη. Το φτέρωμα είναι μαλακό και χαλαρό, τα πτερύγια είναι φαρδιά και στρογγυλά, η ουρά μέτριας διάρκειας με στρογγυλεμένο άκρο. Τα πόδια είναι φτερωτά σε νύχια (με σπάνιες εξαιρέσεις). Δάση δασικά, που οδηγεί κυρίως νυκτερινή. Τρέφονται με θήραμα που πιάστηκε στο έδαφος, η βάση της τροφής είναι τρωκτικά, κυνηγούν επίσης μικρά και μεσαία πουλιά, αμφίβια και ερπετά και ασπόνδυλα (μαλάκια, σκώληκες, αρθρόποδα). Φωλιές σε κοίλους χώρους ή σε παλιές φωλιές, περιστασιακά σε βράχια ή ρωγμές πέτρες. Τοιχογραφία στα νότια είδη 1-3, σε πτηνά μέτριας ταινίας 2-4, σπάνια λευκά αυγά. Το θηλυκό επωάζεται για 28-30 ημέρες, ξεκινώντας με την τοποθέτηση του πρώτου αυγού. Σε ηλικία 5-6 εβδομάδων, οι νεοσσοί βρίσκονται στην πτέρυγα, αλλά καθ 'όλη τη διάρκεια του πρώτου φθινοπώρου μένουν μαζί με τους γονείς τους. Τα τριαντάφυλλα είναι καθιστικά πουλιά, αλλά στα βόρεια τμήματα της περιοχής διανομής κινούνται προς τα νότια, ειδικά όταν οι καιρικές συνθήκες (κάλυψη χιονιού, κρύο καιρό) δυσκολεύουν να αποκτήσουν τροφή. Στην πανίδα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι κουκουβάγιες αντιπροσωπεύονται από τρία είδη. Обыкновенная неясыть (S. aluco) - птица средней величины: общая длина 40—45 см, при размахе крыльев 90 – 105см, длине крыла 23—34 см, вес 450—685 г. Самка крупнее самца, оба пола окрашены одинаково. У взрослых птиц два типа (вариации) окраски — серый и рыжий, распределение которых в известной степени связано и с географическим распространением. Общий тон окраски спинной стороны серых птиц серый с охристыми отметинами, наружные опахала плечевых и больших кроющих крыла с крупными белыми пятнами, маховые серовато-бурые с охристым оттенком и светлым поперечным рисунком, рулевые серые с охристыми поперечными полосками и мелкими темными серовато-бурыми крапинками. Брюшная сторона беловатая с буровато-серым темным рисунком из наствольных отметин и поперечных полос.Στα πτηνά ερυθρού χρώματος, το συνολικό χρώμα της ραχιαίας πλευράς είναι κόκκινο, πιο ομοιόμορφο. Υπάρχουν επίσης και ενδιάμεσα μεταξύ των δύο τύπων χρώματος που περιγράφονται από το άτομο, και περιστασιακά (στην περίπτωσή μας κυρίως στον Καύκασο) υπάρχουν μονότονοι χρωματισμένοι σκούροι καφές και καφέ κουκουβάγιες. Η ίριδα είναι σκούρο καφέ, το ράμφος είναι κιτρινωπό, τα νύχια είναι μαύρα. Η κοινή τσαγιά στην κατανομή της σχετίζεται με ξυλώδη βλάστηση. Κατοικεί δάση (το νότιο τμήμα της τάιγκα, μια λωρίδα μικτών και φυλλοβόλων δασών) και δεν αποφεύγει το πολιτιστικό τοπίο (κήπους, πάρκα). Στο βορρά είναι κυρίως ένα επίπεδο πουλί, στα νότια της περιοχής διανομής (Καύκασος, Κεντρική Ασία, κλπ.) Βρίσκεται επίσης στα βουνά. Ένα καθιστό ή ακανόνιστο μεταναστευτικό πουλί. Στη Ρωσία, η κοινή περιοχή είναι κοινή από την περιοχή του Λένινγκραντ, τα νότια τμήματα της περιοχής Vologda, την περιοχή Kirov νότια της Κριμαίας και της Υπερκαυκασίας, στα νότια τμήματα της Δυτικής Σιβηρίας από το Tyumen και το Tobolsk στα βόρεια, στα βουνά της Κεντρικής Ασίας. Έξω από την ΕΣΣΔ είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη, εκτός από τον ακραίο βορρά, δυτικά προς την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, προς τα νότια προς τη Μεσόγειο, προς την Ανατολική και Κεντρική Ασία, προς τα ανατολικά προς την Κίνα, προς τα νότια προς το Πακιστάν και τα Ιμαλάια, στη Βορειοδυτική Αφρική βόρεια της Σαχάρας . Η κοινή κουκουβάγια στην εύκρατη ζώνη είναι ένα συνηθισμένο πουλί, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται μετά από έτη φιλικής προς τη διατροφή ("ποντίκι") και μειώνεται μετά από χρόνια με κακές συνθήκες διατροφής. Παρόλο που τα τσιμπούρια και τα καθιστικά πουλιά, αλλά σε αντίξοα χρόνια αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Κοινή tawny μεγαλώνει νωρίς, την αναβίωση της άνοιξης στη συμπεριφορά των κουκουβάγιων παρατηρείται στα τέλη Φεβρουαρίου - το Μάρτιο. Φωλιάζει σε κοιλότητες, μερικές φορές καταλαμβάνει φωλιές άλλων ανθρώπων (κοράκι, αρπακτικά), μερικές φορές φωλιάζει σε κτίρια. Τα αυγά βρίσκονταν κυρίως στις αρχές Απριλίου. Συνήθως υπάρχουν 2 - 4 άσπρα αυγά σε συμπλέκτη, αλλά σε σίτιση χρόνια και περισσότερο - στην περιοχή Tula, για παράδειγμα, 7 και ακόμη και 8 αυγά. Η εκκόλαψη αρχίζει με την τοποθέτηση του πρώτου αυγού, επομένως οι νεοσσοί στο πρόβατο είναι ανομοιογενείς

Η κουκουβάγια (Otus scops) έχει μήκος 20-22 cm, με πτέρυγα 50-55 cm, με μήκος πτερυγίου 14-16 cm, ζυγίζει περίπου 80 g. Το συνολικό χρώμα της ραχιαίας πλευράς είναι καστανόχρωμο με σκούρο διαμήκη και εγκάρσιο πρότυπο και με περισσότερο ή λιγότερο λιγότερο αναπτυγμένη κόκκινη σκιά. Στο πίσω μέρος του λαιμού, οι εξωτερικές θήκες των ώμων, τα μεσαία καλύμματα των πτερυγίων και η κοιλιά είναι λευκά φτερά. Πρωτογενές πρωτεύον καφέ με γκρι κορυφή, με καμπυλωτό εγκάρσιο σχέδιο στα εσωτερικά πλέγματα και υπόλευκες κηλίδες στους εξωτερικούς ιστούς. Χρώμα γκριζωπό-καφέ με σκοτεινά στίγματα και ακανόνιστο ελαφρύ εγκάρσιο σχέδιο. Η κοιλιακή πλευρά είναι ελαφρύτερη από την ραχιαία, με λευκές εγκάρσιες σημάνσεις. Το φτερό είναι κοκκινωπό με σκούρες καφέ παύλες. Οι νεαροί είναι ομοίως έγχρωμοι με τους ενήλικες, δεν υπάρχει διαφορά στο χρώμα των αρσενικών και των θηλυκών (αλλά οι τελευταίοι είναι κάπως μεγαλύτεροι από τους πρώτους). Η ίριδα στους ενήλικες είναι πορτοκαλί, οι νεαροί είναι ανοιχτοκίτρινοι, το ράμφος είναι καφέ με μια μαύρη κορυφή, το κύμα είναι σκούρο καφέ, τα πόδια είναι κιτρινωπό καφέ, τα νύχια είναι μαύρα στην κορυφή, κιτρινωπή στη βάση. Η Splushka είναι κοινή στη Νότια, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, στη Βόρεια Αφρική, στη Μικρή, Δυτική και Κεντρική Ασία, στις νοτιοδυτικές και μεσαίες περιοχές της Σιβηρίας. Διατηρεί σε φυλλοβόλα και μικτά δάση, σε κήπους και πάρκα. Στα βουνά ανεβαίνει στα ανώτερα όρια του ψηλού δάσους. Το μεταναστευτικό πουλί που εμφανίζεται στο νότο περίπου στα τέλη Απριλίου, στη μεσαία ζώνη στις αρχές Μαΐου, στη Σιβηρία αργότερα, ακόμη και στα τέλη Μαΐου. Η πτήση πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο. Αυτή η κουκουβάγια χειμώνει στην τροπική Αφρική (από τη Σενεγάλη και το Σουδάν στην Ουγκάντα ​​και την Κένυα) και στη Νοτιοδυτική Ασία. Στην πραγματικότητα η φωλιά δεν είναι ικανοποιημένη. Τα αυγά τοποθετούνται κυρίως σε κοιλότητες, λιγότερο συχνά σε εγκαταλελειμμένες φωλιές άλλων πτηνών, σε βρύα, ρωγμές ή σε κτίρια. Μια τοποθέτηση από 2-5, μερικές φορές 6 αυγά, στα τέλη Μαΐου. Το θηλυκό επωάζει, ξεκινώντας με το πρώτο αυγό, 24-25 ημέρες. Τα νεογνά αφήνουν τη φωλιά σε ηλικία τριών εβδομάδων, που δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως. Στην αρχή, τα αρπακτικά ζώα φυλάσσονται μαζί, και οι γονείς τρώνε ήδη που πετούν νεοσσοί. Το Splyushka τροφοδοτείται κυρίως από έντομα - σκαθάρια, πεταλούδες, σπάνια αράχνες, μικρά πουλιά και τρωκτικά.

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑΚΗ ΣΟΒΕΝΝΑ (Otus sunia) είναι κοντά σε μια συνηθισμένη σέσουλα. Οι διαστάσεις του είναι κάπως μικρότερες: συνολικό μήκος 18-20 cm, με διάσταση πτερυγίου περίπου 50 cm, μήκος πτέρυγας 14-15 cm. Διαφέρει από έναν συνηθισμένο σκώρο, ελλείψει μαύρων καφέ διαμήκων κηλίδων στην πλάτη και φτερούγες, τα ελαφρά εγκάρσια σημάδια είναι λιγότερο ανεπτυγμένα . Εκτός από τη σκοτεινή γκρίζα-καφέ παραλλαγή, υπάρχει μια φωτεινή κοκκινομάλλα. Αυτή η κουκουβάγια διανέμεται στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία με τα γειτονικά νησιά, βόρεια προς την Ιαπωνία, Primorye και Μαντζουρία. Έχουμε ένα μεταναστευτικό πουλί, στο νότο της περιοχής διανομής είναι φορτωμένο.

Ο αρτοποιός Otus bakkamoena (Otus bakkamoena) είναι ο μεγαλύτερος τύπος κομματιών που βρέθηκαν στη Ρωσία. Το συνολικό μήκος του είναι 23-27 cm, με πτέρυγα 60-65 cm και μήκος πτέρυγας 16-17 cm. Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Στην κοιλιακή πλευρά, η ραχιαία πλευρά είναι καφετιά με γκρίζα απόχρωση, με κίτρινες κηλίδες ώχρας, με σκούρες καφέ επιμήκεις κηλίδες και εγκάρσιες γραμμές. Στο πίσω μέρος του λαιμού υπάρχει μια ώχρα ή κιτρινωπό μισό λαιμό, κύριο makhovy brownish-γκρι με ένα σκοτεινό και ελαφρύ μοτίβο, το τιμόνι με σκούρα μικρά στίγματα και εγκάρσια ρίγες. Ο λαιμός και ο βρογχικός χυμός. Η κοιλιακή πλευρά είναι ώχρα με καφέ διαμήκη κηλίδες και μικρά εγκάρσια στίγματα. Το φτέρωμα της μπομπίνας και των δακτύλων είναι λευκόχρωμο ή ώχρα, χωρίς ινσουλίνη. Η ίριδα είναι πορτοκαλί-κίτρινο ή καφέ, το ράμφος είναι καφετί, τα νύχια είναι ανοικτά καφέ. Η σφαίρα κολάρο είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ανατολική και Νότια Ασία από το Σαχαλίν, τα νησιά Νότιο Κούρλι, την πρωτεύουσα και την Ιαπωνία στην Ινδία, την Κίνα, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία. Ένα πουλάκι που κατοικεί στα φυλλοβόλα δάση των πεδιάδων και στις κάτω ζώνες των βουνών.

Τα πουλερικά DESUS (Otus brucei) μήκους 20-22 cm, με πτέρυγα 55-58 cm, με μήκος πτερυγίου 15-17 cm, ζυγίζουν περίπου 100 g. Το χρώμα των ενήλικων πτηνών στην ραχιαία πλευρά είναι ανοιχτόχρωμο αμμώδες γκριζωπό με διάφορα πρόσμειξη κιτρινωπών τόνων, με ένα σκοτεινό ελαφρύτερο μοτίβο και αιχμηρές ράβδους σκούρου κορμού, η κοιλιακή πλευρά είναι κάπως πιό άσπρη από την ραχιαία. Και τα δύο φύλα είναι ζωγραφισμένα με παρόμοιο τρόπο, η διαφορά μεταξύ τους σε μέγεθος είναι αμελητέα. Η σκιά της ερήμου είναι ένα χαρακτηριστικό πουλί του Πολιτιστικού τοπίου και των ποτάμιων ερημικών ζωνών της Ταϋλάνδης και της Κεντρικής Ασίας. Στα βόρεια, διανέμεται στα κατώτερα σημεία του Αμπου Ντάρια και της Συρ Ντάρια, στα ανατολικά στην κοιλάδα Fergana, στο Τατζικιστάν (συμπεριλαμβανομένων των Pamirs), βρίσκεται στο ανατολικό Ιράν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και το Xinjiang. Το μεταναστευτικό πουλί που εμφανίζεται εδώ στα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου και πετάει κυρίως τον Σεπτέμβριο. Το Χειμώνας βρίσκεται στην Ασία, σχετικά κοντά στην περιοχή αναπαραγωγής, μόνο ελαφρώς προς τα νότια. Φωλιάζει πιο συχνά σε κοιλότητες, μερικές φορές καταλαμβάνει φωλιές άλλων πουλιών (για παράδειγμα, σαράντα). Τοιχογραφία 4-6 λευκών αυγών. Αυγά βρισκόταν τον Απρίλιο. Το θηλυκό αρχίζει να επωάζεται μετά την τοποθέτηση του πρώτου αυγού. Η εκκόλαψη διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες. Οι Broods κρατούνται μαζί μέχρι τον Αύγουστο. Τα τρόφιμα της σούπας της ερήμου αποτελούνται κυρίως από έντομα, νυχτερίδες και μικρά πουλιά, επίσης σημειώνονται ως ζωοτροφές για αυτό το πουλί.

Το OWL HUSBAND (Athene noctua) έχει μήκος 23-28 cm, με πτέρυγα 57-64 cm, μήκος πτέρυγας 15-18 cm, ζυγίζει 160-180 g. Υπάρχουν γεωγραφικές διαφορές στο μέγεθος, τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Το χρώμα των ενηλίκων ανδρών και γυναικών στην κορυφή είναι καφέ με ελαφριά υπόλευκα σημεία, ιδιαίτερα μεγάλα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, του λαιμού, των ώμων και των πτερυγίων. Μπλέ καφέ με γκριζωμένες κορυφές και λευκόχρωμο εγκάρσιο μοτίβο, καφέ με καμπύλες ώχρες-λευκές εγκάρσιες λωρίδες. Η κοιλιακή πλευρά είναι άσπρη με καφέ διαμήκη μοτίβο, τον μπροστινό δίσκο, το κάτω μέρος, την άσπρη μπομπίνα. Η ίριδα είναι κίτρινη, το ράμφος είναι κιτρινωπό-καφέ, τα νύχια είναι μαύρα-καφέ. Η μικρή κουκουβάγια είναι ευρέως διαδεδομένη στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, στη Βόρεια Αφρική (συμπεριλαμβανομένης της Σαχάρας, νότια στο Σουδάν, στην Ανατολική Αιθιοπία και στη Σομαλία), στην Μπροστινή, Μέση και Κεντρική Ασία (νότια προς Ιράκ, Αφγανιστάν, Μπαλουχιστάν, Κίνα, Θιβέτ και Κορέα). Διατηρεί κυρίως σε ένα ανοιχτό τοπίο, τόσο στα βουνά όσο και στις πεδιάδες. Στο βορρά συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με το πολιτιστικό τοπίο, στο νότο εμφανίζεται κυρίως σε άγονες περιοχές (ερήμους, ημι-ερήμους κλπ.). Καθιστικό πουλί Η μικρή κουκουβάγια σχηματίζει σταθερά ζεύγη, τα αρσενικά και τα θηλυκά κολλούν μαζί και εκτός της εποχής αναπαραγωγής. Φωλιάζει σε βράχια, σε γκρεμούς, σε κτίρια, μερικές φορές σε άχυρα, προφανώς, κάποιες φορές σκάβει το δικό του φωλιά. Στην πραγματικότητα δεν έχει φωλιά. Η τοιχοποιία είναι κοινή τον Απρίλιο, στο νότο στα τέλη Μαρτίου. Στα 4-5 της, μερικές φορές περισσότερα, μέχρι 8, λευκά αυγά. Το θηλυκό επωάζει κυρίως για περίπου 4 εβδομάδες. Σε ηλικία ενός μηνός, οι νεοσσοί εγκαταλείπουν τη φωλιά, αλλά φτάνουν στην πλήρη ανάπτυξη όταν είναι ηλικίας 5 εβδομάδων. Στην αρχή, τα νεογνά διατηρούνται μαζί. Το σπίτι κυνηγά κουκουβάγια κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά κυρίως το σούρουπο και την αρχή της νύχτας. Το φαγητό αποτελείται από τρωκτικά, έντομα, ερπετά και πουλιά.

VORBINYY SCHYCHIK (Glaucidium passerinum) Το πιο βόρειο είδος των γιων, κοινό στη χώρα μας. Γενικές διαστάσεις: μήκος 15-17,5 cm, διάσταση πτερυγίου 35-39 cm, μήκος πτέρυγας 9-11 cm, βάρος 55-80 g. Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Το συνολικό χρώμα της ραχιαίας πλευράς είναι καφέ με λίγο ή περισσότερο γκρίζα χροιά, με λευκοί διακλαδισμοί και λευκά εγκάρσια μοτίβα στην πτέρυγα και το τιμόνι, η κοιλιακή πλευρά είναι λευκή με καφέ διαμήκεις λωρίδες και υπάρχει σκοτεινή λευκή σήμανση στις πλευρές του γοφοειδούς και του θώρακα. Τα μάτια είναι κίτρινα, το ράμφος είναι κίτρινο, τα νύχια είναι μαύρα. Τα δάχτυλα των ποδιών είναι πυκνά φτερωτά σε νύχια. Η κουκουβάγια κατοικείται σε μια ζώνη κωνοφόρων δένδρων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Ασία. Στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, φτάνει στα βόρεια σύνορα του δάσους στη χερσόνησο Kola, Arkhangelsk, στη Σιβηρία, περίπου στα βόρεια του Baikal και ανατολικά μέχρι το Sakhalin. Στον νότο διανέμονται στα Καρπάθια, Σμολένσκ, Ριαζάν, Buguruslan, Tyumen, Altai, Sayans, Transbaikalia, τη λεκάνη Ussuri. Έξω από τη Σοβιετική Ένωση στην Ασία, βρίσκεται στη βόρεια Μογγολία και τη Μαντζουρία, στην Ευρώπη - στη Σκανδιναβία (στον Αρκτικό Κύκλο), στα βουνά της Γιουγκοσλαβίας, στη Βόρεια Ιταλία και στα Πυρηναία. Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο πουλί που κατοικεί σε δάση υψηλού βαθμού, κυρίως κωνοφόρων. Στον χρόνο μη φωλεοποίησης υπάρχουν μερικές φορές ασήμαντες μεταναστεύσεις. Pygmy κουκουβάγια φωλιάζει σε κοίλες πιο συχνά ασβεστώδη δέντρα, μερικές φορές σημύδα. Τα μεγέθη τοποθέτησης ποικίλλουν, προφανώς, ανάλογα με τις συνθήκες τροφοδοσίας. Για τη Ρωσία σημειώθηκαν συμπλέγματα 2-3 αυγών, στη Δυτική Ευρώπη 4-6, ακόμη και 7 αυγά. Τα αυγά είναι λευκά. Πλήρης τοιχοποιία έρχεται στα τέλη Απριλίου. Η εκκόλαψη διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες. Οι νεοσσοί που πτήθηκαν και ανυψωθούν βρίσκονται στα τέλη Αυγούστου. Όπως και άλλες κουκουβάγιες, η κυνηγόσκυλα κυνηγάει κατά τη διάρκεια της ημέρας, την αυγή και το σούρουπο. Το φαγητό του είναι κυρίως τρωκτικά (χάμστερ, λεμμουνιστικά και άλλα voles, δασικοί και οικιακοί ποντικοί), καραβίδες. Τρέφεται με πυκνή κουκουβάγια και μικρούς περαστικούς. Τα έντομα καταλαμβάνουν επίσης ένα πολύ γνωστό μέρος στο καθεστώς διατροφής των γιων, ειδικά σε στήθη που έχουν ανέλθει στην πτέρυγα. Για τους περαστικούς, η συγκέντρωση των αποθεμάτων τροφίμων είναι χαρακτηριστική, ειδικά το χειμώνα. Αυτά τα αποθέματα - τα τρωκτικά που μοιάζουν με ποντίκια ή τα μικρά πουλιά που σκοτώθηκαν από την κουκουβάγια - σχηματίζονται σε κοιλότητες.

Ένα SYCHIK-ELF (Micrathene whitneyi) είναι κοντά στον μικρό περαστικό που περιγράφηκε παραπάνω. Είναι μια μικρή κουκουβάγια μήκους 12-14 εκ. Έχει σχετικά μεγάλο κεφάλι, αλλά ένα αδύναμο ράμφος και αδύναμα πόδια, που πιθανώς οφείλεται στο γεγονός ότι τρέφεται με μικρά ασπόνδυλα. Τα φτερά είναι στρογγυλεμένα, στην ουρά 10 πηδάλια (και 12, όπως και άλλες κουκουβάγιες). Το χρώμα του ξωτικού ξωτικού είναι γκριζωπό-καφέ στην ραχιαία πλευρά με ωχρή ή λευκές κηλίδες, το κολάρο έχει χρώμα λευκό ή καφέ, η κοιλιακή πλευρά είναι άσπρη με σημάδια ώχρας. Η ίριδα είναι λεμόνι κίτρινη, το ράμφος και τα νύχια είναι ανοιχτό καφέ. Το Sychik-elf είναι ένα εγκαταλελειμμένο πουλί στις ερημικές περιοχές των νότιων Ηνωμένων Πολιτειών (Baja California, Arizona) και του Μεξικού. Η κατανομή του σχετίζεται στενά με τους γιγάντιους saguaro cacti. Σε κοιλότητες αυτών των κάκτων, που συνήθως κουνιέται έξω από δρυοκολάπτες, φωλιές sychik, μερικές φορές.

(Bubo bubo) έχει συνολικό μήκος 62-72 cm, με πτέρυγα 150-180 cm, με μήκος πτέρυγας 41-52 cm, ζυγίζει 2.1-3.2 kg. Τα θηλυκά είναι αισθητά μεγαλύτερα από τα αρσενικά και τα δύο φύλα είναι τα ίδια. Οι κουκουβάγιες που ζουν σε διαφορετικά μέρη της ποικιλίας ποικίλουν σε μέγεθος και χρώμα. Οι νότιες κουκουβάγιες είναι γενικά μικρότερες από τις βόρειες. Ο τυπικός χρωματισμός των κουκουβάγιων ενηλίκων έχει ως εξής. Η ραχιαία πλευρά είναι ποικίλη - σε ένα κοκκινωπό, κιτρινωπό, μερικές φορές υπόλευκο φόντο υπάρχει ένα μαύρο-καφέ διαμήκη και εγκάρσια μοτίβο. Οι πρωτογενείς πρωτογενείς ρίζες είναι σκουριασμένες κιτρινωτές, πιο κοντά στην κορυφή με εγκάρσιο μαύρο μοτίβο, διεύθυνσης με ακανόνιστα μαύρα εγκάρσια σημάδια και κηλίδες σε κιτρινωπό ή ωχρό φόντο. Η κοιλιακή πλευρά είναι κοκκινωπό, ωχρή ή υπόλευκη, με μαύρες διαμήκεις κηλίδες στο γοφό και το στήθος και με λεπτόκοκκα καφέ ή μαύρες εγκάρσιες λωρίδες στην κοιλιά, τις πλευρές, κάτω άκρη, λευκό λαιμό. Η ίριδα είναι φωτεινό πορτοκαλί ή κοκκινωπό, το ράμφος και τα νύχια είναι μαύρα. Τα νεαρά πτηνά είναι χρωματισμένα όμοια με τους ενήλικες, αλλά κάπως πιο ζεστά και πιο ζωντανά. Η κουκουβάγια είναι ένα ευρύτατο μεταναστευτικό και καθιστικό πουλί. Από άποψη βιοτόπων, είναι δυσανάγνωστο και βρίσκεται σε δάση, στέπες, ερήμους, πεδιάδες και βουνά (στο Tien Shan σε υψόμετρο 3000 μ., Στο Θιβέτ έως και 4700 μ.). Φωλιάζει στην Ευρώπη, στη βόρεια Ασία - στα βόρεια μέχρι τα δασικά σύνορα, στα ανατολικά στην Γιακούτια, το Σαχαλίν, την Ιαπωνία, στο νότο έως τη Βόρεια Αφρική, την Αραβία, τη Νότια Κίνα. Στη Ρωσία, οι κουκουβάγιες εκτρέφονται στα τέλη Μαρτίου - Απριλίου. Μια φωλιά είναι ένα απλό, τσαλακωμένο βάζο, χωρίς στρωμνή, συνήθως στο έδαφος (σπάνια εγκαταλειμμένες φωλιές άλλων πουλιών). Στην τοποθέτηση, συνήθως 2-3, μερικές φορές 4 και ακόμη 5 αυγά. Το θηλυκό επωάζει για περίπου 35 ημέρες. Οι νεαροί κουκουβάγιες είναι ικανές να πετάξουν σε ηλικία αρκετών περισσότερο από τρεις μήνες. Μεταξύ των νεαρών πτηνών διαπιστώνεται μεγάλη θνησιμότητα: οι νεοσσοί είναι συνήθως μικρότεροι από τα αυγά σε συμπλέκτη. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι κουκουβάγιες αρχίζουν να επωάζονται μετά την τοποθέτηση του πρώτου αυγού και επομένως οι νεοσσοί είναι διαφορετικής ηλικίας. Η κουκουβάγια τρέφονται με διάφορα μεσαία και μικρά θηλαστικά, που κυμαίνονται από λαγούς (λαγούς και λευκούς λαγούς) έως μικρούς ποντικούς και εντομοφάγους. Τα τρωκτικά αποτελούν προτιμώμενη τροφή. Περιστασιακά, οι κουκουβάγιες αετών επιτίθενται ακόμη μεγαλύτερα ζώα (θηλυκά ελάφια, μικρά κατσικά βουνά). Ένα μεγάλο μέρος στη σίτιση του κουκουβάγου είναι επίσης κατειλημμένο από τα πουλιά - από μεγάλα κοτόπουλα (αγριογούρουνο, μαύρο τσίλι), και αρπακτικά πτηνά (κοραλλιογενείς πεστροειδείς, βόρειο Goshawk, sandwort) σε μικρά πουλιά. Περιστασιακά, οι κουκουβάγιες τρέφονται με βατράχια και ακόμη και ψάρι. Η κουκουβάγια είναι ένα πουλί νύχτα και λυκόφως, αλλά στα βόρεια κυνηγά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε άλλες χώρες, οι κουκουβάγιες αντιπροσωπεύονται από διάφορα είδη παρόμοια με μια συνηθισμένη κουκουβάγια σε δομή και τρόπο ζωής, αλλά διαφέρουν σε μέγεθος και χρώμα. Για παράδειγμα, στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική, η αμερικανική κουκουβάγια (V. virginianus) είναι ευρέως διαδεδομένη.

Το OVA COAT (Asio otus) έχει μήκος 35-39 cm, με πτέρυγα 86-100 cm, μήκος πτέρυγας 27,5-32 cm, ζυγίζει 240-330 g. Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Το αρσενικό και το θηλυκό είναι ζωγραφισμένα το ίδιο: η ραχιαία πλευρά είναι ώχρα με σκούρες καφέ nastolovnymi λωρίδες, με εγκάρσια λεπτό pestrinami και λευκά σημάδια στο humeral και καλύπτουν φτερά. Μπείτε κιτρινωπό με καφέ εγκάρσιο μοτίβο και γκριζωμένες κορυφές, στρέφονται σκουριασμένα με σκούρες καφέ εγκάρσιες λωρίδες και μικρά στίγματα. Η κοιλιακή πλευρά είναι κοκκινωπό, ωχρή ή λευκή με ευρείες διαμήκεις και στενές εγκάρσιες σκούρες καφέ λωρίδες. Τα μάτια είναι κίτρινα ή πορτοκαλιά, το ράμφος και τα νύχια είναι μαύρα. Η κουκουβάγια είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη και τη Βόρεια Ασία, στα βόρεια μέχρι τα όρια του ψηλού δάσους, στα ανατολικά μέχρι την ακτή Okhotsk, Primorye και Ιαπωνία (Hokkaido), στα νότια προς το Ιράκ, την Κεντρική Ασία, τα Ιμαλάια και την Κίνα. Ζει επίσης στη Βόρεια Αφρική, τα Κανάρια Νησιά, τη Βόρεια Αμερική. Διατηρεί τα δάση, τόσο στα βουνά όσο και στις πεδιάδες. Μεταναστευτικό βόρειο, μεταναστευτικό ή καθιστό πουλί στο νότο. Φωτίζεται στα δάση, συνήθως σε παλιές φωλιές, λιγότερο συχνά σε κοιλότητες, σπανιότερα στο έδαφος. Ο αριθμός των αυγών είναι 4-5, και σε ευνοϊκά έτη για συνθήκες διατροφής, ακόμα και μέχρι 7-9 (μερικές φορές με μαζική "συγκομιδή" τρωκτικών υπάρχει φθινόπωρο αναπαραγωγή). Το θηλυκό επωάζει για 27-28 ημέρες. Σε ηλικία περίπου τεσσάρων εβδομάδων, οι νέοι γίνονται στην πτέρυγα και εγκαταλείπουν τη φωλιά. Στις αναχωρήσεις και τη χειμερία νάρκη, μια κουκουβάγια κουκουβάγια, σε αντίθεση με άλλες κουκουβάγιες, συνήθως κρατάει σε ομάδες ή σε μικρά πακέτα. Το φαγητό μιας κουκουβάγιας κουκουβάγιας αποτελείται κυρίως από διάφορα τρωκτικά που μοιάζουν με ποντίκια, τα πουλιά στο καθεστώς διατροφής των κουκουβάγιων καταλαμβάνουν μια μικρή θέση και άλλα σπονδυλωτά (βατράχια) και έντομα είναι περιστασιακά.

Τα FILIN FISH (Ketupa zeylonensis) διανέμονται στην Άπω Ανατολή από τη βόρεια ακτή της Θάλασσας του Okhotsk έως το Primorye, το Sakhalin και τα νησιά Kuril. Το είδος αυτό είναι κοινό στην Παλαιστίνη, στα νοτιοδυτικά της Μικράς Ασίας, στο Ιράν, στην Ινδία, στην Κεϋλάνη, στην Ινδοκίνα και στη Νότια Κίνα. Η κουκουβάγια έχει μεγάλα αυτιά φτερών, ο δίσκος του προσώπου είναι ανεπαρκώς αναπτυγμένος. Τα δάχτυλα είναι γυμνά με σπονδυλική στήλη πάνω στην πελματιαία επιφάνεια, τα τσιπκί βρίσκονται σχεδόν στη βάση των δακτύλων. Τα φτερά είναι μακρά, η ουρά είναι ελαφρά στρογγυλεμένη. Τα μεγέθη είναι μεγάλα: το συνολικό μήκος είναι περίπου 70 cm, το φτερό είναι 51-56 cm. Το συνολικό χρώμα είναι γκριζωπό καφέ με μια απόχρωση της ώχρας. Στο μέτωπο, το στέμμα, το ινιανό ασταθές εγκάρσιο μοτίβο. Τα πίσω και καλύπτοντα φτερά με σκούρα καφέ επιμήκη κηλίδες και μικρά κηλίδες. Πρωτογενές πρωτεύον καφέ με διαμήκη και εγκάρσια μοτίβα ώχρας, διεύθυνσης με ακανόνιστες πλευρικές σημάνσεις. Στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στέμμα, μερικές φορές λευκά φτερά βρίσκονται ανάμεσα σε μικρά φτερά που καλύπτουν. Ο λαιμός είναι υπόλευκος, στήθος, πλευρές, κοιλιά με στενά καστανά διαμήκη σημεία και εγκάρσια παύλες στις κορυφές των φτερών. Молодые в первом ходовом наряде сходны с взрослыми. Радужина оранжевая, клюв светло-бурый, пальцы и цевки темно-серые, когти бурые. Группа рыбных филинов, или рыбных сов, представлена в Южной и Восточной Азии и в экваториальной Африке. Это крупные птицы со слабооперенными цевками и неоперенными пальцами. Держатся они в лесистых местностях около водоемов и, как показывает их название, кормятся главным образом рыбой, кроме того, водными беспозвоночными (раки, крабы), при случае мелкими позвоночными — птицами, змеями, ящерицами, лягушками, а также насекомыми. Активны они в сумерках, но также и днем.Σε συμπλέκτη, συνήθως 2, λιγότερο συχνά 1-3 αυγά, βάζουν τις κουκουβάγιες τους στις φωλιές άλλων πτηνών, μερικές φορές σε κοιλότητες, αλλά πιο συχνά σε τρύπες στο έδαφος ή σε παράκτια παγκάκια. Οι δικές τους φωλιές κουκουβάγιων δεν φτιάχνουν. Οι κουκουβάγιες είναι καθιστικά πουλιά.

ΦΙΛΙΝΗ ΨΑΡΙΩΝ ΜΑΛΑΪΣΚΙ

Μήκος σώματος 45 cm.
Κρατάει κοντά σε δεξαμενές, τρώει ψάρια και, αν χρειαστεί, βατράχους, καρκινοειδή, τρωκτικά και νυχτερίδες.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org